Sustineti Legea darii in plata a imobilului ipotecat "DAI CASA BANCII SI SCAPI DE DATORII "


Musafir

#501

2015-12-12 08:30

Sunt de acord cu legea asta.Am credit ipotecar.Vreau sa dau casa băncii, nu mai pot plăti.Vreau sa scap de povara ratei in franci elvețieni.
Nea Cutare

#502

2015-12-13 12:44

Atentie maxima domnilor parlamentari: daca se intoarce legea si se propune sa se aplice doar pt. creditele noi e cea mai mare capcana intinsa de banci: singurul lucru care le poate opri sa mareasca avansul la 50% e teama ca vor scadea preturile si se vor trezi cu cheile in mana la creditele acordate pana acum. Daca se va aplica doar creditelor noi, nu-i va mai opri nimic sa ceara avans 50%, si retineti va rog ca noi suntem doar o poza pe un ecran de laptop: nu exista suferinta pe care noi s-o putem indura iar cei ce decid pt. bancile romanesti sa nu poata sa o priveasca linistiti de pe ecran. Din downgradarea ratingului Romaniei se profita pe canale nebanuite si se va face mereu daca exista motiv si nu e afectat profitul imediat, deci cu "retroactivitatea" trebuie argumentat foarte precis si gasit o parghie care le afecteaza profitul instant daca o fac. Poate ca cel mai profitabil pentru tara ca intreg ar fi un articol care sa faca dreptate indirect. De ex., daca platesti normal o perioada apoi anticipat restul de suma intr-o transa, impartind la perioada scurtata rezulta o dobanda reala aproape dubla fata de contract doar fiindca mai intai platesti dobanda. Scadentarul s-a semnat ulterior, se modifica de banca dupa reguli interne, dar legile au prioritate in fata regulamentelor. Decat sa acceptati propuneri de genul aplicarii doar la creditele noi, mai bine fara o astfel de lege (capcana mortala pentru economie in acest caz), si sa lasati lucrurile asa cum sunt.
Pana la urma darea-in-plata se face inainte de termen, deci fiind mai scurt, dobanda din contract nu e respectata si va rezulta aproape dubla, fiind un profit "ascuns" enorm. Cine de pe glob se va oripila cand va auzi ca in Romania in conditii de deflatie, bancile n-au mai putut lua 12% pe an (din care 5%/an ascuns in scadentar), ci doar 7%/an cat rezulta de fapt din calculele la vedere Euribor+dobanda? Asta ar rezolva automat absolut toate problemele (nici macar nu va mai dori nimeni sa paraseasca locuinta fiindca in urma recalcularii va reiesi ca a platit deja cu varf si-ndesat si de fapt e deja proprietar !!!)

Bine ar fi sa gasiti experti bancari care sa colaboreze: 1)sa arate ca a inteles subtilitatile 2)din propunerile sale sa nu reiasa incercari de manipulare (ordinare, de genul: "diferenta intre cei ce nu vor si cei ce nu pot" -cand ideea e ca "nu e corect" de fapt sau ca "...bancile devin agentii" -ori a suna la telefon nu-nseamna ca devii cel sunat, etc) si 3)nu doreste sa faca mai mult rau decat lipsa acestei legi (de ex. genul acesta de capcane mortale, sau capcane ascunse sub intentii bune de ex. restructurari care te indatoreaza mult mai tare care au trecut de legislativ si au pacalit Boc & Basescu & specialisti & massmedia)

Personal mi se par justificabile legal (si care sa nu faca legea aplicabila doar unui procent infim de 1 la mie -ca in cazul falimentului personal in care tb. sa devii mai intai aurolac, ci doar sa filtreze speculatorii si escrocii) pana acum, doar 2 criterii:

1) singura casa, cea in care locuiesti (nu neaparat prima fiindca ai fi putut mosteni de la bunici o casa pe care ai donat-o unui amarat, sau ai vandut-o pe un kil de prune uscate, de mila, sau esti la a 2-a casa fiindca te-ai mutat cu serviciul, desi e singura si e cu credit -la fel ca prima pe care poate ai vandut-o in pierdere si ai acoperit diferenta cu alt credit de nevoi personale, etc, ceea ce teoretic te face mai “dezavantajat” decat cineva la “prima” casa). Sincer la cea cu plafonul ca suma nici un argument citit de mine pana acum n-ar trece de o instanta superioara, dar daca e casa in care locuiesti se pot invoca un milion de motive din care e suficient sa se gaseasca unul singur justificabil, nu e nevoie de toate.
2) o durata minima in care s-a locuit in acea locuinta (discriminarea nu poate fi invocata fiindca daca de ex. ar fi de 2 ani, nu poate veni cineva sa zica ca e discriminat ca a locuit doar 1 an si 11 luni: nu-i nimic, mai asteapta o luna si te incadrezi…).

Primul ar filtra speculatorii, al 2-lea escrocii (care ar corupe evaluatorii si ofiterii de credit pt. a vinde un imobil supraevaluat, ori daca e s-o faca peste 2 ani, nu cred ca s-ar mai baga, ca in 2 ani se pot intampla/afla/cerceta/verifica multe...)

panfir

#503

2015-12-13 17:56

de 8 ani  lucrez pe unde pot in strainatate ca sa pot plati rata la o casa,am platit bancii pana acum peste 40000 de euro iar din baniii cei datorez banci  mi-au scazut doar 6000euro  practic lucrez pentru ei si nu mi se pare corect pentruca se pare ca prin criza am trecut numai noi cei cu credite nu si banca.


Musafir

#504

2015-12-14 11:52

Deoarece riscul nu se în parte corect
Bancă trebuie să rămână cu garanția din contract cu evaluarea pe care au făcut o la semnarea contractului.
Ana

#505 Re: TREZIREA

2015-12-14 13:50

#6: ACHTUNG! - TREZIREA 

 Eu cred ca esti platit sa faci asemenea afirmatii, hotararea se i a in familie, eu iti doresc sa semnezi un contract de 1500lei pe luna si dupa aia sa platesti 2900lei "ca asa da calculatorul" si apoi sa ti mai spui parerea DOBITOCULE


Musafir

#506

2015-12-14 14:36

Nu am nici un credit, dar consider ca sistemul bancar a supraevaluat mult valoarea locuintelor ipotecate inrobind astfel oameni fara cultura financiara ,preturile au fost umflate de o cerere falsa generata pe credit bani acordati de banci fara nici o frana , daca am fi avut o creditare temperata bancile nu ar fi intrat in criza preturile imobiliare ramaneau intro zona normala dobanzile la fel si pista nu se mai gripa.Haideti sa mai transferam din putere de la stapani lumi la oameni.

Musafir

#507

2015-12-15 19:51

Din cauza şi în timpul serviciului, în Martie 2012, am rămas invalid gradul II, cu deficienţe accentuate, primind decizia de pensie medicală după aproximativ şase luni. Această decizie a fost emisă atât de devreme deoarece banca a făcut presiuni enorme asupra mea, fără a ţine seama de starea gravă a sănătăţii mele, pentru a mă deplasa personal la casa de pensii şi să solicit emiterea cu prioritate a acesteia, iar în Ianuarie 2013, cu încălcarea flagrantă a Normelor Bancare, Banca Românească mi-a declarat creditul scadent. Întrucât în perioada de introducere a contestației la executare mă aflam internat în spital unde am suferit o nouă intervenţie chirurgicală, locuinţa mi-a fost scoasă la licitaţie, iar veniturile salariale diminuate cu aproximativ o treime. În prezent sun în proces cu această bancă, procedura fiind în stadiu de apel, însă proprirea şi executarea continuă. Întrebare: - Oare câtor persoane invalide, ca în situaţia mea, Banca Românească a aplicat/respectat prevederile Normelor Bancare în care se prevede că, o persoană în situaţia mea poate beneficia de un an de zile, cel mult doi de graţie, fără plata vreunui euro, pentru a-şi căuta de sănătate, deşi am solicitat ca pentru măcar un an să plătesc doar rata principalului ?


Musafir

#508

2015-12-16 08:36

Datorita creditului ipotecar in chf am emigrat cu intreaga familie din tara, am luat de la banca 49500 chf si mai am de pata 34000 chf dupa 8 ani de plata, practic banca m-a imprumutat cu euro, chf a fos doar scriptic ( vanzatorul a vrut euro si a vandut in euro ), la momentul acordarii creditului au fost aproximativ 30000 euro, iar acum sunt peste 31000 euro, practic am platit 8 ani de pomana si i-au in calcul sa le dau cheile si sa se spele pe cap, ca nu mai locuiesc in Romania.

Musafir

#509

2015-12-16 13:20

plata dobanzilor inainte de a lasa impobilul ipotecat in proprietatea bancii plus valoarea acestuia care poate fi utilizat cu preponderenta de baci catre " prima casa " indestuleaza banca asadar nu este normal sa ramana poveri de plata , deja dupa pierderea casei

Musafir

#510

2015-12-16 16:59

 nu mi se pare corect sa platesc 650.000 ron pentru un apartament de 30 m patrati.Da ati vazut bine .650.000 ron.145.000 mii euro...

ioana

#511

2015-12-16 23:18

In 2008 am luat un credit ipotecar de 68000e.Am platit ratele la zi,doar ca in ultimii 2ani dintr-un singur venit n-am mai reusit sa platim rata intreaga.Acum,dupa 7ani avem de achitat peste 69000e.Suntem in executare si am facut contestatie (alti bani,alta distractie).N-au fost de acord cu nici un fel de esalonare.Practic 8ani am platit degeaba.

musafir

#512

2015-12-16 23:25

Dlor Zamfir si Piperea sa va dea bunul Dzeu sanatate multa si putere pt a ne sustine in continuare.Avem mare nevoie de ajutorul dvs! Din oameni cu o viata decenta am ajuns nenorociti din cauza bancii.

un sclav al bancii

#513 in sfarsit...o lege pentru sclavii bancilor

2015-12-17 00:54

Nu am crezut vreodata ca in tara mea exista un aparat de stat atat de puternic care actioneaza impotriva propriului popor . Sunt oripilat, ingretosat de vehementa cu care aceste fosile comuniste ale BNR-ului incurajeaza controlul financiar total al bancherilor asupra propriilor clienti, datorita carora ei exista. Am ajuns sclavi in propria tara. Imi pare rau ca presedintele pe care l-am votat nu este mai ferm cu aceste capuse cu gura mare si nu procedeaza cu ei cum fac bancherii cu clientii lor "politica pumnului in gura " si sa promulge legea. Promulgarea sau nepromulgarea acestei legi imi va intari sau schimba parerea despre actualul presedinte. PROMULGATI LEGI SI PENTRU OMUL DE RAND.


Musafir

#514

2015-12-17 18:38

Pentru ca vreau sa ajut cat mai multi oameni care sunt ucisi de stresul datoriilor. Vreau o țară unită in care cei ce au sa-i ajute pe cei ce nu au. Vreau ca românii sa fie mai zambitori si mai increzatori in viitorul lor.

Musafir

#515

2015-12-18 08:37

dacă esti de acord, semnează
... doar aşa contează...

Musafir

#516

2015-12-18 10:33

Am semnat pentru ca am si eu un credit pentru casa , in 8 ani aproape ca am achitat cat am imprumutat insa mai am de dat inapoi inca de 2 ori mai mult. Nu se poate asa ceva...tot salariul meu merge la banca. Nu mai spun ca in ultimii 5 ani veniturile au tot scazut din cauza crizei si cu toate acestea nu se intreaba nimeni daca mai putem plati. Vreau doar sa ma bucur de copii si sa pot sa le ofer tot ceea ce au nevoie . Vreau sa ofer societatii 2 oameni de calitate - copii mei .Vreau sa pot dormi noaptea si vreau sa ma pot bucura de fiecare zi .
Sustinator lege

#517 Sustin

2015-12-18 21:31

Poate s-a mai spus dar ar fi prima lege care ajuta intr-adevar oamenii de rand (probabil, prin aplicarea contractelor in derulare va ajuta si "investitorii" dar aici daca vom afla cum s-au acordat credite acestora ne vom da seama ca tot bancile sunt responsabile) si care transforma clientii bancilor din subjugat pe viata in partener.


Musafir

#518

2015-12-19 14:54

Sa scapam de camatarii astia nesatui de bancheri care nu se mai satura sa castige
UBLA

#519 Pacat

2015-12-20 16:00

   Pentru ca atata timp cat acel contract a fost incheiat intre doua parti, este inadmisibil ca doar o parte sa suporte riscurile iar cealalta parte sa beneficieze de aceste riscuri. Este adevarat faptul ca, in momentul de fata ne aflam in faza camatariei legale, prin care bancile si nu numai ( de exemplu si societatile de recuperatori care s-au inmultit ca ciupercile dupa ploaie ) profita de incapacitatea de plata a romanilor, incapacitate creata tot de catre acest stat ( reducerea salariilor de cate dl. Basescu, etc, etc.). Suntem sclavii acestor banci asa cum reiese din filmuletul postat pe internet. Pacat.

musafir

#520

2015-12-20 21:25

Toata lumea isi da cu parerea,comenteaza,critica,isi naduful pe dinafara,dar nu se intampla nimic concret.Ce e facut,ca asa nu ne ajutam doar cu vorbe...


Musafir

#521

2015-12-21 18:16

Sumt client al OTP si un credit in CHF am incercat sa discut cu banca atunci cind venitul meu a devenit insuficiemt sa platesc rata dar nu au vrut sa discute. Am deschis un proces pt clauze abuzive si incerc reducerea ratei . Am o pensie de 1900 lei iar rata este de 2200 lei si cu toate astea nu am restante dar nu mai pot continua asa.

Musafir

#522

2015-12-25 16:53

Am semnat aceasta petiție deoarece mi se pare normal ca banca sa reevalueze bunul pus garantie ,asa cum face atunci cand creste rata in functie de inflație si in acelasi timp sa isi asume si riscuri ,asa cum o face si clientul atunci cand garantează pentru un credit.

Musafir

#523

2015-12-26 19:00

Este o lege cum se spune (corecta si dreapta) pentru banci si consumatori , va fi un exemplu pentru toate țările ca nu o au.O relansare pentru toti (banci si clienți ) ca sa faca afaceri corecte profitabile.

Musafir

#524

2015-12-28 03:09

Cred ca la mijloc este doar o lupta intre alesii neamului si bancheri. Numai asa se explica argumentul absolut ciudat al reprezentantilor bancilor si anume ca aceasta lege va scumpii foate mult creditele. Scumpirea creditelor duce la scaderea cererii pe piata care conduce la prabusirea preturilor la imobile. Prabusirea preturilor va duce automat la falimentul unor banci. 

Cred ca pana la urma se va ajunge la un compromis prin care se va urmarii ca doar o parte dintre cei creditatii si anume cei care au intradevar probleme foarte mari si pot demonstra asta sa dea casa. Restul vor ramane in continuare scalvi la banci.


Musafir

#525

2015-12-28 23:14

Pentru ca acest demers este unul just. Pentru ca suntem o generatie de sacrificiu: spoliati de banci, cu aripile frante de un sistem aservit celor care detin puterea financiara, victime ale unui angenaj diabolic care ne vrea depersonalizati prin povara de Sisif pusa pe umerii nostri. Pentru ca trebuie sa luam atitudine, pentru ca vrem sa avem o viata de trait nu doar un credit de platit !