Profesorul din Balti

13

/ #13 noi md. suntem pe pămîntul strămoșilor noștri

2012-11-18 07:40

CURTEA EUROPEANĂ DE JUSTIȚIE: Directivele 43 și 78 din 2000 prevăd combaterea discriminării pe motive de apartenență religioasă sau convingeri, handicap, vîrstă sau orientare sexuală, rasă sau origine etnică.


:::::::::::::::RM:::::::::::
Articolul 346. ACŢIUNILE INTENŢIONATE ÎNDREPTATE SPRE AŢÂŢAREA VRAJBEI SAU DEZBINĂRII NAŢIONALE, RASIALE SAU RELIGIOASE

Acţiunile intenţionate, îndemnurile publice, inclusiv prin intermediul mass-media, scrise şi electronice, îndreptate spre aţâţarea vrajbei sau dezbinării naţionale, rasiale sau religioase, spre înjosirea onoarei şi demnităţii naţionale, precum şi limitarea, directă sau indirectă, a drepturilor ori stabilirea de avantaje, directe sau indirecte, cetăţenilor în funcţie de apartenenţa lor naţională, rasială sau religioasă, se pedepsesc cu amendă în mărime de până la 250 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 3 ani.

5. Înjosirea onoarei şi demnităţii naţionale înseamnă atitudinea faţă de o anumită naţiune, exprimată într-o formă insultătoare, indecentă. Este vorba de o activitate prin care se urmăreşte lezarea, umilirea onoarei şi demnităţii cetăţenilor în raport cu apartenenţa lor rasială ori naţională, aprecierea lor într-o situaţie de inferioritate faţă de persoanele ce aparţin altei rase sau altei naţionalităţi. Aceste acţiuni pot fi săvârşite prin intermediul mijloacelor de comunicare verbală (orală), actelor, gesturilor, înscrisurilor sau a altor reprezentări grafice etc.

comentariile lasate pe youtube tot cad sub incidenta acestei legi
....................

noi md. suntem pe pămîntul strămoșilor noștri și vorbim limba strămoșilor și mai știm și limba rusă, da rușii nu știu limba noastră... deci se vede cine sunt rasiști,xenofobiști și naționaliști

rușii din USA, Canada, și din Occident vorbesc limba țărilor-gazdă, da rușii din RM nu doresc să învețe limba țării care ia ospitat, deci problema o crează rușii..

Cand in Balti strigau "румыны пидарасы!" (este video pe net), cati rusi au zis ca asta a fost un lucru urat si ca trebuie pedepsiti toti care au facut asta?
În 2009 în Rusia, au fost raportate 74 de crime rasiale.
http://curaj.tv/reportaj/romanofon-snopit-in-bataie-la-balti/
https://www.youtube.com/watch?v=WrXwvGuFyiw
https://www.youtube.com/watch?v=6RHLpfJiPII