LASATI ORA ASA

Rozalia Paraschiv

/ #13

2016-11-02 16:39

da, schimbarea orei influenteaza sanatatea oamenilor. Functionam normal pe ora de iarna. Ceasul nostru biologic spune acest lucru. Toate fiintele vii prezinta un tip de ceas intern, numit ritm circadian.Acesta se refera la ciclul de 24 de ore de activitate si somn, care este afectat de alternanta dintre zi si noapte, lumina si intuneric.  

,,Partea din creier numita hipotalamus este cea care gestioneaza ritmul circadian prin procesarea informatiilor (cum se intampla atunci cand ochii detecteaza lumina) si crearea obiceiurilor de somn. Acest ciclu de trezire-somn va ofera semnalul pentru a merge la culcare. 

- Reglementarea ciclului natural de somn-trezire - Melatonina este un hormon natural care ajuta la reglarea ciclului somn-trezire. Productia de melatonina este controlata de expunerea la lumina. Creierul dumneavoastra ar trebui sa secrete mai multa melatonina seara, cand este intuneric, pentru a va face somnorosi si, mai putina melatonina in timpul zilei, atunci cand este lumina, pentru a sta treji si in alerta.'' (Sfatul medicului.ro)

Organismul asta al nostru nu e o jucarie pe care o tot setezi la 6 luni. Suntem prea grabiti sa mai dam atentie acestui lucru, din pacate. Stresul datorat schimbarii orei se adauga E-urilor ingurgitate, otravurilor din aer - apa- pamant, medicamentelor, etc... Pachet complet asigurator al unei sanatati precare...