Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#1476

2014-11-23 12:54

religia face parte din traditia poporului roman.Ne invata ce inseamna dragostea iubirea si smerenia,sa fim mai buni si milostivi.
Teo

#1477

2014-11-23 13:03

VAd ca multi se declara morti fara religie si ca fara ea nu ar mai fi oameni! Bun. Asta inseamna ca acum, aveti o religie, o cunoasteti, o practicati, o studiati, nu? Cati dintre voi, sustinatori ferventi, ati citit macar o data Biblia? cati dintre voi stiti ceva despre istoria crestinismului, despre Sfintii Parinti, despre dogmatica? Cati dintre voie stiti unde se duce sufletul cand moare? Ma rog, ar fi trebuit sa va va intreb mai intai daca v-ati pus problema si ati cautat raspunsul in religia de care sunteti atat de strans legati. Stiu, o s araspundeti repede: In rai! Mai ganditi-va, raspunsul este gresit. Cititi Biblia!

Ati vazut manualele de religie din scoli? Ati citit, ati vazut ce se preda acolo? Eu nu vreau sa ii spuna nimeni copilului meu ca il calca masina fiindca s-a certat cu un coleg. Si nici ca va merge in iad daca isi traieste viata asa cum considera el, nu dupa cum ii spune popa, scoala, guvernul, televizorul sau eu mai stiu cine.

Religia. Religia inseamna sa te reconectezi cu Dumnezeu, in gand, in fapta, in comportament. Voi, crestinii care aparati religia, asta invatati la biserica, asta ii va invata popa pe copii? Sa se reconecteze cu Dumnezeu sau sa ii fie frica de El, de pedepsele lui, de iad, de greseala, de a fi el insusi? Vreti sa ii invatati pe copii, la varste la care nu inteleg, ca nu ei sunt responsabili de faptele lor, ci Satana care l-a ispitit si ca trebuie sa se fereasca mereu de un rau pe care nu il vad, nu il inteleg, nu il cunosc?

Invatand religia in scoala, primind note si fiind obligati sa invete rugaciuni, lectii si povesti, vor invata sa urasca religia, sa o considere corvoada. Sunt mai religiosi tinerii care au facut religie de la clasa I? Vi se pare ca sunt mai responsabili, mai educati, mai aproape de Dumnezeu copiii carora li s-a vorbit despre Dumnezeu si Satana de la varste la care nu intelegeau prea multe nici despre lumea obiectiva, materiala?  Cum sa inteleaga ei o lume invizibila, incarcata de filosofie, frica, sfinti morti care le vorbesc si fac minuni, ingeri care ii pazesc si demoni care vor sa le faca rau, un Dumnezeu atotputernic care se lupta si pierde multe batalii cu un supus al sau, Satana....? Nici adultii nu inteleg.

Eu am crescut fara religie in scoala si ma consider om intreg, viu, responsabil.

Sigur ca e mai usor sa ma injurati decat sa imi dati dreptate. Nu am nevoie sa imi dati dreptate. Eu zic doar sa va ganditi....si sa dovediti ca religia v-a ajutat sa fiti buni crestini.


Musafir

#1478

2014-11-23 13:04

Buna ziua! As avea si eu o intrebare.Multumesc dinainte celui sau celor care imi(vor) clarifica acest subiect.

Zilele trecute am vorbit la telefon cu o verisoara din Sibiu.Aceasta era mirata,chiar indignata de faptul ca doctorii si asistentele medicale din acest oras,impun mamelor,parintilor "taierea-imprejur"la copii( cautand alte explicatii ).M-am mirat si eu.Am zis ca nu se poate,nu e o obligatie.Trei dintre vecinele ei,au dus déjà baieteii la spital,sunt deja taiati.Copilul unuia dintre nepoti,la fel.Doctorii motivau: igiena, evitarea unei infectii( daca nu este spalat bine copilasul).

M-am luat cu mainile de cap.Ce se intampla in Sibiu? Ce se intampla in tara? Ce e cu acest obicei? Nu mai stiu tinerele mame,cele din democratia romaneasca sa-si spele copilasii? Ii lasa poate prea multi ani in pempersuri,sa se infecteze,din cauza lenei.

Sute de ani,mii de ani mamele de baietei au stiut cum sa le faca baie cu sapun simplu si cu scutece de panza,iar azi cadrele medicale ii obliga pe parinti sa-si taie imprejur copiii,ca sa nu se infecteze,sa fie mai barbati cand vor fi mari!!! Ce se intampla acolo? Ce se intampla cu traditiile poporului nostru crestin? E grav,deoarece se loveste in ce avem noi mai de pret:copilul,viitorul.

In Franta se taie imprejur cei din religia ebraica si musulmana.Se mai intampla si pe la casele de crestini nepracticanti,ori atei,mai rar insa(motivul fiind: tot asa-pretinsa igiena).Am tot respectul pentru aceste religii,inteleg chiar motivatia igienei.Nu este insa o practica obligatorie aici in Franta.Doctorul nu-ti impune aici sa-ti tai copilul imprejur.

In tara e o obligatie,ca daca nu sperie mamele ca li se imbolnaveste si le moare copilul.Generatii de generatii la noi in tara,nu si-au dat copiii sa-i taie imprejur,acum e ca o necesitate,o obligatie impusa de doctori formati prin occident,de surori care mai fac si ele un ban prin practicarea acestei mici chirurgii. Ce se intampla?

Trebuie obligatoriu ca romanii sa se taie toti imprejur de aici incolo?! Imi vine chiar sa rad§! Ce se urmareste de fapt? Mii de ani barbatii nostrii n-au fost taiati imprejur si au crescut sanatosi,plus ca virilitatea barbatilor din tara noastra si-a facut demult renumele.

Multumesc pentru eventualele raspunsuri si inca o data sa nu se supere cei de religie mozaica,ori musulmana,aici e vorba de cu totul altceva,de ceva ce se pregateste poporului roman( ceva e putred in Danemarca,cum se spune ). A.N

Cuvioşii Urticarie şi Boschetarie

#1479

2014-11-23 13:06

 

Biserica Ortodoxă Română a lansat şamponul mănăstiresc şi balsamul duhovnicesc

Doamnelor şi domnilor, fraţi şi surori! Deoarece nu doreşte ca drept-credincioşii să intre în contact cu produse de provenienţă păgână, Preafericitul Patriarh Daniel a hotărât ca aceştia să folosească doar şamponul Arsenie Boca, plin de har, 100% ortodox, destinat spălării pe creier.

Puteţi gândi cu propria minte fără să aveţi nevoie de clişeele promovate de preoţi? Creierul dumneavoastră funcţionează ireproşabil? Logica, raţiunea şi spiritul critic vă definesc? Aveţi bacalaureat sau aţi finalizat studiile universitare? Noul şampon Arsenie Boca vă eliberează de aceste afecţiuni diabolice, permiţând doar „învăţăturile” Bisericii. Aveţi îndoieli în privinţa religiilor şi a zeilor? Doriţi să scăpaţi de păcatul strămoşesc: circumvoluţiunile? Neuronii constituie o povară? Sinapsele vă incomodează? Harul şamponului Arsenie Boca face ca toate aceste impedimente apăsătoare să dispară ca prin minune, lasându-vă creierul neted astfel încât muştele să vă poată patina pe el.

Simţiţi că nu mai puteţi gândi? Creierul dumneavoastră a început să dea rateuri? Mintea vă este din ce în ce mai înceată? Aţi început să ascultaţi manele? Sunteţi un individ tălâmb şi votaţi la îndemnul preotului? Aţi rămas fără discernământ? Vi se întâmplă să aveţi salivă în colţul gurii din cauza IQ-ului de euglenă? Înseamnă că şamponul Arsenie Boca şi-a făcut efectul în totalitate, micşorându-vă encefalul, iar acum sunteţi pregătit să treceţi la pasul următor în vederea atingerii stadiului de moarte cerebrală: balsamul duhovnicesc Iustin Pârvu. Acesta lasă loc numai superstiţiilor şi stereotipurilor. După ce îl veţi folosi, veţi putea simţi o dorinţă enormă de a accesa Internetul pentru a posta citate din Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc sau Petre Ţuţea, imagini cu icoane făcătoare de minciuni sau profeţii apocaliptice ale unor sălbatici cu patrafir.

Reţineţi faptul că doar astăzi Biserica Ortodoxă Română vă vine în ajutor pentru a ajunge în Rai. Cumpărând cele două produse de mai sus, primiţi, în mod suplimentar, un pachet de lumânări şi o porţie de colivă. Toate acestea la preţul de numai 30 de arginţi! Nu mai aşteptaţi! Sunaţi chiar acum la 0722.666.666 şi veţi beneficia de o promoţie de-a dreptul divină!

Folosiţi zilnic şamponul Arsenie Boca pentru a avea o minte sclipitoare precum cea a unei râme călcată de tramvai! Nu uitaţi să folosiţi şi balsamul Iustin Pârvu! Cel mai bun remediu împotriva maladiei numită inteligenţă!!!

Cei ce vor apela în următoarele 10 minute vor primi gratuit, repet, gratuit, Îndreptarul de Spovedire sub Sutană cu cele 33 de pilde ale Sfinţilor Părinţi pentru înfrânarea de la păcatul coţăielii înainte de Cununie.

Şamponul Arsenie Boca - pentru că meritaţi!


Musafir

#1480

2014-11-23 13:06

Dragi parinti , suntem datori sa ne ingrijim si de cresterea spirituala a copiilor nostri, fiindca de felul cum vor fi crescuti,, educati, supravegheati si catehizati copiii depinde realizarea lor in viata si mantuirea sufletelor lor.
Din pacate insa,prea putini dintre noi paritii mai ajungem sa ne mai implicam in educatia religioasa a copiilor nostri,indemnadu-i sa se apropie de cele sfinte,sa mearga la biserica,sa asculte Cuvatul Domnului si sa-l iubeasca.
Asa ca sa-i lasam ca macar in o ora de religie pe saptamana pruncii nostri sa fie indemnati sa cunoasca si sa traiasca invatatura crestina.

Musafir

#1481

2014-11-23 13:07

DOAMNE AJUTA!

Musafir

#1482

2014-11-23 13:11

religia e folositoare!!
Camelia Marginean
Musafir

#1483

2014-11-23 13:24

Bunul Dumnezeu să dea înțelepciunea cuvenită atât celor care și-au asumat responsabilitatea de a ne fi conducători,cât și poporului nostru cel binecredincios,pentru a nu întina memoria celor care au plătit cu viața lor în decembrie 1989,pentru o Românie liberă și democrată,în care să domnească pacea și buna înțelegere între toți românii.Dumnezeu să binecuvânteze România!


Musafir

#1484

2014-11-23 13:46

cineva a spus: secolul 21 va fi religios ori nu va fi
respect

#1485 Re:

2014-11-23 13:53

#1479: Cuvioşii Urticarie şi Boschetarie -  

 Ce cauți pe acest site? Vii să dai lecții de bun-simț și bună educație?  Jignirea, murdăria verbală pe care o aduceți nu numa in acest spațiu este un soi de hărțuire și de impunere a convingerilor proprii.

Văd că minoritatea discriminează majoritatea.  Și încă cu cele mai abjecte "argumente". Încercați să vă mai spălați putin limbajul și apoi să mai deschideți gura. ... Cei care sunt mai citiți și cunosc nu după ureche și  istorie și religie nu impun niciodată celorlalți nimic.  Voi cei care nu credeți  in nimic decât în idolul eu- pe care l-ați ridicat la rang de centrul universului și oracolul adevărului, vor să le impună celorlalți gândirea lor meschină.

Nu-i așa că în fiecare zi te erijezi în judecătorul celorlalți?  Nu-i așa că in fiecare zi arunci cu noroi in toți și in toate? 

Așa va arăta lumea celor superiori ca tine?...Vai Doamne!

 

 

 


Musafir

#1486

2014-11-23 14:12

Doar pentru ca inveti religie nu inseamna neaparat ca esti un om bun.

E usor sa faci greseli apoi sa dai vina pe satana, spui o rugaciune si dormi bine noaptea.

Uitati-va cat de agresivi sunteti. Nu ma refer la petitia aceasta, ci in general. Faceti marsuri anti-gay, anti-contraceptie etc. Cine naiba sunteti voi sa judecati pe altii si sa va bagati in viata altora? In biblie scrie ca nu aveti dreptul sa va judecati aproapele. Ipocritilor! Cati dintre voi barfiti in post, sunteti invidiosi pe altii care o duc mai bine si mai ales cati dintre voi v-ati inceput viata sexuala dupa casatorie si nu ati folosit medote contraceptive! Mincinosilor! Ipocritilor!

E fapt stiut ca religiile lumii au fost mereu motiv de razboi si ura intre popoare. Religia e cea care spala oamenii pe creier. In evul mediu erau arsi oameni bolnavi mintali(epilepsie, schizofrenie) pe motiv de posedare. Biserica a facut din Ioana d'Arc o razboinica pentru clauza lor, apoi au  ars-o, apoi au canonizat-o ca sfanta.

Uitati-va la tarile arabe unde religia a devenit o arma. Ea conduce. In tarile arabe femeile violate sunt ucise pe motiv ca religia nu impune decat aceasta metoda pentru a curata familia de rusine.

Si biblia e plina de povesti. Daca o fata e violata sa fie cumparata de violator de la tatal ei, platind o camila si niste arginti.

 

Crizatilor! Nu va interzice nimeni religia. Nici macar nu intelegeti despre ce este vorba. Nu va bagati religia pe gat la altii. Nu va bagati in viata altora. In biblie spune clar ca nu aveti dreptul sa judecati.  Cine va credeti? Sa va fie rusine! Sustineti ca religia e dragoste si sunteti primii care injura si se cearta ca la usa cortului. Halal crestini!

 

Aveti peste 18000 de biserici. Aveti destule locuri in care sa invatati religia. Nu va opreste nimeni sa  luati o carte de religie si sa invatati ce va intereseaza.

Religia este o alegere personala. Nu aveti dreptul sa o impuneti celor care nu o vor. Faceti o cerere si copil dumneavoastra poate studia religia.

12 ani am fost fortat sa pup icoane si sa spun rugaciuni, sa invat crezul si sa ma prefac a fi religios. Doamnele profesoare pe  care le-am avut se crizau si adesea reactionau prin violenta verbala si prin articularea la note.


Musafir

#1487

2014-11-23 14:46

exceptional! avem nevoie de educatia pe care doar religia ne-o ofera!

Musafir

#1488

2014-11-23 15:11

In clasamentul celor mai de rahat lucruri de pe Pamant, religia (in general, nu doar cea crestina) este pe primul loc, detasat. Singurul sau scop este sa domine, sa conduca despotic. Cum ? Tinand oamenii in intuneric, opunandu-se cu toata forta progresului, propovaduind o lumea de magie, chin si temere in pofida uneia bazata pe tehnologie, pe inovatie, pe stiinta, pe arta, pe diversitate, pe contemporaneitate. Toate religiile stravechi prezinta un tablou sinistru, spoit in culori pamantii, morbid, in care supunerea si ruga, alaturi de teama constanta de supranatural, sunt elementele esentiale. Poate tocmai de-asta tinerii din ziua de azi, care au acces la tehnologie, resping cu energie aceasta molima, religia. In ei este speranta.


Musafir

#1489

2014-11-23 15:19

Religia nu are ce cauta in scoala, pt asta exista biserici la fiecare colt .Sunt de acord sa se predea istoria religiilor dar la o varsta pe care copilul o poate percepe asa cum trebuie....copii trebuiesc invatati ca moralitatea e in noi ,ca suntem oameni si nu avem nevoie de amenintari ca sa fim buni cu cei din jurul nostru ...


Musafir

#1490

2014-11-23 15:21

Am trait destui ani in communism intr-o bezna totala(din punct de vedere al educatiei religioase), cel putin acum sa nu continuam sa traim in aceasta bezna. Un tanar nedeprins cu o viata duhovniceasca si lipsit de notiunile elementare - in ce priveste religia - este un tanar pierdut si nu va sti care trebuie sa-i fie scopul si telul in viata. Sper sa nu se faca o asemenea greseala de a se scoate religia din scoala, acest lucru ar influenta f. negative natiunea noastra.

Musafir

#1491

2014-11-23 15:35

Daca e adevarat ca se transforma vinul in sange, de ce nu se fac centre de transfuzii pe langa podgoriile tarii?


Musafir

#1492

2014-11-23 16:04

Jos comunismul ateist!

Musafir

#1493 Re:

2014-11-23 16:27

#1486: -  

 cred ca crizat esti tu omule nu te uiti ce scrii aici??

 

"Faceti marsuri anti-gay, anti-contraceptie"

ai citit si tu god delusion si acum gata, ce  propaganda ateista o folosesc ateii in occident copy/paste in Romania. Ce poate fi mai evident ca esti un frustrat spalat pe creier ateu.

 

"In biblie spune clar ca nu aveti dreptul sa judecati.  Cine va credeti?"

Dar tu cine esti de  judeci? Si cine iti da dreptul sa vii aici sa faci scandal ??

 

 

"Sa va fie rusine! Sustineti ca religia e dragoste si sunteti primii care injura si se cearta ca la usa cortului. Halal crestini!"

 

Cred ca tu esti primul care injura, citeste comentariile si hulele scrise de ateii tai. Vin aici si posteaza fotografii jignitoare la adresa crestinilor. Sa va fie rusine. Daca traiati in Arabia Saudita erati de mult morti. Noi suntem toleranti si va iubim. Nu va alearga nimeni cu cutitul pe strada. Invatati sa respectati si mai ales educati-va. Tu vorbesti ca esti injurat...nu te-a injurat nimeni copilule spalat pe creier, ci invers.

"Religia este o alegere personala. Nu aveti dreptul sa o impuneti celor care nu o vor. Faceti o cerere si copil dumneavoastra poate studia religia."

 

Pe langa faptul ca esti agramat mai vorbesti si prostii. Legea este facuta pentru toti romanii. Si suntem 98% crestini intr-o tara faurita de crestini. Este ateu? Este ok. Ia-ti plodul si plimbate cu el. Insa in tara noastra suntem crestini. Asa suntem, asa vom fi asa vom muri. Si noi platim 98% din impozite si taxe. In Europa civilizata se face religie. Masura aceasta este o masura-razbunare data de securista si sluga lui Soros, Monica Macovei preferata ateilor din Romania, fondatoare ACCEPT. Nu va iesi cum vreti voi.

 

 

TREZESTE LA REALITATE SPALATULE PE CREIER!


Musafir

#1494

2014-11-23 16:29

Este de dorit o mai atenta formulare/exprimare "Cerem demisia lui Titus Corlatean datorita incompetentei..."

Musafir

#1495 Re:

2014-11-23 16:34

#1489: -  

 Ateii nu au moralitate.

Ce moralitate are un ateu si de unde se extrage?

Moralitatea unui ateu evolueaza, moralitatea unui crestin este consacrata in Scripturi.

Macar de dragul filosofiei si a ratiunii mai bine ai tacea din gura.


Musafir

#1496 Re: Re:

2014-11-23 16:41

#1493: - Re:  

 Esti mai agramat decat cel pe care-l faci agramat :))))).


Musafir

#1497 Re: Re: Re:

2014-11-23 16:47

#1496: - Re: Re:  

 dovedeste si mai ales dezbate problema ridicata.

TACTICA ATEULUI:

EXPUS, SCHIMBA SUBIECTUL SI FUGE.

ATEU=LAS


Musafir

#1498 Re: Re:

2014-11-23 16:49

#1493: - Re:  

Cred ca crizat esti tu, omule, nu te uiti ce scrii aici??

 

ai citit si tu god delusion si acum gata, ce  propaganda ateista o folosesc ateii in occident copy/paste in Romania. Ce poate fi mai evident ca esti un frustrat, spalat pe creier, ateu.

 

Pe langa faptul ca esti agramat mai vorbesti si prostii. Legea este facuta pentru toti romanii. Si suntem 98% crestini intr-o tara faurita de crestini. Este ateu? Este ok. Ia-ti plodul si plimbate cu el. Insa, in tara noastra suntem crestini. Asa suntem, asa vom fi ,asa vom muri. Si noi platim 98% din impozite si taxe. In Europa civilizata se face religie. Masura aceasta este o masura-razbunare data de securista si sluga lui Soros, Monica Macovei preferata ateilor din Romania, fondatoare ACCEPT. Nu va iesi cum vreti voi.

Cu verde: cacafonii, virgule lipsa, plimba-te, fraze care nu au inteles, propozitii incepute cu litera mica

Faci pe altii agramati...dar tu esti mai agramat! Ipocrizie crestina!

 


Musafir

#1499

2014-11-23 16:51

Nu stiu cat de agramat sunt eu, in afara de cacofonie care se scuza totusi....frazele se deduc, iar cu faza cu virgulele deschide o carte de gramatica si studiaza.

Ideea e ca nu m-am pretins intelectual, ci ti-am taiat-o scurt, tie sau celui care a scris si se pretindea inteligent.

Defineste ipocrizia ateista intai.


Musafir

#1500 Re: Re: Re: Re:

2014-11-23 16:52

#1497: - Re: Re: Re:  

 Crestini 'bravi'... ce sa spun!!

Unii se satura sa discute cu voi pentru ca aveti mintea incuiata. Scuipati aceeasi propaganda bolnava religioasa.

Ne 'iubiti'? De asta daca vedeti pe cineva care e diferit de voi aruncati cu pietre, injurati. Dar voi va 'iubiti' aproapele.