Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

Quoted post


Musafir

#272

2012-03-30 13:49

registrele specifice si timbrele profesionale aflate in discutie nu reprezinta decat un pas firesc de normalitate intr-o zona de activitate atat de " efervescenta" datorita " agentilor reactivi" ... Problema de fond o reprezinta grupuletele de interes din CPR, manipularea de ultima speta s.a.

Raspunsuri

psiholog de provincie

#275 Re:

2012-03-30 15:27:44

#272: -  

 sa zicem ca sunt de acord cu registrele. cu toate ca, vezi tu, eu am deja un registru de evidenta a testarilor, un jurnal de intrari-iesiri, un registru in format electronic. deci singurul care mi-ar lipsi ar fi cel pt evidenta contractelor de prestari servicii. si n-as vrea sa cheltuiesc putinii bani pe care-i fac pt a face altele. de ce n-as putea sa imi iau niste caiete A4 si sa le subliniez dupa modelul CPR si sa le stampilez, numerotez etc? apropo, de ce nu a dat asemenea dispozitii colegiul de la inceput ca sa nu faca fiecare dupa cum l-a taiat capul? sunt persoane care au registre separate pt munca, sig. circulatiei si aparare nationala.

sunt intr-o societate civila si de 3 saptamani n-am vazut picior de client. pt o colaborare cu o policlinica mi s-au oferit in jur de 10 lei/persoana. lucrez cu contract part-time la o scoala de soferi unde o testare e 70 lei si mi se ofera un comision din fiecare testare. nici policlinica, nici scoala de soferi nu sunt de acord sa se incheie contracte direct cu mine si eu sa le ofer comision. colegii mei cu cabinete trebuie sa le dea bani instructorilor ca sa aduca elevi pt testare. din pacate, aceasta e realitatea. indiferent de suma care mi s-a oferit, o testare la mine dureaza 1-2 ore. ma bucur sa constat ca lumea a inteles ca nu dau avize din burta si deja a trecut mult timp de cand nu s-au mai facut presiuni asupra mea ca sa "intru in rand cu lumea". de la an la an, numarul testarilor a scazut dramatic iar cu noua lege a sanatatii va scadea si mai mult. acum cativa ani am lucrat ca salariat intr-o policlinica si chiar si in cele mai solicitante luni, f. rar am depasit 200 de testari/ psiholog pe luna. cand a venit criza, postul meu s-a desfiintat pt ca nu mai erau atat de multe contracte cu testari psihologice incluse.

da, stiu ca sunt policlinici unde se dau avize la kg dar cati psihologi sunt in acest sistem? care e numele lor? de ce nu a scris CPR nimic despre sanctiuni indreptate asupra lor? de ce nu pot sa-i sanctioneze daca stiu cine sunt? vreau sa cunosc numele lor! cumva pt ca sunt chiar din CPR? sau pt ca legea a permis o portita care permite unui absolvent de psihologie sa lucreze doar pe baza diplomei, pt ca in COR exista "psiholog" si atat. de ce sa platesc eu in plus niste timbre din cauza a 10-15 psihologi cu pile care au monopolizat piata in orasele mari? va este ciuda ca nu aveti acces la cascavalul asta?

te-ai gandit vreodata ca in orasele mici sunt prea multi psihologi multi-atestati si prea putine contracte? poate ca o limita de 100 timbre sau chiar mai putin/ luna ar reusi sa le dea la toti de munca dar suna a cooperativa comunista si nu a capitalism.

ce ne vom face daca se va scoate de tot testarea pe transporturi si munca? pt ca spre asta ne indreptam. daca n-ar exista aceste afaceri-monopol din care castiga cativa probabil ca ar fi disparut de mult aceste atestate.

poate ar trebui sa ne uitam in ograda colegilor nostri din UE si sa ne inspiram de la ei. psihologia clinica e cea mai raspandita pt ca e cea mai utila societatii si mai e si decontata in multe tari.

nu pot fi de acord cu timbrele pt ca nu le vad aplicabilitatea decat ca o solutie de suprafata. si nu vrea sa mai dau nici un banut nici CPR-ului si cu atat mai putin Postei romane. nu le vad utilitatea. nu imi aduc nici o valoare. respectul profesional pe care l-am castigat se datoreaza eforturilor mele, interesului meu pt a-mi imbogati cunostintele, refuzului de a ceda presiunilor si tentatiilor (care mi-a adus deservicii pe plan financiar).

da, sunt de acord ca si inainte si acum primeaza interesele personale in CPR. foamea de bani e mare. constat in plina desfasurare mentalitatea comunista a celor mai in varsta si mentalitatea capitalista a celor mai tineri. nu stiu pe care sa o aleg. voi ce ziceti?