Susține reabilitarea Drumului Hoților din Iași!

Contactați autorul petiției

PSD iubeste Iasul? Niciun ban in 2017 pentru continuarea lucrarilor.

2017-04-06 07:10:53

Desi in Bugetul de stat a fost aprobata o suma de 152 milioane de lei pentru continuarea variantei de ocolire a Municipiului Iasi, aflam cu stupoare ca de fapt lucrurile stau total altfel.

Ministerul Transporturilor a anunţat că nu alocă fonduri în acest an pentru terminarea proiectului variantei ocolitoare a municipiului. Cum guvernul lui Dragnea pusese cruce autostrăzii, grupul aleşilor din PSD vântura, în urmă cu o lună, prin conferinţe şi comunicate de presă, o sumă uriaşă (152 milioane de lei) care urma să fie alocată în următorii ani pentru finalizarea şoselei de centură.

Finalizarea variantei ocolitoare a Iaşului rămâne un vis îndepărtat al ieşenilor. Ministerul Transportului (MT) a inclus în lista de investiţii pentru anul 2017 sume derizorii pentru proiectele Iaşului, iar în cazul centurii nu este alocat vreun leu. Iniţial, prin legea bugetului de stat, a fost aprobată o sumă de 152 milioane lei, dar aceste fonduri erau credite de angajament (cheltuieli ce pot fi angajate în plus faţă de cele bugetate, respectiv „promisiuni de finanţare”), şi nu credite bugetare. Într-o adresă oficială, ministrul Răzvan Cuc arată că, în acest an, nu au fost alocaţi bani pentru vreunul dintre cele trei obiective rămase de executat în cadrul variantei sud a centurii: nod rutier, parcare şi iluminat intersecţii (obiect 2 din proiect), finalizarea lucrărilor la varianta de trafic greu, inclusiv bd. Poitiers şi str. Trei Fântâni (circa 7 km, obiect 3) şi varianta de trafic uşor cu penetraţie Dacia (8 km, obiect 4). În dreptul fiecărui obiectiv, MT a precizat că nu există finanţare pentru faza de execuţie, necesarul fiind de peste 250 milioane lei. Primul obiect al proiectului (varianta de trafic greu, 14 km) a fost inaugurat în urmă cu mai bine de cinci ani.

Etienne Ignat

Ministerul transporturilor va aloca suma de 152 milioane lei in 2017 pentru reabilitarea Soselei de centura a Iasului

2017-02-08 17:14:25

Conform Bugetului Ministerului Transporturilor, in 2017 va fi alocata suma de 152 milioane lei pentru VARIANTA DE OCOLIRE A MUNICIPIULUI IASI ETAPA I - VARIANTA SUD. Speram sa reinceapa lucrarile in acest an.

O seara frumoasa!

Consilier Local al Municipiului Iasi

PNL

Distribuiți această petiție

Ajutați această petiție să obțină mai multe semnături.

Cum să promovați o petiție?

• Partajați petiția pe peretele Facebook și pe grupurile care au legătură cu subiectul petiției.
  • Contactați-vă prietenii
    1. Scrieți un mesaj în care explicați de ce ați semnat această petiție, având în vedere că este mai probabil ca oamenii să o semneze dacă înțeleg importanță subiectului la care face trimitere.
    2. Copiați și lipiți adresa web a petiției în mesajul dumneavoastră.
    3. Trimiteți mesajul folosind e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram și LinkedIn.