Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#27801

2014-10-19 13:30

Ești foarte perspicoc si spiritual. Ma bucur ca avem printre noi oameni ca tine pe care ii duce mintea atât de mult. De-aia ai avut așa mare trece la oameni ca dl Fota, pentru ca mai ales ei vad potențialul si valoarea unui om ca tine.


Musafir

#27802 Re:

2014-10-19 13:57

#27801: -  

 Din cate cuvinte ai scris, cate sunt reale si ce doresti tu sa ne demonstrezi, geniule neanteles de nimeni. Poate ai tu dovezi si  oferale public, posteaza si dovedeste tot raul absolut care-l facem noi, eu zic sa-ti iei medicamentele sa fi baiat cuminte, stiu nu bei alcool, pentru ca nu ai voie si iti agraveaza starea, insa numai tu te poti salva evitand sa te enervezi si sa participi la evenimente pe care sincer te depasesc si-ti produc mai mult rau decat bine. Noi te sustinem si te intelegem, fi baiat  cuminte si mergi la odihna. Eu unu te cred si te inteleg sincer, ai si  tu dreptatea ta, noi suntem gresiti fata de tine, ne pare rau si ne cerem iertare tie.


Musafir

#27803 Va certati ca niste chiori

2014-10-19 17:00

Va certati ca niste chiori, iar astia din conducere isi fac de cap. Se negociaza ccm, ati auzit vreun sindicat sa tina oamenii la curent cu stadiul negocierilor???? Nimic bai!! Si sunt 5 sindicate pe listele de plata! Voi stati sa fabulati si sa va platiti contre. Asta de ai facut petitia, nu il mai pupa in cur pe roibu, ca mare parte de vina o are el. Am lalait-o ani buni, pt ca s-a prostituat pt toti care s-au sucit pe la putere si mai tinea zeci de directori, in timp ce prostii bagau somaj tehnic. Diculoiu ce ma-sa facea? Tacea ca mortul in papusoi, cand ai tot neamul angajat in oltchim, ce naiba sa comentezi? Ziceti de cernev, alt bou, ca nu a facut nimic, dar vitele de bica, diculoiu, prapaditul ala de dumitru etc, ce mamele lor fac???? Voi certati-va in continuare. Si ba fota, ia-l pe diculoiu si regulati-va pana va ies ochii.

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!
Musafir

#27804 Re: Va certati ca niste chiori

2014-10-19 17:08

#27803: - Va certati ca niste chiori 

 Fratioare in durere, ai dreptate si tu partial asa cum este si planul de reorganizare partial si nestiut de nimeni iar planul final de reorganizare este ascuns si nu-l doreste nimeni, tu vi insa acum  si va roade tot necazul cand este CCM in lucru pe discutii.... ( NU OBSERVI CA-SI BAT JOC DE VOI SI V-AU DAT DE  MUNCA SA VA ROADA TIMPUL SI EI SE OCUPA DE HOTII IN CONTINUARE...) si ati dormit si sforait cat v-au furat si ne-au furat astia pe toti...., rusine ca tu  te trezesti si nu-ti mai convine nimic atata timp cat s-au desfasurat evenimentele...!!!!!!!!! Fiecare e liber sa sustina pe cine doreste, asta nu insamna ca ala este murdar si ala curat, toti suntem in aceeasi mizerie. Ai dreptate in multe ceea ce ai scris, insa cum te simti tu cu situatia Oltchimului actual si la ce te ajuta CCM  discutii ..., daca pleci acasa pe ce decizii care se fac, asa cum am fost si noi plecati...

   NU VA AJUTA CU NIMIC PIERDEREA DE TIMP CU CCM PE CARE SE DISCUTA, PUTEATI SA LUPTATI PENTRU CCM CARE ESTE IN VIGOARE IN PRIMUL SI UNICUL INTERES SI SCOPUL VOSTRU AR FI TREBUIT SA FIE APROBAREA PLANULUI FINAL DE REORGANIZARE PENTRU CA SUNTETI IN INSOLVENTA LEGII 85/2006, FALIMENT. ESTE FIRESC CCM DISCUTII SA FIE MUUULT MAI RAU SI MAI URAT DECAT CCM CARE ESTE IN VIGOARE, PENTRU CA FALIMENTUL ESTE APROAPE GATA SI SITUATIA A SCAPAT DE SUB CONTROL DIN TRECUT PRIN NEAPROBAREA UNUI PLAN DE REORGANZIARE FINAL DE CATRE JUDECATORUL-SINDIC.

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

http://portal.just.ro/

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

SINDICATELE SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA !!!!!


Musafir

#27805 Speranta moare ultima: cine mai crede in Mos Gerila?

2014-10-19 17:57

http://www.iploiesti.ro/politica

Speranta moare ultima: Dan Diaconescu spera sa castige alegerile in 3 judete

Oct 18, 2014 

Dan Diaconescu, candidatul PP-DD la alegerile prezidentiale, a declarat la Ramnicu Valcea, in cadrul unui turneu electoral, ca spera sa castige alegerile in judetele Olt, Gorj si Valcea.

‘La Vâlcea nici nu mă gândesc să pierdem alegerile, sunt trei județe în care ne propunem și sunt sigur că îl vom învinge pe principalul contracandidat Victor Ponta. Acestea sunt Olt, Gorj și Vâlcea. Fiecare are simbolistica sa. În Gorj sperăm să ne luăm revanșa, în județul Olt deși dominăm oarecum ostilitățile, după ordonanța trădării au fost ademeniți foarte mulți colegi ai noștri, oamenii sunt revoltați, iar în cazul Vâlcea este vorba de cazul Oltchim și noi nu ne lăsăm până nu vom convinge pe toți vâlcenii că am avut dreptate. Vreau să vorbesc cu toată lumea de la Oltchim și cu cei care nu ne-au înțeles și nu ne-au susținut în 2012, că adevărul este de partea noastră. Pe zi ce trece lumea ne dă dreptate, că domnul Ponta spunea acum doi ani că eu trebuie să fiu îndepărtat de la Oltchim, că va face dumnealui treabă acolo. Nu a făcut absolut nimic de atunci, dimpotrivă, nu a angajat niciun om, au mai plecat 1000 de acolo”, a spus Diaconescu.

Noi am plătit atunci banii, aceștia au ajuns în România, în conturile Eximbank, am vrut să oferim banii pentru salarii, fără a pune niciun fel de condiții, conturile fiind blocate la vremea respectivă, am scos banii din bancă. Ne bucurăm, totuși, că astăzi combinatul nu este pe mâna polonezilor de la PCC și că nu a fost dat la fier vechi. Noi sperăm să câștigăm alegerile din 16 noiembrie și foarte rapid, după formarea noului Guvern, acesta să lase contractul de management pe care l-am propus eu, în sensul că noi am convins o mare entitate internațională să preia managementul acestui combinat, care nu își dorește decât să își aducă materie primă, să facă produsul finit, să creeze locuri de muncă și să dea 50% din bani proprietarului. Este o super afacere, iar faptul că Guvernul actual nu a fost de acord cu acest contract este o reavoință, să nu cumva să câștige Dan Diaconescu alegerile”, a spus candidatul PP-DD.

El a adăugat că dacă nu va intra în cel de-al doilea tur, nu se va mai duce să voteze, iar electoratul PP-DD va avea libertatea să opteze cum va dori.

Sursa: agerpres.ro


Musafir

#27806

2014-10-19 19:16

 

Speranta moare ultima - dar moare!

 


Musafir

#27807 Solutiile pentru salvarea Oltchim includ si aburul de la CET Govora

2014-10-19 20:14

http://www.impactreal.ro/

Combinatul Oltchim se află pe buza prăpastiei, dar, cu toate acestea, cel puţin până după alegeri, autorităţile au decis să-l ţină în continuare „pe aparate”, prin infuzii masive de abur tehnologic, ceea ce înseamnă, implicit, eforturi financiare din partea CET Govora. Pentru prima oară, în urmă cu aproximativ o lună, conducerea CET Govora a recunoscut faptul că, în condiţiile în care se continuă livrarea de abur neplătit către combinat, centrala riscă, la rândul ei, insolvenţa şi, poate, aceeaşi soartă cu cea a „fratelui” economic, combinatul Oltchim. La ora actuală, Oltchim are către CET Govora o datorie de 1.290 miliarde de lei vechi, iar CET către SNLO, pentru cărbune, 1.950 miliarde de lei vechi.  

Uite aburul, nu e aburul


În ultimele două luni, CET Govora a sistat de două ori furnizarea aburului tehnologic către Oltchim, din cauza datoriilor foarte mari acumulate de combinat. În ultima şedinţă, Consiliul de Administraţie al centralei electro-termice a luat această hotărâre în unanimitate, fără să se ţină cont de culoarea politică a membrilor, dar nici de poziţia celui care-i delegase sau a directorului general, şi el membru în CA, care lipsea motivat. Practic, membrii consiliului au profitat de lipsa preşedintelui Consiliului Judeţean şi a directorului Mihai Bălan, aflat la o şedinţă la Complexul Energetic Oltenia, pentru a găsi o soluţie la problemele existente. Deşi i s-a pus în vedere să amâne şedinţa, Consiliul de Administraţie a refuzat acest lucru. Cel mai probabil, membrii consiliului nu au vrut decât să se pună la adăpost de rigorile legii. „Depinde în ce calitate vom ajunge la DNA, pentru că oricum acolo vom ajunge cu toţii.”, spune unul dintre aceştia.
Punerea în aplicare a sistării aburului ar fi însemnat, de fapt, închiderea întregului combinat, determinând reacţii în lanţ pe întreaga platformă industrială. Combinatul chimic a acumulat deja datorii foarte mari către CET Govora - aproape 2.000 de miliarde lei vechi şi, la rândul său, s-a văzut în incapacitatea de a-şi plăti propriile arierate către Complexul Energetic Oltenia – furnizorul de cărbune pentru producerea aburului. Nu este, astfel, deloc întâmplător faptul că datoria Oltchim este aproape egală cu cea a CET, în condiţiile în care atât combinatul vâlcean, cât şi CEO sunt societăţi de stat. Motivele pentru care s-a ajuns, însă, în această situaţie sunt complexe şi deloc independente de intervenţiile politice.  

Ponta i-a cerut lui Cîlea schimbarea Consiliului de Administraţie la CET

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, - acţionarul unic al CET Govora - s-a văzut nevoit să apeleze la ajutorul Guvernului, în aceste condiţii. Într-o discuţie cu premierul Victor Ponta, şeful de partid al lui Ion Cîlea i-a cerut preşedintelui PSD Vâlcea să schimbe Consiliul de Administraţie fără să bănuiască, probabil, ce implică acest lucru, deoarece numai consilierii judeţeni pot lua o decizie în acest sens, iar, la ora actuală, PSD nu mai deţine controlul absolut în Consiliul Judeţean. S-au căutat alte soluţii şi astfel a ajuns ministrul Economiei, Constantin Niţă, săptămâna trecută, pe platforma vâlceană. Din Consiliul de Administraţie fac parte directorul general Mihai Bălan, doi social-democraţi, Daniela Oteşanu şi Iustin Predescu, doi liberali, Eftimie Ghermac şi Jean Decuseară, un pedelist - Marius Eugen Andronie şi un PP-DD-ist, Eugen Mihalache.

Doi ofertanţi pentru privatizarea Oltchim din decembrie

„Eu şi domnul Bălan suntem în favoarea furnizării aburului către Oltchim, din mai multe motive. Unul este cel umanitar: 2300 de oameni vor rămâne pe drumuri, în momentul în care nu se mai furnizează abur, iar al doilea este că, pe 15 decembrie, va avea loc o nouă licitaţie pentru privatizarea Oltchim. Domnul ministru Niţă a recunoscut că sunt deja doi ofertanţi, unul din Rusia, care n-a mai fost până acum...”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. „În plus, mai trebuie luată în calcul şi chestiunea economică: aburul se produce în cogenerare cu energia electrică, ce are un preţ de desfacere foarte bun şi este şi foarte căutată. Am vorbit cu cei de la ANRE şi am stabilit să scăpăm de taxa de transport, care se regăsea în tariful de livrare, şi care se ducea la Transelectrica şi CEZ. Am luat aprobare să luăm curent direct de la transformatorul electric
al CET. În acest fel economisim 21 de miliarde de lei vechi lunar. În plus, se reduce valoarea certificatelor verzi, de unde se mai economisesc 20 de miliarde. Cu aceste 40 de miliarde de lei vechi, aproape că achităm aburul. În altă ordine de idei, puteam să facem bani din vânzarea energiei electrice. Le-am cerut o amânare a deciziei celor din Consiliul de Administraţie, până la finele lunii, când avem şedinţă de Consiliu Judeţean, dar au refuzat. Consilierii judeţeni reprezintă, de fapt, forul de conducere. Aşa s-a ajuns la propunerea de reducere a energiei furnizate. În final, l-am anunţat pe domnul ministru Niţă despre ce se întâmplă. La rândul său, acesta i-a raportat premierului, şi a trebuit să stau de vorbă cu fiecare.”, mai spune Ion Cîlea.

Stocul de rezervă a cărbunelui a fost refăcut


CET Govora a apelat la 250.000 de tone de cărbune din stocul de rezervă anul trecut, prin hotărâre de guvern şi, dacă nu completează acest stoc până la data de 1 noiembrie, va fi nevoit să plătească lipsa. „Dacă nu completăm stocul până la 1 noiembrie, ANF ne va imputa cantitatea şi ne va pune să plătim lipsa. Aşa am ajuns la preşedintele Rezervelor de Stat şi am stabilit să facem custodie pe 150.000 de tone pe care le are Complexul la Pesceana, deşi sunt greu de transportat, ne va costa transportul. Custodia s-a făcut pe garanţia Consiliului Judeţean, iar plata s-a stabilit să se achite eşalonat. Am mai făcut o înţelegere pentru 160.000 de tone, care trebuie livrate până la finele acestei luni, între 15 octombrie şi 31 octombrie, ceea ce înseamnă 9.000 de tone în fiecare zi. Consumul zilnic este de 6.000 de tone, iar ce rămâne se duce la rezerva de stat. În schimb, fiind în insolvenţă, Oltchim nu mai trebuie să primească abur fără bani, deşi un articol din Legea Insolvenţei are prevederi speciale cu privire la consumatorii captivi, iar Oltchimul este un consumator captiv. Singura modalitate de aprovizionare cu abur ţine de CET, aşa că ei sunt obligaţi să furnizeze abur, iar ceilalţi să plătească.”, mai crede Ion Cîlea. Din păcate, până la această dată, societatea Oltchim nu şi-a plătit datoriile uriaşe către CET Govora. „Plăţile făcute până acum au însumat doar 10 milioane, adică o lună de consum, aşa că am mai găsit o soluţie. Legat de plata aburului, am vorbit cu ministrul Niţă, şi domnul Bălan s-a dus din nou la CEO, după ce ministrul a vorbit cu conducerea Complexului, ca să parafeze o altă înţelegere. Practic, pentru aburul furnizat Oltchimului, CET Govora primeşte cărbune de la CEO, ambele societăţi fiind sub umbrela aceluiaşi minister. Toate aceste lucruri apar în protocolul
stabilit în urma vizitei ministrului la Vâlcea. Sper să nu mai apară alte probleme.”, spune Ion Cîlea.

Exploatările de la Berbeşti şi Alunu, preluate de la 1 noiembrie


De la 1 noiembrie, exploatările miniere de la Berbeşti şi Alunu ar trebui să fie preluate de CET Govora, lucru subliniat şi de ministrul Economiei, Constantin Niţă: „În mod normal, la 1 noiembrie, cele două mine de la Berbeşti şi Alunu ar trebui să intre în proprietatea CET Govora. Probabil că în protocolul de predare-primire se vor stabili minusurile şi plusurile. Adică, sunt datorii ale CET către Complexul Energetic Oltenia şi invers, către Oltchim. Normal că va trebui să se facă şi o compensare, dar vor rămâne şi active care trebuiesc plătite de către CET Govora, pe o perioadă de 5, 10 ani”. Ion Cîlea afirmă, însă, că succesul îi aparţine. „Această chestiune îmi aparţine, reprezintă munca mea, iertată-mi fie lipsa de modestie. Prin hotărâre de guvern am luat Alunu şi Berbeşti la CET şi, de la 1 noiembrie, vom avea un Complex Energetic la Vâlcea. Aşa se poate asigura tot necesarul de cărbune.
CEO a dat în judecată CET şi, dacă câştigă, pe lângă plata datoriei se mai adaugă încă 400 de miliarde, este dezastru. Dacă preluăm Alunul şi Berbeştiul, datoria se bagă într-un provizion şi nu se mai acumulează penalităţi. Acesta este cel mai mare avantaj. Singura soluţie de scăpare a Oltchim este să fie cumpărat de un cineva puternic. Dacă nu, administratorii judiciari şi tehnici vor încerca să transforme datoria Oltchim la AVAS în acţiuni (conversie – n.r.), lucru propus de mai mulţi ani, cu care nu a fost de acord acţionarul minoritar, PCC.”, ne-a mai declarat şeful administraţiei judeţene, Ion Cîlea. După negocieri între cele două conduceri - CET şi CEO - s-a stabilit în cele din urmă preluarea şi urmează ca CET Govora, plus cele două cariere, să formeze o nouă entitate care să se numească Complexul Energetic Vâlcea.


Musafir

#27808 “Vrea să-l “bată” pe Victor Ponta la Vâlcea”

2014-10-19 20:20

http://www.timpuldevalcea.net/?p=11820

Aşa cum vă spuneam într-un material anterior şi Dan Diaconescu a fost prezent în judeţul nostru, sâmbătă. Acesta s-a întâlnit cu câţiva susţinători ai săi în faţa instituţiei Prefectului. De menţionat că Dan Diaconescu a venit însoţit de maşini cu girofar. Deşi nu a susţinut o conferinţă de presă am obţinut câteva declaraţii de la candidat în faţa Prefecturii, unde îl aşteptau susţinătorii.

Dan Diaconesu speră să ia la Vâlcea peste 35 de procente, în Gorj peste 50, în Olt peste 40, iar la nivel naţional 20 de procente, sperând ca Iohannis să tot scadă, de la 26% cât are astăzi, sub 20% în următoarele două săptămâni. Mizează pe votul oltchimiştilor şi îi îndeamnă să iasă la vot pe 2 noiembrie şi să voteze candidatul PP-DD. Doreşte să ajungă cu Victor Ponta în turul doi, dar susţine că sunt patru variante cu care joacă: Ponta, Iohannis, Udrea, Tăriceanu. “Probabil că aşa cum merg lucrurile şi cum sunt intenţiile domnului Băsescu, vom juca cu Elena Udrea, fiindcă Tăriceanu este cu ocazia ADS, Iohannis cu ocazia ANI, Ponta cu ocazia ofiţerului acoperit, şi probabil că domnul Băsescu îşi va atinge visul acela de a o vedea pe Udrea în finală, iar noi ne atingem visul de a intra în finală”.

Dan Diaconescu se consideră singurul candidat din cei 14, care este interesat de soarta Oltchim. Obiectivul prezidenţiabilului PP-DD în această campanie este să-l învingă pe Victor Ponta în cele trei judeţe: Vâlcea, Gorj, Olt. În speranţa că în cele trei judeţe îl va întrece pe Ponta măcar cu un vot peste, în primul tur al prezidenţialelor, crede că poporul român e pe drumul cel bun şi chiar dacă Dan Diaconescu nu reuşeşte să preia puterea împreună cu poporul, susţine că în doi ani se va rezolva totul. “Doamne fereşte! să nu ia Ponta sau Iohannis preşedinţia, că o să vină vâlcenii până la mine acasă să mă ceară preşedinte, dar sigur va trebui să aşteptăm următoarele alegeri, peste cinci ani”. Dan Diaconescu se luptă cu omul care a dat ordonanţa privind trădarea politică, a încercat să ia toţi consilierii locali şi judeţeni şi parlamentari dela PP-DD.Acestamai susţine că Victor Ponta îi spunea şi lui Crin Antonescu că Dan Diaconescu este omul de care se teme. “Traian Băsescu ar putea, fără să vrea, să ne ajute pe noi, prostimea, pe noi poporul, să scăpăm de tot de Victor Ponta, dacă va arăta documentul că a lucrat pentru SIE”, a mai adăugat candidatul PP-DD.

Dan Diaconescu a ţinut în declaraţiile pe care le-a susţinut şi să le transmită ceva vâlcenilor: “Le spun aşa vâlcenilor: dacă lor le place viaţa de astăzi din Vâlcea, chiar îi rog să voteze cu Victor Ponta. Dacă le place viaţa de până acum un an sau doi, când era şi PNL la putere în USL, să voteze cu PNL. Dacă le place când li se mai taie din salarii sau din pensii, să voteze neapărat cu Elena Udrea, s.a.m.d., dar dacă vor să schimbe viaţa în bine, să iasă la vot şi să ne voteze pe noi’’.

Sloganul candidatului PP-DD

Adio, Traian Băsescu! Vine Dan Diaconescu!


Musafir

#27809 Oltchim o poate ingropa definitiv pe Astra Asigurari

2014-10-19 20:23

http://www.monitoruldevalcea.ro/economic/46152/

• administratorul combinatului a cerut in instanta falimentul companiei de asigurari • marul discordiei - o polita impotriva managementului defectuos de pe vremea lui Roibu, in valoare de 10 milioane de euro


Viitorul companiei Astra Asigurari nu depinde doar de abilitatea administratorului special de a atrage sumele necesare unei majorari de capital de aproape 100 de milioane de euro, ci si de decizia magistratilor in ceea ce priveste cererea de faliment a companiei de asigurari solicitata de administratorului judiciar al SC Oltchim.
La sfârsitul lunii aprilie a acestui an, administratorul judiciar al combinatului, firma Rominsolv a avocatului Gheorghe Piperea, a solicitat in instanta falimentul companiei Astra Asigurari. Cererea, considerata nejustificata si contestata de administratorul Astra, KPMG, are la baza o polita impotriva managementului defectuos, incheiata de combinatul chimic in timpul conducerii lui Constantin Roibu. Valoarea politei este de 10 milioane de euro. Apreciind ca motivul pentru care Oltchim a ajuns in insolventa este tocmai prostul management aplicat de Roibu, Piperea a cerut inca din 2013 executarea politei incheiate la Astra Asigurari. Cum aceasta a refuzat, a urmat o cerere de faliment. "De mai mult de un an, de când le-am facut solicitarea de plata, nu am primit nimic, asa incât nu ne-a ramas decât solutia cererii de faliment. Nu ne asteptam sa plateasca nici acum, ca ne-au transmis ca nu o vor face, invocând motive precum faptul ca practicile internationale cer ca un expert international sa certifice managementul defectuos. Ei uita insa ca legea româna spune ca acest lucru este apreciat tocmai de administratorul judiciar.“, a explicat Gheorghe Piperea la momentul depunerii cererii.

 

Contestatia la cererea lui Piperea se judeca in 8 ianuarie

Contestatia facuta de Astra la cererea administratorului judiciar al SC Oltchim se judeca pe 8 ianuarie 2015, la Tribunalul Bucuresti.
Compania Astra Asigurari este in litigiu si cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, dar si cu alte câteva sute de victime din accidente rutiere, care solicita câteva zeci de milioane de euro. Suma pe care, in prezent, compania nu o poate detine, din moment ce coeficientul sau de lichiditate se apropie de zero. Daca Astra pierde marile procese, cei care câstiga vor incerca sa-si recupereze banii prin popriri instituite pe conturile firmei ori prin valorificarea unor active detinute de asigurator.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-20 06:22


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-20 06:28


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-20 06:31


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-10-20 06:57



Musafir

#27814 Dan Diaconescu, la Valcea: Miza acestor alegeri va fi combinatul chimic

2014-10-20 07:12

http://www.impactreal.ro

Prezidenţiabilul Dan Diaconescu a fost prezent sâmbătă în judeţul Vâlcea. După o vizită în târgul din comuna Ioneşti, acesta s-a deplasat la Mânăstirea Dintr-un lemn, din comuna Frânceşti. Alături de Dan Diaconescu au mai fost prezenţi şi preşedinta partidului, Simona Man, secretarul general Liviu Neagu, precum şi deputatul PP-DD în Colegiul Drăgăşani, Cristinel Ion Marian.
Întrebat care este primul gând pe care îl are când aude de Vâlcea, Dan Diaconescu a declarat că iubeşte acest judeţ, pentru că aici se găsesc olteni de-ai săi, şi a obţinut numai scoruri bune. Deşi personal a avut parte de un eşec, în septembrie 2012, când a încercat să cumpere combinatul chimic, Dan Diaconescu susţine că subiectul Oltchim va fi miza acestor alegeri: „Îmi place judeţul Vâlcea foarte mult, pentru că aici sunt olteni de-ai mei, pentru că am luat aici scoruri foarte bune la alegerile precedente. Sunt oameni care chiar merită o viaţă mai bună. Nu mai vreau să aduc aminte de Oltchim, pentru că acolo este miza următoarelor alegeri. Vâlcenii trebuie să mă voteze pentru că nu au încotro, noi suntem condamnaţi să luăm puterea, deoarece ceilalţi contracandidaţi au mai fost la putere şi au demonstrat ce pot.”, ne-a declarat Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu: „A fost o victorie cu Oltchimul, i-am ţinut în şah mat pe ciocoi”

În ceea ce priveşte combinatul chimic, Dan Diaconescu susţine că le-a dat şi soluţia guvernanţilor, însă aceştia nu doresc să o pună în aplicare: „A fost o victorie a mea cu Oltchimul. Până la urmă, combinatul a rămas netăiat la fier vechi. Una dintre cele 100 de măsuri pe care le anunţăm public se referă la Oltchim, noi avem un contract încheiat cu un management de top mondial, pe care vrem să-l punem în practică, în sensul ca acea firma să administreze combinatul, iar noi, statul român, să câştigăm 50% din profit, nu mai puţin de o anumită sumă, adică trei milioane de euro anual. Poate părea o sumă mică, însă şi contractual poate fi îmbunătăţit. Eu cred că este soluţia ideală pentru combinat. În felul acesta nici nu-l înstrăinam, ci îl dăm unor manageri de top mondial să-l administreze şi, totodată, să rămână în proprietatea noastră. Eu m-am bătut pentru
Oltchim şi, în felul acesta, i-am ţinut în şah şi mat pe ciocoi, neapucând să-l ia polonezii sau să-l taie la fier vechi, aşa cum s-a întâmplat cu alte combinate. Eu nu am putut să-l iau pentru că a fost domnul Ponta premier, dar, după 17 noiembrie, indiferent de situaţie, domnul Ponta nu va mai fi premier, iar viitorul guvern sperăm să ne dea dreptate în ceea ce priveşte salvarea Oltchim.”, a mai declarat, la Vâlcea, Dan Diaconescu.

20% pentru PP-DD la Vâlcea

Dan Diaconescu a mai declarat că speră să obţină un procent de 20% la Vâlcea şi că îşi doreşte o confruntare cu Victor Ponta în turul al doilea: „Aş prefera să mă întâlnesc cu domnul Ponta, să-mi iau revanşa pentru ce s-a întâmplat la Oltchim şi la Târgu-Jiu, iar cu domnul Iohannis mi-aş dori o confruntare tv,  la care sigur că nu se va prezenta, dar, probabil, din motive de ANI sau ofiţer acoperit, voi juca finala cu doamna Udrea sau cu domnul Tăriceanu.”, a mai declarat Dan Diaconescu. Diaconescu este cel de-al treilea prezidenţiabil care vizitează judeţul Vâlcea, după Monica Macovei şi Călin Popescu Tăriceanu. În aceeaşi zi a mai fost prezent la Vâlcea şi candidatul PMP, Elena Udrea.


Musafir

#27815 Aflată în campanie electorală la Râmnicu Vâlcea, Elena Udrea a pus diagnosticul pe judeţ: Vâlcea est

2014-10-20 08:05

Aflată în campanie electorală la Râmnicu Vâlcea, Elena Udrea a pus diagnosticul pe judeţ: Vâlcea este dovada incompetenţei Guvernului Ponta

Elena Udrea, candidatul Partidului Mişcarea Populară la preşedinţia României, a poposit sâmbătă la sediul organizaţiei judeţene din Vâlcea. Pe lângă membri de partid şi simpatizanţi, Elena Udrea a fost întâmpinată şi de foştii angajaţi ai Oltchim, disponibilizaţi anul trecut. Aşa că Elena Udrea i-a rugat pe ziariştii vâlceni să o mai aştepte puţin pentru conferinţa de presă pentru a sta de vorbă cu cei care au cu adevărat probleme. „Trebuia să primim nişte salarii compensatorii, intrăm în al doilea an de când noi le aşteptăm. Cu toate astea, noi am fost impozitaţi ca şi când le-am fi primit şi sunt persoane care au avut de pierdut din cauza asta. Sunt oameni ai căror copii au pierdut bursele la şcoală pentru că părinţii loc apar cu nişte sume încasate, dar pe care nu le-au văzut niciodată. Suntem în această situaţie peste 600 de persoane de la Oltchim şi alte 300 de la Arpechim Piteşti, în total peste 900. Am pus întrebări peste tot. Am primit un singur răspuns de la DIICOT, în care ne spune despre o lege ce nu există. Adică ne-au dat un răspuns pentru a ne închide gura. Am făcut plângeri peste tot şi nu am primit nici un răspuns. Nu ne bagă nimeni în seamă. Am fost şi la Tăriceanu, iar când a auzit de Oltchim a făcut criză. Sunt şi persoane care au decedat şi nu şi-au primit banii. Mai avem şi restanţe din salarii care nu ni s-au dat. Au fost disponibilizate ilegal mame care erau în concediu maternal. Nu ne uitaţi aici, la Vâlcea, nimeni n-a făcut nimic”, au spus disponibilizaţii de la Oltchim.

Apel pentru foştii angajaţi de la Oltchim

Candidatul PMP la preşedinţia României i-a ascultat cu răbdare pe toţi disponibilizaţii de la Oltchim, a luat documente de la ei şi a afirmat că va face câteva demersuri pentru a afla poziţia Guvernului faţă de problemele grave cu care foştii angajaţi ai combinatului vâlcean se confruntă. „Cât a fost circul cu privatizarea toată lumea vorbea, acum nu mai vine nimeni să vă spună nimic. Banii pe care nu i-aţi primit şi de fapt sunt înregistraţi la Finanţe şi au fost impozitaţi reprezintă un caz penal. Au fost disponibilizate ilegal mame care erau în concediu maternal. Vom face o interpelare la primul-ministru să-l întrebăm cum vede această situaţie. Acum nu cred că mai are curaj să nu răspundă, pentru că este în campanie electorală. Vom face un apel către Guvern de aici de la Vâlcea, pentru că acesta este şi motivul pentru care am venit aici să vorbim cu presa. Vom face un apel şi de la Bucureşti. Fiind campanie, presupun că este mai sensibil. Însă iar o să mintă şi o să spună că se va face ceva după campanie”, a afirmat Elena Udrea.

Alternative pentru cei fără locuri de muncă

Candidatul PMP la preşedinţie le-a explicat oamenilor că are soluţii alternative pentru disponibilizaţii de la Oltchim în domeniul pe care l-a păstorit, cel am turismului. „Am şi soluţii alternative pentru cei care au rămas sau rămân fără locuri de muncă şi care ar putea fi ajutaţi de autorităţile locale şi de guvern, să-şi găsească un loc de muncă, chiar să-şi deschidă o mică afacere cu ajutorul statului în domeniul turismului. Oricum am venit pentru acest motiv în Vâlcea, mă bucur că v-am întâlnit aici şi am putut să schimbăm câteva vorbe. Nimeni n-a făcut nimic aici la Vâlcea, din păcate, numai promisiuni. Există alternative. Voi lua toate datele despre disponibilizaţii de la Oltchim şi de luni voi face demersuri. Cineva trebuie să răspundă penal pentru ceea ce s-a întâmplat. Vom face apel şi la Ministerul Economiei şi la Ministerul Finanţelor şi la Ministerul Muncii. Să sperăm că vor răspunde, fiind în campanie nu cred că îşi permit. Trebuie să vedem ce se întâmplă cu privatizarea Oltchim. Până acum n-a venit nimeni. Cel puţin, aici, la Vâlcea, se vede că ce a făcut PSD-ul timp de 20 de ani, că a închis fabrici, continuă să facă şi acum. Au distrus toată industria şi continuă şi acum. Atât pot. Trebuie să vedem care este viziunea pentru Oltchim, dar şi pentru cei care şi-au pierdut locurile de muncă din combinat. Într-un judeţ cu aşa potenţial ca Vâlcea să nu ai viziune, să nu ai nici o viziune pentru oamenii care au rămas fără loc de muncă arată incompetenţa lor. Sunt atâtea resurse de turism balnear, montan. Dacă s-ar dezvolta în zona Pârtiei de schi de la Voineasa pe care au abandonat-o, dacă s-ar da voie să se construiască pensiuni, restaurante, oamenii s-ar angaja acolo. Ar fi mii de locuri de muncă în turism. Măcar asta, nu mai spun şi de alte oportunităţi. O să ţinem legătura prin domnul preşedinte al PMP Vâlcea, Marian Mirea, o să vedem ce răspunsuri primim şi o să vă ţinem la curent”, a precizat Elena Udrea.

continuare...


Musafir

#27816 Re: Aflată în campanie electorală la Râmnicu Vâlcea, Elena Udrea a pus diagnosticul pe judeţ: Vâlcea

2014-10-20 08:32

#27815: - Aflată în campanie electorală la Râmnicu Vâlcea, Elena Udrea a pus diagnosticul pe judeţ: Vâlcea est 

 continuare...

A adus 160 milioane de euro pentru Vâlcea

Vâlcenii veniţi în faţa sediului PMP Vâlcea s-au înghesuit să facă poze cu Elena Udrea. Conferinţa de presă programată a fost întârziată mai bine de o jumătate de oră, pentru că Elena Udrea a preferat, dar cu acceptul jurnaliştilor vâlceni, să stea de vorbă cu oamenii, să le afle păsurile şi problemele care îi frământă. Elena Udrea a afirmat că se întoarce la Vâlcea de fiecare dată nu numai cu drag, dar şi cu interes: „Spuneam acum câţiva ani că dacă ar fi să mă mut din Bucureşti m-aş muta la Râmnicu Vâlcea. Nu am schimbat nimic, dar aş face la fel. Dar acum, în ultima perioadă, spun mai degrabă că vin cu interes în judeţul dumneavoastră şi în oraşul Râmnicu Vâlcea pentru că eu cunosc foarte bine problemele pe care le au vâlcenii. Mai bine, cu siguranţă, decât contracandidaţii mei pentru că spre deosebire de ei, eu chiar am făcut ceva pentru judeţul Vâlcea, în municipiul Râmniuc Vâlcea şi pot spune că am adus în judeţul Vâlcea mai mulţi bani decât a adus vreodată cineva de la Bucureşti în ultimii 25 de ani. Peste 160 de milioane de euro au venit pentru proiecte din judeţul Vâlcea în mandatul meu de ministru, proiecte care au însemnat dezvoltarea infrastructurii, a turismului, dar şi locuri de muncă. Astăzi, când spui Râmnicu Vâlcea te gândeşti la problema de la Oltchim. Asta înseamnă şomaj în judeţul dumneavoastră, înseamnă dovada incompetenţei maxime a lui Victor Ponta, a Guvernului care a dovedit şi lipsă de bună-credinţă şi faţă de oamenii de aici. După ce i-a amăgit pe cei care lucrau şi unii încă mai lucrează la Oltchim, după ce a minţit de fiecare dată că are o soluţie pentru a păstra activitatea de la Oltchim şi pentru a păstra angajaţii în combinat, de fapt am văzut un circ legat de privatizarea Oltchim şi de atunci aproape 1000 de oameni şi-au pierdut locurile de muncă, dar au fost şi păcăliţi cu banii pe care îi aveau de luat. Nu-i pasă lui Victor Ponta, nu-i pasă nimănui de ceea ce se întâmplă cu aceşti oameni, aşa cum nu-i pasă în general de ceea ce se întâmplă cu românii”, a afirmat Elena Udrea.

Pentru Vâlcea există soluţii

Candidatul PMP la preşedinţia României, Elena Udrea, a venit la Vâlcea să discute doar despre judeţul nostru. N-a venit cu teme naţionale, ci a discutat strict de problemele pe care judeţul le are din cauza Guvernului Ponta, afirmând, totodată, că pentru judeţul Vâlcea există soluţii: „Pentru Vâlcea există soluţii, pe care eu le propun şi le-am propus şi le-am pus în practică. Eu nu doar vin să spun ce se poate face. Am demonstrat că pot să fac în judeţul Vâlcea. Soluţiile ţin de finanţarea în continuare a investiţiilor. Vâlcea are un potenţial uriaş şi minier, dar în acelaşi timp un mare potenţial turistic, un turism care a decăzut din păcate în loc să înflorească. Are potenţial de dezvoltare a turismului balnear, dar şi montan. Şi ajung aici la oportunitatea pe care actualul Guvern ar avea-o pentru a-i ajuta pe cei din judeţul Vâlcea, pe disponibilizaţii de la Oltchim, dacă ar face un lucru simplu: să ducă mai departe proiectul Transalpina, al pârtiei de la Vidra, construită în mandatul meu de ministru, să termine finanţarea acestei pârtii şi finalizarea investiţiei de acolo, care ar duce la angajarea a 3000 de oameni. În acelaşi timp, trebuie ca terenul de acolo să fie luat de la Romsilva sau în parteneriat cu Romsilva, să fie concesionat către cei care ar dori să investească în infrastructură de cazare, de alimentaţie publică. Ar trebui să fie sprijiniţi de la Guvern cei care doresc să investească prin credite pe care statul ar trebui să le garanteze pe o perioadă foarte lungă, pentru că oamenii nu au bani să investească, în aşa fel încât cei care doresc să dezvolte acolo o afacere să poată să o facă. Asta înseamnă locuri de muncă, cât mai mulţi turişti şi bani aduşi la bugetul local”, a afirmat Elena Udrea.

Are şi soluţie pentru Voineasa

Elena Udrea a mai spus la Vâlcea că dacă va ajunge preşedinte al României va schimba Guvernul Ponta, va dizolva Parlamentul şi cu noul Executiv va ajuta Oltchimul şi va finaliza investiţia de la Vidra, care poate genera 3000 de locuri de muncă în turism. Candidatul PMP la preşedinţia României a făcut o vizită şi la Voineasa, unde a propus o soluţie pentru dezvoltarea zonei: naţionalizarea clădirilor sindicatelor. „Voineasa şi Vidra pot rivaliza oricând cu staţiunile de pe Valea Prahovei. Acest lucru nu se întâmplă însă pentru că staţiunea a fost lăsată în paragină după ce a fost trecută în patrimoniul sindical. CNSLR Frăţia, Cartel Alfa, BNS şi CSDR deţin hotelurile de aici. Singura soluţie este naţionalizarea. Asta înseamnă ca statul să ia înapoi toate clădirile şi bazele de aici care au fost date sindicatelor. Ele să fie reabilitate prin fonduri europene şi apoi să fie reintroduse în circuitul turistic – cu sau fără sprijinul unor privaţi, care sunt cu adevăraţi interesaţi să facă turism în România. Am vrut să fac asta încă din 2012, chiar m-am întâlnit cu liderii sindicali în acest sens. Din păcate, odată cu înlocuirea Guvernului Boc, acest proiect a fost stopat, iar Ponta nu a făcut nimic pentru a rezolva această problemă. Din contră, blochează în continuare investiţia de la Voineasa care poate genera 3.000 de locuri de muncă”, a afirmat Elena Udrea la Voineasa.

Aflată în campanie electorală la Râmnicu Vâlcea, Elena Udrea a pus diagnosticul pe judeţ: Vâlcea este dovada incompetenţei Guvernului Ponta


Musafir

#27817 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )

2014-10-20 08:36

#27708: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) 

 

#27069: - Re: Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) 

 

Decizia din data de 15.05.2013  DECIDE: Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCĂ

M. Drepturi si obligatii generale ale partilor

1. Salariatul are , in principal, urmatoarele drepturi:

    a) dreptul la salarizare pentru munca depusa;

    n) alte drepturi prevăzute de lege sau de contractele colective de muncă aplicabile

4. Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:

  a) sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca, anterior inceperii activitatii;

    a¹) sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege;

   c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;

    d) sa elibereze, la cerere, un document care sa ateste calitatea de salariat a solicitantului, respectiv activitatea de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si specialitate;

   g) sa infiinteze registrul general de evidenta a salariatilor si sa opereze inregistrarile prevazute de lege;

      i) sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatilor.

DISPONIBILIZATII DE SASE ORI PAGUBITI

1. FARA LOC DE MUNCA SI DISPONIBILIZATI;

2. DISPONIBILIZARE CU PLATA DE BANI AJOFM  DIN ACESTIA PLATIM C.A.R. OLTCHIM SI PENALIZARI CU DOBANZI, DETURNAREA DE FONDURI BANI  PE TIMPUL CONDUCERII CET GOVORA MIHAI BALAN anul 2012,CARE A OPRIT PENTRU PLATA DIN SALARII, DAR CARE N-AU AJUNS LA DESTINATAR, NOI FIIND IN CONTINUARE NEVOITI SA ACHITAM PENALIZARI DE INTARZIERE SI RESTANTE;

3. CREANTA PLATI SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME NEPLATITA SI NEACHITATA, TINAND CONT PENTRU CA SUNTEM LA PESTE UN AN  DISTANTA DE LA DISPONIBILIZARE, PIERDERILE FIIND LA ZI NEACHITATE FATA DE NOI SI N-AU AJUNS LA DESTINATARII DISPONIBILIZATI;

4. BLOCATI SI DETURNATI,SALARII COMPENSATORII CONFORM CONTRACTULUI COLECTIIV DE MUNCA, anul 2013, IN FUNCTIE DE VECHIME;

5. ANAF IMPOZITATI SI PILONUL II PENSII PRIVATE APAREM CU SUME DE BANI  PE CARE NOI NU-I AVEM;

6. INCALCAREA LEGII INSOLVENTEI 85/2006 SI TOATE LEGILE DE CATRE PIPEREA&CO SI  NICULAE BALAN BDO Business Restructuring SPRL si restul participantilor....!!!!!!


Musafir

#27818 Re: Re: Re: Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE?

2014-10-20 08:38

#27068: - Re: Re: Re: Re: CE SPUNE CODUL FISCAL DESPRE VENITURI SALARIALE? 

 

Legea 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind

Codul fiscal

cu normele metodologice de aplicare

 

Text  valabil pentru anul 2014, actualizat prin mijloace informatice. Aceasta nu este o republicare.

 

Ultima actualizare: Ordonanţa  Guvernului nr. 46  din 26 iunie 2014

http://static.anaf.ro/

CAP. 3

Venituri din salarii

ART. 55 Definirea veniturilor din salarii

(1) Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile în bani şi/sau în natură obţinute (deci obtinute nu datorate) de o persoană fizică ce desfăşoară o activitate în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, indiferent de perioada la care se referă, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acordă, inclusiv indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă.

ART. 59 Obligaţii declarative ale plătitorilor de venituri din salarii

(1) Plătitorii de venituri cu regim de reţinere la sursă a impozitului au obligaţia să completeze şi să depună declaraţia privind calcularea şi reţinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit în termenul prevăzut la art. 93 alin. (2) {la ANAF}.


Musafir

#27819 Re: Re: Re: Re: va fi jale

2014-10-20 08:39

#27067: - Re: Re: Re: va fi jale 

 

#26171: - Re: Re: va fi jale 

 

Gheorghe Piperea:În ceea ce priveşte al treilea palier, noi pregătim în momentul de faţă nu doar schiţa planului de organizare. Nu orice visător poate să facă un plan de reorganizare la Oltchim. Există doar trei persoane care pot face acest lucru: administratorul special (Bogdan Stă­nescu), adică acţionarul majoritar, administra­torul judiciar şi orice creditor care are minim 20% din creanţe. În această postură sunt AVAS şi Electrica.

Judecătorul sindic este cel care are un cuvântul final în planul de reorganizare. Noi lucrăm la pregătirea acestui plan de reorga­nizare, dar şi la pregătirea privatizării. La pregătirea privatizării noi încercăm să încheiem nişte contracte care să ne asigure o precalificare a unui investitor.http://www.zf.ro/

UNDE ESTE PLANUL DE REORGANIZARE OLTCHIM PUBLICAT LA FEL CA CEILALTI PE CARE LE AVETI PUBLIC FACUTE......????E TOP SECRET SAU SUNTETI REPETENTII,REPETITIILOR,REPETARILOR MINCIUNILOR VOASTRE!!!!!!!!

Contactat telefonic, Niculae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring SPRL, a declarat pentru Curierul Naţional"În planul de reorganizare vor fi menţionate sumele care trebuie distribuite creditorilor, inclusiv salariile compensatorii ale salariaţilor disponibilizaţi, salariaţii fiind consideraţi salariaţi privilegiaţi", a declarat administratorul judiciar."  [Anul 19. Luni, 12 Mai 2014]http://www.curierulnational.ro/ Click link pentru vizualizare  BDO:  http://www.bdo.ro/

Legea 85/2006. Art. 3,Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;
Al. 8. creditorul indreptatit sa participe la procedura insolventei este acel creditor care a formulat si i-a fost admisa, total sau in parte, o cerere de inregistrare a creantei sale pe tabelul definitiv al creantelor contra debitorului si care are dreptul de a participa si vota in adunarea creditorilor, inclusiv asupra unui plan de reorganizare judiciara admis de judecatorul-sindic, de a fi desemnati in calitate de membri ai comitetului creditorilor, de a participa la distributiile de fonduri rezultate din reorganizarea judiciara a debitorului sau din lichidarea averii debitorului, de a fi informat sau notificat cu privire la desfasurarea procedurii si de a participa la orice alta procedura reglementata de prezenta lege;

Al. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;

c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitor www.voceavalcii.ro S-A VANDUT DIN OLTCHIM, PRESA A RELATAT SI OLTCHIM A RECUNOSCUT, N-AM PRIMIT BANII DISPONIBILIZATII NICI PANA AZI, BA MAI MULT AM CONSTATAT TOT NOI INFORMATIA  CA AM FOST IAR PAGUBITI PRIN IMPOZITARI ANAF SI NU AM PUTUT BENEFICIA DE ALTE DREPTURI.
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCĂ

M. Drepturi si obligatii generale ale partilor

1. Salariatul are , in principal, urmatoarele drepturi:

    a) dreptul la salarizare pentru munca depusa;

    n) alte drepturi prevăzute de lege sau de contractele colective de muncă aplicabile

4. Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:

  a) sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca, anterior inceperii activitatii;

    a¹) sa acorde salariatului toate drepturile ce decurg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege;

   c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decurg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;

    d) sa elibereze, la cerere, un document care sa ateste calitatea de salariat a solicitantului, respectiv activitatea de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si specialitate;

   g) sa infiinteze registrul general de evidenta a salariatilor si sa opereze inregistrarile prevazute de lege;

      i) sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatilor.


Musafir

#27820 Re: Comisia Europeană pune umărul la privatizarea "Oltchim" BURSA 09.03.2012

2014-10-20 08:40

#26169: - Comisia Europeană pune umărul la privatizarea "Oltchim" BURSA 09.03.2012 

 

CONVERSIA DATORIILOR ÎN ACŢIUNI A FOST APROBATĂ DE EUROPA

[ document ataşat - click aici ]  BURSA 09.03.2012


     * UPDATE 4: Acţiunile "Oltchim", închid la 1,34 lei/unitate
     La închiderea sesiunii, acţiunile "Oltchim" se tranzacţionau în creştere cu 4,12%, la o valoare de 1,34 lei/unitate.
     ---------------
      * UPDATE 3: Acţiunile "Oltchim", la 1,35 lei/unitate
     La reluarea tranzacţionării (ora 16:00 BVB), acţiunile "Oltchim" creşteau cu 4,9%, la o valoare de 1,35 lei/unitate.
     ---------------
     *  UPDATE 2: Acţiunile "Oltchim" îşi reiau tranzacţionarea
     Acţiunile "Oltchim" îşi vor relua tranzacţionarea astăzi la ora 15:45, potrivit unui comunicat remis BVB.
     Raportul consemnă o adresă de informare primită de către "Oltchim" de la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie asupra concluziei Comisiei Europene privind intenţia fermă a ţării noastre de a vinde în întregime pachetul de acţiuni deţinute la "Oltchim".
     Ataşat se află raportul.
     --------------
    *  UPDATE: Acţiunile "Oltchim", suspendate de la tranzacţionare
     Acţiunile "Oltchim" au fost suspendate de la tranzacţionare la ora 9:57, conform Titlului II art. 111(1) lit. d din Codul BVB - Operator de Piaţă.
     Litera d. menţionează: B.V.B. poate decide suspendarea de la tranzacţionare a instrumentelor financiare în vederea menţinerii unei pieţe ordonate şi a asigurării accesului egal la informaţia necesară deciziei de a investi (protecţia investitorilor).
     -------------

Comisia Europeană a aprobat, după aproape patru ani de investigaţii, conversia în acţiuni a datoriilor combinatului chimic "Oltchim" către AVAS (n.r. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului).
     Antoine Colombani, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, ne-a declarat: "Miercuri, pe data de 7 martie 2012, Comisia a aprobat conversia în acţiuni a datoriilor publice ale "Oltchim" în valoare totală 1.049 milioane de lei", adăugând: "Aceas-tă conversie a datoriilor în acţiuni este o măsură propusă de autorităţile române pentru a facilita privatizarea integrală a companiei în 2012".
     Valoarea datoriei "Oltchim" către AVAS ar fi de 125 de milioane de euro, fără dobânzile aferente.
     AVAS a preluat, în 2002, de la Ministerul Finanţelor o creanţă în valoa-re de 508,6 milioane lei provenită din executarea garanţiilor emise de stat pentru împrumuturile externe contractate de societate.
     Ţara noastră a notificat în iulie 2009 două măsuri de sprijin în favoarea "Oltchim". Prima măsură implică o conversie a datoriei publice în valoare de aproximativ 135 de milioane euro în acţiuni. Cea de a doua este o garanţie de stat care acoperă 80% dintr-un împrumut comercial în valoare de 424 de milioane euro, care urmează să fie utilizat pentru modernizarea societăţii şi pentru investiţii ulterioare.
     Decizia Comisiei Europene permite tuturor acţionarilor Combinatului chimic să participe la majorarea capitalului social al "Oltchim".
     În mod normal, după publicarea deciziei, Ministerul Economiei, ca acţionar majoritar "Oltchim", va convoca o adunare generală în care acţionarii vor discuta pe baza deciziei autorităţilor de la Bruxelles.
     După majorarea capitalului social poate începe derularea procesului de privatizare a "Oltchim".
     Statul deţine, prin Minsterul Economiei, 54,8% din titlurile Combinatului.

  Potrivit înţelegerii semnate cu Fondul Monetar Internaţional, "Oltchim" este una dintre cele opt companii pe care statul intenţionează să le privatizeze în acest an. Reprezentanţii Ministerului Economiei au declarat că, pe 15 martie urmează să fie publicat anunţul privind vânzarea pachetului majoritar de acţiuni OLT.
     În acţionariatul combinatului vâlcean se mai regăsesc compania "PCC SE", care deţine 17,47% din acţiuni, şi fondul de investiţii "Carlson Ventures", înregistrat în Marea Britanie, cu 14,02% din titluri, prin intermediul Nachbar Services.
     Gigantul rus "Gasprom", prin "TISE", şi-a exprimat interesul pentru pachetul majoritar de acţiuni OLT, printr-o scrisoare înaintată, în luna noiembrie 2011, Ministerului Economiei.
     Nici azerii de la "SOCAR" nu şi-au ascuns interesul pentru preluarea combinatului chimic "Oltchim" Ramnicu Valcea.
     "Oltchim" are, în acest moment, datorii pe termen scurt de 1,55 miliarde de lei şi datorii pe termen lung de 986 milioane de lei.
     O parte din datorii sunt către "Electrica", societate care a reziliat contractul cu "Oltchim" la începutul acestui an, combinatul fiind preluat de "Electrica Furnizare".
     Surse din "Electrica" ne-au declarat că datoriile totale ale "Oltchim" sunt de 660 de milioane de lei (150 de milioane de euro) iar, până în acest moment, Combinatul vâlcean nu a achitat sumele restante, nerespectând deci graficul de eşalonare. De asemenea, reprezentanţii "Electrica", pentru a-şi recupera paguba, au cerut Ministerului Economiei cesionarea creanţei în patru tranşe egale.
     Combinatul "Oltchim" a raportat pierderi de 270 milioane lei, în 2011, cu 20,9% peste nivelul din 2010, pe fondul unei cifre de afaceri în urcare cu 17,1%, la 1,53 miliarde lei.
     Veniturile au crescut cu 15,4%, la 1,64 miliarde de lei, iar cheltuielile au avansat cu 16,1%, la 1,91 miliarde de lei.
     Singurul aspect pozitiv sunt vânzările, care au crescut în ultimele trimestre, până la 1,53 miliarde de lei la finele anului 2011 (aproximativ 3,5 miliarde de euro).
     Compania are un capital social de 34,2 milioane lei, împărţit în 343,2 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei. 

     *  BCR şi Banca Transilvania erau interesate, în octombrie, de conversia datoriilor în titluri "Oltchim"
     Despre posibilitatea ca BCR şi BT (băncile faţă de care "Oltchim" are datorii) să fi trimis la Comisia Europeană solicitări privind conversia în acţiuni a datoriilor "Oltchim", Antoine Colombani, purtător de cuvânt al CE, ne-a declarat: "Noi nu putem comenta despre acest lucru".
     Banca Comercială Română (BCR) şi Banca Transilvania (BT) s-au declarat interesate, în octombrie anul trecut, de realizarea conversiei datoriilor în titluri "Oltchim".
     Subiectul a fost discutat în timpul unei întrevederi între Ion Ariton, ministrul Economiei de la acea dată, şi preşedinţii celor două bănci, Dominic Bruynseels şi Horia Ciorcilă.
     BCR şi BT şi-au arătat deschiderea pentru susţinerea companiei, inclusiv prin acordarea de noi credite, până la finalizarea privatizării.
     "Oltchim" a anunţat, în luna octombrie din 2010, printr-un comunicat, că Banca Comercială Română urma să intre în acţionariatul companiei prin conversia în acţiuni a unei părţi din împrumutul de 72,4 milioane de euro acordat de bancă firmei vâlcene în noiembrie 2009. Comunicatul a fost retractat ulterior, "Oltchim" precizând că "regretă neplăcerile şi confuziile create prin comunicatul de presă amintit, precum şi interpretările date acestuia".
     Potrivit raportului anual, Oltchim avea, la sfârşitul lui 2010, datorii pe termen scurt de 72,5 milioane euro la BCR şi două luni de finanţare de 100 milioane lei şi 12,25 milioane dolari la Banca Transilvania. Oltchim are, de asemenea, şi un credit pe termen lung, de 8,5 milioane euro, de la Banca Transilvania, rambursabil în şapte ani.

http://www.bursa.ro/


Musafir

#27821 Re: STATUL ROMAN ARE ATRIBUTIUNI SUPREME IN OLTCHIM SI DECISIVE DE ACHITARE SALARII OBLIGATIE

2014-10-20 08:43

#26220: - STATUL ROMAN ARE ATRIBUTIUNI SUPREME IN OLTCHIM SI DECISIVE DE ACHITARE SALARII OBLIGATIE 

 

SALARII DISPONIBILIZATI SI ANGAJATI. STATUL ROMAN, ARE OBLIGATIE DE ACHITARE PESTE SOCIETATE, IN CAZUL OLTCHIM EI FIIND CHIAR IN MASURA SA ACHITE, FIIND PATRON MAJORITAR. LA ALTE SOCIETATI INTERVINE SI SCRIE IN LEGE, LA OLTCHIM EL ESTE PATRON SI TREBUIE SA ACHITE. STATUL ROMAN TREBUIE SA ACHITE FIIND DIRECT IMPLICAT!!!!!!!!

UNIUNEA EUROPEANA SI CONSILIUL EUROPEI ASIGURA SPRIJIN SPRE ACHITARE PLATI SALARII, SITUATIILOR DE INSOLVENTA SI FALIMENT.

 http://legislatiamuncii.manager.ro/

Curtea Europeana de Conturi recomanda accelerarea platilor pentru lucratorii disponibilizati

Curtea Europeana de Conturi a facut public un nou raport in care se recomanda ca platile destinate lucratorilor disponibilizati ca urmare a globalizarii sa ajunga mult mai rapid la destinatari.

Curtea Europeana de Conturi este institutia responsabila de auditarea modului in care sunt cheltuite fondurile UE.

In perioada martie 2007 - decembrie 2012, peste 600 de milioane de euro au fost acordate din Fondul european de ajustare la globalizare lucratorilor care si-au pierdut locurile de munca in urma unor disponibilizari in masa cauzate de schimbarile tiparelor la nivelul comertului mondial.

Auditorii au constatat ca majoritatea lucratorilor eligibili au putut beneficia de o asistenta personalizata si bine coordonata. Toate cazurile auditate au inclus insa masuri de acordare a unui sprijin pentru venit care ar fi fost platit oricum de statele membre. in toate cazurile examinate, sprijinul pentru venit a reprezentat 33 % din costurile rambursate. In plus, nu existau date adecvate care sa permita masurarea eficacitatii fondurilor in ceea ce priveste reinsertia profesionala a lucratorilor disponibilizati.

In recomandarile formulate, auditorii arata ca o alternativa de inlocuire a Fondului european de ajustare la globalizare ar putea fi reprezentata de adaptarea cadrului Fondului social european, pentru a se acorda sprijin mai rapid lucratorilor.

"Dovezile colectate in cursul auditului nu ne-au convins ca Fondul european de ajustare la globalizare

reprezinta cea mai buna solutie pentru furnizarea acestui sprijin specific atat de necesar", a declarat domnul Ville Itala, membrul Curtii responsabil de raport. Acesta a mai adaugat ca "ar fi mai eficace daca, pur si simplu, s-ar aduce o ajustare Fondului social european pentru a putea trata aceste probleme".

Fondul european de ajustare la globalizare a fost conceput pentru a face fata unor situatii de urgenta de scurta durata si punctuale. Sprijinul include cursuri de formare, ajutor pentru desfasurarea de activitati independente, indrumare profesionala individualizata si asistenta pentru plasarea personalului disponibilizat. Rata de cofinantare de catre FEG a diverselor masuri poate fi de 50 % sau de 65 %, restul fiind acoperit de statul membru in cauza.

Sursa: Curtea Europeana de Conturi

Curtea Europeana de Conturi recomanda accelerarea platilor pentru lucratorii disponibilizati

S.C. OLTCHIM S.A Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

 

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA coroborate cu toate LEGILE in sustinere.

Atentie! Procesele incepute inainte de intrarea in vigoare a noii legi raman supuse legii aplicabile anterior acestei date.
 
 

Musafir

#27822 Re: Re: Re:

2014-10-20 08:46

#26202: - Re: Re:  

 

#23470 Legea 85/2006 privind procedura insolventei

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

Legea 85/2006

Art. 3,

Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;
Al. 8. creditorul indreptatit sa participe la procedura insolventei este acel creditor care a formulat si i-a fost admisa, total sau in parte, o cerere de inregistrare a creantei sale pe tabelul definitiv al creantelor contra debitorului si care are dreptul de a participa si vota in adunarea creditorilor, inclusiv asupra unui plan de reorganizare judiciara admis de judecatorul-sindic, de a fi desemnati in calitate de membri ai comitetului creditorilor, de a participa la distributiile de fonduri rezultate din reorganizarea judiciara a debitorului sau din lichidarea averii debitorului, de a fi informat sau notificat cu privire la desfasurarea procedurii si de a participa la orice alta procedura reglementata de prezenta lege;

Al. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;

c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

Al. 21. categoria de creante defavorizate este prezumata a fi categoria de creante pentru care planul de reorganizare prevede cel putin una dintre modificarile urmatoare pentru oricare dintre creantele categoriei respective:
a) o reducere a cuantumului creantei;
b) o reducere a garantiilor sau a altor accesorii, cum ar fi reesalonarea platilor in defavoarea creditorului;
c) valoarea actualizata cu dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei, daca nu este stabilit altfel prin contractul privind creanta respectiva sau prin legi speciale, este mai mica decat valoarea la care a fost inscrisa in tabelul definitiv de creante;
Al. 22. prin program de plata a creantelor se intelege tabelul de creante mentionat in planul de reorganizare care cuprinde cuantumul sumelor pe care debitorul se obliga sa le plateasca creditorilor, prin raportare la tabelul definitiv de creante si la fluxurile de numerar aferente planului de reorganizare, si care cuprinde:
a) cuantumul sumelor datorate creditorilor conform tabelului definitiv de creante pe care debitorul se obliga sa le plateasca acestora;
b) termenele la care debitorul urmeaza sa plateasca aceste sume;

http://www.hotnews.ro/


Fondul de garantare este constituit numai din contributiile angajatorilor, statul fiind implicat direct in stabilirea si plata creantelor salariale cuvenite salariatilor in cazul falimentului.

Stabilirea cuantumului creantelor salariale cuvenite salariatilor si efectuarea platii acestora se realizeaza de catre agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, pentru societatile impotriva carora au fost pronuntate hotarari judecatoresti definitive de deschidere a procedurii insolventei si fata de care a fost dispusa masura ridicarii totale sau partiale a dreptului de administrare:
•    la cererea scrisa a administratorului sau lichidatorului angajatorului in stare de insolventa;
•  la cererea salariatilor angajatorului aflat in stare de insolventa sau a organizatiilor legal constituite ce reprezinta interesele acestora.


Musafir

#27823 OLTCHIM SE VINDE LA BUCATA. INCA O REALIZARE MARCA PIPEREA & MANAGEMENT OLTCHIM.

2014-10-20 10:10

Finanţele scot la vânzare clădirea principală a Sistemplast SA 

Miercuri, 22 octombrie, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Vâlcea va organiza prima licitaţie publică pentru vânzarea unui bun imobil sechestrat aparţinând debitorului SC Sistemplast SA Râmnicu Vâlcea, în dosarul de executare nr. S746. Fiscul vinde la licitaţie o construcţie compartimentată în spaţii cu destinaţia de birouri şi o hală de producţie situată la parterul construcţiei. Hala are o suprafaţă utilă de 4.830 mp, iar birourile situate la parter şi etaj au o suprafaţă utilă de 644 mp. Mai spunem că suprafaţa construită la sol a construcţiei este de peste 5.000 mp, în timp ce preţul de pornire a licitaţiei este de 2,95 milioane de lei (fără TVA).
Terenul pe care se află construcţia nu face obiectul licitaţiei fiind în proprietatea SC Oltchim SA.
Menţionăm că intabularea, respectiv toate costurile referitoare la această operaţiune cad în sarcina cumpărătorului. Asupra bunurilor mobile, ce fac obiectul publicaţiei de vânzare, nu sunt înregistrate alte privilegii.

Cei interesaţi în cumpărarea bunurilor sunt invitaţi să prezinte, până în ziua precedentă termenului de licitaţie, ofertele de cumpărare însoţite de certificatele fiscale din care să rezulte că nu au datorii la bugetul local şi bugetul general consolidat al statului (bugetul asigurărilor sociale de stat, şomaj, bugetul asigurărilor sociale de sănătate şi bugetul de stat), precum şi dovada depunerii taxei de participare reprezentând 10% din preţul de pornire al licitaţiei. Potrivit dispoziţiilor din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, când urmează să se ia măsuri de executare silită, nu este obligatorie audierea contribuabilului. SC Sistemplast SA s-a înfiinţat în 12 februarie 1999, iar obiectul principal de activitate îl constituie producerea şi comercializarea articolelor din PVC şi polietilenă (tuburi, conducte, fitinguri şi accesorii). Capitalul social este în valoare de 7,7 milioane de lei, cu următoarea structură a acţionariatului: SC Oltchim SA – 94,4%, Charity Holdings – 5,2%, alţi acţionari – 0,4%. În prezent, societatea are în proprietate o clădire pe care o are închiriată la terţe societăţi comerciale. Principalii indicatori economico-financiari realizaţi în anul 2013 sunt: cifra de afaceri – 28.000 lei, costul vânzărilor – 1,14 milioane de lei, pierdere – 279.000 lei.

În noiembrie 2013, SC Sistemplast SA a preluat activitatea de mentenanţă de la SC Mentchim SA, societate în faliment.

SC Oltchim SA mai deţine participaţii cu procente sub 50% la următoarele societăţi comerciale: SC Protectchim SRL (30%), SC Euro Urethane SRL (41,28%), SC Oltquino SA (46,64%). Pentru societăţile asociate, la care SC Oltchim SA deţine între 20% şi 50% din capitalul social, la întocmirea situaţiilor financiare consolidate în conformitate cu standardele internaţionale de raportare financiară, s-a avut în vedere doar profitul calculat în funcţie de aportul la capitalul social.

http://ziaruldevalcea.ro/2014/10/19

 


Musafir

#27824 Bomba lui Băsescu despre Ponta e nimic pe lângă ce dezvăluie acum Monica Macovei

2014-10-20 10:51

http://www.stiripesurse.ro/

Bomba lui Băsescu despre Ponta e nimic pe lângă ce dezvăluie acum Monica Macovei

Subiectul ofițerului acoperit pare să-și fi atins apogeul. Acuzațiile lui Traian Băsescu la adresa lui Victor Ponta i-a încântat pe adversarii premierului, în timp ce partenerii lui îi cer dovezi concrete președintelui. Cu un așa-zis ofițer acoperit descoperit, Monica Macovei are și ea o dezvăluire tot despre Ponta și tot din domeniul serviciilor secrete pe care o redăm mai jos.

”Ce îl leagă pe Victor Ponta de Ovidiu Tender? Ce îl leagă pe fostul ofițer acoperit și avocat de fostul sponsor al serviciilor secrete din regimul Iliescu?

UN EPISOD UITAT

Actualul premier, președinte al PSD și candidat la Președinția României l-a apărat în 2006, ca avocat, pe omul de afaceri Ovidiu Tender, sponsor al serviciilor secrete de pe vremea regimului Iliescu.

Deși era parlamentar și legea nu îi permitea să pledeze ca avocat în cazuri de corupție, fraudă sau spălare de bani, în 2006 Victor Ponta a insistat să îmbrace roba și să îl apere pe omul de afaceri Ovidiu Tender. Tender fusese arestat preventiv pentru o fraudă de peste 43 de milioane de dolari.

Avocatul Victor Ponta a fost chiar muștruluit de Inspecția judiciară a CSM pentru că a obstrucționat justiția în cazul Tender. Inspectorii CSM au stabilit că avocații lui Tender, Gheorghiță Mateuț și Victor Ponta, au încercat în iulie 2006 să împiedice judecarea cererii DIICOT de prelungire a arestării preventive a lui Ovidiu Tender în termenul legal de 30 de zile.

“Apărătorii inculpatului au recurs la toate căile posibile, fără a ține cont că, prin comportamentul lor, eludează legea, instigă la nerespectarea legii și la încălcarea oricăror norme de deontologie profesională”, se arată în nota Inspecției judiciare.

Inspectorii au sesizat Baroul București, însă lucrurile au rămas fără urmări. Până la urmă, judecători nu i-au mai permis lui Ponta să pledeze pentru Tender pe motiv de incompatibilitate și a fost nevoit să se retragă din proces.

Cine e Ovidiu Tender?

Ovidiu Tender a sponsorizat în 2002 reuniunea de la Snagov a serviciilor secrete din țările NATO organizată de fostul consilier prezidențial Ioan Talpeș și ofițerul NATO, olandezul Willem Matser. Un an mai târziu, Matser a fost arestat pentru spălare de bani proveniți din traficul cu droguri columbiene.”, a scris Macovei pe o rețea de socializare.


Musafir

#27825 FINANŢELE VÂLCEA: Simplificare a procedurii de obţinere a adeverinţelor de venit

2014-10-20 11:01

http://www.voceavalcii.ro/

Pentru a simplifica procedura de eliberare a adeverinţelor de venit, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea a încheiat protocoale cu unităţile administrativ-teritoriale din judeţ în baza cărora le pune acestora la dispoziţie, în format electronic, informaţiile necesare întocmirii dosarelor pentru primirea de ajutoare sociale. Astfel, solicitanţii se vor adresa direct sau prin intermediul asociaţiilor de proprietari primăriilor pe teritoriul cărora îşi au domiciliul, evitând deplasarea la unităţile fiscale de care aparţin.