Examen National

elev

/ #4134

2016-06-30 04:47

Dragii mei, diagrama nu a fost ambiguu. Se intelege ca notele incep de la 1 si se termina la 10, nu incep de la 0 si se termina la 8. Si eu am gresit ceva datorita faptului ca am citit gresit, asta nu inseamna ca trebuie sa ma apuc de petitii si asa. Trebuie sa va ganditi ca Ministrul Educatiei nu va acorda cele 5 pct si pentru raspunsul 8, pentru ca acest fapt ar fi inadmisibil. De ce sa primesti puncte pe un raspuns gresit?
Bineinteles ca mamele sunt foarte disperate in a primi acele 5 pct copilasii lor, fiindca le mareste nota si, implicit, intra la un liceu mai bun. Bineinteles ca profesorii sunt foarte porniti in aceasta ''lupta'', fiindca se demonstreaza ca nu au invatat copii sa citeasca un grafic. 
NU ERA NIMIC AMBIGUU, o mai spun odata. Mi s-ar parea foarte nedrept acest fapt, de a acorda cele 5 pct si pentru cei cu raspunsul 8. Ar trebui sa acorde 5 pct si celor care au raspuns corect la acel exercitiu, dar au raspuns gresit la altul, nu? Poate ca si acolo enuntul era ambiguu, chiar si pentru 30 de copii.