Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

????????Ce a facut acest individ sa merite sumele respective si functiile pe care a fost aruncat????
Musafir

/ #33472 Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri

2015-02-08 21:49

Stănescu Nicolae Bogdan Codruţ Declaratie de avere si interese.pdf numire -cab. ministru => declaratie de avere de pe site-ul ministerului

Bogdan Stănescu, noul șef al privatizărilor în energie. Dumitrașcu rămâne administrator special la Hidroelectrica

Bogdan Stănescu este noul șef al privatizărilor în energie. La câteva zile după demisia lui Gabriel Dumitrașcu (depusă în data de 14 ianuarie 2015), acesta a fost numit oficial în funcția de Director General al Direcției Generale Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului în Energie – DGPAPSE în cadrul Ministerului Energiei. Această numire nu este o surpriză, numele lui Stănescu la conducerea direcției din minister vehiculându-se încă de la instalarea ministrului Gerea.

Noul șef al privatizărilor a intrat în pâine după ce, la începutul săptămânii, a preluat Direcția din minister, cu personalul aferent, de la predecesorul său. Rămâne de văzut dacă acesta va continua proiectele demarate de Dumitrașcu și va realiza două listări importante, programate pentru 2015: Hidroelectrica și CE Oltenia.

Fost consilier la BNR și director general în AVAS, Bogdan Stănescu este administrator special la Oltchim din martie 2013. Pe tot parcursul mandatului său, au existat mai multe tentative de privatizare a Oltchim, însă toate eșuate. În prezent, Oltchim este în reorganizare, un nou plan fiind în lucru, după care combinatul va fi, din nou, scos la vânzare către un cumpărător eligibil.

Artizanul marilor privatizări în energie, omul care a coordonat toate listările pe bursă a unor pachete de acțiuni ale companiilor energetice, a fost practic îndepărtat din Ministerul Energiei, fiind “forțat” să-și prezinte demisia.Fără a-și reproșa ceva cu privire la activitatea desfășurată, Dumitrașcu a refuzat, cu diplomație, să facă comentarii cu privire la decizia luată. Potrivit informațiilor noastre, interesele politice dictează în continuare oamenii în funcții cheie în instituții și companii. Surse autorizate ne-au declarat că urmează schimbări majore în conducerea companiilor din subordinea ministerului, care nu vor fi însă ca urmare a unor evaluări a activității, respectiv realizărilor actualilor directori.

Gabriel Dumitrașcu rămâne administrator special la Hidroelectrica, unde va face în continuare echipă cu administratorul Remus Borza și se va asigura de continuarea reorganizării, ieșirea companiei din insolvență și pregătirea acesteia în vederea unei listări de succes. Pentru Dumitrașcu, Hidroelectrica este un proiect de suflet, el fiind interesat să fie implicat în cea mai mare listare a unei companii energetice.

Gabriel Dumitrașcu și Doru Cătălin Spătaru au făcut rocada în Consiliul de Supraveghere Complexului Energetic Oltenia: primul devine membru, al doilea – avansat președinte

Între timp, Gabriel Dumitrașcu a demisionat și din funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere a Complexului Energetic Oltenia, luând decizia să rămână membru în cadrul acestuia. El a fost deja înlocuit cu Dorin Cătălin Spătaru, membru până în prezent în Consiliul de Supraveghere al companiei.

Spătaru administrează Selena Romania SRL, producatorul polonez de spume poliuretanice. El mai este membru și în CA Electrica, precum și actionar unic la SPA Business Solution SRL. Potrivit presei locale, noul presedinte al CS CE Oltenia trece prin emoții zilele acestea deoarece are un credit de 207.000 de franci elvețieni, scadent în 2033.

Din Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia mai fac parte: Georgiana Porumbel – manager Pirelli, Alin Chitu – Tuca Zbarcea&Asociatii, Daniel Naftali – Fondul Proprietatea, Ion Mihailă – Departamentul de Energie, Răzvan Purdilă – Transelectrica.

http://www.bizenergy.ro/bogdan-stanescu