Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#25676 Re: Re: Gheorghe Piperea = MINCIUNA, DEZINFORMAREA, INCALCAREA LEGII SI HOTIA

2014-08-31 20:33

#25621: - Re: Gheorghe Piperea = MINCIUNA, DEZINFORMAREA, INCALCAREA LEGII SI HOTIA 

 

http://www.zf.ro/

Ramane cum am stabilit ... nimic nu s-a modificat: culmea tupeului şi nesimţirii la Oltchim


Musafir

#25677 MINCIUNA, DEZINFORMAREA, INCALCAREA LEGII SI HOTIA

2014-08-31 21:10

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-01 12:54


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-01 12:56


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-01 12:58


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-01 13:20



Musafir

#25682 Sa nu visati la chinezi pentru ca ei nu lucreaza pe legislatie UE. NU-I INTERESEAZA LICITATIILE:

2014-09-01 16:50

http://stirileprotv.ro/

 

Hu Bin - manager China Communications Construction: "Romania, daca vreti sa grabiti infrastructura, mai bine negociati direct intre guverne, altfel veti astepta ani de zile. E imposibil fiind membri ai Uniunii Europene - acesta este paradoxul, sunteti prinsi la mijloc".

http://www.agerpres.ro

El a adăugat că România este interesată de investiții în industria extractivă minieră.

"Mai ales în domeniul modernizării minelor. Suntem interesați în modernizarea și crearea unor structuri de producție moderne în prelucrarea cuprului, precum și în modernizarea structurilor de producție privind metalele neferoase. În domeniul industriilor ne interesează privatizarea Oltchim, unul dintre cele mai mari combinate petrochimice din Europa, precum și al unor companii care fabrică aparatură medicală, din producția de țevi din fontă și altele", a spus Niță.


Musafir

#25683 Comisia Europeană cere executare silită la Oltchim

2014-09-01 18:47

Comisia Europeană cere executare silită la Oltchim

Comisia Europeană a cerut României o serie de clarificări pe tema privatizării combinatului Oltchim, întrucât există suspiciuni că statul nu se comportă ca un investitor privat, iar preluarea rafinăriei Arpechim de la Petrom ar putea avantaja compania petrolieră, susține președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

“Există suspiciunea că preluarea rafinăriei Arpechim de la Petrom ar putea aduce avantaje celor de la Petrom, întrucât, în aceste condiții, Petrom ar scăpa de unele obligații foarte costisitoare pe care le are cu închiderea rafinăriei, precum decontaminarea zonei”, a precizat Chirițoiu, citat de Agerpres.

Rafinăria Arpechim Pitești este principalul furnizor de materii prime al Oltchim, iar statul s-a angajat să cumpere rafinăria de la Petrom și să o vândă la pachet cu Oltchim, în cazul în care potențialii investitori doresc acest lucru. Petrom a închis Arpechim în anul 2011, din cauza cererii mici de produse petroliere de pe piața din România, iar rafinăria se află acum în conservare.

Potrivit lui Chirițoiu, Comisia solicită statului român să demonstreze că, în cazul Oltchim, se comportă ca un acționar privat. “Comisia cere explicații cu privire la faptul că, deși Oltchim are datorii la stat, statul nu o execută, cum ar trebui să facă orice creditor, iar acest lucru ridică semne de întrebare cu privire la un posibil ajutor de stat”, a mai spus președintele Consiliului Concurenței.

Comisia Europeană a aprobat, în 2012, conversia în acțiuni a unei creanțe 135 de milioane de euro de deținută de statul român la Oltchim, însă conversia nu s-a realizat până acum, deoarece era condiționată de procesul de privatizare.

Combinatul Oltchim a înregistrat pierderi de 114,51 milioane de lei în primul semestru din 2014, în scădere cu 22% față de aceeași perioadă a anului trecut, când pierderile se cifrau la 147,49 milioane de lei. Pierderile din exploatare au fost de 108,8 milioane de lei, iar pierderile financiare s-au cifrat la 5,7 milioane de lei.

Oltchim se află în insolvență din ianuarie 2013 și, după mai multe amânări, termenul de privatizare a fost fixat pentru luna decembrie a acestui an.


Postat pe http://www.energynomics.ro : 01/09/2014

 

PIPEREA

#25684 plan de reorganizare

2014-09-01 18:59

A trecut si luna august, nu s-a intamplat nimic. Oare cat trebuie sa asteptam pentru ca domnii administratori si guvernantii sa ne dea un raspuns cu privire la platile compensatorii.

Nu credeti ca ar fi cazul sa punem aceste intrebari mult mai vocal, poate s-o indura dl Ponta si de disponibilizatii Oltchimului cum s-a indurat de biserici si de pensionari. Ca tot exista fondul de rezerva al Guvernului pt. pomeni electorale.

Mai punem si noi niste intrebari ca vad ca toata lumea ne-a dat uitarii?

 


Musafir

#25685 Re: Comisia Europeană cere executare silită la Oltchim

2014-09-01 19:14

#25683: - Comisia Europeană cere executare silită la Oltchim 

 ACHITA. OLTCHIM, LEGEA:

Legea 85/2006 http://www.dreptonline.ro/

Art. 3,

Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;
Al. 8. creditorul indreptatit sa participe la procedura insolventei este acel creditor care a formulat si i-a fost admisa, total sau in parte, o cerere de inregistrare a creantei sale pe tabelul definitiv al creantelor contra debitorului si care are dreptul de a participa si vota in adunarea creditorilor, inclusiv asupra unui plan de reorganizare judiciara admis de judecatorul-sindic, de a fi desemnati in calitate de membri ai comitetului creditorilor, de a participa la distributiile de fonduri rezultate din reorganizarea judiciara a debitorului sau din lichidarea averii debitorului, de a fi informat sau notificat cu privire la desfasurarea procedurii si de a participa la orice alta procedura reglementata de prezenta lege;

Al. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;

 

c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

IPU, atunci i-am condamnat pe toti la moarte

#25686

2014-09-01 19:33

Dar chiar credeti(disponibilizatii) ca am ajuns milogii lui COPY PASTE de Ponta,te rog vorbeste in numele tau(25684),vreau legal si moral(ca de asta sunt contracte), daca mai este lege in tara asta, ca de analfabeti si milogi sant satul. 


Musafir

#25687 plan de reorganizare

2014-09-01 19:41

#25684: PIPEREA - plan de reorganizare 

 

Suntem in SEPTEMBRIE. Minciunile lui Pipera: uite planul ... unde-i planul?

2014-08-31 16:46

Chiar asa! Suntem in septembrie domnule Gheorghe Piperea. Unde sunt promisiunile? Sunt doar minciuni:
- a crescut capacitatea de productie si noi nu stim - de la vorbe la fapte drumul este presarat cu previziuni si promisiuni care se transforma in MINCIUNI - "conform previziunilor domnului ministru Niţă, la sfârşitul lunii august Oltchim va funcţiona la 40% capacitate", a precizat Piperea;
- avem un plan de reorganizare si noi nu stim - de la vorbe la fapte drumul este presarat cu promisiuni - la foc automat care se transforma in MINCIUNI - "pot garanta că la sfârşitul lunii august avem un plan de reorganizare la Oltchim şi acest plan de reorganizare printre altele va prevede vânzarea Oltchim SPV, dar nu numai.", a declarat Piperea;
- au venit banii din CHINA si noi nu stim sau poate ii aduce in bocceluta premierul aflat la plimbare in CHINA - de la vorbe la fapte drumul este presarat cu promisiuni care se transforma in MINCIUNI (cum e turcul şi pistolul ... cum e Ponta si Piperea!!!) - "banii din China or să vină în tranşe până la sfârşitul lunii decembrie, dar atenţie, nu e vorba doar de banii din China", a declarat Piperea.

Chiar asa! Masura falimentului este valabila numai pentru Piperea nu si pentru disponibilizati?
Falimentul "muma" pentru Piperea si "ciuma" pentru salariati - adica "falimentul actioneaza cu dubla nmasura" ... depinde in ce barca esti.
- OLTCHIM isi poate recupera banii daca baga in faliment ASTRA -
"Am cerut falimentul Astra. Dacă se ajunge la falimentul Astra, Oltchim are şanse să obţină sumele ca orice asigurat."
- Actiune complet gresita daca disponibilizatii cer falimentul OLTCHIM  - "dacă disponibilizaţii ar cere falimentul Oltchim, ar fi o acţiune complet greşită deoarece falimentul înseamnă cel puţin un an jumătate până când se obţin nişte bani din vânzări şi, de asemeni, lichidarea nu se ştie cât ar dura" spune Pipera.

 

AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?
NOI AM VAZUT CU TOTII … SOLUTII NU AVETI!

 

 - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - // - 

Si iata ce declara administratorul judiciar al OLTCHIM - Gheorghe Piperea, in "BURSA" din data de 19.06.2014: "În august va exista un plan de reorganizare la Oltchim"

 

 

 

     Administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, a declarat, miercuri, că la sfârşitul lunii august va exista un plan de reorganizare a combinatului care va prevedea atât varianta vânzării societăţii, cât şi cea a funcţionării" aşa cum este acum la capacitate de 40-65%".

     "Conform previziunilor domnului ministru Niţă, la sfârşitul lunii august Oltchim va funcţiona la 40% capacitate", a precizat Piperea, citat de Agerpres, continuând: "Banii din China or să vină în tranşe până la sfârşitul lunii decembrie, dar atenţie, nu e vorba doar de banii din China, mai e vorba de aproximativ 9 milioane de euro din alte surse de finanţare. Pot garanta că la sfârşitul lunii august avem un plan de reorganizare la Oltchim şi acest plan de reorganizare printre altele va prevede vânzarea Oltchim SPV, dar nu numai. Există şi o măsură complementară planului A, hai să-i spunem planul B, în care societatea îşi desfăşoară activitatea aşa cum este acum, la capacitate de 40-65%. Procedura de selecţie a investitorului care va prelua Oltchim se va relua pe 12 decembrie. Nu pot spune mai mult deoarece până în 24 iunie, când urmează să se aprobe de către Comitetul Director toate demersurile pentru obţinerea de credite, pentru reducerea costurilor etc, sunt confidenţiale. Condiţiile de obţinere a creditului din China sunt confidenţiale".

     Referitor la banii pe care îi solicită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că "în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor".

     Valoarea pagubelor produse de managementul anterior de la Oltchim, potrivit lui Piperea, se ridică la 500 de milioane de euro. "Astăzi am avut un termen într-o acţiune care este la îndemâna adminis¬tratorului judiciar. Este vorba de o acţiune prin care încercăm antrenarea răspunderii managementului anterior al societăţii, care deşi a constatat că societatea se afla în insolvenţă din 2009, nu a luat nicio măsură, ba mai mult decât atât, s-a afundat în pierderi. Pentru că azi s-au făcut nişte întâmpinări, se va judeca probabil în 19 noiembrie această acţiune. Din această acţiune, organele de anchetă penală, pe care noi le-am sesizat încă de anul trecut, vor putea să-şi extragă toate probele necesare pentru a declanşa ceea ce trebuie să fie declanşat. Valoarea pagubelor de la Oltchim, după calculele noastre, se ridică la 500 de milioane de euro", a spus Piperea.

     Acesta spune că a cerut falimentul Astra, iar Oltchim ar putea primi sumele asigurate.

     "Am cerut falimentul Astra. Dacă se ajunge la falimentul Astra, Oltchim are şanse să obţină sumele ca orice asigurat. Asigurarea pentru Oltchim este de 10 milioane de euro, adică jumătate din capitalul de lucru care ne este nouă necesar (...) Atenţie însă că nu e vorba de un prejudiciu de doar zece milioane de euro, care este suma care a fost asigurată. Noi ne referim la un prejudiciu de 500 de milioane de euro, asta invocăm noi astăzi", a mai spus administratorul judiciar.

     Dacă s-ar ajunge la falimentul Oltchim, administratorul judiciar a spus că ar pleca în secunda următoare, falimentul fiind o variantă greşită.

     "Dacă disponibilizaţii ar cere falimentul Oltchim, ar fi o acţiune complet greşită deoarece falimentul înseamnă cel puţin un an jumătate până când se obţin nişte bani din vânzări şi, de asemeni, lichidarea nu se ştie cât ar dura. Dar ar trebui pus în balanţă, a aştepta 6-7 luni de zile până la privatizarea combinatului sau a aştepta doi ani de zile pentru lichidare, cu riscul de a intra în concurs cu creditorii. Şi ar trebui să ştie toată lumea că dacă se va ajunge la faliment, Piperea nu va fi lichidator. Dacă se va ajunge la faliment, în secunda următoare eu am plecat", a mai spus Piperea.

     Oltchim este cea mai mare societate economică din judeţul Vâlcea, aflat în insolvenţă din ianuarie

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-09-01 19:45



Musafir

#25689 Re: plan de reorganizare

2014-09-01 19:50

#25684: PIPEREA - plan de reorganizare 

 

 Mila la Ponta sau Piperea pe banii mei, bravooo maa...  AR TREBUI SA LE LUAM PILEA DUPA EI, SA-I LASAM IN CURU GOL PENTRU BANII DATORATI NOUA, sa nu se mai plimbe ei asa pe la munte, pe la mare, sa-si faca plinul la SUV-uri (apropo, cat costa suv-ul lui piperea, cred ca se aproppie de suma creantei care trebuie sa o primesc )

HOTIA SI FURTUL TREBUIE PEDEPSITE DE LEGE, JUDECATORUL SINDIC SA PUNA IN APLICARE LEGEA SA SE ACHITE LA TOTI BANII LA ZI (DISPONIBILIZATI SI ANGAJATI ) SI SA INCEAPA SA LE ACHITE SI CELORLALTI CREDITORI, CONFORM LEGII PE TABELUL FINAL DE PLATI DIN PROGRAMUL FINAL DE REORGANIZARE. ALTFEL STATUL ROMAN ESTE OBLIGAT SA ACHITE PENTRU CA EI AU FOST CEI CARE NE-AU TRIMIS ACASA.


Musafir

#25690 Re:

2014-09-01 19:55

#25686: IPU, atunci i-am condamnat pe toti la moarte -  

 Nu sunt 25684, dar daca vorbesti de legal si moral in Romania inseamna ca ai o problema. Cam cat mai trebuie sa stai prin instante ca sa poti sa realizezi ca "legal si moral" nu e pentru noi "plebea proletara". La cate institutii abilitate mai trebuie sa bati la poarta ca sa vezi ca legea e in mainile lor si o manuiesc dupa interesul si bunul lor plac. 

Solutia "1907"

Probabil tara asta, dealtfel una bogata si frumoasa e in situatia in care e din cauza unora ca tine care daca inca mai crezd in "statul de drept" , ori sunt naivi ori sunt imaturi.

Daca Romania ar fi populata de oameni ca aia 20=30 de se tot duc si pun presiune pe la prefectura si consiliul judetean , alta era fata acestei tari.

Concluzia : dragi disponibilizati , stati acasa ca veti primii bani , ciuciu(p..a)


Musafir

#25691 Re: Re: plan de reorganizare

2014-09-01 19:59

#25689: - Re: plan de reorganizare 

HOTIA SI FURTUL TREBUIE PEDEPSITE DE LEGE, JUDECATORUL SINDIC SA PUNA IN APLICARE LEGEA SA SE ACHITE LA TOTI BANII LA ZI (DISPONIBILIZATI SI ANGAJATI ) SI SA INCEAPA SA LE ACHITE SI CELORLALTI CREDITORI, CONFORM LEGII PE TABELUL FINAL DE PLATI DIN PROGRAMUL FINAL DE REORGANIZARE. ALTFEL STATUL ROMAN ESTE OBLIGAT SA ACHITE PENTRU CA EI AU FOST CEI CARE NE-AU TRIMIS ACASA."

Ne scuzati , de maine incepem plata dar sa nu pedepsiti "hotia si furtul"


Musafir

#25692 Re: Re:

2014-09-01 19:59

#25690: - Re:  

 Judecatorul sindic trebuie sa puna in aplicare platile, asta este, chiar daca suv-ul lor costa exact cat poate avem de luat noi banii, insa din  12 Mai 2014 cum spunea Niculae Balan pana azi 01.09.2014 si promisiunea publica data de Piperea cu sfarsitul lunii august, n-am vazut nimic pus in aplicare, noi banii nu i-am primit si ei au incalcat tot ceea ce au spus. Oare a cata repetitie, repetitiilor, repetentilor....?????

HOTIA SI FURTUL TREBUIE PEDEPSITE DE LEGE, JUDECATORUL SINDIC SA PUNA IN APLICARE LEGEA, SA SE ACHITE LA TOTI BANII LA ZI (DISPONIBILIZATI SI ANGAJATI ) SI SA INCEAPA SA LE ACHITE SI CELORLALTI CREDITORI, CONFORM LEGII PE TABELUL FINAL DE PLATI DIN PROGRAMUL FINAL DE REORGANIZARE. ALTFEL STATUL ROMAN ESTE OBLIGAT SA ACHITE PENTRU CA EI AU FOST CEI CARE NE-AU TRIMIS ACASA.


Musafir

#25693 Re: Re:

2014-09-01 20:02

#25690: - Re:  

 Daca toti disponibilizatii ar fi ca aia 20=30 de se tot duc si pun presiune pe la prefectura si consiliul judetean , aveati demult banii luati


Musafir

#25694 Re: Re: Re:

2014-09-01 20:04

#25693: - Re: Re:  

 Si de ce nu ii avem??? Unde sunt banii??? Ce s-a realizat, in afara de faptul ca unii au complicatii medicale si s-au agravat problemele tuturor....etc???

ACUM TOATE AUTORITTILE NE DAU DREPTATE ( DUPA TOATA IMBARLIGATURA PRODUSA....) SI ...

STATUL ROMAN TREBUIE SA ACHITE!!!!!!!!!! ESTE PATRON MAJORITAR CARE A TRIMIS SALARIATI ACASA. (SA NU MAI PUN MINCIUNILE, DEZINFORMAREA, HAOSUL, MITOCANIA, DERUTA, FURTUL, IMPUNEREA DE AVOCATI HOTI...ETC.)

ACHITA. OLTCHIM, LEGEA:

Legea 85/2006 http://www.dreptonline.ro/


Musafir

#25695

2014-09-01 20:16

Salariati sunt angajatii peste 2700 si disponibilizati 929 pana la stingerea litigiului de munca cu societatea. Angajatii daca ei cred ca mai sunt cumparati cu niste false iluzii, sa stiti ca s-a luat decizia demult si se stie public viitorul, voi veti suporta mai rau ca noi situatia. DORMITI.


Musafir

#25696 Re: Re: Re: Re:

2014-09-01 20:16

#25694: - Re: Re: Re:  

  "Si de ce nu ii avem??? Unde sunt banii??? Ce s-a realizat, in afara de faptul ca unii au complicatii medicale si s-au agravat problemele tuturor....etc???

ACUM TOATE AUTORITTILE NE DAU DREPTATE SI ...

STATUL ROMAN TREBUIE SA ACHITE!!!!!!!!!! ESTE PATRON MAJORITAR CARE A TRIMIS SALARIATI ACASA. (SA NU MAI PUN MINCIUNILE, DEZINFORMAREA, HAOSUL, MITOCANIA, DERUTA, FURTUL, IMPUNEREA DE AVOCATI HOTI...ETC.)"

Nu ai inteles nimic. Romania nu e un stat de drept decat pe hartie. Ca sa poti sa iti iei banii, trebuie sa fi si tu si toti ceilalti disponibilizati alaturi de cei 20=30 disponibilizati care se tot zbat  pe la prefectura si pe la consiliul judetean.

In curand va sosii in Valcea cel care impreuna cu Piperea ti-au furat din buzunar banii , tie si celor 929 de disponibilizati banii. Hai sa-l primim asa cum se cuvine, dar nu cu paine si sare.

 


Musafir

#25697 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-09-01 20:22

#25696: - Re: Re: Re: Re:  

Domnule Toanta , am inteles ca ati primit raspun la sesizarea facuta la DIICOT. Daca aceasta sesizare a fost depusa de catre dvs. nu inseamna ca ati facut-o in nume propriu si e doar a dvs. Ati depus-o dvs. in numele nostru. Daca noi am avut incredere in dvs. va rugam , nu ne dezamagiti. Raspunsul e si pentru noi  


Musafir

#25698

2014-09-01 20:42

Rares Bogdan acum la realitatea tv. Despre Oltchim.

http://www.realitatea.net/

2 ANI JUMĂTATE DE GUVERNARE, BILANŢ NEGRU: ŞOMAJ, SĂRĂCIE, DISPERARE – ora 22.00


După un 2 ani şi jumătate de guvernare, România lui Victor Ponta arată mai rău ca Epoca de Aur a lui Nicolae Ceauşescu: aproape jumătate din populaţie trăieşte la limita sărăciei, iar numărul şomerilor este întrecut doar de numărul celor care suferă de boli psihice. Cine îl opreşte pe preşedintele PSD?

 

2 ANI JUMĂTATE DE GUVERNARE, BILANŢ NEGRU: ŞOMAJ, SĂRĂCIE, DISPERARE – ora 22.00
În această seară, de la ora 22.00, urmăreşte „Jocuri de Putere” pentru prima parte din serialul „RECHIZITORIUL”. Află de la invitaţii lui Rareş Bogdan de ce a ratat Ponta reforma pe care o promitea în timpul Guvernului Boc! Cine a avut interesul ratării privatizărilor de la Oltchim şi CFR Marfă? Câţi bani au băgat în buzunare cei care le-au ratat?
 
De ce avem cea mai scumpă benzină din lume? De ce nu avem drumuri moderne? De ce a mărit guvernul amenzile? De ce sunt în pericol pensiile? Unde este milionul de locuri de muncă promis? De ce este împins mediul de afaceri românesc la faliment? Cine câştigă? De ce nu înţelege premierul că din cauza corupţiei, investitorii americani nu mai vor să aducă bani în România? Cât de mult s-a extins şpaga? Cât costă un ministru? Dar un Guvern?

Răspunsurile în această seară, la „Jocuri de Putere”, numai de la invitaţii lui Rareş Bogdan, la Realitatea TV de la ora 22.00.




Musafir

#25699 ???????????????

2014-09-01 20:57

abcdef

SC Oltchim SA are acum 2.441 de salariaţi, faţă de 3.175 la data de 30 iunie 2013.

http://www.impactreal.ro/

Conducerea SC Oltchim SA estimează că, o dată cu creşterea gradului de utilizare a capacităţii de producţie, problema lichidităţilor se va rezolva, iar societatea va avea capacitatea de a-şi achita integral şi la termen datoriile curente. Menţionăm, de asemenea, că întocmirea situaţiilor financiare încheiate la 30 iunie 2014 s-a făcut în baza  prevederilor Ordinului Ministrului Finanţelor Publice nr. 936/16 iulie 2014, pentru aprobarea sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2014 a operatorilor economici. Situaţiile financiare ale SC Oltchim SA încheiate la data de 30 iunie 2014 nu au fost auditate.

 

Ca urmare a intrării societăţii în procedura insolvenţei, datoriile înregistrate la 30 ianuarie 2013 (data intrării în insolvenţă), regăsite în sold la 30 iunie 2014 (3,4 miliarde de lei) sunt înscrise în tabelul preliminar al creanţelor SC Oltchim SA, iar modul în care vor fi onorate va fi stabilit prin planul de reorganizare, conform Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei. SC Oltchim SA achită impozitele şi taxele aferente salariilor prin compensare cu TVA de recuperat, înregistrat de societate. La societăţile aflate în insolvenţă, compensarea se efectuează numai după finalizarea controlului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).


Musafir

#25700 Re: Sa nu visati la chinezi pentru ca ei nu lucreaza pe legislatie UE. NU-I INTERESEAZA LICITATIILE:

2014-09-01 21:03

#25682: - Sa nu visati la chinezi pentru ca ei nu lucreaza pe legislatie UE. NU-I INTERESEAZA LICITATIILE: 

 Demolarea Arpechim ar însemna sfârşitul producţiei PVC la Oltchim?

Gheorghe Piperea: Nu neaparat. Materia primă necesară, în special această benzină nafta se poate obţine şi din altă parte.

Cea mai bună soluţie este însă ca cineva din domeniul petrochimic să cumpere într-o prima fază Bradu şi după, rafinăria de la Arpechim, astfel încât să reintegreze această activitate şi să o împartă în aceste trei divizii.

Sunt cel puţin doi actori mari importanţi care vor să implanteze în România, pentru că nu pot altfel să se implanteze în Europa.

http://www.zf.ro/

19 apr 2013

 

Un consorțiu format din companiile chineze BAOTA Petrochemical Group și JUNLUN Petroleum Co. Ltd. și-a manifestat în ultimele luni interesul pentru achiziționarea Oltchim și Arpechim.

http://www.agerpres.ro/

27 Mar 2014