Catre Decanatul UMF Targu Mures

Quoted post


Musafir

#3 Nimic personal Re

2012-06-13 02:53

Din art. unei alte universitati:
Art. 34. Frauda si tentativa de frauda în procesul de evaluare se sanctioneaza cu exmatricularea din UPT.

Dupa cum vezi frauda si tentativa de frauda se sancționează cu exmatricularea si din moment ce citez:
"s-a propus exmatricularea studentului Teodor Teo, pe motiv ca ar fi incercat sa copieze la examenul practic de Biofizica...iar cadrele didactice au fost foarte radicale in acest sens, datorita persoanelor care au mai avut astfel de tentative si nu au fost pedepsite"

In concluzie, in urma unor incercari repetate de fraudare a examenelor s-a aplicat sanctiunea corespunzatoare studentului prins in fapt.

Cu parere de rau...

Raspunsuri


Musafir

#4 Obiectiv

2012-06-13 04:04:07

#3: - Nimic personal Re

Sa ne limitam la Facultatea noastra, in primul rand. Si sa ne amintim cum au fost sanctionate alte cazuri de frauda in UMF. Acum 2 ani, la facultatea de Medicina Dentara a fost sanctionata o studenta prin Avertizare, invocandu-se ca cica era la prima abatere. Dra sustinea un examen teoretic si totusi, nu i s-a intamplat nimic.

"s-a propus exmatricularea studentului Teodor Teo, pe motiv ca ar fi incercat sa copieze la examenul practic de Biofizica...iar cadrele didactice au fost foarte radicale in acest sens, datorita persoanelor care au mai avut astfel de tentative si nu au fost pedepsite"- O intrebare cadrelor didactice: de ce un  student trebuie sa ispaseasca greselile celor ramasi nepedepsiti? Eu o vad ca pe o discriminare prin care tanarul in cauza este lipsit de acel drept de care au beneficiat ceilalti: dreptul de a studia in continuare in cadrul unei universitati de medicina. Si e foarte grav. Stim cu totii ca de copiat se copiaza si se va mai copia; pacat ca altor discipline le lipseste atitudinea si tolereaza fraudele, dar si mai rau e ca, pedeapsa se da acolo unde nu trebuie. E vorba de un student din anul 1, deci care posibil nu a constientizat inca pericolul acelui gest, e vorba de un examen practic si e vorba de prima incalcare. Consider exmatricularea drept o sanctiune care nu-si are motivarea in cazul de fata, fiind  exagerata in scopul intimidarii tuturor studentilor, pe seama unui exemplar nu tocmai potrivit.