Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#20126 Re: Re: Re: Re: Re: DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT,DEMISIA CONDUCERII OLTCHIM & ARPECHIM.

2014-04-28 17:45

#19990: - Re: Re: Re: Re: DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT,DEMISIA CONDUCERII OLTCHIM & ARPECHIM.

DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DEMISIA CONDUCERII  OLTCHIM & ARPECHIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.oltchim.ro/index.php?name=despre-noi/conducerea-societatii

Conducerea societatii


Consortiul alcatuit din
ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan

Administrator Judiciar

 

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut       =>  Administrator Special


Avram Danut-Victor                            =>  Director General Adjunct


Talpasanu Mihail                               =>  Director Directia Productie


Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand    =>  Director Directia Comerciala


Smeu Alin-Ion                                   => Director Directia Economica


Munteanu Dana Maria                      => Director Directia Resurse Umane


Pirvu Marius                                     => Director Directia Petrochimica Bradu


Ultima actualizare 09 aprilie 2014

http://i.imgur.com/FMRfNgt.jpg...

 

http://i.imgur.com/ZDqTEdI.jpg...

JUSTITIARUL

#20127 Oltchim cere falimentul Astra Asigurări!

2014-04-28 17:45

http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/oltchim-cere-falimentul-astra-asigurari-666944.html#

Falimentul, ultima soluţie.
Avocatul Gheorghe Piperea spune că falimentul este singura măsură prin care Oltchim şi-ar putea recupera banii. “Nu ne aşteptăm să plătească nici acum, că ne-au transmis că nu o vor face, invocând motive precum că practicile internaţionale spun că trebuie ca un expert internaţional să certifice managementul defectuos. Ei uită însă că legea română spune că acest lucru este apreciat tocmai de administratorul judiciar”, comentează avocatul.

<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>

 

ATENTIE DISPONIBILIZATI!
Invatati de la avocatul Piperea. "Falimentul este singura masura prin care se pot recupera banii".

Deci, daca vreti sa va luati SALARIILE COMPENSATORII, atunci CERETI FALIMENTUL OLTCHIM, in instanta, asa cum ne invata avocatul Piperea.


Musafir

#20128 Re: Oltchim cere falimentul Astra Asigurări!

2014-04-28 18:00

#20127: JUSTITIARUL - Oltchim cere falimentul Astra Asigurări!

Piperea a invatat pe toate tutele si prostovanii avocati   din Valcea si Arges, sa suga si ei din necazul disponibilizarilor, impangandu-i la procese terminate cu suspendare si recurs, care pot dura  ANI LUMINA.... PIPEREA, RAUL ABSOLUT!!! UITE ASA LE-A DAT O PAINE SA MANANCE acestor impostori pe negazul altora, vacantele lor si plinul la masini a fost facut din punguta disponibilizatilor si fraierilor cotizanti, angajatii participand si ei prin tacerea lor, la jaf, incuranjand pierderea de timp si spatiu, pentru buzunarele conducerii si administratorilor Oltchim, efectul il vedem azi..

JUSTITIARUL

#20129 Si tot de la Piperea: jocurile foamei.

2014-04-28 18:25

#20127: JUSTITIARUL - Oltchim cere falimentul Astra Asigurări!

"ECONOMIA ROMANIEI ESTE DIN CE IN CE MAI MULT O LUME DISTOPICA, SIMILARA CU UNIVERSUL DIN JOCURILE FOAMEI".

MASINA TIMPULUI, RESTARTATA DE "OVER-LORDUL" SI "HIPER-BOGATUL" PIPEREA LA OLTCHIM, ARE O SINGURA TINTA: JOCURILE FOAMEI ... CENUSA SI FIER VECHI LA OLTCHIM - INDIFERENT DE DIRECTIE ... TRECUT SAU VIITOR!

LUNGUL DRUM DE LA TEORIE LA PRACTICA, IN CAZUL OLTCHIM, NU ESTE PAVAT CU BUNE INTENTII DAR GENEREAZA CRESTEREA "POPULATIEI HIPER-PAUPERIZATE" IN ARGES SI VALCEA.

28th
APR

Jocurile foamei

Postat de Gheorghe Piperea in Criza economica

Publicatiile noastre main-stream anunta o crestere peste asteptari a PIB-ului, plus o apreciere calduta de la agentia de rating Moody’s – stabil, cu perspectiva de revenire la invesment grade. Numa’ vesti bune : producem mai mult, pentru ca suntem gospodari, iar economia iese din zona de risc. De aici o potentiala revenire a interesului investitorilor straini. Si al interesului bancilor de a credita economia si populatia.

Ma uit insa pe site-ul BNR si vad rezultatele unui sondaj din care rezulta ca la nivelul lui februarie 2014 gradul de risc este de 32,61%, in crestere fata de decembrie 2013 (32,14%). Nota bene : gradul de risc era, in 2008, inainte de Lehman Brothers, de 6%, iar in decembrie 2009 ajunsese la 15,29%.
Un risc mai mare de creditare inseamna : (i) o mai mare aversiune/reticenta fata de credite noi; (ii) un cost mai mare al creditarii, pe care bancile le includ in comisioanele si dobinzile variabile aplicate clientilor cu credite in derulare.
Pe fondul acestei “cresteri economice” si al recentei note bune de la Moody’s, acelasi sondaj arata ca cererea de credit din partea companiilor este in scadere, in timp ce cererea de credite imobiliare se mentine la cote de avarie, iar cererea de credite de consum creste usor fata de anul trecut.

Mai e un lucru de spus. Nu apare pe site-ul BNR, ci in documente individuale trimise de banci celor care au sau intentioneaza sa aiba credite in euro – clientii sunt atentionati ca, intrucit veniturile lor sunt in lei, in timp ce creditul este denominat in euro, trebuie sa se astepte la o eventuala crestere a cursului de 35,5% (de la 4,45 lei/euro, cit e acum cursul, la 6,1 lei/euro) si, deci, la o crestere a cantitatii de lei pe care ar urma sa o achite bancii cu titlu de rata.

Cum se explica aceasta contradictie? Submineaza BNR eforturile autoritatilor centrale de a re-construi increderea in economia Romaniei?

Fraza-cheie din acest sondaj, care ofera si raspunsul la aceasta dilema, este urmatoarea :

“Riscurile asociate companiilor, conform perceptiei bancilor, au crescut in T4/2013 pentru majoritatea sectoarelor de activitate. In opinia institutiilor de credit, riscul de creditare asociat companiilor dupa marimea acestora este in crestere, cu exceptia corporatiilor, pentru care acesta s-a mentinut neschimbat”.

Cu exceptia corporatiilor, riscul de creditare a companiilor a crescut. Din moment ce riscul de tara este stabil, cu perspectiva de imbunatatire, nici riscul de creditare a statului nu creste. De aici concentrarea “eforturilor” bancilor pe aceste doua domenii exclusiviste. Creditele se orienteaza aproape exclusiv catre corporatii si catre stat. De aici si nivelul foarte redus al creditarii celor care nu sunt nici corporatii, nici statul roman. Economia reala – ma tirziu. Sau la Sfintul Asteapta.

Adevarul este ca PIB-ul Romaniei este realizat in proportie de peste 70% de corporatii, cam 24% este realizat de companii publice de genul Oltchim, RAAN, Remin, Cuprumin (companii in insolventa sau in dificultate), restul de 6% fiind realizat de companiile private si profesiile liberale, alea care nu au fost inca falimentate. Asta a vrut (sau a lasat sa se intimple) statul roman in ultimii 20 de ani.
Cel mai grav pentru o economie care se vrea emergenta este ca cele 70% din PIB sunt realizate de un numar de 15-20 de corporatii care fac, la propriu, legea in Romania. De altfel, atit vazut cum se schimba legile in parlament, peste noapte, exclusiv in favoarea corporatiilor. Exemplele la indemina sunt OMV Petrom, Dacia Renault, Alro Slatina, Mittal Steel Galati, Metro, Carrefour, Orange, Vodafone, BCR. Aceste corporatii fac profit (sau reusesc sa inghita pierderile) pentru ca beneficiaza de tot suportul necesar din partea societatii-mama, a grupului din care face parte, a bancilor-creditoare si, in finalul glorios, a statului roman. De pe aceasta pozitie, acesti over-lorzi dicteaza modul in care functioneaza “economia” Romaniei. Ei produc, exporta si fac profituri enorme (impozitate in Austria, Germania, Marea Britanie sau in Franta), toti ceilalti lucrind pentru ei. In conditii, evident, impuse prin contracte de adeziune.

A se observa ca, la rindul sau, populatia de consumatori reuseste sa isi achite din ce in ce mai greu ratele la banci si facturile (motivele obiective fiind restructurarile, concedierile, reducerile de salarii). Dovezile irefutabile sunt rata de neperformanta de 28% – pe romaneste, aproape o treime din populatia activa este in faliment – si consumul redus la maxim. Statul roman “de dreapta” ai popularilor domni Basescu si Boc a facut ce trebuia in 2010 pentru a ajuta over-lorzii economiei sa isi revina din socul Lehman Brothers, reducind salariile bugetarilor cu 25% si indemnizatiile mamelor cu 15% si marind tva-ul la 24%. Actualul stat roman “de stinga” se imprumuta la banci cu 19 mld euro (altii decit cei 20 de mld luati de la FMI si de la CE in 2010), ca sa asigure bancile, saracele, contra riscului de creditare cifrat acum la 32,61%, conform BNR.

Mie mi se pare ca economia Romaniei este din ce in ce mai mult o lume distopica, similara cu universul din Jocurile foamei – un numar mic de hiper-bogati din Capitoliu este sustinut in lux si hedonism cu produsele care vin din cele 12 districte, manufacturate de o populatie hiper-pauperizata, controlata de un stat militarizat, si careia i se ofera, o data pe an, spectacolul televizat al unui joc al supravietuirii “tributelor” alese pentru a se lupta pina la moarte, pentru premiul unei vieti de huzur ulterioare. Si totul sub teroarea unui razboi de final de lume, care sta sa apara.

Aceste 15-20 de corporatii sunt insule de hiper-prosperitate intr-o economie din ce in ce mai falita, care stiu sa profite de pe urma dependentei pe care o creeaza si intretin sub-contractorilor lor. Si politicienilor – compradores care le sustin. Odata cu relocarea (asa cum s-a intimplat cu Nokia), tot acest lant de sub-contractori dispar. Din perspectiva standardelor de rezilienta (rezistenta la socuri), o astfel de economie este ne-sanatoasa, nesustenabila pe termen lung. Poate ca de aceea specialistii pe care ii scolim in Romania, pe banii nostri, pleaca mincind pamintul.

PS Nu vi se pare ca razboiul iminent de la televizor dintre Rusia si Occident este inca o metoda eficienta de control prin frica, la adapostul careia over-lorzii mai ruleaza niste bani sub forma unor noi cheltuieli de inarmare?


Musafir

#20130 De la Cernev citire: "Din 2000 de angajați vor mai rămâne 600”.

2014-04-28 19:06

#20070: - De la Cernev citire: "Din 2000 de angajați vor mai rămâne 600”.

Sa nu ne mai ascundem dupa deget ... stam foarte rau si nu cred ca ne mai salveaza cineva pentru ca "cineva" nu a vrut ca OLTCHIM - ARPECHIM sa functioneze, sacrificand oamenii din doua judete!

http://www.infopuls.ro/index.php/politic/384-combinatul-oltchim-mai-are-doar-sase-directori-directorul-general-marius-parvu-a-fost-schimbat-din-functie

Iata ce declara Cernev (intr-un moment de vinovatie, neputinta, resemnare si poate de bucurie fata de atingerea telului propus - distrugerea combinatului) despre soarta OLTCHIM si despre viitorul salariatilor din OLTCHIM:

"Societatea este blocată, cred că se dorește ca acest combinat să dea faliment și anumite persoane să închirieze cele trei secții care funcționează și acum.

Din 2000 de angajați vor mai rămâne 600”
.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Care sunt sectiile tovarase cernev? Nu cumva cele dorite de PCC (clorosodice, propenoxid si polioli)?

Deci, pana la urma, s-a ajuns la ceea ce ai trambitat (vuvuzat) de la inceput ... pofta cea poftita de PCC.

Nu uita sa-ti anunti colaboratorii ca pe data de 29 sau 30 aprilie 2014, dupa sedinta Adunarii Generale a Actionarilor Oltchim, ai programat in spiritul "traditiei" (vezi sedinta "secreta" a sindicatului victoria de acum un an de zile, mai precis din data de 29.04.2013, la care invitat de onoare - spre dezonoarea ta, a fost ZAREMBA) o
noua sedinta "secreta" a sindicatului victoria cu acelasi ZAREMBA. Ce si pe cine mai si vinzi cerneve?


Musafir

#20131 Re: Oltchim cere falimentul Astra Asigurări!

2014-04-28 19:18

#20127: JUSTITIARUL - Oltchim cere falimentul Astra Asigurări!

Disponibilizatilor, mai dormiti mult? Asteptati mila lui Piperea, Ponta sau Dragnea?

Asteptati mult si bine ca nu va venii niciodata.

Romani neam de aplecati. Asta e tot ce am putut noi invata intr=o viata, sa stam capra la toti nemernicii si toti banditii acestei tari.

Nici in mormant nu vom avea liniste pentru ca vom fii blestemati de copii si nepotii nostrii pentru dezastrul pe care l-am produs acestei tari.

Stati linistiti in case ca in curand o sa ajungem sa mancam de la gunoi, dar si acolo va fi batalie mare sau tomberoanele vor fi goale.


Musafir

#20132

2014-04-28 19:34

singurul care ne poate scoate din rahatul asta imputit este domnul Cernev care cunoaste f.bine situatia combinatului si care intodeana ne-a vrut numai bine,noua salariatilor.--Cu respect--un salariat al SC Oltchim.SA

Musafir

#20133 Cernev, vuvuzeaua PCC

2014-04-28 19:37

#20132: -

http://www.voceavalcii.ro/201303064565/Cernev-vuvuzeaua-PCC.html

liderul de sindicat de mucava este unealta polonezilor de la PCC, iar angajații de la Oltchim ar trebui să fie cu ochii pe Cernev și pe jocurile periculoase pe care le face miza este uriașă: în caz de concedieri colective, oamenii de la Oltchim trebuie să primească salarii compensatorii de 57 milioane euro

DIVERSIUNE. În aceste vremuri tulburi, angajații de la Oltchim, chiar dacă sunt supărați și au spectrul șomajului deasupra capului, trebuie să judece limpede și să nu se lase manipulați de indivizi care- și urmăresc în primul rând interesul lor personal, iar mai apoi fac jocurile unora care vor să pună mâna pe Oltchim degeaba. Corneliu Cernev este cel mai periculos personaj de la Oltchim, pentru că, prin intermediul lui, PCC controlează o parte dintre salariați și vor să-i coopteze și pe ceilalți. Nu trebuie să ne imaginăm că Cernev este inteligent, că nu e cazul, el este doar o marionetă în mâna celor care fac, cu adevărat, jocurile pentru a cumpăra Oltchim la preț de nimic. Oare cei de la SRI și SIE șitiu ce face Cernev? O întrebare legitimă la care nu așteptăm neapărat un răspuns, însă măcar dacă s-ar rezolva ceva, am fi mulțumiți. Nu facem parte din categoria celor care strigă " Nu ne vindem țara" , însă, în cazul Oltchim, lucrurile încep să se așeze astfel încât PCC-ul să aibă drum liber către a pune mâna pe combinat nici măcar ieftin, ci pe degeaba.

     Până acum, polonezii de la PCC au demonstrat că sunt maeștri în arta disimulării și a manipulării, doar nu degeaba Zaremba, reprezentantul lor, a fost colonel de securitate în Polonia. Jocul pe care-l fac acum se îndreaptă împotriva Sindicatului Liber Oltchim, care este reprezentativ în momentul de față și care este garantul contractului colectiv de muncă ce are valabilitate până în 2014.

PCC vrea să scape de salariile compensatorii de 57 milioane euro

     După ce au scăpat de Constantin Roibu din fruntea combinatului, polonezii și-au mutat atenția către Mihai Diculoiu, liderul de sindicat al Sindicatului Liber " Oltchim" . Acestuia i se pun în cârcă lucruri pe care nu le-a făcut, tocmai pentru ca oamenii să- și piardă încrederea și să se mute la Sindicatul " Victoria" al lui Cernev, omul lor. Care este miza, de fapt? În contractul colectiv de muncă, care expiră în decembrie 2014, la art. 38 "42 se specifică clar că în cazul de concedieri colective se asigură salarii compensatorii în valoare de 57 milioane euro, care, în acest moment, se află în camera de date a Ministerului Economiei. Astfel, realizăm miza uriașă care există în cazul în care se va ajunge la concedieri colective. Cei de la PCC și-au făcut deja calculele și nu le convine să dea 3 milioane euro pe combinat, iar mai apoi să plătească salarii compensatorii de 57 milioane euro, adică de 19 ori mai mult. În niciun caz!

Cernev, marioneta

     Atunci, l-au aruncat în scenă pe Cernev, comediantul de doi bani, care se joacă de-a liderul de sindicat, dar și cu soarta oamenilor de la Oltchim. Pentru o mie de euro și promisiunea că, la un moment dat, odată va ajunge directorul Oltchim, Cernev este în stare de orice. Chiar să- și trădeze, în acest fel mârșav și ordinar, colegii. Ce trebuie, de fapt, să facă Cernev? Să-i convingă pe oameni să plece de la Sindicatul Liber Oltchim, care, în acest moment, este reprezentativ, către Sindicatul Victoria, și în acest fel să se negocieze un nou contract colectiv de muncă fără clauza respectivă cu salariile compensatorii. Ceea ce Cernev execută deja. Cunoaștem cu toții discursul lui Cernev despre Diculoiu și cum încearcă să-i deturneze pe oameni spre sindicatul lui. În acest moment, mesajul pentru angajații de la Oltchim este simplu: poate să nu vă placă Diculoiu, cu siguranță că aveți reproșuri îndreptățite să-i faceți, însă, acum, contractul colectiv de muncă este singurul dvs. garant că nu rămâneți pe drumuri și că veți primi plăți compensatorii în caz că se ajunge la concedieri colective. Și, cu siguranță, se va ajunge! Nu vă lăsați amăgiți de discursuri patetice sau promisiuni deșarte. La cum stau lucrurile în acest moment, guvernul român n-are de gând și nici nu vrea să salveze Oltchim. Toate actele și faptele miniștrilor de resort arată că n-au niciun plan de redresare sau salvare a combinatului. Așa că, dragi salariați de la Oltchim, vă rămâne o singură certitudine: salariile compensatorii pe care sunt obligați să vi le plătească. Dacă vă divizați, iar sindicatul liber Oltchim nu mai are reprezentativitate, trebuie negociat un alt contract colectiv de muncă, în care probabil că nu se vor mai regăsi plățile compensatorii.

DIVERSIUNEA

     Propaganda PCC, prin trâmbița Cernev, susține că mătușa lui Mihai Diculoiu s-ar fi ales cu o casă construită pe banii strân și în cadrul campaniei " donații pentru sinistrați" . Dacă cei care au mușcat momeala, ar fi cerut câteva lămuriri la Instituția Prefectului, din marea anchetă jurnalistică n-ar mai fi rămas decât un fâs. Astfel, în urma inundațiilor din 2006, fundația Oltchim a decis să strângă bani pentru refacerea a 12 case din județul Vâlcea. Din donațiile salariaților colectate în perioada 1 mai 2006 "28 februarie 2007 s-au strâns 722.000 lei (7,22 miliarde lei vechi), nu 11 "12 miliarde lei vechi, cum eronat și mincinos susține Corneliu Cernev. Noi nu lucrăm pe vorbe, domnule Cernev, ci pe documente! În contul acestor bani strân și, s-a stabilit să se construiască 12 case cu două camere, baie și bucătărie date la cheie. Până la începutul anului 2008, s-au construit 3 case în comuna Alunu, una în Slătioara, una în Făurești, una în Mateești (dar nu mătu și lui Diculoiu, ci unor oameni cărora li s-a dărâmat casa, toate rudele liderului de sindicat sunt în județul Olt) și una în comuna Stoilești. Pentru alte 4 case din comuna Fârtățești s-a executat structura de rezistență. În total, unsprezece case. Cea de-a douăsprezecea casă care trebuia construită nu s-a mai realizat din cauza faptului că beneficiara a plecat la muncă în străinătate, iar primăria nu a emis autorizația de construire pentru că nu a existat nicio cerere. Construcția caselor a început în luna octombrie 2007 și s-au selectat trei firme de construcții: SC PROTECTCHIM SA, SC GOVORA SA și SC PROGAZ SRL.

     Mai mult decât atât, printr-o adresă a Instituției Prefectului către SC Oltchim SA din data de 21 februarie 2008, prefectul de atunci Radu Renga apreciază în mod deosebit eforturile Sindicatului Liber Oltchim, dar și ale fundației " Oltchim" pentru desfășurarea acțiunii de ajutorare a persoanelor sinistrate din județul nostru. Restul sunt doar vorbe. Cifrele reale se află în contabilitatea fundației și vorbesc de la sine. Câți politicieni sau oameni de afaceri potenți mai pot spune că au construit case pentru sinistrați sau nevoia și? De la fostul senator Matei Vintilă, n-am mai auzit de asemenea gesturi.


Musafir

#20135 Re: Cernev, vuvuzeaua PCC

2014-04-28 19:54

 

#20133: - Cernev, vuvuzeaua PCC

http://www.bursa.ro/?s=piata_de_capital&articol=184441

BURSA 02.10.2012

* UPDATE 14:56: Directorul CET Govora, Mihai Bălan, este noul director al combinatului Oltchim, potrivit surselor de presă.
"În cursul acestei săptămâni, până vineri, se vor lămuri următoarele probleme: în primul rând, astăzi se schimbă conducerea, deci un nou management se asigura, eu cred că de aici trebuie pornit. Domnul Mihai Bălan, directorul de la CET, este propus de sindicaliștii și de angajații Oltchimului. Îl dau totuși cu mare plăcere pentru faptul că sunt convins că dânsul, îi cunosc capacitatea tehnică și managerială, este în stare să pună la punct această unitate care se află într-o situație foarte grea", a declarat președintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.
-----
* UPDATE 14:38:
Dan Diaconescu a chemat poliţia la sediul OTV, potrivit postului de televiziune România TV.
----
* UPDATE 12:20:
"Ajutorul social pentru noi nu este o soluţie. Noi preferăm să se dea salariile, oamenii să muncească", a declarat preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.
-----
* UPDATE 11:23: Directorul CET Govora, favorit pentru postul de director al Oltchim
Mihai Bălan, directorul CET Govora, ar putea fi ales noul director general al Oltchim, relatează sursele de presă. Acesta este susţinut de Ministerul Economiei pentru a prelua combinatul vâlcean, care va intra cel mai probabil în administrare specială după eşecul privatizării cu Dan Diaconescu.
---
* UPDATE 10:10: Peste 500 de salariaţi s-au adunat la Oltchim, aşteptând revocarea conducerii sindicatului
Peste 500 de salariaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au adunat, în această dimineaţă, în faţa pavilionului administrativ, unde a început Adunarea Generală Extraordinară a membrilor Sindicatului Liber din combinat, care va lua în discuţie revocarea biroului executiv al sindicatului, relatează sursele de presă.
Astfel, Adunarea Generală Extraordinară a membrilor Sindicatului Liber Oltchim, care a început la ora 9.30, va lua în discuţie revocarea Biroului executiv al sindicatului liber, compus din Mihai Diculoiu, Mircea Prisăcaru şi Sorin Marcu şi numirea lui Corneliu Cernev la conducerea sindicatului. O parte a salariaţilor acuză actuala conducere a sindicatului că a contribuit la prăbuşirea combinatului.
Liderul angajaţilor de la Oltchim, Corneliu Cernev, spune că au fost strânse 1.600 de semnături din partea angajaţilor pentru revocarea conducerii sindicatului din combinat, deşi erau necesare 1.465, adică două treimi din numărul total al sindicaliştilor.
La rândul său, preşedintele Sindicatului Liber Olchim, Mihai Diculoiu, susţine că pentru revocarea Biroului executiv al Sindicatului Liber Oltchim nu era necesară convocarea Adunării Extraordinare, ci doar transmiterea listei cu semnături către Judecătoria Râmnicu Vâlcea.
Tot astăzi de la ora 13.00, va avea loc şi Adunarea Generala a Acţionarilor, care va hotărî componenţa noii conduceri a combinatului Oltchim.
---
* UPDATE 09:18: Sindicaliştii "Cartel Alfa" protestează timp de trei zile
Sindicaliştii "Cartel Alfa" protestează în toată ţara, începând de astăzi şi până joi, între orele 15.00 şi 18.00, cerând modificarea Legii dialogului social, oprirea privatizării companiilor strategice, crearea de locuri de muncă şi creşterea valorii salariului minim pentru 2013 la cel puţin 850 de lei, informează sursele de presă.
Astăzi sindicaliştii "Cartel Alfa" vor protesta la Buzău, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Iaşi, Neamţ, Olt, Satu Mare, Suceava şi Vâlcea.
Mâine sindicaliştii vor protesta la Alba, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Bihor, Dolj, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa Sălaj şi Sibiu.
Joi, sindicaliştii "Cartel Alfa" vor ieşi în stradă în Bucureşti şi în judeţele Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Braşov, Călăraşi, Cluj, Caraş-Severin, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Prahova, Teleorman, Tulcea, Timiş, Vaslui şi Vrancea.
---
* UPDATE 08:55: Licitaţia pentru Oltchim a fost anulată aseară
Premierul Victor Ponta a anunţat, aseară, într-o conferinţă, că privatizarea Oltchim a eşuat, iar licitaţia a fost anulată. Primul ministru a precizat: "Dan Diaconescu a promis că va plăti 45 de milioane de euro, nu 1,8 milioane, nu bani pentru salarii, ci 45 de milioane de euro, pe care Guvernul ar fi fost imediat dispus să-i acorde ca împrumut de salvagardare pentru repornirea combinatului. S-a asumat obligaţia de a prezenta un plan de afaceri în 48 de ore, nu s-a prezentat, ceea ce a întărit convingerea că nu a fost vorba de o ofertă serioasă. S-a asumat în ofertă că se va prezenta echipa managerială, lucru care nu s-a întâmplat".
Ieri a expirat termenul dat de autorităţi pentru semnarea contractului. Dan Diaconescu s-a angajat că în ziua semnării va plăti şi cele 45 milioane de euro pentru Oltchim.
Premierul Ponta a spus că astăzi va începe punerea în aplicare a planului de rezervă pentru Oltchim pentru repornirea activităţii, salvarea locurilor de muncă şi pregătirea unei noi proceduri de privatizare, în condiţii mult diferite şi mult îmbunătăţite.
Dan Diaconescu a declarat, aseară, în faţa Ministerului Economiei, că urmează să depună plângere penală astăzi pentru că a fost eliminat din privatizarea Oltchim: "Aveam dreptul să negociem contractul până la ora 23:59. Au călcat în picioare toate ofertele şi toate regulile. Victor Ponta ar trebui să îşi dea imediat demisia. Ponta a anulat licitaţia pentru că nu dorea ca noi să câştigăm. Evident că Victor Ponta va vinde combinatul la fier vechi şi va da afară toţi angajaţii. Avem dreptul de a contesta în instanţă această decizie. Aceasta este prima escrocherie făcută de guvernanţi în funcţie".
Potrivit lui Victor Ponta, jurnalistul nu a prezentat dovezi că deţine banii pentru Oltchim: "Persoana olandeză, care într-un document emis Eximbank anunţa că deţine 45 de milioane, e o persoană care nu are niciun fel de cont, nu mai are domiciliul în Spania, ultima oară avea domiciliul în Spania. E scriitor de romane poliţişte şi semnează cu pesudonimnul Ed Sanders" (premierul a confirmat informaţiile publicate în exclusivitate în ediţia de ieri a ziarului BURSA).
Astfel, OPSPI şi Ministerul Economiei vor întocmi documentele necesare pentru ca Dan Diaconescu să răspundă penal, a mai spus premierul.
Joi, autorităţile vor prezenta planul de relansare al Oltchim, care să prevadă finanţarea repornirii producţiei, plata salariilor restante şi pregătirea pentru o privatizare care să aibă loc cel mai probabil în 2013. Şeful Executivului a adăugat: "Din acest moment, toţi reprezentanţii Guvernului, începând cu Ministrul Economiei, cu domnul Vulpescu, au dispoziţie clară de la mine de a nu se mai lăsa atraşi în niciun fel de acţiuni de circ mediatic".
Ministrul Economiei va solicita astăzi numirea unui nou director general, care să nu fie sub influenţa fostei conduceri, care să înceapă imediat procedura de conducere a unei societăţi care este într-o derivă evidentă. Victor Ponta a subliniat: "Miercuri, Ministrul Muncii ne va informa asupra stadiului anchetelor sociale, toţi cei eligibili vor primi ajutorul de 1.400 lei. Tot miercuri, Chiţoiu şi Ministrul de Finanţe vor începe să discute cu toţi creditorii principali: AVAS, Electrica şi cele trei bănci, BCR, Banca Transilvania şi CEC Bank".
Crin Antonescu a declarat, aseară, în cadrul unei emisiuni televizate: "Salut faptul că, la capătul acestui termen din fericire scurt, Guvernul a făcut ce trebuia să facă, adică să înceteze orice legătură directă sau indirectă cu Dan Diaconescu. Salut faptul că premierul, împreună cu ministrul Economiei, au şi elementele aşa-numitului < < plan B > > în chestiunea Oltchim".
Antonescu a precizat că nu înţelege de ce a trebuit să fie o şedinţă deschisă licitaţia de la Oltchim, cunoscându-se atitudinea lui Dan Diaconescu şi că nu crede că cineva a împiedicat OPSPI să pună în caietul de sarcini câteva cerinţe minimale care să împiedice "acest circ".
Preşedintele Senatului a menţionat: "Chiţoiu şi Vulpescu sunt oameni care au făcut şi lucruri foarte curajoase. La Hidroelectrica, atacul frontal dat în încrengătura < < băieţilor deştepţi > > s-a făcut tot cu aceşti oameni. Din toată povestea asta, < < circul > >, cum îi spun unii, sunt şi învăţături de tras: în 2012 facem faţă unei realităţi canceroase a economiei şi administraţiei româneşti".
-----
Dan Diaconescu continuă nestingherit partida de vâjhaţ pentru Oltchim în jurul termenului de semnare a contractului de privatizare a Oltchim. Şi pentru că a vrut să facă jocul mai palpitant, jurnalistul a anunţat că vrea să vină cu sacii de bani să plătească salariile restante ale muncitorilor de la combinat (vreo trei milioane de euro pentru o lună).
În timp ce autorităţile au anunţat că termenul limită de semnare a contractului de privatizare pentru Oltchim este 1 octombrie (n.r. la zece zile distanţă de adjudecarea licitaţiei), Dan Diaconescu a declarat, ieri, că nu există această dată limită de finalizare a negocierilor asupra contractului.
Ziarul BURSA a publicat, în exclusivitate, în ediţia de ieri, că Dan Diaconescu mizează pe faptul că în contractul de privatizare există o prevedere referitoare la posibilitatea realizării tranzacţiei (transferul sumelor cu care s-a câştigat oferta) în maxim 15 zile după termenul limită.
Aşadar, jurnalistul ştia că, după 1 octombrie, mai dispune de un răgaz de 15 zile, timp în care plăteşte daune de 0,04% pe zi. Ziarul BURSA a mai scris, ieri, că este posibil ca realizatorul de televiziune să mizeze pe faptul că întinzând coarda, va avea vizibilitate mediatică (inclusiv în cele cincisprezece zile) şi, implicit, va avea de câştigat din două perspective: poate chiar reuşeşte să facă rost de bani; câştigă electoral, dat fiind mesajul său deja cunoscut.
Domnul Diaconescu a afirmat ieri: "M-am angajat să plătesc cele 45 de milioane de euro pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni la semnarea contractului, dar nu sunt obligat să semnez în zece zile. Termenul final pentru plata banilor din contract, a celor 45 de milioane euro, este14 februarie 2013, dar noi vrem să dăm banii mai devreme, dacă ne înţelegem. Termenul pentru semnarea contractului nu este de zece zile, nu scrie nicăieri. Teoretic, putem da banii până în 14 februarie".
În sprijinul afirmaţiilor sale, domnul Diaconescu a prezentat presei extrase din caietul de sarcini, potrivit cărora nu erau precizate date de semnare a contractului.
Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), ne-a declarat: "Zece zile - termenul maxim al negocierilor pentru privatizare - este prevăzut de HG577/2002. Ministerul Economiei are dreptul să stabilească o dată limită conform caietului de sarcini (anunţată şi public). În plus, există declaraţii publice făcute permanent de ambele părţi, care urmăresc respectarea acestui termen. Nimeni nu a fost obligat să ofere plata la semnare, dar odată făcută oferta şi menţinută până vineri, 28 septembrie inclusiv, aceasta nu mai poate fi modificată".
La rândul său, omul de afaceri Ştefan Vuza, care a participat la licitaţia pentru privatizarea Oltchim, ne-a declarat: "Acest termen de zece zile lucrătoare există stipulat în caietul de sarcini. Există prevederea că este dreptul exclusiv al vânzătorului de a stabili sau modifica acest termen. Cât despre termenul de 14 februarie 2013, aceasta este ultima dată la care trebuie plătiţi banii după transferul acţiunilor la cumpărător, în cazul în care se face plata în rate. Dar domnul Diaconescu s-a angajat să plătească banii la semnarea contractului".
Avocaţii lui Dan Diaconescu - Daniel Fenechiu şi Cristian Duţescu - au afirmat, ieri, că termenul de zece zile stipulat în lege nu este unul obligatoriu, perioada de negociere a contractului de privatizare trebuind stabilită între părţi, de comun acord. Cristian Duţescu a declarat, pentru ziarul BURSA, că nu există niciun termen stabilit în caietul de sarcini şi că Dan Diaconescu nu este obligat să prezinte dovada că deţine cele 45 milioane de euro pentru preluarea Oltchim înainte de semnarea contractului. "Dovada nu este o condiţie suspensivă a semnării contractului", a subliniat domnia sa.
*  Întâlnirea cu ministrul Chiţoiu
Realizatorul de televiziune s-a întâlnit, ieri, cu ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, despre care a spus că "şi-a cerut scuze în numele ministerului, al Guvernului şi al premierului Ponta pentru acuzaţiile pe care mi le-au adus privind existenţa şi provenienţa banilor".
Dan Diaconescu afirmă că a discutat cu ministrul Chiţoiu despre posibilităţile legale pe care le are pentru a plăti salariile restante - donaţie, împrumut către stat sau avans în contul celor 45 de milioane de euro pentru achitarea pachetului majoritar: "Dacă semnăm contractul, plătesc salariile angajaţilor Oltchim. Dacă nu semnăm, trebuie să vedem sub ce formă pot să dau banii. Prin donaţie, din garanţie, sau sub ce formă legală. Am reiterat o dorinţă mai veche a noastră, că vrem să aducem banii cash, în saci, într-o maşină blindată. Daniel Chiţoiu ne-a rugat să nu facem acest lucru şi am acceptat cu toţii această rugăminte a domnului ministru".
Întrebat insistent de jurnalişti când o să plătească sau să facă dovada existenţei sumei de 45 milioane de euro, Dan Diaconescu nu a dat un răspuns ferm precizând că "este logic" că are banii dacă s-a oferit să cheltuiască suplimentar câteva milioane de euro pentru plata salariilor restante.
*  Ajutoare de urgenţă pregătite pentru angajaţii Oltchim
Guvernul va plăti cei 1.400 lei reprezentând ajutor de urgenţă pentru angajaţii Oltchim doar dacă va interveni o "situaţie de criză" în care muncitorii să nu fi primit drepturi salariale timp de 2-3 luni, a declarat, ieri, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, citată de Mediafax. Ministrul a arătat că, în prezent, salariaţii şi-au primit restanţele pentru luna iulie şi le vor primi şi pentru luna august.
Câmpeanu a precizat că Ministerul Muncii va putea interveni doar în cazul în care privatizarea Oltchim nu va avea succes şi societatea va intra, probabil, în administrare specială. Ministrul Muncii a mai spus că nu este vorba de un ajutor "global", ci doar pentru angajaţii care sunt în situaţii de urgenţă.
Peste 500 de angajaţi ai combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea au protestat din nou, ieri, pe platoul din faţa pavilionului administrativ al unităţii, oamenii aşteptând "un răspuns negativ sau pozitiv în ceea ce priveşte privatizarea". 

*  Guvernul s-a angajat la FMI că Oltchim intră în lichidare voluntară, dacă privatizarea eşuează
Guvernul s-a angajat în faţa Fondului Monetar Internaţional, prin memorandumul anexat ultimei scrisori de intenţie, că Oltchim (OLT) va fi trecută în lichidare voluntară dacă privatizarea eşuează, premierul Victor Ponta susţinând ulterior că societatea va intra în acest caz în administrare specială. Intrarea combinatului Oltchim în procedură de lichidare voluntară a fost prevăzută distinct în memorandumul transmis către Fondul Monetar Internaţional (FMI) la finalul misiunii de evaluare din luna august, fiind pentru prima dată când o astfel de obligaţie este inserată într-un document final al Guvernului trimis Fondului.
*


Musafir

#20136 Re: Re: Cernev, vuvuzeaua PCC

2014-04-28 19:57

 

#20135: - Re: Cernev, vuvuzeaua PCC

http://www.bursa.ro/oamenii-de-afaceri-politicienii-si-sindicalistii-despre-victoria-lui-dan-diaconescu-183584&s=international&articol=183584.html

BURSA 22.09.2012

* UPDATE 12: 19.19 > Daniel Chiţoiu a declarat că, în cazul în care Dan Diaconescu refuză să semneze contractul de vânzare-cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni al Oltchim, proprietarul OTV va răspunde penal.
"Dacă nu semnează contractul, Dan Diaconescu va răspunde penal pentru înşelăciune, prezentare de date false, uz de fals...", a precizat ministrul Economiei într-o intervenţie TV.
-----------------
* UPDATE 11: 19.05 > "Oferta domnului Diaconescu prevede şi garanţii de sume foarte importante pe care le va investi în Oltchim. Cifrele le vom face publice după semnarea contractului de vânzare cumpărare", a anunţat Daniel Chiţoiu.
Ministrul Economiei a spus că instituţia pe care o reprezintă poartă discuţii cu OMV Petrom pentru ca investitorul care a câştigat combinatul vâlceam să poată achiziţiona şi Arpechimul. "Interesul statului român a fost să vindem Oltchimul împreună cu Arpechimul. Purtăm discuţii cu OMV Petrom, astfel încât potenţialul investitor de la Oltchim, dacă vrea să cumpere şi Arpechimul, să beneficieze de sprijinul Ministerului pentru obţinerea unui preţ corect".
Chiţioiu a mai subliniat că nu s-a putut face conversia datoriilor în acţiuni din cauză că PCC, acţionarul minoritar al Oltchim, nu a fost de acord cu acest lucru, pentru realizarea conversiei fiind nevoie de acordul deţinătorilor a două treimi din capitalul social al combinatului.
Într-o emisiune televizată, oficialul MECMA a spus "Nu ştiu de ce PCC a mai participat la licitaţie. Având în vedere oferta pe care au făcut-o, cred că au vrut să iasă elegant din acest proces"
----------------------
* UPDATE 10: Dan Diaconescu este cercetat pentru spălare de bani şi are OTV-ul în insolvenţă
Dan Diaconescu, omul de afaceri care a câştigat ieri licitaţia pentru pachetul de acţiuni a combinatului de la Oltchim este cercetat penal pentru spălare de bani şi are datorii la bugetul statului de 2,3 milioane de euro, anunţă sursele de presă.
--------------------------
* UPDATE 9: 17.40 >Omul de afaceri Ştefan Vuza, unul dintre contracandidaţii lui Dan Diaconescu la licitaţia pentru Oltchim, a anunţat astăzi într-o emisiune TV că intenţionează să discute cu Diaconescu despre o posibilă investiţie la combinat.
------------------
* UPDATE 8: 17.10 > Chiţoiu: Firma Tise din Rusia s-a arătat interesată de preluarea Oltchim
Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu a anunţa la Slatina că firma rusă Tise s-a arătat interesată de preluarea acţiunilor Oltchim. "Este vorba despre compania TISE, din Rusia, care a trimis o scrisoare neangajată în primăvara acestui an. A urmat apoi perioada de vară şi am primit din nou o scrisoare prin care au zis că situaţia se amână, dar îşi arată în continuare disponibilitatea", a dezvăluit Chiţoiu, care a spus că ruşii sunt în continuare interesaţi să investească la Oltchim.
Declaraţiile au fost făcute la Slatina în timpul unei vizite făcute alături de premierul Victor Ponta la societatea TMK Artrom.
--------------------
* UPDATE 7: 15.10 >Zgonea: "PDL nu a făcut nimic pentru Oltchim, soluţia nu e neapărat Diaconescu"
Guvernarea USL a abordat cu seriozitate problemele de la Oltchim şi a încercat în doar patru luni şi în interiorul acordului negociat de PDL cu FMI să găsească cea mai bună rezolvare a situaţiei găsite, arată un comunicat al lui Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.
"Rezolvarea nu se numeşte neapărat Dan Diaconescu, ci un investitor privat care să se achite rapid de o serie de sarcini extrem de clare: să platească salariile angajaţilor şi să menţin locurile de muncă", mai arată sursa citată.
Domnul Zgonea acuză că "prin intermediul unor firme apropiate parlamentarilor PDL, au căpuşat combinatul şi l-au adus la o datorie de 700 de milioane de euro. Tot ceea ce se întâmplă în prezent cu combinatul de la Râmnicu Vâlcea putea fi evitat dacă guvernarea PDL ar fi fost interesată în mod real de soarta muncitorilor şi de economia românească şi nu de satisfacerea clientelei politice şi de jaful din bani publici".
-------------------------
* UPDATE 6: 14.30 > Ponta "Mi-aş fi dorit şi la Oltchim un mare investitor din Rusia"
Prezent, astăzi, la Slatina, în vizită la TMK Artrom, premierul Victor Ponta a comentat rezultatul licitaţiei de ieri pentru Oltchim şi a spus că şi-ar fi dorit un investitor rus şi pentru combinatul vâlcean.
Domnia sa a precizat, adresându-se ambasadorului Rusiei în România: "Mi-aş fi dorit ca şi la Olchim să fi avut un mare investitor din Rusia. Nu s-a putut de data aceasta, dar spun acest lucru pentru că mă gândesc în primul rând la siguranţa locurilor de muncă şi la semnalul pozitiv pentru economia României, care are nevoie de semnale pozitive, şi mai puţin de spectacole mediatice care nu ţin nici de foame, nici de frig, şi nici nu ne-ajută să mergem mai departe".
--------------------
* UPDATE 5: 13.18 >Dan Diaconescu va susţine astăzi la ora 18.00 o conferinţă de presă.
Aşa cum a anunţat ieri în timpul licitaţiei pentru Oltchim, Dan Diaconescu va susţine o conferinţă de presă astăzi pentru a oferi mai multe informaţii. Ieri, câştigătorul licitaţiei a refuzat să ofere date cu privire la oferta câştigătoare.
-------------------------
* UPDATE 4: 12.20 > Remus Vulpescu a declarat aseară, la un post de televiziune, că Dan Diaconescu a câştigat pentru că a venit cu cea mai bună ofertă financiară şi cele mai bune condiţii de plată, anunţă Hotnews.
Vulpescu a explicat: "Astăzi (n.r. ieri) s-a întâmplat ceva inevitabil, era o etapă, nu este o privatizare finalizată. A fost o consecinţă inevitabilă desemnarea ca şi adjudecatar a ofertantului care a propus preţul cel mai mare. Dan Diaconescu a oferit preţuri mult mai bune decât noi am cerut. Dacă aveam cea mai mică îndoială asupra ofertei sale, nu îl desemnam adjudecatar. Am verificat documentele".
Vulpescu s-a arătat încrezător că Diaconescu v-a plăti banii oferiţi. "Dan Diaconescu nu a făcut niciodata vreun secret că ar avea în spate o susţinere financiară. E foarte posibil să vina în spatele lui un gigant. În cele 3 caiete de sarcini nu prevăzuseram plata integrala la semnarea contractului. Aceasta oferta a lui Diaconescu a venit cu o condiţie formidabil de bună pentru stat: s-a oferit plata integrala a banilor chiar la semnarea contractului, în termen de 10 zile", a completat şeful OPSPI.

--------------------
* UPDATE 3: 12.10 > Dan Diaconescu: "O să mai cheltui din banii familiei alţi 44 de milioane de euro"
Dan Diaconescu a declarat aseară la un post de televiziune că are banii pentru Oltchim şi că îi va plăti în zece zile. "Pentru finanţarea companiei am ataşat azi o scrisoare de garanţie bancară, nu poate nimeni licita cu o suma pe care nu o are. Că domnul Ponta v-a minţit pe toţi că nu am banii e dezamăgirea dânsului că nu a câştigat PCC", a spus Diaconescu citat de hotnews.
"O să mai cheltui din banii familiei alţi 44 de milioane de euro pentru salvarea economiei naţionale", a subliniat el
El s-a declarat contrariat de faptul că apare aceasta întrebare legată de solvabilitatea sa: "Guvernul a cerut să plătesc banii în zece zile... nu avem nicio hârtie încă, nu am nicio dovadă că sunt proprietarul la Oltchim. Va dau şi luni banii, dar acţiunile când mi le daţi? Stai aşa, mai la sfântu' aşteaptă. Le dau banii prin virament bancar dar o sa cer guvernului să se angajeze că vor da acelaşi transfer bancar către Oltchim", a completat Diaconescu la emisiunea TV.
Câştigătorul licitaţiei a mai spus că "privatizarea încă nu s-a încheiat", dar tratativele "să ţină doar câteva zile".
-----------------
* UPDATE 2: 10.50 >Dan Diaconescu a declarat aseară, la un post de televiziune, că va da acţiunile "într-o formă sau alta" angajaţilor Oltchim.
"Când firma va deţine efectiv acţiunile vreau să dau la propriu Oltchimul înapoi", a mai spus Diaconescu la România TV.
------------------
* UPDATE 1: 10.40 >Potrivit unui ziar central Anca Paliu, reprezentanta FMI la Bucureşti, i-a transmis lui Remus Vulpescu în timpul licitaţiei că are aprobare de la Washington să nu anunţe câştigătorul în cursul zilei de ieri.
------------------
Dan Diaconescu a câştigat, ieri, licitaţia pentru achiziţionarea a 54,8% din acţiunile "Oltchim" Râmnicu Vâlcea. Oferta depusă de acesta a înregistrat punctajul maxim, de 100 de puncte, având o valoare de 203.149.054, 08 lei.
Reacţiile oamenilor de afaceri, ale politicienilor şi ale sindicaliştilor nu au întârziat să apară.
*  Florin Pogonaru (AOAR): "Apreciez că un om de afaceri român a câştigat pachetul majoritar de acţiuni al < Oltchim >"
Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) apreciază că "un om de afaceri român a câştigat pachetul majoritar de acţiuni al companiei < Oltchim >", după cum a declarat, ieri, domnia sa, citat de Agerpres.
"Sper ca oamenii de afaceri români să nu fie dezamăgiţi", a mai spus Florin Pogonaru.
*  Mihai Ionescu, (ANEIR): "Sper să aibă şi în această activitate acelaşi succes pe care a început să îl aibă în politică"
Dan Diaconescu trebuie să îşi facă o echipă competentă pentru conducerea "Oltchim", să asigure un echilibru între dimensiunea economică şi cea socială a noii sale activităţi, este de părere Mihai Ionescu, secretar general al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România(ANEIR).
Domnia sa a declarat: "Mă bucur că un român a devenit proprietarul pachetului majoritar de acţiuni al companiei < Oltchim >. Sper să aibă şi în această activitate acelaşi succes pe care a început să îl aibă în politică. Este şi un examen cu caracter social la care s-a angajat. L-aş sfătui să se alieze cu investitori străini din domeniu care să permită aprovizionarea combinatului la preţuri competitive. Dispariţia acestei societăţi ar fi o mare pierdere pentru România şi ar duce la un deficit major în balanţa comercială a ţării, < Oltchim > fiind în primii zece exportatori. Profesioniştii din vechea echipă nu cred că ar trebui aruncaţi la gunoi, astfel încât atât aspectul profitului economic, cât şi cel social să fie la fel de importante pentru Dan Diaconescu. Acum, cred că nu îşi poate pune în joc credibilitatea şi trebuie să facă ca < Oltchim > să fie un jucător important pentru exportul românesc la nivel mondial, creând în acelaşi timp locuri de muncă".
*  Ponta: "Câştigătorul licitaţiei să vină în maxim zece zile cu banii, altfel e infracţiune"
Premierul Victor Ponta a spus că aşteaptă ca persoana care a câştigat licitaţia pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la "Oltchim" Râmnicu Vâlcea să se prezinte în maxim zece zile cu banii, adăugând că, în caz contrar, este vorba de o infracţiune.
Primul ministru a declarat că privatizarea combinatului implică mii de oameni care lucrează acolo şi o societate comercială "extrem de importantă pentru români".
El a adăugat că aşteaptă ca persoana care a câştigat licitaţia pentru preluarea pachetului majoritar al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea să se prezinte în maxim zece zile cu banii, pentru că, dacă nu o face, va suporta rigorile legii.
"Cel care a câştigat licitaţia să se prezinte în maxim zece zile cu banii pentru acţiuni. Este vorba despre 200 de milioane (de lei - n.r.) şi după aceea este vorba despre celelalte datorii şi despre investiţii. Eu vreau să atrag atenţia că oricine a venit, a participat la licitaţie şi nu are aceşti bani suportă rigorile legii şi mai ales pune în pericol locurile de muncă pentru mii de oameni. Noi am ţinut până acum < Oltchimul >, deşi aţi văzut ce s-a întâmplat în guvernarea trecută, iar pentru noi important este cum salvăm locurile de muncă şi cum facem ca < Oltchim > să funcţioneze în continuare. Nu e o chestie de joacă, şi nici nu e o chestie de campanie electorală. E vorba de mii de oameni acolo şi de o societate comercială extrem de importantă pentru români", a spus Ponta, citat de Mediafax.
Premierul a adăugat că, dacă Dan Diaconescu se achită de obligaţiile pe care şi le-a asumat odată cu depunerea ofertei, "va fi felicitat".
*  Şova, PSD: "Sper ca Dan Diaconescu să trateze privatizarea < Oltchim > cu toată seriozitatea"
Senatorul PSD Dan Şova speră ca Dan Diaconescu să trateze privatizarea "Oltchim" cu toată seriozitatea, astfel încât combinatul să fie repus pe picioare şi să-şi continue activitatea.
"Sper ca domnul Diaconescu să fi tratat cu toată seriozitatea problema asta şi sper să fie conştient de faptul că trebuie să plătească preţul în maxim zece zile, că trebuie să plătească restanţele salariale şi să asigure locurile de muncă şi salariile pentru cei 3.000 de angajaţi. Sper să aibă banii de investiţii pentru care este nevoie la < Oltchim >, sper să fi înţeles că acele creanţe către AVAS şi < Electrica > trebuie achitate şi sper să aibă forţa financiară pentru a salva < Oltchim >", a spus Şova.
Senatorul şi-a exprimat speranţa ca Dan Diaconescu să nu fi făcut un gest electoral din cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni al combinatului. Şova a adăugat: "Să nu uităm că acolo sunt oameni care vin din Râmnicu Vâlcea şi oameni care vin din Argeş, deci sunt două judeţe care pot fi afectate foarte puternic. La asta se adaugă impozite, contribuţii salariale ale salariaţilor. Sper să aibă această forţă financiară. Nu văd asta într-o cheie politică, sper ca şi domnul Diaconescu să n-o fi văzut într-o cheie politică şi să poată face ceea ce spune".
*  Fenechiu, PNL: "Este vorba despre o glumă de prost gust"
Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu consideră că este vorba despre "o glumă de prost gust".
"Săracă ţară! Haideţi să vedem că banii aceştia (cu care a licitat Dan Diaconescu, n.r.) sunt undeva. Eu mă întreb când încetăm să mai glumim cu ţara asta? Când încercăm să ne luăm în serios? Chiar nu se poate face treaba asta?", a comentat Fenechiu despre privatizarea "Oltchim".
Vicepreşedintele PNL a subliniat că, dacă se înşeală în privinţa "deznodământului" acestei oferte depuse de Dan Diaconescu, îşi va cere public scuze, întrebându-se, în acelaşi timp, cine va răspunde pentru acest eşec, în cazul în care are dreptate.
*  Boureanu, PDL: "Îl felicit pe Dan Diaconescu că şi-a realizat visul"
Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu îl felicită pe Dan Diaconescu pentru că "şi-a realizat visul" prin câştigarea licitaţiei de ieri şi speră că acesta are un partener serios, "cu care să reuşească să gestioneze acest colos economic important".
"Cred că se află într-o situaţie cel puţin ciudată, având în vedere că el a contestat, pe bună dreptate, schimbarea strategiei de privatizare în timpul jocului făcută de Guvernul Ponta. Mult succes!", a precizat Cristian Boureanu.
*  Liderul angajaţilor "Oltchim": "Îl aşteptăm pe Dan Diaconescu să vină la Râmnicu Vâlcea"
Liderul angajaţilor Oltchim Corneliu Cernev a declarat, aseară, că salariaţii îl aşteaptă pe Dan Diaconescu la Râmnicu Vâlcea, adăugând: "Îl felicităm pe domnul Dan Diaconescu şi îl aşteptăm să vină la Râmnicu Vâlcea şi aşteptăm, de asemenea, ca banii să intre cât mai repede în conturi. Îi solicităm multă seriozitate şi îl asigurăm că avem specialişti care să repornească instalaţiile".
Acesta a mai spus că, practic, banii care vor intra în conturi vor constitui capital de lucru pentru repornirea combinatului, respectiv pentru materii prime şi energie electrică.
"Salariaţii sunt, de asemenea, bucuroşi şi îl aşteaptă pe domnul Diaconescu să vină la Râmnicu Vâlcea pentru a discuta perspectiva Oltchim", a mai spus liderul salariaţilor protestatari din combinatul Oltchim.
Şi liderul Sindicatului Liber "Oltchim" Mihai Diculoiu se bucură de câştigarea licitaţiei de către Dan Diaconescu, dar subliniază că acesta mai trebuie să parcurgă o serie de etape pentru a duce la capăt demersul de privatizare a combinatului vâlcean. Acesta crede că Dan Diaconescu a prevăzut, pe lista sa viitoare de acţiuni, integrarea "Oil Terminal Constanţa", dar şi a Exploatării miniere Râmnicu Vâlcea.
"Pentru a dovedi independenţa Combinatului < Oltchim >, mai este nevoie de construcţia a două termocentrale, una la Piteşti, iar cealaltă la Râmnicu Vâlcea. Obţinerea pachetului majoritar de acţiuni de către Dan Diaconescu este un lucru benefic şi prin faptul că se va asigura virarea, în perioada imediat următoare, a sumei de 45 de milioane de euro în conturile Combinatului < Oltchim >. Aceşti bani vor fi folosiţi atât pentru plata salariilor personalului, cât şi pentru reluarea procesului de producţie. Prin ceea ce s-a întâmplat astăzi (n.r. - ieri), Dan Diaconescu răsplăteşte eforturile susţinute făcute în ultimii patru ani, respectiv din 12 noiembrie 2008, de Sindicatul Liber Oltchim pentru privatizarea combinatului", a mai precizat Mihai Diculoiu
*  Analişti: "Fără creanţe, privatizarea este doar parţială"
Privatizarea pachetului majoritar de acţiuni al companiei "Oltchim" fără creanţele "Electrica" şi AVAS arată că procesul de privatizare este realizat doar parţial, iar redresarea combinatului nu se poate face fără investiţii masive şi materii prime care să repornească activitatea, consideră analiştii economici.
Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, susţine că privatizarea nu s-a finalizat încă şi că trebuie ca cel care a fost desemnat câştigător al licitaţiei pentru pachetul majoritar de acţiuni să dovedească faptul că are capacitate investiţională şi să semneze contractul pentru privatizare.
Analiştii susţin că, pentru ca privatizarea < Oltchim > să fie de succes, trebuia preluate de acelaşi acţionar şi creanţele < Electrica > şi cele ale Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului.
"În opinia mea, singura soluţie pentru ca Dan Diaconescu să repornească activitatea < Oltchim > este o infuzie masivă de capital", este de părere Cristina Chiriac, consultant financiar şi fost vicepreşedinte al AVAS.
Profesorul Ilie Şerbănescu, analist economic, consideră că principala problemă a combinatului vâlcean este materia primă şi modul în care va fi repornită activitatea societăţii. Domnia sa a declarat: ,,Preluarea aceasta este o glumă. Cum să fie repornită activitatea < Oltchim > când societatea nu are materie primă; după părerea mea nu se poate face nimic".


Musafir

#20137 Re: Cernev, vuvuzeaua PCC plus un pacalici care-l ajuta.

2014-04-28 19:57

#20134: - Cernev, vuvuzeaua PCC plus un pacalici care-l ajuta.

NUMELE MEU ESTE PONTA ... (VI)CTOR (VI)OREL PONTA. PENTRU PRIETENI VIVI.
OPREA A FOST NASUL COPILULUI MEU SI EU SUNT NASUL "FETEI" LUI CERNEV, VICTORIA, CARE POARTA NUMELE MEU!

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1.0-9/p403x403/10172840_508716...


Musafir

#20139 Re: Re: Re: Cernev, vuvuzeaua PCC

2014-04-28 20:01

#20136: - Re: Re: Cernev, vuvuzeaua PCC

Analiza: Oltchim, sindicatele , bursa si alte chestii

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-14578194-oltchim-sindicatele-bursa-alte-chestii.htm

S-a spus si scris destul despre rolul absolut nefast jucat de guvernele care au reusit sa distruga modelul de business pe care a fost conceput Oltchim. Doar ca vina nu este exclusiv a lor…este  facil sa dam vina numai pe guvern  si cred ca adevarul este mai nuantat.

In acest articol doresc sa abordez doua probleme. Prima se refara la implicarea sindicatelor, si a doua la actiunile minoritarului.

A.Ce au facut sindicatele?

“Reprezentantul nemţilor, Wojciech Zaremba a fost contrat de liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, care i-a reproşat că acţiunile întreprinse până acum de acţionarul minoritar nu au făcut decât să aducă prejudicii societăţii vâlcene. Cererea de demitere a directorului general al combinatului a generat un protest spontan al angajaţilor în faţa societăţii. Zaremba s-a oferit chiar să dea bani pentru finanţarea materiei prime a combinatului vâlcean.”

http://www.promptmedia.ro/stiri/39163-ramnicu-valcea-puciul-de-la-oltchim-a-esuat-

Un alt articol din presa vremii, cea locala, absolut edificator despre rolul si perceptia sindicatului de la OLT:

“…acestia l-au intampinat pe trimisul polonezilor imbrancindu-l si aruncand cu apa pe el, la un moment dat.”

“Angajatii Oltchim l-au intampinat pe Constantin Roibu cu aplauze, scandandu-i numele cateva minute la rand”.

http://www.voceavalcii.ro/2011/08/30/colonelul-zaremba-a-cunoscut-revolta-chimistilor-de-la-oltchim/

Situatia se schimba (nu cea economica, evident)…si liderul sindical intra in dizgratie:

“La un moment dat, o parte dintre protestatari au intrat în incinta Pavilionului Administrativ, revoltaţi că directorul combinatului, Mihai Bălan, discută cu liderul sindical Mihai Diculoiu, căruia i-au cerut să plece întrucât nu îi mai reprezintă şi “le-a înşelat aşteptările”, sindicalistul fiind nevoit să iasă de la discuţii.”

http://www.zf.ro/eveniment/proteste-la-oltchim-ramnicu-valcea-pentru-a-doua-zi-consecutiv-10546502

Apare si alt lider sindical..dar degeaba:

„Tot ieri, liderul de sindicat Corneliu Cernev a spus că 1.020 de persoane îşi vor pierde locul de muncă.

Administratorul  judicar al Oltchim, Gheorghe Piperea, anunțase, vineri, concedierea a 1.000 – 1.300 de angajați ai combinatuluide la Râmnicu Vâlcea. Alți peste 300 de angajați vor intra în șomaj tehnic.

În acest moment mai sunt 3.300 de angajați la Oltchim, iar societatea intrată în insolvență nu mai produce de circa o jumătate de an”

http://www.digi24.ro/stire/A-sasea-zi-de-proteste-la-Oltchim-Peste-500-de-angajati-cer-sa-le-fie-platite-salariile-restante_92424

Este ceva de domeniul absurdului, 3300 de oameni sunt amagiti ca se mai poate salva ceva, in schema actuala. Ei l-au sustinut pe Roibu, care i-a bagat in rahat pana peste cap, prin fixatia lui pe un plan de afaceri care  s-a dovedit ca nu se poate realiza (de ce nu se poate este alta discutie, mai ampla)…”doctorul inginer” cum repeta  insistent reporterul de la ziarul ala local. Pacat ca doctorul inginer era ca napu` la managiuit. Sa fim intelesi, sunt si eu inginer, si nu am nimic cu breasla..ba dimpotriva, am tot respectul, mai ales ca inginerii buni sunt din ce in ce mai rari. Dar poti sa fii mama doctorilor, si cel mai tare inginer din tara, daca nu stii sa administrezi un business nu ai ce cauta  la butoanele unei mari companii. Si inca 20 de ani. Cum de a fost posibil sa fie atat de longeviv? Nu-mi pot explica economic..poate doar politic..dar si asa este dubios, omul a rezistat sub toate guvernarile posibile si imposibile. Ce i-a hipnotizat pe toti ministrii economiei de nu au dat cu el de pamant la nerealizara  targetului dein contractul de mandate? Poate musca de pe caciulile guvernelor care au reusit sa distruga  fluxul de productie al unei bune parti din productie?  Ma rog…mangerul trebuie sa se adapteze la ce este realizabil…nu la utopii sau promisiuni desarte.

Da, ca bun inginer poti fi inginer sef, director tehnic, sef la proiectari… dar un manager trebuie sa inteleaga mersul si dinamica unei afaceri, sa stie cat se poate intinde cu banii pe care-i are si cat poate sa imprumute fara a  depasi anumite praguri, arhicunoscute, ale indicatorilor de risc. Desigur, ideal este sa stie foarte bine si tehnologia firmei..dar, asta este pe locul 2, oricat ar parea de aiurea.

Cel mai bun exemplu este vantoarea de mangeri  recunoscuti, cu rezultate. Ei sunt vanati de headhunteri , si se “muta” la companii cu profile diferite fara mari probleme. Ei stiu aproape pe loc care sunt problemele generale citind bilantul, cpp-ul si facand o analiza comparativa cu firmele unde au avut success. Sau cu altele  de success, din domeniul respectiv. Apoi intra in detalii, apeland punctual  la specialisti..dar au targeturi clare pe fiecare problema. Altfel spus ei vad padurea…si apoi trateaza copacii, functie de boala fiecaruia. Unii trebuie taiati..fie sunt uscati, fie sunt paraziti.

Roibu a avut priza la sindicat cerand bani si bani in nestire, ba de la banci, ba de la guvern, suprainvestind, mentinand costuri fixe la nivel nesustenabil de vanzari.  La care s-au adugat “capacele” puse de stat. Este o boala arhicunoscuta si frecventa la mai toate falimetele, indiferent ca vorbim de mari sau mici companii. In articolul anterior am prezentat catva cifre, datoriile sunt mai mari ca totalul activelor, firma este supra-supra indatorata, cheltuielile de dezvoltare  sunt total dezechilibrate. Nu exista minuni, si nimeni nu-si va baga banul in asa ceva. Solutia este una simpla. Legala si de bun simt. Faliment, se achita datoriile prin cedarea intregului patrimoniu catre creditori…acestia vor forma noii patroni , cei vechi au pierdut deja totul, ba chiar si ceva pe deasupra.

Da, se vor da probail afara cea mai mare parte din oameni…in prima faza, dare ea poate fi scurtata daca procedura falimentului se acceleraza si apoi se gaseste un investitor care sa vina cu capital, dar de aceasta data intr-o companie fara datorii, cu piata de desfacere (ea exista si inainte, asta este tragedia…majoritatea firmelor se bat pe piata), si care are nevoie doar de un aport de capital, in completarea celui existent…negrevat de sarcini, repet. Pentru ca asta a fost cauza principala pentru care nu s-a gasit nimeni interest…datoriile uriase , care faceau ca orice calcul de amortizare a investitei (chiar primind gratis combinatul, datoriile trebuia platite) sa fie unul neatractiv.

Sindicatele ar fi trebuit sa sutina nu managerul care le platea salariile prin imprumuturi, orice “prost” poate sa faca asta, ci pe acela care are solutia economica , pe cifre..chiar daca unii salariati ar fi fost dati afara. Salariile reprezinta costuri fixe, care nu pot fi sustinute decat de o anumita productie vanduta si incasata, si nu de statul pe bara.

B.Actionarul minoritar.

Orice discutie depre OLT trebuie privita si prin prisma actionariatului. Pentru ca acesta decide cine conduce firma, ce indicatori si ce profit trebuie atins, an de an. Ei aproba  descarcarea de gestiune si bilantul, CPP-ul (contul de profit si pierderi) , BVC-ul (bugetul de venituri si cheltuieli), si analizeaza raportarile trimestriale..in spiritual planului general de business al firmei. Ei trabuie sa ia masuri atunci cand ceva nu merge cum trebuie, prin schimbarea conducerii  administrative..cu una aperformanta , evident. Altfel risca sa-si piarda toti banii investiti.

Acum structura acrionariatului este urmatoara:

Ministerul economiei = 54,8%

PCC = 18,3182%

POLYOLT Holding Nicosia CYP = 14, 025 %

Trebuie mentionat ca ultimii doi actionari se considera ca actioneaza concertat, pe o detinere cumulata de 32,34%. Acest lucru este extrem de important, pentru ca exista o impunere ca atunci cand un actionar (sau mai multi, dar care actioneaza concertat) depaseste  33%  trebuie sa fac o oferta publica de preluare (OPP) pentru restul de actiuni din piata.  S-a intamplat si la RRC (Rompetrol  rafinare) , la AZO (Azomures) etc.

Se pune imediat intrebarea: de ce PCC impreuna cu “nu se stie cine” ala din Cypru (intrat 1n 18.10 2012 in locul lui NACHBAR bla, bla…tot Nicosia Cypru ) nu au mai cumparat inca 0.7 % din actiunile din piata, pentru a putea sa preia compania, daca tot se batea cu caramida-n chiept (PCC) ca doreste acest lucru? De ce au crescut pretul in piata (pentru ca ei l-au crescut, pe rezultate proaste , care nu justificau cresterile de pret)?

Raspunsul nu poate fi decat unul: nu au dorit preluara companiei, ci vanzarea pachetului detinut de ei.

Au mizat pe faptul ca statul va gasi un cumparator pentru pachetul majoritar (ala de 54,8%), si in acel moment cumparatorul era obligat (in virtutea depasirii unei detineri noi de peste 33%) sa faca OPP. Exista 3 metode de a calcula pretul la care se face un OPP…nu se face la cat vrea muschii cumparatorului sau al vanzatorilor. Una din ele este media de tranzactionare a actiunii pe ultimul an.

Sa nu uitam ca pretul actiunilor OLT explodeaza in 2011, creste de 10 ori, din zona lui 0.25 in zona lui 2,3 ( pe specularea la maxim a unor declaratii care apoi nu s-au concretizat) iar in 2012 se misca intr-un canal descendent 1,5 -0,5..putem lua de buna o medie pe 2012 de cca 0.7-0,8 lei…dupa ce in 2011 a fost in zona lui 1,5.



Citeste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro


Musafir

#20140 Re: Re: Re: Re: Cernev, vuvuzeaua PCC

2014-04-28 20:03

#20139: - Re: Re: Re: Cernev, vuvuzeaua PCC

Oltchim, sindicatele , bursa… si alte chestii

http://www.contributors.ro/economie/oltchim-sindicatele-bursa%E2%80%A6-si-alte-chestii/

S-a spus si scris destul despre rolul absolut nefast jucat de guvernele care au reusit sa distruga modelul de business pe care a fost conceput Oltchim. Doar ca vina nu este exclusiv a lor…este  facil sa dam vina numai pe guvern  si cred ca adevarul este mai nuantat.

In acest articol doresc sa abordez doua probleme. Prima se refara la implicarea sindicatelor, si a doua la actiunile minoritarului.

A.Ce au facut sindicatele?

“Reprezentantul nemţilor, Wojciech Zaremba a fost contrat de liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, care i-a reproşat că acţiunile întreprinse până acum de acţionarul minoritar nu au făcut decât să aducă prejudicii societăţii vâlcene. Cererea de demitere a directorului general al combinatului a generat un protest spontan al angajaţilor în faţa societăţii. Zaremba s-a oferit chiar să dea bani pentru finanţarea materiei prime a combinatului vâlcean.”

http://www.promptmedia.ro/stiri/39163-ramnicu-valcea-puciul-de-la-oltchim-a-esuat-

Un alt articol din presa vremii, cea locala, absolut edificator despre rolul si perceptia sindicatului de la OLT:

“…acestia l-au intampinat pe trimisul polonezilor imbrancindu-l si aruncand cu apa pe el, la un moment dat.”

“Angajatii Oltchim l-au intampinat pe Constantin Roibu cu aplauze, scandandu-i numele cateva minute la rand”.

http://www.voceavalcii.ro/2011/08/30/colonelul-zaremba-a-cunoscut-revolta-chimistilor-de-la-oltchim/

Situatia se schimba (nu cea economica, evident)…si liderul sindical intra in dizgratie:

“La un moment dat, o parte dintre protestatari au intrat în incinta Pavilionului Administrativ, revoltaţi că directorul combinatului, Mihai Bălan, discută cu liderul sindical Mihai Diculoiu, căruia i-au cerut să plece întrucât nu îi mai reprezintă şi “le-a înşelat aşteptările”, sindicalistul fiind nevoit să iasă de la discuţii.”

http://www.zf.ro/eveniment/proteste-la-oltchim-ramnicu-valcea-pentru-a-doua-zi-consecutiv-10546502

Apare si alt lider sindical..dar degeaba:

„Tot ieri, liderul de sindicat Corneliu Cernev a spus că 1.020 de persoane îşi vor pierde locul de muncă.

Administratorul  judicar al Oltchim, Gheorghe Piperea, anunțase, vineri, concedierea a 1.000 – 1.300 de angajați ai combinatuluide la Râmnicu Vâlcea. Alți peste 300 de angajați vor intra în șomaj tehnic.

În acest moment mai sunt 3.300 de angajați la Oltchim, iar societatea intrată în insolvență nu mai produce de circa o jumătate de an”

http://www.digi24.ro/stire/A-sasea-zi-de-proteste-la-Oltchim-Peste-500-de-angajati-cer-sa-le-fie-platite-salariile-restante_92424

Este ceva de domeniul absurdului, 3300 de oameni sunt amagiti ca se mai poate salva ceva, in schema actuala. Ei l-au sustinut pe Roibu, care i-a bagat in rahat pana peste cap, prin fixatia lui pe un plan de afaceri care  s-a dovedit ca nu se poate realiza (de ce nu se poate este alta discutie, mai ampla)…”doctorul inginer” cum repeta  insistent reporterul de la ziarul ala local. Pacat ca doctorul inginer era ca napu` la managiuit. Sa fim intelesi, sunt si eu inginer, si nu am nimic cu breasla..ba dimpotriva, am tot respectul, mai ales ca inginerii buni sunt din ce in ce mai rari. Dar poti sa fii mama doctorilor, si cel mai tare inginer din tara, daca nu stii sa administrezi un business nu ai ce cauta  la butoanele unei mari companii. Si inca 20 de ani. Cum de a fost posibil sa fie atat de longeviv? Nu-mi pot explica economic..poate doar politic..dar si asa este dubios, omul a rezistat sub toate guvernarile posibile si imposibile. Ce i-a hipnotizat pe toti ministrii economiei de nu au dat cu el de pamant la nerealizara  targetului dein contractul de mandate? Poate musca de pe caciulile guvernelor care au reusit sa distruga  fluxul de productie al unei bune parti din productie?  Ma rog…mangerul trebuie sa se adapteze la ce este realizabil…nu la utopii sau promisiuni desarte.

Da, ca bun inginer poti fi inginer sef, director tehnic, sef la proiectari… dar un manager trebuie sa inteleaga mersul si dinamica unei afaceri, sa stie cat se poate intinde cu banii pe care-i are si cat poate sa imprumute fara a  depasi anumite praguri, arhicunoscute, ale indicatorilor de risc. Desigur, ideal este sa stie foarte bine si tehnologia firmei..dar, asta este pe locul 2, oricat ar parea de aiurea.

Cel mai bun exemplu este vantoarea de mangeri  recunoscuti, cu rezultate. Ei sunt vanati de headhunteri , si se “muta” la companii cu profile diferite fara mari probleme. Ei stiu aproape pe loc care sunt problemele generale citind bilantul, cpp-ul si facand o analiza comparativa cu firmele unde au avut success. Sau cu altele  de success, din domeniul respectiv. Apoi intra in detalii, apeland punctual  la specialisti..dar au targeturi clare pe fiecare problema. Altfel spus ei vad padurea…si apoi trateaza copacii, functie de boala fiecaruia. Unii trebuie taiati..fie sunt uscati, fie sunt paraziti.

Roibu a avut priza la sindicat cerand bani si bani in nestire, ba de la banci, ba de la guvern, suprainvestind, mentinand costuri fixe la nivel nesustenabil de vanzari.  La care s-au adugat “capacele” puse de stat. Este o boala arhicunoscuta si frecventa la mai toate falimetele, indiferent ca vorbim de mari sau mici companii. In articolul anterior am prezentat catva cifre, datoriile sunt mai mari ca totalul activelor, firma este supra-supra indatorata, cheltuielile de dezvoltare  sunt total dezechilibrate. Nu exista minuni, si nimeni nu-si va baga banul in asa ceva. Solutia este una simpla. Legala si de bun simt. Faliment, se achita datoriile prin cedarea intregului patrimoniu catre creditori…acestia vor forma noii patroni , cei vechi au pierdut deja totul, ba chiar si ceva pe deasupra.

Da, se vor da probail afara cea mai mare parte din oameni…in prima faza, dare ea poate fi scurtata daca procedura falimentului se acceleraza si apoi se gaseste un investitor care sa vina cu capital, dar de aceasta data intr-o companie fara datorii, cu piata de desfacere (ea exista si inainte, asta este tragedia…majoritatea firmelor se bat pe piata), si care are nevoie doar de un aport de capital, in completarea celui existent…negrevat de sarcini, repet. Pentru ca asta a fost cauza principala pentru care nu s-a gasit nimeni interest…datoriile uriase , care faceau ca orice calcul de amortizare a investitei (chiar primind gratis combinatul, datoriile trebuia platite) sa fie unul neatractiv.

Sindicatele ar fi trebuit sa sutina nu managerul care le platea salariile prin imprumuturi, orice “prost” poate sa faca asta, ci pe acela care are solutia economica , pe cifre..chiar daca unii salariati ar fi fost dati afara. Salariile reprezinta costuri fixe, care nu pot fi sustinute decat de o anumita productie vanduta si incasata, si nu de statul pe bara.

B.Actionarul minoritar.

Orice discutie depre OLT trebuie privita si prin prisma actionariatului. Pentru ca acesta decide cine conduce firma, ce indicatori si ce profit trebuie atins, an de an. Ei aproba  descarcarea de gestiune si bilantul, CPP-ul (contul de profit si pierderi) , BVC-ul (bugetul de venituri si cheltuieli), si analizeaza raportarile trimestriale..in spiritual planului general de business al firmei. Ei trabuie sa ia masuri atunci cand ceva nu merge cum trebuie, prin schimbarea conducerii  administrative..cu una aperformanta , evident. Altfel risca sa-si piarda toti banii investiti.

Acum structura acrionariatului este urmatoara:

Ministerul economiei = 54,8%

PCC = 18,3182%

POLYOLT Holding Nicosia CYP = 14, 025 %

Trebuie mentionat ca ultimii doi actionari se considera ca actioneaza concertat, pe o detinere cumulata de 32,34%. Acest lucru este extrem de important, pentru ca exista o impunere ca atunci cand un actionar (sau mai multi, dar care actioneaza concertat) depaseste  33%  trebuie sa fac o oferta publica de preluare (OPP) pentru restul de actiuni din piata.  S-a intamplat si la RRC (Rompetrol  rafinare) , la AZO (Azomures) etc.

Se pune imediat intrebarea: de ce PCC impreuna cu “nu se stie cine” ala din Cypru (intrat 1n 18.10 2012 in locul lui NACHBAR bla, bla…tot Nicosia Cypru ) nu au mai cumparat inca 0.7 % din actiunile din piata, pentru a putea sa preia compania, daca tot se batea cu caramida-n chiept (PCC) ca doreste acest lucru? De ce au crescut pretul in piata (pentru ca ei l-au crescut, pe rezultate proaste , care nu justificau cresterile de pret)?

Raspunsul nu poate fi decat unul: nu au dorit preluara companiei, ci vanzarea pachetului detinut de ei.

Au mizat pe faptul ca statul va gasi un cumparator pentru pachetul majoritar (ala de 54,8%), si in acel moment cumparatorul era obligat (in virtutea depasirii unei detineri noi de peste 33%) sa faca OPP. Exista 3 metode de a calcula pretul la care se face un OPP…nu se face la cat vrea muschii cumparatorului sau al vanzatorilor. Una din ele este media de tranzactionare a actiunii pe ultimul an.

Sa nu uitam ca pretul actiunilor OLT explodeaza in 2011, creste de 10 ori, din zona lui 0.25 in zona lui 2,3 ( pe specularea la maxim a unor declaratii care apoi nu s-au concretizat) iar in 2012 se misca intr-un canal descendent 1,5 -0,5..putem lua de buna o medie pe 2012 de cca 0.7-0,8 lei…dupa ce in 2011 a fost in zona lui 1,5.

Pe aceasat logica putem presupune  ca daca statul gasea un comparator pentru pachetul majoritar, acesta era apoi obligat sa cumopere si actiunile din piata..adica PCC et comp se putea astepta la un pret de macar 0.7..dac nu si mai bine(daca vanzarea se facea in 2012 luand cap pret mediu pretul pe 2011), pe intreg portofoliul detinut.

Sa ne amintim de asemnea cum a ajuns PCC sa detina 18%.

In 2007 AVAS detinea 95,7 %…restul fiind actionari nesemnificativi (sub 5%). In anul 2003 (activat in 2005) se face un MCS ( majorare de capital social) prin “incorporarea creantelor detinute de AVAS si trecerea in contul MEC” ministerul economiei. Cu alte cuvinte diluara actionariatului de 10 ori…pentru ca in acest fel pretul actiunii scade de 10 ori, capitalizarea nu se modifica, ci doar pretul matematic. Altfel spus daca valoara companiei pe bursa= capitalizare  (nr.actiuni x pret actiune) este 1000 de lei, ea se pastraza chiar daca se “incorporeaza” inca 10.000 de aciuni,  scazind evident pretul pe actiune, in acelasi raport in care a crescut numarul de actiuni…de 10 ori in cazul de mai sus.

http://www.bvb.ro/ListedCompanies/SecurityDetail.aspx?s=OLT&t=4

Acest fenomen nu deranjeaza prea mult in acel moment, pentru ca majoritatea actiunilor sunt detinute de stat.

Ei bine dupa acest MCS apare si PCC, care cumpara din piata ( de la sif oltenia) cam 1,xx% din actiunile alea diluate.

Dar in 2007 se “schimba modificarea” si se anuleaza majorare de capital hotarata la AGA din 2003, dar numai pentru actiunile detinute de stat, primite de la AVAS. Scade numarul total de actiuni, dar nu proportional de la toti, ci doar de la stat. Si uite asa ajunge PCC sa detina 13%..in loc de 1,xx %. Fara sa puna niciun ban jos.

Acum are 18.3%..dar practic doar 5-6% au fost cumparate  la pretul pietei, dupa 2007, restul au fost primite cadou. (66% din totalul detinerilor este gratis practic)

Evident ca PCC ar fi avut de castigat daca ar fi reusit sa vanda pachetul detinut, la un pret mediu probabil mult sub 0.7 …ce sa mai zicem de 1,5 (datorita cadoului primit de la stat). De aceea s-a si zabtut pentru neincorporarea (din nou ) a datatoriei AVAS in capitalul social, absolut normal, pentru ca i-ar fi fost diluata ponderea in actionariat.

Doar asa se explica de ce nu au continuat achizitiile de actiuni..le mai lipseau doar 0.7% pentru a putea prelua , in mod legal, pachetul majoritar de actiuni. Nu au vrut.  Banuiesc ca statul ar fi fost mai mult decat incantat sa vanda.

Desigur problema este doar o speculatie…dar alta explicatie nu gasesc…de ce s-au oprit taman la 32,4%.

O analiza mai pe larg , foarte corecta, o gasiti aici

http://www.criticatac.ro/19162/cum-distrugi-industrie-nefcind-nimic-oltchim-politica-struului/

Dar nu da raspunsul la intrebarea: da ce s-a oprit PCC & comp la 32,34% inca din 2011?

De ce au crescut pretul in piata, concurand de fapt doua entitati care apoi au fost considerate ca actionanad concertat? Chiar a concurat PCC cu cipriotii aia? De ce nu au cumparat cipriotii inca 0.7%?

Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.ro


Musafir

#20141 Re: Re: Re: Re: Re: Cernev, vuvuzeaua PCC

2014-04-28 20:05

#20140: - Re: Re: Re: Re: Cernev, vuvuzeaua PCC

Dan Voiculescu - "reloaded" la Oltchim
BURSA 24.10.2013
Dan Voiculescu, fondatorul Partidului Conservator (PC), este un nume vehiculat din nou în legătură cu Oltchim, într-un moment în care autorităţile se pregătesc de o nouă privatizare, de data aceasta prin procesul de insolvenţă.

Liderii de sindicat de la Oltchim au declarat, ieri, după o întâlnire cu noul ministru al Economiei - Andrei Gerea, că Marius Pârvu îi va lua locul lui Mihail Tălpăşanu la conducerea Oltchim. Marius Pârvu a ocupat, până ieri, funcţia de director al diviziei petrochimice Bradu din cadrul Oltchim.

Prin combinat circulă zvonul că domnul Pârvu este puternic susţinut de PC, al cărui fondator are interese mai vechi la Oltchim.

În 2012, ziarul BURSA a publicat informaţia că Roibu îşi făcuse planul să privatizeze Oltchim, prin câteva firme şi persoane pe care le agrea, printre care Dan Voiculescu, un grup de oameni de afaceri israelieni reprezentaţi de Gheorghe Alexandru Hetel şi Socar. Între timp, aceste planuri ale lui Roibu au fost date peste cap, iar Oltchim tot nu s-a privatizat.

Unul din scenariile care circulă prin Vâlcea este că PC prinde iar teren în Oltchim şi, pe această cale, şi ruşii de la Oil Gas Trade, despre care se spune că prospectează preluarea combinatului pentru Gazprom. Oficial, Oil Gas Trade a anunţat că intenţionează să investească circa 300 milioane de euro în Oltchim şi că este interesat să preia şi petrochimia. Acest scenariu nu exclude posibilitatea ca Roibu să-şi fi dat iar mâna cu Voiculescu ca să preia Oltchim, pe bani puţini, că tot e în insolvenţă şi se chinuie să facă rost de finanţare.

Un alt scenariu care circulă prin Vâlcea este că Marius Pârvu a fost ales în funcţia de director general al combinatului tocmai pentru că este adversar al lui Constantin Roibu, remarcându-se ca un contestatar al acestuia încă din urmă cu câţiva ani. În acest scenariu, Marius Pârvu este promovat la conducerea combinatului tocmai ca să contracareze acţiunile lui Roibu, care, deşi a fost concediat de administratorii judiciari, tot de Oltchim se ocupă şi pune piedici reorganizării.

Piperea: "Vânzarea Ramplast a eşuat"

"Vânzarea Ramplast, producătorul de profile PVC deţinut de Oltchim, a eşuat pentru că a fost torpilată şi sabotată", a declarat, ieri, Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai combinatului vâlcean. Domnia sa nu a intrat în detalii, deşi a făcut aluzie la sindicaliştii despre care se spune că ar fi "oamenii lui Constantin Roibu" şi care au atacat constant acţiunea de vânzare a Ramplast.

Administratorul judiciar susţine că "Dynamic Selling Grup", unicul participant şi câştigător al licitaţiei pentru vânzarea Ramplast, a refuzat să încheie tranzacţia. "S-au pus piedici tuturor încercărilor noastre de a aduce finanţarea necesară Oltchim", a conchis avocatul Piperea.

Corneliu Cernev, unul din liderii de sindicat de la Oltchim, a declarat, ieri, că tranzacţia cu Ramplast nu s-a încheiat pentru că firma gălăţeană a avut probleme în asigurarea finanţării. Domnia sa a mai spus: "Cel mai probabil, licitaţia pentru vânzarea Ramplast va fi reluată. Sunt semnale că cei de la Dynamic îşi vor rezolva problemele de finanţare. Ei au o datorie către Oltchim care trebuie plătită".

Ramplast a fost vândut către firma gălăţeană Dynamic Selling Group pentru suma de 3,75 milioane de euro, la care se adaugă TVA. În total, în conturile Oltchim, ar fi trebuit să intre 7,75 milioane de euro. Dynamic Selling Group trebuia să plătească, în 30 de zile bancare, suma de 3,75 milioane de euro plus TVA, care reprezintă valoarea activelor Ramplast, la care se adaugă încă 4 milioane de euro - contravaloarea stocurilor Ramplast şi a datoriilor pe care firma gălăţeană le are către Oltchim.

Producătorul de profile PVC a fost gajat de fosta conducere a Oltchim în favoarea firmei cipriote Calvi Trade (creditor garantat al combinatului, despre care se spune că ar fi controlat de Constantin Roibu). Judecătorul sindic a aprobat, săptămâna trecută, ca firma din Cipru să primească, în locul Ramplast, o altă garanţie corespunzătoare, din activele libere de sarcini ale Oltchim. Ziarul BURSA a publicat recent informaţia că Ramplast este "captiv" companiei Dynamic Selling Group, pentru care producătorul de profile PVC deţinut de Oltchim lucrează din 2008, în sistem lohn (prelucrează materia primă), potrivit unor surse din combinat.

Vânzarea Ramplast a fost prezentată de administratorii judiciari ca un pas extrem de important pentru viitorul Oltchim. Piraeus Bank şi Banca Transilvania vor să finanţeze Oltchim cu până la 10 milioane de euro, iar condiţia celor două bănci ar fi fost obţinerea acceptului comitetului creditorilor pentru vânzarea Ramplast, mai susţin surse din combinat.

Multe voci susţin că Dynamic Selling Group SRL ar fi controlată din umbră de Constantin Roibu, care şomer fiind, s-ar juca acum după bunul plac cu nervii administratorilor judiciari, prin diverse companii pe care le controlează indirect. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, acţionarii Dynamic Selling Group sunt Gabriel Stoian (75%) şi Cristian Stoleru (25%). Cei doi oameni de afaceri ar fi apropiaţi de Constantin Roibu, având vechi relaţii de afaceri cu Oltchim.

Domnul Roibu ne-a declarat, recent, că nu are nicio legătură cu firma Dynamic Selling Group şi cu vânzarea Ramplast. "Orice se întâmplă la Oltchim, se spune că eu sunt în spate sau eu sunt de vină", a spus domnia sa.

Administratorii judiciari susţin că Oltchim are nevoie de 15 milioane de euro pentru a majora producţia. 13 milioane de euro sunt pentru aprovizionarea cu materii prime, utilităţi, plată salarii şi servicii aferente producţiei integrate cu linia de fabricaţie oxo - anhidridă ftalică - dioctilftalat, iar 2 milioane de euro sunt pentru cheltuieli necesare în vederea repornirii liniei de fabricaţie oxo-anhidridă ftalică-dioctilftalat şi reparaţii stringente la instalaţiile de producţie care funcţionează în prezent (în principal la Instalaţia de Electroliză cu membrană).

Ieri, sindicalistul Mihai Diculoiu, despre care se spune că este unul din oamenii lui Roibu din combinat, a declarat că vânzarea Ramplast nu este o acţiune benefică pentru combinat pentru că nu se întreprind astfel de operaţiuni fără un plan de reorganizare aprobat. În plus, domnia sa susţine că Ramplast este gajat şi nu are cum să fie vândut prin licitaţie, mai ales unei companii de la care Oltchim are de recuprat bani.

Ori la bal, ori la spital

Fără finanţare, după zece luni de insolvenţă, combinatul vâlcean a ajuns într-un punct critic, în care autorităţile trebuie să decidă dacă îl închid sau îl privatizează. Administratorii judiciari (Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan) şi Ministerul Economiei exclud falimentul Oltchim. Niculae Bălan apreciază că "bani sunt, dar trebuie reconstruită credibilitatea Oltchim".

Autorităţile şi administratorii judiciari merg acum pe varianta privatizării prin planul de reorganizare, respectiv, aprobarea raportului de evaluare a activelor combinatului de către creditori, aprobarea constituirii Oltchim 2 (un SPV curăţat de datorii), aprobarea preţului de vânzare al acestui Oltchim 2.

Administratorii judiciari şi sindicaliştii apreciază că privatizarea este singura soluţie pentru ca Oltchim să aibă şanse de redresare.

Ieri, Gheorghe Piperea a declarat: "Există voci care cred că trebuie să mai căutăm investitori pentru Oltchim, respectiv companii mari, care să preia combinatul la pachet cu rafinăria Arpechim. Nu ştiu dacă Oltchim mai are aşa mult timp la dispoziţie. Înţeleg continuarea căutării investitorilor prin prisma dorinţei autorităţilor de a dezvolta un Oltchim integrat, cu cifră de afaceri de un miliard de euro. Cei trei investitori înscrişi acum în cursa privatizării nu sunt atât de mari şi nu arată atât de bine. Dar Oltchim poate supravieţui într-o formulă restrânsă şi poate să facă o cifră de afaceri de 100-200 de milioane de euro pe an".

Potrivit Ministerul Economiei, în cursa privatizării Oltchim au rămas ruşii de la Oil Gas Trade (OGT) LLC, consorţiul PCC-Fortissimo Capital, dar şi SIF-urile, care vor să formeze un consorţiu pentru investiţii la Oltchim, împreună cu Chimcomplex Borzeşti, Salrom şi Tricon Energy.

Administratorii judiciari au anunţat, ieri, că evaluarea activelor Oltchim este gata şi urmează să fie aprobată de creditori.

Potrivit unor surse din combinat, această evaluare ar indica 170 de milioane de euro valoarea de lichidare a combinatului şi 290 milioane de euro valoarea de vânzare în cadrul privatizării.
ALINA TOMA VEREHA
*  SOCAR, interesat de Oltchim
Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit, ieri, cu E.S Farid Abdinbayov, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Azerbaidjan în România. În acest context, diplomatul azer a informat că o delegaţie condusă de ministrul azer al industriei şi energiei, Natiq Alyev, însoţit de preşedintele SOCAR urmează să viziteze România în această toamnă pentru convorbiri pe tema privatizarii combinatului Oltchim, precum şi pentru analizarea altor oportunităţi de investiţii în ţara noastră, arată un comunicat remis redacţiei. Demnitarul român a dat asigurări că partenerii azeri vor primi informaţiile actualizate cu privire la procesul de privatizare a combinatului şi a solicitat ca, în măsura posibilităţilor, să fie devansată sosirea delegaţiei.

Musafir

#20142 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cernev, vuvuzeaua PCC

2014-04-28 20:07

#20141: - Re: Re: Re: Re: Re: Cernev, vuvuzeaua PCC

Sindicalistul Cernev face jocul lui Vulpescu și al PCC-ului

http://www.voceavalcii.ro/201209304638/sindicalistul-cernev-face-jocul-lui-vulpescu-si-al-pcc-ului.html

DELAȚUNE. Puțini înțeleg de ce din cei 3.800 de angajați de la Oltchim, doar câteva sute de oameni protestează și asta doar atunci când sunt camerele de filmat pe ei. Pentru că doar atât poate controla " reprezentantul salariaților" , Corneliu Cernev, acest " salvator" ie șit din spuma mării. Toată cacealma cu privatizarea Oltchim a fost pusă la cale în laboratoarele lui Vulpescu, despre care se șitie că este bun prieten cu Vlădescu, alt " prieten" al Oltchim, fost ministru de Finanțe și fost consultant al PCC. Dar ea nu ar fi avut atâta succes dacă salariații Oltchim nu ar fi fost controlați. Astfel a apărut în peisaj Corneliu Cernev, biet ingineraș pe la USG, în anii tulburi de după Revoluție. Pentru un post de conducere în combinat, oferit de ministrul Chițoiu, dacă va controla așa cum trebuie masele la Oltchim, Cernev s-a făcut preș în fața celor de la București.

Așadar, inginerașul Cernev a cochetat cu ideea de muncă sindicală încă din 1990, când angajat la USG fiind, s-a amestecat printre sindicaliștii Uzinei și împreună cu o delegație s-a deplasat la CNOSLR pentru constituirea Federației Chimiștilor din România, unde a obținut postul de vice-președinte. Mai târziu, Federația și sindicatul USG s-au afiliat la Cartel Alfa, de unde, constatându-se mimarea muncii sindicale, Cernev a fost dat afară, pierzându- și și calitatea de salariat la USG. Ca urmare, pus pe liber, Cernev s-a dus direct la Oltchim și l-a rugat pe directorul general Constantin Roibu să-l angajeze pentru că a rămas fără serviciu. Culant, acesta, de și primise referințe proaste despre el, l-a angajat. De unde se vede treaba că pe cine nu la și să moară, nu te lasă să trăiești. Ce face acum Cernev? Dă din pinteni să distrugă Sindicatul Liber Oltchim și să se facă remarcat noilor conducători, oricare ar fi ei.

Se visează director la Oltchim

Corneliu Cernev se laudă, în anturajul său familial din cartier și din Oltchim, că ministrul Chițoiu i-a oferit o funcție de conducere în societatea chimistă, astfel că e plin de devoțiune în delațiuni și reclamații amețitoare. Cernev și-a demonstrat eficacitatea și obediența, atunci când ministrul Chițoiu a venit la Oltchim. De și salariații erau nemulțumiți că nu- și primiseră salariile, niciunul nu a protestat de față cu ministrul Economiei, " patronul" Oltchimului, până la urmă. Pentru ca treburile să fie clare de la început, " surogatul" lider de sindicat Cernev i-a poftit pe sindicaliști în sală, încă dinaintea venirii ministrului, ca nu cumva să-i strice acestuia intrarea la combinatul chimic. Câțiva răzleți, răma și pe afară, au aplaudat apariția " providențială" a lui Chițoiu. Asta pentru că la adevărații salariați ai Oltchim nu se gândește nimeni, de și toți decidenții politici deplâng situația de la Oltchim, în plan practic, ei nu mișcă niciun deget ca să salveze combinatul. Nu au niciun interes!

Sindicalist scăpătat și delator

De curând, Cernev i-a înmânat ministrului Chițoiu un stick cu informații privind reclamațiile și sesizările făcute împotriva directorului Roibu, de-a lungul timpului, reconfirmându- și atitudinea de vechi colaborator pe linie de informații pentru toți și de la toți. Mai mult decât atât, scăpătatul Cernev se laudă prin Oltchim că toți miniștri se uită în gura lui (dar dacă n-a mâncat gumă de mestecat?) și că înainte de a lua vreo decizie, se consultă cu el. Nimic mai fals! Cernev este doar o unealtă în mâna celor care fac jocurile cu adevărat pentru ca Oltchimul să ajungă fie la PCC, fie la fier vechi. Vulpescu și compania au turbat de nervi când Dan Diaconescu s-a băgat și le-a stricat jocurile. Dacă salariații Oltchim nu se vor trezi cu adevărat, în ambele variante vor rămâne fără locuri de muncă. Dacă se alege praful de Oltchim, se alege și de ei și de întregul județ, iar dacă Oltchimul intră pe mâinile PCC-ului, vor rămâne doar câteva secții care sunt pe profit și un număr de câteva sute de salariați.


Musafir

#20143 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cernev, vuvuzeaua PCC

2014-04-28 20:23

#20142: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cernev, vuvuzeaua PCC

Vosganian este un TRADATOR! Si poate fi inclus pe lista UE a ministrilor penali din Guvernul Ponta la care se poate adauga cu succes si VLADESCU, CHITOIU, VULPESCU. Cei mai sus enumerati, prin actiunile lor - ostile statului roman - au facut tot posibilul pentru directionarea privatizarii OLTCHIM de catre PCC - actionar minoritar al OLTCHIM si, in acelasi timp, concurent al OLTCHIM pe piata produselor clorosodice si a polietrilor. Si sa enumeram "ispravile" acestor tradatori: - anularea conversiei datoriei OLTCHIM catre AVAS in anul 2008 (OUG 163 din 2008) semnata de catre Ministrul Economiei si Finantelor - Varujan Vosganian; Secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor - Sebastian Vladescu - consilier al PCC; - lobby-ul facut pe langa CE de catre Sebastian Vladescu in perioada 2009 - 2012, in slujba PCC pentru respingerea cererii Guvernului Boc de aprobare a conversiei datoriei OLTCHIM catre AVAS; - mandatarea Presedintelui CA al OLTCHIM, Mihai Obacescu, ca la sedinta AGA din 11 sept. 2012 sa respinga conversia datoriei OLTCHIM catre AVAS in actiuni desi in martie 2012 se obtinuse aprobarea CE pentru aceasta conversie; - modificarea procedurii de privatizare a OLTCHIM de cca. 5 ori in decursul ultimei luni dinaintea privatizarii de catre OPSPI (condus de Vulpescu care concomitent cu aceasta functie destinea, conform presei, si functia de consilier PCC) pentru ca aceasta operatiune sa aiba un singur castigator: PCC; - transmiterea de catre conducerea OLTCHIM (impusa de Guvernul Ponta I) - Balan, familia Coclet, familia Spiru-Ciobescu, Ilinca, familia Cernev - a unor date din interiorul OLTCHIM (considerate ca fiind confidentiale: stocuri de materii prime, stocuri de produse finite, portofoliul furnizorilor, portofoliul de clienti si probabil retete de fabricatie) catre reprezentantul PCC (Zaremba); - generarea insolventei la OLTCHIM prin neasigurarea capitalului de lucru de catre actualii proprietari (principalii actionarii ai OLTCHIM: OPSPI cu cca. 54% si PCC cu cca. 33%); - "foaia de parcurs" transmisa de catre Vosganian domnului Gheorghe Piperea care trebuie sa privatizeze o parte a OLTCHIM (asa zisa parte buna: ELECTROLIZA, PROPENOXID, POLIOLI) prin insolventa, asa cum a declarat, catre actionarul minoritar: PCC; - faptul ca toate intalnirile pe care Vosganian le are cu sindicatele, bancile, furnizorii si alti creditori ai OLTCHIM sunt facute in tandem: Vosganian si Zaremba. AM FOS TRADATI SI DIN EXTERIOR SI DIN INTERIOR (este vorba de interiorul OLTCHIM - iar tradarea vine de la cei care au fost platiti si rasplatiti pentru aceasta tradare)! TRADATORII TREBUIE SA PLATEASCA. POATE SE SESIZEAZA SI DNA-ul si SRI-ul ca sa cerceteze cele mai sus mentionate!


Musafir

#20144

2014-04-28 20:26

pt. 20133; Multumesc pt. comentriu. Cand am zis ca Cernev ne poate scoate din rahat, am mintit. S-a inconjurat de tot felul de analfabeti.Bine,ca nici el nu este f. destept.Este pacat ca unii pe care ii consideram cat de cat integrii s-au murdarit pt. un pumn de arginti

Musafir

#20145 Oltchim, pasărea Phoenix a industriei româneşti

2014-04-28 20:29

http://adevarul.ro/economie/afaceri/oltchim-pasarea-phoenix-industriei-romanesti-1_52c1827ac7b855ff5619d0bf/index.html

Anul 2013 a început cât se poate de dur pentru combinatul chimic Oltchim de la Râmnicu Vâlcea, mai ales că procesul de privatizare abia eşuase în urma circului televizat cu „investitorul“ Dan Diaconescu, iar autorităţile nu au reuşit să convingă oficialii Comisiei Europene astfel încât să acorde societăţii ajutor de salvare. Acum, însă, Oltchim este pe cale să renască, combinatul urmând a-şi găsi un nou proprietar la începutul lunii februarie.

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/09/13/523324dac7b855ff567c7ff...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Încă din luna ianuarie, compania a intrat în insolvenţă, după ce pierderile pentru anul 2012 s-au dublat, ajungând la 403,3 milioane de lei de la 198,3 milioane de lei în 2011. În partea cealaltă, vânzările s-au înjumătăţit, de la 1,52 miliarde de lei la 760,6 milioane de lei. Iar datoriile combinatului au urcat cu 30%, de la 2,13 miliarde de lei la 2,78 miliarde de lei. Iar veştile proaste au mai continuat o vreme: în luna mai, administratorii judiciari au anunţat concedierea a 929 de salariaţi, din care 602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti, iar activele au fost puse în conservare. Tot în primăvară au apărut, însă, şi primele speranţe: administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan au descoperit în actele societăţii o asigurare de răspundere în caz de culpă managerială, care acoperă o sumă de 10 milioane de euro. Asigurarea a fost semnată cu societatea Astra Asigurări şi a fost dată ca posibilă sursă de finanţare pentru combinat, astfel încât să fie deschise mai multe secţii. Suma nu a fost, însă, plătită nici până acum. Separare de active Între timp, responsabilii ministerului Economiei, administratorii şi conducerea societăţii au ajuns să schiţeze un plan pentru combinat: realizarea unui vehicul investiţional, care să cuprindă toate activele centrale ale Oltchim, şi care să fie apoi vândut doritorilor fără datorii. Din banii încasaţi, ar urma să se acopere datoriile către creditorii companiei. Aşa că tot mai multe companii au început din nou să se intereseze de soarta combinatului, în vreme ce Guvernul a început să curteze şi alţi posibili investitori. Aglomeraţie de investitori SIF-urile au anunţat că pregătesc un consorţiu cu Chimcomplex Borzeşti, societate controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza. Acesta a participat, de altfel, şi la prima tentativă de privatizare, derulată în toamna anului 2012. La fel, acţionarul minoritar PCC s-a aliat cu fondul de investiţii Fortissimo. De asemenea, producătorul turc de crom Yildirim Holding este şi el interesat. În turneul său din Asia Centrală, premierul Victor Ponta a invitat să participe la privatizarea Oltchim şi SOCAR şi KazMunaiGaz, companiile petroliere de stat din Azerbaidjan si Kazahstan. Ambele sunt prezente acum în România, prima deţinând o reţea de benzinării în Moldova, cealaltă deţinând grupul Rompetrol, cu activităţi în toată Europa. Oltchim SPV Luna septembrie a adus noi hopuri în activitatea companiei: ministrul Varujan Vosganian şi-a dat demisia, fiind înlocuit cu Andrei Gerea, separarea activităţilor şi realizarea vehicolului de investiţii nu fusese încă realizată, iar angajaţii disponibilizaţi în primăvară nu şi-au primit salariile compensatorii şi banii pe concedii. Între timp, ministerul Economiei a reusit să semneze o scrisoare de intenţie privind Oltchim şi cu grupurile chineze Baota Petrochemical şi Junlun Petroleum, care sunt, la rândul lor, interesate să preia combinatul. Licitaţia pentru Oltchim va avea loc pe 3 februarie 2014, iar activele sunt evaluate la 305 milioane de euro, potrivit Rominsolv şi BDO Business Restructuring, administratorii judiciari ai combinatului. Umbra Gazprom la Oltchim O situaţie aparte o constituie intenţia gigantului rus Gazprom de a prelua combinatul vâlcean. Dacă în toamna anului 2012, grupul rus TISE nu a mai depus ofertă din cauza modului în care a degenerat povestea, acesta şi-a declarat intenţia de a reveni la începutul acestui an. TISE este o companie de producţie şi investiţii în domeniul energiei, cu capital majoritar de stat, înfiinţată în 2003 la Moscova. Între acţionarii săi se află companiile Tehnopromexport, Zarubejneft şi Zarubejneftegaz. Zarubejneft este o companie petrolieră deţinută de statul rus, în vreme ce Zarubejneftegaz este o subsidiară a Gazprom. Ulterior, compania nu a mai dat niciun semn că ar fi interesată, dar a apărut în peisaj VTB Capital, divizie a băncii ruse VTB Group. O delegaţie a acesteia s-a întânit pe vară cu Varujan Vosganian, ministrul Economiei de la acea vreme. Între timp, şi traderul rus OilGasTrade (OGT) s-a anunţat drept candidat. Pe numele său rus Neftgazsbyt, aceasta a anunţat că e gata să achiziţioneze atât Oltchim, cât şi Arpechim şi că va investi 300 de milioane în noua formulă integrată. Aceasta este din 2012 proprietara rafinăriei Yaroslavl Mendeleyev, şi este deţinută de către oamenii de afaceri Irina Astafyeva şi Yevgeny Komarov, potrivit Interfax. „Adevărul“ a scris în luna noiembrie că Oil Gas Trade a venit cu scrisoare de recomandare de la Gazprom, iar presa a început să speculeze că aceasta este doar un paravan pentru Gazprom. De altfel, Gazprom Neft, braţul petrolier al grupului rus, vrea să realizeze împreună cu Oil Terminal, Conpet, dar şi Transnafta, compania sârbă de transport al petrolului, un oleoduct pe traseul Constanţa-Piteşti-Pancevo. Acesta va fi folosit pentru a-şi alimenta rafinăriile cu ţiţei, proiect evaluat la 200 de milioane de euro. În acest fel este logică integrarea cu Arpechim, care este pe traseul conductei, şi cu Oltchim – care este inseparabilă de rafinăria de la Piteşti.

Citeste mai mult: adev.ro/mynoz1


Musafir

#20146 Sindicalişti anonimi reclamă dezintegrarea combinatului chimic

2014-04-28 20:32

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/45-univers-valcean/13479-sindicaliti-anonimi-reclam-dezintegrarea-combinatului-chimic.html

Stimaţi reprezentanţi ai presei,
Apelăm la dumneavoastră pentru a reflecta starea de fapt instaurată la Oltchim de circa o lună de zile, INTOLERABILĂ DE ALTFEL!!!! Pentru noi, angajaţii neplătiţi de trei luni de zile, situaţia devine dramatică, motiv pentru care am decis să apelăm la suportul dumneavoastră în a semnala abuzurile la care suntem supuşi şi la presiunile de a nu divulga realităţile. Din cauza neplăţii salariilor şi trăind sub spectrul şomajului iminent, ca urmare a neaplicării nici uneia dintre măsurile promise de circa 6 luni de zile de redresare a combinatului, am ajuns la prezenta stare de fapt intolerabilă. Cum vă spuneam la Oltchim s-a instaurat teroarea.

Sindicatul Victoria ameninţă angajaţii

Este practicată politica “pumnilor în gură” sub diverse ameninţări: desfacerea contractelor individuale de muncă, diminuarea salariilor, retrogradarea în funcţii etc. Salariaţii sunt în permanenţă monitorizaţi şi urmăriţi. secretul corespondenţei electronice este violat în mod barbar pentru a evita transmiterea nemulţumirilor salariaţilor în exteriorul combinatului. De ce se doreşte ascunderea realităţii şi a stării de fapt actuale???? Promotorii acestor acţiuni sunt: administratorii judiciari şi conducerea actuală de la Oltchim (familia Spiru, Tălpăşanu, Popescu, Pârvu). De ce se aplică aceste măsuri detaliem imediat: semnalăm că liderii “braţului armat” al conducerii Oltchim - aşa zisul Sindicat Victoria - au început să facă uz de ameninţarea opozanţilor stării actuale de nefuncţionare a combinatului şi de restanţe salariale de 3 luni, fiind ameninţaţi chiar cu acţiuni asupra integrităţii corporale, situaţie care presupune nerespectarea dreptului la liber protest şi exprimare a opiniei publice colective legat de situaţia iminentă de faliment a combinatului Oltchim - situaţie generată de neaplicarea unui plan coerent de redresare în ultimele luni de zile. Suplimentar, noi salariaţii am constatat lipsa de dialog cu administratorii Oltchim în vederea transparenţei aplicării planului de salvare a combinatului. Constatăm şi semnalăm presei următoarele stări de fapt neacceptabile care ar trebui să fie cunoscute şi investigate şi de către instituţiile abilitate ale statului SRI, SIE, ANI, DNA pentru a stabili dacă neaplicarea unui plan real de salvare a combinatului este subiectul incompetenţei, neputinţei, a rea voinţei sau este un blat clar între administraţie şi acţionarul minoritar al Oltchim, firma PCC, care doreşte încă din toamna anului trecut preluarea combinatului pe o sumă derizorie.

Se dau reţetele Oltchim către PCC

Astfel vă aducem la cunoştinţă o serie de acţiuni care par involuntare, însă în opinia noastră au vădit caracter complotist şi iresponsabil: n De curând, avem cunoştinţă că actuala administraţie a pus voluntar la dispoziţia firmei PCC reţetele de fabricaţie pentru o serie de produse ale Oltchim precum DICLORPROPAN şi POLIOLI (şi este vorba de trădare şi subminare a economiei naţionale); n s-au realizat angajări nejustificate în combinat, în situaţia în care activitatea de producţie este redusă la zero aproape, din lipsa resurselor pentru achiziţia de materie primă şi utilităţi (este vorba de zeci de noi salariaţi); n majorări de salarii nejustificate tot în condiţiile în care activitatea de producţie este redusă la zero; n înfiinţări de posturi noi, nejustificate; n bani acordaţi sub forme de prime de către MANAGEMENT şi susţinute aceste acţiuni de către Sindicatul Victoria (şi este vorba de banii daţi către aşa zişii grevişti ai foamei, de locuinţele date în căminele de nefamilişti ale OLTCHIM, de angajarea nejustificată a rudelor, de înfiinţarea unor posturi la cerere etc.); n punerea la dispoziţia PCC a reţetelor de fabricaţie pentru DICLORPROPAN şi POLIOLI (şi este vorba de trădare şi subminare a economiei naţionale) luând în considerare că PCC era producător concurent cu Oltchim pe piaţa Europeană şi pe pieţele emergente; n punerea la dispoziţia PCC a portofoliului de clienţi ai OLTCHIM pentru producţia de DICLORPROPAN şi POLIOLI (şi în acest caz este vorba de trădare şi subminare a economiei naţionale); n continuarea aşa zisei căpuşări a OLTCHIM folosind aceleaşi firme căpuşe (aceiaşi traderi criticaţi ca făcând parte din strategia managementului Roibu); n introducerea în lanţul furnizorilor şi cumpărătorilor OLTCHIM a unei noi căpuşe - firma PCC acţionar minoritar la Oltchim; n vânzarea produselor către PCC la preţuri cu mult scăzute - faţă de: costurile de producţie, preţurile pieţei şi cotaţiile ICIS; Pe 26 martie 2013 am reluat protestele, care vor continua şi în zilele următoare şi din următoarele motive: Am aşteptat din toamna anului trecut până în prezent punerea în aplicare a unui plan de salvare real pentru combinatul Oltchim constând în: n asigurarea unui capital de lucru de cca 45 milioane de EURO pentru funcţionarea Oltchim la 60% din capacitate; NU S-A REALIZAT NIMIC!!!!! n plata restanţelor salariale (lichidare lună decembrie 2012, avans lună ianuarie 2013); n tichetele de masă din luna ianuarie şi luna februarie 2013; n banii noştri opriţi pe statele de plată ca CAR şi garanţii materiale – bani furaţi/ deturnaţi de managementul actual care ne-au reţinut pe statele de plată aceste sume, însă nu le-au mai şi virat la CAR. n lichidarea lunii februarie 2013.

Apel la unitate şi solidaritate! v Lăsaţi clasa politică să lucreze pentru noi??? Oare lucrează în perspectivă sau retrospectivă??? Cu cât liniştea este mai profundă, cu atât rezultatele sunt mai “sigure”, această promisiune o avem din luna 09/2012 de când acest BRAV Guvern încearcă să ne ducă la fund şi să ne predea pe nimic la acţionarul minoritar PCC. Probabil că ne vom uni atunci când nu se va mai putea face nimic. După dezbinarea noastră prin înfiinţarea de noi sindicate - acţiune promovată cu suportul PCC - acţiune care, de altfel, a avut un singur rol, acela de dezinformare şi promisiuni precum că vom avea un loc de muncă sigur prin aderarea la acele noi sindicate noi, de fapt ne îndreptăm către dezastru. Mai bine rămânem uniţi şi luptăm pentru respectarea Contractului colectiv de muncă. Ce ne vor spune Cernev, Dumitru şi Diculoiu, liderii de sindicat şi managerii SPIRU, TĂLPĂŞANU, PÎRVU, POPESCU + ADMINISTRATORII când vom pleca acasă fără salarii plătite şi fără salarii compensatorii? Probabil vor da vina uni pe alţii pentru eşec sau vor arăta cu degetul la greaua moştenire sau cucuvelele din plopii fără soţ!!!!!! Colegii de la Arpechim, în data de 19.03.2013, au demonstrat solidaritate şi au venit la Vâlcea să demonstreze în proporţie de 90%, din păcate restul de colegi de la Oltchim Vâlcea încă aşteaptă minuni minunate să se întâmple. Dragi colegi, facem apel la unitate şi solidaritate, iar managementul să lase metodele staliniste de oprimare a transparenţei demersurilor noastre!
Salariaţii Oltchim, protestatari demni şi solidari cauzei de salvare a combinatului Oltchim

Musafir

#20147 Insolvenţa va ajuta "Oltchim" să se ridice BURSA 24.01.2013

2014-04-28 20:33

http://www.bursa.ro/oamenii-de-afaceri-insolventa-va-ajuta-oltchim-sa-se-ridice-195812&s=piata_de_capital&articol=195812.html

* Cristian Pârvan: "Reorganizarea este soluţia pentru < Oltchim >"
Reorganizarea este soluţia pentru "Oltchim", consideră Cristian Pârvan, secretarul general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), care ne-a declarat: "Aceasta este soluţia - reorganizarea, inclusiv o discuţie aplicată cu proprietarul < Chimcomplex > Borzeşti. Nu este târziu pentru intrarea companiei în insolvenţă, pentru că încă lucrează cu 20% din capacitate".
În ceea ce priveşte modul în care s-ar putea proceda în cadrul reorganizării "Oltchim", Cristian Pârvan opinează: "Poate fi dată o Ordonanţă care să prevadă şomajul tehnic, păstrându-se, pe perioada procedurii de reorganizare, o parte din specialişti, cu o remuneraţie de 75% din salariu, iar cei care pot fi înlocuiţi să fie disponibilizaţi. Personal, consider că statul are posibilităţi să colaboreze cu companii mari ca SOCAR sau TISE, putându-se identifica termeni acceptabili pentru reactualizarea < Arpechim >.
Investiţiile de bază pot fi făcute, întrucât utilajele din petrochimie sunt aceleaşi în toată lumea. Poate mai avem nevoie de automatizări, de modernizări tehnologice, dar 80% dintre utilaje sunt valabile. De asemenea, trebuie să folosim expertiza românească".
În cadrul unui interviu pe care ni l-a acordat la începutul acestui an, reprezentantul AOAR ne-a declarat: "Noi am susţinut, pentru refacerea potenţialului industrial al ţării, crearea unei companii chimice, prin schimb de acţiuni cu < Chimcomplex > Borzeşti, care este mai mic, dar mai profitabil. Vuza (n.r. Ştefan Vuza, acţionarul majoritar al combinatului de la Borzeşti) reuşeşte să facă profitabilă activitatea de la < Chimcomplex >. Statul român poate lua în vedere o variantă de acest tip, fiind acţionar la combinatul de la Borzeşti. Am înţeles că Vuza sprijină ideea PCC, adică renunţarea la PVC şi construirea activităţii < Oltchim > pe alte coordonate. Dar politica noastră industrială nu are niciun fel de orientare. Insolvenţa < Oltchim > trebuie să se bazeze pe un plan de reorganizare care să aibă de la început ca scop readucerea producţiei pe un trend pozitiv, astfel încât în următorii cinci ani combinatul să ajungă la un profit echivalent cu media pieţei. Trebuie exclusă din start ideea falimentului".
* Ionel Blănculescu: "Activitatea < Oltchim > nu poate continua cu mai mult de 1.000 de angajaţi"
Intrarea "Oltchim" în insolvenţă va veni în ajutorul acestei companii, a cărei activitate nu poate continua cu mai mult de 1.000 de angajaţi, ne-a spus Ionel Blănculescu, secretarul executiv al Consiliul Consultativ pentru Mediul de Afaceri (CCMA).
Domnia sa ne-a declarat: "Va fi mult mai bine pentru < Oltchim >. În cadrul reorganizării, vor fi luate în considerare acele centre de profit - soda caustică şi unele materiale de construcţii, dar activitatea combinatului nu poate continua cu mai mult de 1.000 de salariaţi. Singura problemă este că fabricarea sodei caustice generează clor, care nu poate fi anihilat decât prin producerea de PVC. Materia primă pentru PVC este etilena, care, până acum, în proporţie de 15%, era produsă la < Arpechim >. Acolo este nevoie, pentru investiţii, de 500 de milioane de euro, echivalentul a 2 miliarde euro în 2008, deci proiectul este nebancabil. PVC-ul s-ar mai putea produce prin piroliză, dar ca să punem piroliza în funcţiune ar fi nevoie de circa 100 de milioane de euro".
În cadrul unor declaraţii făcute pentru ziarul BURSA în luna septembrie a anului trecut, Ionel Blănculescu ne-a precizat că singura soluţie pentru salvarea "Oltchim" este reorganizarea judiciară.
Domnia sa a subiniat: "Într-o astfel de situaţie, potrivit legii insolvenţei, administratorul judiciar poate decide să vândă unele active ale < Oltchim >, punându-le în valoare din punct de vedere investiţional, cu un nou proprietar, şi probabil păstrând o parte din angajaţii actuali. În paralel cu funcţionarea noii entităţi desprinse din < Oltchim >, care va valorifica activitatea de polioli şi sodă caustică, administratorul judiciar va avea timp patru ani, protejat de mânia creditorilor, să operaţionalizeze şi ultimul modul de activitate al < Oltchim >, PVC-ul, legat direct de < Arpechim >, prin eventuale negocieri de preluare cu < OMV >. În acelaşi timp, ar putea identifica un investitor de calibru pentru operaţionalizarea producţiei de PVC".
În acest mod, potrivit analistului, în maxim patru ani, din combinatul de la Râmnicu Vâlcea s-ar putea naşte "două Oltchim-uri", care vor fi mult mai eficiente şi valoroase decât ceea ce reprezintă astăzi combinatul.

Musafir

#20148 Vedetele de la "Victoria"

2014-04-28 20:37

http://www.voceavalcii.ro/201303104567/Vedetele-de-la-Victoria.html

"Am fost trădați și din exterior și din interior (este vorba de interiorul Oltchim - iar trădarea vine de la cei care au fost plătiți și răsplătiți pentru această trădare - tot mai des apare numele lui CERNEV). Trădătorii trebuie să plătească. Poate se sesizează ANI, DNA și SRI ca să cerceteze cele mai sus menționate!" "fragment din mărturisirea unui salariat de la Oltchim făcută pe www.petitiionline.ro

"Compania Alvarez&Marsal, cu care Guvernul României a negociat preluarea administrării speciale a combinatului Oltchim a fost adusă nu de " bănci" la OLTCHIM (BCR era deja în posesia unui audit recent realizat de firma RB); a fost adusă de DJ Vulpescu pentru PCC. Și nu din luna noiembrie ci încă din luna iunie - iulie 2012. În timp ce Administratorul special al Oltchim - Toma Bogdan Costreie - vizita combinatul, fiind condus de către fostul manager C. Roibu, DJ Vulpescu îi ducea pe cei de la ALVAREZ & MARSAL să vadă obiectivele care intrau în zona de interes a PCC: Electrolize, Propenoxid, Polioli" .

Combinatul stă să moară. Falimentul bate la ușă și orice efort "în afara conversiei datoriilor în acțiuni "este sortit pieirii. 3.600 de salariați vor îngroșa numărul șiomerilor vâlceni și din țară. Ca la domino, prin moartea Oltchim-ului, vor cădea și celelalte unități economice și firme private județene aflate în interdependență cu combinatul. Țara arde șisindicaliștii chimiști se piaptănă. La unul din mitingurile așa-zis spontane din fața sediului administrativ al societății, s-a strigat " UNITATE" . Care unitate s-a dovedit fragilă, fiind spartă de DJ Vulpescu "fostul șief al Oficiului pentru Privatizări care a susținut înființarea unui sindicat alternativ celui existent, botezat VICTORIA. Astfel, s-a dus dracu' unitatea și a apărut dihonia. S-a declanșat lupta dintre vechiul sindicat al chimiștilor și noul sindicat alpatronilor și al acționarului minoritar PCC. Dacă-i întrebi pe acești indivizi ce le-a venit, îți zic și ei, ca fetele, despre tributul lor lunar sangvin. În acest sindicat spărgător de UNITATE (sindicală) s-au strâns toți oportuniștii, anarhiștii, ambițio și și opozanții aerului pe care îl respiră, sub comanda unei vedete de vodevil, pe numele ei de scenăCernev. El este prima vedetă de la VICTORIA, auto-denumit lider de sindicat, fără a avea autoritate juridică (de-abia de curând sindicatul lui a căpătat personalitate juridică), agreat partener de dialog al miniștrilor Economiei, că doar nu degeaba l-au " promovat" ei în funcție, pentru a sparge unitatea salarială și a băga pumnul în gura celor care conștientizează dezastrul. " Victoria" este un fel de " Transnistria" , ca în Republica Moldova. Cea de-a doua vedetă se numește Laurențiu Ghioca. Dacă Cernev mai are ceva carte (ultima carte a citit-o acum doi ani), Ghioca este " tabula rasa" , cu un fundament intelectual de șiofer (îmi cer scuze șioferilor serio și și responsabili!), de râsul curcilor cu cultura lui de chiulasă și de manivelă. În timpul unei emisiuni la postul local "VTV, acesta i-a trimis un sms moderatorului emisiunii, cerând "sub semnătura de " lider al sindicatului Victoria" "să fie acceptat să-i pună câteva întrebări invitatului emisiunii "dr. ing. Constantin Roibu. După cum se vede, " Ghioaga" asta vrea să fie si el, măcar o dată, șief de " ceva" , denumindu-se, uzurpator, lider la " Victoria" , în locul lui Cernev. Îi recomandăm noi, spre împlinirea visului său, primul loc în mulțimea flotantă dintr-un anumit spațiu aflat în laterala pieței centrale a municipiului Rm. Vâlcea. Educația sa precară l-a dat de gol, prin intervenția telefonică ajungând să-l tutuiască și să se declare, în justificarea impoliteții comise, coleg cu fostul director al Oltchim, inginer, doctor în chimie, autor al mai multor brevete de invenții și inovații. Ru șinos și scandalos, pentru cei care-i mai acordă atenție unui astfel de om! Prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudulCea de-a treia vedetă s-a dovedit a fi unul care s-a prezentat la telefon drept " Sandu" și este posesorul numărului de telefon mobil 0749/361.483. Acesta, ca și Ghioca, a dat nenumărate sms-uri moderatorului emisiunii " Salvați Oltchim-ul" , punând "în scris - niște întrebări idioate, demne de un semi-analfabet profesional și sindical. Pentru că și Sandu ăsta (Alexandru Moșanu, oare?) ni s-a prezentat a fi un fel de șiefuț, " consilierul președintelui Sindicatului Victoria" . Uff, tot balastul se vrea " ceva" la sindicatul " Victoria" ? Nu șitim dacă la vreun alt sindicat din țară există în organigramă această funcție, dar șitim că, pe alocuri, unii lideri, care nu- și mai încap în piele de atâta autoritate, și-au luat (neoficial) niște țuțări, niște " ține calul" , servitori cu șitaif, aghiotanți bătuți de soartă, care să le facă treburile murdare sau plictisitoare. Oare și Sandu acesta să fie din această categorie? În sfârșit, lăsând pamfletul la o parte, la sindicatul Victoria, până acum, s-au afirmat doar aceste trei " vedete" , însă șitim sigur că vor mai apărea și altele. Până ce-i vom descoperi, vă lăsăm să citiți mesajele " de încurajare" postate de salariații Oltchim despre cei trei " crai" sindicali victorieni, mesaje aflate pe site-ul www.petitiionline.ro. Vă veți cruci cine-s ăștia!

Mesaje electronice

Â

821 - GREȚOSUL DE LA TELEFONUL VTV Nesimțitul de Gioca vorbește la telefon la VTV. În fața noastră, la grevă, nu a avut curajul să vină. Îl așteptăm să intre în greva foamei că doar așa a ajuns mare boier fără pic de șicoală, cu bani și ma șină la scară. Mai ai, primitivule, curaj să vii în fața noastră? La televizor ai evitat să răspunzi la întrebarea dacă ți-au mărit salariul. La întrebarea ce vei face dacă ești restructurat, ai răspuns cu nesimțirea care te caracterizează că nu se pune problema la tine, doar ești vicepreședinte de sindicat. DOBITOCULE, dacă te dau ăștia jos sau se schimbă stăpânii, pe cine mai pupi în cur? Vino la următoarele greve să-ți vedem fața și să vezi reacția colegilor tăi.

750 - SĂ MOARĂ CAPRA VECINULUI

Ai dreptate, Emile. În OLTCHIM ești doar un musafir. Un musafir nepoftit, băgat cu forța (poliția) pe gâtul OLTCHIM. Nu deturna atenția noastră și nu ne mai crede proști, așa cum ai făcut când ne-ai promis marea cu sarea ca să intrăm în " VICTORIA" : categorii, avansări în funcții, salariile la zi, etc. " VICTORIA" a fost numai a voastră: ați primit bani, sinecuri, locuințe, autoturisme de serviciu. Noi am primit numai amenințări și promisiuni deșarte. Tu nu ești coleg cu noi. Ești un trădător, un traseist politic și o curvă de om sau, așa cum ai spus în mesajul de la nr. 738, un mizerabil, un nespălat. În insolvență voi ne-ați băgat: CERNEVII, SPIREȘTII, GHIOCA și ceilalți oportuniști. V-ați luat tainul, ați supt ciolanul și acum dansați pe cadavrul OLTCHIM! Ați promis că vom funcționa pe profit dar în perioada septembrie - decembrie 2012 pierderile de la OLTCHIM au fost de 14 milioane de EURO/ lună; adică cu 10 milioane de EURO/ lună mai mult decât în perioada ianuarie - august 2012. Este timpul să plătești și să plătiți pentru aceste lucruri!

734 - ???

Cât îi mai tolerează salariații pe lingăii de Cernev, Ghioca, Burdoaza. Ne-ați promis păstrarea locurilor de muncă, salarii la zi. Și ce se petrece. Î și angajează rudele, își creează posturi cu salarii babane pentru ei și pe noi ne aruncă în stradă fără niciun ban. În complicitate cu conducerea o să termine un întreg oraș. Ce mai așteptați salariați Oltchim. Mântuirea?

643 - Ru șineee!!! Demisia! Demisia! Demisia!

Cei despre care discutați " așa zi și greviști ai foamei" și conducerea " așa zisului Sindicat VICTORIA" - (cei trei - patru " actori" TV autointitulați eroi și comitet de criză al OLTCHIM) au primit de la noua conducere a OLTCHIM - ca drept răsplată pentru dezbinarea salariaților de la OLTCHIM - avantajele materiale și sinecurile pe care le cunoașteți: angajarea soțiilor în OLTCHIM, promovarea în funcții (unele inventate pentru ei), autoturisme de serviciu, garsoniere și apartamente în Căminele Oltchim etc. Dar ceea ce puțin cunosc aceștia au primit pentru trădarea lor și vânzarea colegilor lor de muncă sume importante de bani (cca. 5.000 RON/ pentru fiecare grevist al foamei și nu numai). Acest lucru se poate verifica și trebuie verificat în evidențele financiare ale Oltchim - pentru bani (Registrul de casă) și în evidențele Oltchim - pentru funcții și spații locative. Noi, ceilalți salariați de la Oltchim, am primit de la Sindicatul Victoria numai injurii și amenințări. Acum ne paște concedierea fără salarii compensatorii. " MULȚUMIM" SINDICATULUI VICTORIA PENTRU MODUL ÎN CARE AU GESTIONAT, ALĂTURI DE GUVERN, SITUAȚIA OLTCHIM ȘI A SALARIAȚIILOR OLTCHIM/ ARPECHIM: SALVAREA NOASTRĂ ESTE DEMISIA SAU DEMITEREA LOR! Să nu așteptați să ie șim din nou în stradă pentru că oricum o vom face.

648 - Elogiu unui pârț (flatulație "n.r.)

La super cinstitul de Ghioca, ru șine nu există. Ieri își plimba familia prin Oltchim cu Fordul. Cum se pot introduce persoane străine în Combinat? Pentru el, lege nu există. Se plânge că este amenințat. PĂI, MĂI, PROSTANACULE CU ȘCOALĂ PROFESIONALĂ COMUNISTĂ, CÂND ÎNJURI 3000 DE OAMENI, CE AȘTEPȚI DE LA EI? CÂT MAI PERMITE CONDUCEREA EXISTENȚA UNUI ASTFEL DE SPECIMEN? RĂSPUNSUL NU POATE FI DECÂT UNUL SINGUR: ESTE MÂNĂ ÎN MÂNĂ CU EI.

576 - Ru șine la nesimțiți

Continuăm campania de comunicare a faptelor eroilor insolvenței Cernev și Ghioca. Ultima ispravă de par șivenie este introducerea cu forță a colegilor de la Pompieri în sindicatul "Victoria" . Astfel, activistul Tugurin, după ce și-a convins colegii să intre în mafia sindicală a găsit răsplata de la Cernev și Ghioca în " transferul" nevestei lui în Oltchim (idem soția lui Cernev). Frumos, domnilor pompieri. Unde ești Diculoiule și Marinescule să-ți aperi oamenii? Îi lăsați de izbeliște în fața celor corecți!

578 - Ultimul sărut

Să le fie ru șine colegilor (dacă se mai pot numi așa) de la Pompieri pentru jocurile murdare pe care le fac în combinat. V-ați aliat și vândut hoților de la "Victoria" dar nu uitați că acum sunteți mulți la cum mergea societatea; vă jucați și voi cu motorina cum fac cei de la transpoarte și puteți la fel de bine să fiți externalizați. Să vedem cine are interes să vă apere. Pupați-l pe Ghioca (simbolul inteligenței) și Cernev (simbolul familistului) pentru a vă angaja muierile și vă rezolva salariile. RUȘINE SĂ VĂ FIE!

580 - Ghioca fii mai atent!

 Se fură din nou. Unde ești? Nu mai merge legănat pe alei că o să-ți cadă mapa. De ce nu mergi mai drept? O să faci cocoașă. Câți kilometri faci pe zi? (cu ma șina și pe jos) O să te duci cât de curând și tu pe... Nu mai ai mult. Te aștept pe șiut.

555 - Ați realizat ce ați dorit

Felicitări lui Cernev și lui Ghioca pentru reu șita intrării în insolvență. Promisiunile voastre de păstrare a locurilor de muncă sunt MINCIUNI. Așteptăm să ne dați afară fără protecție socială. 2000 de muncitori vom pleca plângând acasă și voi puteți fi mulțumiți. Ați dat în judecată Sindicatul Liber pentru reprezentativitate, ce mai vreți să obțineți, că în insolvență pică contractul colectiv. Ați asigurat posturile voastre de mincino și și profitori de ocazie. D-le Cernev nu mai există transfer de la o societate la alta. Soția ați angajat-o prin influență la conducere. RUȘINE SĂ VĂ FIE. CĂLCAȚI PE CADAVRELE COLEGILOR VOȘTRI. Mergeți la televiziune și mințiți în continuare... așteptăm noi episoade. DRAGI COLEGI ĂSTA ESTE SFÂRȘITUL CE S-A DORIT - AȘTEPTAT. URMEAZĂ LISTELE ȘI FOAMEA.

526 - Nu te ascultă nimeni

După cum observi, nu te ascultă nimeni. Colegii noștri sunt frico și și duplicitari. Vor sta mereu după draperie să vadă ce fac alții. Guvernanții șitiu mentalitatea generală a românului și faptul că suntem dezbinați și putem fi dezbinați - vezi cazul Victoria: promisiunea că vom avea locuri de muncă. Fals, intrăm în insolvență, plecăm 2000 de oameni iar lichelele de Ghioca, Burdoaza și Cernev și-au asigurat locurile. Cernev și-a angajat nevasta ( și cu siguranță nu este în cei 2.000 de amărâți), mai are 6 luni până face condițiile de pensie, ia bani de la Oltchim și Sindicat și loc de muncă asigurat 4 ani; Ghioca este marele corect după ce a furat și dormit ca toți hoții de la Transporturi, este plătit regește, fără a avea pregătire, de Oltchim și Sindicat și-a securizat locul de muncă 4 ani, are Ford la dispoziție, intră la conducere când vrea chimonoul lui pentru linsul zilnic în urechi. Așa că, viitori șiomeri de lux, spor la treabă. Revenim cu ultimele angajări făcute în combinat. Diculoiule, mai trăiești?

Musafir

#20149 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ..

2014-04-28 20:42

#19866: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MA

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

2014-02-09 11:07

 

http://magictictac.ro/templates/themza_j15_21/images/logo1.png...

 

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

 

 

 

 

 

 

http://i.imgur.com/ati5xEN.png?1?5461...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu

CIND NOI MARSALUIAM DE LA OLTCHIM LA PREFECTURA PRIN GER SI VISCOL, ASTA SE CINSTEA SI CHEFUIA  CA ERA UNS DOMN MARE SI DIRECTORI LA OLTCHIM EL SI NEVASTA-SA FUGIND CU MASINILE OLTCHIM !!!!!!

POSTAREA II APARTINE SI NE CONFIRMA CAT DE INDOLENT ERA EL SI NEVASTA-SA PUSI POLITC  CAND ERA BALAN de la CET!!!! TOT CE SCRIE JOS E CREATIA LUI PE FACEBOOK

 

https://www.facebook.com/armandspiru?fref=ts

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu
December 27, 2012
Bun ii vinu sus pe munte !

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu shared a link.

December 27, 2012 near Ramnicu Valcea
Apar chiar si eu aici :)

http://stirileprotv.ro/stiri/travel/domeniul-de-schi-transalpina-locul-care-ar-putea-sa-rivalizeze-cu-

statiunile-din-elvetia-si-austria.html

 

 

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/526022_526034174...


Musafir

#20150 Re: Re: Re: OLTCHIM si ARPECHIM

2014-04-28 20:58

#18674: - Re: Re: OLTCHIM si ARPECHIM

LTCHIM si ARPECHIM

2014-02-03 16:27

Stoarce-ma ca o lamaie, coaja arunc-o la tocat, semintele arunca-le la gunoi. FURA TOT PARTIDUL, ROMANIA... HOTIIII BAAAAAAAAA....... PCR = FSN+ USL+ PDL+PNL+PSD+.... !!!!!!!!!!

http://www.horeavuscan.ro/wp-content/uploads/2013/02/222197_474040779306358_5645...