Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#33451 tu vorbesti de looseri,tu mai handel sau gahocel?gahoaza?

2015-02-08 11:41

#33449: - Re: Re: nu l bagam in seama doar il avertizam cum sa mute nebunul,o greseala si e mat. 

 GAHOAZAA,PAPUSA SEXOASA VEZI CA ITI DAU SAH CU NEBUNUL. . . . STI CE URMEAZA DUPA SAH?  PATUL. . . . SCUZE,MATUL.

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#33452 Disponibilizatii Oltchim, pacaliti din nou?!

2015-02-08 11:58

Săptămâna trecută a fost depus, fără surle şi trâmbiţe, la Tribunalul Vâlcea, planul de reorganizare al Oltchim. Deşi în ianuarie, în urma întâlnirilor cu diverşi miniştri, se declara că problema disponibilizaţilor reprezintă o prioritate pentru Guvern, nimic din ce s-a întâmplat până acum nu demonstrează acest lucru. Vorbe, vorbe şi iar vorbe, de care cei care nu şi-au primit nici până acum salariile compensatorii sunt sătui. Asta în contextul în care, într-un protocol semnat între reprezentanţii foştilor angajaţi şi conducerea administrativă a combinatului, cea din urmă îşi lua angajamentul că va găsi, până pe 5 februarie, o soluţie de a se achita de datorii. Sindicaliştii au fost cei care au cerut semnarea unui Protocol cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului de informare şi consultare reciprocă periodică privind activitatea combinatului Oltchim, urmând ca ulterior să fie agreat un
astfel de Protocol cu toţi partenerii sociali din cadrul societăţii. Numai că...
„Planul de reorganizare a Oltchim prevede plata integrală a creanţelor curente (deci şi a salariilor compensatorii) şi plata integrală a creanţelor salariale (sumele înscrise în tabelul creanţelor)”, susţinea luna trecută ministrul Liviu Pop, cu ocazia vizitei sale în Vâlcea. „Administratorul judiciar s-a angajat prin protocol ca, până cel târziu la 5 februarie, să comunice clar planul de reorganizare, eşalonarea şi cum se face plata şi a datoriilor şi a plăţilor restante pentru cei care au fost disponibilizaţi. Ca termen maxim de rezolvare a acestei probleme, în baza protocolului semnat de administratorul judiciar, este data de 5 februarie. Oamenii vor fi informaţi cât de curând despre cum vor fi acordate aceste plăţi.”, mai susţinea acelaşi Liviu Pop. Termenul a trecut şi disponibilizaţii s-au ales cu o... tăcere apăsătoare, în schimb. Nici întrevederea cu ministrul Economiei, Mihai Tudose, nu a mai avut loc.
Cum administratorul judiciar a refuzat să dea vreo informaţie sindicaliştilor, fiecare a fost liber să creadă ce vrea.

25 martie – primul termen de judecată a falimentului

Dosarul privind planul de reorganizare cuprindepeste 300 de pagini, cu restructurarea operaţională şi corporativă, conversia parţială sau totală a acţiunilor creditorilor bugetari în părţi sociale sau modalitatea de acoperire a pasivului, precum şi programul de plată a creanţelor, au comunicat între timp reprezentanţii Tribunalului. Judecata a fost fixată pentru 25 martie.
Astăzi, 9 februarie, anunţul privind planul de reorganizare va apărea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Luna viitoare, creditorii se vor întâlni pentru a aproba planul, iar apoi, în termen de două săptămâni, judecătorul sindic se va propunţa asupra confirmării procesului verbal al adunării.
Până atunci, „trebuie să aflăm modalitatea de plată a salariilor restante, adică trei luni şi achitarea plăţilor compensatorii disponibilizaţilor”, susţine liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.

Politica actualului Guvern: „spuneţi-le oamenilor ce vor să audă!”

Asta în contextul în care disponibilizaţii par mai decişi decât oricând să organizeze o grevă, la Bucureşti. Deşi, este clar, ţinând cont de politica actualului Guvern: „spuneţi-le oamenilor ce vor să audă!”, că, indiferent ce tactică vor adopta, se vor alege tot cu... promisiuni.
În ceea ce priveşte soarta Oltchim, părerile sunt împărţite: optimiştii cred într-o redresare a companiei, în timp ce pesimiştii aşteaptă falimentul: „Ar trebui să se evite falimentul, chiar dacă acest plan de reorganizare a fost elaborat cu întârziere. Sper că la întocmirea lui să-şi fi pus amprenta nu doar administratorii judiciari”, mai spune Diculoiu, care recunoaşte că: „Măsurile impuse de dialogul social au fost încălcate grav de Guvernul României. În România nu se rezolvă nimic prin dialog social, trebuie să ieşi în stradă, să strigi”.
Pe de altă parte, o nouă disponibilizare la Oltchim ar presupune achitarea pe loc a plăţilor compensatorii numai pentru noii disponibilizaţi. Ceilalţi au toate şansele să-şi strige durere în pustiu, ca şi până acum.

Oltchimul încheie şi ianuarie pe profit


Şi luna trecută, combinatul Oltchim a încheiat luna pe profit. În octombrie şi noiembrie anul trecut, pentru prima dată de la intrarea în insolvenţă, în februarie 2013, înregistra, un profit brut din exploatare cumulat de 580.000 de euro. Numai că, de această dată, profitul se ridică pentru o singură lună la 700.000 de euro, potrivit ministrului Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose. Acest lucru, ar face, în opinia ministeriabilului, ca societate să devină atractivă pentru mult discutata privatizare.
„Oltchim a închis luna ianuarie cu 700.000 de euro profit, în condiţiile în care am reuşit să ducem la capacitate de lucru 30% din ceea ce mai este funcţional (sindicaliştii susţin însă că societatea lucrează la o capacitate mult mai mică – n.r.). Acest lucru îl face deja să devină tot mai atractiv şi a contat foarte mult în negocierile cu FMI şi cu Comisia Europeană”, a declarat Tudose.
Cifra de afaceri a societăţii a crescut, potrivit administratorilor judiciari, de la intrarea în insolvenţă, de la 5,4 milioane de euro pe lună la 16 milioane de euro pe lună în ultimele luni din 2014.
Ministrul Economiei a declara luna trecută, într-o întâlnire cu o delegaţie a salariaţilor de la SC Oltchim S.A., că susţine soluţia privatizării combinatului, dar prioritară este reorganizarea societăţii înainte de vânzare pentru atragerea unor cumpărători capabili să îi susţină activitatea.
Combinatul Oltchim se află în insolvenţă de doi ani şi s-a încercat în repetate rânduri privatizarea acestuia, dar fără succes, ultimul termen fiind 15 decembrie, când nici un investitor nu a fost interesat de societatea vâlceană care are datorii istorice de aproximativ 800 de milioane de euro.

http://www.impactreal.ro/

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#33453 Oltchim funcționează la 30% din capacitate

2015-02-08 12:16

Oltchim funcționează la 30% din capacitate

 

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, a declarat, într-o conferință de presă la Brăila, că SC Oltchim S.A. a avut în luna ianuarie 2015 un profit de 700.000 de euro, situație care face societatea atractivă pentru mult discutata privatizare.

”Oltchim a închis luna ianuarie cu 700.000 de euro profit, în condițiile în care am reușit să ducem la capacitate de lucru 30% din ceea ce mai este funcțional. Acest lucru îl face deja să devină tot mai atractiv și a contat foarte mult în negocierile cu FMI și cu Comisia Europeană”, a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Ministrul Economiei a declarat luna trecută, într-o întâlnire cu o delegație a salariaților de la SC Oltchim S.A., că susține soluția privatizării combinatului, dar prioritară este reorganizarea societății înainte de vânzare pentru atragerea unor cumpărători capabili să îi susțină activitatea.

Totodată, Tudose a menționat că recuperarea restanțelor salariale și plata salariilor compensatorii pentru cei disponibilizați trebuie să constituie o prioritate pentru conducerea combinatului.

Combinatul Oltchim se află în insolvență de doi ani și s-a încercat în repetate rânduri privatizarea acestuia, dar fără succes, ultimul termen fiind 15 decembrie, când niciun investitor nu a fost interesat de societatea vâlceană care are datorii istorice de aproximativ 800 de milioane de euro.

BREAKING NEWS OLTCHIM Buletinul Procedurilor de Insolvenţă Miercuri, 07.01.2015:
Musafir

#33454 Datorii de 800 de milioane de euro la Oltchim. S-a publicat lista completă a creditorilor Informaţi

2015-02-08 12:55

Cele mai mari datorii sunt la bănci, la Electrica şi la AAAS. Creditorii care vor fi despăgubiţi cu prioritate sunt cei cu creanţe garantate, statul şi salariaţii. Circa 270 de milioane de euro reprezintă creanţe chirografare, care au şanse foarte mici să mai fie recuperate


Oltchim Râmnicu Vâlcea, societate de stat aflată în insolvenţă, are datorii totale de 3,45 miliarde de lei(800 de milioane de euro), din care garantate sunt 900 de milioane de lei, bugetare 1,28 miliarde de lei şi chirografare 1,25 miliarde de lei, potrivit tabelului creanţelor publicat săptămâna trecută de administratorii judiciari Oltchim, Rominsolv şi BDO Restructuring, în Buletinul Insolvenţei.


Creditorii chirografari, cel mai probabil, nu vor mai recupera nimic din ce li se cuvine, potrivit procedurilor de insolvenţă. Statul beneficiază şi el de prioritate la recuperarea creanţelor, ca şi foştii sau actualii salariaţi.

Dintre creditorii cu creanţe garantate, cei mai mari sunt băncile, cu BCR pe primul loc cu 230 de milioane de lei, un sfert din totalul creanţelor garantate, şi cu Banca Transilvania pe locul doi, cu 160 de milioane de lei, 18% din totalul creanţelor garantate. Între alţi creditori din această categorie se numără Electrica, cu 227 de milioane de lei, Petrom, cu 55 de milioane de lei sau Societatea Naţională a Sării Salrom, cu 17 milioane de lei.

Datoriile salariale ale Oltchim se ridică la 9 milioane de lei.

Compania vâlceană datorează statului 1,2 miliarde de lei, din care 50% sunt la AAAS şi 6%(60 de milioane de lei) la Mediu.

Creditorii chirografari sunt în număr de 268, firme şi persoane fizice, pentru care este aproape o misiune mposibilă să-şi recupereze creanţe de 1,26 miliarde de lei.

 

Vezi în ataşament lista compeltă a datoriilor : http://media.rtv.net/other

Oltchim este în insolvenţă de doi ani. Statul ar fi dorit să privatizeze Oltchim, însă niciun investitor nu a depus vreo ofertă pentru preluarea fabricii. Declaraţii de intenţie ale unor firme chineze, turceşti sau româneşti au fost, ca şi mai multe termene până la care s-a aşteptat o ofertă fermă, ultimul fiind în 12 decembrie, dar nimic nu s-a concretizat.

În acest moment, privatizarea Oltchim se consideră încheiată, fabrica nu va mai fi scoasă la vânzare pentru o perioadă de trei ani, cât durează implementarea planului de reorganizare. "Nu s-a prezent nimeni, nici chinezi, nici turci, nici români, nici SIF 3. S-au dovedit nişte investitori neserioşi. Noi elaborăm acum planul de reorganizare, care va fi votat de Comitetul Creditorilor în 10 martie 2015, în perioada de până atunci urmând să se înfiinţeze şi SPV-ul Oltchim", spune Piperea.
Acest SPV reprezintă un Oltchim 2, care va reuni activele viabile ale fabricii, inclusiv petrochimia de la Arpechim. Datoriile negarantate vor rămâne pe vechiul Oltchim şi, cel mai probabil, recuperarea lor se va face doar într-o măsură foarte mică.


Până la data aprobării planului de reorganizare, activitatea Oltchim va continua în forma actuală, necesarul de cash al societăţii urmând să fie asigurat din credite-furnizor, precum şi din eliminarea unor costuri actuale cum ar fi plata energiei şi a aburului prin terţi. Conducerea societăţii urmăreşte să ajungă direct la producător pentru plata acestor utilităţi.


Disponibilizările, dacă vor mai exista, se vor face cu plata salarilor compensatorii conform contractului de muncă. De altfel, aceasta este una din marile probleme ale societăţii. "Am moştenit de la fosta conducere (Constantin Roibu, director timp de 20 de ani la Oltchim - n.r.) un contract defectuos de muncă, care prevede plăţi compensatorii uriaşe, între 15 şi 36 de salarii. Noi vom plăti toate aceste compensatorii, începând cu 2015, chiar dacă acest lucru înseamnă o povară de 8 milioane de euro, doar la anul", arată administratorul judiciar.


Între timp, combinatul a intrat, din ultimul trimestru al anului trecut, pe profit operaţional, 336.000 de euro, în octombrie, şi 400.000 de euro, în noiembrie, şi a ajuns la un grad de încărcare de 27%.
"Personal, mă declar dezamăgit de neseriozitatea potenţialilor investitori, în special de cea a chinezilor Baota Petrochemical – Junlun Petroleum, la a căror solicitare s-a decalat de două ori termenul limită de privatizare a Oltchim. Iniţial, aceştia s-au declarat interesaţi să cumpere Oltchim la pachet cu rafinăria rpechim, apoi, recent, ar mai fi dorit să cumpere doar o secţie din combinat. În aceste condiţii, nu ne mai interesează. De restul candidaţilor, nici nu mai vorbesc. Neseriozitate", arată Piperea.
De combinatul vâlcean s-au declarat interesaţi consorţiul chinezesc Baota Petrochemical – Junlun Petroleum, SIF Transilvania, grupul Chimcomplex al omului de afaceri Ştefan Vuza, precum şi o companie din Turcia al cărei numei nu a fost dezvăluit de Piperea.

Chinezii şi SIF Transilvania ar fi fost interesaţi doar de preluarea la pachet a Oltchim cu rafinăria Arpechim Piteşti, ce aparţine Petrom. Guvernul, prin Ministerul Economiei, a purtat negocieri cu Petrom pentru preluarea rafinăriei, care însă nu au ajuns la niciun rezultat. Petrom ar fi fost dispusă să cedeze rafinăria fără niciun ban, cu preluarea de către stat a obligaţiilor de mediu de circa 200 de milioane de euro. La rândul său, Ministerul Economiei ar fi vândut la pachet Oltchim cu Arpechim unui investitor potent financiar, capabil să investească sute de milioane de euro în aducerea la capacitate a celor două unităţi. Însă, în ciuda mesajelor încurajatoare venite din partea Guvernului şi a Petrom, transferul de proprietate nu s-a realizat.

Preţul ţintă pentru pachetul Oltchim-Arpechim era de circa 300 de milioane de euro, iar investitorul selectat ar fi urmat să preia şi obligaţiile de mediu aferente Arpechim. În plus, ar mai fi trebuit să mai investească alte sute de milioane de euro în repornirea tuturor instalaţiilor din cele două unităţi.


Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/

BREAKING NEWS:Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM, Joi, 05.02.2015

#33455 BREAKING NEWS:Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM

2015-02-08 12:57

BREAKING NEWS:Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM il gasiti petru cei care nu au intrat in posesia lui, este in link-urile de jos.

CREANTELE OLTCHIM.

 PLAN DE REORGANIZARE este la Tribunal, judecatorul-sindic. Se va face public dupa AGA CREDITORII OLTCHIM SI IN BULETINUL DE INSOLVENTA. .

ESTE PUBLIC SI PE SITE-UL BDO DIN LINK-UL PUBLICAT MAI JOS :

http://www.bdo.ro/services/Pages/communicate.aspx

Plan de reorganizare Oltchim SA

Consortiul de administratori judiciari ai OLTCHIM S.A., ROMINSOLV SPRL si BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL,  in conformitate cu dispozitiile art.99 alin.2 indice 1 din Legea nr.85/2006, astfel cum a fost modificata prin Legea nr.169/2010, pune la dispozitia creditorilor OLTCHIM S.A., Planul de reorganizare, inclusiv anexele la acesta,  propus de catre consortiu, inregistrat la Tribunalul Valcea, Sectia a II-a Civila, in data de 05.02.2015.
 
 

 Plan de Reorganizare S.C. OLTCHIM S.A. Ramnicu

Bursa de Valori Bucuresti, in data de 20 ianuarie:

 

5 februarie - propunerea planului de reorganizare si depunerea acestuia;

 AICI ESTE IN LINK-URI FARA PAROLA  BDO:

Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

http://docdroid.net/r5v2

 

9 februarie - publicarea in Buletinul Procedurilor de Insolventa a anuntului referitor la planul de reorganizare;

 

2 - 10 martie - votarea planului in cadrul adunarii creditorilor;

in termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunarii creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecatorul sindic trebuie sa se pronunte asupra confirmarii acestuia. 

 

 PLAN DE REORGANIZARE este la Tribunal, judecatorul-sindic. Se va face public dupa AGA CREDITORII OLTCHIM.

ESTE  PUBLIC SI PE SITE-UL BDO PAROLAT , VA FI IN BULETINUL DE INSOLVENTA OLTCHIM DUPA AGA CREDITORI SI JUDECATORUL- SINDIC CONFIRMARE.

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#33456 Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-02-08 14:14

S.O.S. OLTCHIM !!!

 

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#33457 Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-02-08 14:15

OLTCHIM 

 

 
BREAKING NEWS OLTCHIM:

#33458 : Premierul Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula cu 3.200 de angajaţi"

2015-02-08 14:29

#29089: - Re: Re: Premierul Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula cu 3.200 de angajaţi" 

 MINCIUNILE MARCA PONTA SI PSD, STA DOVADA MINCIUNA SI IMBARLIGAREA CREATA DIN GLASUL LUI SI VORBELE SALE, ODIOS SI NEMERNIC, FANTEZISMELE SI DEZINFORMARE LA NIVEL DE PRIM MINISTRU ROMANIA:

Premierul Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula cu 3.200 de angajaţi"

2014-10-01 19:09

"Am spus-o atunci: nu pot să rămână toţi angajaţii. Iar cei care pleacă primesc 24 de salarii compensatorii [ FALS ], şi în primul rând şi-au primit salariile la zi [ FALS]", a spus Victor Ponta joi seara, la TVR, într-o Ediţie Specială.

17 Mai 2013, 09:46 (actualizat 17 Mai 2013 )

Premierul României, Victor Ponta, a declarat joi seară la TVR, într-o Ediţie Specială, că Oltchimul poate fi salvat cu doar 2.000 de angajaţi. Ponta a subliniat că alternativa disponibilizărilor ar fi fost lacătul pe uşă. Premierul a apreciat că niciun investitor nu ar cumpăra o companie cu o datorie de 800 de milioane euro.

Victor Ponta: "Oltchimul poate fi salvat, nu în formula 3.200 de angajaţi. Am spus-o atunci: nu pot să rămână toţi angajaţii. Iar faptul că cei care pleacă primesc 24 de salarii compensatorii, şi în primul rând şi-au primit salariile la zi. Nu ştiu cum e la TVR, dacă aveţi atâtea salarii compensatorii, în lumea privată sigur nu există".

900 de salariaţi ai companiei Oltchim, 600 de la Râmnicu Vâlcea şi încă 300 de la divizia Petrochimică Bradu de la Piteşti urmează să fie concediaţi săptămâna aceasta.

Premierul a vorbit şi despre privatizarea CFR Marfă şi a precizat că procedura a fost reluată după consultări cu FMI: "Probabil din cauza termenelor foarte scurte, fiecărei firme îi lipsea ceva. Niciodată nu s-a făcut o privatizare atât de repede, pentru că avem o sabie a lui Damocles, care este bordul FMI de la sfârşitul lui iunie. Am pus condiţii foarte  dure, pentru că puteam să punem condiţii foarte laxe şi ne trezeam iarăşi cu Dan Diaconescu cu banii în pungă".

Şeful Executivului a mai anunţat că aproximativ 2.000 de angajaţi din companiile de stat vor fi disponibilizaţi, anul acesta, şi 10.000 - în următorii şase ani. Ponta a mai spus că România a înregistrat o creştere economică mai ales din exporturi, apoi din energie şi din previziunile pe agricultură: "Unde avem o scădere importantă, de aproape 8%, este la impozitul pe profit, pentru că avem un fenomen economico-social, al intrărilor în insolvenţă. Avem o creştere importantă a intrărilor în insolvenţă".

Premierul a anunţat că TVA-ul la pâine va fi redus experimental, pe tot lanţul, din a doua parte a anului. Ponta le-a cerut reprezentanţilor din panificaţie să ajute guvernul prin indicarea zonelor unde există probleme: "FMI-ul a spus că nu merge pe promisiuni. Că reduceţi TVA-ul şi, uite, o să fie mai puţină evaziune şi o să aveţi încasări mai bune. Deocamdată reduceţi TVA-ul la pâine pe tot lanţul, pentru sementrul 2. Asta înseamnă că din altă parte, la rectificare, puneţi 250 de milioane".

Victor Ponta a dat asigurări că autostrăzile Comarnic-Braşov, Piteşti-Craiova şi Centura Sud vor fi finalizate. Totul depinde, însă, de deblocarea programului de transport, aşteptată pe 15 iunie.

http://stiri.tvr.ro/premierul-ponta-oltchimul , => DAR SA-L ASCULTATI CEEA CE SPUNE, ESTE VIDEO IN LINK.

CREANTELE OLTCHIM.

#33459 Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-02-08 14:33

OLTCHIM.

#33460 Re: Re: 50.000 de euro, ONORARIU LA OLTCHIM pentru firmele care gestionează insolvenţa

2015-02-08 14:34

#28899: - Re: 50.000 de euro, ONORARIU LA OLTCHIM pentru firmele care gestionează insolvenţa  

 

http://www.realitatea.net/50-000-de-euro

 

50.000 de euro pe lună plus bonusuri şi comisioane - acesta este onorariul firmelor care se ocupă cu administrarea specială a Oltchim. Realitatea TV a intrat în posesia actului ce prevede onorariile pentru gestionarea insolvenţei. În perioada ianuarie-aprilie, sute de muncitori de la Oltchim au protestat pentru recuperarea restanţelor salariale.

În hârtia semnată de reprezentanţii consorţiului ce se ocupă de gestionarea procedurii de insolvenţă se menţionează: "Un onorariu fix de 50.000 de Euro pe lună, datorat începând cu data deschiderii procedurii şi până la finalizarea acesteia. Plata onorariului va fi efectuată începând cu luna septembrie 2013". Adică odată cu depunerea şi acceptarea planului de reorganizare şi restructurare.

Din actul obţinut de Realitatea TV reiese că administratorul judiciar poate obţine avantaje duble din modul în care au fost stabilite comisioanele: "Un onorariu procentual de 5%, aplicat sumelor distribuite creditorilor în situaţia confirmării unui plan de reorganizare, precum şi sumelor obţinute din valorificarea bunurilor debitoarei. Un onorariu procentual de 10%, aplicat sumelor obţinute din recuperări creanţe".

Acest lucru înseamnă că administratorul poate aplica un comision la recuperarea creanţelor şi apoi, încă unul, odată cu transferul sumelor către creditori.

Salariaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au cerut in timpul ultimelor proteste achitarea restanţelor salariale, dar şi elaborarea unei strategii de repunere în funcţiune a combinatului vâlcean la o capacitate de peste 65%.
Guvernul a aprobat, în 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea in insolventa a SC Oltchim SA. Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consorţiul format din Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring RPRL.
 
BREAKING NEWS OLTCHIM:

#33461 : OLTCHIM SI ARPECHIM INCHIS DE PSD.

2015-02-08 14:40

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#33462 Re: Re: Re: Re: OLTCHIM SI ARPECHIM INCHIS DE PSD.

2015-02-08 14:41

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#33463 Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-02-08 14:47

 Oltchim

BREAKING NEWS OLTCHIM:

#33464 Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-02-08 14:49

Platforma Chimică Rm. Vâlcea.

CREANTELE OLTCHIM.

#33465 Re: CET Govora a inregistrat incasari de 61 de milioane de euro si pierderi record, de 10 milioane e

2015-02-08 14:52

#32732: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA - CET Govora a inregistrat incasari de 61 de milioane de euro si pierderi record, de 10 milioane euro  

 

CET Govora a inregistrat incasari de 61 de milioane de euro si pierderi record, de 10 milioane euro

http://www.impactreal.ro/.....

01-12-14 .......

În primele nouă luni, Oltchim a achitat către CET suma de 93,6 milioane lei

În perioada ianuarie - septembrie 2014, CET Govora a livrat şi facturat către SC Oltchim SA energie electrică în sumă de peste 89 de milioane de lei şi energie termică în sumă de 26,3 milioane de lei, în total 115,3 milioane de lei. SC Oltchim SA a achitat în această perioadă suma de 93,67 milioane de lei cu bilete la ordin, ordine de plată şi compensări cu marfă livrată de SC Oltchim SA. Valoarea încasărilor realizate de CET Govora în perioada ianuarie - septembrie 2014 de la SC Oltchim SA acoperă doar contravaloarea energiei electrice livrate în această perioadă, o parte din aceste încasări, în sumă de 19,8 milioane de lei, fiind descărcată în evidenţele contabile pe facturile de energie electrică şi termică din ianuarie - iunie 2013, conform procesului-verbal de eşalonare din data de 26 iunie 2014 încheiat între CET Govora şi SC Oltchim SA. Suma de 19,8 milioane de lei reprezintă contravaloarea ratelor de
eşalonare scadente în lunile ianuarie, februarie şi martie din procesul-verbal de eşalonare încheiat cu SC Oltchim SA. Conform procesului-verbal de eşalonare, SC Oltchim SA avea obligaţia ca, începând cu luna iulie 2014, să achite rate de eşalonare în sumă de 6 milioane de lei lunar, obligaţie care nu a fost respectată. Începând cu luna august 2014, SC Oltchim SA garantează plata energiei electrice livrate lunar cu bilete la ordin scadente la 15 zile după decada de livrare, valoarea acestor bilete fiind achitată de SC Oltchim SA la termen. CET Govora a primit din partea SC Oltchim SA adresa din data de 29 august 2014, prin care acesta se angajează ca, începând cu luna septembrie 2014, să achite lunar suma de 14,5 milioane de lei, din care 13 milioane de lei în contul facturilor curente şi 1,5 milioane de lei în contul datoriilor restante, astfel ca, până în decembrie 2015, întreaga datorie restantă să fie achitată. Din
cei 14,5 milioane de lei achitaţi lunar de SC Oltchim SA, 4 milioane de lei urmează a fi achitaţi prin furnizare de cărbune energetic către CET Govora, până la această dată SC Oltchim SA nefinalizând un acord cu Complexul Energetic Oltenia (CEO) pentru livrarea de cărbune. Din corespondenţa purtată de CET Govora reiese că SC Oltchim SA nu poate achiziţiona cărbune direct de la Complexul Energetic Oltenia, fiind făcute demersuri în vederea încheierii unei tranzacţii prin care SC Oltchim SA să facă plata către Complexul Energetic Oltenia pentru cărbunele livrat către CET Govora. SC Oltchim SA a propus încheierea unui protocol între părţi, document care nu a fost finalizat până la această dată. Conform prevederilor bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2014 al CET Govora, aprobat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 63 din 30 mai 2014, în Anexa nr. 8 privind reducerea arieratelor a fost cuprinsă măsura nr. 5, prin care s-a prevăzut încasarea în anul 2014 a energiei termice livrate la SC Oltchim SA, restantă la 31 decembrie 2013. Ca urmare a solicitării SC Oltchim SA, din adresa din data de 29 august 2014, de eşalonare la plată a datoriilor până la sfârşitul anului 2015, prin Decizia CA nr. 58/2 septembrie 2014, s-a dispus ca SC Oltchim SA fie să achite suma de 22,6 milioane de lei lunar până la sfârşitul anului, pentru ca CET Govora să se încadreze în buget, fie rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al CET Govora, aprobat, pentru ca propunerea SC Oltchim SA să se încadreze în prevederile din buget.

Oltchim şi CET au semnat un protocol care să garanteze plata datoriilor

În conformitate cu Decizia Consiliului de Administraţie nr. 58 din 2 septembrie 2014 a fost depusă la Consiliul Judeţean Vâlcea solicitarea de rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli al CET Govora pentru anul 2014 conform propunerii de plată eşalonată, prezentată de SC Oltchim SA şi modificarea Anexei 8, prin diminuarea arieratelor în 2014 cu 4,5 milioane de lei şi în anul 2015 cu suma de 57,5 milioane de lei. Până la această dată, solicitarea CET Govora nu a fost introdusă pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Judeţean Vâlcea. Prin adresa din data de 22 septembrie 2014, SC Oltchim SA a fost notificat că, începând cu data de 25 septembrie 2014, vor fi puse în aplicare prevederile Deciziei CET Govora nr. 58/2 septembrie 2014, privind sistarea livrărilor de energie termică către SC Oltchim SA, prin nereluarea furnizării de abur industrial, după oprirea tehnologică. Ca răspuns la notificarea transmisă de CET Govora a fost primită din partea SC Oltchim SA adresa nr. 8631/23 septembrie 2014, prin care solicită CET Govora să nu pună în aplicare decizia de sistare a livrărilor de abur industrial, având în vedere faptul că, în acest moment, se fac eforturi pentru creşterea nivelului de producţie a SC Oltchim SA, prin repornirea unei noi secţii. În completare la notificarea de sistare a livrărilor, CET Govora a trimis la SC Oltchim SA adresa din data de 24 septembrie 2014, prin care a solicitat ca, până în data de 26 septembrie 2014, să se prezinte de către SC Oltchim SA soluţii concrete de stingere a datoriilor şi de plată a facturilor curente, în caz contrar urmând să fie sistată livrarea de aur industrial şi energie electrică. În data de 6 octombrie 2014, CET Govora a notificat SC Oltchim SA că se va reduce presiunea şi debitul aburului industrial livrat către SC Oltchim SA cu câte 2 bar pe zi, pe ambele niveluri de presiune,
până la minimul tehnologic. În luna septembrie 2014, SC Oltchim SA nu a achitat suma de 22,6 milioane de lei, conform deciziilor consiliului de administraţie al CET Govora şi nu s-a aprobat nici o rectificare de buget de venituri şi cheltuieli pentru anul 2014. Pentru găsirea unei soluţii, în data de 14 octombrie 2014 a avut loc, la sediul SC Oltchim SA, o întâlnire la care au participat reprezentanţii CET Govora, membrii Consiliului de Administraţie al CET Govora şi reprezentanţii SC Oltchim SA, în prezenţa ministrului Economiei, Constantin Niţă, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, întâlnire în cadrul căreia s-au discutat aspectele prin care se poate asigura combustibilul necesar funcţionării centralei şi posibilităţile de plată ale SC Oltchim SA pentru creanţele curente şi restante. În urma întâlnirii s-a stabilit ca părţile prezente să încheie un protocol prin care SC Oltchim SA să
garanteze plata livrărilor viitoare de energie electrică şi termică şi a restanţelor, conform angajamentelor asumate prin livrări de cărbune, şi s-a propus ca prevederile Deciziei Consiliului de Administraţie al CET Govora nr. 58/2 septembrie 2014 să fie amânate.

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati.

CREANTELE OLTCHIM.

#33466 Re: Voi sunteți demenți ? Recunoașteți că ați căpușat Oltchim-ul ?

2015-02-08 14:54

#32733: Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA - Voi sunteți demenți ? Recunoașteți că ați căpușat Oltchim-ul ? 

Voi sunteți demenți ? Recunoașteți că ați căpușat Oltchim-ul ?

 

http://www.criterii.ro/

 13 December 2014

Niciunul dintre cei patru investitori care s-au arătat interesaţi de preluarea Oltchim nu a depus ofertă până la termenul-limită , scrie www.economica.net. Firma de stat nu va mai fi privatizată. Soarta combinatului se va decide în 10 martie, când Comitetul Creditorilor va vota planul de reorganizare elaborat de administratorul judiciar.

 

Suprinza însă abia acum vine, conducerea Oltchim cică ar fi luat decizia ca necesarul de cash al societăţii să fie asigurat din credite-furnizor, precum şi din eliminarea unor costuri actuale cum ar fi plata energiei şi a aburului prin terţi. Conducerea societăţii urmăreşte să ajungă direct la producător pentru plata acestor utilităţi, scrie publicația economic amintită.

 

Așadar, în condițiile în care o mie de muncitori au fost dați afară și nu au primit plățile compensatorii, în condițiile în care combinatul se prăbușește, energia și altele sunt cumpărate prin terți !!

 

Terți pe care îi știm, evident, atâta doar că ne-a șocat faptul că la nivelul conducerii se recunoaște că Oltchim a fost și este jecmănit și când se află cu un picior în groapă. 

 

Ar mai fi de spus și că ambiția unui anumit politician vâlcean de a controla Consiliul Județean poate fi explicată tot prin existența acestor terți, dar asupra acestor aspecte vom reveni.

===================

În primele nouă luni, Oltchim a achitat către CET suma de 93,6 milioane lei

Oltchim şi CET au semnat un protocol care să garanteze plata datoriilor

www.impactreal.ro

01-12-14

===================

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

din 30.01.2013

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-08 15:48


BREAKING NEWS OLTCHIM:

#33468 Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective SC OLTCHIM SA RM VALCEA

2015-02-08 19:30

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata  ABROGATA

SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.www. oltchim.ro

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

http://portal.just.ro/

Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 30.07.2014
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 

 

Şedinţe

25.03.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:    

28.01.2015

Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt:
Document:    

 

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #30008 (TOATE, INCLUS SI VINCEA  CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.


Musafir

#33469 mergem

2015-02-08 19:51

Mergem pana la urma marti?

BREAKING NEWS:

#33470 Război cu plângeri la DNA la CET Govora

2015-02-08 19:54

Patru foşti membri ai CA i-au reclamat procurorilor anticorupţie pe agreaţii CJ Vâlcea din conducerea societăţii, consideraţi responsabili pentru situaţia acesteia

Revocaţi din calităţile de membri ai Consiliului de Administraţie (CA) ai CET Govora SA, Iustin Predescu, Daniela Oteşanu, Eugen Mihalache şi Marius – Eugen Andronie au pornit un adevărat război cu reprezentanţii acţionarului unic (Consiliul Judeţean Vâlcea) în AGA societăţii şi cu conducerea societăţii.
Pe ordinea de zi a şedinţei CJ Vâlcea de vineri, 30 ianuarie, a fost inclus şi un punct prin care s-a luat notă de sesizările şi plângerile administrative şi penale formulate de cei patru. Documentul extrem de voluminos (230 de pagini) a fost postat şi pe site-ul CJ Vâlcea şi cuprinde grave acuze privind managementul defectuos care a condus, potrivit semnatarilor, la apropierea CET Govora SA de spectrul falimentului, în special în ultimii doi ani.
Până acum, cei patru au solicitat, fără sorţi de izbândă, revocarea şi/sau anularea/suspendarea Hotărârii CJ nr. 117/28.11.2014, privind mandatarea consilierului judeţean Petre Grigore, în calitate de reprezentant al acţionarului unic, pentru revocarea unor membri ai Consiliului de Administraţie al societăţii.
Tot fără succes, Predescu, Oteşanu, Mihalache şi Andronie au sesizat şi prefectul judeţului Vâlcea pentru contestarea aceluiaşi act legislativ judeţean. În prezent, cei patru au depus plângeri penale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul teritorial Piteşti.
În şedinţa CJ de vineri, 30 ianuarie, consilierul judeţean PSD Ioana Liţă (director de resurse umane în cadrul CET Govora) a informat că, în urmă nu cu mult timp, a depus la registratura instituţiei o solicitare de sesizare a DNA privind scurgeri de informaţii cu caracter secret de la CET Govora. Cu acelaşi prilej, a solicitat conducerii CJ să formuleze plângere penală împotriva celor patru foşti membri în CA pentru folosirea de date cu caracter secret în contestarea revocării!
Din cauza spaţiului editorial limitat, selectăm în ediţia curentă din voluminosul material pe care l-au întocmit cei patru contestatari, urmând a reveni cu reacţii şi declaraţii ale tuturor părţilor implicate în conflict. Intertitlurile aparţin redacţiei.

CA al CET Govora a adoptat decizii pentru stoparea declinului economic

“Consiliul de Administraţie al S.C. CET GOVORA S.A., ai cărui membri am fost, în baza Contractului De Mandat pentru funcţia de membru în CA, aprobat prin Hotărârea AGA nr. 17/21.08.2013, a emis, în perioada cât a fost funcţional (cât timp a fost lăsat...), mai multe Decizii, printre care:
• Decizia nr. 48 cu privire la notificarea nr. 17801/27.06.2014 şi adresa nr. 19675/16.07.2014
• Decizia nr. 39/28.05.2014 cu privire la Derularea Planului de Achiziţii pentru anul 2014
• Decizia nr. 35/16.09.2013 cu privire la programul de măsuri elaborat pentru asanarea şi resorbirea pierderilor înregistrate în anul 2012
• Decizia nr. 20/09.04.2014 cu privire la furnizarea energiei electrice şi termice Societăţii OLTCHIM
• Decizia nr. 27/16.04.2014 cu privire la furnizarea agentului termic şi a energiei electrice Societăţii OLTCHIM
• Decizia nr. 57/18.08.2014 cu privire la furnizarea aburului tehnologic şi a energiei electrice societăţii S.C. OLTCHIM S.A.
• Decizia nr. 58/02.09.2014 cu privire la furnizarea aburului tehnologic şi a energiei electrice societăţii S.C. OLTCHIM S.A.
• Cu Adresa înregistrată sub nr. 15129/13.10.2014, Consiliul de Administraţie al societăţii comerciale S.C. CET GOVORA S.A. a înştiinţat proprietarul Consiliul Judeţean Vâlcea despre situaţia economico-financiară gravă a entităţii S.C. CET GOVORA S.A.
CET GOVORA S.A. înregistrează pierderi de trei ani consecutivi – 2012, 2013 şi 2014 – şi legislaţia aplicabilă interzice sau limitează drastic efectuarea de cheltuieli de protocol, reclamă, publicitate şi în general cheltuieli administrativ-gospodăreşti, cheltuieli care nu au o legătură directă şi indisolubilă cu producţia de energie electrică şi termică (Legea Bugetului de stat şi toate reglementările legale pentru societăţile comerciale aparţinând entităţilor administrativ-teritoriale. CET GOVORA aparţine Consiliului Judeţean Vâlcea, care este acţionar unic).
Prin Decizia nr. 39/28.05.2014 s-a stabilit că se vor efectua achiziţii de bunuri şi servicii – altele decât cele necesare producţiei – numai cu aprobarea Consiliului de Administraţie şi numai atunci când CET Govora va avea profit şi un flux de numerar (cash-flow) echilibrat!

CET trebuie să restituie bonusurile primite de la ANRE pe trei ani

În conformitate cu CONTRACTUL DE MANDAT încheiat de Consiliul de Administraţie cu Directorul General – art. 5 OBLIGAŢIILE DIRECTORULUI prevede printre altele: p) «îndeplineşte orice alte atribuţii stabilite de Consiliul de Administraţie».
Neaplicarea de către Directorul General Bălan Mihai a tuturor Deciziilor Consiliului de Administraţie, Decizii care vizează eficientizarea cheltuirii banilor publici, încasarea şi recuperarea tuturor creanţelor de la debitorii societăţii, limitarea pierderilor şi «aducerea» societăţii pe profit, achitarea datoriilor uriaşe ale CET GOVORA, datorii acumulate faţă de proprietar, Consiliul Judeţean Vâlcea, furnizori, pentru contravaloarea cărbunelui şi transportul şi depozitarea acestuia, gaze, bănci, etc. şi a legislaţiei în vigoare pentru gestionarea societăţilor cu capital majoritar de stat (sau aparţinând Consiliul Judeţean Vâlcea), generează pierderi suplimentare (pe lângă cele din producţie), pune în pericol foarte mare S.C. CET GOVORA S.A., care are o situaţie economico-financiară foarte gravă, de colaps financiar total iminent, cu parametri de societate în insolvenţă.
Toate Deciziile CA sunt semnate şi de Directorul General Bălan Mihai şi sunt semnate şi de el ca membru al CA.
Majorarea fără precedent a creanţelor neîncasate ale CET Govora (de la OLTCHIM) şi implicit a pierderilor de bilanţ înregistrate s-a produs începând cu anii 2007-2008 şi s-a accelerat după aceea, în anii 2009-2010-2011 şi următorii, în perioada când Director General interimar la OLTCHIM funcţiona Bălan Mihai, care era în acelaşi timp şi membru şi preşedinte al Consiliului de Administraţie de la CET Govora.
În această perioadă, CET Govora a furnizat energie electrică şi termică la OLTCHIM, fără să încaseze contravaloarea acesteia (nu s-a încasat mai nimic). (...) Bonusul legal pe care îl încasa CET Govora de la ANRE pentru stimularea funcţionării ca centrală termo-electrică în cogenerare a fost pierdut şi din cauza neîncasării creanţelor de la OLTCHIM.
CET Govora trebuie să restituie sumele primite pentru ultimii trei ani (2011-2013) şi nemaiprimind nimic pentru anul 2014 şi anii următori.


http://saptamana.net/

 continuare...

BREAKING NEWS:

#33471 Re: Război cu plângeri la DNA la CET Govora

2015-02-08 19:56

#33470: BREAKING NEWS: - Război cu plângeri la DNA la CET Govora 

 Acuzaţiile aduse membrilor revocaţi

(...) Consiliul de Administraţie şi-a desfăşurat activitatea sub presiunea decidenţilor de la Consiliul Judeţean Vâlcea (Preşedinte şi alţii...), deciziile din (şi pentru) raţiuni economice au fost luate foarte greu, a trebuit să fie înlăturate multe piedici.
În data de 14 octombrie a.c., Consiliul de Administraţie a fost chemat la sediul OLTCHIM pentru «judecată», în faţa dlui. Ministru al Economiei, dl. Preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea – Administrator judiciar şi special al OLTCHIM, Conducerea executivă a OLTCHIM, Sindicate OLTCHIM şi întreaga conducere a CET Govora (împreună cu Sindicatele).
Am fost ameninţaţi direct că vom fi judecaţi pentru subminarea economiei naţionale.
După această întâlnire, s-a stabilit că trebuie semnat un protocol, iniţiat de CET Govora. Fără să ne întrunim într-o şedinţă a Consiliului de Administraţie, pentru a discuta, analiza şi aproba clauzele Protocolului, cum era legal, membrii CA au fost chemaţi pe rând în biroul Preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea pentru a fi determinaţi să semneze.
A ajuns pentru semnare nu protocolul iniţial de CET, care avea clauze ce susţineau interesele CET, ci o altă variantă, nediscutată şi cu alte clauze şi termene (fără nici o legătură cu prima variantă a Protocolului).
În final, Protocolul a fost semnat de numai 3 membri CA (inclusiv Directorul General) din totalul de 7 membri.
Noi, cei patru (şi numai noi !!) revocaţi, suntem acuzaţi de:
• «încălcarea criteriilor de performanţă impuse prin Contractele de mandat ale administratorilor»
• «adoptarea unor decizii dramatice pentru societate (Decizia Consiliului de Administraţie al S.C. CET GOVORA S.A. Râmnicu Vâlcea nr. 58/18.08.2014» - eroare, decizia este din data de 02.09.2014, şi nu din data de 18.08.2014, o dovadă de minciună şi dezinformare!!!
• «ingerinţă nepermisă în Conducerea executivă şi operaţională a societăţii (Decizia Consiliului de Administraţie al CET GOVORA S.A. Râmnicu Vâlcea nr. 57/18.08.2014)»
• «neimplicarea activă în viaţa societăţii, precum şi neînţelegerea complexităţii activităţii S.C. CET GOVORA S.A. Râmnicu Vâlcea, cu încălcarea dispoziţiilor imperative prevăzute de art. 144 din Legea societăţilor comerciale nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora membrii Consiliului de Administraţie sunt obligaţi să îşi exercite mandatul cu prudenţa şi diligenţa unui bun administrator».
(...) Toate şedinţele CA au fost înregistrate cu un reportofon, şi toate discuţiile au fost transcrise într-un Registru cu Şedinţe CA. Reponsabil de înregistrări şi transcrieri a fost şi este juristul Constantin Doru – responsabil cu Secretariatul Consiliului de Administraţie şi Adunării Generale a Acţionarilor.

De potopul de injurii din partea conducerii CJ eram scăpaţi de ceilalţi colegi din CA şi de liderii de sindicat

Consilierii Oteşanu Daniela şi Predescu Iustin au funcţionat în Consiliul de Administraţie al CET GOVORA astfel: Ianuarie 2009 – 20.08.2013; 21.08.2013 – 30.11.2014, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 109/2011.
Consilierii Andronie Marius-Eugen şi Mihalache Eugen-Costin au funcţionat în Consiliul de Administraţie în perioada 21.08.2013 – 30.11.2014, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 109/2011.
În perioada 2011-2014 Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea a participat de «nenumărate» ori (peste 15) la şedinţele Consiliului de Administraţie, ocazii cu care s-au făcut şi intervenţii abuzive, presiuni nelegale, bruftuluieli, etc., pentru:
Acordarea de majorări salariale, prime, bonusuri şi orice alte avantaje financiare mai mult sau mai puţin legale – şi aceasta când CET GOVORA înregistra pierderi (2012, 2013, 2014), când avea flux de numerar (cash-flow) cu dezechilibre majore de 8-10 milioane lei/lună. Furnizarea de energie electrică către OLTCHIM fără bani şi apoi de energie termică (abur tehnologic), cu ameninţări că, dacă îndrăznim să solicităm expres de la OLTCHIM banii sau să luăm alte decizii de limitare a furnizării, vom fi reclamaţi la DNA.
De potopul de injurii, admonestări, bruftuluieli, jigniri – adresat în special consilierilor –Iustin Predescu şi Daniela Oteşanu – de către Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea – Preşedinte Cîlea Ion –, eram scăpaţi de multe ori de ceilalţi colegi din CA – Decuseară Jean, etc. – şi de către liderii de sindicat prezenţi la şedinţele CA.
Conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea (Ion Cîlea – n.r.) a intervenit brutal, nelegal şi abuziv de nenumărate ori în activitatea Consiliului de Administraţie.

CET GOVORA este în pericol de faliment?

Decizia nr. 58/02.09.2014 a fost adoptată la intervenţia brutală a lui şi cu promisiuni ferme neonorate niciodată.
Indicatorii de performanţă, este posibil să nu fie realizaţi şi din cauza neaplicării Deciziilor CA, printre care Decizia nr. 39/28.05.2014 privind eficientizarea cheltuirii fondurilor publice şi a limitării şi eliminării cheltuielilor de publicitate, reclamă, protocol – şi orice alte cheltuieli indirecte, colaterale, conexe, care nu au legătură directă şi necondiţionată cu activitatea de producţie de energie electrică şi termică (= obiectul de activitate principal).
Se dă o luptă extraordinară pentru anularea Deciziilor nr. 57 şi 58, care probabil vor fi anulate, dar CONTRACTUL de furnizare abur către OLTCHIM rămâne şi trebuie aplicat de către conducerea executivă a CET GOVORA S.A.
Pericolul insolvenţei şi al falimentului este foarte mare, în condiţiile în care, prin acţiuni nelegale, abuzive, nesăbuite se decapitează Consiliul de Administraţie într-o situaţie critică a CET GOVORA, de colaps financiar total.
Atenţie mare – este pericol de faliment al S.C. CET GOVORA S.A. (cca. 3-4 luni)”, se mai arată în documentul semnat de cei patru contestatari în data de 19 decembrie 2014.
Va urma.

 

????????Ce a facut acest individ sa merite sumele respective si functiile pe care a fost aruncat????
Musafir

#33472 Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri

2015-02-08 21:49

Stănescu Nicolae Bogdan Codruţ Declaratie de avere si interese.pdf numire -cab. ministru => declaratie de avere de pe site-ul ministerului

Bogdan Stănescu, noul șef al privatizărilor în energie. Dumitrașcu rămâne administrator special la Hidroelectrica

Bogdan Stănescu este noul șef al privatizărilor în energie. La câteva zile după demisia lui Gabriel Dumitrașcu (depusă în data de 14 ianuarie 2015), acesta a fost numit oficial în funcția de Director General al Direcției Generale Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie – DGPAPSE în cadrul Ministerului Energiei. Această numire nu este o surpriză, numele lui Stănescu la conducerea direcției din minister vehiculându-se încă de la instalarea ministrului Gerea.

Noul șef al privatizărilor a intrat în pâine după ce, la începutul săptămânii, a preluat Direcția din minister, cu personalul aferent, de la predecesorul său. Rămâne de văzut dacă acesta va continua proiectele demarate de Dumitrașcu și va realiza două listări importante, programate pentru 2015: Hidroelectrica și CE Oltenia.

Fost consilier la BNR și director general în AVAS, Bogdan Stănescu este administrator special la Oltchim din martie 2013. Pe tot parcursul mandatului său, au existat mai multe tentative de privatizare a Oltchim, însă toate eșuate. În prezent, Oltchim este în reorganizare, un nou plan fiind în lucru, după care combinatul va fi, din nou, scos la vânzare către un cumpărător eligibil.

Artizanul marilor privatizări în energie, omul care a coordonat toate listările pe bursă a unor pachete de acțiuni ale companiilor energetice, a fost practic îndepărtat din Ministerul Energiei, fiind “forțat” să-și prezinte demisia.Fără a-și reproșa ceva cu privire la activitatea desfășurată, Dumitrașcu a refuzat, cu diplomație, să facă comentarii cu privire la decizia luată. Potrivit informațiilor noastre, interesele politice dictează în continuare oamenii în funcții cheie în instituții și companii. Surse autorizate ne-au declarat că urmează schimbări majore în conducerea companiilor din subordinea ministerului, care nu vor fi însă ca urmare a unor evaluări a activității, respectiv realizărilor actualilor directori.

Gabriel Dumitrașcu rămâne administrator special la Hidroelectrica, unde va face în continuare echipă cu administratorul Remus Borza și se va asigura de continuarea reorganizării, ieșirea companiei din insolvență și pregătirea acesteia în vederea unei listări de succes. Pentru Dumitrașcu, Hidroelectrica este un proiect de suflet, el fiind interesat să fie implicat în cea mai mare listare a unei companii energetice.

Gabriel Dumitrașcu și Doru Cătălin Spătaru au făcut rocada în Consiliul de Supraveghere Complexului Energetic Oltenia: primul devine membru, al doilea – avansat președinte

Între timp, Gabriel Dumitrașcu a demisionat și din funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere a Complexului Energetic Oltenia, luând decizia să rămână membru în cadrul acestuia. El a fost deja înlocuit cu Dorin Cătălin Spătaru, membru până în prezent în Consiliul de Supraveghere al companiei.

Spătaru administrează Selena Romania SRL, producatorul polonez de spume poliuretanice. El mai este membru și în CA Electrica, precum și actionar unic la SPA Business Solution SRL. Potrivit presei locale, noul presedinte al CS CE Oltenia trece prin emoții zilele acestea deoarece are un credit de 207.000 de franci elvețieni, scadent în 2033.

Din Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia mai fac parte: Georgiana Porumbel – manager Pirelli, Alin Chitu – Tuca Zbarcea&Asociatii, Daniel Naftali – Fondul Proprietatea, Ion Mihailă – Departamentul de Energie, Răzvan Purdilă – Transelectrica.

http://www.bizenergy.ro/bogdan-stanescu

 

 

OLTCHIM.

#33473

2015-02-08 22:17

Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din
  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan
Administrator Judiciar
Administrator Special
Avram Danut-Victor
Director General Adjunct
Talpasanu Mihail
Director Directia Productie
Director Directia Comerciala
Smeu Alin-Ion
Director Directia Economica
Munteanu Dana Maria
Director Directia Resurse Umane
Pirvu Marius*
Director Directia Petrochimica Bradu

* incepand cu data de 25 iulie 2014 este detasat la Aministratia Bazinala de Apa Arges-Vedea, pe o perioada de 6 luni

 Ultima actualizare 31 iulie 2014

 

 


Musafir

#33474 Re: mergem UNDE SA MERGETI?

2015-02-09 03:47

OLTCHIM.

#33475 Despre mărirea şi decăderea Oltchimului (V)

2015-02-09 08:32

Despre mărirea şi decăderea Oltchimului (V)

Am precizat în numărul trecut că PCC, odată intrat în posesia pachetului de acţiuni şi devenind, deci, acţionarul minoritar, nu va privi cu ochi buni amploarea programului de retehnologizare a Oltchimului. Să menţionăm aici că în acea perioadă a fost demarată construirea unei fabrici noi de PVC. Ştim din informaţiile pe care le-am publicat în acest ziar, de-a lungul timpului, că nici o acţiune de acest gen nu s-a pornit fără estimări ale unor agenţii prestigioase de evaluare, iar ultima dintre ele afirma că, pe piaţa industriei petrochimice europene, Oltchimul putea să devină un concurent de mare clasă.

În spatele PCC-ului, în afară de polonezii de la Rokita, se mai află şi reprezentanţii unor firme din domeniu, în special germane. Aşadar, era limpede că politica Oltchimului nu putea fi alta decât de protejare a pieţei captate în Europa şi nu numai, în special a produselor petrochimice. Odată cu suspendarea funcţionării Pirolizei de la Piteşti s-a declanşat o acţiune deosebit de agresivă a PCC, în special a conducerii sale. În joc se mai afla şi ideea de conversie a datoriilor statului în acţiuni, pe care PCC a blocat-o la Comisia Europeană pentru Concurenţă. S-a văzut limpede că, odată cu apariţia unor articole în presă, procese deschise împotriva conducerii de către PCC, acţiunile la bursă ale acestui combinat au început să scadă vertiginos.

Probabil că a mai văzut şi poate a mai şi spus cineva ceea ce îndrăznesc acum să înaintez în faţa opiniei publice. Şi anume că acţiunea PCC, de denigrare a conducerii Oltchim, ar putea fi interpretată şi ca o acţiune de manipulare a bursei de valori. Constantin Roibu s-a dovedit însă a fi o piatră tare şi şi-a continuat acţiunile de ducere la capăt a proiectului său, obţinând după îndelungi tratative acordul guvernului din acea vreme de a porni o investiţiei pentru repunerea Pirolizei de la Piteşti în funcţiune. Deşi combinatul se afla într-o situaţie financiară dificilă, proiectul intrase în linie dreaptă şi se afla la capătul finalizării sale. Aşadar, urma să se facă cuplajul cu resursa de materii prime de la Piteşti, iar în martie 2012 comisia de la Bruxelles şi-a dat acordul pentru conversia datoriilor în acţiuni. Aici trebuia stopat Oltchimul, dacă trebuia să fie condamnat la moarte.
Petre Tănăsoaica