NU!desfiintarii Grup Scolar Posta si Telecomunicatii Timisoara

A.S.

/ #468 Re:

2012-02-05 22:11

#461: -

Stimate d-le / d-na profesor (?!),

As dori sa va aduc la cunostinta urmatoarele :

1. Corpul didactic din Colegiul Tehnic " D. Leonida " ( fostul liceu CFR ) sprijina in permanenta elevii pe care-i are . Pentru a-i ajuta , in perioada 2009 - 2011 , au derulat un proiect  cu fonduri europene si au ajutat elevii cu venituri modeste sa poata sa-si finalizeze pergatirea profesionala. Alaturi de elevii nostri au beneficiat de facilitatile oferite prin acest proiect ( cazare la caminul nostru, bursa , rechizite , activitati educative si transport la domiciliu ) si elevi de la Lic. de Posta .

Nu am constatat atunci , nici una din parti - vreo diferenta intre acesti copii.

2. Cadrele didactice din Col. Th. "D. Leonida" si-au diversificat specializarile tocmai pentru a largi sansele elevilor pe piata muncii , in ton cu cerintele actuale. Pana in prezent nu am avut probleme cu realizarea cifrei de scolarizare . Cu "ajutorul" unora dintre "autorii " acestor comentarii .... cine stie !

3. Astfel , suntem in relatii de colaborare cu " Flextronix " , cu Dir. Gen . a Finantelor Publice si cu Dir. Reg. de Posta Timisoara. La aceste unitati isi desfasoara elevii nostri o parte din practica comasata si - se pot obtine informatii : nu ne fac de rusine.

4. Elevii care vin la noi in clasa a IX - a sunt in marea lor majoritate de la tara . Se stie ca nivelul de pregatire cu care vin nu este ca al unui absolvent de gimnaziu de la oras. De asemenea media de admitere a elevilor care ne vin este una modesta :4 - 5 . Cu toate acestea , la finele anilor de studii liceale reusim - cu multa munca , sa-i aducem la medii de 6-7. Dar mai ales sa-i facem oameni ! Vi se pare putin ?

5 . Suntem dascali si stim foarte bine ca suntem , pe langa familia lor , cele mai la indemana " modele " pentru acesti copii . Daca - i vom ajuta sa invete , vor invata . Daca-i vom indruma sa faca sport , vor face . Daca-i vom indemna sa strige , vor striga . Totul depinde de noi . Depinde de ceea ce vrem noi - prin actiunile lor. Dar asta depinde de lectiile de omenie pe care le vom oferi acestor elevi. De moralitatea noastra . De valorile deontologice specifice fiecarei profesii.

6. Intotdeauna inainte de a da drumul cuvintelor - este recomandat sa ne informam , sa nu-i ridicam "in slavi" pe unii si sa ii punem in lumina proasta pe altii . Poate singura diferenta este "pozitia geografica " a acestor scoli.

Cu bine