Asigurați localitatea Dumbrava cu transport public decent

Către Primarul Municipiului Chișinău

dl Ion Ceban

Consiliul Municipal Chișinău

PETIȚIE

Noi, locuitorii localității Dumbrava și din întovărășirile pomicole adiacente, solicităm în mod urgent asigurarea localității cu transport public decent: troleibuze, autobuse sau microbuze care circulă după un orar prestabilit.

La moment situația transportului public în Dumbrava care duce în orașul Chișinău este una deplorabilă și batjocoritoare la adresa locuitorii satului. Unicul transport disponibil este ruta 103 care circulă fără un orar anunțat locuitorilor, cu un interval de circulație redus. Microbuzele sunt prost întreținute, murdare, arhipline în mare parte și nu fac față fluxului de călători. În zilele de weekend microbuzul 103 circulă odată la câteva ore, iar duminica nu circulă.  La fel,  în orele de seara microbuzul nu circulă. Datorită situației degradante a serviciului de transport public din Dumbrava, copiii minori și persoanele în etate sunt vulnerabili și cu greu fac față îmbrâncelilor ce au loc mereu în microbuze, mai ales în orele de vârf.

Întru soluționarea problemei date, primăria Trușeni a  finisat construcția străzii Drumul Vilelor prin asfaltare și a amenajat loc pentru stația terminus al transportului public municipal care va veni în Dumbrava. La fel, anterior Primăria Municipiului Chișinău a promis prelungirea traseului autobuzului cu ruta nr. 26 până în localitatea Dumbrava, lucru care nu s-a întâmplat nici până în ziua de azi.

Stimate domnul Ion Ceban, în aceste condiții, cum ar trebuie să ajungă un lucrător medical, un profesor sau un pompier la serviciu, sau un copil la școală? Chiar cei peste două mii de locuitori din  Dumbrava merită ani de zile doar răspunsuri formale la petiții și un transport deplorabil?

Vă rugăm să ne tratați  cu respect și să asigurați localitatea Dumbrava cu transport public de capacitate mare cât mai curând posibil.

Vă mulțumim anticipat.

Prin semnătura mea, autorizez Iulia Nazaria să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.