Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votati pentru mentinerea religiei in scoli


Musafir

#1426

2014-11-22 16:33

ORA DE RELIGIE IN SCOALA. Cunoaşterea lui Dumnezeu se dobândeşte şi pe calea cuvântului scris, şi aceasta se urmăreşte şi se realizează şi la ora de religie. Cunoaşterea cu mintea trebuie asociată cunoaşterii cu inima curată: „Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu“ (Matei 5, 8).

Biserica, Familia, Şcoala şi Armata sunt cei patru stâlpi morali şi spirituali ai poporului nostru, cele patru instituţii care contribuie la formarea, creşterea şi desăvârşirea persoanei umane. În măsura în care omul se împărtăşeşte de învăţăturile celor patru instituţii, el dobândeşte o plinătate a fiinţei sale, ajunge om cu adevărat.

În perioada stăpânirii comuniste atee, în ţara noastră Şcoala a fost despărţită de Biserică, ora de religie fiind eliminată din programa şcolară. Cât de bine a fost sau, mai bine zis, cât de rău, poate să o spună orice om de bună credinţă.

Moralitatea a scăzut, iar înţelegerea culturii şi a istoriei noastre a fost mult slăbită, ajungându-se în cele din urmă până la dispreţ sau la interpretări cu totul greşite. Şi nu putea fi altfel, de vreme ce religia era prezentată elevilor ca „opium al popoarelor“. Un student din acea perioadă, după ce a vizitat muzeul Mănăstirii Putna şi a ascultat explicaţiile date, s-a întrebat: „Cum poţi socoti religia un drog, când ea a creat opere de artă înscrise în patrimoniul universal?“.

De ce religia în şcoală?

De ce religia şi în şcoală, nu doar în familie, cum era în perioada stăpânirii comuniste?, se întreabă câte un biet profesor sau învăţător, fost activist de partid sau şef de cadre. Ne adresăm în rândurile următoare celor care au urechi de auzit şi ochi de văzut, adică majorităţii covârşitoare a celor care îşi deschid sufletul şi mintea spre ceea ce crede, simte şi înţelege orice om sincer în dorinţa de a-şi îmbogăţi cunoştinţele cu cele necesare.

Omul, chip al lui Dumnezeu, se învredniceşte de viaţa veşnică, după care aspiră statornic cu întreaga lui fiinţă, în măsura în care Îl cunoaşte pe Dumnezeu (Ioan 17, 3): „Iar viaţa veşnică aceasta este: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis“; „În ce chip doreşte cerbul izvoarele apelor, aşa Te doreşte sufletul meu, Dumnezeule. Însetat-a sufletul meu de Dumnezeul cel viu“ (Psalmul 41, 1-2); „Neliniştit este sufletul meu, Doamne, până ce se va odihni în Tine“ (Fericitul Augustin - „Confesiuni“).

Cunoaşterea lui Dumnezeu se dobândeşte şi pe calea cuvântului scris, şi aceasta se urmăreşte şi se realizează şi la ora de religie. Cunoaşterea cu mintea trebuie asociată cunoaşterii cu inima curată: „Fericiţi cei curaţi cu inima, că aceia vor vedea pe Dumnezeu“ (Matei 5, 8).

Omul are nevoie de cunoaşterea unui număr de reguli morale şi orice regulă trebuie să aibă drept temelie o învăţătură de credinţă. Aceasta este mijlocită tot la ora de religie. Nu poate fi despărţită morala de religie, pentru că ar duce fie la bigotism, fie la anarhie.

Prin ora de religie învăţăm apartenenţa la credinţa străbună

A nu accepta religia în viaţa personală sau în şcoală înseamnă lepădare de Dumnezeu, fapt care s-a petrecut în perioada comunistă atee. Religia tocmai aceasta înseamnă: legătura omului cu Dumnezeu.

Sunt multe religii în lume, iar noi, românii, ne-am născut ca popor în religia creştină, în credinţa noastră ortodoxă. Biserica Ortodoxă a creat opere de artă şi păstrează documente ale istoriei poporului român, ale permanenţei noastre pe aceste meleaguri, a contribuit la formarea limbii noastre; istoria Bisericii noastre Ortodoxe este istoria poporului nostru, istorie care s-a desfăşurat, deci, în duhul, în gândirea credinţei noastre ortodoxe; toate aceste adevăruri ar trebui şi trebuie să le cunoaştem încă de pe băncile şcolii, dacă vrem să ne păstrăm identitatea naţională.

După aproape o jumătate de veac de îndoctrinare comunistă atee, tineretul nostru are nevoie de religie în şcoală, de foarte multă educaţie moral-religioasă, pentru că ei, tinerii noştri, întâlnesc la orice pas foarte multe persoane care, neînvăţând religia în şcoală, au concepţii de gândire şi trăire a vieţii străine, şi uneori chiar potrivnice adevărului istoric al poporului nostru şi moralei sănătoase, demnităţii omului, chip al lui Dumnezeu. Imaginile pornografice răspândite de mass-media fac ravagii în sufletele tinerilor noştri, abătându-i de la o concepţie sănătoasă despre viaţă; sădesc în sufletele lor dispreţul faţă de muncă, agresivitatea, destrăbălarea; aceste emisiuni sunt patronate şi răspândite de cei mai mari duşmani ai poporului nostru; ei distrug mai mult decât au distrus comuniştii-atei. De aceea, tinerii au nevoie de religie în şcoală, mai ales cei din clasele de liceu, care sunt cei mai expuşi pericolelor amintite mai sus.

Ora de religie, invitaţie la angajament

Libertate nu înseamnă anarhie, destrăbălare morală; omul cu adevărat liber este cel nestăpânit de păcat; acest om liber este rob al lui Dumnezeu, adică întreaga lui viaţă şi-o călăuzeşte numai după voia lui Dumnezeu Care este „sfinţirea vieţii noastre“ (I Tesaloniceni 4, 3). Să-l ascultăm pe Sfântul Apostol Pavel: „Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi folosesc. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate zidesc“ (I Corinteni 10, 23). „Trăţi ca oameni liberi“, scrie Sfântul Apostol Petru, „dar nu ca şi cum aţi avea libertatea drept acoperământ al libertăţii, ci ca robi ai lui Dumnezeu“ (I Petru 2, 16). „Ceea ce te biruieşte, aceea te şi stăpâneşte“ (II Petru 2, 19). Iată ce învaţă elevii la ora de religie.

În istoria lumii nu se cunoaşte nici un popor fără religie; oameni izolaţi, da! Dumnezeu a dat înţelepciune celor cu mintea sănătoasă şi aceştia au legiferat predarea religiei în toate clasele de liceu, deci s-a făcut dovada că oamenii s-au lepădat de gândirea marxistă atee. Se impune din partea preoţilor ca să se angajeze plenar în această lucrare de apostolat, ajutaţi de cadre pregătite de Biserică în Facultatea de Teologie, secţia teologie-litere.

Scoaterea sau abdicarea preotului de la un minimum de ore pentru predarea religiei în şcoală înseamnă abdicarea de la misiunea sa învăţătorească, copiii fiind viitori parohieni. Această abdicare nu se va întâmpla niciodată în viaţa sfinţitului preot, părintele duhovnicesc al credincioşilor noştri tineri şi bătrâni

Musafir

#1427

2014-11-22 16:52

Da,Religia in scoli incepand cu clasele primare

Musafir

#1428

2014-11-22 16:58

La inceput,scoala s-a facut in biserica. Recomand tuturor senatorilor si deputatilor sa citeasca ,,Amintiri din copilarie,, de Ion Creanga. Atunci vor intelege despre ce vorbesc

Musafir

#1429 Re: Re: Re:

2014-11-22 17:14

#649: - Re: Re:  

 Raspuns comentariului nr. 649

Petitia va fi trimisa la adresele electronice ale tuturor institutiilor avizate, care pot lua masuri in legatura cu problema in discutie. Insa, pentru aceasta, ne trebuie cel putin un milion 100.000 de semnaturi!

Doamne ajuta!


Musafir

#1430 Re:

2014-11-22 17:24

#1426: -  

 

666


Musafir

#1431

2014-11-22 17:57

RELIGIA IN SCOLI !
bula

#1432

2014-11-22 18:03

NU ! nu  vreu sa invete religie in scoala . "pacatuiestete copile linistit exista un dumnezeu care te va ierta ori cum"

Sa fie cinstit din suflet ca asa am invatat eu .o ora pe saptaman sa fie duminica in biserica , sau va este lene sa va duceti copii la biserica duminica??????


Musafir

#1433

2014-11-22 18:04

Eu n-am facut religia in scoala de aceea am invatat-o odata cu copiii mei. Consider ca e o mare pierdere atat pentru copii dar si pentru parinti. Multi nu frecventeaza bisericile si asa aveau ocazia sa-si cunoasca radacinile, istoria si religia neamului, sa-L cunoasca pe Dumnezeu si Sfintii lui.

Musafir

#1434 Re:

2014-11-22 18:10

#1433: -  

 Daca vrei sa cunosti religia nu te impiedica nimeni sa dai un search pe net sau sa cumperi o carte sau un manual despre religie.

 


Musafir

#1435 Re:

2014-11-22 18:12

#1432: bula -  

 Clar ca le e lene. Oamenii sunt comozi. Nu sunt in stare, nu au timp sa isi duca fii si fiicele la biserica!

bula

#1436 Re: Re:

2014-11-22 18:16

#1434: - Re:  

 Corect!

Lasati copii sa invete in scolii ce e de folos , majoritate nu ati invatat religie in scolii dar nu stiti nici pe ce planeta traiti. (cauta youtube)


Musafir

#1437 Re: Re:

2014-11-22 18:17


Musafir

#1438 Pictor de icoane

2014-11-22 18:29

Pacat ca nu au scos religia mai devreme din scoli. 12 ani am fost chinuit si obligat ca pentru nota maxima la religie sa ii pictez profului diversi sfinti!


Musafir

#1439

2014-11-22 18:31

Religia interzice relatiile sexuale inainte de casatorie. Sunt curios cati dintre voi ati respectat acest lucru!

 


Musafir

#1440 Re: Re:

2014-11-22 18:31

#1434: - Re:  

 Este forte  urat cum vorbiti de aia sunt asa multe necazuri ca unii parinti pe internet unde umbla copii.Mai bine daca au ore de religie la scoal pentruca parintii nu au timp sa se ocupe cu copii.Au noroc daca au bunici crediciosica asa macar stiu sa spune rugaciuni cand merg la Scoala!


Musafir

#1441 Re: Pictor de icoane

2014-11-22 18:33

#1438: - Pictor de icoane 

 Saraca de dumneavoastra asa se pare ca nici pictatul nu va placut!


Musafir

#1442 Re:

2014-11-22 18:45

#1439: -  

 Lasa viata sexuala , cum stau cu furatul, (comlectatul :) ), minciuna , etc :)...

 

Lasati copii sa invata matematica, etc, sa ajungemi in urma lumile civilizate , ei nu au primit ca dar de la dumnezeu ce au , au capatat prin carti si invatamant.

Sfinţii Ghelasie şi Felasie

#1443

2014-11-22 18:47

abcdef abcdef

 

 

 

Fiindcă nu are încredere în băncile de spéŕmã, un preot a decis să-şi ţină spéŕma în sfântul potir

O consecinţă directă a crizei este că tot mai puţini oameni au încredere în bănci, inclusiv băncile de spéŕmã, arată un sondaj recent. Astfel, un preot inventiv a decis să-şi păstreze spéŕma în sfântul potir, departe de privirile curioase ale credincioşilor sau de eventualele enoriaşe care poftesc la boaşele părintelui.

“Să-mi depun spéŕma la bancă ? Aţi înnebunit ? Nu mi-aş depune nici măcar banii pe care-i obţin prin jupuirea fraierilor care vin să-mi asculte sporovăiala duminicală.” a spus părintele Maricel Pedofileanul. “Ăia de la bancă sunt nişte incapabili, poţi să te trezeşti că îţi pierzi în câteva clipe spéŕma de-o viaţă. Eu fac muncă manuală la fiecare rugăciune, nu vreau să mă trezesc că pleacă vreunul cu toată averea mea într-o valiză.

”Pe de altă parte, există preoţi care aleg să-şi păstreze spéŕma în cădelniţă sau în sticlele cu vin liturgic: “Credincioşii sunt de-a dreptul înnebuniţi după vinul liturgic. Într-adevăr, unii se mai întreabă din când în când de ce are gust bizar şi consistenţă cleioasă, dar le spunem că acest lucru se petrece datorită credinţei noastre bimilenare, vii şi nealterate. Intenţionăm ca în viitorul apropiat să introducem în parohii moaşte marinate în spéŕmã, dar acestea vor fi rezervate enoriaşilor premium, acelora care ne fac reclamă pe net sau postează pe Facebook citate din Arsenie Boca, Ilie Cleopa, Iustin Pârvu şi Petre Ţuţea.”


Musafir

#1444

2014-11-22 18:54

Credinta este lucru foarte important!

http://oi62.tinypic.com/2mnnb4n.jpg


Musafir

#1445 Re:

2014-11-22 18:57

#1443: Sfinţii Ghelasie şi Felasie -  

 TERMINATI ODATA IN SCOLI PREDAU RELIGIA PROFESORI CARE AU TERMINAT TEOLOGIA PEDAGOGICA>ESTE URAT  CUM VORBITI SE VEDE CA NU STITI CE ESTE RESPECTUL FATA DE OAMENI!

 


Musafir

#1446

2014-11-22 19:00

Este bine să-i lăsăm pe copiii noștri să urmeze și în cadrul orelor de religie din școli chemarea cea sfântă a glasului Fiului lui Dumnezeu(Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți căci Împărăția lui Dumnezeu este a unora ca aceștia.Luca18,16)Alături de preoți ,profesorii de religie caută să le mențină trează această chemare și să-i determine pe copiii noștri să o urmeze pentru ca în sufletul lor să poată pătrunde lumina harului divin,iar peste ani să ne putem bucura de darurile aduse de credința în Dumnezeu a acestor copii.

Musafir

#1447 Re:

2014-11-22 19:34

#1446: -  

 OK Dar nu de cei care omoara călugărița pe cruce cica are diavolul in ea, nu de cei care fac blesteme, nu de cei care dezleaga, nu de cei care indemana enoriasa sa tina post pana mori de foame, nu de cei care ascundeau securisti in pivnita biserici la revolutie, nu de cel care este dat in judecata ca in timpul slujbei in duminica alegerilor tinea campanie de alegeri......

Deci sa ma lase in pace sa aleg eu unde ma duc duminica cu copilul sa invete religia , sa nu ma forteze parohia ortodoxa (de unde am plecat) sa tine ore de religie rudetania apropiata, a lor.

Am ales libertatea , si vreu sa ma simt liber de toti si de toate , sa am dreptul de a alege , mai ales lasati copii in pace , defapt fiecare are dreptul sa creasca copilul cum vrea , dar sa nu fortam si pe alti sa faca ce nu vor .

Vreti sa aiba copii mai multe absente nemotivate ca nu vor sa umble la ora de religie , obligatio atunci la ce nu vor.


Musafir

#1448

2014-11-22 19:45

Doamne ! pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumezeu si ale Sfintilor nu ne lasa neamul sa piara ! Copiii TREBUIE sa fie invatati despre frica de D/zeu , sa se roage pt. ca rugaciunea unui suflet curat strabate cerurile si ajunge in fata Tronului lui D-zeu. Pt. copiii nostri tine D-zeu lumea!!! Doamne ajuta Marinela Fotache

Musafir

#1449

2014-11-22 20:02

Eu am doar o intrebare , daca dumnezeu e unu singur, cum se face ca numai la noi  ortodox avem pastele pe alta data fata de alte religi, si ortodoze daca e......????

Noi suntem miezul??? si tot noi traim cel mai rau dintre crestini......


Musafir

#1450

2014-11-22 21:03

Fara Dumnezeu, nimeni nu poate face nimic. Fara religie in scoli, vor fi tot mai multi oameni fara de Dumnezeu. Ce vor putea face acestia?!