Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#21276 Re: Re: Re: pitestiul???

2014-05-29 20:04

#21274: disponibilizat - Re: Re: pitestiul???

LAS ESTI TU BAAAAAAAAA NIMICULE, DACA ACESTI OAMENI NU DOVEDEAU FURTUL, TE PLIMBAI CA PAPAGALUL PE STRADA VORBIND DE UNU SINGUR. DU-TEE SI DORMI SI PONTA LA COLIBASI.........PUSCARIEEEEE PONTA!!!!!!!!!!!!

http://www.argesplus.ro/wp-content/uploads/2014/04/gardianag.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.academiacatavencu.info/actualitate/jurnalul-detinutului-adrian-nastase-3.html

http://www.academiacatavencu.info/wp-content/uploads/2012/06/nastase-inchisoare....


Musafir

#21277 Sprijin pentru industrie

2014-05-29 20:47

http://www.focus-energetic.ro/sprijin-pentru-industrie-17415.html

http://www.focus-energetic.ro/wp-content/uploads/2013/01/nita-300x199.jpg...

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, a anunţat că se analizează variante prin care marii consumatori (de asemenea, mari angajatori) să fie sprijiniţi în limitarea creşterii costurilor cu utilităţile (gaze naturale, energie electrică). Pe de altă parte, ministrul a declarat că termenul pentru depunerea ofertelor de preluare a Oltchim este 6 iunie.

Statul analizează posibilitatea acordării unor ajutoare marilor consumatori de gaze naturale, fie sub forma unor măsuri fiscale, fie prin măsuri administrative sau ajutoare de stat, având în vedere că cei doi producători locali de gaze naturale (n.r. – Petrom şi Romgaz) ţin preţurile ridicate pentru a-şi maximiza profiturile, a declarat ministrul Economiei, Constantin Niţă.

”Lucrăm la un asemenea proiect. Fie găsim o măsură fiscală de sprijinire, fie o măsură administrativă sau de ajutor de stat împreună cu Consiliul Concurenţei şi cu Comisia Europeană. Nu sunt foarte multe căi prin care poţi să sprijini industria cu gazele naturale”, a explicat Constantin Niţă, conform Agerpres.

El a spus că este interesat, în primul rând, ca industria românească să aibă un preţ acceptabil la energie, la gaze naturale, să existe condiţii de piaţă egale pentru toţi jucătorii, aşa cum este în toată Uniunea Europeană. ”La gaze naturale nu mai este niciun şoc pentru consumul industrial. În timp, preţul gazelor trebuie stabilit pe bursă. Dar cei doi producători, din dorinţa de a-şi maximiza profiturile, ţin preţul ridicat, şi asta nu este în ordine. Şi atunci trebuie să găsim o formulă în care marii consumatori industriali să poată beneficia de acest produs, care să îi facă eficienţi pe piaţă, că altfel îi omorâm. Deci, energia şi gazele naturale constituie elemente de cost extrem de importante în preţul produselor. Şi atunci trebuie să avem grijă ca acesta să fie acceptabil”, a explicat Niţă.

El a spus că se vor accepta inclusiv contracte bilaterale, cu condiţia ca preţul din contract să fie raportat la preţul de pe bursă.

În privinţa exportului de gaze naturale, ministrul Economiei a arătat că, în acest moment, nu este posibil, pentru că nu există interconectările necesare. ”Dacă este o piaţă liberă va trebui să şi exportăm. Ne-ar conveni foarte mult ca gazele naturale să fie folosite în petrochimie, unde factorul de multiplicare este foarte rapid. Dar trebuie să tratăm subiectul şi din punct de vedere politic. Nu ne interesează să vindem, pentru că nu ne ajunge pentru populaţia noastră, pentru consumul industrial şi casnic, dar avem un interes pe Moldova. Sunt români, tot de-ai noştri. Trebuie să găsim o formulă să îi ajutăm şi pe ei. Nu am stabilit cum, încă. Dar când se va da drumul la interconectarea cu Moldova, va trebui să îi sprijinim”, a mai spus ministrul Economiei.

Pe de altă parte, Constantin Niţă a precizat că România nu va putea exporta gaze până nu va găsi surse suplimentare în Marea Neagră sau gaze de şist, dar interconectările pot fi făcute în avans.

Hotărâre la certificate verzi

Pe de altă parte, ministrul Economiei a anunţat că Hotărârea referitoare la eliminarea certificatelor verzi pentru industrie intră în Guvern săptămâna viitoare, după ce proiectul a fost modificat în urma discuţiilor cu părţile implicate.

”Hotărârea intră în Guvern săptămâna viitoare. Există un nomenclator (referitor la domeniile de aplicare – n.r.) stabilit de UE, care stabileşte industriile care pot beneficia de această măsură. Este vorba de industria siderurgică, a sticlei, petrochimică şi altele”, a spus Niţă.

În ceea ce priveşte criteriile de selecţie a beneficiarilor, ministrul Economiei a enumerat obligativitatea realizării de investiţii în eficienţă energetică, păstrarea locurilor de muncă, investiţii în pregătirea personalului şi să nu aibă datorii la bugetul de stat. Ministrul a dat exemplu câtorva companii care ar putea beneficia de măsura respectivă, cum ar fi Arcelor Mittal, Rafo sau Alro Slatina. ”Ei trebuie să vină cu un dosar, să se înscrie pentru acest ajutor de stat şi să îndeplinească criteriile prevăzute de HG”, a precizat Constantin Niţă.

Referitor la stabilirea pragurilor, care, potrivit Uniunii Europene, pot ajunge la 85%, ministrul citat a explicat că există o echipă care lucrează la acest aspect, având în vedere că se rediscută unele puncte. ”Am pus o condiţie cu forţa de muncă, să rămână stabilă 10 ani, dar trebuie să găsim o formulă care să convină şi asociaţiilor patronale. Au şi ei dreptate: dacă tehnologizez, nu mai am nevoie de tot personalul”, a explicat Niţă.

În ceea ce priveşte modalităţile de compensare, Niţă a spus că acestea trebuie stabilite de ANRE. ”În general, certificatele verzi trebuie vândute pe bursă, aşa spune legea. Tot ce rămâne, se vinde pe bursă”, a mai spus ministrul Economiei. El admis faptul că protejarea marilor consumatori îi afectează pe ceilalţi dar, altfel, ”îi omoram pe toţi”.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern lansat în dezbatere publică de Ministerul Economiei, marii consumatori de energie din România vor putea achiziţiona cu până la 85% mai puţine certificate verzi decât erau obligaţi până acum.

Astfel, consumatorii ale căror costuri cu energia reprezintă mai mult de 20% din totalul costurilor vor fi exceptaţi de la plata a 85% din certificatele verzi.



Cei a căror intensitate energetică este cuprinsă între 10% şi 20% vor fi scutiţi de 60% din certificate, iar cei cu o intensitate cuprinsă între 5% şi 10% pot achiziţiona doar 40% din cât erau obligaţi până acum.

Industria energo-intensivă din România asigură circa 20% din consumul final brut de energie. Acest sector este şi cel mai mare generator de locuri de muncă, la nivelul anului 2012 asigurând direct aproximativ 760.000 locuri de muncă şi indirect aproximativ 1.500.000.

Oltchim merge mai departe

Termenul pentru depunerea ofertelor de preluare a Oltchim este 6 iunie, a reamintit ministrul Economiei, Constantin Niţă, la o conferinţă de specialitate.

“La Oltchim, până pe data de 6 iunie, cei care sunt interesaţi să investească în această companie sunt invitaţi să o facă. Să cumpere caietul de sarcini şi să participe la licitaţia organizată de administratorul judiciar. Este vorba de societatea care va prelua toate activele care nu sunt grevate de datorii şi preţul încasat va merge către plata creanţelor pe care Oltchim le are la ora actuală”, a spus Constantin Niţă.

În opinia sa, cel care cumpără compania trebuie să o menţină şi să o dezvolte. Referitor la furnizorul principal de materie primă pentru Oltchim, rafinăria Arpechim, ministrul Economiei a declarat că statul este în negocieri cu Petrom pentru preluarea Arpechim.

”Dacă investitorii sunt interesaţi să lucreze integrat, atunci statul va prelua rafinăria şi o va da la pachet cu Oltchim. De altfel, sunt investitori care şi-au exprimat intenţia de a participa la licitaţie condiţionat de vânzare la pachet cu Arpechim. Şi atunci noi avem datoria să pregătim acest proces”, a subliniat Constantin Niţă.

Mai mulţi disponibilizaţi de la Oltchim au protestat, în primele săptămâni din luna mai, în faţa sediului Prefecturii Vâlcea, solicitând plăţile care le-au fost promise în iunie 2013, când au fost concediaţi.

Oltchim este cel mai mare agent economic din Vâlcea şi se află în insolvenţă din ianuarie 2013.

Anul trecut, în luna iunie, 900 de salariaţi au fost disponibilizaţi, iar plăţile compensatorii au fost trecute la masa credală, urmând ca cei concediaţi să-şi primească drepturile după privatizarea combinatului.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-30 06:09


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-30 06:54



Musafir

#21280 Re:

2014-05-30 06:58

#21279: unul caruia ii este sila de voi -

Noroceleeeeeeeeeeee sunt buni ma banii din platile compensatorii ale amaratilor de disponibilizati?

Scarbele dracului ordinare.

Ai ajuns si tu mare director peste un morman de fiare vechi.

de la ana la caiafa

#21281 Re: Re:

2014-05-30 07:25

#21280: - Re:

sa il scuzi pe norocel, nu mai este director. e doar un amarat de sef de centru de cercetare (cu acelasi salariu, desigur). dar sa afli de la mine, nu s-a suparat cand a luat banii tai si ai disponibilizatilor. nici gasca lui de protejati de la investitii, ctc, cercetare, etc. de altfel nici nu este strain de o gramada de porcarioare si musamalizari de abuzuri ale subalternilor lui la adresa altora. asa ca nu ai de ce sa te superi. abuzul este la el acasa in oltchim.

acelasi lucru este valabil si la directia de resurse umane. acolo sunt adapostiti cei mai inversunati copii ai lui andreescu: dinu si pirnea - incompetenti pana in panzele albe. dar ce sa-i faci cand pupincurismul este politica zilelor noastre...

poate crezi ca in directia comerciala este altfel, sau poate la productie, sau poate la transporturi?

nu dragul meu, este o magarie generala, abuzuri peste abuzuri in tot oltchimul. o gasca de incompetenti sfasie viata cotidiana a societatii.

si pentru cei care nu vor falimentul oltchimului: vreti sa lasati in viata acesti mizerabili, ei v-au dat afara din oltchim. voi trebuie sa ii dati afara de acolo. politicienii nu vor decat voturi si bani, iar daca politrucii astia, membrii de partid cotizeaza, ce mai conteaza. iar banii vostrii, concedii si salarii compensatorii, sunt tocmai buni ca ei sa supravietuiasca. voi, sa va duceti la dracu', ca voi nu contati!

musafir

#21282

2014-05-30 07:54

LE VINE RINDUL SI LOR SA PLATEASCA CIT DE CURIND DACA AU FACUT FALSURI

Musafir

#21283 Administratorul special de la Oltchim s-a săturat de toate jocurile de culise, de manipulările ...

2014-05-30 07:58

Administratorul special de la Oltchim s-a săturat de toate jocurile de culise, de manipulările şi sforăriile şi dă cărţile pe faţă; Cernev este pionul otrăvit dintr-un joc periculos!

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/50-primul/27285-administratorul-special-de-la-oltchim-s-a-sturat-de-toate-jocurile-de-culise-de-manipulrile-i-sforriile-i-d-crile-pe-fa-cernev-este-pionul-otrvit-dintr-un-joc-periculos.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2014/corneliu-cernev-30052014.jpg...

- Acesta lucrează, încă de la început, ca şi când ar fi pe mână cu cei care vor să distrugă Oltchimul: Guvernul României şi PCC!

Administratorul special al SC Oltchim SA, Bogdan Stănescu, a decis să rupă tăcerea în legătură cu acţiunile liderului de sindicat Corneliu Cernev, acţiuni care, în opinia administratorului special, pun în pericol combinatul vâlcean. Totul a pornit, se pare, de la faptul că Bogdan Stănescu l-a găsi pe liderul Sindicatului Victoria dormind în post, adică în timpul serviciului, Corneliu Cernev fiind dispecer. Aşa că, administratorul special a trimis o scrisoare pe adresele de mail ale tuturor angajaţilor din combinat. Dacă citiţi cu atenţie scrisoarea, pe care o vom publica integral mai jos, veţi vedea că administratorul special foloseşte un acronim pentru ca destinatarii să-şi dea seama despre ce lider de sindicat vorbeşte, pentru că nu-i dă numele.

Scrisoarea administratorului special

Cinstiţi şi Stimaţi colegi, doresc să vă mulţumesc pentru tot efortul depus în ultimul an de a da o şansă în plus acestui Combinat.
Este ştiut că fiecare dintre noi, prin faptul că a venit la serviciu şi a depus toată atenţia şi profesionalismul în dorinţa de a face mai mult din, uneori, puţinul pe care îl avea, merită toată aprecierea mea, a colegilor şi a tuturor celor care depind de Oltchim.
Respingând nedreptatea, am simţit nevoia să transmit acest mesaj, atât prin viu grai, mergând în secţii să discut cu fiecare dintre dumneavoastră, cât şi prin această scrisoare adresată tuturor salariaţilor Combinatului, deoarece în ultima perioadă se pare că au apărut voci care sabotează din interior tot ceea ce fiecare din noi face pentru a salva Oltchim-ul. Sunt zvonuri promovate cu rea credinţă, care spun că: „vor fi disponibilizaţi 1.000 de angajaţi, iar din iunie nu se vor mai acorda salariile”, zvonuri pe care, la acest moment, le RESPING eu şi restul echipei de conducere din cadrul Combinatului.
Nepăsarea unora pentru soarta Combinatului şi a salariaţilor acestuia, prin denigrarea prin orice mijloace a eforturilor depuse de fiecare în parte, ar trebui să ne conducă la unitate şi la o mai mare responsabilitate şi ambiţionare pentru împlinirea unicului nostru scop, SALVAREA OLTCHIM.
Existenţa acestor zvonuri fac doar rău şi au ca scop subminarea economiei Combinatului şi boicotarea eforturilor noastre de a finaliza negocierile privind finanţarea Oltchim şi chiar de a înlătura potenţialii investitori.
Vreau să vă comunic că acum, când toţi, atât potenţiali investitori, partenerii noştri de discuţii pentru finanţarea Oltchim, cât şi clienţi ai Oltchim, sunt cu ochii aţintiţi spre noi, acum când şansele de redresare a Oltchim sunt din ce în ce mai reale, nu ne putem permite să promovăm zvonuri şi afirmaţii, aruncate fără o raţiune logică de un lider de sindicat (al cărui nume nu îl pot pronunţa, dar cu siguranţă, bazându-mă pe capacitatea fiecăruia dintre dumneavoastră de înţelegere, consider că veţi şti cine este promotorul acestor zvonuri), care datorită interviurilor defăimătoare la adresa Oltchim, în mass-media locală, conducerea Combinatului a trebuit să clarifice şi să răspundă solicitărilor partenerilor noştri externi ce doreau să anuleze comenzile şi contractele încheiate cu noi. Producţia lor depinde de producţia noastră şi nu pot avea încredere într-un furnizor care astăzi este, iar mâine s-ar putea să dispară (aşa cum, în mod iraţional şi periculos, încearcă unii să acrediteze această idee).
Pentru a clarifica şi infirma toate aceste zvonuri, doresc să menţionez că într-o discuţie cu respectivul lider de sindicat, alături de un reprezentant al Administratorilor Judiciari, purtată în luna aprilie pe marginea unor nemulţumiri generate de noua organigramă a Oltchim şi de reducerea numărului de funcţii în cadrul societăţii, acesta (liderul de sindicat) a venit cu o propunere să calculăm ce economii s-ar face dacă 1000 de oameni pleacă acasă şi cu recomandarea să o aplicăm începând cu persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare. Eu, personal, consider că această recomandare este împotriva a tot ceea ce facem noi la acest moment, a tuturor eforturilor depuse de echipa managerială a societăţii. Doresc încă o dată să vă asigur de buna mea credinţă şi intenţie şi că la acest moment politica de personal rămâne aceeaşi. Fiecare dintre dumneavoastră are locul de muncă asigurat. Am schimbat organigrama, am redus numărul de funcţii din cadrul SC Oltchim SA, vom înregistra o economie ca efect al aprobării noii organigrame, dar nu am tolerat, acceptat şi aplicat propunerea făcută, respectiv aceea de a ne gândi la disponibilizarea a 1.000 de salariaţi din Combinat. Voi lupta împreună cu întreaga conducere pentru ca fiecare dintre dumneavoastră să vă păstraţi locul de muncă şi pentru redresarea Combinatului prin finanţare şi apoi vânzarea acestuia către un investitor serios.
Cu deosebită consideraţie,
Bogdan Stănescu - Administrator


Musafir

#21284 Nici un rău nu vine singur

2014-05-30 08:07

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/27284-nici-un-ru-nu-vine-singur.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2014/petre-tanasoaica-1.jpg...

De obicei, niciodată lucrurile rele nu vin unul câte unul, vin perechi. S-ar putea crede că scriind toate lucrurile acestea aici m-aş clasifica drept anti-pesedist. Nu sunt. Mă simt însă obligat să consemnez ce se întâmplă, pentru că asta trebuie să facă un ziarist. Prea preocupaţi să strângă voturi pentru europarlamentare, se pare că pesediştii n-au cine ştie ce viziune despre ce se întâmplă după. De abia acum, după vot, probabil că realizează în ce impas se află, cel puţin la Vâlcea. Alianţa dintre liberali şi pedelişti va produce frisoane în reaşezarea intereselor în consiliile locale şi cel judeţean. Fragilitatea majorităţilor este una pe care o recunosc toate părţile.

Viitoarele alegeri prezidenţiale, însă, cu toate acestea, nu-i vor da prea mari dureri de cap lui Ion Cîlea. Problema sa nu va fi rezolvarea agendei curente pe care mereu trebuie s-o negocieze. Celălalt lucru rău care i se întâmplă PSD-ului la Vâlcea este situaţia de la Oltchim. În sfârşit, încep să iasă dinăuntru sistemului la iveală lucruri pe care noi le tot spunem de doi ani şi pe care politicienii le tot bagă sub preş. Aflăm pe cale oficială, de la administratorul special al Oltchim, că politica administrativă a acestuia a fost făcută de un neisprăvit, de unul care a încurcat socotelile intrării pe un făgaş bun.

Eu aş supralicita aici şi aş spune că Cernev nu e un nebun, el a fost instruit să acţioneze într-un anume fel chiar de către guvernaţi. De ce se spală aceştia pe mâini de el? Este foarte simplu! Doar n-o să recunoască Guvernul că şi-a sabotat propriile afaceri! Aşa că, ce mare lucru, să mai dea cu unul de pământ, cum a făcut în urmă cu doi ani cu directorul Roibu. De pe canalele noastre informative ştim că problema privatizării Oltchim va fi tărăgănată până în noiembrie, după alegeri, când asasinii economici ai combinatului chimic vor închide definitiv problema. Trăim vremuri spectaculoase. Din păcate, manevrate spre dezastru chiar de către cei care au primit votul să administreze corect problemele. Petre Tănăsoaica

sandu ag

#21285 ROMANIA

2014-05-30 08:40

numai in Romania se intampla astfel de lucruri.POLITICIENI=JIGODII

Musafir

#21286 Sute de disponobilizaţi de la Oltchim sunt in pragul unei revolte

2014-05-30 09:54

http://www.europafm.ro/stiri/interne/sute-de-disponobilizati-de-la-oltchim-sunt-in-pragul-unei-revolte~n75077/

Acestia au aflat din fişele fiscale pe 2013 că au primit integral plăţile compensatorii, iar compania chiar a achitat impozitele aferente.

Sute de disponibilizaţi de la Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se plimba de la o instituţie a statului la alta pentru a cere explicaţii. Pe hârtie foştii angajaţi şi-au primit integral salariile compensatorii încă de anul trecut. În realitate au de încasat sume cuprinse între 50.000 şi 80.000 de lei - plăţi compensatorii.

Potrivit adeverinţelor fiscale puse la dispoziţie de ANAF, ei au realizat venituri mari în 2013, motiv petru care mulţi si-au pierdut dreptul la ajutoare sociale sau burse de studii pentru copii. Revoltaţi oamenii au angajat un avocat şi au depus plângeri la DIICOT acuzând conducerea companiei de fals în înscrisuri oficiale.

Reprezentanţii combinatului au declarat că totul este legal chiar dacă impozitele încă nu au fost virate către bugetul statului. Codul fiscal prevede că orice venit care a fost sau urmează să fie plătit să se impoziteze şi să fie raporatat la fisc.

La plecarea din companie în actele muncitorilor au fost trecute sumele ce urmează a fi încasate şi de aceea au apărut ca venituri realizate în 2013.

Salariile compensatorii ale foştilor angajaţii au intrat la masa credală şi nu pot fi fi plătite înainte de privatizarea societăţii de stat anunţată pentru 6 iunie. Combinatul este în insolvenţa şi are datorii de peste 800 de milioane de euro.

Musafir

#21287 ADMINISTRATORI OLTCHIM: Nu am primit niciun ban de la bugetul de stat

2014-05-30 10:03

http://www.voceavalcii.ro/2014053021703/ADMINISTRATORI-OLTCHIM-Nu-am-primit-niciun-ban-de-la-bugetul-de-stat.html

Administratorii judiciari ai OLTCHIM reacţionează în ceea ce priveşte zvonurile despre utilizarea discreţionară a sumelor încasate de către OLTCHIM SA pentru plata salariilor compensatorii, zvonuri răspândite de o parte a disponibilizaţilor.

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/12bf4a0d70aa2d5e3bf266ebe07747a8_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


"OLTCHIM nu a primit nicio sumă de bani de la bugetul de stat sau de la alte entităţi, pentru plata plăţilor compensatorii şi/ sau pentru plata impozitelor si taxelor aferente acestora.

La data disponibilizării personalului, respectiv în luna iunie 2013, S.C. OLT'CHIM a calculat, pentru fiecare salariat în parte, drepturile prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă şi, în conformitate cu dispoziţiile legale, odată cu acesta au fost calculate şi toate impozitele şi taxele aferente acestora (atât ale angajaţilor, cât şi ale angajatorului).

În luna iulie 2013 au fost declarate impozitele şi taxele aferente plăţilor compensatorii calculate în luna iunie 2013. Declararea este justificată conform art. 296 alin. (1) din Legea 571/2003 cu toate modificările şi completările ulterioare privind Codul Fiscal.

Astfel, OLTCH IM a stabilit în mod concret şi a înregistrat în evidenţa contabilă atât sumele nete datorate personalului disponibilizat, cât şi impozitele şi taxele datorate de OLTCHIM (nu de salariaţii disponibilizaţi) la bugetul de stat, raportate prin declaraţiile transmise la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

Aceste sume declarate sunt sume datorate (realizate), nu sume încasate. Plata efectivă a sumelor nete datorate de OLTCHIM personalului disponibilizat se va face conform planului de reorganizare/programului de plată a creanţelor.

Aşadar, informaţiile cuprinse în adeverinţele de venit obţinute de foştii salariaţi de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală atestă faptul că OLTCHIM, în spiritul dispoziţiilor legale, a evidenţiat în contabilitate şi a raportat obligaţiile sale atât către salariaţii disponibilizaţi, cât şi către Bugetul de stat. Adeverinţele evidenţiază recunoaşterea de către Oltchim SA a datoriei avute fata de salariaţi şi bugetul statului" – se arată în comunicatului celor de la RomInsolv SPRL, BDO Business Restructuring SPRL şi administratorul special Bogdan Stănescu.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-30 10:39


unul care gandeste

#21289 minciuni

2014-05-30 10:41

CARE PLAN DE REORGANIZARE?
CARE PROGRAM DE PLATA AL CREANTELOR?
Administratorii OLTCHIM se ascund in spatele Legii insolventei pentru a nu plati aceste sume datorate disponibilizatilor.
In momentul cand oamenii au fost dati afara din societate, administratorul trebuia sa aiba programul de plata al acestor sume restante.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-30 10:44


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-30 10:49


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-30 11:15



Musafir

#21293 Re: ADMINISTRATORI OLTCHIM: Nu am primit niciun ban de la bugetul de stat

2014-05-30 11:21

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-30 11:22


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-30 11:25



Musafir

#21296 CORECT, MINCIUNILE SE INEACA TOT EI LA FEL CA VOMA ADMINISTRATORILOR

2014-05-30 11:39

#21289: unul care gandeste - minciuni

CARE PLAN DE REORGANIZARE?
CARE PROGRAM DE PLATA AL CREANTELOR?
Administratorii OLTCHIM se ascund in spatele Legii insolventei pentru a nu plati aceste sume datorate disponibilizatilor.
In momentul cand oamenii au fost dati afara din societate, administratorul trebuia sa aiba programul de plata al acestor sume restante.

 

p.s CU O MICA REMARCA - Legii insolventei - OBLIGA LA ACHITAREA IN REGIM DE URGENTA A DATORIILOR SI CREANTELOR, ALTFEL SE DECLANSEAZA FALIMENT, PENTRU APLICAREA PROST DE REORGANIZARE SI CUMULUL DE DATORII SI CREANTE NEACHITATE LA ZI. JUDECATORUL- SINDIC ESTE IMPLICAT CU PARAFA SI SEMNATURA.


Musafir

#21297 Re: Re: Oltchim - suspiciuni de fals cu salarii compensatorii

2014-05-30 11:53

#21248: - Re: Oltchim - suspiciuni de fals cu salarii compensatorii

http://www.indiscret.ro/articol-oltchim-suspiciuni-de-fals-cu-salarii-compensatorii

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/img_cover_3232.jpg...


Mai mulţi disponibilizaţi ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, acuză ilegalităţi în atribuirea salariilor compensatorii pe care nu le-au primit, dar despre care susţin că în documentele ANAF apar ca încasate şi impozitate.
de Marielena Popa

Suspiciunea a început când cei disponibilizaţi au solicitat companiei fişele fiscale, în locul cărora au primit nişte adeverinţe cu un conţinut alambicat, şi le-a fost confirmată când, în evidenţele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vâlcea, au constatat că banii pe care nu i-au primit încă au fost impozitaţi ca şi cum ar fi fost încasaţi. Ei suspectează că banii care li se cuvin şi care ar fi existat, potrivit declaraţiilor de anul trecut ale fostului ministru al muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi fost folosiţi de Oltchim în alte scopuri. Speriaţi de eventuale consecinţe, cei în cauză au preferat să nu le fie făcute publice numele.



Impozit de 8.348 lei, la bani neprimiţi

„În anul 2013, eu am încasat circa 20.000 lei, salariile lunare. Potrivit adeverinţei de venit pe anul 2013, eliberată de ANAF, Direcţia Finanţelor Publice Vâlcea, figurez cu un venit impozabil de 52.185 lei, la care am şi plătit un impozit de 8.348 lei. Ca atare, s-a luat impozit, s-a plătit CAS, alte dări, iar banii nu au ajuns la mine”, susţine M.S. (foto facsimil)



Oltchim eliberează adeverinţe pentru bani inexistenţi

Alarmaţi de această situaţie, mai mulţi disponibilizaţi ai Combinatului Oltchim au cerut lămuriri companiei. „Astăzi, 27 mai, am solicitat Oltchimului fişa fiscală sau un document din care să înţeleg situaţia veniturilor mele. Împreună cu alţi trei colegi, m-am prezentat la poartă la ora 08.30. Ne-au ţinut vreo două ore pe acolo, apoi ne-au spus să revenim pe la ora 14.00. Am revenit şi peste încă o oră ne-au spus că nu se mai eliberează fişe fiscale, aşa că ne-au dat nişte adeverinţe, alambicate, dar în care salariile compensatorii apar ca „venituri înregistrate”. În acelaşi timp, mai fac nişte menţiuni, pline de ambiguităţi, despre modalitatea de achitare a plăţilor compensatorii. Practic, eu, din suma de 35.218 lei, care în tabel apare în luna iunie şi care cuprinde şi salariile compensatorii, am luat 800 lei, salariul pe o lună, nicidecum suma întreagă. Voi verifica datele care s-au transmis la ANAF, însă, după toate probabilităţile voi constata ce au constatat şi alţi colegi ai mei, că s-au încasat banii şi că pentru ei s-a plătit şi impozit”, a declarat D.M.



Greva foamei pentru salariile compensatorii

Parchet, DNA, Direcţia Antifraudă. Acestea sunt soluţiile care, cred cei în cauză, le pot aduce dreptatea. În mai 2013, au fost concediaţi colectiv 969 de salariaţi. Ei au dreptul să primească, potrivit contractului colectiv de muncă, 12, 18 sau 24 de salarii compensatorii, în funcţie de vechime; adică în jur de 10 milioane de euro (între 20.000 şi 50.000 lei de persoană). Săptămâna trecută, câteva zeci de disponibilizaţi au făcut greva foamei pe scările Prefecturii Vâlcea, nemulţumiţi că nu au primit aceste salarii compensatorii.

Facem menţiunea că acest subiect ne-a parvenit aproape de încheierea ediţiei, prin urmare vom reveni cu opiniile ANAF şi Oltchim.


http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/add_1_image_3232.jpg...


Musafir

#21298 Re: Salariile compensatorii de la Oltchim intră în atenţia DIICOT

2014-05-30 11:54

#21265: - Salariile compensatorii de la Oltchim intră în atenţia DIICOT


http://www.indiscret.ro/articol-salariile-compensatorii-de-la-oltchim-intra-in-atentia-diicot

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/img_cover_3232.jpg...



Aproximativ 100 de disponibilizaţi ai combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au pichetat, joi , sediile Direcţiei Generale Finanţelor Publice (DGFP)Vâlcea, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism(DIICOT) şi Prefecturii Vâlcea, acuzând compania care i-a concediat că le-a deturnat salariile compensatorii care li se cuveneau prin contractul colectiv de muncă, salarii pe care le-a raportat la FISC drept încasate şi impozitate.
de Marielena Popa

 

La prima oră, aceştia au cerut şi au primit de la DGFP Vâlcea adeverinţe fiscale, cu veniturile impozabile şi impozitate, pe anul 2013. Apoi, au solicitat procurorilor DIICOT Vâlcea să investigheze această situaţie.

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/th_art_3248.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reprezentanţi ai lor au fost primiţi de prefectul judeţului Vâlcea Dumitru Nicu-Cornoiu, care le-a cerut documente în sprijinul acuzelor lor. Acesta a precizat că va sesiza Guvernul, pentru lămurirea acestei situaţii pe care o consideră « în neregulă ». Indiscret în Oltenia a fost primul canal media care, în ediţia din această săptămână, a sesizat această situaţie.



Declaraţii contradictorii



Declaraţiile conducerii DGFP Vâlcea şi ale conducerii Oltchim sunt contradictorii, în această situaţie :

Directorul DGFP, Gheorghe Gogârnoiu, a opinat că, potrivit Codului fiscal, “ orice venit care a fost plătit sau urmează să fie plătit se impozitează “. Ca atare, a dat de înţeles că Oltchim ar fi plătit impozite pentru aceste salarii, însă, invocând legea confidenţialităţii, nu a oferit amănunte. Pe de altă parte, directorul economic al Oltchim, Alin Smeu, susţine că nu s-au plătit impozite pentru salariile compensatorii:” Oltchim a raportat ANAF ce salarii au de primit cei în cauză şi că umează să plătească aceste impozite “. susţine acesta.



De două ori păgubiţi



“Noi considerăm, că am fost prejudiciaţi. Figurăm, în evidenţele FISC-ului cu venituri pe care nu le-am luat, venituri mari. Nu numai că nu ne-au dat banii, dar copiii noştri nu mai pot beneficia, din această cauză, de burse la şcoli, la facultăţi, noi nu putem beneficia de alte ajutoare, pentru că este obligatoriu să prezentăm adeverinţele de venit, în aceste situaţii. “, a declarat unul dintre disponibilizaţii Oltchim.

Ei au angajat o casă de avocatură care urmează să îi reprezinte în relaţia cu instanţale şi DIICOT « Credem că au comis o infracţiune gravă, o infracţiune în grup, care ne-a prejudiciat. Am angajat o casă de avocatură care ne va reprezenta la toate entităţile pe care le-am sesizat şi urmează să le sesizăm », au mai spus disponibilizaţii care au participat la această acţiune.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-05-30 12:07


HAI LA GREVA FOAMEI

#21300 Re: CORECT, MINCIUNILE SE INEACA LA FEL CA VOMA ADMINISTRATORILOR

2014-05-30 12:37

#21296: - CORECT, MINCIUNILE SE INEACA LA FEL CA VOMA ADMINISTRATORILOR 

 Inseamna ca exista un PLAN DE REORGANIZARE sau PROGRAM DE PLATA AL CREANTELOR daca o parte din banii datorati disponibilizatilor s-au dat (concediile de odihna). Trebuie continuate protestele pentru ca administratorii sa aduca la lumina aceste planuri, daca nu exista atunci se poate cere FALIMENTUL la judecatorul sindic.

Este foarte frumos comunicatul administratorului cu omisiunea PLANULUI care nu exista.