Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#32876 Re: Re: STIRE DE ULTIMA ORA

2015-01-30 17:44

#32870: - Re: STIRE DE ULTIMA ORA  

 nu de asta,dar gaoaza era sef de monitorizare,ai uitat.....


Musafir

#32877 Râmnicu Vâlcea se sufocă! Priviţi cum moare un oraş frumos

2015-01-30 19:34

Râmnicu Vâlcea se sufocă! Priviţi cum moare un oraş frumos

Oraşul este din ce în ce mai sărac. Pe străzi a crescut nu numai numărul câinilor vagabonzi dar şi al cerşetorilor, al oamenilor care dorm direct pe stradă, al tinerilor scoşi din centre de plasament şi transformaţi în oameni care luptă cu disperare pentru supravieţuire pe străzi. În anul trecut familiile din Râmnic au plătit facturi la energie electrică totale în sumă dublă faţă de 2012 deşi consumul de curent electric a rămas acelaşi. Numărul farmaciilor creşte, se mai face profit pe pilule. În rest se munceşte la negru. Taximetriştii stau peste 10 ore la muncă zilnic. Jumătate din ei au contracte de muncă pe 2 maxim 4 ore pe zi. Vânzătorii de bilete de bingo stau pe străzi şi câştigă exact cât o pâine. Micii comercianţi supravieţuiesc vânzând la negru jumătate din marfă. În pieţe e sărăcie, la fel şi în complexele comerciale. Scade preţul la terenuri, case, apartamente. Scade preţul la chirii dar nu mai sunt oameni care să rişte să facă o afacere. Zeci de firme au dispărut anul trecut. Multe altele şi-au redus numărul de salariaţi. Creşte preţul la apa rece, creşte prețul la apa caldă. Creşte constant numărul şomerilor dar în curând va creşte numărul celor care nu mai au nici ajutor de şomaj.

USL nu a creat locuri de muncă. Au emis însă fel de fel de taxe noi, au dat banii pe desene scumpe şi pe programe de calculator, pe artificii şi cântăreţi. Marile magazine alimentare şi-au micşorat vânzările. Este normal, din ce în ce mai puţini râmniceni primesc bonuri de masă. Cei care mai au un loc de muncă sunt cantonaţi la salarii mizerabile, minime. Politicienii se bat pe locurile din AGA şi CA. De la Pieţe Prest, de la CET, de la APAVIL. Se bat pe o mămăligă din ce în ce mai mică. Presa locală moare şi ea. E o iarnă călduroasă şi nimeni nu înţelege de ce facturile la energie termică sunt aproape duble faţă de anul trecut. Jumătate din oraş mai are încă subvenţie pentru căldură dar întreţinerea unui apartament de 3 camere costă aproape cât un salariu. Oraşul trăieşte încă din veniturile unei clase de mijloc din ce în ce mai subţiri. Din ea fac parte multe fost cadre militare sau de poliţie, oameni din justiţie sau care au avut salarii mari şi care acum primesc pensii bunicele. În Ostroveni se trăieşte din veniturile celor care sunt plecaţi la muncă pe afară, din pensiile părinţilor sau bunicilor, din infracţiuni cibernetice, din mici găinării economice.

Aproape toată lumea încearcă să ciupească, să păcălească, să facă o mică evaziune, să fure ceva, să primească o sinecură. Au ajuns şi judecătorii să se bată cu avocaţii pentru nişte spaţii amărâte din Judecătorie pe care probabil cineva le vrea pentru o mică afacere. Sportul moare şi el. O echipă de handbal altădată celebră joacă acum într-o sală goală. Prin fotbal nu se poate vedea nimic. La Teatru şi Filarmonică este risipă de ban public pentru o mână de spectatori. Prin instituţii bugetarii strâng din dinţi şi îi invidiază pe cei care pot lua şpagă. În spitalele din oraş este o mizerie, corupţie şi golăneală de nedescris. Transportul în comun a devenit o afacere politică. Gunoiul la fel. Din gunoi unii s-au îmbogăţit pe seama râmnicenilor care plătesc din ce în ce mai mult pentru ridicarea gunoiului. Firmele cele mai nefolositoare oraşului, cele mai datoare, cele mai păguboase tocmai ele sunt sprijinite pe faţă de administraţie. Dacă cineva lucrează corect şi cinstit este ajutat să intre în faliment. Librăriile au din ce în ce mai puţini clienţi.

Pensionarii săraci, cei cu pensii de bătaie de joc sunt permanent datori la CAR şi se îmbracă numai din Târgul de la Goranu. Un târg prin care trebuie să treci ca să îţi dai seama de nivelul de trai al populaţiei. Prin şcoli şi grădiniţe sunt fel de fel de taxe şi fel de fel de milogeli. Şcoli din oraş au ajuns să îşi trimită copii din clasele V-VIII la cluburi, însoţiţi de cadre didactice, pentru a face vânzare acestora şi a lua comision. La Școala nr.10 din Ostroveni la finele trimestrului trecut copiii au fost scoşi din oră şi duşi la film apoi la discotecă la un club de cartier. Toată şcoala.

Vede tot oraşul cum se fac angajări, cum se ajunge în consilii locale sau în alte grupuri de muls banul public. Nu-ţi trebuie nu ştiu ce şcoală ca să faci afaceri precum Mitu. Sau să ajungi dintr-un grobian un mare patron.

Oraşul se sufocă sub infracţiuni mari şi mici. O pătură mare de săraci! De pensionari care stau în faţa cluburilor create de fostul  primar Mircia şi fumează câte o ţigară la poştă bârfind. În câţiva ani cei care vor mai avea bani vor putea merge vara la un ştrand modernizat. Primăria bagă câteva sute de milioane în nişte desene apoi câteva miliarde într-o ţeavă de adus apă sărată. Când se vor amortiza acestea? Păi niciodată. Cum niciodată nu se va amortiza un utilaj de blocat şi ridicat roţi ale unor autovehicole, cumpărat tot din bani publici. Circulaţia rutieră a fost dată peste cap de un individ cu grave probleme la mansardă. Tineretul nu are nicio şansă de promovare aici în nici un domeniu. Vorbim de şanse pe criterii de merit. Cine mai poate să plece trebuie să fugă din acest oraş. În care nici afaceri nu se mai pot face. Ce era de făcut praf s-a făcut! Și totuși speranța moare ultima!


Musafir

#32878 Insolvenţa ameninţă sistemul energetic românesc

2015-01-30 20:27

Insolvenţa ameninţă sistemul energetic românesc

Aproape toţi producătorii de energie controlaţi de stat sunt sau riscă să ajungă în insolvenţă, în curând, iar autorităţile nu se grăbesc să dezbată şi să adopte strategia energetică a ţării, a declarat Dan Ioan Gheorghiu, directorul general al ISPE şi consilier onorific al premierului Victor Ponta, la AGA Comitetului Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME).

“Nu avem o strategie energetică, pentru că dorim să avem un document perfect. Discutăm de 20 de ani de strategie, dezbaterile se lungesc şi, între timp, producătorii intră în insolvenţă. Hidroelectrica, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), CET Galaţi sunt deja în insolvenţă, Complexul Energetic Hunedoara nu mai are mult, iar Complexul Oltenia stă prost, pentru că nu are cui să mai vândă energia. Astfel, producător de stat rămâne doar Nuclearelectrica, cu central nucleară de la Cernavodă. În schimb, toată lumea vorbeşte de listarea Complexului Oltenia. Strategia postată pe site-ul Ministerului Energiei este, de fapt, o radiografie a sistemului şi nu conţine direcţiile de dezvoltare propuse”, a mai spus Dan Ioan Gheorghiu.

De altfel, şi preşedintele CNR – CME, Iulian Iancu, şeful Comisiei de industrii din Camera Deputaţilor, a declarat că elaborarea unei noi strategii energetice reprezintă una dintre priorităţile actuale.

Pe de altă parte, directorul ISPE a mai afirmat că ministerele Energiei şi Economiei nu dispun de suficient de mulţi specialişti, cu experienţă, de aceea comunitatea energetică, care are idei şi le poate pune în aplicare, ar trebui să se implice, iar specialiştii CNR – CME să elaboreze un document în sprijinul noii strategii energetice.

Dan Ioan Gheorghiu a mai spus că 2015 este un an critic pentru sistemul energetic naţional şi că sunt necesare planuri de dezvoltare urgente. “De Sărbători, în noaptea cea mai geroasă a anului, la – 20 de grade, sistemul a fost la un pas de colaps, presiunea gazelor era foarte slabă, iar directorul general al Complexului Oltenia (n.r. – Laurenţiu Ciurel) a alergat între Turceni şi Rovinari, ca să pună în funcţiune grupurile mari pe cărbune, să nu cadă sistemul energetic”, a exemplificat Dan Ioan Gheorghiu.

Oficialul ISPE susţine că autorităţile îi cunosc opinia şi că, se pare, nu se grăbesc să ia măsuri. “În timp ce noi tot dezbatem strategia, a venit Fondul Proprietatea cu un consultant străin şi a pus la dispoziţia publicului propria viziune, în care trebuie să reabilităm ce avem şi să nu mai construim unităţi noi. Şi uite aşa se opune Fondul în Adunările Generale ale companiilor energetice la programele de investiţii în noi capacităţi”, a mai spus Dan Ioan Gheorghiu.

Premierul Victor Ponta a declarat, recent, că este nevoie de un consens politic pentru adoptarea direcţiei strategice a ţării în domeniul energetic, astfel încât documentul să fie respectat de toate partidele şi guvernările care vor urma.

Prezent la eveniment, Florin Dănescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), a declarat că sunt necesare întâlniri între reprezentanţii celor două industrii, bancară şi energetică, pentru a găsi soluţii de colaborare. “Economia ar trebui să fie o sumă a industriilor, nu o sumă a intereselor unor industrii separate”, a spus Dănescu.

O mizerie

Pe de altă parte, preşedintele CNR – CME a declarat că acuzaţiile ce i se aduc, privind o apropiere de Rusia, sunt “o mizerie”. “Daca dvs aţi fost miraţi să auziţi asemenea acuzaţii, eu am fost de-a dreptul şocat! Eu, omul ruşilor?!“, a spus Iulian Iancu. El a afirmat că e greu să te lupţi cu manipularea şi dezinformarea, mai ales cât eşti atacat de Opoziţie, companii multinaţionale, mass media, instituţiile statului. “Toate acţiunile mele au arătat că am luptat pentru securitatea energetică a ţării. Încă din anul 2007 am iniţiat un proiect de lege prin care se interzicea exportul de gaze din producţia internă, tocmai pentru a reduce dependenţa de gazele naturale importate din Federaţia Rusă. Mai mult, într-un articol publicat de New York Times, la sfârşitului anului trecut, am declarat că, în opinia mea, Rusia că se află în spatele opoziţiei privind explorarea şi exploatarea gazelor de şist“, a mai spus Iulian Iancu.

Este adevărat, pe 30 noiembrie 2014, New York Times publica un articol, “Russian Money Suspected Behind Fracking Protests“ (“Suspiciuni că banii ruseşti sunt în spatele protestelor faţă de fracturarea hidraulică“). În articol se scria «”Este crucial ca Rusia să păstreze această dependență energetică. Este un joc murdar”, a spus Iulian Iancu, președintele Comisiei pentru Industrie a Parlamentului român, care este ferm convins că Rusia a avut o implicare în agitaţiile privind opoziția la explorarea gazelor de şist în Europa de Est. El a recunoscut că nu are nicio dovadă directă în sprijinul acestei afirmații, nici pentru o altă afirmație recentă, că Gazprom a cheltuit 82 de milioane de euro sau aproximativ 100 milioane dolari pentru finanțarea activităților anti-fracking în Europa. “Trebuie să realizăm cât sunt de deștepte serviciile lor secrete”, a adăugat el. “Nu vor acționa în lumina reflectoarelor”».


Musafir

#32879 Insolvenţă la “radet” Craiova

2015-01-30 21:04

Insolvenţă la “radet” Craiova

Mai mulţi consilieri locali au anunţat, în cadrul şedinţei CL Craiova, că, în această lună, Complexul Energetic (CE) Oltenia (CEO) a solicitat, în instanţă, insolvenţa SC Termo Craiova SRL (n.r. – “radet”-ul craiovean), fosta regie de termoficare din municipiu, care a acumulat datorii şi penalităţi de peste 50 milioane de euro către CEO.

Anunţul a fost făcut de către consilierul independent Ionel Pană şi de către consilierul PNL Dan Cherciu, care a acuzat conducerea SC Termo Craiova SRL de lipsă de transparenţă în activitate şi i-au solicitat să prezinte un raport al achiziţiilor şi plăţilor efectuate în ultimii patru ani, el afirmând că, în ciuda faptului că au scăzut creanţele pe care le are de încasat de la populaţie şi de la agenţii economici, datoriile au crescut.

“Nu trebuie să trecem foarte uşor cu vederea peste ceea ce se întâmplă cu societatea Termo Craiova SRL. Până anul trecut costul de livrare a energiei termice practicat de Termo Craiova era de 253,72 lei/gigacal la punctele termice PT şi de 335 lei/gigacal în centralele termice CT. Populaţia plătea, aşa cum am hotărât în 2012, 220,5 lei/gigacal, pentru că diferenţa de preţ este acoperită de subvenţia de la bugetul local. Mă întreb cât putem să mai suportăm această subvenţie de la bugetul local? (…) La SC Termo Craiova SRL nu se iau în calcul pierderile pe care le are societatea, care nu sunt recunoscute de ANRE şi pe care, printr-o hotărâre de CL, le-am adoptat undeva la 22-25%. Nu au fost recunoscute şi toate aceste chestiuni au făcut ca, la ora actuală, SC Termo Craiova SRL să aibă o situaţie financiară catastrofală. În această lun,ă Complexul Energetic Oltenia a înaintate un act oficial în instanţă, prin care cere insolvenţa SC Termo Craiova SRL“, a spus Pană, conform Agerpres.

La rândul său, consilierul PNL Dan Cherciu a afirmat că SC Termo SRL Craiova încasează bani de la populaţie, însă se constată creşterea dramatică a datoriilor şi a pierderilor, în condiţiile în care creanţele s-au redus, adăugând că are informaţii că societatea a achiziţionat în ultima perioadă bunuri şi servicii la preţuri cu mult peste preţul pieţei. “Deci noi suntem în situaţia în care am încasat mai bine şi, cu toate acestea, datoriile au continuat să crească. Unul dintre motivele pentru care Complexul Energetic solicită insolvenţa este şi faptul că inclusiv ei au constatat acest lucru şi au calificat ca rea voinţă, adică în continuare societatea încasează, dar nu plăteşte datoriile şi a trecut la acest gest extrem. Fără să ai mari cunoştinţe financiare, un astfel de fenomen este posibil într-un singur fel, în sensul că banii, în loc să se ducă către creditorul principal, pleacă în alte direcţii. Părerea mea este că societatea şi-a mărit achiziţiile de bunuri şi servicii de la terţi cărora le-a plătit facturile, or acest fenomen nu este normal, pentru că trebuie să plăteşti creditorii în ordinea vechimii, pentru că ai tot interesul să stingi din datorii ,pentru ca şi penalităţile să scadă, dar lucrul acest nu se întâmplă“, a afirmat Cherciu.

Consilierul PNL a solicitat ca, în perioada următoare, actualului management să vină în faţa comisiilor de specialitate – Comisia economică şi juridică din CL – şi să prezinte un raport asupra a ceea ce se întâmplă în companie. “Acest raport solicit să includă şi date concrete, precum lista achiziţiilor din ultimii patru ani, care depăşesc 10.000 lei/factură, cu prezentarea furnizorilor şi cu un raport privind oportunitatea şi efectul economic al acestor achiziţii. De asemenea, în raport vreau să se precizeze salariul managerilor şi celorlalte cadre de conducere pe ultimii patru ani, pentru că am informaţii din interiorul companiei că un fost manager a avut un salariu lunar de 18.000 lei. Este o informaţie care trebuie verificată, pentru a evita orice dubii, pentru că este o companie care lucrează pe bani publici şi trebuie cunoscută evoluţia salariilor tuturor celor care au asigurat conducerea acestei societăţi în ultimii patru ani. Am precizat că vreau şi lista de achiziţii, pentru că, tot conform unor informaţii pe care le am, s-au achiziţionat camere video la preţ care depăşeşte de câteva ori valorile pieţei, s-a asfaltat curtea interioară la un preţ la care se putea pune parchet, s-a achiziţionat masiv ţeavă pentru reparaţii şi doresc să ştiu preţul de achiziţie, preţul pieţei şi, evident, firmele care au furnizat aceste articole în ultimii patru ani, a solicitat consilierul PNL în plenul CL Craiova.

Dan Cherciu a solicitat şi o anchetă internă, pe motiv că în contul sindicatului s-ar fi virat sume de bani pentru copiii membrilor de sindicat al căror număr ar fi mai mult decât dublu cât este în realitate.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-31 01:56


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-31 07:10



Musafir

#32882 Videanu, Bica, Mihăilescu, Dorin şi Alin Cocoş au fost arestaţi

2015-01-31 08:00

http://www.mediafax.ro/

Adriean Videanu, Dorin şi Alin Cocoş, Alina Bica şi fostul ei consilier Florentin Mihăilescu au fost arestaţi, sâmbătă, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Decizia a fost luată în dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica şi nu este definitivă, putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

UPDATE 09:40 - Alin Cocoş şi Mihăilescu sunt în arest, Adriean Videanu, dus de la IPJ Ilfov la arestul Capitalei

Alin Cocoş a fost dus de poliţişti în arest, Florentin Mihăilescu s-a predat la arestul Poliţiei Capitalei, iar Adriean Videanu urmează să fie încarcerat, fiind dus de la Poliţia Ilfov, după ce instanţa supremă a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă, potrivit unor surse din Poliţie.

Sursele citate au declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Alin Cocoş a fost ridicat de poliţişti şi dus în arestul Poliţiei Capitalei, după ce instanţa supremă a emis mandatele de arestare preventivă.

Fostul consilier al Alinei Bica, Florentin Mihăiescu, s-a predat la arestul Poliţiei Capitalei, după decizia instanţei de arestare pentru 30 de zile.

Adriean Videanu este dus şi el la arestul Poliţiei Capitalei, de la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, au precizat sursele citate.

În dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale, Bica este urmărită penal pentru luare de mită (două infracţiuni), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi favorizarea făptuitorului.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Dorin Cocoş este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi dare de mită, fiul său Alin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Florentin Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mită.

În 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Potrivit procurorilor în perioada ianuarie 2011-2012, Dorin Cocoş a promis, pretins şi primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase suma totală de 16 milioane de euro, în tranşe, în schimbul influenţei exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Alina Bica şi Sergiu Diacomatu, pentru asigurarea soluţionării a două dosare de despăgubire, dintre care unul în care valoarea unui teren în suprafaţă peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei.

Pentru urgentarea soluţionării acestui dosar de despăgubire, Cocoş i-a dat Alinei Bica o cotă dintr-un teren situat în localitatea Snagov, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 4.425 de metri pătraţi, potrivit procurorilor.

Totodată, beneficiarul drepturilor litigioase, motivat şi de valoarea uriaşă a sumei pe care urma să o primească, a acceptat solicitarea lui Alin Cocoş de a cesiona 25% din drepturile de despăgubire la trei persoane, indicate de acesta, în schimbul susţinerii cauzei sale la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

În acest demers s-ar fi implicat şi Florentin Mihăilescu, un apropiat al lui Alin Cocoş, care a intermediat relaţia cu Bica, pentru rezolvarea favorabilă a dosarului de despăgubire, spun procurorii.

Potrivit unor documente ale DNA privind dosarul disjuns, publicate de jurnalistul Robert Turcescu pe blogul său la sfârşitul anului trecut, Alina Bica este acuzată că ar fi primit o cotă-parte dintr-un teren în Snagov, aparţinând primei soţii a lui Dorin Cocoş, Olguţa Chiriac, iar omul de afaceri, fiul său Alin Cocoş şi Elena Udrea ar fi primit bani, în urma implicării în despăgubirea lui Gheorghe Stelian pentru terenul supraevaluat.

Marţi a fost audiată în acest dosar şi Olguţa Chiriac.

Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, după ce Alina Bica, în februarie 2014, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui număr de 80 de acţiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta un dosar al lui Videanu.

Astfel, arată procurorii, Bica i-ar fi facilitat lui Videanu reintroducerea în circuitul economic a celor 80 de acţiuni, creând posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse şi sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a şi întâmplat.

În acel dosar instrumentat de DIICOT, Videanu este cercetat pentru că l-ar fi favorizat pe omul de afaceri Ioan Niculae, iar prin intervenţiile sale în sprijinul firmei Interagro ar fi fost pus în pericol sistemul energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

Procurorii DNA mai arată, într-un comunicat emis vineri, că, în cursul anului 2013, după preluarea funcţiei de procuror-şef al DIICOT, Alina Bica, în urmărirea intereselor unui inculpat, de a nu fi condamnat la o pedeapsă cu executare, a dispus măsuri abuzive care să direcţioneze concluziile şi poziţia judiciară a DIICOT în faţa instanţei de judecată în cauza respectivă, de o manieră în care acesta să nu fie pasibil de o pedeapsă cu executare în regim de detenţie.

Pentru sprijinul acordat în scopul arătat mai sus, Bica, pe lângă unele beneficii financiare, i-a solicitat persoanei respective să-l angajeze pe Florentin Mihăilescu (fostul său consilier) la una dintre firmele sale. Acestuia din urmă i s-a acordat, de către inculpatul interesat de demersurile Alinei Bica, beneficiul unui card bancar în care îi erau virate diferite sume de bani.

Potrivit unor surse, Alina Bica ar fi primit mită de la omul de afaceri Ovidiu Tender, care era judecat în dosarul RAFO-Carom, instrumentat chiar de ea, când era procuror-şef de birou în cadrul DIICOT.

Astfel, Tender ar fi apelat la doi dintre consilierii Alinei Bica, Florentin Mihăilescu şi judecătorul Mihail Udroiu, pentru a fi consiliat în sensul formulării unei apărări favorabile în dosarul Carom.

În acest scop, omul de afaceri i-a dat lui Mihăilescu documente din dosar, pe care acesta să le consulte împreună cu Bica. În schimbul ajutorului, Tender le-ar fi dat lui Mihăilescu şi Bica un teren, fostul ofiţer de Poliţie judiciară primind şi bani pe card. În cele din urmă, în decembrie 2014, Ovidiu Tender a fost condamnat în dosarul Carom la 11 ani şi patru luni de închisoare, decizia nefiind însă definitivă.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că omul de afaceri Ovidiu Tender a făcut vineri un denunţ împotriva Alinei Bica, legat de o mită pe care i-ar fi dat-o acesteia sub formă de acţiuni, printr-un intermediar care s-ar fi adresat iniţial soţului procurorului.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-31 08:53


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-31 10:18


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-31 10:25


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-31 10:30



Musafir

#32887 CRA CRA CRA,PRIN PROPEN PARCA SE AUZEA.,AI ZIS CEVA CAP DE SOBOLAN?

2015-01-31 11:33

AICI SE AFLA SI DACA OLTCHIM INTRA IN PROIECT DE DEZVOLTARE ECONOMICA PENTRU VIITOR

#32888 Re: Strategia de Dezvoltare a Râmnicului intră în dezbatere

2015-01-31 12:54

#32688: AICI SE AFLA SI DACA OLTCHIM INTRA IN PROIECT DE DEZVOLTARE ECONOMICA PENTRU VIITOR - Strategia de Dezvoltare a Râmnicului intră în dezbatere 

http://www.criterii.ro/

Un fiasco total - Strategia de dezvoltare a municipiului Rm. Vâlcea

Strategia de dezvoltare urbană este de fapt Biblia, adică Cartea Cărților pentru totalitatea studiilor de dezvoltare sectorială existente sau viitoare. Ea ar trebui învățată pe de rost si respectată cu strictețe de către cei ce poarta denumirea de edili ai unui oraș începând cu vlădica și terminând cu opinca. Dezvoltarea Râmnicului (dublu medaliat de UE in urmă cu 15 ani ca fiind in fruntea orașelor țării dar rămas de căruță în ultima perioadă) trebuie sa devină politică prioritară , superioară intereselor înguste de grup sau partid. Doar modul cum se poate ea desăvârși este la îndemâna opiniilor sau ideologiilor politice.

Istoricește discutând, până în anii 1999 nu a existat posibilitatea întocmirii unei strategii datorita lipsei acute de resurse financiare. Totuși, în ultimul an de mandat, datorită repetatelor distincții europene primite, am reușit sa asigurăm o finanțare consistentă (aproape 1 milion de dolari) de la Guvernul  Canadei și de la Cancelaria Austriei pentru întocmirea unei astfel de strategii. Suma atotcuprinzatoare a permis Primăriei angajarea unor reputați specialiști bucureșteni aparținând unor instituții de învățământ superior și în anul 2001, cu tam-tam-ul de rigoare, a fost lansat pe piață Studiul de dezvoltare durabilă al municipiului Râmnicu Vâlcea. Un studiu amplu, aprofundat și complex. Nu știu din ce motiv el nu a  fost băgat în seamă de nimeni vreme îndelungata (nici măcar de către primarul sub al cărui mandat a fost finalizat). Dar iată că intrarea in Uniunea Europeana și mai ales necesitatea de a accesa fonduri europene a obligat municipalitatea să refaca Strategia de dezvoltare a Râmnicului. Cam pe la începutul anului 2012, Primarul de atunci a organizatat o licitație in urma căreia studiul a incăput pe mâna unei S.R.L din Craiova. Primarul următor încredințeaza insă lucrarea unei alte S.R.L din Bucuresti (sic!). Și astfel s-a ajuns ca, după multiple ezitări, în toamna anului 2014 râmnicenii să fie invitați de către al treilea primar, de astă dată  interimar, la dezbaterea publică a unei variante strategice de dezvoltare a municipiului. A fost un fiasco total! Materialul supus discuțiilor,  în cea mai mare parte copy-paste (se poarta, nu?), era plin ochi de greșeli de fond și formă așa incât Primarul interimar în exercițiu s-a simțit obligat să schimbe din nou autorii studiului revenind la cei din Craiova. Uite-așa în urmă cu doua zile am fost invitați la o nouă dezbatere publică. Dar „la pomul lăudat să nu te duci cu sacul”!

Observațiile făcute la obiect  de către câțiva consilieri municipali liberali au spulberat pur și simplu si acest stufos dar inconsistent studiu. Apropo, știați că peste noapte Râmnicul a devenit  port maritim ? Dar că Oltchim-ul s-a privatizat? Nici eu dar așa susține studiul sus amintit. Toți participanții la dezbatere, deși diferiți ca orientări și profesii, au exprimat ideea că Strategia prezentată, desi ușor superioară precedentei, e departe de ceeace ar trebui sa fie. Totodată au cerut in unanimitate refacerea acesteia însă numai dupa ce vor avea loc discuții bilaterale între autorii studiului și ONG-uri sau grupuri de specialiști locali dornici să puna umărul la întomirea unui document pertinent si temeinic. Conducerea Primăriei a acceptat de bine de rău propunerea sălii. Om vedea dacă într-adevăr ni se oferă ocazia să fim de folos orașului nostru. M-a alarmat in plus faptul că atât aleșii ținutului în Parlament cât și consilerii locali PSD sau UNPR n-au catadixit să participe la o astfel de dezbatere. Mă tem că cei care vor vota mâine-poimâine Strategia de dezvoltare a municipiului, nefiind in cunoștință de cauză, vor face greșeli greu de reparat.   

Aș vrea să mai menționez un lucru. E de bun augur că pentru prima oara o importantă publicație locală cu rezonanță națională înscrie pe prima pagină teme legate de aceasta dezbatere. Eu cred că ziarele locale de largă circulație trebuie să provoace o emulație in rândul celor ce-și doresc să ocupe fotoliul de Primar al Râmnicului, publicând pozițiile fiecaruia in raport cu Strategia de dezvoltare. Astfel obositoarele programe electorale întocmite de aceștia și răspândite prin cutiile poștale unde zac fără să le citească nimeni se pot transforma in modalitați personalizate de punere în practică a principiilor, țintelor si proiectelor cuprinse in Biblia dezvoltării urbane locale. Iar din 6 in 6 luni, administrația si cetațenii sa fie invitați la dezbateri publice moderate de reprezentanți ai presei locale în care aleșii să-și prezinte succesele sau insuccesele din respectiva perioadă. Dacă sunt făcute cu temei si bună credință, asemenea proceduri întâlnite curent in Europa vor avea urmări benefice pentru râmniceni. Haugh! 

N.B. Există deja un studiu recent si interesant al Anuței Handolescu și altul „Vâlcea liberală”al lui Victor Gisan  deja trecute prin dezbateri publice de care ar merita sa se țină seama. Parol!

==========

Miercuri, 28 ianuarie 2015, la ora 11.00, în Sala de Consiliu a Primăriei municipiului va avea loc dezbaterea publică a Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Râmnicu Vâlcea 2014 – 2020. În conformitate cu Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională, proiectul Strategiei a fost postat pe site-ul primăriei, la adresa www.primariavl.ro, încă din luna decembrie, perioada pentru colectarea propunerilor, sugestiilor şi opiniilor cu valoare de recomandare fiind stabilită între 15.12.2014 – 15.01.2015. Strategia de Dezvoltare este un document premergător obligatoriu pentru accesarea de finanţări europene pentru marile proiecte edilitare, iar la dezbaterea de miercuri sunt aşteptaţi să participe toţi cei interesaţi de viitorul oraşului, precum şi consilierii locali municipali, cei cărora le va reveni sarcina ca, într-o şedinţă viitoare a Legislativului, să valideze acest document programatic.

http://www.voceavalcii.ro/

BREAKING NEWS: a venit la Oltchim. Cu insolvenţa nu-i de glumit!

#32889 Cererea Oltchim de insolvenţă a Astra, respinsă de instanță

2015-01-31 13:11

Cererea Oltchim de insolvenţă a Astra, respinsă de instanță

Tribunalul Bucureşti a respins, cererea Oltchim de începere a procedurii de insolvenţă la Astra Asigurări pentru o poliţă emisă de asigurător, sentinţă care poate fi atacată prin apel la instanţa superioară, informează Bursa.ro: „În aprilie 2014, combinatul chimic Oltchim, prin administratorul judiciar Rominsolv, a cerut în instanţă falimentul Astra Asigurări pentru neplata unei poliţe de 10 milioane de euro pe asigurarea managementului profesional al fostului director Constantin Roibu. KPMG Advisory, administratorul special al Astra Asigurări, a anunţat, atunci, că dosarul de despăgubire înaintat de Oltchim nu indica un eveniment asigurat, produs în intervalul vizat şi care să descrie şi să cuantifice un prejudiciu acoperit de poliţa de asigurare a răspunderii civile emisă de Astra. «În interesul tuturor părţilor, în calitatea noastră de administrator special al Astra SA, am solicitat în repetate rânduri detalii privind titlul executoriu sau alt document echivalent din care să reiasă răspunderea civilă a conducerii, precum şi întinderea daunei cauzate. Ca răspuns la solicitările noastre, administratorii judiciari ai Oltchim SA insistă că raportul întocmit de ei este documentul necesar şi suficient pentru aceasta, contrar prevederilor legale. Din dorinţa de a clarifica situaţia, am analizat din proprie iniţiativă dosarul de insolvenţă al Oltchim cu scopul de a determina dacă administratorii judiciari au iniţiat şi, eventual, au finalizat o acţiune de atragere a răspunderii conducerii Oltchim în conformitate cu prevederile Legii 85/2006 privind insolvenţa. În urma analizei, nu am reuşit să identificăm o astfel de acţiune şi pe cale de consecinţă vreun drept de creanţă câştigat de Oltchim SA împotriva membrilor organelor de conducere acoperiţi de poliţă», preciza KMPG Advisory. Poliţa de răspundere civilă a unor membri din organele de conducere ale Oltchim a fost emisă de Astra în iunie 2012 pentru o perioada de un an şi prevede o limită de răspundere de 10 milioane de euro, fiind reasigurată în proporţie de 100% de către un reasigurător cu rating A acordat de o agenţie de rating internaţională”, adaugă publicația econo­mică.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-01-31 16:36



Musafir

#32891 Re: Re: Cererea Oltchim de insolvenţă a Astra, respinsă de instanță

2015-02-01 13:45

#32890: - Re: Cererea Oltchim de insolvenţă a Astra, respinsă de instanță  

CA PAHARUL SA  UMPLUT,PAAAAAAAAAAAAA."

Oricum la tine sta tot timpul plin, betiv ordinar

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-01 14:05


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-01 14:29


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-01 15:15



Musafir

#32895 Re: AI PUS TIGLA PE CASA CU ZLOTI LUI ZAREMBA,PAI DA BA SI LA OAMENII

2015-02-01 15:20

#32894: ZLOTII BAAA,DA BA SI LA OAMENII OLTCHIMULUI - AI PUS TIGLA PE CASA CU ZLOTI LUI ZAREMBA,PAI DA BA SI LA OAMENII 

 GAOZARULEEEEEE,DA BA SI LA OAMENII DIN OLTCHIM,CA TU AI LUAT PREA MULTI ZLOTI CU TACTO AL BUN,ALA BIN LA DEN


Musafir

#32896

2015-02-01 15:34

ma prostule tu dai cu mizeri cind in talpasanu ,cind in v popescu ,cind in multri 

te va lua de acasa cineva cit de curind


Musafir

#32897

2015-02-01 15:43

ma prostule tu dai cu mizeri cind in talpasanu ,cind in v popescu ,cind in multri 

te va lua de acasa cineva cit de curind puscariasule

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-01 15:55


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-01 15:56


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-02-01 15:58