Fara teme de vacanta!!!

     O vacanta este pentru relaxare si pentru a-ti dedica timpul facand ce iti place. Ei bine, pentru profesorii, invatatorii, inspectorii si ministrii din ziua de astazi este cu totul si cu totul diferit. Au crescut numarul temelor, au imputinat vacantele, pentru a intra in randul tarilor civilizate, zic ei. Ei bine... Nu. O tara nu se civilizeaza doar imputinand vacantele si chinuind elevi. 

     Da, recunosc, o schimbare trebuie sa inceapa de la baza societatii. Dar nu asa. Scoala trebuie facuta sa atraga elevii, sa ii faca sa inteleaga ce importanta este si ce frumos, interesant si captivant este sa invete lucruri noi. Daca se dau teme si se incepe scoala mai repede, multi o vor face in sila, simtindu-se obligati. Si asa nu ii vom impiedica sa aiba un job pe care nu il agreaza si o viata mediocra, sau, si mai rau, sa ajunga pe strazi si sa fie alcoolici si drogati.

     Aud tot mai multi elevi spunand, mai in gluma, mai in serios,  ca vor sa se mute in tari straine. Din ce cauza? Poate nu pentru ca vor un viitor mai bun, o slujba care sa le faca placere si din care sa castige bine si sa le ofere copiilor lor comfort si o viata mai buna decat cea pe care le-o rezerva statul, aici, ci pentru ca au auzit ca acolo nu se dau asa multe teme. Poate ca acum eu si cei de varsta mea nu intelegem toate lucrurile asa bine, dar ne vom maturiza. Si credeti-ne, nu ne vom schimba mentalitatea doar scurtand cei de sus vacantele.

     Am intrebat tot mai multi elevi, cam de pe la zece scoli si toti au confirmat ca temele de vacanta sunt excesive si, daca nu vor mai fi deloc teme de vacanta, macar sa se gandeasca sa le imputineze. Eu, personal, impreuna cu prietenii mei,  am stat peste patru saptamani sa imi termin toate temele, in conditiile in care suntem elevi buni la invatatura. La fel se intampla si in celelalte scoli, unde si ceilalti elevi au stat cate trei, patru saptamani sa isi termine temele, stresati de profesorii care, dupa ce ca dau atatea teme, nici macar nu se obosesc sa le verifice.

    

Semnează această petiție


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook