Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#26601 Re: Re: Re: Gheorghe Piperea = MINCIUNA, DEZINFORMAREA, INCALCAREA LEGII SI HOTIA

2014-09-22 15:41


Musafir

#26602 Noi proteste ale angajaţilor Oltchim, care cer plan urgent de reorganizare a combinatului

2014-09-22 15:56

http://www.mediafax.ro/

RÂMNICU VÂLCEA, (25 apr 2013)

Aproximativ 400 de salariaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, joi, în faţa Prefecturii, iar o delegaţie a angajaţilor a discutat cu prefectul Mircea Nadolu, cerându-i elaborarea de urgenţă a planului de reorganizare a combinatului, cu alt administrator judiciar.

Protestatarii au venit în marş de la combinat, mitingul fiind autorizat să se desfăşoare până la ora 19.00.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, oamenii cer prefectului ca la Râmnicu Vâlcea să vină consilierul onorific al premierului, Ionel Blănculescu şi solicită ca acesta să elaboreze de urgenţă planul de reorganizare a combinatului "cu alt administrator judiciar".

"Suntem 400 de salariaţi care am venit în marş de la combinat până la Prefectură. O delegaţie în care sunt şi eu discută cu prefectul Mircea Nadolu. Cerem premierului Victor Ponta ca Ionel Blănculescu, care a mai fost la Vâlcea în 18 aprilie, să vină din nou şi să elaboreze de urgenţă planul de reorganizare a combinatului, dar cu un alt administrator judiciar. Nu mai acceptăm un administrator judiciar care vrea şomaj şi falimentarea Oltchimu," a declarat Diculoiu.

Protestul s-a încheiat fără incidente. "I-am transmis domnului prefect Mircea Nadolu că vrem să încheie un acord cu noi prin care să anunţe Guvernul că vrem ca domnul Ionel Blănculescu să vină din nou la noi la combinat şi să încercăm împreună să salvăm unitatea. Ne-a spus că nu poate să-şi angajeze răspunderea pentru un asemenea acord, iar la un moment dat dialogul s-a încheiat şi domnul prefect a plecat", a declarat şeful sindicatului liber Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu.

Acesta a spus că speră ca premierul Victor Ponta să fie informat de prefectul judeţului Vâlcea şi să afle, totodată, că angajaţii combinatului nu mai vor ca administratorul judiciar Gheorghe Piperea să se ocupe de insolvenţa la Oltchim.

"Noi vrem păstrarea locurilor de muncă, administratorul vrea şomaj, noi vrem salvarea combinatului, administratorul judiciar vrea faliment. Repet, vrem ca domnul Ionel Blănculescu să revină de urgenţă la noi şi să ne ajute să salvăm combinatul", a mai declarat şeful sindicatului liber Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu.

La ora transmiterii acestei ştiri, salariaţii de la Oltchim au părăsit platoul din faţa Prefecturii Vâlcea.

În 16 aprilie, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat că restanţele salariale au fost achitate muncitorilor la Oltchim şi că este asigurat şi fondul de salarii pe aprilie, premierul Ponta precizând însă că este vorba de o excepţie, deoarece nu pot fi plătite salarii pentru perioade fără muncă.

Premierul Victor Ponta mai spunea că administratorul special trebuie să identifice modul în care s-au acumulat datorii de 800 milioane euro de către fosta conducere, "cu sprijinul unor şefi de sindicat", şi a subliniat că, deşi au fost plătite salarii pentru perioade în care la Oltchim nu a existat activitate, acest fapt nu trebuie să devină o regulă.

"Nu putem să facem o regulă să plătim salarii când nu se munceşte. Excepţia e excepţie şi pe termen limitat, nu poţi să plăteşti dacă nu se munceşte", a afirmat premierul.

Vosganian a explicat că Guvernul a respectat în acest caz contractul de muncă, iar în scurt timp vor începe consultări cu posibili investitori concomitent cu un program de relansare a activităţii, astfel încât, la sfârşitul primului semestru, să existe o soluţie integrată pentru Oltchim.

Potrivit liderului Sindicatului Liber Oltchim Râmnicu Vâlcea, Mihai Diculoiu, acordarea unei părţi din restanţele salariale nu i-a liniştit pe oameni, care spun că "problemele Oltchim rămân în continuare grave şi trebuie rezolvate urgent.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă din luna ianuarie a acestui an.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului internaţional BDO.

Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.


Musafir

#26603 Re: Re: Re: Re: Gheorghe Piperea = MINCIUNA, DEZINFORMAREA, INCALCAREA LEGII SI HOTIA

2014-09-22 16:00

#26601: - Re: Re: Re: Gheorghe Piperea = MINCIUNA, DEZINFORMAREA, INCALCAREA LEGII SI HOTIA 

 Piperea: Planul de reorganizare pentru Oltchim Ramnicu Valcea va fi gata pana in octombrie

Sambata, 15 Iunie 2013,

Planul de reorganizare pentru Oltchim SA din Ramnicu Valcea, societate aflata in insolventa, ar putea fi finalizat pana in octombrie, a declarat sambata Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim.

"Probabil ca vom fi gata in octombrie cu un plan de reorganizare care sa fie confirmat de judecatorul sindic", a afirrmat Piperea la postul de televiziune Antena 3.

Acesta a aratat ca, in momentul de fata, exista "cel putin trei investitori care au facut oferte cu cifre, cu numere", iar pe langa aceste oferte concrete "mai sunt cel putin sapte care sunt in stadiul de scrisoare de intentie".

Dupa ce vor fi selectate trei sau patru oferte din cele zece prezentate, urmeaza o procedura de "due diligence" "pe care fiecare trebuie sa si-o efectueze" si faza de negociere efectiva.

"Intre timp, noi vom fi constituit SPV-ul (Oltchim 2 - n.r.), vom fi pregatit planul de reorganizare si discutiile cu creditorii", a adaugat administratorul judiciar al Oltchim, precizand ca acesta este procesul pe care-l anticipeaza ca va fi derulat pana in octombrie.

Potrivit Ministerului Economiei, din structura actuala a Oltchim SA se va desprinde o structura functionala din punct de vedere tehnic si productiv - Oltchim SPV, societate cu personalitate juridica distincta de Oltchim SA.

Oltchim SPV va fi o societate avand ca asociat unic Oltchim SPV - societate in insolventa, cu aport integral constituit de aceasta din urma, sub forma de aport in natura si numerar. In schimbul activelor transferate la Oltchim SPV, Oltchim SA - societate in insolventa, va primi totalitatea partilor sociale emise de Oltchim SPV.

 

 

e un escroc imputit,crede ma eu nu [minte??] picasso

#26604 nu e neobrazat,e un borfasi,exact ca prietenul lui,unul cernev

2014-09-22 16:28


Musafir

#26605 Gheorghe Piperea anunta un nou plan de reorganizare la Oltchim, din luna august

2014-09-22 18:44

Gheorghe Piperea anunta un nou plan de reorganizare la Oltchim, din luna august

Adaugat de Redactor Infolegal.ro pe 6/19/14

Administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, a declarat, miercuri, ca la sfarsitul lunii august va exista un plan de reorganizare a combinatului care va prevedea atat varianta vanzarii societatii, cat si cea a functionarii ‘asa cum este acum la capacitate de 40-65%’.

‘Conform previziunilor domnului ministru Nita, la sfarsitul lunii august Oltchim va functiona la 40% capacitate. Banii din China or sa vina in transe pana la sfarsitul lunii decembrie, dar atentie, nu e vorba doar de banii din China, mai e vorba de aproximativ 9 milioane de euro din alte surse de finantare. Pot garanta ca la sfarsitul lunii august avem un plan de reorganizare la Oltchim si acest plan de reorganizare printre altele va prevede vanzarea Oltchim SPV, dar nu numai. Exista si o masura complementara planului A, hai sa-i spunem planul B, in care societatea isi desfasoara activitatea asa cum este acum, la capacitate de 40-65%. Procedura de selectie a investitorului care va prelua Oltchim se va relua pe 12 decembrie. Nu pot spune mai mult deoarece pana in 24 iunie, cand urmeaza sa se aprobe de catre Comitetul Director toate demersurile pentru obtinerea de credite, pentru reducerea costurilor etc, sunt confidentiale. Conditiile de obtinere a creditului din China sunt confidentiale’, a precizat Piperea.

Referitor la banii pe care ii solicita disponibilizatii de la Oltchim, avocatul Piperea spune ca ‘in secunda in care vor fi 9 milioane de euro in conturile societatii, eventual din vanzarea Oltchim SPV, vor fi platite sumele disponibilizatilor’.

Valoarea pagubelor produse de managementul anterior de la Oltchim, potrivit lui Piperea, se ridica la 500 de milioane de euro. ‘Astazi am avut un termen intr-o actiune care este la indemana administratorului judiciar. Este vorba de o actiune prin care incercam antrenarea raspunderii managementului anterior al societatii, care desi a constatat ca societatea se afla in insolventa din 2009, nu a luat nicio masura, ba mai mult decat atat, s-a afundat in pierderi. Pentru ca azi s-au facut niste intampinari, se va judeca probabil in 19 noiembrie aceasta actiune. Din aceasta actiune, organele de ancheta penala, pe care noi le-am sesizat inca de anul trecut, vor putea sa-si extraga toate probele necesare pentru a declansa ceea ce trebuie sa fie declansat. Valoarea pagubelor de la Oltchim, dupa calculele noastre, se ridica la 500 de milioane de euro’, a spus Piperea.

Acesta spune ca a cerut falimentul Astra, iar Oltchim ar putea primi sumele asigurate.

‘Am cerut falimentul Astra. Daca se ajunge la falimentul Astra, Oltchim are sanse sa obtina sumele ca orice asigurat. Asigurarea pentru Oltchim este de 10 milioane de euro, adica jumatate din capitalul de lucru care ne este noua necesar (…) Atentie insa ca nu e vorba de un prejudiciu de doar zece milioane de euro, care este suma care a fost asigurata. Noi ne referim la un prejudiciu de 500 de milioane de euro, asta invocam noi astazi’, a mai spus administratorul judiciar.

Daca s-ar ajunge la falimentul Oltchim, administratorul judiciar a spus ca ar pleca in secunda urmatoare, falimentul fiind o varianta gresita.

Sursa: Economica.net


Musafir

#26606 Sindicaliştii de la Oltchim acuză: Piperea & Co. vor să „vândă combinatul bucată cu bucată"

2014-09-22 18:49

http://www.voceavalcii.ro/

Într-o scrisoare deschisă, sindicaliştii Sindicatului Liber Oltchim i-au criticat în termeni duri pe administratorii judiciari de la Oltchim, Piperea şi Bălan, cărora le pun în cârcă toate nenorocirile. Mihai Diculoiu, preşedintele sindicaliştilor chimişti, susţine că nu există nici măcar la nivel de intenţie un Plan de Reorganizare privind funcţionarea Oltchim-ului în sistem integrat cu Rafinăria Arpechim Piteşti, totul fiind o minciună a administratorilor judiciari. „Permanent aţi dezinformat salariaţii şi opinia publică că acest plan de reorganizare se aprobă în iunie 2013, sept.2013 sau oct.2013, dar în realitate scopul dumneavoastră a fost şi este falimentarea SC OLTCHIM, pentru că acest plan încă nu l-aţi repartizat" – susţin sindicaliştii.

Mai mult, Mihai Diculoiu îi acuză pe Gheorghe Piperea şi Nicolae Bălan că sunt principalii vinovaţi pentru disponibilizarea a 969 de salariaţi, care nici până în ziua de azi nu şi-au primit drepturile salariale la zi şi plăţile compensatorii. Pe lângă toate acestea, sindicaliştii consideră că singurul scop ocult al administratorilor judiciari este să vândă Oltchim la fier vechi. „Nu aţi reuşit să accesaţi capitalul de lucru de minim 45 milioane de euro. Spuneţi că a crescut cifra de afaceri lunară de la 5 milioane de euro la 10 milioane de euro, dar nu ştiţi că SC OLTCHIM realiza lunar 50 milioane de euro. Este clar că.2 avocaţi nu pot să suplinească comisia de specialişti precizată în Legea nr.85/2006, dar dumneavoastră din start nu a-ţi dorit revigorarea SC OLTCHIM. Ce spun specialiştii la afirmaţiile dumneavoastră? Contrar prevederilor Legii nr.85/2006 aţi dorit să vindeţi Oltchim bucată cu bucată. Nu aţi reuşit să vindeţi activul Ramplast, dar din 01.02.2014 aţi închiriat acest activ dând posibilitate ca chiriaşul să obţină profit cu banii SC OLTCHIM. Unde este competenţa Directorului Comercial din SC OLTCHIM? Unde este rolul dumneavoastră de a recupera creanţele Oltchim? Aţi aprobat un program de reorganizare bazat pe înfiinţarea unei societăţi Oltchim SPV care să includă activele viabile. Sunt specialişti în domeniul Petrochimiei, financiar, bancar care vă susţin această strategie? Pentru dezastru realizat în procedura de insolvenţă la SC OLTCHIM dumneavoastră Administratorii Judiciari sunteţi răsplătiţi lunar prin plata indemnizaţiei de 50.000 euro. Este momentul d-lor Administratori Judiciari să spuneţi punctual care sunt lucrurile bune pe care le-aţi realizat în SC OLTCHIM" – mai spun sindicaliştii Sindicatului Liber Oltchim.

Ultima modificare Marți, 11 Martie 2014


Musafir

#26607 Re: Sindicaliştii de la Oltchim acuză: Piperea & Co. vor să „vândă combinatul bucată cu bucată"

2014-09-22 19:51

#26606: - Sindicaliştii de la Oltchim acuză: Piperea & Co. vor să „vândă combinatul bucată cu bucată" 

   n-au ce mai vinde, capacele gurilor de canal sunt ipotecate la banci.


Musafir

#26608 Noul OLTCHIM. OLTCHIMUL lui PONTA, PIPEREA & BALAN ... la sapa!

2014-09-23 07:37

Noul OLTCHIM. OLTCHIMUL lui PONTA, PIPEREA & BALAN ... la sapa!
PLANUL DE REORGANIZARE A OLTCHIMULUI propus de PONTA, PIPEREA & BALAN oltchimistilor si valcenilor ... la sapa; la sapa si in sapa de lemn.
Urmariti AGA din octombrie 2014!


Musafir

#26609 Cu investiţii de 1 mld. €, cele mai mari rafinării locale pot asigura tot necesarul de motorină.

2014-09-23 07:40

Cu investiţii de 1 mld. €, cele mai mari rafinării locale pot asigura tot necesarul de motorină. Anul trecut, importurile au fost de aproape 840 mil. €

Investiţiile de aproape un miliard de euro realizate în ultimii ani în două dintre cele mai mari rafinării din Ro­mânia, Petromidia şi Petrobrazi, ar putea elimina dependenţa pieţei locale de importurile de motorină, produs care reprezintă circa două treimi din cererea totală de carburanţi.

În perioada 2008-2013, România a importat mo­torină de peste 4,5 miliarde de euro, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, vârful acestui interval fiind anul 2012, când România a adus de peste graniţe motorină în valoare de 1,2 miliarde de euro. Cu un an înainte rafinăria Arpechim, unitate controlată de Petrom, fusese închisă, fiind considerată mică şi ineficientă.

WikiZF: Profilul companiei OMV Petrom S.A.

http://www.zf.ro/

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-23 08:45



Musafir

#26611

2014-09-23 12:58

numai daca vrem sa i le dam .


Musafir

#26612 Re: daca tu nu i o dai,lasa ca mai sunt cel putin 2000 de suflete plus VALCENII

2014-09-23 13:26

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-23 13:46


DPB

#26614 Re: ptr domnul Dumitru

2014-09-23 18:51

#26554: sal pavilion dpb - ptr domnul Dumitru 

 DUMITRU poarta tot basca aia veche, de comunist, deci e acoperit  si asta, sa vina in sectii sa-l acoperim noi mai bine, ca de abia il asteptam pe betiv,

Omul care nu este patat

#26615 pe surse

2014-09-23 19:49

Planul de organizare este gata a fost dat de Piperea ministrului Nita Constantin inca din luna Septembrie insa el va fi tinut pana vor trece alegerile cand se vor anuta concedieriile la Oltchim caci acum nu prind bine in preajma alegerilor insa din Martie 2015 va fi prapad la Oltchim .


Musafir

#26616 pe surse sigure

2014-09-23 19:57

...ESTE MARE VRAJEALA, NU LUI NITA CONSTANTIN TREBUIA DAT PLANUL DE REORGANIZARE FINAL, ACESTA TREBUIA SA FIE VALIDAT DE JUDECATORUL-SINDIC, ASA CA .... LASATI GARGARA, NU MAI ABURITI LUMEA.

PROPENOXID

#26617 trezirea

2014-09-23 20:01

Une sunteti domnilor de la Sindicatul Victoria   gen  Radu Ion  de la fosta Electroliza cu mercur Morcoase de la Propen ,,fomistul'' ,  Sindicatul  Solidaritatea; cu ,,Micutul''Bica  ,,,Juristul;; Dumitru de la ..Unirea'' care da tichete la cei care se prostitueaza de ce nu participati la Contractul Colectiv de Munca doar icasati cotizatiile -sa va fie rusine IMPOSTORILOR ATI SPALAT CREIERUL CELOR CU SCOLA PUTINA.

Cimitir din EL III

#26618 esti praf

2014-09-23 20:07

26616- asta nu ai inteles  nimic caci la final va merge planul de reorganizare la judecatorul Sindic mai citeste Legea Insolventei si dupa  aceea mai poteaza,,Obositule''.


Musafir

#26619 Re: esti praf si pulbere

2014-09-23 20:11

#26618: Cimitir din EL III - esti praf CUM DRACU SA VERIFICE MINISTERUL ECONOMIEI CARE A BAGAT OLTCHIM IN FALIMENT, VOI SUNTETI NEBUNI !!! ATUNCI CE DRACU MAI CAUTA PIPEREA, NICULAE BALAN, STANESCU...ALTII IN DISCUTIA ASTA CU INSOLVENTA ??? PAI EU ZIC SA NU-I MAI PLATIM SI SA NE CEREM SALARIILE NOI CARE NU LE-AM PRIMIT PENTRU CA EI SUNT REMUNERATI SI PRIMESC PLATILE LA ZI, ADUCAND DEZASTRUL IN URMA LOR PE BANI FRUMOSI SI CULMEA DE LA NOI LUATI.

 Bai citeste tu tot. Daca a ajuns la ministru Nita (azi este, iar  maine paaa functia asta...), acolo intepeneste fraiere dupa mintea ta... Ti-a spus Piperea, ti-a repetat si au confirmat si actele si legile, numai trei sunt desemnati (administratorul judiciar/lichidator, administratorul special si creditorii care au minim 20% ) sa decida soarta planului de reorganizare si judecatorul-sindic aproba sau respinge, dar la fraieri ca tine merge papagalule... Lasa gargara:

  PIPEREA ARE OBLIGATIA SA SE PREZINTE IN FATA JUDECATORULUI-SINDIC CU PLANUL DE REORGANIZARE SI TABELUL FINAL DE PLATI CARE SE AFISEAZA LA AVIZIERUL TRIBUNALULUI (ceea ce nu s-a intamplat pana azi). 

ALTFEL ADMINISTRATORII JUDICIARI INCALCA TERMENELE INSOLVENTEI SI IGNORA JUSTITIA ROMANA SI LEGILE.

Gheorghe Piperea: Există trei paliere care trebuie avute în vedere.

Dacă vorbim de insolvenţă, această procedură are nişte termene pe care nu le putem încălca.

În ceea ce priveşte al treilea palier, noi pregătim în momentul de faţă nu doar schiţa planului de organizare. Nu orice visător poate să facă un plan de reorganizare la Oltchim. Există doar trei persoane care pot face acest lucru: administratorul special (Bogdan Stă­nescu), adică acţionarul majoritar, administra­torul judiciar şi orice creditor care are minim 20% din creanţe. În această postură sunt AVAS şi Electrica.

Judecătorul sindic este cel care are un cuvântul final în planul de reorganizare. Noi lucrăm la pregătirea acestui plan de reorga­nizare, dar şi la pregătirea privatizării. La pregătirea privatizării noi încercăm să încheiem nişte contracte care să ne asigure o precalificare a unui investitor.

 

http://www.zf.ro/ 19 apr 2013

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-09-23 20:14



Musafir

#26621 Re: esti praf si pulbere

2014-09-23 20:15

#26618: Cimitir din EL III - esti praf 

 Esti cel mai prost informat.


Musafir

#26622 Re: Re: Atributiile Judecatorului Sindic

2014-09-23 20:32

#21733: - Re: Atributiile Judecatorului Sindic 

 http://www.euroavocatura.ro/

Cadrul legal: a) Legea 85/2006 privind procedura insolventei, b) Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, in mod aleatoriu, in sistem informatizat.

Judecatorul-sindic are un rol activ in aplicarea procedurii insolventei, detine statutul de judecator al tribunalului si este nominalizat de catre presedintele tribunalului, dintre judecatorii desemnati ca judecatori sindici. El indeplineste o functie publica, de interes general; organizeaza si conduce intreaga procedura a insolventei sub autoritatea tribunalului.
Judecatorul-sindic actioneaza in calitatea sa de magistrat, iar nu ca reprezentant al debitorului sau al creditorilor. In consecinta, actele sale sunt obligatorii atat pentru debitor, cat si pentru creditori.

Conform art. 11 din Legea 85/2006, principalele atributii ale judecatorului-sindic sunt urmatoarele:
a) pronuntarea motivata a hotararii de deschidere a procedurii si, dupa caz, de intrare in faliment atat prin procedura generala, cat si prin procedura simplificata;
b) judecarea contestatiei debitorului impotriva cererii introductive a creditorilor pentru inceperea procedurii; judecarea opozitiei creditorilor la deschiderea procedurii;
c) desemnarea motivata, prin sentinta de deschidere a procedurii, dintre practicienii in insolventa care au depus oferta de servicii in acest sens la dosarul cauzei, a administratorului judiciar provizoriu sau, dupa caz, a lichidatorului care va administra procedura pana la confirmarea ori, dupa caz, inlocuirea sa de catre adunarea creditorilor, stabilirea remuneratiei in conformitate cu criteriile stabilite prin legea de organizare a profesiei de practician in insolventa, precum si a atributiilor acestuia pentru aceasta perioada . In vederea desemnarii provizorii a administratorului judiciar, judecatorul-sindic va tine cont de toate ofertele de servicii depuse de practicieni, de cererile in acest sens depuse de creditori si, dupa caz, de debitor, daca cererea introductiva ii apartine;
d) confirmarea, prin incheiere, a administratorului judiciar sau a lichidatorului desemnat de adunarea creditorilor, confirmarea onorariului negociat cu adunarea creditorilor;
e) inlocuirea, pentru motive temeinice, prin incheiere, a administratorului judiciar sau a lichidatorului;
f) judecarea cererilor de a i se ridica debitorului dreptul de a-si mai conduce activitatea;
g) judecarea cererilor de atragere a raspunderii membrilor organelor de conducere care au contribuit la ajungerea debitorului in insolventa, potrivit art. 138, sesizarea organelor de cercetare penala in legatura cu savarsirea infractiunilor prevazute la art. 143-147;
h) judecarea actiunilor introduse de administratorul judiciar sau de lichidator pentru anularea unor acte frauduloase si a unor constituiri ori transferuri cu caracter patrimonial, anterioare deschiderii procedurii;
i) judecarea contestatiilor debitorului, ale comitetului creditorilor ori ale oricarei persoane interesate impotriva masurilor luate de administratorul judiciar sau de lichidator;
j) admiterea si confirmarea planului de reorganizare sau, dupa caz, de lichidare, dupa votarea lui de catre creditori;
k) solutionarea cererii administratorului judiciar sau a comitetului creditorilor de intrerupere a procedurii de reorganizare judiciara si de intrare in faliment;
l) solutionarea contestatiilor formulate la rapoartele administratorului judiciar sau ale lichidatorului;
m) judecarea actiunii in anularea hotararii adunarii creditorilor;
n) pronuntarea hotararii de inchidere a procedurii.

Judecatorul-sindic pronunta hotarari in indeplinirea atributiilor sale. Hotararile sale sunt definitive si executorii, art. 12 alin. 1 Legea 85/2006. Acestea pot fi atacate separate cu recurs exercitat la Curtea de Apel – instanta competenta . Termenul de recurs este de la 10 zile de la comunicarea hotararii, daca lege nu prevede altfel – art. 8 alin. 2.
Judecatorul-sindic poate fi ajutat de persoane desemnate de acesta, de ex. experti, avocati, etc. Retributiile acestora vor fi platite din patrimoniul debitorului, conform art. 10 din Legea 85/2006.


Musafir

#26623 Re: Re: Judecatorul-sindic in procedura insolventei

2014-09-23 20:33

#21734: - Re: Judecatorul-sindic in procedura insolventei 

 http://e-juridic.manager.ro/


Judecatorul-sindic in procedura insolventei

Repartizarea cauzelor avand ca obiect procedura insolventei, prevazuta de Legea nr. 85 din 2006, judecatorilor desemnati ca judecatori-sindici se realizeaza potrivit art. 53 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, in mod aleatoriu, in sistem informatizat.

La propunerea administratorului judiciar sau lichidatorului, judecatorul sindic va putea desemna, prin incheiere, persoane de specialitate, stabilindu-le si remuneratia. Plata remuneratiei se va face din averea debitorului sau. Principalele atributii ale judecatorului-sindic, in cadrul legii, sunt:
a. pronuntarea motivata a hotararii de deschidere a procedurii si, dupa caz, de intrare in faliment atat prin procedura generala, cat si prin procedura simplificata;
b. judecarea contestatiei debitorului impotriva cererii introductive a creditorilor pentru inceperea procedurii; judecarea opozitiei creditorilor la deschiderea procedurii;
c. desemnarea motivata, prin sentinta de deschidere a procedurii, dintre practicienii in insolventa care au depus oferta de servicii in acest sens la dosarul cauzei, a administratorului judiciar provizoriu sau, dupa caz, a lichidatorului care va administra procedura pana la confirmarea ori, dupa caz, inlocuirea sa de catre adunarea creditorilor sau creditorul care detine cel putin 50% din valoarea creantelor, fixarea remuneratiei in conformitate cu criteriile stabilite de legea de organizare a activitatii practicienilor in insolventa, precum si a atributiilor acestuia pentru aceasta perioada. In vederea desemnarii administratorului judiciar provizoriu sau a lichidatorului provizoriu, judecatorul va avea in vedere cererea depusa in acest sens de creditorul care a solicitat deschiderea procedurii sau de debitor, daca cererea introductiva ii apartine. In situatia in care cel care a introdus cererea de deschidere a procedurii nu solicita numirea unui administrator judiciar sau lichidator, numirea se va face de catre judecatorul sindic din randul practicienilor care au depus oferte in dosarul cauzei;
d. confirmarea, prin incheiere, a administratorului judiciar sau a lichidatorului desemnat de adunarea creditorilor sau de creditorul care detine cel putin 50% din valoarea creantelor, confirmarea onorariului negociat. Daca nu exista contestatii impotriva hotararii adunarii creditorilor sau a deciziei creditorului care detine cel putin 50% din valoarea creantelor, confirmarea se va face in camera de consiliu, fara citarea partilor, dupa depunerea procesului-verbal al adunarii creditorilor;
e. inlocuirea, pentru motive temeinice, prin incheiere, a administratorului judiciar sau a lichidatorului;
f. judecarea cererilor de a i se ridica debitorului dreptul de a-si mai conduce activitatea;
g. judecarea cererilor de atragere a raspunderii membrilor organelor de conducere care au contribuit la ajungerea debitorului in insolventa, potrivit art. 138, sesizarea organelor de cercetare penala in legatura cu savarsirea infractiunilor prevazute la art. 143 - 147;
h. judecarea actiunilor introduse de administratorul judiciar sau de lichidator pentru anularea unor acte frauduloase si a unor constituiri ori transferuri cu caracter patrimonial, anterioare deschiderii procedurii;
i. judecarea contestatiilor debitorului, ale comitetului creditorilor ori ale oricarei persoane interesate impotriva masurilor luate de administratorul judiciar sau de lichidator;
j. admiterea si confirmarea planului de reorganizare sau, dupa caz, de lichidare, dupa votarea lui de catre creditori;
k. solutionarea cererii administratorului judiciar sau a comitetului creditorilor de intrerupere a procedurii de reorganizare judiciara si de intrare in faliment;
l. solutionarea contestatiilor formulate la rapoartele administratorului judiciar sau ale lichidatorului;
m. judecarea actiunii in anularea hotararii adunarii creditorilor;
n. pronuntarea hotararii de inchidere a procedurii.

Atributiile judecatorului-sindic sunt limitate la controlul judecatoresc al activitatii administratorului judiciar si/sau al lichidatorului si la procesele si cererile de natura judiciara aferente procedurii insolventei. Atributiile manageriale apartin administratorului judiciar ori lichidatorului sau, in mod exceptional, debitorului, daca acestuia nu i s-a ridicat dreptul de a-si administra averea. Deciziile manageriale pot fi controlate sub aspectul oportunitatii de catre creditori, prin organele acestora.

Hotararile judecatorului-sindic sunt definitive si executorii. Ele pot fi atacate separat cu recurs. Dispozitiile art. 24 alin. 1 din Codul de procedura civila privind incompatibilitatea nu sunt aplicabile judecatorului-sindic judecatorului-sindic care pronunta succesiv hotarari in acelasi dosar, cu exceptia situatiei rejudecarii, dupa casarea hotararii in recurs.


Musafir

#26624 Re: Re:

2014-09-23 20:34

#21735: - Re:  

 

judecatorul sindic => comunică sec, tranşant, Legea nr. 85/2006 instituie o obligaţie de a pune la dispoziţia administratorului judiciar sau, după caz, a lichidatorului toate informaţiile cerute de acesta, precum şi toate informaţiile apreciate ca necesare cu privire la activitatea şi averea sa, precum şi lista cuprinzând plăţile şi transferurile patrimoniale făcute de el în cele 120 de zile anterioare deschiderii procedurii, sub sancţiunea prevăzută la art. 1081 alin. (1) pct. 2 lit. d) şi e) C. pr. civ

http://biblioteca.regielive.ro/

Insolventa - Judecatorul sindic
Consideraţii preliminare:
Perspectiva aderării României la Uniunea Europeană şi dobândirea, în cursul anului 2004 a unui statut de economie de piaţă funcţională din partea Comisiei Europene (de fapt, o economie de piaţă ,,semifuncţională”) a declanşat un amplu proces de armonizare a legislaţiei în toate domeniile de reglementare, dar mai ales în cel economico-financiar şi juridic. Necesitatea instaurării şi menţinerii unui mediu economic ,,sănătos” a determinat orientarea cadrului normativ spre crearea de instituţii şi instituirea de proceduri menite să excizeze agenţii economici neperformanţi. În materia societăţilor comerciale, procedura prin care comercianţii neperformanţi sunt înlăturaţi estereglşementată de Legea nr. 64/1995.
Potrivit Legii nr. 64/1995 , republicată şi modificată, procedura reorganizării judiciare şi falimentului se aplică tuturor comercianţilor – societăţilor comerciale, persoanelor fizice care acţionează individual sau în asociaţii familiale , organizaţii cooperatiste - aflaţi în stare de insolvenţă, precum şi societăţilor agricole, ca şi oricărei alte persoane juridice de drept privat care desfăşoară şi activităţi economice Procedura reorganizării se va aplica în mod corespunzător şi grupurilor de interes economic (G.I.E.) ca forme asociative cu personalitate juridică şi scop patrimonial, potrivit art. 218 din Legea nr. 161/2003, indiferent dacă acestea au sau nu calitatea de comerciant.
Prin insolvenţă cadrul legal defineşte acea stare a patrimoniului debitorului, caracterizată prin incapacitatea vădită de plată a datoriilor exigibile cu sumele de bani disponibile.
Insolvenţa comercială nu presupune în mod necesar şi implicit ca activul patrimoniului debitorului să fie mai mic decât pasivul acestuia, condiţia esenţială de existenţă a stării de insolvenţă fiind imposibilitatea debitorului de a-şi plăti datoriile.
Procedura , pur comercială prin natura ei, are de regulă caracter colectiv, concursual, general şi unitar, având drept scop – declarat tot de către legiuitor – acoperirea integrală sau parţială a pasivului, fie prin reorganizarea comerciantului (implicit a activităţii acestuia) sau prin lichidarea unor bunuri din patrimoniul său până la stingerea pasivului, fie prin declararea falimentului.
Starea de insolvenţă a debitorului trebuie să rezulte exclusiv din imposibilitatea de plată a datoriilor. Nu va putea fi considerată stare de insolvenţă şi, pe cale de consecinţă, nu se vor aplica regulile care guvernează procedura reorganizării judiciare şi falimentului împrejurarea în care debitorul refuză, justificat sau nu, să onoreze debitele rezultate din raporturi contractuale sau obligaţii bugetare.
Procedura reorganizării judiciare şi falimentului este o procedură contencioasă, în care instanţa judecătorească, prin judecătorul sindic, exercită atribuţii de decizie şi control. Alături de instanţa de judecată şi de judecătorul sindic mai participă la aplicarea procedurii administratorului sau lichidatorului, adunarea creditorilor, comitetul creditorilor şi comitetul asociaţilor sau acţionarilor.
Competenţa materială în aplicarea procedurii prevăzute de Legea nr.64/1995, republicată şi modificată, revine tribunalului ca instanţă de fond şi Curţii de Apel ca instanţă de recurs. Competenţa teritorială revine instanţei de la sediul debitorului.
Procedura reorganizării judiciare şi a falimentului are drept scop plata pasivului debitorului aflat în imposibilitate de plată (art.2 din Legea nr.64/1995).
Aceasta procedură a reorganizării judiciare şi a falimentului, pentru a fi ocrotite interesele generale ale bunei desfaşurări a activităţii comerciale,se realizează,de că--tre instanţele judecătoreşti şi de alte organe, sub autoitatea organelor judecătoreşti.
Potrivit art.5 din Legea nr.64/1995, organele care aplică procedura sunt:
- instanţele judecătoreşti;
- judecătorul sindic;
- adunarea creditorilor;
- comitetul creditorilor;
- administratorul;
- lichidatorul
Judecătorul-sindic are statutul juridic al unui judecător al tribunalului el îndepli -neşte o funcţie publică, de interes genreal; organizează şi conduce întreaga proce- -dură a reorganizării judiciare şi a falimentului sub autoritatea tribunalului.
Judecătorul-sindic este desemnat de către preşedintele tribunalului dintre ceilalţi judecători sindici desemnaţi.
Toate procedurile prevazute de Legea nr 86 / 2006 privind procedura insolventei, cu exceptia recursului prevazut la art 8 din aceeasi lege, sunt de competenta tribunalului in a carui raza teritoriala isi are sediul debitorul, astfel cum figureaza acesta in registrul comertului, respectiv in registrul societatilor agricole sau in registrul asociatiilor si fundatiilor, si sunt exercitate de un judecator-sindic.
Asadar, deschiderea procedurilor prevazute de Legea nr 86 / 2006 sunt de competenta tribunalului in a carui raza teritoriala isi are sediul debitorul si nu in competenta tribunalului de la sediul creditorului.
Astfel, daca debitorul figureaza ca are sediul conform inregistrarii in registrul comertului in Pitesti, instanta competenta va fi Tribunalul Pitesti.
Repartizarea cauzelor avand ca obiect procedura prevazuta de prezenta lege judecatorilor desemnati ca judecatori-sindici se realizeaza potrivit art. 53 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, in mod aleatoriu, in sistem informatizat.


Musafir

#26625 Re: trezirea

2014-09-23 21:03

#26617: PROPENOXID - trezirea 

 "Une sunteti domnilor de la Sindicatul Victoria   gen  Radu Ion  de la fosta Electroliza cu mercur Morcoase de la Propen ,,fomistul'' ,  Sindicatul  Solidaritatea; cu ,,Micutul''Bica  ,,,Juristul;; Dumitru de la ..Unirea'' care da tichete la cei care se prostitueaza de ce nu participati la Contractul Colectiv de Munca doar icasati cotizatiile -sa va fie rusine IMPOSTORILOR ATI SPALAT CREIERUL CELOR CU SCOLA PUTINA."

Da Diculoiu unde e bai retardule? Nu el detine sindicatul reprezentativ? Nu la el e toata puterea? Nu el e cainele de paza(sau ar trebuii sa fie) al OLTCHIM? Asta v-au invatat ba astia sa faceti (pentru ca sunteti prosti, naivi si retardati) ca sa va distraga atentia , sa va futeti in cur unul pe celalalt si voi in nemernicia voastra asta faceti, exact asa cum au planuit jmecherii. Astia v-au lasat sa credeti ca voi sunteti jmechetii, lideri de sindicat si alte alea, dar de fapt ati urmat exact si intocmai planul lor de care nu e strain nici marele Diculoiu. 

Voi daca va credeti destepti nu vedeti cine a incercat sa profite si a/au fost lasati sa profite de dezordinea creata? Cernev un jmecher care probabil a fost introdus , Ghioca un retard si un obsedat , un complexat al sortii, Marcela o ilustra necunoscuta care in nerusinarea ei a crezut ca poate si ea sa demonstreze ca e cineva , Morcoase , Cocoase , Cap de Cal, Ion Radu maistru fara carte , un alt complexat de importanta lui , Piticul Porno, etc.

Toti acestia asa prosti cum sunt nu au facut nimic altceva decat sa isi bata joc de prostia voastra si mai mare ca a lor.

Oltchimisti, va meritati soarta.

Disponibilizati voi chiar sunteti plante sau poate si mai rau. Cel putin alea se mai misca atunci cand adie vantul.

Sa va duceti dracului de nem roman handicapat.