Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

Quoted post

psiholog

#478 Re: Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

2012-04-09 14:03

#474: no comment - Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

 

Ba da, confidentialitatea este grav in pericol.

Registrele raman in 'custodia' mea, cu exceptia

1."raportarii electronice periodice" (indiferent ce-o mai insemna si asta) si

2. controalelor facute de reprezentantii colegiului care pot vedea numele clientilor mei din aceste registre.

Da, contractul terapeutic ar trebui sa aduca un plus de valoare relatiei terapeutice si nu sa o dinamiteze.

Sigur ca e bine ca Fiscul sa faca ce controale sunt necesare. Psihologii care dau bonuri de casa fiecarui client, asa ca mine, n-au nicio problema cu Fiscul. Nu Fiscul e dusmanul psihologilor ci Colegiul Psihologilor e cea mai mare problema pe care o au psihologii in momentul acesta.

Eu astept insa cu mare interes si inceperea auditului financiar la Colegiu, sa vedem pe ce s-au dus pana acum banii nostri din cotizatii, cata benzina deconteaza lunar angajatii colegiului, cate vacante, pardon, deplasari in strainate deconteaza angajatii colegiului, ce prime de Pasti isi atribuie singuri, etc.

In ceea ce ma priveste pe mine nu m-ai nimerit, eu am in afara de cabinet si un SRL si dau clientilor mei bonuri pe casa de marcat de pe SRL. Oamenii sunt multumiti ca nu le cer buletinul, Fiscul e multumit ca isi ia corect impozitele iar imbecilii de la Colegiu pot fi multumiti ca isi iau m***. Doar asta vor lua de la mine, nimic altceva.

Solutia cu SRL-ul (sau un PFA etc) paralel cu cabinetul e de departe cea mai buna si probabil ca se va generaliza in randul multor psihologi, psihoterapeuti, consilieri.

Cel putin pana vor pleca din colegiu capushele astea.

 

Raspunsuri

no comment

#479 Re: Re: Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

2012-04-09 15:26:42

#478: psiholog - Re: Re: Confidentialitatea actului psihologic este in pericol

COMUNICAT
privind necesitatea timbrarii avizelor psihologice


In ultima perioada organele de urmarire penala si mass-media au facut publice numeroase cazuri de savarsire a infractiunilor de fals si uz de fals vand ca obiect activitatea de evaluare psihologica si avizele psihologice.
De asemenea, psihologii romani reclama necesitatea unui control mai strict al circuitului de emitere si utilizare a avizelor psihologice, precum si lipsa unui sistem de raportare a avizelor psihologice eficient, care sa fie accesibil autoritatilor competente prin intermediul autoritatii profesionale.
Colegiul Psihologilor din Romania a solicitat atat Ministerului Administratiei si Internelor, Politia Rutiera, precum si Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, realizarea de comun-acord a unui sistem functional de raportare si utilizare a avizelor psihologice eliberate.
Prin aceasta masura, emiterea avizelor psihologice ar deveni o activitate securizata atat pentru autoritatile publice, cat si pentru beneficiari sau psihologi.
Din pacate, autoritatile publice nu au raspuns pozitiv unui asemenea demers, motivand de fiecare data lipsa cadrului legal, respectiv, lipsa fondurilor necesare implementarii unor asemenea masuri.
Totodata, Colegiul Psihologilor din Romania constata o lipsa de preocupare a  autoritatilor publice in ceea ce priveste securitatea si calitatea serviciilor psihologice in Romania, dar si abuzul autoritatilor publice in recunoasterea unor entitati prestatoare de servicii psihologice, corelata de cele mai multe ori cu scaderea valorii si calitatii serviciilor psihologice prestate de catre furnizorii romani de servicii psihologice.
Avand in vedere cele prezentate mai sus, Colegiul Psihologilor din Romania va initia in perioada imediat-urmatoare a campanie de informare a autoritatilor publice centrale (Presedintia Romaniei, Guvernul Romaniei, Parlamentul Romaniei, ministere, etc.) si nu numai, cu privire la necesitatea reglementarii de comun-acord a regimului de emitere si utilizare a avizelor psihologice in Romania, dupa cum urmeaza :

  1. Realizarea unui sistem informatic de raportare si utilizare a avizelor psihologice in Romania si
  2. Elaborarea si implementarea sistemului de timbrare a avizelor psihologice.

Prin implementarea celor doua sisteme la nivel national se reduce in mod semnificativ riscul infractiunilor de fals si uz de fals avand ca obiect avizele psihologice, realizandu-se totodata o crestere semnificativa a calitatii actului psihologic, precum si a valorii sale publice in Romania.
Nu in ultimul rand, cresterea gradului de securitate a avizelor psihologice prin implementarea sistemului de timbrare va crea premisele eliminarii practicii ilegale si intaririi disciplinei financiar-fiscale.

Presedinte
Prof. univ. dr. Mihai Anitei