Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#24551 Re: SALVAREA OLTHIM-ARPECHIM....GARGARA POLITICA ELECTORALA SI DE INTERESE PERSONLE

2014-07-24 21:20

#24515: - SALVAREA OLTHIM-ARPECHIM....GARGARA POLITICA ELECTORALA SI DE INTERESE PERSONLE "Dupa discutia de astazi de la Pitesti cu dl.Stanescu se trag urmatoarele concluzii:
1.Se taraganeaza prolema pana la alegeri. Functie de cine "iese" la alegeri "scoate dl ministru Nita asul din maneca,daca mai ramane"...sau nu! (pleca cu AS cu tot), mai vedem....(deci cu alte cuvinte aveti grija pe cine votati!)Oricum chiar daca iese sau nu, cine trebuie, se pare ca decizia este luata deja din alte considerente (PCC, firme de fier vechi,FMI,etc.,-deci supunere totala pentru interesele NOASTRE!!!!!!!!!!!!) si noi tot vom pleca acasa.
2.Salarii restanta ANGAJATI si ordonanta DISPONIBILIZATI la Sfantul ASTEAPTA!
3.Se calca in picioare toata legislatia din Romania iar tot aparatul judecatoresc, avocati, procurori si servicii de orice gen, au o tema clara:nu trebuie sa se dea dreptate salariatilor si disponibilizatilor si trebuie sa apere STATUL (STAT SUB UMBRELA CARUIA SE ASCUND INTERESE PERSONALE SAU DE GRUP!).
4.Se asteapta pe langa alegeri si expirarea CCM din decembrie a.i. sa nu se mai plece cu salarii compensatorii (SINDICATELE STIU DE CE!).Nu mai are rost sa comentam deoarece cine a inteles si vede ce se intampla a tras clar o concluzie.Nici macar forurile politice din Valcea si Arges nu se mai intereseaza de problema OLTCHIM-ARPECHIM.Minunata industrializare a Romaniei promisa de GUVERN si marirea numarului de locuri de munca s-a uitat si a ramas la nivel de promisiune electorala si minciuna!
5.Sindicatele care cf.legislatiei in vigoare ar trebui sa apere drepturile salariatilor si ale fostilor salariati de pe urma carora au ros un ciolan, sunt partase cu conducerea, indiferent care este ea.Unii apara interesele Petrom si PSD (indepartarea concurentei), iar altii apara interesele PDL pentru a demonstra ca PSD nu face nimic. Din aceasta lupta perdantii suntem noi:salariati,disponibilizati si POPORUL ROMAN! Si daca ne gandim ca toate aceste se fac pentru interese obscure de grup si personale, cum sa nu iti versi focul pe ei?
Oare ce fac Serviciile Secrete daca nu se iau masuri de catre cei care au acces la informatii? De ce nu se schimba legislatia ca aceste Servicii sa poata informa populatia sau DNA-ul despre faptul ca au anuntat si nu s-au luat masuri de forurile carora li s-a adus la cunostiinta despre starea de fapt, pana nu este prea tarziu ca in cazul PETROM?
Ar fi multe de spus dar vad ca degeaba se spun pentru ca "APA TRECE, PIETRELE RAMAN!", iar noi ramanem cu punga goala pe drepturile constitutionale si legale."

#24515: - SALVAREA OLTHIM-ARPECHIM....GARGARA POLITICA ELECTORALA SI DE INTERESE PERSONLE

De ce nu o face public in presa??? Tot cu susoteli si baliverne umbla, pai mai "ieri" SPUNEA EXISTA CADRUL LEGAL salarii plati compensatorii disponibilizati si angajati,  el vine din Securitate si  Aparare Nationala, are diploma, sa se miste domnul Stanescu pentru a platii salariile ( salarii plati compensatorii si angajati ), sa respecte ceea ce a recunoscut si Juramantul  pentru Apararea Natiunii, romanilor. Pe cine mai vrei sa anunti ???

 

http://www.indiscret.ro/articol-combinatul-oltchim-la-un-pas-de-faliment=>BOGDAN STANESCU  EXISTA CADRUL LEGAL

 

http://www.oltchim.ro/ => Securitate si Aparare Nationala, are diplome, sa se miste domnul Stanescu sa achite salariile


STATUL MAJOR II ORDONA SA  APERE  ROMANII SI TARA!!!!!!!!!!!!!!!!!

"(PCC, firme de fier vechi,FMI,etc.,-deci supunere totala pentru interesele NOASTRE!!!!!!!!!!"

ATENTIE MARE: ACESTIA SPUN ACHITA DATORIILE SI LAS-OO...., ACHITATI TOT  SI DUPA SPUNE GATA, STOP.

 

NU MAI MINTITI!!!!!

http://i.imgur.com/AyaLuJV.jpg...


 


======================================================================================

VALCEA NU NUMAI CA STIE, E CAM GREU SA FIE ANUNTAT PUBLIC. SE SPUNE PRINTRE RANDURI SI CUVINTE. EXACT CUM TRIMTEA DOMNUL STANESCU INFORMATII CATRE NOI, AM CITIT DE SUS IN JOS SI IN LATERAL TEXT DESCRIS CA LA CARTE.

FOARTE COOOL, DAR ADEVARAT TOT CEEA CE A SCRIS.

Prefectul nostru deja anunta ceva....

Dumitru Cornoiu: „Problema nu trebuie să mai ajungă la Guvern”

 

http://www.impactreal.ro/2014072017274/Prefectul-va-chema-la-raport-toti-factorii-responsabili-de-soarta-Oltchim.html

ATENTIE!!!

http://i.imgur.com/uF2CFko.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

Ministrul a spus smechereste, creditorii sunt banii lor si trebuie sa li se achite. Atentie mare a spus!!!!!!!!! Inainte a batut campii pentru deruta, cu masa credala (care nu era discutia banilor aceia)...

Si a incheiat cu banii lor trebuie achitati...creditorii. Deci stie, dar omul e pervers.

FITI ATENTI!!!

Ministrul Economiei vorbeşte despre soarta Oltchim, reindustrializarea României şi negocierile cu China

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/ministrul-economiei-vorbeste-adevarul-live-despre-soarta-oltchim-reindustrializarea-romaniei-negocierile-china--8_53bb9dc40d133766a83cfd58/index.html

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII NU SUNT LA MASA CREDALA (PUNCT).

Va ofer text la interviu adevarul.ro  spus de Nita:

"SA RESPECTAM CU TOTII LEGEA !!!"

"Comitetul creditorilor este cel care spune ce trebuie sa faca cu aceasta companie"

"PENTRU CA, BANII SUNT AI LOR !!!"

"PAI, ASTA ESTE...!!!"


Musafir

#24552 Re: Re: Re: Trandafire, Patraulea dormiti ma?

2014-07-24 21:31


Musafir

#24553 Cu CAS o rezolvăm, dar ce facem cu închiderea Arpechim Piteşti, Oltchim Rm. Vâlcea,...

2014-07-24 22:21

Cu CAS o rezolvăm, dar ce facem cu închiderea Arpechim Piteşti, Oltchim Rm. Vâlcea, Mechel Târgovişte, Alor Oradea, Europharm Braşov sau Ursus Cluj?

http://www.zf.ro/opinii/cu-cas-o-rezolvam-dar-ce-facem-cu-inchiderea-arpechim-pitesti-oltchim-rm-valcea-mechel-targoviste-alor-oradea-europharm-brasov-sau-ursus-cluj-12972838

Este bine că după patru ani de şocuri fiscale de la PDL (impozitul forfetar, TVA) şi după alţi doi ani de la PSD (acciza pe benzină, taxa pe stâlp) se pune acum problema scăderii contribuţiilor sociale, dar războiul care s-a declanşat este nejustificat de mare pentru o măsură care nu scoate România din subdezvoltare.

Atâta energie s-a consumat pentru justificarea sau contra-justificarea acestei măsuri încât aparent de ea atârnă cu totul relansarea economică şi punerea României pe un drum corect, ceea ce este fals.

Lupta cea mare este de fapt cu subdezvoltarea şi anume cu oprirea industrializării şi a urbanizării ţării în urmă cu 25 de ani. Faţă de 8 milioane de salariaţi cât avea în 1990, România mai are astăzi doar 4,5 milioane iar gradul de urbanizare stagnează la 52% în ultimele două decenii şi jumătate.

Privatizarea - către străini, către români – a fost urmată din păcate în multe, prea mult locuri, de distrugere şi capitalul venit în loc, străin în primul rând, nu l-a înlocuit pe cel anterior pentru a putea antrena suficient economia şi populaţia în activităţi cu valoare adăugată.

Carom Oneşti, Fibrex Săvineşti, Moldosin Vaslui, IMUM Medgidia, fabricile de zahăr şi de ulei din Bărăgan, Chimopar Bucureşti, Doljchim Craiova, Solventul Timişoara, Sinteza Oradea – numai câteva exemple din sute de fabrici de îngrăşăminte, de fibre şi fire sintetice, de reactivi chimici, mase platice, solvenţi, insecticide, aditivi pentru uleiuri minerale sau produse farma, cu mii de angajaţi care în loc să fie modernizate au fost demolate sau aşteaptă la rând.

Nu era nevoie în România de îngrăşăminte, de fire şi fibre, de reactivi chimici şi medicamente?

Închiderea capacităţilor industriale a fost urmată de depopulare: cu 32% a scăzut populaţia oraşului Roman între 2002 şi 2012, cu 23% Câmpia Turzii, cu 22% populaţia oraşului Brăila şi cu 26% populaţia oraşului Turnu Măgurele. Unde s-a mai văzut, în ce ţară din lume a mai avut loc o aşa depopulare ca urmare a condiţiilor vitrege de trai fără să fi avut un război sau ciumă?

Sunt 34 de oraşe unde populaţia a scăzut cu mai mult de 20% în perioada 2002-2012, unde condiţiile din şcoli şi spitale sunt deplorabile, pe măsura lipsei locurilor de muncă, unde tinerii gândesc că nu au altă şansă decât să plece imediat ce fac 18 ani în Italia sau Spania pentru joburi necalificate.

Scăderea CAS (o măsură de altfel de salutat, că acum poate se răzgândesc şi anunţă o creştere de 5% a CAS la anul, ca să acopere deficitul fondului de pensii publice!) nu ţine locul unui Program Naţional de Relansare a Economiei de care are nevoie România.

Nu ţine locul centrelor de procesare a laptelui, a legumelor şi fructelor care ar trebui să apară în fiecare comună din România, nu ţine locul acoperii ruşinii de a avea deficit comercial extern la produse de panificaţie când din satele depopulate, cu case şi garduri semidărâmate, unde copiii se joacă în praf desculţi, zboară azi camioanele de 20 de tone de grâu care umflă conturile traderilor.

Aceasta a fost situaţia în anii ’90, iar din păcate în prezent vine iar un val de închideri, ale investitorilor străini: fabrica de oţeluri speciale Mechel Târgovişte (investitori ruşi), fabrica d emedicamente Europharm Braşov, pentru care britanicii nu au găsit un cumpărător, fabrica de bere Ursus demolată la Cluj sau fabrica de ciocolată Poiana demolată la Braşov.

La acestea se adaugă capacităţile industriale ale românilor care sunt sufocate de lipsa capitalului. Băncile străine au ajuns, culmea, să finanţeze cu depozitele românilor – pentru că de acasă nu mai aduc bani, ci dimpotrivă, îşi reduc expunerea locală - firmele străine: austriecii pe austrieci, grecii pe greci, germanii pe germani, francezii pe francezi.

Valul de insolvenţe care a lovit economia este din ce în ce mai greu de suportat. Cu o rată a creditelor neperformante de 22% sistemul bancar este aproape „în pioneze“ având nevoie acută de bani suplimentari de la statele de unde vin băncile prezente în România, aşa cum a fost salvată Bancorex cu banii statului român. Dar va accepta contribuabilul austriac, grec sau francez să contribuie la salvarea băncilor care au sucursale în România?

Din acest punct de vedere, este dramatic să ajungi să spui într-un document guvernamental că finanţezi scăderea CAS „dintr-o mai bună recuperare“ a obligaţiilor fiscale de la firmele în insolvenţă. Păi dacă firmele respective nu mai au piaţă, nu mai au produse, nu mai au finanţare, adică sunt muribunde, tu ca guvern speri să le strângi şi mai tare de gât să scoţi mai mulţi bani de la ele şi te bazezi pe aceşti bani pentru reducerea CAS?

„Păi nu ţi-am spus că n-am? Ce să-ţi fac eu dacă n-am?“, spune Moromete al lui Marin Preda când vine „Fonciirea“, adică Fiscul, la poartă. Adică tu ca guvern tot de la Moromete care n-are speri să iei banii ca să-i spui după aia – uite, băi Moromete, ţi-am redus dările cu 5%!

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.07.2014


Musafir

#24554

2014-07-25 04:24

Nu stiu daca avocatii si-au batut sau nu joc de noi, sigur insa s-au orientat la o speta din care au castigat mult cu eforturi minime. Ca situatia era defavorabila din start noua disponibilizatilor se stoia de la inceput. Numai cine nu a vrut sa auda si sa creada nu a stiut. Problema mare este de fapt LEGEA care permite aceasta situatie. Permite ca o firma in insolventa sa nu-si plateasca datoriile catre angajati si disponibilizati dar totusi sa tina 20 de directori cu masina la scara si alte bonusuri babane.
Aici e problema.
Si asta trebuia taxat de fapt daca exista o coeziune intre oamenii din Oltchim indiferent de caste.

Musafir

#24555 Re:

2014-07-25 05:29

#24554: -

Imi pare rau sa te contrazic, dar legea nu permite decat achita (Legea nr.85/2006, Art. 3, AL.20,AL. 22) si sa ai termene de redresare si achitare, sa treci pe plus. Voi daca nu cititi eu n-am nicio vina si nici altii. Vezi, deja ai spus adevarul, acele masini pot fi vandute asa spune legea si posturile restructurate, n-ai profit incepi sa vinzi diin societate tot ce poti vinde (s-a indeplinit si asta, s-a vandut din combinat, dar banii noi nu i-am primit fiind, primii creditori prioritari la plata salariatiilor, plati salarii compensatorii si angajatii salarii ), pana-ti achiti TOT la zi si faci reorganizare, pentru ca restructurare salariati si activitate s-a realizat, insa acum trebuie sa merga la urmatorul pas, ACHITARE CREDITORI, ASA SPUNE LEGEA, DACA NU INDEPLINESTE PASII ACESTIA INTRA IN FALIMENT.

CITITI FRATILOR, RECITITI LEGEA. LASATI POVESTILE SPUSE DE NESTIUTORI, DACA INCALCA CINEVA LEGEA AIA SUNTETI VOI SA NU O RESPECTATI SI EI ABUZEAZA DE VOI CA NU O STITI.

FALS: INSOLVENTA ESTE PENTRU ACHITARE. NU SE ACHITA CE ESTE INAINTE DE INSOLVENTA SI ACELEA AU INTRAT LA MASA CREDALA, DUPA CE IESE DIN INSOLVENTA SE ACHITA SI CE ESTE LA MASA CREDALA, DE CAND AI DAT STARTUL INSOLVENTEI, TREBUIE SA ACHITI LA ZI PLATILE CATRE SALARIATI (ANGAJATI SI DISPONIBILIZATI), DUPA RESTUL CREDITORILOR IN ORDINEA CREANTEI LOR.

#23470 Legea 85/2006 privind procedura insolventei

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

Legea 85/2006

Art. 3,

Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;
Al. 8. creditorul indreptatit sa participe la procedura insolventei este acel creditor care a formulat si i-a fost admisa, total sau in parte, o cerere de inregistrare a creantei sale pe tabelul definitiv al creantelor contra debitorului si care are dreptul de a participa si vota in adunarea creditorilor, inclusiv asupra unui plan de reorganizare judiciara admis de judecatorul-sindic, de a fi desemnati in calitate de membri ai comitetului creditorilor, de a participa la distributiile de fonduri rezultate din reorganizarea judiciara a debitorului sau din lichidarea averii debitorului, de a fi informat sau notificat cu privire la desfasurarea procedurii si de a participa la orice alta procedura reglementata de prezenta lege;

Al. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;

c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

Al. 21. categoria de creante defavorizate este prezumata a fi categoria de creante pentru care planul de reorganizare prevede cel putin una dintre modificarile urmatoare pentru oricare dintre creantele categoriei respective:
a) o reducere a cuantumului creantei;
b) o reducere a garantiilor sau a altor accesorii, cum ar fi reesalonarea platilor in defavoarea creditorului;
c) valoarea actualizata cu dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei, daca nu este stabilit altfel prin contractul privind creanta respectiva sau prin legi speciale, este mai mica decat valoarea la care a fost inscrisa in tabelul definitiv de creante;
Al. 22. prin program de plata a creantelor se intelege tabelul de creante mentionat in planul de reorganizare care cuprinde cuantumul sumelor pe care debitorul se obliga sa le plateasca creditorilor, prin raportare la tabelul definitiv de creante si la fluxurile de numerar aferente planului de reorganizare, si care cuprinde:
a) cuantumul sumelor datorate creditorilor conform tabelului definitiv de creante pe care debitorul se obliga sa le plateasca acestora;
b) termenele la care debitorul urmeaza sa plateasca aceste sume;


Musafir

#24556 Vasile Măndică, fostul director economic al Oltchim, a plecat în lumea celor drepți

2014-07-25 06:19

http://www.eurovalcea.ro/index.php/2012-08-28-11-11-41/item/3445-vasile-m%C4%83ndic%C4%83-fostul-director-economic-al-oltchim-a-plecat-%C3%AEn-lumea-celor-drep%C8%9Bi

http://www.eurovalcea.ro/media/k2/items/cache/69525150ee69f19c29b21d7f5dabfc82_M...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în Împarația Sa pe cel care a fost printre noi Vasile Măndică! Sincere condoleanțe întregii familii și regrete eterne.

 

Am aflat cu tristețe vestea plecării dintre noi a celui care a fost, pentru mulți ani, principalul pilon de susținere economică al Oltchim. L-am cunoscut personal, l-am admirat și l-am respectat, pentru verticalitatea și sinceritatea care îl caracteriza.

Dumnezeu să-i aşeze sufletul în rândul celor drepţi şi să-i dea pacea veşnică celui care a fost Vasile Măndică. Fie ca Bunul Dumnezeu să aducă alinare familiei îndoliate și să le dea putere să treacă peste aceste momente grele.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!


Szőcs Francisc

Redactor Șef
VOCEA OLTENIEI - EUROVÂLCEA

 


Musafir

#24557 Re: Re: Re: Re: Re: Re: JUDECATORUL-SINDIC.

2014-07-25 10:36

#24517: - Re: Re: Re: Re: Re: JUDECATORUL-SINDIC.

#23472 Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

 

 

#23470 Legea 85/2006 privind procedura insolventei

 

 

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

#23506 Re: Re: Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

 

SA INCEAPA PLATILE CATRE CREDITORI, PRIMII SALARIATII (PLATILE COMPENSATORII SI ANGAJATI)

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,TRIBUNAL...!!!

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII SI ANGAJATII:

 

BOGDAN STANESCU RECUNOSCAND CA EXISTA CADRUL LEGAL SA FIM PLATITI CU BANII SALARIILOR PLATILOR COMPENSATORII, CEI 9 MILIOANE EURO, SI PIPEREA A ZIS CA NE DA BANI IN SECUNDA CAND ARE IN CONT SUMA .

http://www.indiscret.ro/articol-combinatul-oltchim-la-un-pas-de-faliment=>BOGDAN STANESCU  EXISTA CADRUL LEGAL

A SPUS https://www.youtube.com/watch?v=R5G53xM9ty0 =>PIPEREA - 18 iunie 2014 SI SECUNDA

Ministrul a spus smechereste, creditorii sunt banii lor si trebuie sa li se achite. Atentie mare a spus!!!!!!!!! Inainte a batut campii pentru deruta, cu masa credala (care nu era discutia banilor aceia)...

Si a incheiat cu banii lor trebuie achitati...creditorii. Deci stie, dar omul e pervers.

FITI ATENTI!!!

Ministrul Economiei vorbeşte despre soarta Oltchim, reindustrializarea României şi negocierile cu China

http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/ministrul-economiei-vorbeste-adevarul-live-despre-soarta-oltchim-reindustrializarea-romaniei-negocierile-china--8_53bb9dc40d133766a83cfd58/index.html

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII NU SUNT LA MASA CREDALA (PUNCT).

Va ofer text la interviu adevarul.ro  spus de Nita:

"Nu, nu, ea este in insolventa..."

"Este o procedura pe care o prevede legea, FMI nu are ce sa faca in asemenea situatie."

"SA RESPECTAM CU TOTII LEGEA !!!"

"Comitetul creditorilor este cel care spune ce trebuie sa faca cu aceasta companie"

"PENTRU CA, BANII SUNT AI LOR !!!"

"PAI, ASTA ESTE...!!!"

http://i.imgur.com/uF2CFko.jpg...

#24295 DISPONIBILIZATII DE TREI ORI PAGUBITI:

 

 

S-AU INDEPLINIT CONDITIILE:


A TRECUT PESTE UN AN DE ZILE, ROMINSOLV A SPUS CASTIGUL OLTCHIM DIN DISPONIBILIZARE LA UN AN ESTE 14,4 MILIOANE EURO, NOI DISPONIBILIZATII N-AM PRIMIT SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII , 9 milioane euro.

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/EXCLUSIV-Gata-cu-OLTCHIM-Combinatul-se-vinde-la-fier-vechi-FOTO.html

S-A VANDUT DIN OLTCHIM, PRESA A RELATAT SI OLTCHIM A RECUNOSCUT, N-AM PRIMIT BANII DISPONIBILIZATII NICI PANA AZI, BA MAI MULT AM CONSTATAT TOT NOI CA AM FOST IAR PAGUBITI PRIN IMPOZITARI ANAF SI NU AM PUTUT BENEFICIA DE ALTE DREPTURI.

http://www.indiscret.ro/articol-oltchim-suspiciuni-de-fals-cu-salarii-compensatorii

AUDITUL IAR.

http://www.impactreal.ro/2014061517061/Pierderile-firmelor-la-care-Oltchim-detine-actiuni-au-afectat-rezultatele-financiare-consolidate.html

AVEM SI ALTI BANI LA MASA CREDALA LA CARE NOI PLATIM CAR-UL IN CONTINUARE, NU S-AU VIRAT BANII, DETURNARE DE FONDURI PE TIMUL LUI BALAN DE LA CET RAMNICU VALCEA!!!!!!!!!

..... ETC.

ASTA AM SPUS SI EU (PUNCT DEFINITIV).

FINAL.

 

http://i.imgur.com/uF2CFko.jpg...


Musafir

#24558 Re: Vasile Măndică, fostul director economic al Oltchim, a plecat în lumea celor drepți

2014-07-25 12:29

AM UITAT DE PIPEREA,SA L FREC PRIN GURA DE TRADATOR,CU VOZGANIAN SI VOICULESCU

#24559 PAI SA MEARGA PE URMELE LUI, MAGARUL SI TRADATORUII DE;CERNEV,TALPASANU,POPESCUV,

2014-07-25 12:57


Musafir

#24560

2014-07-25 13:04

CAUT PROSTOVANI LA STRINS DE FIN , ASA CA APELAI LA TINE MAX CA , CU AJUTORUL TAU SI AL ACESTEI PETITI SA NU MA PRINDA PLOILE CU FINU PE JOS.
DACA NU MA AJUTI TU IARNA CARE VINE NU MAI AM CE DA LA VACI SI LE ADUC LA TINE BOULE ...POATE LE IAU IN PRIMAVARA CU VITEL

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-25 13:07


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-25 13:09


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-25 13:12



Musafir

#24564 Re:

2014-07-25 13:14

#24563: -

#24563 Tu esti ala de te violezi singur si iesi pe strada urland VICTORIE?????????

 

 

VEDETA DE SERVICIU!!!!!!!!!!!

SINDICATELE AU JUCAT LA DOUA CAPETE SI SUNT IN CULPA!!!
Musafir

#24565 Re: PETITIE: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!!!!!!!

2014-07-25 13:19

#24479: SINDICATELE AU JUCAT LA DOUA CAPETE SI SUNT IN CULPA!! - PETITIE: Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!!!!!!!

VETI CUNOASTE TOTI AJOFM-UL.

 

OLTCHIM si ARPECHIM

 

Viitorul .... IMI PARE RAU AM INCHIS  !!! SFARSIT .

 

http://stareanatiunii.com/wp-content/uploads/2013/11/Oltchim-FATA-SI-REVERSUL.jp...

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS-UTjRgRQW_ls05aFUeDapna_v...

 

 

 


http://862525175.r.cdn77.net/wp-content/uploads/2010/08/android-force-closed-loo...

 

 

http://www.timpuldevalcea.net/wp-content/themes/snapwire-master/timthumb.php?src...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

vezi link: http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/EXCLUSIV-Gata-cu-OLTCHIM-Combinatul-se-vinde-la-fier-vechi-FOTO.html


[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

Art. 105
(1) Daca debitorul nu se conformeaza planului sau desfasurarea activitatii aduce pierderi averii sale, administratorul judiciar, comitetul creditorilor sau oricare dintre creditori, precum si administratorul special poate solicita oricand judecatorului-sindic sa aprobe intrarea in faliment, in conditiile art.107 si urmatoarele.
(2) Inregistrarea cererii mentionate la alin.(1) nu suspenda continuarea activitatii debitorului pana cand judecatorul-sindic nu hotaraste asupra ei, prin incheiere.

Art. 106
(1) Debitorul, prin administratorul special, sau, dupa caz, administratorul judiciar va trebui sa prezinte, trimestrial, rapoarte comitetului creditorilor asupra situatiei financiare a averii debitorului.
Ulterior aprobarii de catre comitetul creditorilor, rapoartele vor fi inregistrate la grefa tribunalului, iar debitorul sau, dupa caz, administratorul judiciar va notifica aceasta tuturor creditorilor, in vederea consultarii rapoartelor.
(2) De asemenea, administratorul judiciar va prezenta si situatia cheltuielilor efectuate pentru bunul mers al activitatii, in vederea recuperarii acestora, potrivit art.102 alin.(4), care va fi avizata de catre comitetul creditorilor.
(3) In termen de 5 zile de la sedinta comitetului creditorilor mentionata la alin.(1), comitetul creditorilor va putea convoca adunarea creditorilor pentru a prezenta masurile luate de debitor si/sau administratorul judiciar, precum si efectele acestora si sa propuna motivat si alte masuri.

Sectiunea 7 - Falimentul "

 

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

 

Oltchim – vândut la fier vechi! (VIDEO)

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/10380-oltchim-vandut-la-fier-vechi-video

Liderul Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, are o perspectivă sumbră asupra Oltchimului, la care se gândesc deseori şi vâlcenii: politicienii români n-au interesul să privatizeze combinatul chimic pentru că este mai convenabil să-l vândă la fier vechi!

După zeci de promisiuni făcute de guvernanţi, preşedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, spune lucrurilor pe nume, în cadrul unei conferinţe de presă. În opinia sa, politicienii români n-au nici un interes să privatizeze Oltchimul, pentru că au întrevăzut o soluţie mai la îndemână. Altă explicaţie nici nu poate exista, de vreme ce caietul de sarcini s-a schimbat de 3 ori în două

luni şi într-o manieră semnificativă, iar în scrisoarea către Fondul Monetar Internaţional, atât combinatul, cât şi CFR Marfă sunt la capitolul ,,Lichidare”. Declaraţie de presă a liderului vine în contradicţie cu promisiunile optimiste ale ministrului Economiei, Constantin Niţă, dar şi ale şeful său de partid, premierul Victor Ponta, dar este în acord cu rezultatele politicii naţionale în cazul acestei privatizări. Oricum, vorba lui Hossu, un combinat care funcţionează doar cu 20 la sută din capacitate, nu poate emite pretenţii la ,,măritiş”.

https://www.youtube.com/watch?v=8FUFjG4329A =>video-audio

UITE CA AM UITAT EU ACUM DAR EI NU O SA UITE NICIODATA, STIU SA INCASEZE COTIZATIILE, CHIAR SI CU INTARZIERE EI INCASEAZA BANII...!!!!!!!!

 

 

http://i.imgur.com/zjLMHgB.jpg...


http://www.marturieathonita.ro/wp-content/uploads/2013/07/coliva.jpg...


http://image.stirileprotv.ro/media/images/620xX/Jul2014/61543951.jpg...

http://i.imgur.com/rBBGpCr.jpg...

http://i.imgur.com/nzcEjUp.jpg...

DIPONIBILIZATI SI ANGAJATI VA MERITATI SOARTA, A SPUS HOSSU, SOMN SI VARA CALDUROASA!!!

#24566 Re: Re: DIPONIBILIZATI SI ANGAJATI VA MERITATI SOARTA, a declarat HOSSU!!!!!!!

2014-07-25 13:20

#24478: DIPONIBILIZATI SI ANGAJATI VA MERITATI SOARTA, A SPUS HOSSU, SOMN SI VARA CALDUROASA!!! - Re: DIPONIBILIZATI SI ANGAJATI VA MERITATI SOARTA, a declarat HOSSU!!!!!!!

DIPONIBILIZATI SI ANGAJATI VA MERITATI SOARTA, a declarat HOSSU!!!!!!!

2014-07-21 12:28

http://www.voceavalcii.ro/2014072022661/Portavocea-sindicalistilor-valceni-ramane-in-cui.html

Portavocea sindicaliştilor vâlceni rămâne în cui!


http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/517b44e79ac82e22f3b00d72a4228c68_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cel puţin până la toamnă nu vor mai exista proteste de stradă chiar dacă Bogdan Hossu recunoaşte că judeţul e în prag de dezastru

La invitaţia lui Ionel Vâncea, viceliderul filialei judeţene a Cartel Alfa, şeful cel mare al sindicatului, Bogdan Hossu, a fost prezent la Râmnicu Vâlcea unde a avut întâlniri cu liderii de sindicat dar şi cu oficialităţile locale. Hossu a atenţionat că Judeţul Vâlcea este la un pas de colaps economic şi că situaţia va fi imposibil de redresat dacă SC Oltchim nu va trece printr-o privatizare fericită. Chiar şi aşa, liderul cartelului admite că mişcări de stradă de amploare nu vor avea loc în perioada imediat următoare. Dar iată ce a spus Bogdan Hossu DESPRE....

... eşecul mitingurilor pentru salvarea Oltchimului

"Este o chestiune cumulativă pe mai multe elemente. S-a făcut o asistenţă socială legată de salariile compensatorii. Nu s-a rezolvat această problemă dar există o anumită protecţie socială. Asistaţii social trebuiau să fie primii care să participe la o astfel de acţiune de amploare dar ştiţi cum e, oamenii se gândesc ce e de făcut pe termen scurt, maximum mediu. O a doua problemă este, probabil lipsa de coordonare a sindicatelor. Nu e bine pentru că sunt în dependenţă, cei de la Oltchim de CET, cei de la CET de Berbeşti şi tot aşa. De ce să nu spunem, în ultimul rând, în România până nu îţi ajunge cuţitul la os nu ieşi în stradă. În plus, oamenii speră că se va găsi un cumpărător."

...administratorii speciali de la combinat

"Managementul administratorului special nu este unul fericit. Deciziile lui nu arată o îmbunătăţire a funcţionarii Oltchimului, ba chiar disfuncţionalităţi, vezi închirierea unor instalaţii. Caietul de sarcini de la Oltchim nu este coerent, nu este complet, nu sunt date toate detaliile de exemplu de terenuri, de problema căii ferate. Sunt lipsuri voite dacă este să aplecăm urechea la unul sau la altul. Nu este primul caiet de sarcini incomplet. S-au schimbat de trei ori în interval de două luni aceste caiete de sarcini. Spun asta pentru că eu am avut discuţii cu trei fonduri de investiţii, oamenii mi-au semnalat această problemă. Se pare că ar exista interese pentru a nu se privatiza şi a se ajunge la lichidare, adică tăierea completă. Lichidarea este benefică pentru anumite grupuri de interese."

... implicarea politică a lui Mihai Diculoiu

"Nu sunt de acord cu această implicare politică dar eu nu pot să decid nimic, e decizia sindicatului respectiv. Dacă ar fi după mine îi dădeam afară pe toţi liderii de sindicat care se implică politic. Noi avem un statut al militantului sindicat. Nu noi l-am ales ci membrii sindicatului. Ei i-au ales, ei îi pot da afară. Eu doar pot să îi retrag acest statut. Ca o concluzie, aduce un prejudiciu instituţiei de sindicat dar eu nu pot să-l sancţionez pe domnul Diculoiu de exemplu. Oricum, dacă are două şepci în cap, un lider de sindicat nu mai are cum să ştie de sub care şapcă vorbeşte"

... EM Berbeşti-Alunu

"Preluarea de către CET Govora a EM Berbeşti-Alunu am propus-o demult. S-au opus cei de la CET, cei de la Berbeşti s-au opus. Iniţial nu s-a dorit deşi e singura cale de stingere a datoriilor absurde care se mută de la o unitate la alta şi de a salva structura industrială. Unificarea este soluţia optimă".

... mişcările de stradă viitoare

"Există nişte cicluri. Acum e ciclul de vară. Oamenii mai au un mic teren, o mică casă la ţară şi e un debuşeu care-i permite să reziste. De obicei punctele critice sunt septembrie-octombrie şi februarie-martie, până în aprilie, depinde cum cade Paştele. Este o problemă de management sindical. Porcul se taie în decembrie şi de asta vă spun că până în martie mai are omul cu ce să trăiască".

Portavocea sindicaliştilor vâlceni rămâne în cui!

http://www.voceavalcii.ro/2014072022661/Portavocea-sindicalistilor-valceni-ramane-in-cui.html

scris Iul 20, 2014

http://i.imgur.com/rBBGpCr.jpg...

http://i.imgur.com/nzcEjUp.jpg...

http://scms.machteamsoft.ro/uploads/photos/652x450/652x450_fb6588aaf5ef9bc121129...

http://www.debanat.ro/wp-content/uploads/2010/11/portofel-gol.jpg...

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRAWFqebxMEIplJDddreioyw10w...

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRnbJagAf8CWfkfKekBdnZwSCp7...

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSweuwn_3tVqtfuy4ZklA7nuZ8H...

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201308/full/pusculita_29_08_38710200...

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQU083THYpLibpN8e-fM45kE0zl...

http://i.imgur.com/AyaLuJV.jpg...


Musafir

#24567 Șeful de la Oltchim se mută la Apele Române

2014-07-25 13:27

http://www.proarges.ro/seful-de-la-oltchim-se-muta-la-apele-romane.html

 

"Marius Pârvu, numit de Andrei Gerea în perioada în care era ministru al Economie director la combinatul Oltchim, și fost director şi la Divizia Petrochimică Bradu, va fi numit director executiv al ABAAV,"

 

http://www.proarges.ro/media/k2/items/cache/35c54e2c80b015d01eab9bcf0cc23e3f_L.j...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tudor Pendiuc a anunțat nominalizările PSD Argeș pentru conducerile a două instituții: Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea (ABAAV) şi Oficiul Judeţean pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeş.
Marius Pârvu, numit de Andrei Gerea în perioada în care era ministru al Economie director la combinatul Oltchim, și fost director şi la Divizia Petrochimică Bradu, va fi numit director executiv al ABAAV, în locul actualui şef Ion Mutu. Acesta din urmă va ocupa funcția de director tehnic.
Dănuţ Pintea, inginer cadastrist, va fi noul director de la Cadastru.
UNPR va avea 4 posturi de directori: Vamă, Direcţia Agricolă, Direcţia pentru Sport şi Tineret şi Autoritatea Rutieră Română.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-25 13:27


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-25 13:30


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-07-25 13:33



Musafir

#24571 Re: Re: Re: VEDETA DE SERVICIU NU E PICASSO E MARGELATU

2014-07-25 13:33

#24569: DA POTI SA SUGI DE LA BAIATU ,GAOZARULE - Re: Re: VEDETA DE SERVICIU NU E PICASSO E MARGELATU

#24563 Asta e vedeta de serviciu la cate violuri pe secunda isi aplica singur si iese in strada si striga VICTORIE!!! S-A CIURUIT GAOZARUL SI SI-A PRINS-O -N CLEME, ARE DE PRASIT, ARAT, CULES FAN SI TRAS LA PLUG CA BOUL SATULUI.

DUPA VINE SI TRAGE O SUGATURA ZDRAVANA DE LA PUTUL NOSTRU, PENTRU  CA E GRATUI SI EL OBOSIT DE ATATA VIOLAT SINGUR..., ARE SORB MULT... BOUL, NOI AVAND ADANC CE SA-I OFERIM, ADAPAM CULTIVATORII SI PRASITORII IN VICTORII!!!!!!


Musafir

#24572 Re: Șeful de la Oltchim se mută la Apele Române

2014-07-25 13:47

#24567: - Șeful de la Oltchim se mută la Apele Române

"Marius Pârvu, numit de Andrei Gerea în perioada în care era ministru al Economie director la combinatul Oltchim, și fost director şi la Divizia Petrochimică Bradu, va fi numit director executiv al ABAAV,"

 

http://www.proarges.ro/media/k2/items/cache/35c54e2c80b015d01eab9bcf0cc23e3f_L.j...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tudor Pendiuc a anunțat nominalizările PSD Argeș pentru conducerile a două instituții: Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea (ABAAV) şi Oficiul Judeţean pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeş.
Marius Pârvu, numit de Andrei Gerea în perioada în care era ministru al Economie director la combinatul Oltchim, și fost director şi la Divizia Petrochimică Bradu, va fi numit director executiv al ABAAV, în locul actualui şef Ion Mutu. Acesta din urmă va ocupa funcția de director tehnic.
Dănuţ Pintea, inginer cadastrist, va fi noul director de la Cadastru.
UNPR va avea 4 posturi de directori: Vamă, Direcţia Agricolă, Direcţia pentru Sport şi Tineret şi Autoritatea Rutieră Română.


Musafir

#24573 Re: Re: Re: Re: ACESTA ESTE RASPUNSUL ADEVARAT Legea 85/2006 , CEL MAI CIVILIZAT RASPUNS:

2014-07-25 14:05

#24504: - Re: Re: Re: ACESTA ESTE RASPUNSUL ADEVARAT Legea 85/2006 , CEL MAI CIVILIZAT RASPUNS:

ACESTA ESTE RASPUNSUL ADEVARAT Legea 85/2006 , CEL MAI CIVILIZAT RASPUNS:

2014-07-21 17:46

Oltchim angajati, sa multumiti conducerii combinatului cu LIDERII DE SINDICAT si autoritatilor ca va MINT!!!!!!

http://i.imgur.com/lysYAZn.jpg...

http://media.rtv.net/image/201403/w620/insolvent_48617800_10457400_49758200.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACESTA ESTE RASPUNSUL ADEVARAT Legea 85/2006 , CEL MAI CIVILIZAT RASPUNS:

 

 

 

Legea 85/2006 Art. 3, 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;

c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

 

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]


EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

vezi link: http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/EXCLUSIV-Gata-cu-OLTCHIM-Combinatul-se-vinde-la-fier-vechi-FOTO.html


[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

 

CONFORM SI LEGII INSOLVENTEI CARE SPUNE ACHITA SI MINIMIZEAZA DATORIILE CATRE CREDITORI, ACHITA URGENT!!!!!!!!

Art. 105
(1) Daca debitorul nu se conformeaza planului sau desfasurarea activitatii aduce pierderi averii sale, administratorul judiciar, comitetul creditorilor sau oricare dintre creditori, precum si administratorul special poate solicita oricand judecatorului-sindic sa aprobe intrarea in faliment, in conditiile art.107 si urmatoarele.
(2) Inregistrarea cererii mentionate la alin.(1) nu suspenda continuarea activitatii debitorului pana cand judecatorul-sindic nu hotaraste asupra ei, prin incheiere.

Art. 106
(1) Debitorul, prin administratorul special, sau, dupa caz, administratorul judiciar va trebui sa prezinte, trimestrial, rapoarte comitetului creditorilor asupra situatiei financiare a averii debitorului.
Ulterior aprobarii de catre comitetul creditorilor, rapoartele vor fi inregistrate la grefa tribunalului, iar debitorul sau, dupa caz, administratorul judiciar va notifica aceasta tuturor creditorilor, in vederea consultarii rapoartelor.
(2) De asemenea, administratorul judiciar va prezenta si situatia cheltuielilor efectuate pentru bunul mers al activitatii, in vederea recuperarii acestora, potrivit art.102 alin.(4), care va fi avizata de catre comitetul creditorilor.
(3) In termen de 5 zile de la sedinta comitetului creditorilor mentionata la alin.(1), comitetul creditorilor va putea convoca adunarea creditorilor pentru a prezenta masurile luate de debitor si/sau administratorul judiciar, precum si efectele acestora si sa propuna motivat si alte masuri.

Sectiunea 7 - Falimentul "

Campeanu asigura ca exista bani pentru disponibilizatii de la Oltchim si Posta Romana
Joi, 01 August 2013


http://www.business24.ro/oltchim/stiri-oltchim/campeanu-asigura-ca-exista-bani-pentru-disponibilizatii-de-la-oltchim-si-posta-romana-1533578

Mariana Câmpeanu: Există bani pentru disponibilizații de la Oltchim și Poșta Română

miercuri, 31 Iul 2013,

http://www.agerpres.ro/economie/2013/07/31/mariana-campeanu-exista-bani-pentru-disponibilizatii-de-la-oltchim-si-posta-romana-18-35-53

Câmpeanu: Există bani pentru disponibilizaţii de la Oltchim şi Poşta Română

Miercuri, 31 iulie 2013

http://www.cotidianul.ro/campeanu-exista-bani-pentru-disponibilizatii-de-la-oltchim-si-posta-romana-219316/

Protest pentru drepturile salariale

http://www.valcea1.ro/protest-pentru-drepturile-salariale-neacordate/neacordate

25 iunie 2013 - 11:20 PM

http://www.valcea1.ro/wp-content/uploads/2013/06/OLTCHIM1.jpg...

Oltchim - suspiciuni de fals cu salarii compensatorii

http://www.indiscret.ro/articol-oltchim-suspiciuni-de-fals-cu-salarii-compensatorii

28 Mai 2014

Salariile compensatorii de la Oltchim intră în atenţia DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-intra-in-atentia-diicot

29 Mai 2014

Salariile compensatorii de la Oltchim, cercetate de DIICOT

http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-cercetate-de-diicot

4 Iunie 2014







Musafir

#24574 Re: Re: Re: Re: Combinatul Oltchim, la un pas de faliment

2014-07-25 14:05

#24505: - Re: Re: Re: Combinatul Oltchim, la un pas de faliment

Combinatul Oltchim, la un pas de faliment

2014-07-21 15:48

SALARII BANII PLATILOR COMPENSATORII

2014-07-18 21:18

#23479 Re: Re: Re: Re: Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

#23506 Re: Re: Daune interese = despăgubire bănească pentru repararea unui prejudiciu.

#23507 Re: Re: ACESTA ESTE RASPUNSUL ADEVARAT Legea 85/2006 , CEL MAI CIVILIZAT RASPUNS:

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE:Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale

http://i.imgur.com/TpzlU7k.jpg...

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

"Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

p.s. Castigul Oltchim 14,4 milioane euro anual, noi avem de luat ~(cu aproximatie ) 10 milioane euro, banii conform CCM, noi suntem in 2014 si disponibilizarea facandu-se in 2013. Peste  5 milioane euro raman in OLTCHIM, STATUL ROMAN.

Decizia din data de 15.05.2013

Dispozitiile art.86 alin.6 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei coroborat cu art.65 si 66 din Codul Muncii - republicat si art. 36 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

Prevederile art.60 alin.2 din Codul Muncii- republicat si art.44 alin 2 din Contractul Colectiv de Munca la nivelul S.C. Oltchim S.A.

DECIDE:

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

A SPUS https://www.youtube.com/watch?v=R5G53xM9ty0 =>PIPEREA - 18 iunie 2014 SI SECUNDA.

Piperea:Referitor la banii pe care îi so:licită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

Secunda Piperea, SA NE DEA DREPTURILE NOASTRE. OBLIGATIE.

http://i.imgur.com/URfMkHQ.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judecatorul-sindic Ramnicu Valcea ORDIN: ACHITATI BANII SI VENITI CU PLANUL DE REORGANIZARE.

CREÁNȚĂ ~e f. 1) Drept al creditorului de a cere debitorului executarea unei obligații. 2) Act care certifică acest drept. [G.-D. creanței; Sil. cre-an-] / Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink
CREÁNȚĂ s.f. Drept pe care îl are creditorul asupra unei sume de bani ce i se datorează; (concr.) titlu, înscris care confirmă acest drept. [Pron. cre-an-. / < fr. créance].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink
CREÁNȚĂ s.f. act prin care se constată dreptul creditorului de a primi o sumă de bani de la debitor. (< fr. créance)
Sursa: MDN (2000) | Adăugată de raduborza | Semnalează o greșeală | Permalink
creanță f. dreptul de a cere plata unei sume de bani (= fr. créance).
Sursa: Șăineanu, ed. a VI-a (1929) | Adăugată de blaurb | Semnalează o greșeală | Permalink
*creánță (ea 2 silabe) f., pl. e (fr. créance, din credance, d. croire, a crede. V. credit). Hîrtie prin care se arată că cel ce a iscălit-o e dator altuĭa (poliță). V. chitanță, adeverință.

http://4.bp.blogspot.com/-W2INCJXiPCo/UBEs-MxII6I/AAAAAAAAAF8/WcPhMRZaB0o/s400/c...


Musafir

#24575 Re: Re: Re: Re: Re: Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

2014-07-25 14:06

#24506: - Re: Re: Re: Re: Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective


#24506 Re: Re: Re: Re: Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

2014-07-24 07:25

#24474: - Re: Re: Re: Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

http://i.imgur.com/lysYAZn.jpg...

http://i.imgur.com/uF2CFko.jpg...

#23470 Legea 85/2006 privind procedura insolventei

http://www.dreptonline.ro/legislatie/lege_procedura_insolventei.php

Oltchim Societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective

Legea 85/2006

Art. 3,

Al.7. prin creditor se intelege persoana fizica sau juridica care detine un drept de creanta asupra averii debitorului si care a solicitat, in mod expres, instantei sa ii fie inregistrata creanta in tabelul definitiv de creante sau in tabelul definitiv consolidat de creante si care poate face dovada creantei sale fata de patrimoniul debitorului, in conditiile prezentei legi. Au calitatea de creditor, fara a depune personal declaratiile de creanta, salariatii debitorului;
Al. 8. creditorul indreptatit sa participe la procedura insolventei este acel creditor care a formulat si i-a fost admisa, total sau in parte, o cerere de inregistrare a creantei sale pe tabelul definitiv al creantelor contra debitorului si care are dreptul de a participa si vota in adunarea creditorilor, inclusiv asupra unui plan de reorganizare judiciara admis de judecatorul-sindic, de a fi desemnati in calitate de membri ai comitetului creditorilor, de a participa la distributiile de fonduri rezultate din reorganizarea judiciara a debitorului sau din lichidarea averii debitorului, de a fi informat sau notificat cu privire la desfasurarea procedurii si de a participa la orice alta procedura reglementata de prezenta lege;

Al. 20. reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;

c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului;

Al. 21. categoria de creante defavorizate este prezumata a fi categoria de creante pentru care planul de reorganizare prevede cel putin una dintre modificarile urmatoare pentru oricare dintre creantele categoriei respective:
a) o reducere a cuantumului creantei;
b) o reducere a garantiilor sau a altor accesorii, cum ar fi reesalonarea platilor in defavoarea creditorului;
c) valoarea actualizata cu dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei, daca nu este stabilit altfel prin contractul privind creanta respectiva sau prin legi speciale, este mai mica decat valoarea la care a fost inscrisa in tabelul definitiv de creante;
Al. 22. prin program de plata a creantelor se intelege tabelul de creante mentionat in planul de reorganizare care cuprinde cuantumul sumelor pe care debitorul se obliga sa le plateasca creditorilor, prin raportare la tabelul definitiv de creante si la fluxurile de numerar aferente planului de reorganizare, si care cuprinde:
a) cuantumul sumelor datorate creditorilor conform tabelului definitiv de creante pe care debitorul se obliga sa le plateasca acestora;
b) termenele la care debitorul urmeaza sa plateasca aceste sume;

[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]


EXCLUSIV: Gata cu OLTCHIM! Combinatul se vinde la fier vechi (FOTO)

vezi link: http://www.voceavalcii.ro/2014060721862/EXCLUSIV-Gata-cu-OLTCHIM-Combinatul-se-vinde-la-fier-vechi-FOTO.html


[ DISPONIBILIZATII NU SI-AU PRIMIT BANII ]

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

ATENTIE! PLATILE SALARIALE ALE TUTUROR, SALARIATI SI DISPONIBILIZATI (PLATI SALARIALE COMPENSATORII) = > CREDITORI PRIVILEGIATI.  ANGAJATORUL ACHITA URGENT!!!

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

2014-05-09 11:11

http://www.oltchim.ro/uploaded/2013/hotarare%20insolventa_%20legalizata.pdf

http://i.imgur.com/9bPlw52.png...