Dorim ca Patinoarul Olimpic din Brașov să rămână deschis și în perioada pauzei competiționale.

CĂTRE

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI BRAȘOV

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BRAȘOV

DIRECȚIA SPORT ȘI TINERET BRAȘOV

    Domnule Primar George Scripcaru, domnule Director al DST-BV, domnilor Consilieri Locali,

             În calitate de susținători legali (părinți) ai componenților grupelor de copii din cadrul secțiilor de Hochei, Patinaj Artistic și Patinaj Viteză ale clubului sportiv ASC Corona Brașov, sportivi profesioniști și amatori legitimați la alte cluburi și asociații sportive brașovene, vă rugăm să luați la cunoștință și să analizați prezenta

PETIȚIE PUBLICĂ

privind optimizarea strategiei de funcționare a Patinoarului Olimpic din Brașov

             În fapt, suntem informați că activitatea în cadrul patinoarului va fi sistată începând cu data de 15 aprilie 2018 prin topirea gheții, o dată cu încheierea sezonului de hochei al echipei de seniori. Ne este greu să acceptăm faptul că perioada de 3 luni și jumătate (15 aprilie-1 august) care va trece până la reluarea activității sportive în domeniu (hochei pe gheață, patinaj viteză, patinaj artistic, curling), perioadă în care antrenamentele vor fi sistate, este urmarea unei decizii corecte.

             În contextul în care rezultatele în aceste ramuri sportive sunt, în ultimii ani, inferioare celor obținute de celelalte cluburi echivalente din țară, considerăm că acest fapt este urmarea directă a unui număr net inferior de ore de gheață puse la dispoziția sportivilor, fie ei deja legitimați, fie în curs de legitimare.

            Nu negăm nevoia unei perioade necesare reviziei instalațiilor, dar aceasta este, peste tot unde mai există patinoare artificiale adiacente cluburilor cu echipe de copii, juniori sau seniori, de circa o lună. Astfel, pregătirea pe gheață, mult diferită de cea pe uscat (patine cu role), este mai mare decât la Brașov cu circa 20% anual. În plus, închiderea patinoarului acoperă aproape jumătate din vacanța elevilor, perioadă în care micii patinatori ar avea mai mult timp la dispoziție pentru antrenamente.

            În situația în care argumentul bugetului necesar menținerii suplimentare a gheții pentru două luni este cel mai important, vă rugăm să ne comunicați care ar fi costurile pe care le-ar presupune o astfel de decizie, în scopul de a vă susține în identificarea resurselor financiare necesare și a le pune la dispoziția clubului.

            De asemenea vă rugăm să ne anunțați data și ora de desfășurare a următoarei ședințe ordinare a Consiliului Local al Municipiului Brașov, deoarece dorim să susținem public cererea prin intermediul unui reprezentant.

            În speranța că această petiție va modifica strategia actuală de management în această zonă a sportului brașovean, nu ne mai rămâne decât a vă mulțumi pentru solicitudinea de a lua cât mai curând o decizie favorabilă și de a vă face cunoscută prioritatea enunțată de noul Președinte al Federației Române de Hochei, domnul  Alexandru Hălăucă:

  Atenția noastră se va îndrepta în primul rând asupra echipelor de copii.    

patinoar_brasov1.jpg

 

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Mihai Grapă să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook