S.O.S. familia!

Quoted post

Cirstea Cristina

#116 Re: Re:

2013-08-10 23:49

#44: Yoram54 - Re:

Nu vad ce legatura au satanistii cu homosexualii!! O intrebare: daca fiul sau fiica dvs intr-o zi va spune ca ar fi gay, cum ati reactiona? De ce nu luptati impotriva pedofililor??? Cred ca sunt mai periculosi decat homosexualii. Homosexualitatea exista de cand lumea, cred ca mult prea greul jug al comunismului a inchis ptea mult gandirea. Cred ca fiecare are dreptul sa-si aleaga propiul stil de viata si sa-si descopere propria sexualitate

Raspunsuri


Musafir

#364 Exemplu de propaganda clasica

2013-08-16 00:29:10

#116: Cirstea Cristina - Re: Re:

Fara intentia de a ofensa, doua dintre comentariile pe care le-am gasit sunt perfecte pentru exemplificarea cliseelor preluate de la televizor. Putem face o scurta analiza pe text; cel din paranteze este adaugat de mine. Ca observatie, cele doua comentarii contin 14 erori de logica  in doar 12 fraze; nu sugerez in niciun caz ca d-nei psiholog i-ar lipsi aceasta capacitate, ci ca propaganda a fost preluata fara o analiza necesara.

 

Doamna Captilin, cand va referiti la familia traditionala romaneasca bineinteles includeti (presupunere) acei tati care abuzeaza fizic, mintal si sexual de copiii lor nu (extrapolarea anormalitatii si criminalitatii pentru a induce impresia ca majoritatea familiilor sunt asa)???? V-ati informat vreodata, asa din curiozitate, cam la ce nivel de civilizatie sunt considerate familiile "traditional" romanesti (de catre cine si cine stabileste standardele, este sugerat ca ar trebui sa luam evaluarile arbitrare ale unor entitati straine drept axiome) ??? e suficient sa va opriti o ora in parc si sa ascultati copiii in ce fel vorbesc si cat de multa ura si dispret au pentru similii lor (a se intelege ca toti copiii gandesc la fel si vorbesc tot timpul despre aceleasi lucruri in aceeasi maniera, o generalizare fara pic de sens).Sunt psiholog de profesie si ma ocup de copii si adolescenti constatand zilnic ce trista realitate a familiei "traditionale" romanesti (iarasi extrapolarea cazurilor cu probleme - nimeni nu merge la psiholog fara motiv, dumneaei neajungand sa ii cunoasca pe cei care au o situatie normala - pentru a generaliza) . Cat despre homosexuali sunt foarte bine informata (a se intelege ca toti gandesc si se comporta la fel, daca fac obiectul unor concluzii fixe) spre deosebire de dvs (presupunere). Sunt oameni capabili sa simta iubire si respect (a se intelege toti, ca regula generala), ceea ce ar fi corect sa simtim cu totii (concluzia: daca ei sunt capabili iar unii dintre noi nu, ne sunt superiori); dar si aceste nobile sentimente nasc tot din educatia de acasa.

Nu vad ce legatura au satanistii cu homosexualii (cititi despre Aleister Crowley si Anton LeVay, ambii homosexuali; permisivitatea completa promovata de homosexuali este si motto-ul satanistilor, ''do what thou wilt'' - fa ce vrei, fara bariere) !! O intrebare: daca fiul sau fiica dvs intr-o zi va spune ca ar fi gay, cum ati reactiona (intrebare pusa tuturor ca din tonomat, la care nimeni din cate am auzit si citit nu a raspuns ca si-ar respinge copilul, totusi ramane o mantra)? De ce nu luptati impotriva pedofililor??? Cred ca sunt mai periculosi decat homosexualii (''mai periculosi'' - ce ar spune Freud despre exprimarea asta care da totul de gol?). Homosexualitatea exista de cand lumea (la fel si pedofilia si crima, nu e un motiv sa le legalizam), cred ca mult prea greul jug al comunismului a inchis ptea mult gandirea (respingerea colectiva a homosexualitatii nu dateaza din 1945). Cred ca fiecare are dreptul sa-si aleaga propiul stil de viata si sa-si descopere propria sexualitate (a se intelege ca toti oamenii au asemenea confuzii si trebuie sa ''se descopere'').

Observam de asemenea urmatoarele lucruri caracteristice:

1. Emfaza, indignarea, atitudinea gratuit recalcitranta - foarte des intalnite intr-o asemenea retorica; in limbajul scris poate fi redata doar prin punctuatia excesiva sau scrierea cu majuscule; in vorbire este exprimata prin ridicarea tonului. Este o tactica - poate neconstientizata, desi un psiholog ar trebui sa isi observe propriile reactii - de a intimida interlocutorul. Avem in noi un instinct primordial de a da mai multa atentie celor care se impun prin ton si gestica, acestea uneori distragandu-ne de la analiza veridicitatii mesajului transmis. Un mesaj transmis cu convingere pare a avea o anume autoritate, chiar si cand continutul este nul.

2. Presupunerea automata ca autoarea petitiei comite erori in gandire (''bineinteles includeti'') si ca nu se informeaza; in mod clasic propagandistii LGBT folosesc atacul ad hominem, pentru a discredita nu argumentele ci emitentul, chiar si cand nu il cunosc deloc. Cand contra-argumentele sunt suficient de puternice nu este nevoie de asa ceva.

3. Patru clisee ce nu pot fi dovedite in niciun fel: majoritatea familiilor romane sunt disfunctionale, Romania e o tara inapoiata, toti homosexualii sunt morali si sensibili, sexualitatea trebuie descoperita. Toate acestea curg ca de la robinet pe posturi ca ProTv-ul.

4. Discriminarea pozitiva - aceasta apare cand nu ne multumim sa spunem ca un grup este egal cu un altul ci ne simtim datori sa il ridicam in slavi, in pofida probabilitatii (zero) ca toti membrii acelui grup sa posede toate calitatile atribuite si niciunul din defectele imputate altor grupuri. Nu vad ca dna psiholog sa ia in cauza si ipoteza ca un cuplu homosexual sa abuzeze de un copil, inclusiv sexual (s-a intamplat si nu odata), sa arate o lipsa de respect sau empatie fata de semeni etc. Idealizarea ne face sa cadem in derizoriu.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...