Impotriva fracturării hidraulice a gazelor de șist în ROMÂNIA


Musafir

/ #1422

2013-11-08 23:09

Cianurile, gazele de sist sunt o crima la adresa Romaniei. Romania e mica, dens populata si aceastae technologii inseamna otravirea lenta a populatiei Romaniei pentru totdeauna. In plus profitul din eploatarea gazelor de sist NU apartine romanilor ci strainilor. Atrageti technologii curate (genetica, nano-technologii, informatica, ...) si atunci vom fi totii de acord sa ne dezvoltam. Nu faceti din Romania groapa de gunoi a lumii prin devarsarea in subsolul ei a sute de substante toxice aduse de prin lumea asta pentru ca nu au unde sa le depoziteze. Nu ne ramine decit o alternativa, sa ne aparam prin toate mijloacele de acesti politicieni vinzatori de neam si distrugatori a frumusetilor acestei tari. Luptati, luptati, luptati pentru aerul, apa si subsolul Romaniei. Fiecare palma de pamint in aceasta tara mirifica este prea valoroasa pentru a o lasa pe miinile strainilor sau a politicienilor corupti.
Fratilor nu exista crima mai mare la ora actuala decit aceste explorari/exploatari pentru gaze de sist si folosirea cianurilor. Vor se ne otraveasca, sa ne strice rostul, sa nu mai putem face agricultura si sa depindem de un system care ne hraneste cu mincare fara gust si numai cu apa din bidoane. Vor sa ne imprastie peste tot in lumea asta pentru ca multi se intorc acasa. Credeti-ma ca pamint ca in Romania daca e 5% din planeta asta. Pui orice in pamint si creste, toata mincarea are gust placut si e o bucurie sa traiesti in tinuturile noastre. Va rog sa nu ii lasam pe acesti ticalosi sa isi bata joc de tot ce avem noi mai sfint si frumos. Suntem cei mai bogati din lumea asta pt ca traim in asa o tara. Nu banii sunt totul in lumea asta. Sa nu ne dam sufletele, linistea, curatenia pentru citiva euro. Sa facem fiecare cei de buna credinta cite ceva pina nu e prea tirziu. Tactica lor e sa vina pe ascuns sa exploreze/eploateze si pina ne trezim spun ca apa, mediul erau deja poluate ca asa au gasit.

"Intindeti-va cit va e plapuma" spune o vorba si asta e valabil si pentru Guvern. Cheltuiti cit aveti. Nu ne face-ti sclavi prin dobinzile pe care noi si copiii nostri trebuie sa le plateasca strainilor. Nu avem gaze? Nu e nici o problema. Facem o alta industrie care nu consuma gaze de exemplu informatica, .... De ce trebuie sa fim ca Ucrainienii? Aia au tara mai mare si mai putin frumoasa si de aceea si-o impinzesc cu sonde si foraje. Nu avem cu ce sa ne incalzim? Ne incalzim cu curent electric de la eoliene, cu lemne, cu soba de paie cum era inainte in Dobrogea dar nu va imprumutati la straini pentru asta. Traim cu ce avem si cit avem caci viata nu e numai umplerea matului. Mai ai nevoie si de o plimbare unde sa respiri aer curat, sa auzi pasarele, sa te uiti cum rasare soarele, ...