CARo solicita demiterea lui Dan Stoenescu

Alina Ioana Papari

/ #20 Lascu, Stănilă și Stoenescu- gașca de comuniști

2016-01-19 11:44

"Profesorul" care a început toată mizeria. Pe numele lui Lascu. Care este indignat și regretă ca poate avea loc o manifestare în cadrul unei Universități. O sa vedeți și răspunsul rectorului și reacția pro rectorului și o sa înțelegeți. Aceste "profesor" văzând ca nu reușește sa anuleze lansarea a apelat la prietenii lui securiști Stănilă și Stoenescu. 


Subject: Manifestare sub egida IŞCSD.

Am văzut acum, 

domnule rector,

o ştire postată în jurnalul "Telegraf".

 

Respectiv, este anunţat un eveniment, pentru luni, în spaţiul academic al Universităţii, la care

 

«Cuvântul de deschidere va fi rostit de rectorul Universității „Ovidius”, prof. univ. dr. Sorin Rugină"». 

 

De asemenea, este arătată, în ştirea respectivă, că manifestarea are loc sub egida

Institutului de Ştiinţă, Cultură şi Spiritualitate Dobrogeană, "organizatorii" exprimând şi o "speranţă":

 

«Sperăm ca prin această lansare să inaugurăm seria de evenimente culturale pe care Institutul și le propune în perioada ce urmează şi să aducă în prim-planul vieţii academice acţiuni de certă valoare ştiinţifică”, spun organizatorii».

 

Îmi exprim regretul - dacă asta înseamnă ceva pentru dumneavoastră -, domnule profesor, că în calitate de rector cauţionaţi, în spaţiul academic al Universităţii "Ovidius", o manifestare care, la nivel nu doar subliminal, girează inducerea de concepte non-ştiinţifice şi antiromâneşti. Nu insist, în rândurile opiniei publice, în lumea intelectuală şi academică românească lucrurile sunt binecunoscute.  

 

Îmi exprim, nu mai puţin, şi regretul/nedumerirea că IŞCSD a găsit de cuviinţă să-şi inaugureze activitatea - potrivit "organizatorilor" - prin cauţionarea instituţională de faţă - bănui că obiectivele sale sunt ştiinţifice, nu de alt soi, şi oricum nu antiromâneşti (mai ales în lumea de astăzi, în care temele, terminologiile de natură naţional-politică sunt atât de sensibile, dar şi de precise ori motivate).

 

În perioada următoare, în măsura în care voi afla componenţa membrilor Institutului - şi contactele electronice aferente -, mă voi adresa şi acestora - din respect pentru adevărul ştiinţific şi activitatea dânşilor. 

 

 

Cu respect,

 St. Lascu

Duminică, 13 decembrie 2015, 18: 41