Apel pentru salvarea închisorii Piteşti

Contactați autorul petiției

Dosarul de clasare merge mai departe

2023-04-27 14:45:36

Avem din nou vești bune legate de clasarea întregului complex al închisorii Pitești! Comisia Națională a Monumentelor istorice a dat aviz favorabil în ședința din 23 martie 2023. Vom urmări în continuare parcursul dosarului și sperăm ca Ministrul Culturii să definitiveze clasarea în cel mai scurt timp pentru ca acest sit de importanță mondială să fie protejat. 

Vă mulțumim încă o dată tututor celor care v-ați implicat în susținerea acestui demers!

 

Clasare_cu_recomandare_Inchisoarea_Pitesti.jpg


Maria Axinte, Preşedintele Fundației Memorialul Închisoarea Piteşti

Vesti bune!

2023-01-26 07:44:56
UPDATE 26.01.2023

Revenim cu vești bune! La ultima întâlnire a Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice din Pitești, din 17 ianuarie, comisia a dat aviz favorabil propunerii INP de actualizare a clasării penitenciarului Pitești. Aceasta însemană că propunerea de includere a întregului complex al fostei închisori în clasarea deja existentă pentru o parte a clădirii a fost acceptată. De asemenea, clădirea va avea o zonă clară de protecție în jur. Dosarul pleacă mai departe la Comisia Națională, așteptăm vești bune și de acolo.Rezolutie_CZM_1.jpg

Maria Axinte, Preşedintele Fundației Memorialul Închisoarea Piteşti

Noutati despre clasarea fostei inchisori ca monument istoric

2022-12-16 11:21:19

Dragi prieteni, 

De la lansarea apelului nostru, la începutul lunii octombrie, rotițele sistemului au început să se miște. Datorită presiunii care s-a creat prin semnăturile și mesajele voastre, prin presă, care a scris și difuzat numeroase articole și reportaje, dar și în interiorul mai multor instituții la care am trimis apelul nostru, dosarul de clasare ca monument istoric a întregului complex al închisorii Pitești a repornit spre autoritățile responsabile. Din fericire, Institutul Național al Patrimoniului, care a preluat dosarul pentru definitivare, a fost deschis în a colabora cu Memorialul Închisoarea Pitești, care este păstrătorul unei arhive complexe ce conține documente, hărți, studii, planuri și fotografii despre clădirea fostului penitenciar și despre victimele regimului comunist închise aici. Dosarul dovedește, încă o dată, că întreaga clădire merită statutul de monument istoric de categoria A, importanță națională, și nu doar partea care aparține Memorialului, care este clasată ca monument din 2009. Documentele au fost transmise Direcției Județene de Cultură Argeș care va prezenta cazul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice, în ședința de la începutul lunii ianuarie 2023. Comisia va analiza dosarul și, sperăm, va susține protejarea acestui loc de o importanță memorială ce depășește interesele personale și care trebuie să rămână mărturie a crimelor comise de regimul comunist în România. Pasul următor după ședința comisiei, va fi ca dosarul să fie transmis la București, unde va aștepta parafa ministrului culturii. 

 

APEL_SALVARE_INCHISOARE_NOUTATI_DEC221.jpg


Maria Axinte, Preşedintele Fundației Memorialul Închisoarea PiteştiDistribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...