Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

MANIFEST PENTRU SALVAREA OLTCHIM

2013-03-03 20:12:44

Dragi colegi, salariati ai OLTCHIM S.A.,


A sosit momentul sa invatam sa spunem NU guvernului ostil, conducerii politizate, sindicatelor aservite actualei conduceri, promisiunilor desarte si incompetentei. 

Sa ne unim fortele pentru a protesta si a ne cere dreptul la munca, pentru a ne salva locurile noastre de munca si pentru viitorul copiilor nostri!

Guverul si conducerea politica impusa la OLTCHIM nu au gasit nici o solutie viabila pentru o repornire reala a combinatului si pentru plata salariilor restante. Toate demersurile intreprinse de noua conducere sunt doar praf in ochi, o abureala continua pentru a-si indeplini mandatul politic dat: pastrarea linistii sociale. Rezultatul acestor demersuri – FALIMENT OLTCHIM pe axa INSOLVENTA - FALIMENT.
Au fost amanate in mod repetat, atat termenul de pornire a combinatului la 60% din capacitate cat si cel pentru plata salariilor restante, cu un singur scop: ca noi, angajatii OLTCHIM, sa inghitim minciunile si promisiunile lor. Motivul – nu au solutii (pentru ca solutii exista) !!! Cu o productie de 5-7% si cu pierderi lunare de peste 10 milioane de EURO nu poate fi redresat OLTCHIM.
Fara infuzia de capital promisa productia nu poate fi sustinuta. 
De ce nu mai vorbeste nimeni despre conversia datoriilor OLTCHIM catre AVAS, ELECTRICA, banci, creditori privati in actiuni? 
De ce se vorbeste tot mai des de modificarea contractului colectiv de munca, de insolventa, de faliment, de somaj tehnic sau de disponibilizari colective in cadrul procesului declansat de insolvanta (fara salarii compensatorii sau daca sunt sunt la nivel de praf in ochii nostri)? 
De ce s-au facut angajari si majorari de salarii incepand cu luna septembrie 2012?
De ce s-au folosit traficul de influenta si mita (bani, spatii de locuit in caminele de nefamilisti ale OLTCHIM, functii (unele inventate ad hoc) pentru dezbinarea noastra?
De ce administratorii judiciari, administratorul special si conducere politica a OLTCHIM (PNL - PC: familia SPIRU, TALPASANU, POPESCU, familia CERNEV) au instaurat in OLTCHIM "politica pumnului in gura" monitorizand si urmarind salariatii, ascultandu-le telefoanel, violandu-le chiar si corespondenta electronica, amenintand salariatii cu desfacerea contractelor de munca si chiar amenintandu-i din punct de vedere fizic prin "trupele paramilitare" de presiune autointitulate "VICTORIA"?
De ce trebuie ca drepturile salariale ale salariatiilor OLTCHIM - ARPECHIM sa fie folosite ca si capital de lucru?
De ce?

Fara mijloacele financiare puse la dispozitia OLTCHIM pentru capitalul de lucru necesar restartarii OLTCHIM la peste 60% din capacitatea de productie de catre guvern sau de grupurile de investitori privati, predispuse la acest lucru, suntem “morti si ingropati”. 
Nu cerem nimic mai mult decat respectarea promisiunilor facute, respectiv capital de lucru si plata restantelor salariale (lichidare luna decembrie 2012, avans luna ianuarie 2013, banii opriti pe statele de plata ca CAR, garantii materiale – bani deturnati de actuala conducere).

FIECARE DINTRE NOI TREBUIE SA INTELEAGA UN LUCRU SIMPLU: PENTRU EI, FIECARE DINTRE NOI, ESTE UN NIMIC; IMPREUNA SUNTEM O FORTA!
NOI SUNTEM AICI DE 47 DE ANI, DIN ANUL 1966.
COMBINATUL ESTE VIATA NOASTRA SI A COPIILOR NOSTRI.
EI SUNT AICI DE 6 LUNI, MERCENARI PUSI DE PARTIDE IN SLUJBA CELOR CARE VOR SA DISTRUGA COMBINATUL SI VIATA NOASTRA.
DE CE SA PLECAM NOI?
SA PLECE EI!
SA VINA CEI CARE POT SA REDEA OLTCHIMULUI MARETIA SI PUTEREA AVUTA INAINTE DE "marea revolutie" DIN SEPTEMBRIE 2012!

Va invitam sa nu mai pierdem timpul; sa declansam protestul in strada cu toata forta celor 3.300 de salariati!
Numai asa vom putea atrage atentia factorilor responsabili si guvernului.
Sa ne unim fortele TOTI SALARIATII OLTCHIM – indiferent de culoarea sindicala sau politica!!!!
Sa ne unim pentru revendicarea drepturilor noastre!!!!
Sa ne unim pentru viitorul nostru si al familiilor noastre!!!!

SA NE INTALNIM CU TOTII, ZILNIC, IN FATA PAVILIONULUI ADMINISTRATIV PANA CE VOM INVINGE!

 


preluare "manifest" din comentarii

Al patrulea anunt de privatizare al OLTCHIM. A patra modificare a strategiei de privatizare a OLTCHIM - ARPECHIM. Oare pentru cine se pregateste?

2012-09-07 17:30:36

 


Grupul de initiativa pentru salvarea OLTCHIMDistribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

  • Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.