Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

OLTCHIM.

#33476 Despre mărirea şi decăderea Oltchimului (VI)

2015-02-09 08:34

Despre mărirea şi decăderea Oltchimului (VI)

„Gândim global, zidim local” era deviza sub care s-a angajat să facă presă ziaristul Silviu Popescu, mai întâi într-o publicaţie săptămânală, City Media, apoi în cotidianul Curierul de Râmnic. Cuvinte frumoase, optimiste, înduioşătoare, însă, privite prin perspectiva zilei de azi, când acţiunile ziarului amintit, la care s-au alăturat şi alte publicaţii locale, au pornit pe făgaşul denigrării conducerii combinatului chimic. Ne-am dumirit destul de repede despre ceea ce se întâmpla în realitate, pentru că o serie de comunicate din partea PCC-ului a început să apară în acesta.

O agenţie de publicitate din Bucureşti a făcut ziarului Viaţa Vâlcii o ofertă babană de publicitate, dacă acceptăm, fireşte, să publicăm comunicatele PCC. Era limpede că după campania din presa centrală următorul pas trebuia să fie acela al intoxicării opiniei publice din Vâlcea cu ideea că managementul de la Oltchim este unul dezastruos. Mai urma, evident, să se demonstreze acest lucru.

Într-o emisiune de la o televiziune naţională, Prima TV dacă nu mă înşeală memoria, fostul director general Constantin Roibu punea pe masa ziariştilor un document exploziv, un mail primit pe vremea când era director la Oltchim de la patronul Ziarului de Vâlcea, Tiberiu Pârnău, prin care acesta îl ameninţa pe director că dacă nu primeşte bani de la Oltchim are ofertă foarte bună de la… PCC. Articolul de faţă nu se formulează ca o incriminare, ci doar punctează etapele care au dus la trimiterea în insolvenţă a Oltchimului, la blocarea proiectelor sale şi apoi la scoaterea de pe piaţa liberă. În martie 2012 a sosit de la Bruxelles hârtia care confirmă că s-a acceptat conversia datoriilor în acţiuni. Urma ca Guvernul Ungureanu să o pună în practică. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, pentru că pe ordinul guvernului întârzia să mai apară, din câte ştim, semnătura ministrului Justiţiei. Guvernul a picat, iar Victor Ponta, prin ministrul său de la Economie şi şeful OSPI, a închis hârtia în sertar şi s-a făcut că plouă. Vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Concurenţă a trimis două adrese guvernului în care îi cerea să se grăbească pentru trecerea la acţiune, de conversie a datoriilor în acţiuni, deoarece în august 2012 urma să expire valabilitatea acordului. August 2012 a fost luna în care activitatea managerială la Oltchim a fost total blocată, iar conducerea şi-a dat demisia în bloc.

A urmat ceea ce ştiţi deja: circul privatizării, cu Remus Vulpescu şi Dan Diaconescu, trimiterea în insolvenţă a Oltchimului, decuplarea de la piaţa de desfacere europeană. Toţi miniştrii care s-au plimbat pe la Ministerul Economiei au plecat la drum cu promisiunea că vor rezolva problema Oltchim. Mandatele lor au fost foarte scurte, iar în urma lor n-au rămas decât promisiunile. Guvernul Ponta pare interesat mai mult de trimiterea în faliment, decât de reabilitarea combinatului chimic.
Petre Tănăsoaica

OLTCHIM.

#33477 Guvernul este incapabil să vină cu soluţii pentru Oltchim Când îşi primesc disponibilizaţii salariil

2015-02-09 08:55

Guvernul este incapabil să vină cu soluţii pentru Oltchim Când îşi primesc disponibilizaţii salariile compensatorii?

Senatorul liberal Dan Niţu îl întreabă pe ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop când îşi vor primii salariaţii disponibilizaţi plăţile compensatorii. Vă reamintim că ministrul Liviu Pop a fost cu două săptămâni în urmă la Vâlcea şi i-a asigurat pe disponibilizaţii de la Oltchim că pe data de 5 februarie, conform protocolului încheiat cu sindicaliştii de pe Platforma Chimică, administratorul judiciar va depune planul de reorganizare al combinatului, plan care va conţine şi termenele clare când aceştia vor încasa salariile compensatorii. E drept, administratorii judiciari au depus planul de reorganizare la data promisă, în mare taină, la Tribunalul Vâlcea, numai că nimeni nu ştie ce conţine, sau, cel puţin nu cei direct interesaţi, adică disponibilizaţii şi angajaţii Oltchim. Aşa că, senatorul PNL Dan Niţu solicită, printr-o interpelare adresată ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu-Marian Pop, să i se comunice data exactă la care foştii şi actualii angajaţi de la Oltchim vor primi drepturile restante. De altfel, parlamentarul spune că este alături de persoanele disponibilizate de la S.C. Oltchim S.A. şi este indignat de dezinteresul arătat de reprezentanţii Guvernului, mai ales că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, ministrul Liviu-Marian Pop şi-a luat angajamentul în faţa lor că, până pe data de 5 februarie, vor primi un răspuns referitor la primirea plăţilor compensatorii promise: „Guvernul Ponta a dovedit că este incapabil să vină cu soluţii viabile de redresare a combinatului. Planul de reorganizare propus de administratorul judiciar ar trebui să fie extrem de atent gândit, un plan care să evite falimentul societăţii. Ne aflăm într-un punct critic, iar planul de reorganizare este ultima soluţie de salvare a combinatului, după mai multe încercări de privatizare eşuate. Încă un eşec ar însemna un dezastru pentru economia şi aşa şubredă a judeţului Vâlcea”, a afirmat senatorul Dan Niţu.


Musafir

#33478 sa dea d zeu sa cada ponta ca sa nu i mai acopere sau sa i apere pe escroci de vosganian si chitoiu,

2015-02-09 08:59


Musafir

#33479 si lista poate continua cu mizeriile care au fost si mai sunt in oltchim;cernev,talpasanu,etv

2015-02-09 09:01

OLTCHIM.

#33480 Re: Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2015-02-09 10:05

#18543: - Re: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM! 

 

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

2014-03-24 15:53

http://www.oltchim.ro/index.php?name=produse/fise-tehnice-msds-2


Fise Tehnice & MSDS


PRODUSE ANORGANICE


SODA CAUSTICA
SODA CAUSTICA LICHIDA
SODA CAUSTICA LICHIDA procedee electrolitice (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
SODA CAUSTICA LICHIDA tip EM (Fisa Tehnica (Tip 33%, Min. 48%), FDS Extinsa (Tip 33%, Min. 48%))
SODA CAUSTICA LICHIDA (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
SODA CAUSTICA SOLZI (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
SODA CAUSTICA PERLE (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
SODA CAUSTICA BLOC (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
CLOR LICHID (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
ACID CLORHIDRIC
ACID CLORHIDRIC DE SINTEZA (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
ACID CLORHIDRIC UZ FARMACEUTIC (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
HIPOCLORIT DE SODIU (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
APA OXIGENATA
APA OXIGENATA 35% (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
APA OXIGENATA 50% (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)


PRODUSE MACROMOLECULARE


CLORURA DE VINIL (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
POLICLORURA DE VINIL (FDS Extinsa)
PVC TIP S pentru PRELUCRARI PLASTIFIATE si RIGIDE UZ FARMACEUTIC si ALIMENTAR (Fisa Tehnica)
PVC PLASTIFIAT
PVC RIGID
PVC OFFGRADE
POLIOLI POLIETERI PENTRU SPUME FLEXIBILE
POLIOLI POLIETERI DIOLI
POLIOLI POLIETERI TRIOLI PENTRU APLICATII SPECIALE (GLICERINE PROPOXILATE)
POLIOLI POLIETERI POLIMERICI (POLIOLI GREFATI)
POLIOLI POLIETERI PENTRU SPUME RIGIDE
POLIOLI POLIETERI PE BAZA DE ZAHAR
POLIOLI POLIETERI PE BAZA DE SORBITA
POLIOLI POLIETERI AMINICI
POLIOLI POLIETERI MANNICH
AMESTECURI POLIOLICE PENTRU SPUME RIGIDE


PRODUSE ORGANICE DE SINTEZA


PROPILENGLICOL
PROPILENGLICOL TEHNIC (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
PROPILENGLICOL TIP USP (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
PROPILENGLICOL TIP EPH (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
DI-PROPILENGLICOL (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
PROPILENOXID TEHNIC (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
DIOCTILFTALAT
DIOCTILFTALAT (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
DIOCTILFTALAT UZ FARMACEUTIC SI ALIMENTAR (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
DI-OCTIL-TEREFTALAT (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
ANHIDRIDA FTALICA FULGI (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
OXO-ALCOOLI
I-BUTANOL (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
N-BUTANOL (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
OCTANOL (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
OCTANOL TEHNIC (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
DICLORETAN
DICLORETAN TEHNIC (Fisa Tehnica , MSDS)
DICLORPROPAN (Fisa Tehnica)
DICLORPROPAN TEHNIC (Fisa Tehnica, FDS Extinsa)
SISTEME OLTPUR

OLTCHIM.

#33481 Informatii financiare

2015-02-09 10:11

 

 

Informatii financiare

www.oltchim.ro/index.php

 

 

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea

OLTCHIM.

#33482 Adrian Năstase comentează, din închisoare, procedura de privatizare a Oltchim

2015-02-09 10:19

Un articol de: B1.ro | 27 Sep 2012,

Fostul premier Adrian Năstase face, din închisoare, câteva "scurte observaţii" referitoare la situaţia Olcthim. Pe blogul personal, el descrie prestaţia liderilor PDL pe acest subiect, precizând despre ei că "repetă textele pe care le primesc în message-box".

Năstase este deranjat de afirmațiile reprezentanților PDL care dau vina pe <<guvernarea Năstase>>" pentru ce s-a întâmplat la Oltchim în cei 8 ani de regim Băsescu.

În sprijinula firmațiilor sale, fostul premier vine cu un grafic din Ziarul Financiar, din 19 septembrie 2011.

"Ca să nu complicăm inutil lucrurile, redau, mai jos, tabelul cu cifra de afaceri profit/pierderi de la Oltchim, din ultimii 12 ani (deci inclusiv din timpul „guvernării Năstase”). Tabelul este preluat din Ziarul Financiar, din 19 septembrie, din articolul <<Cine ar trebui să plătească pentru situaţia dezastruoasă de la Oltchim Râmnicu Vâlcea>> (autori A. Chirileasa, şi A. Cojocar)", scrie din închisoare fostul premier. 

Sursa foto: Ziarul Financiar

Tabelul este urmat de o serie de observații:

1)      În 2001, cu un Arpechim încă nepreluat de OMV, Oltchim, lucrând deci „braţ la braţ” la Arpechim, avea pierderi de 139 de milioane lei, la o cifră de afaceri de 590 de milioane. Aşa l-am preluat. Rentabil!

2)      După ce, în 2002 şi 2003 cifra de afaceri a crescut, gradual,s-au redus, proporţional şi pierderile. De la aproximativ 25%, în 2001, la aproximativ 10%;

3)      În 2004, cifra de afaceri a crescut cu aproape 60% faţă de 2003, respectiv 230% faţă de 2001, şi pentru prima dată, Oltchimul a trecut de pe pierderi pe profit (84 de milioane lei);

4)      Profitul, chiar mai mic, a fost obţinut şi în 2005 şi 2006, în condiţiile în care cifra de afaceri a continuat să crească.

5)      Privatizarea Petrom a fost decisă de mentorul spiritual al pedeliştilor, Traian Băsescu, cel care s-a angajat în numele României, în 1999, prin memorandumul semnat cu Banca Mondială.

6)      Ştiu că, la papagali, efortul de învăţare durează mai mult. Aşa că voi reveni cu aceste date.

OLTCHIM.

#33483 Ce-i îndeamnă pe investitori să cumpere acţiuni Oltchim?

2015-02-09 10:26

Titlurile combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) au făcut din nou spectacol pe bursă în condiţiile în care, după două şedinţe consecutive de apreciere cu câte 15% pe zi, investitorii au luat cu asalt aceste titluri, realizând ieri peste 400 de tranzacţii în valoare de circa un milion de lei (235.000 de euro).

Valoarea tranzacţiilor de ieri cu titluri Oltchim a fost de circa opt ori mai ridicată decât cele realizate într-o zi obşnuită cu acţiunile combinatului chimic.

Brokerii spun că interesul investitorilor faţă de aceste acţiuni este legat în primul rând de preţul la care combinatul controlat de stat ar putea fi vândut în lunile următoare în cadrul procesului de privatizare. "Miza pentru acţionarii minoritari ai Oltchim poate să fie legată de preţul care ar putea rezulta în urma privatizării companiei. Dacă acest preţ va fi mai mare decât cel de acum de pe bursă, logic ar fi ca şi cotaţia Oltchim să se stabilizeze undeva în jurul acelui preţ. Altă miză nu prea văd. Combinatul are şi nişte datorii. Teoretic statul nu are cum să ierte compania de datorii, dar ar putea veni un avantaj şi din direcţia aceasta", spune Iulian Panait, preşedintele societăţii de consultanţă în investiţii KTD Invest.

La cotaţia de pe parcursul şedinţei de ieri, de 0,1465 lei/acţiune, Oltchim valorează pe bursă circa 115 mil. euro. "Un eveniment de genul încheierii cu succes a privatizării Oltchim de obicei atrage interes din partea investitorilor, fiind teoretic un eveniment pozitiv. Totuşi dacă vom afla că preţul rezultat în urma privatizării combinatului se va afla sub cel de pe bursă, acţiunile se vor corecta. Oltchim este o companie mare şi preţul acestor titluri a arătat că se poate mişca pe distanţe foarte lungi. Din această cauză titlurile Oltchim merită avute în vedere pentru partea mai speculativă şi riscantă a portofoliului unui investitor, dar nu să se apuce să investească sume mari de bani în Oltchim. M-aş gândi că achiziţiile din ultimele zile sunt ale unor fonduri pe ideea că vor vinde ulterior celor de la PCC", a precizat Panait.

El a atras atenţia asupra faptului că noul proprietar al Oltchim, în cazul în care cumpără creanţa statului, poate să ceară conversia datoriilor Oltchim în acţiuni şi să dilueze în acest fel minoritarii care ar fi forţaţi să aducă sume de bani importante în companie pentru a-şi menţine participaţia.

Capitalurile proprii ale Oltchim erau negative la 31 decembrie 2011, de -756 mil. lei, ceea ce înseamnă că noul proprietar care va prelua combinatul trebuie să deruleze o majorare de capital pentru a aduce pe plus capitalurile companiei.

"Cred că şansa cea mai mare pentru preluarea combinatului la privatizare o are tot grupul care acţionează concertat cu PCC. Nu văd cine ar dori să cumpere Oltchim ştiind că vor avea de-a face cu nişte acţionari minoritari atât de puternici. Aceştia deţin o cotă importantă din companie şi sunt extrem de interesaţi de societate. Pentru băncile creditoare ale Oltchim soluţia conversiei în acţiuni este una de ultimă instanţă. O bancă românească nu vrea să fie acţionar pe bursă decât dacă nu crede că-şi va mai vedea banii înapoi", a conchis Iulian Panait.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.03.2012

http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/

OLTCHIM.

#33484 Posibilitatea privatizării Oltchim a urcat preţul acţiunilor cu 70% în ultima lună şi jumătate

2015-02-09 10:27

Compania este evaluată în prezent pe Bursă la 28,2 mil. euro şi anul trecut a avut vânzări de peste 310 mil. euro.

Acţiunile Oltchim Râmicu Vâlcea (OLT), cea mai importantă unitate petrochimică din România, au fost luate cu asalt de investitorii de la Bursă, care au urcat preţul din piaţă al acestor titluri cu circa 70% numai în ultima lună şi jumătate.

Dacă la jumătatea lunii februarie o acţiune Oltchim se tranzacţiona pe piaţă cu 0,2 lei, ieri cotaţia a ajuns la 0,338 lei şi s-au făcut în piaţă transferuri în valoare de 43.000 de euro.

Compania este evaluată în prezent pe Bursă la 28,2 mil. euro şi anul trecut a avut vânzări de peste 1,3 mld. lei (310 mil. euro). Aerostar Bacău (ARS), care are o capitalizare asemănătoare, a avut în 2010 vânzări de 158 mil. lei (37 mil. euro).

"Cred că piaţa se aşteaptă să aibă loc o schimbare semnificativă la Oltchim în următoarele trimestre, ori privatizarea, ori majorarea capitalului, pentru că nu poate funcţiona la infinit în condiţiile actuale cu pierderi masive din exploatare şi din activitatea financiară. Noul acord încheiat de România cu FMI pune accent pe rezolvarea problemelor de la companiile de stat cu pierderi printre care se află şi Oltchim", spune Andrei Rădulescu, analist la firma de brokeraj Target Capital.

Creşterile au fost alimentate pe Bursă de speculaţiile privind începerea procesului de privatizare a companiei de către stat, care este strâns cu uşa de către FMI să stopeze pierderile masive înregistrate de unele companii, printre care se află şi Oltchim.

Oltchim a înregistrat în fiecare din ultimii trei ani pierderi de peste 200 mil. lei (50 mil. euro) după ce austriecii de la Petrom au decis la finele anului 2008 să închidă Arpechim, care reprezenta singura sursă de materie primă a combinatului din Vâlcea, fapt pentru care ulterior compania şi-a redus cu peste 65% producţia.

FMI a dat un ultimatum Guvernului să privatizeze sau să închidă companiile cu pierderi şi a inclus aceste cerinţe în ultimul acord de finanţare încheiat cu România.

Ca răspuns la cererile FMI, pe data de 22 februarie Ministerul Economiei a emis un comunicat cu privire la începerea procedurilor de privatizare a combinatului din Vâlcea şi a anunţat şi o agendă a privatizării.

Astfel, Guvernul s-a angajat ca până în luna august să desemneze un consultant de talie internaţională pentru a pregăti privatizarea Oltchim, urmând ca licitaţia pentru vânzarea companiei să aibă loc undeva la mijlocul anului 2012.

Singurii investitori interesaţi de privatizarea Oltchim în ultimii ani au fost nemţii de la PCC, care deţin 12,1% din acţiunile Oltchim, dar care sunt în război de mai mult timp cu conducerea companiei şi care şi-au atras antipatii şi din partea reprezentanţilor statului.

În ultima perioadă s-a adus în discuţie tot mai des problema pierderilor de la combinatul din Vâlcea, chiar premierul Emil Boc declarând săptămâna trecută ca reacţie la decizia Petrom de a închide definitiv rafinăria Arpechim că Guvernul nu va abandona ideea preluării Arpechim şi că va discuta punctual această problemă. Totodată între parlamentarii aparţinând judeţelor Argeş şi Vâlcea au fost semnate protocoale de colaborare pentru salvarea Oltchim şi a rafinăriei Arpechim, potrivit informaţiilor apărute în presă.

Dacă la jumătatea lunii februarie acţiunile Oltchim se tranzacţionau în jurul preţului de 0,2 lei/acţiune, după declaraţiile Ministerului Economiei privind privatizarea Oltchim acestea au urcat semnificativ pe Bursă, ajungând ieri să se tranzacţioneze la un preţ de circa 0,338 lei/acţiune după un avans de 6% pe parcursul şedinţei de ieri.

Transferurile din piaţă nu au fost foarte ridicate, cumulând mai puţin de 2% din capitalul companiei în ultima lună de zile.

"Cred că sunt mai mult speculatori decât investitori în piaţă care aşteaptă să se întâmple ceva semnificativ cu compania şi nu se cumpără pe fundamente. Eu am încetat să mai analizez compania în 2008 din cauza pierderilor. Nu poţi să dai "buy" pe o companie care are pierderi constante în ultimii trei ani de zile. Cred că Oltchim are probleme structurale dacă este dependentă de Arpechim", spune Andrei Rădulescu, analist la Target Capital.

El consideră că statul va lua în calcul faptul că Oltchim reprezintă un agent economic foarte important pentru oraşul Râmnicu-Vâlcea şi împrejurimi, compania susţinând practic întreaga regiune, iar închiderea companiei ar afecta mult mai multe companii care se aprovizionează de la Oltchim. "Singurul lucru bun pe care-l văd la Oltchim sunt vânzările. Compania continuă să vândă şi are unul dintre cei mai mici indicatori P/S (preţ raportat la vânzări - n.red.) de pe Bursă, de 0,06. Compania va avea nevoie de o majorare pentru că funcţionează cu capitaluri proprii negative din 2007", a precizat Rădulescu.

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.04.2011

http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/

OLTCHIM si ARPECHIM!

#33485 Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-02-09 10:37

 

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

 

OLTCHIM si ARPECHIM!

#33486 Re: Moise Guran: Economia a fost subminată!

2015-02-09 10:42

 

#27057 Moise Guran: Economia a fost subminată!

    Fapt: Economia a fost subminată şi a pierdut 2,5 mld. euro. Rectificarea închide cercul…Publicat la data de

 

http://www.biziday.ro

DNA-ul se aude?

Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

#33487 Re: Sentinta nr. 617 din 30.01.2013

2015-02-09 10:57

#26688: - Sentinta nr. 617 din 30.01.2013  

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei,  ABROGATA

http://portal.just.ro/

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond
OLTCHIM.

#33488 Re: Circul Oltchim ajunge la Parchet

2015-02-09 10:59

#26652: - Circul Oltchim ajunge la Parchet 

 

04 Octombrie 2012,

Privatizarea eşuată a combinatului siderurgic de la Râmnicu Vâlcea a scos la iveală fragilitatea actualului sistem de privatizare din România, iar acest scandalul creat în jurul încercării lui Dan Diaconescu de a prelua gigantul industrial Oltchim a ajuns, ieri, şi în atenţia procurorilor.

Înainte de a demisiona de la conducerea Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, organizatorul licitaţiei pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la Oltchim, a anunţat public că îl va reclama la Parchet pe Dan Diaconescu, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, după ce acesta ar fi indus în eroare statul şi publicul că are banii necesari cumpărării gigantului industrial. În timp ce Vulpescu a susţinut că patronul de la OTV ar fi folosit acte false pentru a-şi atrage capital de imagine, Diaconescu i-a replicat, anunţând că, la rândul său, va formula plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta, dar şi împotriva fostului şef al OPSPI, care ar fi refuzat să semneze contractul de cumpărare a Oltchimului, deşi el a arătat că are lichidităţi, scoţând din bancă mai mulţi saci cu bani.

Ponta vrea investitor strategic la combinat

Guvernul va solicita Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene permisiunea ca viitoarea privatizare a Oltchim să fie derulată prin negociere cu un investitor strategic şi nu prin licitaţie, a anunţat premierul Ponta. Investitorul strategic va trebui să îşi asume datoriile combinatului, păstrarea locurilor de muncă şi derularea negocierilor pentru Arpechim.

Noul director a ieşit cu şliţul desfăcut

Ieri, în prima zi de muncă, Mihai Bălan, noul director al Combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea, a sosit la birou la ora 9.00. Elegant, parfumat şi uşor obosit, s-a dus să discute cu muncitorii în faţa pavilionului administrativ. Cu şliţul desfăcut la pantaloni, şarmantul director vorbea cu patos despre cum va pune pe picioare fabrica şi cum angajaţii îşi vor încasa salariile restante în maximum două săptămâni.

OLTCHIM.

#33489 : PCC a înghiţit acţionarul Polyolt şi a ajuns să deţină direct 32,3% din capitalul Oltchim

2015-02-09 11:02

 PCC a înghiţit acţionarul Polyolt şi a ajuns să deţină direct 32,3% din capitalul Oltchim  

 

 

OLTCHIM.

#33490 Re: : PCC a înghiţit acţionarul Polyolt şi a ajuns să deţină direct 32,3% din capitalul Oltchim

2015-02-09 11:03

OLTCHIM. 2015...

#33492 Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu Valcea...

2015-02-09 11:15

CREANTELE OLTCHIM.

 PLAN DE REORGANIZARE este la Tribunal, judecatorul-sindic. Se va face public dupa AGA CREDITORII OLTCHIM SI IN BULETINUL DE INSOLVENTA. .

ESTE PUBLIC SI PE SITE-UL BDO DIN LINK-UL PUBLICAT MAI JOS :

http://www.bdo.ro/ =>2015

Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu

Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

 

5 februarie 2015 - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

 AICI ESTE IN LINK-URI FARA PAROLA  BDO:

Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

http://docdroid.net/r5v2

 

9 februarie 2015- publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

 

2 - 10 martie 2015- votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia. 

 

OLTCHIM. 2015...

#33493 OLTCHIM

2015-02-09 11:22

OLTCHIM

OLTCHIM.

#33494 Re: OLTCHIM

2015-02-09 11:25

ROMANIA 2015...

#33495 Re: Cum arată astăzi Top 100 companii din 1994. Jumătate din industria românească a dispărut

2015-02-09 11:28

OLTCHIM. 2015...

#33496 OLTCHIM

2015-02-09 11:44

 

OLTCHIM  

 

OLTCHIM. 2015...

#33497 OLTCHIM

2015-02-09 11:53

OLTCHIM 


Musafir

#33498 BALAN,UN BORFAS EXACT CA TALPASANU,PIPEREA,CERNEV,SPIRII,COCLETII,ETC

2015-02-09 12:30

CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013:

#33499 Disponibilizaţii de la Oltchim ameninţă cu proteste

2015-02-09 13:16

http://www.romania-actualitati.ro

Râmnicu Vâlcea

Persoanele diponibilizate de la Combinatul Chimic din Râmnicu-Vâlcea ameninţă cu greva foamei şi cu proteste în capitală, pentru că nu şi-au primit plăţile compensatorii până acum.

Persoanele diponibilizate de la Combinatul Chimic din Râmnicu-Vâlcea ameninţă cu greva foamei şi cu proteste în capitală, pentru că nu şi-au primit plăţile compensatorii până acum. 

În plus, planul de reorganizare a societăţii, depus la Tribunalul Vâlcea, nu prevede cum şi când le vor fi acordaţi aceşti bani. 
 
Depus de către avocaţii administratorilor judiciari, planul de reorganizare nu prevede o dată exactă de acordare a plăţilor compensatorii sau o modalitate de acordare eşalonată a acestora, fapt ce nu a făcut decât să îi nemulţumească şi mai mult pe foştii angajaţi ai Oltchim. 
 
Aceştia îşi aşteaptă plăţile compensatorii de aproximativ doi ani de zile.  
 
"În fişele fiscale scrie clar că 'a primit banii', salariile compensatorii. Nu am primit un leu. S-au oprit şi impozite pe ele. În ce ţară trăim?   Noi, disponibilizaţii, stăm de doi ani de zile prin tribunale, pe la DIICOT, la ITM şi nu ne găsim dreptatea. Drepturile noastre salariale trebuiau achitate o dată cu plecarea noastră din Oltchim şi noi nu ar trebui să facem parte din planul de reorganizare. 
 
"Aşteptările noastre au ajuns la limită şi vom avea până pe 15 o întâlnire cu ministrul economiei. Dacă nici în urma acestui plan nu se va rezolva nimic, noi suntem dispuşi să intrăm în greva foamei chiar în faţa Guvernului României", spun disponibilizaţii.
 
Planul de reorganizare a societăţii Oltchim are ca dată de judecată 25 martie anul curent.
 
09.02.2015.
OLTCHIM.

#33500 Piperea sfidează din nou!

2015-02-09 13:25

 Feb 08, 2015

Planul de reorganizare a fost depus într-un secret total iar administratorul judiciar nu s-a sinchisit să se deplaseze la Vâlcea şi nici să dea amănunte despre măsurile care o să fie luate pentru redresarea combinatului chimic

Joi, 5 februarie, a fost termenul limită de depunere a planului de reorganizare al SC Oltchim Râmnicu Vâlcea, la doi ani distanţă de la intrarea în procedură de insolvenţă a combinatului chimic. În toată această perioadă administratorii judiciar, Gheorghe Piperea şi Niculaie Bălan au tăiat şi au spânzurat la Oltchim şi au avut suficient pentru a gândi măsurile care se impun pentru salvarea societăţii comerciale. Au urmat, însă, multe bâjbâieli, multe tensiuni şi o lipsă aproape totală a transparenţei. Asta în timp ce firma reprezentată de cei doi avocaţi a încasat lunar sume frumuşele pentru serviciile depuse.

Dosar depus în mare secret

Transparenţa a lipsit cu desăvârşire şi în ziua depunerii dosarului care conţine planul de reorganizare. Gheorghe Piperea nu a răspuns la telefonul personal şi a preferat să delege o doamnă, cel mai probabil consilieră sau secretară care să-i preia mesajele. "Nu am amănunte despre ora la care o să fie depus dosarul la Tribunalul Vâlcea şi nici despre persoana care va face această procedură", ne-a răspuns doamna cu pricina de fiecare dată când am cerut amănunte. Nici măcar unul dintre "locotenenţii lui Piperea" nu s-au prezentat la Tribunal pentru a depune dosarul care până la urmă a ajuns în împrejurări necunoscute.

350 de pagini, explicaţii inexistente

Despre o eventuală conferinţă de presă care se impunea cu vârf şi îndesat, nici vorbă. Secretul nu va mai putea să dureze mult, însă, pentru că din această săptămână planul de reorganizare este unul public şi orice doritor îl poate răsfoi după o cerere prealabilă în acest sens. Singurul care a dat explicaţii a fost purtătorul de cuvânt de la Tribunalul Vâlcea, Vasilică Stoinea: "Dosarul are aproximativ 350 de pagini şi conţine restructurarea operaţională şi corporativă precum, convertirea parţială sau totală a acţiunilor creditorilor bugetari în părţi sociale sau modalitatea de acoperire a pasivului precum şi programul de plată a creanţelor. Termenul executare a planului a fost stabilit pentru 36 de luni de la data confirmării acestuia, cu posibilitatea de prelungire, conform legii. Termenul de judecată este fixat pentru data de 25 martie. Planul de reorganizare o să fie public, putând să fie şi xeroxat, contra cost".

"Ar fi o nedreptate dacă se apelează din nou la concedieri"

Preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, crede că o eventuală măsură de noi disponibilizări ar fi una total nedreaptă: "Au trecut doi ani de zile de la intrarea în insolvenţă şi acest plan a fost elaborat doar de administratorii judiciari, cu întârziere. Eu sper să îşi fi adus contribuţia şi ceilalţi factori, mă refer la creditori, Hidroelectrica şi AVAS; care deţin separat sau cumulat cel puţin 20% din creanţe şi, de asemenea, Ministerul Economiei, care deţine 54% din capitalul SC Oltchim. Azi ar trebui să fie momentul 0 pentru combinat. Într-o perioadă de maximum 30 de zile acest plan trebuie aprobat şi apoi SC Oltchim intră într-o nouă etapă, aceea de reorganizare. Trebuie să se includă în acest plan creşterea cifrei de afaceri de la 12 la 50 de milioane de euro. De asemenea, trebuie achitate cele trei salarii restante ale oamenilor precum şi achitarea salariilor compensatorii ale muncitorilor care au fost disponibilizaţi. Eu sper că dacă au trecut aceşti doi ani ar trebui să nu apară alte măsuri de disponibilizare. Eu nu le exclud, însă, că nu ştiu cum au gândit problema cei doi administratori judiciari. O nouă disponibilizare ar impune achitarea pe loc a plăţilor compensatorii, care este nedrept pentru oamenii care au fost daţi afară şi care nici până acum nu au văzut banii din compensatorii".

Chimiştii disponibilizaţi merg să facă greva foamei la Guvern

În acest timp, chimiştii care au fost disponibilizaţi de la Oltchim au anunţat că vor strânge rândurile şi vor merge la Bucureşti pentru a intra în greva foamei în faţa Guvernului României. "Sunt îndreptăţiţi să facă şi acest gest, este decizia lor oricum. Nu s-a respectat nici măcar protocolul pe care l-am semnat ultima dată. Trebuia să avem întâlniri cu prefectul, cu ministrul de la economie şi cu premierul. Am parcurs doar prima etapă după care prefectul a încălcat protocolul şi nu a convocat Comisia de Dialog Social. S-a mulţumit doar cu acea întâlnire cu ministrul Liviu Pop care a fost una informativă.", concluzionează Diculoiu.

http://www.voceavalcii.ro/