Spune „nu” pasaportului COVID-19

Contactați autorul petiției

Proteste în Franța împotriva folosirii pașaportului COVID-19 în interiorul țării

2021-07-18 18:25:51

Proteste în Franța împotriva folosirii pașaportului COVID-19 în interiorul țării

Proteste masive au loc în Franța astăzi, 18 iulie 2021, în urma deciziei actualului guvern, sprijinit de o majoritate parlamentară de aceeași culoare politică, de a introduce pașaportul de vaccinare pentru a avea acces în spații publice precum centre comerciale, restaurante sau avioane pe rute interne, în centre culturale sau spații de recreere. 

În practică, începând cu 21 iulie 2021, francezii vor fi obligați să arate pașaportul de vaccinare pentru a intra în cinematografe și muzee cu peste 50 de persoane. De la începutul lunii august, aceștia vor trebui să arate pașaportul de vaccinare pentru a intra în restaurate, magazine și chiar pentru a avea o cafea la o terasă.

Mai mult, anumite categorii ocupaționale vor fi obligate prin lege să se vaccineze. 

Cum funcționează propunerea dictaturii sanitare?

Conform legii propuse, clienții vor trebui să arate un cod QR pentru a dovedi că sunt vaccinați, un test de detecție COVID-19 negativ în ultimele 48 de ore sau dovada că și-au revenit în urma COVID-19 în ultimele șase luni. Restaurantele care nu vor respecta această obligație riscă până la 45.000 de euro amendă, iar proprietarii până la un an de închisoare.

Aceste noi restricții au legături contestabile cu rata de vaccinare, deja peste 55% din populația adultă franceză vaccinându-se anti-COVID-19. Acestora li se adaugă cei care beneficiază de imunitate naturală. 

Situația la nivel europeană 

Deși a fost promovat ca un instrument pentru a fi folosit pentru facilitarea călătoriilor transnaționale, pașaportul COVID-19 devine ceea ce a fost criticat de la bun început: un instrument pentru marginalizare și segregare. Multiple state din UE generează obligații de folosire a certificatului COVID-19 pentru acces la drepturi economice, civile, politice, sociale, culturale și nu numai. Danemarca, Austria, Germania, Portugalia, Luxemburg și Grecia, pe lângă Franța, sunt state care impun un regim de drepturi și libertăți diferite celor vaccinați de cei nevaccinați, cu pașaportul COVID-19 în prim-plan. 

Informații suplimentare despre manifestații din Franța: 

France 24: https://www.france24.com/en/europe/20210716-as-france-extends-use-of-covid-health-pass-what-are-its-eu-neighbours-doing 

RFI: https://www.rfi.fr/en/france/20210718-over-100-000-protest-in-france-against-compulsory-covid-19-vaccination 

FranceInfo: https://www.francetvinfo.fr/sante/maladie/coronavirus/pass-sanitaire/manifestations-contre-le-pass-sanitaire-quelques-milliers-de-personnes-ont-manifeste-samedi-matin-dans-plusieurs-villes-de-france_4706091.html 

Euronews: https://www.euronews.com/2021/07/17/france-tens-of-thousands-protest-against-covid-pass-vaccination 

 

 

 

 


Mădălin Blidaru

Pașaportul COVID-19 este propunere oficială. Amintește de certificatele de arian ale Germaniei naziste

2021-03-17 13:52:28

A fost anunțată propunerea pașaportului COVID-19. Se numește adeverință sau certificat electronic verde și va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.

Adeverința electronică verde este un instrument politic de control al populației. 

Nu există dovezi care să susțină că înrolarea în noul registru european care va fi creat cu datele tuturor celor care vor avea pașaportul COVID-19 aduce beneficii în privința sănătății publice. Persoanele vaccinate încă pot transmite mai departe mai departe virusul, testele au încă foarte mari erori și sunt scumpe și greu disponibile, la fel ca verificările privind situația anticorpilor. Mai nou, o variantă franceză a virusului nu este detectată de teste. Adeverința electronică verde este un instrument politic de control al populației. 

Datele cu caracter personal, inclusiv despre sănătate, nu vor fi în siguranță

Datele cu caracter personal vor fi încărcate într-o bază de dată care va putea fi accesată de oriunde din Europa. În cazul scurgerilor de informații și spargerii bazelor de date, acestea pot fi disponibile oriunde în lume. Totodată, de fiecare dată când este accesată baza de date pentru a verifica dacă adeverința este valabilă printr-un portal european, vor fi reținute înregistrări care vor indica unde te afli. Datele vor rămâne în bazele de date naționale și vor putea fi folosite pentru verificări în întreaga Uniune Europeană. 

Uniunea Europeană se așteaptă ca statele membre să ia în considerare această dovadă a situației cetățenilor în relație cu COVID-19 pentru a facilita călătoriile. Chiar dacă relația cu COVID-19 nu este neapărat cea reală în urma vaccinării sau realizării testelor, și nici aplicabilă universal, dând naștere la discriminări și segregătri pe mai multe niveluri în societate în funcție de decizia unor birocrați.

Birocrație și amintirea certificatelor de arian

Ultima idee: pașaportul COVID-19 este un instrument birocratic. Este posibil să se extindă la nivelul operatorilor economici. Nu oferă garanții pentru cetățeni.

Combinația dintre birocrație, politică și biologie are mărturii care provoacă oroare în cărțile de istorie încă necenzurate. Amintește de modalitățile de identificare a cetățenilor din Germania nazistă și teritoriile controlate pentru controluldiferitelor categorii sociale și rasiale: „ausweiss bitte”, certificatele de arian („Ariernachweis”, în imagine).

330px-Ahnenpass_002_anonym.png


Mădălin Blidaru

350 de semnături până acum. 2 zile până va fi anunțat proiectul privind pașaportul COVID-19. Încep restricțiile

2021-03-15 12:07:30

Proiectul privind pașaportul european de vaccinare merge mai departe, urmând a fi anunțat poimâine. Informații medicale personale precum situația vaccinării vor putea fi folosite pentru a limita libera circulație în interiorul Uniunii Europene și chiar participarea la anumite evenimente, posibil chiar activități de muncă. 

Până acum, nu există dovezi care să susțină pașaportul de vaccinare, întrucât și persoanele vaccinate riscă să transmită virusul mai departe. Astfel, pașaportul de vaccinare propus de autoritățile europene la solicitarea statelor dependente de turism este lipsit tocmai de fundamentele științifice și medicale. În același timp, cei care optează să nu se vaccineze vor avea monitorizate testările și vor fi supuși unor măsuri suplimentare de restricție a liberei circulații precum carantinarea, indiferent de situația atingerii imunității de turmă în țara de origine sau de destinație. 

În New York, conform Boston Globe, participarea la activitățile sportive și de recreație începe deja să fie restricționată în funcție de pașaportul COVID-19. Fanii unor echipe de baschet precum Brooklyn Nets sau New York Rangers vor trebui să afișeze digital (cu alternativa codului QR printat) situația vaccinării sau a testării negative pentru a intra la meciuri. Această măsură este luată chiar dacă teste au erori care pot depăși 50%, iar vaccinarea nu înseamnă neapărarat că nu vei mai lua virusul. 


Mădălin Blidaru

China a introdus primele pașapoarte de vaccinare

2021-03-10 18:38:56

După exportul virusului din Wuhan, China a anunțat pe 9 martie introducerea primelor pașapoarte de vaccinare din lume (France24).

Pașaportul chinezesc de vaccinare, care are o denumire apropiată de cea care va fi anunțată la nivel european pe 17 martie, va include informații privind vaccinarea posesorului, rezultatelel de la teste, precum și date personale. Scopul măsurilor anunțat este de a impulsiona călătoriile internaționale ale cetățenilor săi. 

China încearcă să exporte modelul său de control și monitorizare a cetățenilor folosind orice oportunitate, inclusiv actuala criză. Diferența fundamentală dintre societăți este faptul că în China nu putem vorbim de drepturi și libertăți civile și politice ale cetățenilor. Din 1966 până acum, China nu a ratificat Convenția internațională privind drepturile civile și politice.

Convenția internațională privind drepturile civile și politice protejază libertatea și securitatea persoanei, libertatea individuală, indiferent că vorbim despre libertatea religioasă, de conștiință, de gândire sau dreptul la confidențialitate, nediscriminare și altele. 

 


Mădălin Blidaru

Peste 200 de semnatari în trei zile și câteva noutăți

2021-03-04 21:43:58

Susținerea pentru petiție începe să prindă viață, chiar dacă până acum avem doar câteva sute de semnături. Astăzi, am depășit peste 200 de semnatari. 

Câteva actualizări despre ce se mai întâmplă pe această temă: 

  1. Luna trecută, Organizația Mondială a Sănătății a publicat o poziție în care recomandă ca persoanele vaccinate să nu fie scutite de măsurile de reducere a riscului întrucât sunt prea multe necunoscute legate de eficacitatea vaccinului, inclusiv pe termen lung. Mai multe informații, inclusiv considerentele științifice, etice, legale și tehnologice care stau la baza acestei poziții interimare sunt disponibile aici: who.int.
  2. Cel puțin un sfert din populația Uniunii Europen riscă să fie lăsată pe dinafara acestui pașaport dacă va fi doar digital, subliniază Euronews într-un reportaj. Mai mult, sunt citate îngrijorări referitoare la drepturile fundamentale, discriminare, confidențialitatea datelor, accesul la tehnologie și posibilitatea de a fi contrafăcute informațiile. 

Între timp, planurile europene de a introduce o propunere legislativă pentru pașaportul COVID-19 merg mai departe. Presiunile din partea unor state precum Austria și Grecia pentru o astfel de măsură sunt vizibile în spațiul public. Comisia Europeană va prezenta pe 17 martie propunerea de „digital green pass”, echivalentul pașaportului COVID-19. Acesta ar urma să fie introdus până în vară, dacă nu există opoziție care să împiedice acest plan.  


Mădălin Blidaru

Cetățenii Regatului Unit au pus pe agenda parlamentară problema restricționării drepturilor prin pașapoartele COVID-19

2021-03-02 09:41:08

Cetățenii Marii Britanii au reușit să pună pe agendele guvernamentală și parlamentară tema pașapoartelor COVID-19. O petiție prin care se împotrivesc, spunând că aceste pașapoarte COVID-19 vor fi folosite să restricționeze drepturile oamenilor care au refuzat vaccinul COVID-19, a strâns peste 240.000 de semnături.

În Regatul Unit, Parlamentul este obligat să ia în considerare și să dezbată toate petițiile care strâng mai mult de 100.000 de semnături. Mai mult, Guvernul este obligat să răspundă tuturor semnăturilor care strâng mai mult de 10.000 de semnături.

Între timp, petiția noastră a depășit în jumătate de zi 100 de semnături (semnături confirmate + semnături neconfirmate). Vă mulțumesc. Continuăm strângerea de semnături, astfel încât să depunem petiția.

În joc sunt drepturile tuturor în perioada post-COVID-19. Nimeni nu își dorește ca, după ce am atins imunitatea de turmă, să fim blocați de la a intra într-un restaurant în funcție de informațiile de pe „digital green pass”/pașaport COVID-19. 


Mădălin Blidaru

În Belgia, decidenții sunt împotriva legării liberei circulații de vaccinare. Îi convingem și pe cei de la București?

2021-03-01 20:18:40

Prim-ministrul adjunct al Belgiei, Sophie Wilmes, fost prim-ministru, spune clar că Belgia nu este de acord în niciun caz cu pașaportul COVID-19 de vaccinare în forma propusă. Redau mesajul:

„Pentru Belgia, nu se pune problema legării vaccinării de libertatea de a circula prin Europa. Respectarea principiului nediscriminării este cu atât mai fundamental cu cât vaccinarea nu este obligatorie și nu există încă acces universal la vaccin.”

Sursa: cotidianul Le Soir - https://www.lesoir.be/358060/article/2021-03-01/sophie-wilmes-il-nest-pas-question-de-lier-la-vaccination-la-liberte-de-se

Putem să convingem decidenții români să își asume acest angajament?

Semnăm și dăm mai departe petiția. 


Mădălin BlidaruDistribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...