Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46626 S-a înfiinţat legal Sindicatul Dreptate şi Adevăr în Oltchim Vineri, 08 Aprilie 2016

2016-04-08 12:53

S-a înfiinţat legal Sindicatul Dreptate şi Adevăr în Oltchim

Vineri, 08 Aprilie 2016 Sindicatul Dreptate şi Adevăr din cadrul combinatului chimic Oltchim a obţinut personalitate juridică, în urma Sentinţei civile nr. 677 din 15 martie 2016, rămasă definitivă în data de 5 aprilie 2016. Acesta este anunţul făcut de reprezentanţii noului sindicat creat în SC Oltchim SA Râmnicu Vâlcea. „Din acest moment vom începe o activitate sindicală aşa cum îşi doresc toţi salariaţii SC OLTCHIM SA. Sindicatul Dreptate şi Adevăr va lupta pentru redobândirea demnităţii în muncă a salariaţilor societăţii, iar în zilele următoare vă vom comunica obiectivele noastre pe termen scurt. Nu ştim dacă Administratorii SC OLTCHIM SA, mai pot fi liniştiţi din acest moment. Doriţi un sindicat reprezentativ la nivelul SC OLTCHIM SA? Sindicatul Dreptate şi Adevăr va fi acel sindicat care să respecte salariaţii societăţii şi interesele acestora. Sindicatul Dreptate şi Adevăr nu va fi niciodată aservit conducerii societăţii! Vom reveni!”, a postat noul sindicat din Oltchim pe reţelele de socializare http://www.viatavalcii.ro/images/.jpg

http://www.viatavalcii.ro/

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46627 Oltchim a intrat în vizorul Comisiei Europene, după ce datoriile complexului au fost șterse

2016-04-08 15:32

Oltchim a intrat în vizorul Comisiei Europene, după ce datoriile complexului au fost șterse

Comisia Europeană a deschis o investigație aprofundată pentru a verifica dacă anularea datoriilor de către statul român și continuarea aprovizionării Oltchim de către întreprinderi de stat, în pofida deteriorării situației financiare a acesteia, au respectat normele UE privind ajutoarele de stat, potrivit unui comunicat al Executivului european, remis, vineri, redacției Antena 3.

Iată comunicatul integral:

Comisia Europeană a deschis o analiză aprofundată pentru a verifica dacă anularea datoriilor de către statul român și continuarea aprovizionării Oltchim de către întreprinderi de stat, în pofida deteriorării situației financiare a acesteia, au respectat normele UE privind ajutoarele de stat.

Dna comisar Margrethe Vestager, responsabilă de politica în domeniul concurenței, a declarat: „În urma dificultăților economice întâmpinate de societatea Oltchim și a anulării datoriilor publice ale acesteia, trebuie să verificăm dacă un creditor privat ar fi acceptat să acționeze în același mod. Datorită recentei sale reorganizări, situația financiară a Oltchim s-a îmbunătățit, iar România speră să găsească un nou investitor. Obiectivul nostru este de a facilita un viitor sustenabil al activităților economice ale acestei societăți, care să nu mai necesite un sprijin suplimentar din partea guvernului.”

Oltchim este una dintre cele mai mari societăți petrochimice din România și din sud-estul Europei. Statul român deține un pachet de control de 54,8 % în cadrul societății. În ianuarie 2013, Oltchim a fost declarată insolventă. De atunci, aceasta a trecut printr-un proces de reorganizare, conform unui plan elaborat de administratorul judiciar (și aprobat de majoritatea creditorilor Oltchim), vizând plata datoriilor anterioare din încasările pentru o viitoare privatizare. Având în vedere faptul că prețul de vânzare estimat în eventualitatea unei privatizări nu ar acoperi întreaga datorie, creditorii publici ai Oltchim au acceptat anulări totale sau considerabile ale datoriilor.

Comisia va examina în special:

  • acumularea datoriilor față de Autoritatea română pentru Administrarea activelor Statului (AAAS);

  • anulările de datorii de către AAAS și diferite întreprinderi de stat în cadrul planului de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar;

  • sprijinul acordat Oltchim de două societăți de stat (CET Govora și Salrom) care, în ciuda deteriorării situației financiare a Oltchim, au continuat să aprovizioneze Oltchim cu energie electrică, abur și soluții saline.

Conform normelor UE privind ajutoarele de stat, intervențiile publice în activitatea societăților sunt considerate a nu constitui ajutoare atunci când un operator privat ar fi acționat în același mod. Comisia va evalua dacă acesta a fost cazul pentru creditorii publici și furnizorii Oltchim sau dacă, dimpotrivă, măsurile publice au oferit Oltchim un avantaj economic față de concurenții săi și constituie ajutoare de stat.

În cazul în care Comisia va concluziona că Oltchim a primit ajutoare de stat, aceasta va evalua dacă ajutorul ar putea fi compatibil cu normele UE care autorizează anumite categorii de ajutoare. Întrucât Oltchim este o societate aflată în dificultate financiară, singura categorie de ajutoare permisă ar fi reprezentată de ajutoarele pentru salvare și restructurare. Un astfel de ajutor poate fi considerat compatibil, în conformitate cu criteriile stabilite în Orientările Comisiei din 2014 privind ajutoarele pentru salvare și restructurare, în cazul în care societatea are un plan de restructurare viabil, aprobat de către Comisie, care asigură restabilirea viabilității sale pe termen lung, și aceasta contribuie la costurile de restructurare. România nu a notificat Comisiei un plan de restructurare pentru Oltchim. Mai exact, planul de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar are un alt scop și nu pare a întruni criteriile prevăzute de orientări. Prin urmare, în acest stadiu opinia preliminară a Comisiei este că, dacă se va constata că măsurile supuse investigației constituie ajutoare de stat, acestea nu ar putea fi considerate compatibile cu normele UE privind ajutoarele de stat.

În plus, Comisia este preocupată de faptul că procesul de privatizare a Oltchim, astfel cum este planificat în prezent, poate conduce la o continuitate economică între Oltchim și viitorul cumpărător. Cu toate acestea, Comisia salută faptul că autoritățile române și-au manifestat acum intenția de a se asigura că procesul nu conduce la o continuitate economică, pentru a evita situațiile în care un cumpărător ar beneficia de ajutoarele acordate în trecut Oltchim și ar putea fi obligat să le ramburseze.

Deschiderea unei anchete oferă părților terțe interesate posibilitatea de a prezenta observații și nu anticipează rezultatul acesteia.

http://www.antena3.ro/economic/

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46628 BVB - Shares BVB BURSA DE VALORI BUCURESTI SA - opening European Commission investigation

2016-04-08 15:41

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

 

 

Current report - opening European Commission investigation

4/8/2016 3:38:00 PM http://www.bvb.ro/infocont/OLT080416_ro.pdf

  

Tranzactionarea actiunilor emise de S.C. Oltchim S.A. se face in cadrul Bursei de Valori Bucuresti pe baza Deciziei de inscriere la cota nr. 21/26.11.1996, incepand cu data de 18.02.1997.

Actiunile societatii sunt cotate la categoria Standard (simbol bursier OLT).

Cu ajutorul linkului de mai jos se poate accesa site-ului Bursei de Valori Bucuresti, unde se pot gasi date de tranzactionare, intarziate cu 15 minute, privind actiunile Oltchim (simbol OLT) si reprezentarea grafica a evolutiei pretului si volumului acestora: http://www.bvb.ro/FinancialInstruments/

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46629 Ajutoare de stat: investigație aprofundată privind Oltchim

2016-04-08 15:50

Ajutoare de stat: investigație aprofundată privind Oltchim

08/04/2016

Comisia Europeană a deschis o investigație aprofundată pentru a verifica dacă anularea datoriilor de către statul român și continuarea aprovizionării Oltchim de către întreprinderi de stat, în pofida deteriorării situației financiare a acesteia, au respectat normele UE privind ajutoarele de stat.

 
 

Comisarul european Margrethe Vestager, responsabil de politica în domeniul concurenței, a declarat: „În urma dificultăților economice întâmpinate de societatea Oltchim și a anulării datoriilor publice ale acesteia, trebuie să verificăm dacă un creditor privat ar fi acceptat să acționeze în același mod. Datorită recentei sale reorganizări, situația financiară a Oltchim s-a îmbunătățit, iar România speră să găsească un nou investitor. Obiectivul nostru este de a facilita un viitor sustenabil al activităților economice ale acestei societăți, care să nu mai necesite un sprijin suplimentar din partea guvernului.”

 
 

Oltchim este una dintre cele mai mari societăți petrochimice din România și din sud-estul Europei. Statul român deține un pachet de control de 54,8% în cadrul societății. În ianuarie 2013, Oltchim a fost declarată insolventă. De atunci, aceasta a trecut printr-un proces de reorganizare, conform unui plan elaborat de administratorul judiciar (și aprobat de majoritatea creditorilor Oltchim), vizând plata datoriilor anterioare din încasările pentru o viitoare privatizare. Având în vedere faptul că prețul de vânzare estimat în eventualitatea unei privatizări nu ar acoperi întreaga datorie, creditorii publici ai Oltchim au acceptat anulări totale sau considerabile ale datoriilor.

Comisia va examina în special:

- acumularea datoriilor față de Autoritatea română pentru Administrarea activelor Statului (AAAS); anulările de datorii de către AAAS și diferite întreprinderi de stat în cadrul planului de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar;

- sprijinul acordat Oltchim de două societăți de stat (CET Govora și Salrom) care, în ciuda deteriorării situației financiare a Oltchim, au continuat să aprovizioneze Oltchim cu energie electrică, abur și soluții saline.

 
 

Conform normelor UE privind ajutoarele de stat, intervențiile publice în activitatea societăților sunt considerate a nu constitui ajutoare atunci când un operator privat ar fi acționat în același mod. Comisia va evalua dacă acesta a fost cazul pentru creditorii publici și furnizorii Oltchim sau dacă, dimpotrivă, măsurile publice au oferit Oltchim un avantaj economic față de concurenții săi și constituie ajutoare de stat.

 
 

În cazul în care Comisia va concluziona că Oltchim a primit ajutoare de stat, aceasta va evalua dacă ajutorul ar putea fi compatibil cu normele UE care autorizează anumite categorii de ajutoare. Întrucât Oltchim este o societate aflată în dificultate financiară, singura categorie de ajutoare permisă ar fi reprezentată de ajutoarele pentru salvare și restructurare. Un astfel de ajutor poate fi considerat compatibil, în conformitate cu criteriile stabilite în Orientările Comisiei din 2014 privind ajutoarele pentru salvare și restructurare, în cazul în care societatea are un plan de restructurare viabil, aprobat de către Comisie, care asigură restabilirea viabilității sale pe termen lung, și aceasta contribuie la costurile de restructurare. România nu a notificat Comisiei un plan de restructurare pentru Oltchim. Mai exact, planul de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar are un alt scop și nu pare a întruni criteriile prevăzute de orientări. Prin urmare, în acest stadiu opinia preliminară a Comisiei este că, dacă se va constata că măsurile supuse investigației constituie ajutoare de stat, acestea nu ar putea fi considerate compatibile cu normele UE privind ajutoarele de stat.

 
 

În plus, Comisia este preocupată de faptul că procesul de privatizare a Oltchim, astfel cum este planificat în prezent, poate conduce la o continuitate economică între Oltchim și viitorul cumpărător. Cu toate acestea, Comisia salută faptul că autoritățile române și-au manifestat acum intenția de a se asigura că procesul nu conduce la o continuitate economică, pentru a evita situațiile în care un cumpărător ar beneficia de ajutoarele acordate în trecut Oltchim și ar putea fi obligat să le ramburseze.

Deschiderea unei anchete oferă părților terțe interesate posibilitatea de a prezenta observații și nu IP/16/1321 anticipează rezultatul acesteia.

 
 

Context

Oltchim este singurul producător din Europa Centrală de sodă caustică lichidă și singurul producător din România de clor și polieter polioli. Societatea exportă aproximativ 70 % din producția sa.

Oltchim a trecut printr-o perioadă îndelungată de dificultăți economice și ajutoare de stat. România nu a recuperat sumele datorate autorităților publice timp de mai mulți ani, ci a încercat să convertească creanțele în acțiuni și să vândă întreprinderea unui investitor. Numeroasele tentative de privatizare (începând cu 2001) au eșuat. În acest context, în martie 2012 Comisia a constatat că o conversie în acțiuni a creanțelor Oltchim deținute de AAAS nu a constituit ajutor în vederea privatizării imediate a Oltchim(cazul SA.29041). Cu toate acestea, România nu a realizat conversia creanțelor în acțiuni, iar privatizarea a eșuat în septembrie 2012. Societatea acumulat noi datorii publice și intrat în procedura de insolvență în ianuarie 2013.

Mai multe informații vor fi disponibile pe pagina de internet a Comisiei dedicată concurenței, în registrul public al cazurilor, la numărul de caz SA.36086.

 
 

 http://ec.europa.eu/romania/news/

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46630 Re: Re: Comisia Europeană pune umărul la privatizarea "Oltchim" BURSA 09.03.2012

2016-04-08 15:59

#27820: - Re: Comisia Europeană pune umărul la privatizarea "Oltchim" BURSA 09.03.2012 

 

CONVERSIA DATORIILOR ÎN ACŢIUNI A FOST APROBATĂ DE EUROPA

[ document ataşat - click aici ]  BURSA 09.03.2012


     * UPDATE 4: Acţiunile "Oltchim", închid la 1,34 lei/unitate
     La închiderea sesiunii, acţiunile "Oltchim" se tranzacţionau în creştere cu 4,12%, la o valoare de 1,34 lei/unitate.
     ---------------
      * UPDATE 3: Acţiunile "Oltchim", la 1,35 lei/unitate
     La reluarea tranzacţionării (ora 16:00 BVB), acţiunile "Oltchim" creşteau cu 4,9%, la o valoare de 1,35 lei/unitate.
     ---------------
     *  UPDATE 2: Acţiunile "Oltchim" îşi reiau tranzacţionarea
     Acţiunile "Oltchim" îşi vor relua tranzacţionarea astăzi la ora 15:45, potrivit unui comunicat remis BVB.
     Raportul consemnă o adresă de informare primită de către "Oltchim" de la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie asupra concluziei Comisiei Europene privind intenţia fermă a ţării noastre de a vinde în întregime pachetul de acţiuni deţinute la "Oltchim".
     Ataşat se află raportul.
     --------------
    *  UPDATE: Acţiunile "Oltchim", suspendate de la tranzacţionare
     Acţiunile "Oltchim" au fost suspendate de la tranzacţionare la ora 9:57, conform Titlului II art. 111(1) lit. d din Codul BVB - Operator de Piaţă.
     Litera d. menţionează: B.V.B. poate decide suspendarea de la tranzacţionare a instrumentelor financiare în vederea menţinerii unei pieţe ordonate şi a asigurării accesului egal la informaţia necesară deciziei de a investi (protecţia investitorilor).
     -------------

Comisia Europeană a aprobat, după aproape patru ani de investigaţii, conversia în acţiuni a datoriilor combinatului chimic "Oltchim" către AVAS (n.r. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului).
     Antoine Colombani, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, ne-a declarat: "Miercuri, pe data de 7 martie 2012, Comisia a aprobat conversia în acţiuni a datoriilor publice ale "Oltchim" în valoare totală 1.049 milioane de lei", adăugând: "Aceas-tă conversie a datoriilor în acţiuni este o măsură propusă de autorităţile române pentru a facilita privatizarea integrală a companiei în 2012".
     Valoarea datoriei "Oltchim" către AVAS ar fi de 125 de milioane de euro, fără dobânzile aferente.
     AVAS a preluat, în 2002, de la Ministerul Finanţelor o creanţă în valoa-re de 508,6 milioane lei provenită din executarea garanţiilor emise de stat pentru împrumuturile externe contractate de societate.
     Ţara noastră a notificat în iulie 2009 două măsuri de sprijin în favoarea "Oltchim". Prima măsură implică o conversie a datoriei publice în valoare de aproximativ 135 de milioane euro în acţiuni. Cea de a doua este o garanţie de stat care acoperă 80% dintr-un împrumut comercial în valoare de 424 de milioane euro, care urmează să fie utilizat pentru modernizarea societăţii şi pentru investiţii ulterioare.
     Decizia Comisiei Europene permite tuturor acţionarilor Combinatului chimic să participe la majorarea capitalului social al "Oltchim".
     În mod normal, după publicarea deciziei, Ministerul Economiei, ca acţionar majoritar "Oltchim", va convoca o adunare generală în care acţionarii vor discuta pe baza deciziei autorităţilor de la Bruxelles.
     După majorarea capitalului social poate începe derularea procesului de privatizare a "Oltchim".
     Statul deţine, prin Minsterul Economiei, 54,8% din titlurile Combinatului.

  Potrivit înţelegerii semnate cu Fondul Monetar Internaţional, "Oltchim" este una dintre cele opt companii pe care statul intenţionează să le privatizeze în acest an. Reprezentanţii Ministerului Economiei au declarat că, pe 15 martie urmează să fie publicat anunţul privind vânzarea pachetului majoritar de acţiuni OLT.
     În acţionariatul combinatului vâlcean se mai regăsesc compania "PCC SE", care deţine 17,47% din acţiuni, şi fondul de investiţii "Carlson Ventures", înregistrat în Marea Britanie, cu 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.
     Gigantul rus "Gasprom", prin "TISE", şi-a exprimat interesul pentru pachetul majoritar de acţiuni OLT, printr-o scrisoare înaintată, în luna noiembrie 2011, Ministerului Economiei.
     Nici azerii de la "SOCAR" nu şi-au ascuns interesul pentru preluarea combinatului chimic "Oltchim" Ramnicu Valcea.
     "Oltchim" are, în acest moment, datorii pe termen scurt de 1,55 miliarde de lei şi datorii pe termen lung de 986 milioane de lei.
     O parte din datorii sunt către "Electrica", societate care a reziliat contractul cu "Oltchim" la începutul acestui an, combinatul fiind preluat de "Electrica Furnizare".
     Surse din "Electrica" ne-au declarat că datoriile totale ale "Oltchim" sunt de 660 de milioane de lei (150 de milioane de euro) iar, până în acest moment, Combinatul vâlcean nu a achitat sumele restante, nerespectând deci graficul de eşalonare. De asemenea, reprezentanţii "Electrica", pentru a-şi recupera paguba, au cerut Ministerului Economiei cesionarea creanţei în patru tranşe egale.
     Combinatul "Oltchim" a raportat pierderi de 270 milioane lei, în 2011, cu 20,9% peste nivelul din 2010, pe fondul unei cifre de afaceri în urcare cu 17,1%, la 1,53 miliarde lei.
     Veniturile au crescut cu 15,4%, la 1,64 miliarde de lei, iar cheltuielile au avansat cu 16,1%, la 1,91 miliarde de lei.
     Singurul aspect pozitiv sunt vânzările, care au crescut în ultimele trimestre, până la 1,53 miliarde de lei la finele anului 2011 (aproximativ 3,5 miliarde de euro).
     Compania are un capital social de 34,2 milioane lei, împărţit în 343,2 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei. 

     *  BCR şi Banca Transilvania erau interesate, în octombrie, de conversia datoriilor în titluri "Oltchim"
     Despre posibilitatea ca BCR şi BT (băncile faţă de care "Oltchim" are datorii) să fi trimis la Comisia Europeană solicitări privind conversia în acţiuni a datoriilor "Oltchim", Antoine Colombani, purtător de cuvânt al CE, ne-a declarat: "Noi nu putem comenta despre acest lucru".
     Banca Comercială Română (BCR) şi Banca Transilvania (BT) s-au declarat interesate, în octombrie anul trecut, de realizarea conversiei datoriilor în titluri "Oltchim".
     Subiectul a fost discutat în timpul unei întrevederi între Ion Ariton, ministrul Economiei de la acea dată, şi preşedinţii celor două bănci, Dominic Bruynseels şi Horia Ciorcilă.
     BCR şi BT şi-au arătat deschiderea pentru susţinerea companiei, inclusiv prin acordarea de noi credite, până la finalizarea privatizării.
     "Oltchim" a anunţat, în luna octombrie din 2010, printr-un comunicat, că Banca Comercială Română urma să intre în acţionariatul companiei prin conversia în acţiuni a unei părţi din împrumutul de 72,4 milioane de euro acordat de bancă firmei vâlcene în noiembrie 2009. Comunicatul a fost retractat ulterior, "Oltchim" precizând că "regretă neplăcerile şi confuziile create prin comunicatul de presă amintit, precum şi interpretările date acestuia".
     Potrivit raportului anual, Oltchim avea, la sfârşitul lui 2010, datorii pe termen scurt de 72,5 milioane euro la BCR şi două luni de finanţare de 100 milioane lei şi 12,25 milioane dolari la Banca Transilvania. Oltchim are, de asemenea, şi un credit pe termen lung, de 8,5 milioane euro, de la Banca Transilvania, rambursabil în şapte ani.

http://www.bursa.ro/

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46631 Re: Re: Comisia Europeană pune umărul la privatizarea "Oltchim"

2016-04-08 17:29

#35891: CONVERSIA DATORIILOR ÎN ACŢIUNI A FOST APROBATĂ DE EUROPA BURSA 09.03.2012 - Re: Comisia Europeană pune umărul la privatizarea "Oltchim"  

 

  ACTE OFICIALE SUNT:
- ESTE APROBAREA COMISIEI EUROPENE PENTRU EFECTUAREA CONVERSIEI DATORIILOR OLTCHIM CATRE AVAS IN ACTIUNI (SI TREBUIE SA INTELEGETI BINE CA PRIN EFECTUAREA CONVERSIEI NU SE STERG DATORIILE);
- ESTE VOTUL  DAT DE STATUL ROMAN, DE GUVERNUL ROMANIEI, PRIN REPREZENTANTUL ACESTORA IN AGA OLTCHIM  IMPOTRIVA EFECTUARII CONVERSIEI DATORIILOR OLTCHIM CATRE AVAS IN ACTIUNI, IMPOTRIVA APROBARII COMISIEI EUROPENE.
 

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46632 Re: Re: Comisia Europeană pune umărul la privatizarea "Oltchim"

2016-04-08 17:30

#35892: CONVERSIA DATORIILOR ÎN ACŢIUNI A FOST APROBATĂ DE EUROPA BURSA 09.03.2012 - Re: Comisia Europeană pune umărul la privatizarea "Oltchim"  

http://www.bursa.ro/

 CONVERSIA DATORIILOR ÎN ACŢIUNI A FOST APROBATĂ DE EUROPA

BURSA 09.03.2012

Comisia Europeană pune umărul la privatizarea "Oltchim"

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46633 Re: ADUNAREA GENERALA ORDINARA A ACTIONARILOR (AGOA ) IN DATA DE 28./ 29.04.2016

2016-04-08 17:32

#46546: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - ADUNAREA GENERALA ORDINARA A ACTIONARILOR (AGOA ) IN DATA DE 28./ 29.04.2016 

 

Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor din data de 28/29.04.2016

 

Notice for Ordinary General Meeting of Shareholders on April 28(29), 2016 Reference date: April 18, 2016

3/21/2016 8:55:00 AM

http://www.bvb.ro/infocont/infocont16/OLT210316_ro.pdf

 CONVOCATOR SEDIUL SOCIETATII OLTCHIM 28.04.2016/29.04.2016 ora 12.00

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

http://www.bvb.ro/FinancialInstruments   http://www.oltchim.ro/index. 

Convocatorul Adunarii Generale Convocator.pdf
  Convening notice.pdf
Formular imputernicire speciala Formular imputernicire speciala.doc
  Special power of attorney.doc
Formular de vot prin corespondenta Formular vot prin corespondenta.doc
  Correspondence Voting Ballot.doc
Situatia actiunilor si drepturilor de vot Situatia actiunilor si a drepturilor de vot.pdf
  Status of shares and voting rights.pdf
Documente si materiale informative AGOA Materiale pentru pct.1 si 2:
- Raportul Administratorului Special - 2015.pdf
- Special Administrator Report - 2015.pdf
- Situatii financiare individuale 2015 + raportul auditorului.pdf
- Unconsolidated financial statements 2015 + Auditor's report.pdf

Materiale pentru pct.3:
- Consolidated financial statements 2015.pdf

Material pentru pct.4:
- Nota privind repartizarea profitului realizat in anul 2015.pdf
- Note on allocation profit achieved in 2015.pdf
Proiect de Hotarare Proiect de hotarare AGOA.pdf
  OGMS draft decision.pdf
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46634 Re: JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2016-04-08 17:36

#41523: CREAN_TELE SALARII OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea - JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ????? 

 

Oltchim vinde fier vechi și se pregătește de agricultură și comerț

luni, 08 septembrie 2014

Oltchim nu și-a găsit încă un investitor dispus să readucă la viață combinatul chimic, dar se pregătește să introducă noi obiecte de activitate în firmă, precum cultivarea de plante în aer liber și în sere și comerțul în magazine specializate.

Oltchim nu reușește să iasă din insolvență și nici nu pare a avea șanse să găsească investitori în perioada următoare. După cum am arătat și în articolele precedente, privatizarea Oltchim este pusă în dificultate și de Comisia Europeană, care dorește asigurări că preluarea la pachet a Arpechim nu reprezintă un ajutor de stat mascat pentru OMV Petrom. Între timp însă bucăți din combinat sunt valorificate la fier vechi, iar societatea înregistrează noi obiective de activitate, de parcă intenționează să se reorienteze către alte afaceri.

Situația combinatului pare să dea semne de îmbunătățire conform oficialilor societății. Recent a intrat în probe o nouă secție, cea de oxoalcooli, care ar majora capacitatea de producție a Oltchim la 40% dacă va li repornită. „O dată repornită această secție, vom spori capacitatea de producție a combinatului la 40% față de 25% cât este în prezent“, spune Ion Vâncea, liderul filialei vâlcene a sindicatului Cartel Alfa, care adaugă că în respectiva secție vor fi angajate peste o mie de persoane. În primele șapte luni ale anului, Oltchim a avut o cifră de afaceri de aproximativ 11 milioane euro și un profit operațional de 0,25 milioane euro, în condițiile unei utilizări a capacității de producție de 23%, conform informațiilor oferite de Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai companiei.

Deșeuri metalice

Societatea nu este însă ferită de scandaluri. Recent, Vocea Vâlcii a publicat două contracte de vânzare fier vechi din 2013, prin care erau vândute mai multe tone de deșeuri metalice și nemetalice, respectiv deșeuri de inox austenitic pregătit și deșeuri inox austenitic neperegătit. Inoxul austenitic este un oțel nemagnetic, cu cea mai bună rezistență la coroziune, cu duritate și sudabilitate bune, adică un oțel de calitate foarte bună. Contractele au fost încheiate în mai și octombrie 2013, când la conducerea Ministerului Economiei au fost pe rând Varujan Vosganian și Andrei Gerea, iar la conducerea combinatului s-au aflat Mihai Tălpășanu și Marius Pârvu. O diferență care poate ridica suspiciuni este prețul de vânzare. În primul contract, tona de deșeu pregătit era de 1.680 dolari pe tonă, iar cel nepregătit de 1.500 dolari pe tonă. În cel de-al doilea, prețurile scad la 1.020 dolari pe tonă, respectiv 975 dolari pe tonă. Altfel, compania trece prin restructurări care presupun închiderea unor active (secții) nerentabile și concentrarea pe afacerile profitabile. Mutarea activelor viabile pe o nouă companie, Oltchim SPV, care să nu mai aibă datoriile celei vechi (datorii care ajung la 700 milioane euro) a și fost realizată.

Saga codurilor CAEN

Obiectele de activitate ale Oltchim ne oferă însă și mai multe motive de amuzament (sau îngrijorare). Putem presupune că o parte a secțiilor din combinat nu vor supraviețui schimbărilor prin care trece compania, de unde și vânzarea de „deșeuri“ metalice. Dar este greu de imaginat că ditamai combinatul chimic se pregătește de „cultivarea altor plante din culturi nepermanente“, de „cultivarea plantelor petnru înmulțire“, de „fabricarea ambalajelor din lemn“, de „lucrări de demolare a construcțiilor“ sau de „comerțul cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate“. Este hilar când vezi că un combinat chimic se pregătește de deschis chioșcu_ri sau de cultivat plante pe terenuri agricole sau în sere, dar așa reiese din convocatorul Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din 9 septembrie 2014. Ar putea fi un semnal îngrijorător pentru acționarii și angajații companiei apariția acestor noi obiecte de activitate, în ideea că societatea se pregătește de agricultură și de comerț, eventual pe suprafețele de teren care rămân în urma închiderilor de secții. De altfel, chiar aceasta ar putea fi situația reală a unor departamente din combinat (pe care ar trebui să le decidă actualii și viitorii acționari). Administratorii judiciari, respectiv BDO Business Restructuring și Rominsolv, nu au oferit explicații în ziua publicării convocatorului pe pagina BVB, adică pe 4 septembrie, însă este de așteptat să ofere în perioada următoare. Dar aceste activități complet diferite de cea a unui combinat chimic nu sunt complet străine de condurile CAEN ale Oltchim. Găsim „activități ale portalurilor web“ , „activități ale agențiilor de publicitate“ sau „activități fotografice“. Și multe altele, trecute în aproximativ 200 de obiecte de activitate înregistrate. Inclusiv „intermedieri în comerțul cu materii prime agricole, anumale vii, materii prime textile și cu semifabricate“. Sunt activități care pot apărea în cadrul unui combinat atât de mare și care încearcă să ofere angajaților cam tot ce au nevoie în viața zilnică. Așa era modelul comunist, unde se presupunea că tot ce ai nevoie primești de la locul de muncă, inclusiv de mâncare, iar apartamentul de acasă este doar pentru dormit. Din fericire, lucrurile s-au schimbat, iar companiile din prezent preferă să externalizeze orice activitate care nu ține de cea principală, astfel încât să nu aibă parte de cheltuieli inutile. De aceea este amuzant că, în anul de grație 2014, Oltchim (aflat în insolvență) încearcă să se ocupe de agricultură și comerț în „magazine specializate“ în loc să se concentreze pe activitatea pe care o cunoaște cel mai bine și care îi poate aduce profit dacă este eficientizată.

Oltchim se pregătește de o nouă vânzare, pe data de 15 decembrie anul acesta. În cazul fericit în care va găsi un investitor este de așteptat ca astfel de coduri CAEN să nu se mai regăsească în noua companie.

 CLIK pentru a deschide pentru vizualizare:

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46635 Comisia Europeană verifică dacă ştergerea datoriilor combinatului Oltchim respectă normele europene

2016-04-08 18:33

Comisia Europeană verifică dacă ştergerea datoriilor combinatului Oltchim respectă normele europene

Comisia Europeană verifică dacă ştergerea datoriilor combinatului Oltchim, aflat în insolvenţă din 2013, respectă normele europene privind ajutoarele de stat. 08 Aprilie 2016, 18:51 (actualizat 08 Aprilie 2016

Acestea se pot acorda companiilor aflate în dificultate financiară doar pe baza unui plan de restructurare viabil.

Datoriile de 2,3 miliarde de lei ale Oltchim au fost şterse după ce administratorii judiciari au prezentat un plan de reorganizare a combinatului.

La finalul anului, Oltchim mai avea datorii în valoare de 1,3 miliarde de lei, aproximativ o treime faţă de 2014.

 Video - See more at: http://stiri.tvr.ro/comisia-europeana-verifica

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46636 Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri

2016-04-08 18:52

Comisia Europeană a deschis o investigaţie pentru a verifica dacă anularea datoriilor istorice ale societăţii Oltchim SA către statul român și continuarea susţinerii combinatului chimic de către companiile de stat au fost în linie cu legislaţia europeană în domeniul ajutorului de stat.

Mai multe detalii pot fi aflate aici: http://www.minind.ro/presa2016/investigatOltchim.pdf    http://www.minind.ro/

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46637 Re: Re: Sentinta nr. 617 din 30.01.2013

2016-04-08 18:56

#33487: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA - Re: Sentinta nr. 617 din 30.01.2013  

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei,  ABROGATA

http://portal.just.ro/

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46638 Re: Re: Da, asa este! (imagine preluata de pe http://www.catavencii.ro/Bule)

2016-04-08 19:08

#26328: - Re: Da, asa este! (imagine preluata de pe http://www.catavencii.ro/Bule) 

 

#18431: JUSTITIARUL - Da, asa este! (imagine preluata de pe http://www.catavencii.ro/Bule)

#18429: - Da, asa este!!

Gheorghe Piperea a facut "praf" OLTCHIMUL si isi bate joc de disponibilizatii de la OLTCHIM. Acestia sunt nevoiti sa piarda timp pe usile si in salile instantelor de judecata, sa-si cheltuiasca banii de somaj pentru a obtine plata salariilor compensatorii - salarii recunoscute sub semnatura chiar de Piperea, dar neplatite de acest "vajnic aparator" al dreptatii.

Dupa zicala "corb la corb nu-si scoate ochii" Piperea a dat "o paine" confratilor sai avocati, angajati sa-i apere pe disponibilizati impotriva "vajnicului aparator" al dreptatii.

Prin taraganarea platii acestor salarii compensatorii si prin neasumarea unui program si orizont de plata a acestora, Piperea a aglomerat instantele de judecata din Ramnicu Valcea si Pitesti cu zeci (posibil sute) de procese inutile, deschise de catre disponibilizatii impotriva acestui
"vajnic aparator" al dreptatii.

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46639 Re: Re: Are Oltchim şanse să fie salvat ? Iată ce crede Roibu (Video de colecţie)

2016-04-08 19:22

#14594: - Re: Are Oltchim şanse să fie salvat ? Iată ce crede Roibu (Video de colecţie) 

 

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

http://www.criterii.ro/index.php/en/

 Combinatul vâlcean Oltchim va fi scos la vânzare. Ce crede despre acest fapt cel care a fost aici director general vreme de 20 de ani ? Aflaţi răspunsul urmărind acest video.

Link 1:  http://www.youtube.com/watch?v=ua8mVsGFbNo


Link 2:  http://www.youtube.com/watch?v=cKzwnKYihf0

 


Musafir

#46640 v ati format altii vagabonzi si pupinkRe: Ajutoare de stat: investigație aprofundată privind Oltchim

2016-04-08 19:24

#46629: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - Ajutoare de stat: investigație aprofundată privind Oltchim 

 v ati format alti escroci si borfasi peste noapte,exact ca kakatii cernevistii,va n gurite fota de retardatii,retrage ti va fratilor din toate sindikakatele pooli mele,nu va vor ajuta cu nimic,dar chiar cu nimic,va maninca baniiii.


Musafir

#46641 Re: Re: Re: Da, asa este,ai supt la ponta si vosganian borfasule de piperea

2016-04-08 19:29

#46638: x - Re: Re: Da, asa este! (imagine preluata de pe http://www.catavencii.ro/Bule) 

 PIPEREAAA, SA TE FU..TA FOTA N GURITAAA,RETI BA ANIMAL PSD  ist?,,,,ti ar neamul mati al lu AGHIUTA,BORFAS NOTORIU SI NESIMTIT,ATI PERMITI SA MAI IESI LA TV?.....TE N GITU MATI DE NEMERNIC.


Musafir

#46642 Re: Re: Re: Re: Da, asa este,ai supt la ponta si vosganian borfasule de piperea

2016-04-08 19:40

#46641: - Re: Re: Re: Da, asa este,ai supt la ponta si vosganian borfasule de piperea 

 BA FRATILOR,CIT TUPEU ARE NEMERNICUL ASTA DE PIPEREA SA IASA PE ANTENE SI B1TV. SA MANINCE KAKAT?

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46643 Comisia Europeana investigheaza modul in care statul roman a anulat datoriile istorice ale Oltchim

2016-04-08 20:22

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Symbol: OLT

OLTCHIM S.A. RM. VALCEA

 

Informatii financiare              www.oltchim.ro/index.php

 

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina =>Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENŢĂ Nr. 230/07.01. 2015 link buletinul de insolventa tabel creante masa credala pana-n ultima zi din an 2012 si toti din combinatul chimic trecuti  http://media.rtv.net/ care se regaseste si in planul de reorganizare depus la tribunalul Ramnicu Valcea.

 LEGE CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

 http://portal.just.ro/

DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!  UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!! 

 

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 26.03.2015
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 Părţi

NumeCalitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46644 Re: Comisia Europeana investigheaza modul in care statul roman a anulat datoriile istorice ale Oltch

2016-04-09 12:49

#46643: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - Comisia Europeana investigheaza modul in care statul roman a anulat datoriile istorice ale Oltchim 

 

Symbol: OLT

OLTCHIM S.A. RM. VALCEA

 

Informatii financiare              www.oltchim.ro/index.php

 Ultima actualizare: 18.09.2012


Nume companie: Oltchim S.A.

CUI: 1475261

Registrul comerţului: J38/219/1991

Simbol bursier: OLT

Domeniul de activitate: Industrie

Prezentare companie: Compania a fost înfiinţată în anul 1966 şi este deţinută de Statul Român iar din 1997, un pachet de acţiuni a fost listat la Bursa de Valori Bucureşti. Produsele Oltchim se găsesc în peste 80 de ţări fie ca e vorba de policlorură de vinil (PVC), sodă caustică, propenoxid, propilenglicol, polieteri polioli sau materiale de construcţii.

Anul înfiinţării: 1966

Structură acţionariat:

Acţionari Procent
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri 54,81%
PCC SE Duisburg Germania 18,32%
Polyolt Holding Limited Cipru 14,02%
Persoane fizice 11,26%
Persoane juridice 1,59%

 

Produse / Servicii: Fabricarea produselor anorganice, macromoleculare şi a produselor organice de sinteză.

Sediu central: Str. Uzinei nr. 1, cod 240050, Râmnicu Valcea, jud. Vâlcea

Contact de presă: Iuliana Furtună - E-mail: iuliana.furtuna oltchim.com

Contact relaţii cu publicul: Tel: 0250-701.200, Fax: 0250-736.188, E-mail: oltchim oltchim.ro, Web: www.oltchim.ro

Linkurile companiei:
-site-ul companiei
-comunicate de presă
-relaţii cu investitorii
-informaţii financiare
-profil / istoricul companiei
-produse / servicii

Management:
Mihai Bălan - Director General, E-mail: oltchim oltchim.ro
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar, E-mail: felicia.spiru oltchim.com
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional, E-mail: mihail.talpasanu oltchim.com
Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing, E-mail: armand.spiru oltchim.com
Ion Coclet - Director Resurse Umane, E-mail: ion.coclet oltchim.com

Date financiare (lei):

Anul Capital social Cifră de afaceri   Profit net      Număr de angajaţi
2005 354.695.600 1.442.065.098    22.643.128        5.432
2006 354.695.600 1.731.805.193    8.779.523          5.048
2007 32.358.864   1749871975           -                     4.836
2008 32.358.864   1.946.943.238  - 234.001.449      4.199
2009 34.302.386   1.077.518.784  - 209.887.210      3.468
2010 34.302.386   1.309.544.085  - 223.315.891      3.573
2011 34.321.138   1.533.016.194  - 278.342.623      3.383
2012 34.321.138   765.442.904     - 569.443.477      3.318
2013 34.321.138   497.955.215     - 946.867.190      2.744

 Sursa: Ministerul Finanţelor.

Cursul valutar BNR - serii anuale (link)

http://www.zf.ro/wikizf/oltchim-s-a-10089024

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46645 Re: OLTCHIM structura actionariatului 19 aprilie 2015

2016-04-09 12:55

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46646 Re: OLTCHIM structura actionariatului 29 noiembrie 2014

2016-04-09 12:57

#35886: OLTCHIM structura actionariatului 29 noiembrie 2014 - OLTCHIM structura actionariatului 29 noiembrie 2014 

 

Structura actionariatului

 

Structura sintetica consolidata a actionarilor, conform Depozitarului Central S.A., la data de 29 noiembrie 2014

 

Simbol:
OLT
Capital social:
34.321.138,30 lei
C.U.I.
1475261
Numar actionari:
39.241
ISIN:
ROOLTCACNOR2 
Valoare nominala:
0,1000 lei
       



Nume
Numar actiuni
Procent
Statul roman prin Ministerul Economiei
188.100.976
54,8062
PCC SE
111.005.766
32,3433
Persoane fizice
39.013.965
11,3673
Persoane juridice
5.090.676
1,4832
Total
343.211.383
100
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46647 Re: OLTCHIM structura actionariatului 11 septembrie 2014

2016-04-09 12:58

#35887: OLTCHIM structura actionariatului 11 septembrie 2014 - OLTCHIM structura actionariatului 11 septembrie 2014 

 

 Structura sintetica consolidata a actionarilor, conform Depozitarului Central S.A., la data de 11 septembrie 2014 si conform site-ului oltchim.ro actualizat 29 noiembrie 2014

http://www.oltchim.ro/

Structura actionariatului

Structura sintetica consolidata a actionarilor, conform Depozitarului Central S.A., la data de 31 decembrie 2015

Simbol:
OLT
Capital social:
34.321.138,30 lei
C.U.I.
1475261
Numar actionari:
39.185
ISIN:
ROOLTCACNOR2 
Valoare nominala:
0,1000 lei

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#46648 Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri

2016-04-09 16:27

Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri

 http://www.economie.gov.ro/presa_2016/

 

Serviciul Comunicare și Relaţii Publice    

  București, 8 aprilie 2016        

  COMUNICAT DE PRESĂ     

  Comisia Europeană a deschis o investigaţie pentru a verifica dacă anularea datoriilor istorice ale societăţii Oltchim SA către statul român și continuarea susţinerii combinatului chimic de către companiile de stat au fost în linie cu legislaţia europeană în domeniul ajutorului de stat.   Ministerul Economiei, Comerţului și Relaţiilor cu Mediul de Afaceri consideră această decizie un pas important pentru clarificarea procesului de reorganizare economică și de vânzare a companiei chimice.   Guvernul României poartă un dialog deschis cu Comisia Europeană pe această temă, cu scopul continuării activităţilor economice viabile ale combinatului petrochimic în condiţii de piaţă.   Rezultatele financiare curente ale combinatului chimic s-au îmbunătăţit, ceea ce ne determină să fim încrezători că putem găsi investitori.   ”Investigaţia   demarată de   Comisia   Europeană va   duce   la   clarificarea unor probleme vechi ale companiei Oltchim SA   și va   decide   dacă statul   s-a   comportat ca un creditor privat faţă de Oltchim. În contextul perspectivelor favorabile de vânzare ale companiei, clarificarea acestor aspecte este importantă pentru a oferi siguranţă juridică potenţialului investitor. Menţinerea activităţii industriale în zona Râmnicu Vâlcea și păstrarea locurilor de muncă sunt prioritare pentru noi.” a declarat viceprim-ministrul Costin Borc.            

Biroul de Presă al Ministerului Economiei,   Comerţului și Relaţiilor cu Mediul de Afaceri    

  Calea Victoriei, nr.152, Sector 1, Bucureşti   Tel.: +4 021 2025399   Fax: +4 021 2025 328   Email: birou.presa economie.gov.ro   www.economie.gov.ro

http://www.minind.ro/

 


Musafir

#46649 Cine mai primeste ZLOTII lui ZAREMBA?

2016-04-10 07:05

 

PCC iar se ţine de prostii: OLTCHIM, investigată de Comisia Europeană pentru ajutoare de stat

09 Apr 2016
Magda POPESCU
Vocea Valcii
 
 
Compania din Vâlcea, OLTCHIM SA, aflată de mai bine de 3 ani în insolvență și care în ultima perioadă înregistrase rezultate economice pozitive este din nou în atenția Comisiei Europene.

Chiar în momentul în care administratorii judiciari pregăteau privatizarea companiei, s-a deschis o investigaţie aprofundată pentru a verifica dacă anularea datoriilor de către statul român şi continuarea aprovizionării Oltchim de către întreprinderi de stat, în pofida deteriorării situaţiei financiare a acesteia, au respectat normele UE privind ajutoarele de stat.

Cel mai mare combinat chimic din sud-estul Europei, la care statul român deține 54,8% din acțiuni a fost declarat în insolvență în ianuarie 2013.

Administratorii judiciari au propus un plan de reorganizare, pe care majoritatea creditorilor de la OLtchim l-au aprobat și care viza printre altele că aceștia își vor recupera banii din incasarile pentru o viitoare privatizare. Cum Oltchim, dacă este lăsat, are mario șanse de a fi privatizat, creditorii publici ai Oltchim au acceptat anulari totale sau considerabile ale datoriilor.

CET GOVORA și SALROM, acuzate că au sprijinit OLTCHIM

”Comisia va examina in special acumularea datoriilor faţa de Autoritatea romana pentru Administrarea activelor Statului (AAAS), anularile de datorii de catre AAAS şi diferite intreprinderi de stat in cadrul planului de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar, dar şi sprijinul acordat Oltchim de doua societaţi de stat (CET Govora şi Salrom) care, in ciuda deteriorarii situaţiei financiare a Oltchim, au continuat sa aprovizioneze Oltchim cu energie electrica, abur şi soluţii saline.

Conform normelor UE privind ajutoarele de stat, intervenţiile publice in activitatea societaţilor sunt considerate a nu constitui ajutoare atunci cand un operator privat ar fi acţionat in acelaşi mod.

Comisia va evalua daca acesta a fost cazul pentru creditorii publici şi furnizorii Oltchim sau daca, dimpotriva, masurile publice au oferit Oltchim un avantaj economic faţa de concurenţii sai şi constituie ajutoare de stat.

In cazul in care Comisia va concluziona ca Oltchim a primit ajutoare de stat, aceasta va evalua daca ajutorul ar putea fi compatibil cu normele UE care autorizeaza anumite categorii de ajutoare.

Intrucat Oltchim este o societate aflata in dificultate financiara, singura categorie de ajutoare permisa ar fi reprezentata de ajutoarele pentru salvare şi restructurare.

Un astfel de ajutor poate fi considerat compatibil, in conformitate cu criteriile stabilite in Orientarile Comisiei din 2014 privind ajutoarele pentru salvare şi restructurare, in cazul in care societatea are un plan de restructurare viabil, aprobat de catre Comisie, care asigura restabilirea viabilitaţii sale pe termen lung, şi aceasta contribuie la costurile de restructurare.

Romania nu a notificat Comisiei un plan de restructurare pentru Oltchim.

Mai exact, planul de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar are un alt scop şi nu pare a intruni criteriile prevazute de orientari.

Prin urmare, in acest stadiu opinia preliminara a Comisiei este ca, daca se va constata ca masurile supuse investigaţiei constituie ajutoare de stat, acestea nu ar putea fi considerate compatibile cu normele UE privind ajutoarele de stat.

In plus, Comisia este preocupata de faptul ca procesul de privatizare a Oltchim, astfel cum este planificat in prezent, poate conduce la o continuitate economica intre Oltchim şi viitorul cumparator.

Cu toate acestea, Comisia saluta faptul ca autoritaţile romane şi-au manifestat acum intenţia de a se asigura ca procesul nu conduce la o continuitate economica, pentru a evita situaţiile in care un cumparator ar beneficia de ajutoarele acordate in trecut Oltchim şi ar putea fi obligat sa le ramburseze”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Musafir

#46650 APEL CATRE DISPONIBILIZATI!

2016-04-10 09:20

APEL CATRE DISPONIBILIZATI!

NU UITATI!
NE VEDEM MIERCURI, 13 APRILIE 2016, ORA 10:00, LA OLTCHIM, LA SEDIUL ADMINISTRATIV DIN RAMNICU VALCEA DAR SI LA SEDIUL DIVIZIEI PETROCHIMICE BRADU PITESTI.

EVENIMENTELE DIN ULTIMELE ZILE NE-AU ARATAT CA, ASA CUM CREDEAM SI SPUNEAM NOI, "PLANUL DE REORGANIZARE" A OLTCHIMULUI PROPUS DE PIPEREA ESTE IN AER, FIIND CONTESTAT DE COMISIA EUROPEANA!

NU MAI STATI PE GANDURI ... CU CAT MAI MULTI, CU ATAT MAI BINE!
JOS LANTURILE INSOLVENTEI PROMOVATE SI PRACTICATE DE ROMINSOLV SI BDO!


ANUNTATI, PRIN TOATE MIJLOACELE (TELEFOANE, RETELE DE SOCIALIZARE, ETC.), SA VINA TOTI COLEGII!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NOI VREM DREPTURILE NOASTRE SALARIALE NEPLATITE - OBLIGATII SALARIALE DE CARE OLTCHIMUL SI GUVERNANTII TREBUIAU SA SE ACHITTE PANA IN DATA DE 13.06.2013.

AU TRECUT 3 ANI SI NU AM PRIMIT DECAT FIRIMITURI.
AM FOST MINTITI ATUNCI SI SUNTEM MINTITI SI IN ZIUA DE ASTAZI.
NU NE-A SPUS NIMENI DE LA INCEPUT CA VOM PRIMI BANII LA "SFANTU' ASTEAPTA" SAU PANA IN ANUL 2020.
NU NE-A SPUS NIMENI CA DREPTURILE NOASTRE SALARIALE VOR FI TRANSFORMATE IN CAPITAL DE LUCRU PENTRU FUNCTIONAREA OLTCHIM.
AM FOST FURATI ATUNCI SI SUNTEM FURATI SI IN ZIUA DE ASTAZI.

VIN ALEGERIILE.
VIN AI NOSTRI ...
PLECA AI NOSTRI
NOI RAMANEM IAR CA PROSTII!

PREGATITI-VA DE GREVA FOAMEI!