Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

Quoted post

Loretta

#580

2012-05-09 16:22

Viitorii şoferi, şcoliţi de instructori auto ilegali
de Ziua de Cluj, 04 martie 2008, 23:27
citiri:578, comentarii:0
"Asociaţia Şcolilor de Şoferi Transilvania (ASST) reclamă faptul că primăriile din judeţ eliberează în mod nelegal autorizaţii pentru instructori auto independenţi, care nu întrunesc condiţia minimă de a avea doi ani de experienţă. Poliţia confirmă că actul de învăţământ auto lasă mult de dorit şi că promovabilitatea examenelor a scăzut până la 35% într-o serie.

ASST acuză că primăriile din judeţ nesocotesc o lege care cere ca instructorii care pregătesc noii şoferi să aibă vechimea, dovedită cu carte de muncă sau cu contract de muncă în domeniu, de minim 24 de luni, şi că autorizează drept Persoană Fizică Autorizată (PFA) pe oricine depune o cerere în acest sens. “în mod normal, instructorii auto sunt autorizaţi conform Legii nr. 300/2004, articolul 7, litera c.

Dar e vorba de un paradox, pentru că pe de o parte, Ministerul Transporturilor nu mai recunoaşte instructorii independenţi, or tot ministerul îi autorizează pe cei care şcolarizează, cu un curs de specializare de trei săptămâni, aşa-zişii instructori”, spune Emil Rusu, patronul şcolii de şoferi Alfa, membru în ASST şi unul dintre cei care au depus reclamaţiile la Primăria Cluj-Napoca şi la Prefectura Cluj.

“Eu vă întreb: dacă eu am calificare de mecanic şi vreau să mă specializez stomatolog, pot să fac asta într-o lună? Sunt instructori care sunt preoţi sau felceri, înainte castrau porci”, mai completează Rusu, care recunoaşte că la propria şcoală sunt 49 de astfel de instructori, pe care, spune el, “a fost nevoit” să-i angajeze din lipsă de personal care să asigure pregătirea în teoria rutieră.



“Pregătire extrem de slabă a şoferilor”



Primăria Cluj-Napoca a autorizat pe parcursul anului trecut 81 de instructori independenţi, însă solicitarea ASST se referă la sistarea acestei practici, mai ales că numărul autorizaţiilor este mult mai mare, fiecare primărie de comună în parte eliberând, la rândul ei, aceste acte.

“Alte primării, precum cele din Târgu Mureş sau Brăila, nu mai autorizează, pentru că meseria de instructor nu există practic în nomenclator, există doar ca activitate. Şi nu poţi să dai un cod CAEN unei persoane fizice”, mai explică Rusu. Cei responsabili cu eliberarea carnetelor de conducere confirmă lacunele de expertiză ale instructorilor auto.

“în ultimii ani, se vede o pregătire extrem de slabă a şoferilor. Nu ştiu dacă oamenii sunt atât de proşti, încât să nu poată să asimileze informaţia. îmi vine mai degrabă să cred că nu există experienţa didactică necesară”, a declarat subinspectorul Dan Florian, şeful Serviciului Evidenţa Populaţiei din cadrul Prefecturii Cluj. El spune că în ultima perioadă procentul celor care reuşesc să fie declaraţi admişi la examenul pentru obţinerea permisului de conducere a scăzut drastic, ajungând în jurul a 30-35%.

“îl pui în autobuz şi nu ştie manevrele, freacă autobuzul sau mai ştiu eu ce. Se întâmplă să fie instructor auto unul care a terminat Artele Plastice sau şcoala de belle arte”, mai spune, cu sarcasm, subinspectorul Florian "

Raspunsuri


Musafir

#581 Re:

2012-05-09 16:28:44

#580: Loretta -  

 PROCENTUL CELOR CARE PROMOVEAZA EX.LA POLITIE ESTE DE 30-35%,in schimb promovabilitatea la examenul psihologic este de100%.Se tampesc oamenii undeva, pe drumul de la psiholog la politie?