Sa spunem un Nu categoric saptamanii de rugaciune ecumenica!


Musafir

/ #41 Re: Re: Re: Felicitari

2014-01-27 07:41

#39: - Re: Re: Felicitari

Este bine sa ne cunoaștem, in adevaratul sens, credința și pe urmă să formulăm fel de fel de supoziții. Nu este vorba de ură.Mai întâi documentați-vă ce înseamnă ecumenism și deabia după aceea să veniți cu argumente. Deocamdată ceea ce spuneți este neadevărat. Ortodocsi nu urăsc pe nimeni.

Pr. Arsenie Boca:

,,Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei.  Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie  ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie,  la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice,  altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu!

Ce este ecumenismul?

Ecumenismul s-a născut în sânul Protestantismului la  începutului secolului al XX-lea, ca un efort de redobândire a  unităţii pentru o lume protestantă împărţită în nenumărate grupări şi ramificaţii. Ecumenismul nu  are absolut nici o legătură cu ecumenicitatea şi catolicitatea  Bisericii, care este pe deplin păstrată, atât geografic  cât şi ecleziologic, în Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică, adică Biserica Ortodoxă, care continuă să creadă ceea ce a fost crezut "întotdeauna, pretutindeni şi de către toţi." Existenţa ereziilor nu neagă nici unitatea, nici ecumenicitatea şi nici catolicitatea Bisericii. Biserica continuă să fie una şi universală. Erezii şi schisme ca "bisericile" "catolice" şi protestante ale Apusului sau cele anti-calcedoniene ale Răsăritului nu sunt bisericile locale autentice şi legitime ale acelor ţinuturi; aceste biserici redobândesc unitatea şi catolicitatea, devin adevărate biserici, doar atunci când sunt reintegrate în credinţa şi viaţa Bisericii Ortodoxe Soborniceşti (Catolice), care nu este doar adevărata Biserică, ci şi singura Biserică. Prin urmare, de la bunul lui început şi până în ziua de astăzi, aşa-numitul "Conciliu Mondial al Bisericilor", ca vehicul (purtător) al ecumenismului protestante, este, într-un adevărat sens ecleziologic, un "Conciliu Mondial al ereziilor şi schismelor." (Din concluziile conferintei teologice inter-ortodoxe "Ecumenismul:  Origini. Asteptari. Demistificare" - 2004)

Bazele ecumenismului

Ecumenismul nu are nici o baza in traditia si istoria Bisericii Ortodoxe: nici un sfant ortodox nu a fost vreodata ecumenist, nu a participat la  intalniri cu ereticii ca sa faca schimb de experienta, nu s-a rugat impreuna  cu ereticii. Ba din contra, falsele "uniri" care s-au realizat in Istoria Ortodoxiei au fost anatemizate si cei care s-au opus tradarii au fost trecuti in randul sfintilor si cinstiti de poporul drept-credincios care nu s-a unit cu minciuna si a aparat dreapta si sfanta credinta ortodoxa cu pretul sangelui.

Canonul 45 al Sfintilor Apostoli

Episcopul, sau prezbiterul, sau diaconul, impreuna cu ereticii rugandu-se, sa se afuriseasca numai; Iar de au dat lor voie, ca unor clerici a lucra ceva, sa se cateriseasca. - PIDALION (Carma Bisericii Ortodoxe,,