Sa-l readucem inapoi la Catedrala pe Parintele Daniel Traila!

Prof.

#26

2014-03-28 05:13

Un OM cu suflet Mare! E o cinste pentru Biserica Ortodoxă un asemenea slujitor al Sfântului Altar! E o binecuvântare să îl asculţi pe părintele Trăilă în timpul Sfintei Liturghii, slujind cu toată dăruirea, cu un glas divin, de excepţie. E o cinste pentru un oraş universitar cum e Timişoara să aibă în Catedrală astfel de suflete de vocaţie! O profesoară

Musafir

#27

2014-03-28 09:05

Spuneam mai devreme sa ne organizam cumva, sa-l sustinem pe parintele Daniel.
Dar acum, dupa ce m-am gandit mai bine, cred ca cel mai important e ce isi doreste parintele. Nu mai sunt asa sigura ca il ajutam daca protestam duminica inainte de liturghie. Eventual sa ne adunam si sa stam in tacere.
Imi cer scuze ca am fost inflacarata, a fost din dorinta de a-l ajuta pe parintele Daniel, asa cum isi doreste fiecare om care a semnat petitia.
Doamne-ajuta!
Laura
Prof.

#28

2014-03-28 10:07

Cred că are dreptate dna Laura. Suntem în Postul Paştilor, aşteptăm Binecuvântatul Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Nu cred că este potrivită o astfel de manifestare. Prin chiar acest fapt s-ar lovi direct, în primul rând, în Biserică. Dacă Bunul Dumnezeu va vroi se va întoarce Părintele Daniel în mijlocul nostru, la Catedrală.

Musafir

#29

2014-03-28 10:15

Parintele a tencuit cu mana lui exteriorul bisericii din Gelu şi şi/a pus viaţa în pericol . a cazut în gol de la 25 m si era legat doar de o funie. Asa a facut tot exteriorul. Putea sa moara sau sa ramana paralizat pe viata. DAr s/a sacrificat ca oamenii sa aibe un loc de inchinare frumos.
laura

#30

2014-03-28 15:04

Suntem in postul Sf.Pasti in care tindem sa fim mai vrednici de jertfa Mantuitorului nostru Iisus Hristos, haideti sa aratam (de la cei care conduc Mitrololia noastra, de la oficialitatile noastre din institutiile statului si pana la cei mai tineri credinciosi de pe aceste minunate plaiuri banatene) ca stim sa recunoastem, sa apreciem si sa sprijinim valorile noastre banatene, oamenii cu har, precum parintele Daniel, dati de Bunul Dumnezeu si sa-i punem in valoare in Catedrala noastra Mitropolitana dupa cum se spune in popor "omul potrivit la locul potrivit". Parintele Daniel Traila a fost numit de episcopul Lucian Lugojanu anul trecut pe buna dreptate "stalpul Catedralei" deoarece de cand a venit in acest sfant lacas de cult l-a infrumusetat exterior si interior prin harul, devotamentul si harnicia sa, l-a transformat intr-o Catedrala banateana primitoare in care veneai cu drag si plecai plin de speranta, credinta, incredere, cu un sfat bun. Astfel Catedrala noastra Mitropolitana a devenit cea mai frumoasa si cautata biserica din oras, neincapatoare pentru nenumaratii credinciosi care veneau la Sf.Liturghie, la Acatistul Sf.Ier.Iosif cel Nou de la Partos sau la minunatele rugaciuni pe care le facea parintele Daniel cand slujea la Paraclis. Un mare duhovnic, parintele Arsenie Boca de la Prislop, pe care parintele Daniel il iubeste foarte mult, si la a carui praznuire multi preoti si ierarhi merg, sigur s-ar simti necajit de aceasta decizie total neintemeiata si daca ar mai putea ar rectifica-o imediat. Doamne ajuta sa speram ca si cei cu putere de decizie din Mitrololia noastra, care merg la Prislop si cunosc ce om deosebit este parintele Daniel vor face acest gest zilele urmatoare.
ansdreius

#31 Catedrala de alta data

2014-03-28 15:16

In ultima vreme au fost maziliti cei mai buni preoti de la catedrala Pr. Traila ,Pr.Creta, Pr.Prof univ. Florescu . Din pacate caterala isi pierde din farmecul de alta data , cand mergeai la catedraal erau preoti deosebiti cu har si era o bucurie sa-i vezi ,acum mai sunt foarte putini preoti cu har ,marea majoritate sunt habotnici sau lingai paisiaci !!!!

Musafir

#32

2014-03-28 18:08

Sunt mama de sase copii si cu ani in urma nu aveam curent ca ni lau taiat de doi ani de zile, ca nu am avut cu ce plati. Nu aveau bani. Parintele Daniel, ca un adevărat pastor, a plătit rebransarea si astfel am avut curent sa poata si copii invata. A adus lumina si în casă si în suflet. E un om care iubeste cu vorba si cu fapta, ne-a ajutat cu cu banul lui.

Musafir

#33

2014-03-29 11:58

Cu lacrimile şiroind şi cu durere nemărginită în suflet îmi amintesc anii ’80. Am în faţa ochilor un băieţel frumos de 9 anişori care din mijlocul bisericii din Calea Lipovei cânta cu o voce de aur cristalină, care te mişca pana în străfunduri. Acel copil în timp a crescut s-a maturizat şi a devenit un preot desăvârşit: pr. Daniel Trăilă. Peste ani, părintele Daniel i-a dat ultima împărtăşanie conducându-l pe ultimul drum pe acel care l-a învăţat cântarea bisericească. De mic copil şi-a dedicat viaţa bisericii. Ne vom ruga neîncetat pentru acest suflet minunat care prin slujirea şi cântarea lui întoarce multe suflete pe drumul cel bun. Ne dorim atât de mult să vină în mijlocul nostru la Catedrală! Doamne-ajută!
Daniel

#34 Daniel

2014-03-29 12:58

Parintele Daniel este inegalabil in tot ceea ce a facut si face...rabdare,rabdare...aceasta este arma de a invinge,DUMNEZEU are grija de noi toti,nimic nu facem noi fara de stirea LUI.In curand toate se vor aseza asa cum trebuie...acestea sunt incercari ale diavolului,deoarece parintele Daniel a alungat duhurile rele din noi[de la noi]prin rugaciunile puternice facute pentru noi pacatosii,acum e randul nostru sa ne rugam si sa-l ajutam pe parintele Daniel,cum? Bunul DUMNEZEU ne va asculta rugaciunile daca ne vom ruga pt. parintele Daniel. Doamne ajuta la toti cei ce-l cauta pe DUMNEZEU!


Musafir

#35

2014-03-29 22:22

Arhiepiscopul de Bergamo, Onufrie Pop, îl desfiinţează pe Preasfinţitul Paisie Lugojanul, episcopul-vicar al Timişoarei, prin intermediul unei scrisori deschise incendiare.

Arhiepiscopul de Bergamo al Mitropoliei Autonome Creştin Ortodoxe după vechiul calendar din Italia i-a scris lui Paisie Lugojanul după ce a aflat că este denigrat constant de episcopul-vicar al Timişoarei.


„Fiţi înţelept ca porumbeii şi nu ieşiţi la drum ca şarpele”


„Am urmărit cu mare atenţie acţiunile Prea Sfinţiei Voastre şi a celor care vă sunt alături de a-l înlătura din scaun pe cel care v-a adus şi v-a făcut episcop-vicar al lui, punându-şi mâinile pe capul Prea Sfinţiei Voastre la hirotonie. Este vorba de Mitropolitul Nicolae Corneanu, care de mai bine de 50 de ani este la cârma acestei mitropolii. Sunt şi mulţi preoţi care suferă şi au de suferit din cauza Prea Sfinţiei Voastre, care pozaţi într-un om drept, cinstit, rugător de Dumnezeu, dar în realitate se ascunde altceva în spatele acestei smerenii false. (...) Fiţi înţelept ca porumbeii şi nu ieşiţi la drum ca şarpele, că puteţi găsi pe cineva să spuie: până aici”, este un fragment din scrisoarea ce a ajuns pe biroul episcopului-vicar al Timişoarei, Paisie Lugojanul. Onufrie (Octavian ) Pop este Arhiepiscop Ortodox titular de Bergamo şi Mitropolit al Mitropoliei Creştin Ortodoxe după Vechiul Calendar în Italia.....

Musafir

#36

2014-03-29 22:27

Patriarhul Daniel a primit o nouă petiţie împotriva dictaturii impuse de episcopul vicar al Timişoarei...

La sfârşitului celei de-a treia săptămâni din Postul Mare, episcopul-vicar al Timişoarei, Paisie Lugojanul, primeşte o lovitură neaşteptată.

Pe masa patriarhului Daniel a ajuns o nouă petiţie semnată de peste 300 de credincioşi, apropiaţi ai preoţilor eliminaţi din sistem de Paisie sau chiar preoţi ajunşi la capătul puterilor. Semnatarii petiţiei susţin că, dacă Patriarhia Română nu ia măsuri urgente, vor reîncepe acţiunile de protest pe treptele Catedralei de la Timişoara.

Este vorba despre o nouă petiţie în care se cere mutarea din Banat a episcopului vicar al Timişoarei, prima fiind susţinută şi semnată de cei ce protestau în 2011 pe treptele Catedralei Mitropolitane, după retragerea dreptului de semnătură a mitropolitului Banatului, Înaltpreasfinţitul Nicolae. Eliminiarea mai multor preoţi emblematici din Catedrala Mitropolitană se pare că este picătura care a umplut paharul enoriaşilor de la Timişoara.

„Totul are o limită, Paisie Lugojanul a întrecut orice măsură. Este aproape incredibil cum a putut să transforme Catedrala Mitropolitană din Timişoara într-un loc în care domneşte ura şi râca. I-a eliminat pe toţi preoţii cu har din catedrală, doar pentru a face loc slugilor lui. Îi cerem deschis să plece de la Timişoara”, ne-a declarat unul dintre semnatarii petiţiei anti-Paisie.

Majoritatea preoţilor cunoscuţi din Catedrala Mitropolitană din Timişoara - Câmpeanu, Dragomir, Fieraru, Florescu, Trăilă - au fost scoşi pe uşa din dos a Catedralei pentru că nu au mai fost pe placul episcopului-vicar al Timişoarei. Ma mulţi semnatari ai petiţiei susţin că, dacă în scurt timp nu se vor lua măsuri pentru mutarea lui Paisie din Banat, vor avea loc noi proteste pe treptele Catedralei Mitropolitane din Timişoara.

<

Musafir

#37

2014-03-30 10:08

Suntem 11 copii la parinti. In postul Craciunului mama a luat un porc de la o familie din sat. Timpul trecea dar noi nu am avut bani sa platim porcul. Pr Daniel venind destul de des pe la noi cu alimente, imbracaminte a vazut durerea si rusinea mamei mele. Cu multa dragoste pe care nu am intâlnit-o la multi oameni ne-a platit porcul 7 milioane lei vechi. Am avut hrana in casa de Sarbatori si a impacat-o si pe mama cu acea familie cu care intrase in conflict. Parintele ne-a marcat foarte mult vietile. Maica Sfânta sa-l ajute sa vina din nou la Catedrala!

Musafir

#38

2014-03-30 10:32

Am o vecina care era foarte necăjita si bolnava. Avea 5 copii care nu o vizitau deloc. Traia într-o mizeire si saracie mare. Părintele Daniel a dus-o la spital, platind analizele, i-a dus mancare, lemne, i-a curatat casa că avea si sobolani. A îngrijit-o ca pe bunica lui, cu dragoste.

Musafir

#39

2014-03-30 10:45

Părintele Daniel Trăilă este un suflet minunat, pe care Dumnezeu l-a înzestrat cu bucuria și lumina de a-i sluji pe cei aflați în nevoi. Știe să aline suferința, să dea un sfat bun, toate acestea în Lumina Cuvântului Evangheliei. E important, e necesar ca Biserica noastră Dreptmăritoare să păstreze, să încurajeze și să apere astfel de preoți. E imporant ca „medicul de suflete” să știe să dea „tratementul” cel mai bun în suferința celui „căzut”. Și părintele chiar așa face: dă leacul potrivit cu învățătura Mântuitorului și a Sfinților Părinți.

Musafir

#40

2014-03-30 16:34

Un preot deosebit, cu multa dragoste pentru credinciosi si mai ales pentru cei necajiti. Dumnezeu sa-l ajute in tot ce face.

Musafir

#41

2014-03-30 16:38

În anul 2012 de Sărbătoarea Floriilor eram la Catedrală. După Sfânta Liturhie, un individ cu un obiect contondent s-a năpustit asupra magazinului de obiecte bisericești, urlând ca o fiară, aruncând invective la adresa Catedralei, a Episcopului Paisie și la adresa celor două măicuțe care erau la acel magazin și erau speriate de moarte. Pr. Daniel a venit într-un suflet și l-a mobilizat pe acel indivit periculos, riscându-și viața, până la intervenția forțelor de ordine. Dacă nu intervenea părintele, ar fi fost distruse multe din obiectele bisericești și cărțile sfințite. Acest fapt poate fi confirmat și de maicile care se aflau atunci în magazinul de obiecte bisericești, aceste fiind foarte marcate, înspăimântate. Părintele este un exemplu de loialitate față de Biserică, față de Catedrală. Avem toată stima și aprecierea pentru vrednicia sfinției sale.
Sunt impresionat de gestul părintelui Trăilă și totodată profund îndurerat de decizia luată de superiori. Ne dorim ca Dumnezeu să aducă din nou pe părintele la Altarul de la Catedrală.
Trecator

#42

2014-03-30 19:02

Dumnezeu sa il intareasca . Un om extraordinar , Doar de bine m-a sfatuit parintele. Tot ce Putem face, este sa ne rugam . Doamne ajuta.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-03-30 21:19


musafir

#44

2014-03-30 21:19

HA!HA!HA!Voi pe ce lume traiti?Parintele pe care voi i-l sustineti,Daniel Traila a fost "MANA DREAPTA"a lui Paisie!!El era cel care dadea raportul ZILNIC lui Paisie!!La toti le facea rapoarte!!CEL MAI MARE LINGUSITOR(sa nu-l numesc altfel)!Toti Preotii de la Catedrala au fost mutati datorita lui!NU VA ESTE RUSINE SA SUSTINETI ASEMENEA NULITATI?Ar trebui sa-i intrebati pe fostii lui colegi cine este preotul DANIEL TRAILA..si care era atitudinea lui.Nu reuseai"sa te besesti"in Catedrala si deja stia Paisie.Era mare "sef"care uneori mai trecea si la amenintari..Paisie si-a facut"jocurile murdare"cu ajutorul lui Traila si a hotarat sa se scape si de el.Dar asa se intampla;"rau faci,rau gasesti".Acum este"mare victima"..Nu are nimic,va fi coleg iar cu Creta.Ma intreb;de ce nu i-ati sustinut pe ceilalti; pe peotul Florescu,Murgu,Feraru,Dragomir,Neaga,Creta?Nu sunteri"rau intentionati",sunteti doar foarte"prost informati"!!!

Musafir

#45

2014-03-31 09:53

Dumnezeu sa-i fie alaturi in aceste vremuri de incercare. Suntem o familie de sirbi ortodocsi. Am avut un vecin, tot sirb, care era foarte bolnav, nu mai putea face ordine nici in casa nici in curte, unde avea plin de balarii. Intr-o zi, acesta a fost adus acasa si lasat in curte dezbracat. Preotul Daniel s-a oprit la poarta acestuia si, desi cel bonlav nu frecventa biserica ortodoxa romana unde slujea parintele, acesta la spalat, l.a imbracat, i-a curatat toata curtea si casa. L-a dus apoi la Spital la Jebel pentru a fi ingrijit pentru ca nu avea pe nimeni. Parintele Daniel asa era cu toti din sat. Ii ajuta pe cei singuri si necajiti, chiar daca nu frecventau biserica, avea mila de toti. Nu a tinut cont nici de etnie, nici de nationalitate nici de credinta cuiva. El i-a ajutat pe toti, fara niciun interes sau folos. Cum i s-a putut intampla o astfel de nedreptate? Sa ne rugam lui Dumnezeu sa se rezolve cat mai repede intoarcerea parintelui la Catedrala.


Musafir

#46

2014-03-31 13:29

Da

Musafir

#47

2014-03-31 14:08

Si eu stiu un fapt frumos cu pr Daniel. Era un cunoscut al meu bolnav de ficat si trebuia sa faca rapid un transplant in strainatate si in ungarie era cel mai apropiat. Pr Daniel a vrut sa doneze o parte din ficatul lui ca sa il saveze ca murea. Atunci am auzit prima data de pr Daniel si il consideram un om cu mare suflet cu iubire de toti oamenii. Sa i dea Dumnezeu sanatate si putere sa treaca prin toate problemele!
pensionara

#48

2014-03-31 21:01

Doamne ajuta, s-a ales calea de petitie pe email,dar sunt multi doritori,sunt f fff multi oameni care i-a ajutat sfintia sa parintele Daniel dar nu au aceasta posibilitate, parintele a ajutat miii, mii de suflete nu 300 cati au semnat petitia, este un adevarat preot, din toate punctele de vedere si pregatire, har , suflet, rugaciuni,( tatal meu a murit in 2007, a venit un preot din cl Lipovei caci apartneam de acolo si in 20 minute a fost gata slujba, dar omul moare o data,am platit cult acolo 22 ani, mama a fost distrusa dar si intreaga familie de bataia de joc care a facut o acel preot) apoi la 6 saptamani si in continuare am chemat pe Sfintia sa Parintele Daniel care si a facut datoria ca un adevarat preot, ESTE MARE PARINTELE , MULT F MULT M A AJUTAT, AM AVUT CANCER, MI A FACUT RUGACIUNI, SF, MASLU, SFINTIRE, NU MI A LUAT NICI UN BAN, LA SPOVEDANIE NU I A NICI UN BAN, NU STIU CATI SUNT CA EL IN TM, ESTE SUFLETUL FAMILIEI SI NE RUGAM PT EL SI FAMILIA LUI DUMNEZEU SA L AJUTE SA TREACA PESTE ACEASTA NECUGETATA LUCRARE CARE A REUSIT SA FACA sfintia paisie si care isi bate joc de oamenii adevarati va rog sa anuntati caci vreau sa ne adunam si sa mergem sa facem miting

Musafir

#49

2014-03-31 21:16

vrem sa aiba liniste SFINTIA SA PARINTELE DANIEL

Musafir

#50

2014-03-31 21:22

ESTE DUHVNICUL NOSTRU, NE A AJUTAT MULT VREM SA FACEM TOTUL SA AIBA LINISTEA CARE O MERITA