Mențineți deschisă Poșta din Prund!

Contactați autorul petiției

Despre petitie. O propunere.

2024-02-05 07:17:25




Stimați cetățeni care ați semnat petiția „Mențineți deschisă Poșta din Prund”,



Vă mulțumim pentru susținere! În doar câteva zile s-au strâns aproape 700 de semnături, aproximativ jumătate din ele fiind de la persoane care au avut drum pe la Poștă sau în Prund (Piața Unirii) în săptămâna 16-23 ianuarie 2024 și au semnat în format fizic.



În data de 24 ianuarie oficiul poștal din Prund a fost închis.



În urma unei audiențe la Poștă (sediul central) din data de 25 ianuarie, dnul director adjunct al Sucursalei Brașov a Companiei Naționale Poșta Română S.A. Adrian Ungureanu a specificat că Poșta Română doar a suspendat activitatea oficiului din Prund, locația în care acesta se afla fiind insalubră. Deși situația spațiului era cunoscută demult, proprietarul nu a dorit să renoveze încăperile, astfel că odată cu expirarea contractului de închiriere, s-a luat decizia de a părăsi acel sediu. Dnul Ungureanu ne-a asigurat că Poșta își dorește să aibă un oficiu în Prund, înțelegând necesitatea existenței acestuia - un sediu care există acolo de zeci de ani și care deservește mii de cetățeni. Dânsul a invitat locuitorii din Șchei să îi propună un spațiu de închiriat în zonă. Dacă acesta corespunde cerințelor (aproximativ 20 mp, curat, cu grup sanitar), se va putea relua activitatea oficiului poștal.



Pentru a centraliza informația, așteptăm propuneri de locații până pe 23 februarie pe adresa de mail: petitiepostaprund pe gmail.com sau în locațiile unde ați semnat petiția. Toate propunerile vor fi trimise de către noi Poștei și vă vom ține la curent cu decursul situației.



Dnul Ungureanu a explicat că Posta Romana nu are dreptul de a plăti comision unei agenții imobiliare care să caute o nouă locație. Dânsul a precizat și că Poșta este o companie națională, nu o instituție publică și că funcționează pe gestiune economică. Asta înseamnă că își formează singură veniturile din contracte comerciale și, prin urmare, se autofinanțează, deci trebuie să facă profit. (Instituția este deținută de statul român, prin Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, in proporție de 93,52%, și de Fondul Proprietatea, in proportie de 6,48%.)



În același timp, Poșta Română este un serviciu public, deci trebuie să deservească cetățenii, în speță și cetățenii din cartierul Șchei. Odată cu găsirea unui sediu, vom putea, așadar beneficia din nou de serviciile Poștei, conform directorului adjunct pe Brașov al acestei instituții.



Să avem succes!


 

Monica Auzeral



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...