Siguranta in trafic pe strada Eugen Ionesco din Cluj Napoca

Contactați autorul petiției

PUZ prelungire strada Luminii - constructie blocuri

2019-05-24 14:01:37

Buna tuturor,

probabil ati observat, cei care locuiti in zona Eugen Ionesco, se planuieste inceperea unei constructii de bloculete D+P+2 conform planului expus pe pancarta localizata inaine de Luminii, dreapta, la urcare.

Pana in 31 mai se pot trimite cereri/plangeri/sesizari privind acest puz, aprobat cu HCL 959/28.11.2017. Cea mai eficienta metoda este sa trimitem fiecare sesizarea pe link-ul: https://mycluj.e-primariaclujnapoca.ro/si sa impanzim cu rosu zona respectiva, in prima faza. Ar fi bine sa luam pozitie cat mai multi. 

Avem nevoie de un arhitect care sa ne ajute sa blocam acest proiect, un arhitect care cunoaște specificațiile zonei, indicatorii tehnici ai parcelei, precum și indicatorii propunerii din partea investitorului sau un avocat  care s-a implicat in astfel de litigii. Daca cunoasteti pe cineva dispus sa ne sprijine ar fi grozav.

S-a creat un grup pe whats app. Cine doreste sa se implice mai mult, sa vina cu idei despre cum am putea impiedica aceste constructii, va rog sa-mi trimita numarul de telefon pentru a-i putea oferi acces in acest grup.

Pana acum cererile sunt acestea:

1. Regimul de inaltime sa fie maxim: D+P+1

2. Spatii verzi

3. Locuri de parcare
 
4. Parc/spatii de joaca si agrement pentru copii
5. Drum de acces suplimentar. Strada Eugen Ionesco nu va face fata. 

 


Dana Maier

discutii audienta vieprimar Tarcea

2018-10-13 09:38:52

Buna tuturor,

in data de 10 octombrie a avut loc intalnirea cu viceprimarul Dan Tarcea pe subiectul nemultumirilor din petitie.

1. In urma discutiilor am primit asigurarea ca vor amenaja treceri de pietoni pe strada E Inesco (asa cum ati vazut, deja, acestea sunt deja marcate sau in curs de amenajare). Am insistat ca aceste treceri de pietoni sa fie prevazute cu inaltatoare si marcaje vizibile pentru a preveni accidentele. S-a aprobat ca una dintre ele (cea de sus, din apropiere de intersectia cu Luminii) sa fie prevazuta cu banda rezonatoare si sa fie amplasat un semafor cu actionare din buton pentru traversare. A doua trecere de pieton sa fie amplasata in apropierea unui prag de reducere a vitezei deja existent.

2. Nu am primit aprobare pentru amplarea de praguri reducatoare de viteza la sol suplimentare, pe motivul ca „exista deja pe strada si strica suspensiile autobuzelor”. 

3. Nu am primit aprobare pentru indicator de reducere a vitezei cu 30km/ora pe motiv ca acest indicator nu ar rezolva problema vitezei cu care se circula.

Solutie alternativa aprobata pt pct 2 si 3: primaria va sesiza Politia rutiera si va cere amplasarea radarelor pe strada pentru o perioada mai lunga de timp, astfel incat soferii sa fie obisnuiti ca sa exista radar si ca atare vor fi atenti la viteza.

Propunere: sa monitorizam situatia vitezei dupa amplasarea trecerilor, dupa aplicarea masurii de amplasare radar si sa revenim pentru aceste solutii (praguri reducatoare de viteza suplimentare+amplasare indicator de reducere a vitezei la 30km/ora) daca va fi cazul.

4. Am solicitat largirea trotuarului pe partea dreapta de coborare, unde este teren nefolosit care apartine primariei. Nu se poate face acest lucru in perioada imediat urmatoare pentru ca mai trebuie facute exproprieri in zona, iar strada noastra nu este in acest moment pe lista strazilor pentru expropriere (momentan este Buna ziua si alte cateva strazi, veste buna: buna ziua se va extinde). 

Ni s-a promis ca si strada noastra va intra in viitor (noi speram ca la anul) pe lista si dupa expropriere se va putea trece la largirea trotuarului, ceea ce va permite luarea in discutie si a pct 5: pista de biciclete care sa lege Observatorului de Faget.

6. Restrictia masinilor de mare tonaj in zona se va putea face doar cu permis de intrare in zona si daca deservesc zonele de constructii - urmeaza sa fie implementata

7. Sens unic - am propus sens unic pe o portiune din strada E Ionesco (zona cea mai ingusta de strada), in scopul largirii strazii si amenajarea de parcari cu plata. Deocamdata nu sunt de acord. 

8. Am propus folosirea a inca 2 strazi care sa faca legatura dintre Eugen Ionesco si Calea Turzii - nu se cunoaste daca strazile respective sunt private. Daca sunt private e mai dificil, doar daca locuitorii acelor starzi sunt de acord sa cedeze drumul primariei.

Traficul pe Eugen Ionesco ramane neschimbat, la fel de aglomerat, chiar mai mult in urmatoarea perioada pentru ca primaria nu are in acest moment si nici in viitorul apropiat solutii alternative de deviere a traficului de pe Turzii. Mai mult, ni s-a spus ca ”atunci cand am construit sau cumparat locuinta in aceasta zona am stiut ce ne asteapta”.

Multi dintre noi n-am anticipat, cu siguranta, ca mutand-ne aici vom avea de=a face cu asa o transformare a calitatii vietii. De aceea, va trebui sa insistam si sa punem presiune in continuare pe acest subiect.

ps: sesizari privind orice problema se pot depune pe mycluj.ro Poate cand se va umple de sesizari si se va inrosi harta pe zona eugen ionesco, vom avea mai multe sanse de a aduce si alte schimbari. Mai sunt si alte solucrii de a pune presiune: sedintele de consiliu local, blocat strada, etc...

in alta ordine de idei: Exista in planul primariei amenajarea unui parc de 1ha in zona Europa.

toate cele bune!

dana maier

 

 


Dana Maier

informare petitie Eugen Ionesco

2018-10-03 08:00:45

Buna ziua tuturor!

Singurul punct aprobat din petitie este amenajarea de treceri de pietoni in statiile de autobuz. Urmatorul pas: audienta la viceprimar. Daca sunt persoane disponibile sa ma insoteasca, va rog sa-mi spuneti la adresa de e-mail: maierdana.cristiana@gmail.com. E important sa avem o intalnire inainte de cea de la viceprimar.

Acesta este raspunsul trimis de reprezentantii Primariei.

RASPUNS_PRIMARIE.JPG


Dana Maier

stadiu sesizare

2018-08-02 09:22:53

Buna ziua,

avand in vedere faptul ca sunt aproape 3 luni de cand am trimis sesizarea catre institutiile Primariei si nu am primit inca un raspuns, primul impuls a fost sa dau in judecata aceste institutii pentru nerespectarea legii (30 de zile pentru primirea raspunsului). Am rezistat acestui impuls si am considerat ca poate reusim sa facem mai mult daca incerc sa aflu in ce stadiu este solicitarea noastra.

Asa ca, dupa 5 telefoane la primarie si directionari catre diverse directii din cadrul primariei, am dat de urma: din data de 17 mai se afla la Comisia Siguranta Circulatiei toate cele 4 dosare pe care le-am trimis separat catre primar, viceprimari si respectiv catre aceasta comisie. 

Stadiul: in lucru, pentru ca nu stiu cum sa rezolve aceste probleme. Singura problema care se va rezolva curand este cea legata de trecerile de pietoni, aceasta aflandu-se deja in faza de aprobare.

Restul mai trebuie sa astepte pentru ca cei care lucreaza in acest serviciu ”nu stiu cum sa faca”. Urmeaza sa trimita si un raspuns scris, ”dar va dura pentru ca sunt multe probleme expuse acolo”.

ps: am pledat la telefon pentru nevoia implementarii tuturor celor exprimate in petitie si am exprimat disponibilitatea noastra de a discuta fata in fata privind aceste probleme, din dorinta sincera de a-i ajuta sa inteleaga mai bine situatia si sa luam impreuna cele mai bune decizii. Oricat de dragut si disponibil a fost domnul de la acest serviciu (am vorbit o jumatate de ora la telefon) nu pot sa nu remarc faptul ca sunt depasiti de evenimente. Din birou nu se rezolva problemele, e nevoie sa iasa pe teren sa vada cum stau lucrurile...Sper ca acest domn a inteles, in cele din urma...

toate cele bune,

Dana Maier


Dana Maier

sesizare depusa la autoritati

2018-05-15 14:29:14

Buna tuturor!

S-au depus dosarele continand sesizarea cu privire la situatia strazii Eugen Ionesco (continutul petitiei semnate) insotita de copii dupa petitiile semnate si lista semnatarilor petitiei online la Primaria Cluj-Napoca - primar Emil Boc, viceprimari, Consiliul Local - Comisia Municipala de Siguranta Circulatiei. Inca un dosar va fi depus si la Politia Cluj. 

Primar Emil Boc - nr inrg 232605/1, 11.05.2018

Viceprimar Olah - nr inrg 232608/21, 11.05.2018

Viceprimar Tarcea - nr inrg 232611/22, 11.05.2018

Consiliul Local Cluj-Npoca - Comisia Municipala de Siguranta Circulatiei - nr inrg 232614/3, 11.05.2018 

Numarul total de semnaturi: 51

Ar fi de ajutor daca fiecare dintre noi ar trimite link-ul cu petitia online si cunostintelor, vecinilor pentru a creste numarul de semnaturi online.

Totodata, daca aveti si alte sugestii cu privire la o alta comisie, serviciu, etc unde ar fi util sa ajunga sesizarea, va rog sa-mi transmiteti (mairedana.cristiana@gmail.com). Va tin la curent cu raspunsul din partea autoritatilor.

toate cele bune,

Dana Maier

 


Dana Maier



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.