Invalidați Congresul Românilor de Pretutindeni

Contactați autorul petiției

update

2016-11-15 20:54:17

Daniel Meternă și Ramona Elena Bărbulescu

Update - Scrisoare!

2016-11-01 00:09:00

Scrisoarea trimisă parlamentarilor și presei:

Scrisoare deschisă către Birourile Permanente reunite ale Parlamentului României

Stimate doamne și stimaţi domni,

Semnatarii acestei scrisori, respectiv petiției pe care o atașăm AICI, solicităm:

Invalidarea Consiliului Românilor de Pretutindeni în baza următoarelor:

Metodologia deficitară, lipsa de transparenţă în organizare și cenzurarea informaţiilor, pel ângă nerespectarea legii 299/2007, sunt motive pe care le considerăm suficient de importante pentru invalidarea acestui Consiliu. În acest sens:

1º - Metodologia nu garantează reprezentativitatea echitativă a românilor de pretutindeni, acest lucru ducând la neidentificarea corectă a problemelor tuturor. În acest sens vă lăsăm opinia domnului Dr. Ion Popescu, membru reprezentativ al comunităţii româneşti din Ucraina:http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/analize-interviuri/22161-despreromanii-din-ucraina-cu-ion-popescu-membru-onorific-al-apce-ce-crede-unuldin-liderii-romanilor-din-ucraina-despre-aa-zisul-congres-al-romanilor-depretutindeni.html

2º - Lipsa de transparenţă și cenzurarea informaţiilor. Mai multe persoane au contestat listele cu susținători ale unor delegați, neexistând nici o reacţie în acest sens din partea Secretariatului Tehnic al Congresului Românilor de Pretutindeni de punere la dispoziţia publicului a acelor liste contestate. Documente publice fiind, așa cum este indicat în Metodologia de organizare a Congresului (art. 5 alin. 3), acestea trebuiau puse la dispoziţia solicitanţilor, fapt ce a fost denegat de către Secretariatul Tehnic al Congresului. Lista delegaților făcută publică nu a corespuns cu delegaţii prezenţi în sală, în cele din urmă fiind prezenţi un număr de 49 de delegaţi, fără a se oferi explicaţii pentru cei trei delegați prezenţi în plus (art. 5 alin. 6). Lista oficială: http://www.cdep.ro/docs_comisii/diaspora/crp_delegati0.pdf

 

3º - Trecând peste organizarea haotică și deficitară, acest Consiliu nu poate fi validat, deoarece nu s-au respectat art.8 alin.3 și art.9 din Legea 299/2007, acest lucru fiind semnalat de către câțiva delegaţi prezenţi în sală. În susținerea celor spuse: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1628617667457668&id=1618410511811717http://www.agerpres.ro/social/2016/06/29/fadere-congresul-romanilor-de-pretutindeniun-esec-si-o-risipa-de-bani-publici-10-48-42

4º - Articolul 5 alin. (5) din Metodologia de organizare a Congresului prevede că “nu pot candida membrii/reprezentanţii partidelor politice din România”, existând critici în discursurile delegaților D. Maroșan și D. Țecu că această normă nu a fost respectată de anumiţi candidați.

Graba de a organiza acest congres şi-a spus cuvântul, în proiectul spre aprobare a Metodologiei era prevăzut termenul de 6 luni înaintea alegerilor parlamentare, termen care a fost redus la 5 în forma finală a Metodologiei. În orice caz, acesta nu poate fi un motiv pentru a justifica un Consiliu lipsit de transparență, care nu reprezintă nici măcar o mică parte a românilor din diaspora, și, cel mai important, care nu respectă legile aprobate de Parlamentul României. Nu se poate construi nimic pozitiv când însăşi fundaţia acestui proiect este şubredă și în contradicție cu legile acestei țari. Din acest motiv, propunem invalidarea acestui Consiliu și abrogarea legii 299/2007 sau convocarea unui nou Consiliu al Românilor de Pretutindeni bazat pe transparență, reprezentativitate, democraţie, precum și pe principiile constituţionale de legalitate, demnitate și egalitate, modificânda stfel legea 299/2007.

Cu stimă,


Daniel și Ramona

Scrisoare!

2016-10-29 19:01:52

Bună, stimați semnatari ai acestei petiții, așa cum organizatorii prezentei v-au promis, iată că a sosit și clipa în care vă aduc la cunoștință (cei drept cu o mică întârziere de care ne facem vinovați și daorită căreia ne cerem scuze), că scrisoarea a fost remisă Parlamentului României prin reprezentanții lor, pentru a fi prezentată Camerelor Reunite ale Parlamentului, citită și luat act de ea.

Împreună am încercat să schimbăm mentalități, împreună suferim din cauza unor decizii absolut arbitrare (la un moment dat) ale decidenților, care, direct sau indirect ne afectează viața. A VENIT TIMPUL SĂ LE SPUNEM: NU! A venit timpul SĂ LE SPUNEM CĂ NOI CONTĂM, că datorită NOUĂ ei sunt unde sunt și că TREBUIE să țină cont DE NOI, nu noi de ei!

Vă suntem recunoscători pentru spiritul civic (mă repet: SPIRITUL CIVIC) de care ați dat dovadă și să sperăm că doleanțele noastre vor căpăta atenția cuvenită. Semnatarii scrisorii și-au permis să vă menționeze și pe dvs. - de altfel sunteți principalul motiv pentru care am început această inițiativă (a petiției și scrisorii de ivalidare a Consiliului Românilor de Pretutindeni) și promitem să vă ținem la curent cu noutăți.

Pentru o comunicare mult mai accesibilă multora, este un grup de facebook numit Noi, diasporenii! unde sunteți așteptați să vă înscrieți!

Cu respect,

 


Ramona și Daniel

Actualizare situație petiție: Invalidarea Consiliului Diasporei

2016-06-27 14:52:00

Stimate și stimați semnatare/i ai acestei petiții,

Inițiatorii țin să vă mulțumească pentru solidaritatea dumneavoastră și să vă comunice pe această cale că vor incerca prin toate mijloacele pe care le au la dispoziție să ducă la bun sfârșit revendicarea noastră, a tuturor.

In primul rând prin semnarea acestei petiții dumneavoastră ați inițiat trezirea conștiinței, ca prim pas inspre o insănătoșire morală a societății românești din diaspora și nu numai, un semnal că civismul nu este un moft. Prin aceasta, vă mai informăm că mai există o serie de elemente pe care vrem să vi le aducem la cunoștință in legătură cu desfășurarea acestui "simulacru de congres", elemente care reliefează și mai mult lamentabilul fiasco numit "congresul românilor de pretutindeni". Vă rugăm să parcurgeți materialele prezente:

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/analize-interviuri/22161-despre-romanii-din-ucraina-cu-ion-popescu-membru-onorific-al-apce-ce-crede-unul-din-liderii-romanilor-din-ucraina-despre-aa-zisul-congres-al-romanilor-de-pretutindeni.html (minutul 6:28).

http://www.gazetaromaneasca.com/comentari/comentarii/comentarii/consiliul-diasporei-in-ilegalitate-desfiintarea-si-banii-inapoi.html

http://www.gazetaromaneasca.com/observator/observator/prim-plan/congresul-pocaitilor-diaspora-inchisa-in-curtea-domnului.html, pentru o mai bună ințelegere a dimensiunilor rocambolești ale acestui așa-zis "congres".

Totodată vă informăm că demersurile noastre se vor indrepta către Comisia celor două Camere Reunite ale Parlamentului pentru o invalidare a acestui "abces" numit Congresul Românilor de Pretutindeni și nu in ultimul rând, vă așteptăm cu alte idei sau propuneri ca petiția noastră să fie cât mai efectivă, la acest e-mail sau la comentarii.

Păstrăm legătura !

Ramona și Daniel


Daniel Meternă și Ramona Elena Bărbulescu



Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.