Abuzurile din Romania trec oceanul

cuculetzu

/ #19754 Dremocratia se invata si se apara

2014-01-12 00:57

Dar se pare ca in Romania oamenii inca nu stiu sa isi formeze o opinie fara implicatii emotionale sau fara sa fie nevoie de o directie data de stomac, adica de cine ii da maine sa manance.
Nu exista principii la care sa adere, nu exista dorinta de a invata, nu exista dorinta de a verifica si nu exista dorinta de a privi o problema din orice punct de vedere.

O mare lectie care nu afost invata inca este ca odata ce ai ales pe cineva in o functie, exemplu concret: presedintele tarii, nu il dai jos in functie de popularitate!
Nu contest ca popularitatea lui Basescu era foarte scazuta in 2012 (si pe buna dreptate, tinand cont de faptul ca politicele guvernului pe care il sustinea, nu duceau la un trai mai bun in nici un caz!), insa daca cineva e ales, trebuie lasat sa isi termine mandatul. Altfel, prin a" pune" pe cine iti cinvine si "a da jos" cand nu iti convine, ajungi la HAOS, nu la democratie, la imposibilitatea de a guverna sau de a face ceva, stadiu la care si cu si fara Basescu, Romanie e oricum!
Asta ar trebui sa va ingrijoreze, romanilor!

Un exemplu dat de americani: vedeti popularitatea lui Bush in cei 8 ani de mandat:
http://www.gallup.com/poll/116500/presidential-approval-ratings-george-bush.aspx
Nimeni in SUA nu a incercat sa il dea jos sau macar sa discute, chiar cand cu 1 an inainte de a termina mandatul avea doar 25% popularitate! pentru ca ASA CEVA NU SE FACE in o democratie!!!

Pacat de oamenii din Romania, de faptul ca nu stiu sau nu vor sa citeasca sau sa se documenteze dincolo de ce li se spune la televizor, INDIFERENT de postul TV !
Partizanate in cadrul televiziunilor (legate de doctrina, apartenenta politica, de interes propriu sau de interes cumparat) e oriunde in lume, dar puterea si dorinta populatiei de a privi si la alte surse si de a incerca sa inteleaga adevarul sau sa il interpreteze bazat pe diferite versiuni ce sunt expuse pe diferite cai, SIGUR LIPSESTE in Romania!
Pacat!