Sa facem o lege pentru Max, cainele erou

Quoted post

vali

#409 Re: sunt socata

2014-12-07 15:47

#18: Ortansa Nutza - sunt socata 

 Nu era vorba de bani. Degeaba ii ai daca nu stii ce sa faci cu ei. Nu armata e de vina ci cei care trebuiau sa stie ce trebui si cand sa le administreze ceia ce trebuia.

Raspunsuri


Musafir

#612 Re: Re: sunt socata

2014-12-07 16:59:09

#409: vali - Re: sunt socata 

 Te duci la un alt medic veterinar; dar pana atunci -ce nu s-a facut- il tratezi ca pe propriul tau caine, ca pe un membru al familiei si te interesezi, intrebi veterinarul -chiar daca esti in structura militarizata-  si citesti, te documentezi ce tratamente trebuie sa urmeze si urmaresti sa i se faca in mod corect si la timp. Veterinarul a fost delasator, ok, dar tu, omul de langa Max?

Iar acum trebuia (eu asa as fi facut) sa fie luat acasa de plutonier (in custodie, cum l-a luat si d-na) si ingrijit sa se faca bine; Max si-ar fi dat viata pt om dar omul??? De ce nu l-a luat? Chiar e asa o suma mare de bani 500-600 lei pt viata celui care si-ar fi sacrificat viata pt tine?

Sincer, personal, eu nu i-as acorda dreptul de preemtiune plutonierului; aaa..daca hrana si medicatia lui Max ii este suportata de altcineva (stat, etc) il lua?!

Si referitor la incadrarea cainilor/cailor MApN / MI la categoria mijloace fixe; ok, admitem aberatia asta dar...un mijloc fix/imobilizare poate fi scos din gestiunea/evidentele contabile unitatii/firmei prin 2 moduri: vanzare/instrainare sau casare; deci catelul poate fi vandut -cu acte in regula ( factura+contract). Deci Max (si orice catel si cal)poate fi dat spre adoptie (mai dur spus, vandut) numai sa se vrea; nu trebuie lege speciala.