CARo solicita demiterea lui Dan Stoenescu


Musafir

/ #11

2016-01-15 10:13

...dacá ministrul respectiv care dupá opinia mea - dá dovada unui abuz inadmisibil de putere, ar fi citit cartea lui Weigand, ar fi constatat nu cá este "antiromâneascá" ci din contrá, pentru unii poate prea "proromâneascá"
Cum mai pot exista în România secolului XXI, membrá a Comunitátii Europene, un ministru care sá dea dovadá de arogantá, tendinte de mic dictator si lipsá de informare(asi îndrázni sá o numesc inadmisibilá ignorantá"??
Dar întrebarea este dacá de fapt aici nu e vorba totuisi de o incitare împotriva armâniloi care nu vor sá fie "integrati" în "poporul român de pretutindeni??"
Domnul ministru s-a întrebat vreodatá oare: de ce limba armâná formatá în afara teritoriului actual si istoric al României este inaccesibilá, sau minimal accesibilá (ca si de ex. italiana) vorbitorilor de limbá româná si trebuie în toate ocaziile tradusá? Se-ntâmplá aceasta cu dialectul oltenesc sau ardelenesc?
Si ca un exemplu "european":îsi permite cineva sá-i integreze pe elvetienii vorbitori ai unei limbi germanice (si nu germaná) Germaniei?