Cerem condamnarea medicului acuzat de violul a 16 paciente

Contactați autorul petiției

Florea a fost condamnat definitiv la 15 ani

2019-11-21 10:22:21

Dragi semnatari ai petiției, 

Ieri, Stanislav Florea fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare și arestat în sala de judecată: https://unimedia.info/ro/news/89aeb86ada9b3b2b/csj-a-pus-punct-in-dosarul-medicului-din-balti-acuzat-ca-a-violat-16-paciente-stanislav-florea-va-petrece-urmatorii-15-ani-dupa-gratii.html?GO8b2m8dviYmZXOJqkOLX65K4j1tsN8B7nyapp4fnLrarsrQ 

Fiecare dintre cele 1863 de semnături a contat pentru a crea presiunea necesară ca justiția să fie înfăptuită. 

Vă mulțumim pentru implicare! 

 


Vlada Ciobanu

Noi şedinţe de judecată

2017-04-19 12:15:10

Bună ziua, 

La mai bine de jumătate de an de la sentinţă, Stanislav Florea rămâne în libertate, iar mâine este o nouă şedinţă de judecată deja la Curtea de Apel. Un grup format din activişti, jurnalişti şi artişti vor să facă mai multe acţiuni prin care să revendice public dreptul la identitate şi la o istorie a vieţii a persoanelor din internatele psihoneurologice (un număr de aproximativ 2000 de persoane). Puteţi pune un like la această pagină (o versiune încă foarte draft, dar care va fi completată): https://www.facebook.com/Violul-distruge-668893586636815/  Unde veţi primi actualizări despre campanie.

Alte detalii puteţi citi aici: http://vladaciobanu.com/2017/04/19/23-de-persoane-12-perechi-de-ciorapi-si-4-de-chiloti/ 

Dacă doriţi să vă implicaţi, nu ezitaţi să ne scrieţi. 

Mulţumim încă o dată pentru implicare şi semnătura Dvs. 

 

 


Vlada Ciobanu

Medicul rămâne în libertate

2016-11-16 14:21:35

Bună ziua, 

Veştile pe care le avem nu sunt prea bune. Stanislav Florea rămâne în continuare în libertate. Avocatele părților vătămate au formulat un apel împotriva sentinței judecătorești, au cerut condamnarea inculpatului pe toate capetele de acuzare, cea mai aspră pedeapsă pentru inculpat și încasarea despăgubirilor morale pentru părțile vătămate. 

Avocata Gabriela Şoronoga oferă mai multe detalii: 

"Din informația telefonică oferită de cancelaria judecătoriei Bălți atît inculpatul cît și procurorul au depus apel împotriva sentinței în termen. Între timp, se întimplă lucruri groaznice... Una din victime afirmă că a doua zi după pronunțarea sentinței, cînd se întorcea de la muncă, pe jos, către Internat, a ajuns-o din urmă un automobil în care sigur l-văzut pe inculpat și la volanul căreia se afla fiul său. Cînd au ajuns aproape de ea, au mărit viteza și au vrut să o calce cu mașina. Ea a fugit în pădure, a stat acolo cîteva ore apoi a revenit în Internat. Fata este foarte speriată și a perceput aceste acțiuni drept tentativă de omor și intimidare pentru declarațiile pe care le-a dat în ședință împotriva inculpatului. Am depus cerere la poliție și am anunțat Procuratura Bălți despre aceasta. Astăzi victima mi-a spus că au fost la Internat polițiștii și au luat de la ea explicații. Vă țin la curent cu cele ce vor urma..."

Noi o să continuăm să monitorizăm cazul şi suntem deschişi spre orice idei şi propuneri de acţiuni pentru a vedea în sfârşit victimele în siguranţă. 

Vă mulţumim încă o dată pentru implicare şi sperăm data viitoare să venim cu veşti mai bune. 

 

 


Vlada Ciobanu

Sentința în cazul medicului de la Bălți

2016-10-25 18:11:00

Mulțumim încă o dată pentru că ați semnat această petiție! Astăzi, medicul Stanislav Florea a fost condamnat la 13 ani cu executare. Din păcate, doar cinci victime și-au găsit dreptatea. Iar acuzatul a fost lăsat să plece liber din sală, pentru că sentința urmează să intre în vigoare în 15 zile. Dacă acuzatul va ataca sentința la Curtea de Apel, libertatea acestuia se va extinde. Totodată, nicio victimă nu a primit niciun prejudiciu. 

Nu vom ști dacă prezența atâtor jurnaliști, a cetățenilor cu telefoanele în mână, a știrilor care au fost publicate timp de câteva zile și a unei petiții cu peste 1500 de semnături a determinat judecătorii să nu amâne încă o dată sentința (la începutul ședinței s-a cerut amânarea ședinței, pentru că avocatul acuzatului lipsea). Cu siguranță, însă este un precedent bun în care cetățenii au cerut dreptate și au fost vizibili.

Vă vom ține la curent cu ultimele noutăți din acest caz și încă mai sperăm ca Stanislav Florea să ajungă la închisoare, iar victimele să își găsească dreptatea și liniștea. 


Vlada Ciobanu



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.



Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...