Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

TALPASENEEEEEE,TE MANINC EU FOTAAAAA

#43551 Re: UNDE E OLTCHI UL CERNEVISTILOR VICTORIENII?

2015-09-14 15:07

#43549: -  

 SA TI FU...T PE MATA N GURA CU TALPASANU SI PIPEREA MAI GAOAZA RETARDATA,BAGAJELE SI LA BULGAR TABAC SA TE OPRESTI.

TE PRIND TALPASENE SI IAR TE FU..T IN GURAAAA

#43552 Re: Re: UNDE E OLTCHI UL CERNEVISTILOR VICTORIENII?

2015-09-14 15:11

#43551: TALPASENEEEEEE,TE MANINC EU FOTAAAAA - Re: UNDE E OLTCHI UL CERNEVISTILOR VICTORIENII? 

 MARS SA MIIIRS ACASA FU    TU  TE   N GURITA DE TRADATOR,CA SUB COMANDA TA AU PLECAT 926 DE DISPONIBILIZATII


Musafir

#43553 Re: Re: Re: UNDE E OLTCHI UL CERNEVISTILOR VICTORIENII?

2015-09-14 15:15

#43552: TE PRIND TALPASENE SI IAR TE FU..T IN GURAAAA - Re: Re: UNDE E OLTCHI UL CERNEVISTILOR VICTORIENII? 

 ACUM SINTETI LA PU..LA LUI FOTA,SA VEDETI CE VA URMA,MI O SU..GETI CU PONTA MAI VICTORIENILOR VENITI PESTE NOAPTE CU CERNEV AL VOSTRU SI VOSGANIAN CA SA NE DEZBINATI?

SA VA FU...TA FOTA N GURITE TRADATORILOE

#43554 Re: Re: Re: Re: UNDE E OLTCHI UL CERNEVISTILOR VICTORIENII?

2015-09-14 15:45

#43553: - Re: Re: Re: UNDE E OLTCHI UL CERNEVISTILOR VICTORIENII? 

 TALPASENEEEE,GAOAZAAAAAAA,V ATI PREGATIT VALIZELE?..FOTA V REA REPORNIREA SI VINOVATII OLTCHIMULUI MA PPEREA,IESI JAVRA ORDINARA CU ADEVARUL ,SA L AFLE TOATA LUMEA CINE I VINOVAT DE ,DISTRUGEREA OLTCHIMULUI,SA MI SU..GI PIXUL MAI PIPEREA GHE.[GHE. NUME DE PAPAGAL]

OF GAOAZA,AJUTA MA,TE ROAGA FOTA

#43555 Re: Re: Re: Re: Re: UNDE E OLTCHI UL CERNEVISTILOR VICTORIENII?

2015-09-14 16:12

#43554: SA VA FU...TA FOTA N GURITE TRADATORILOE - Re: Re: Re: Re: UNDE E OLTCHI UL CERNEVISTILOR VICTORIENII? 

 ba gaoaza retardata,vreau sa su..g si eu POLITICUL  in pu..la,se  poate sa ma ajuti?

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM

#43556 Câţi angajaţi va concedia combinatul chimic OLTCHIM

2015-09-14 16:50

Combinatul chimic Oltchim va concedia 225 de persoane, reprezentând aproximtiv 10% din personal, ca parte a planului de reorganizare, numărul fiind mai mic decât cel prevăzut iniţial, de 500, după ce compania şi-a îmbunătăţit rezultatele şi a crescut eficienţa producţiei în primul semestru al anului

Aceasta este a doua serie de disponibilizări la Oltchim, după cea din 2013, când au fost concediaţi peste 900 de angajaţi.

Disponibilizarea personalului excedentar face parte din planul de reorganizare aprobat de judecătorul sindic în aprilie, prin care conducerea societăţii s-a angajat să implementeze măsuri de diminuare a costurilor operaţionale fixe cu aproximativ 450.000 de euro pe lună, ceea ce implică atât o creştere a randamentelor instalaţiilor, cât şi reducerea fondului de salarii, se arată într-un raport transmis joi de companie Bursei de Valori Bucu_reşti (BVB).

"Rezultatele pozitive înregistrate de Oltchim în primul semestru, precum şi investiţiile realizate din surse proprii în îmbunătăţirea eficienţei instalaţiilor de producţie au condus la o reducere a numărului de angajati cu 225 de persoane, faţă de un număr de aproximativ 500 de disponibilizaţi estimat iniţial, ceea implică o economie cu cheltuielile salariale lunare de 968.000 de lei", notează Oltchim.

În primul semestru al anului, Oltchim şi-a îmbunătăţit rezultatele economico-financiare din activitatea cu_rentă comparativ cu aceeaşi perioadă din anii anteriori, înregistrând o cifră de afaceri de 364 milioane lei, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 73% faţă de primul semestru din 2013, precum şi profit EBITDA de 24,4 milioane lei. Pierderea totală s-a redus în doi ani cu 138 milioane lei, până la 9 mllioane lei în prima jumătate a acestui an, conform datelor transmise de Oltchim.

Consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim, Romlnsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, împreună cu administratorul special, Bogdan Stanescu, şi conducerea societăţii, anunţă că miercu_ri a fost finalizată procedura de consultare cu reprezentanţii salariaţilor privind numarul de angajati care vor fi disponibilizaţi în perioada următoare.

Noua organigramă discutată cu salariaţii prevede redimensionarea personalului angajat la nivelul actual de utilizare a capacităţilor de producţie, se arată în anunţul Oltchim.

Din numărul total de 225 de angajaţi care vor fi disponibilizaţi, un număr de 114 de salariaţi vor fi de la Divizia Petrochimică Bradu de la Piteşti, care până în prezent au fost remuneraţi salarial conform Contractului Colectiv de Muncă chiar dacă unitatea nu desfăşoară o activitate productivă şi se află în conservare încă din 2010. Totodată, la nivelul întregii societăţi Oltchim a fost avută în vedere o echilibrare eficientă a personalului auxiliar (TESA) cu personalul productiv, astfel încât un număr foarte redus de persoane angajate în producţie vor face obiectul acţiunii colective de disponibilizare.

După finalizarea consultărilor cu reprezentanţii salariaţilor, acţiunea de disponibilizare colectivă a personalului excedentar va fi notificată Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Agenţiei Teritoriale de Ocupare a Forţei de Muncă, urmând ca în 30 de zile să fie comunicate deciziile de concediere, salariaţii concediaţi având dreptul la un preaviz de minimum 20 de zile lucrătoare.

Toţi salariaţii disponibilizaţi vor primi lunar, începând din prima lună după disponibilizare, salariile restante datorate de societate, iar ”începând din februarie-martie anul viitor vor încasa lunar echivalentul unui salariu, dar nu mai mult de salariul mediu brut la nivel de Oltchim, până la epuizarea fondului de salarii compensatorii, maximum 12, în funcţie de vechimea în muncă”.

De asemenea, angajaţii disponibilizaţi vor beneficia de drepturile aferente concediului de odihnă pentru întreg anul şi de prima de vacanţă.

Conform sursei citate, ca urmare a rezultelor economice pozitive din primul semestru, societatea a achitat lunar drepturile salariale aferente unei luni pentru cei aproximativ 2.200 de angajaţi şi, în acelaşi timp, personalul disponibilizat în 2013 a încasat lunar, în aprilie şi mai, suma de 531 de lei, iar din luna iunie 1.000 de lei în contul salariilor compensatorii.

Valoarea investiţiilor în instalaţiile de producţie din primul semestru se ridică la 6,1 milioane de lei, iar începâlnd din luna iunie a fost repornită a nouă linie de producţie a combinatului, respectiv instalaţia de oxo-alcooli.

Oltchim are aproximativ 2.200 de salariaţi.

Compania de stat din Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă din ianuarie 2013, iar planul de reorganizare prevede vânzarea combinatului pentru minimum 307 milioane euro.

Statul a încercat în mai multe rânduri privatizarea Oltchim, dar fără success. La ultimul termen, din 15 decembrie 2014, niciun investitor nu şi-a exprimat interesul să preia compania.

Combinatul este deţinut de stat prin Ministerul Economiei, cu 54,8% din acţiuni, PCC SE cu 32,34% şi de alţi acţionari, cu 12,85%.

http://www.gandul.info/stiri/

 


Musafir

#43557

2015-09-14 17:04

 

 

EU

#43558

2015-09-14 17:21

si de ce raman firmele de paza?.....aici sunt bani cu parandarat... nu pot operatorii sa-si pazeasca singuri sectiile?

 

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM

#43559 Noul val de disponibilizări va lovi Oltchimul în luna noiembrie

2015-09-15 08:27

Noul val de disponibilizări va lovi Oltchimul în luna noiembrie

Dintre cei 106 salariaţi care vor fi concediaţi de la Râmnicu Vâlcea, 73 sunt din rândul personalului TESA

Sindicaliştii de la Oltchim şi conducerea societăţii din Râmnicu Vâlcea s-au pus de acord în ceea ce priveşte numărul salariaţilor care vor fi disponibilizaţi. Astfel, începând din luna noiembrie, 225 de angajaţi ai combinatului vor pleca acasă. Dintre aceştia, 106 sunt de la Râmnicu Vâlcea, iar 119 sunt de la divizia petrochimică Piteşti. „Numărul persoanelor care vor pleca este bătut în cuie şi se ridică la 225 de persoane, atât de la Piteşti, cât şi de la Râmnicu Vâlcea. De la Râmnicu Vâlcea, dintre cele 106 persoane care vor fi disponibilizate, 33 sunt muncitori şi 73 sunt din rândul personalului TESA. Continuăm discuţiile în ceea ce priveşte persoanele nominalizate, pentru a vedea dacă sunt cazuri ce trebuie protejate de contractul colectiv de muncă, urmând ca în luna octombrie să fie trimise preavizele, iar, începând cu luna noiembrie, să se intre efectiv în disponibilizare”, a precizat Sorin Marcu, preşedintele Sindicatului Liber Oltchim.

Liderii de sindicat din combinat au purtat şi săptămâna trecută mai multe discuţii cu cei din conducerea societăţii pe tema disponibilizărilor anunţate. La aceste discuţii au participat şi reprezentanţii salariaţilor din Piteşti. Aceştia au cerut lămuriri în ceea ce priveşte venitul de completare, sumă de bani acordată lunar în plus la indemnizaţia de şomaj şi pe care viitorii disponibilizaţi ar putea să nu îl mai primească. „Noi am cerut conducerii să facă o adresă către minister pentru ca cei care pleacă să primească acel venit de completare, lucru pe care reprezentanţii salariaţilor nu l-au cerut la negocieri... Conform Ordonanţei 36, care este valabilă în perioada 2013 – 2018, în momentul în care se fac planuri de reorganizare şi listă de restructurare administratorii sunt obligaţi să solicite ministerului acel venit de completare. Nu ştiu ce vom face în continuare. Salariaţii sunt cei care vor decide, dar, din câte ştiu, sunt hotărâţi să meargă în faţa Prefecturii Argeş, sunt hotărâţi să intre în greva foamei lângă colegii lor de la pompieri şi sunt hotărâţi să îşi ceară drepturile în judecată şi Oltchimul va avea zeci de procese”, a adăugat Radu Marian, vicepreşedintele Sindicatului Liber Unirea Arpechim.
Aceasta este cea de-a doua disponibilizare colectivă care are loc la Oltchim, după cea din aprilie 2013, când aproximativ 1.000 de muncitori au fost trimişi acasă. În prezent, Oltchim are aproximativ 2.200 de angajaţi, funcţionează la 35 la sută din capacitate, iar pierderile numai din acest an se ridică la două milioane de euro. Scos la privatizare de mai bine de trei ani, combinatul vâlcean nu are însă nici acum vreo ofertă concretă de la investitorii care s-au arătat interesaţi să-l cumpere.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43560 Re: Re: OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

2015-09-15 08:29

#40029: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM. - Re: OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018 

 

OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare

Art. 7. - Persoanele concediate in conditiile prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de urmatoarele drepturi:

 

a) indemnizatie de somaj, stabilita potrivit reglementarilor legale in vigoare;

 

b) venit lunar de completare;

 

c) plati compensatorii acordate de catre operatorii economici din bugetele de venituri si cheltuieli ale acestora, in conformitate cu prevederile contractelor colective sau individuale de munca aplicabile, respectiv incheiate la nivelul fiecarui operator economic.

 

Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 36/2013 privind aplicarea in perioada 2013-2018 a unor masuri de protectie sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate in baza planurilor de disponibilizare a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 251, din 30 aprilie 2013.

 

  

OLTCHIM 2015, BENEFICEAZA DE TOATE DREPTURILE CARE LE-AU AVUT SI CEI DISPONIBILIZATI 2013 OLTCHIM SI VARIANTA CARE A ADUS-O IN COMPLETARE SI MODIFICAREA ACESTEI OUG PE SEDINTELE DE GUVERN , AVAND UTILIZARE PANA IN 2018, OLTCHIM FIIND INSCRISA IN ACEASTA ORDONANTA SI  FIRESC TOT CEEA CE A APARUT DUPA A FOST COMPLETARE. OLTCHIM, AVAND INSCRIERE SI NU EXCLUDERE DIN ACEASTA ORDONANTA,CI RESTUL SOCIETATILOR FIIND IN COMPLETARE PENTRU A BENEFICIA SI EI  PE OUG 36/2013 PANA IN 2018 AVAND VALABILITATE.
CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43561 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

2015-09-15 08:30

#40030: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM. - Re: H.G. 241/08.05.2013 

 

OLTCHIM 2015, BENEFICEAZA SI DE NORMATIVELE IN VIGOARE PENTRU OUG NR.36 / 2013 - APLICABILE IN PERIOADA 2013 -2018 , OLTCHIM DIN 2013  FIIND DEJA INCLUSA, PRIMA CARE A  SI UTILIZAT DE DREPTURI LEGALE DIN OUG NR. 36 / 2013, AVAND IN CONTINUARE ACESTE DREPTURI PE CAZURI DE DISPONIBILIZARI COLECTIVE CARE VOR URMA, CONFORM ORDONANTEI PANA IN 2018.

 

H.G. 241/08.05.2013

 

 

http://arhiva.gov.ro/ accesati link si descarcati H.G. 241/08.05.201

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43562 JAF LA OLTCHIM CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

2015-09-15 08:31

RESTITUIE IN INTEGRUM ( RESTITUTIO IN INTEGRUM ) CU PENALIZARILE SI DAUNE-INTERESE TOT OLTCHIM!

 UNDE SUNT BANII????

UNDE SUNT BANII???? JOS CENZURA !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?????

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat :

5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014
La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii cu_rente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850

Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

2. Creditorii salariaţi primesc 100% din valoarea creanţelor acestora.

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare  pag 81 din 315 din :PLANUL DE REORGANIZARE 2015.

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

   http://www.rominsolv.ro/ ; http://www.oltchim.ro/

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

Art. 3.10. creantele salariale sunt creantele ce izvorasc din raporturi de munca între debitor si angajatii acestuia. Aceste creante sunt înregistrate din oficiu în tabelul de creante de catre administratorul judiciar/lichidator;

Art. 96.  (2) Planul va stabili acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia cazului în care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil pentru creanta sa.

Art. 101. (2) Tratament corect si echitabil exista atunci când sunt îndeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

b) nici o categorie sau nici o creanta apartinând unei categorii nu primeste mai mult decât valoarea totala a creantei sale;

Art. 41. (3) În cazul în care se confirma un plan de reorganizare, dobânzile, majorarile ori penalitatile de orice fel  sau cheltuielile accesorii la obligatiile nascute ulterior datei deschiderii procedurii generale se achita în conformitate cu actele din care rezulta si cu prevederile programului de plati. În cazul în care planul esueaza, prevederile alin. (1) si (2) se aplica corespunzator pentru calculul accesoriilor cuprinse în programul de plati, la data intrarii în faliment.

Art. 64.(6) Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, în perioada de observatie sau în procedura reorganizarii judiciare vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara înscrierea la masa credala. Prevederea se aplica în mod corespunzator pentru creantele nascute în procedura de faliment. UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 SI TOATE DREPTURILE SALARIALE !!!

DATI BANII TUTUROR SI NU NE MAI VEDETI PE PETITIE SAU PE LA VOI IN AUDIENTE, MITINGURI, SEDINTE,...!!!
VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!! SI  EVITATI  FALIMENTUL!!!!!

SALARIILE PLATILOR COMPENSATORII CREANTELE OLTCHIM DISPONIBILIZATII 2013 TOATE, valoarea totala a creantei sale, vor fi platite conform documentelor din care rezulta  

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#43563 JAF LA OLTCHIM CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

2015-09-15 08:33

RESTITUIE IN INTEGRUM ( RESTITUTIO IN INTEGRUM ) CU PENALIZARILE SI DAUNE-INTERESE TOT, DISPONIBILIZATII 2013!!!

 

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat :

T1 8,659; T2 17,821; T3 17,821; T4 17,821; T5 17,821; T6 17,821; T7 17,821;T8 17,821; T9 17,821; T10 17,821; T11 17,821;T12 17,821

5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014


La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii cu_rente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850 Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

Bugetul de stat 7,334

Bugetul local 1,542

TOTAL DATORII 50,340

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare

pag 81 din 315

 DECIDE:

Incepand cu data de 14.06.2013, inceteaza contractul individual de munca (CIM ):

#28420 Re: Re: CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

  CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau ne

plata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

UNDE SUNT BANII????

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!

S.O.S. OLTCHIM !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA  SC. OLTCHIM SA.

  6 salarii12 salarii18 salarii   <= UNDE SUNT BANII???? UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

SUNTEM PRADUITI!!!!!!  

INSOLVENTA OLTCHIM 30.01.2013  

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

UNDE SUNT BANII????

JAF LA OLTCHIM CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

#43564 JAF LA OLTCHIM CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

2015-09-15 08:34

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

 

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE #34833(TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT ) SI STATUL ROMAN#30014 SUNT IN CULPA.

 CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

 

PUNCTUL A  NU MAI SUNT IN DISCUTIE, NOI AVEM PUNCTUL  B DE ACHITAT:

 

OLTCHIM: ORDONATA ARE EXACT MODUL DE ACHITARE, AU INCALCAT SI ACEST OUC nr. 36/2013  OPRIND ACHITARILE IN INSOLVENTA OLTCHIM, PUNCTUL B,

A. LA NIVELUL TARII SI DELIMITARE PROTECTII SOCIALE SI FORME DE RECONVERSIE PROVESIONALA:

#28418  OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419   H.G. 241/08.05.2013

Art. 7. - Persoanele concediate in conditiile prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de urmatoarele drepturi:

Art. 7. a) indemnizatie de somaj, stabilita potrivit reglementarilor legale in vigoare;

# indemnizatie de somaj care beneficiaza toti somerii  in categoriile de someri, OBLIGATIE PE PROTECTIE SOCIALA LA NIVELUL TARII ROMANIA, luati in evidente de AJOFM:

a)  6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an;

b)  9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin 5 ani;

c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

Art. 7. b) venit lunar de completare;

 # indemnizatie venit de completare prin protectie sociala si cu reconversie provesionala,  dupa caz cine doreste si se inscrie, nefiind obligatie, pe baze sindicale si statul roman patron coroborat cu AJOFM statul roman:

 –      12 luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 3 ani si pana la 10 ani;

 

–      20 de luni, pentru persoanele care au o vechime in munca intre 10 ani si pana la 15 ani;

 

–      22 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca intre 15 ani si pana la 25 de ani;

 

–      24 de luni, pentru salariatii care au o vechime in munca de cel putin 25 de ani;

 

B. SOCIETATILE COMERCIALE CAZUL DE FATA SC. OLTCHIM SA., PATRON SI ACTIONAR MAJORITAR STATUL ROMAN.

#32457 CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A, LEGE JUDECATOREASCA

Art. 7. c) plati compensatorii acordate de catre operatorii economici din bugetele de venituri si cheltuieli ale acestora, in conformitate cu prevederile contractelor colective sau individuale de munca aplicabile, respectiv incheiate la nivelul fiecarui operator economic.

# plati salarii compensatorii in functie de vechime in munca pe Legea CCM (Contractului Colectiv de Munca ) la nivel de S.C. Oltchim S.A. conform acestei legi  aprobata judecatoresc si de toate institutiile in competenta lor si sprijinita de alte legi in vigoare:

Art38. Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI, 9 milioane de euro, valoarea salariilor compensatorii

 6 salarii12 salarii18 salarii   <= UNDE SUNT BANII????

 1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii

 Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.UNDE SUNT BANII????

 http://www.rominsolv.ro/ ; http://www.oltchim.ro/

JAF LA OLTCHIM CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

#43565 JAF LA OLTCHIM CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

2015-09-15 08:35

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010 ABROGATA

Decizia din data de 15.05.2013  DECIDE: Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:  

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCĂ

1. Salariatul are , in principal, urmatoarele drepturi:

    a) dreptul la salarizare pentru munca depusa;

    n) alte drepturi prevăzute de lege sau de contractele colective de muncă aplicabile

4. Angajatorului ii revin, in principal, urmatoarele obligatii:

a) sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca, anterior inceperii activitatii;

  a¹) sa acorde salariatului toate drepturile ce decu_rg din contractele individuale de munca, din contractul colectiv de munca aplicabil si din lege;

c) sa acorde salariatilor toate drepturile ce decu_rg din lege, din contractul colectiv de munca aplicabil si din contractele individuale de munca;

d) sa elibereze, la cerere, un document care sa ateste calitatea de salariat a solicitantului, respectiv activitatea de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si specialitate;

g) sa infiinteze registrul general de evidenta a salariatilor si sa opereze inregistrarile prevazute de lege;  

i) sa asigure confidentialitatea datelor cu caracter personal ale salariatilor.

SC OLTCHIM SA RM VALCEA 2013

  6 salarii12 salarii18 salarii   <= UNDE SUNT BANII????

Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

VA OBLIGA LEGEA SA NE PLATITI SALARIILE TOATE CATRE NOI  LA ZI!!!!

VALOAREA INTREAGA SI CONFORM CU ACTELE SI DECIZILE SI HOTARAREA JUDECATOREASCA SI TOATE LEGILE IN SUSTINERE, AGHITATI CREANTELE SALARIALE DISPONIBILIZATII 2013, DREPTURI LEGALE SI SE EVITA FALIMENTUL.

JAF LA OLTCHIM CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

#43566 JAF LA OLTCHIM: DATII AFARA DIN OLTCHIM - DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

2015-09-15 08:37

Ordonanta de urgenta nr. 86/2006 - Unpir

http://www.unpir.ro/downloads/

Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei - Unpir

 

 

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA


Musafir

#43567

2015-09-15 12:28

Inca o privatizare esuata,din lungul sir de rateuri ale actualului guvern care anunta cu surle si trambite marile privatizari de succes,care pana la urma s-au dovedit un mare fas,gen Oltchim,CFR Marfa,Posta care in ultimul timp avea o crestere reala a profitabilitati(profit 5 mil.euro) si totusi nu a vrut sa o cumpere nimeni,iar noi speram ca se privatizeaza Oltchim,ba desteptarea este o MARE minciuna,nici dracu nu ne cumpara si ne paste soarta lu RAFO si Halanga.Traiasca destepti de cernevisti,mare prostie ati facut analfabetilor.Gaoaza ai IQ cat musca de rahat,iti mai ramane macar sa inveti sa bazai.


Musafir

#43568 Re: UNUL TREBUIE SA MO..ARA,ASA A SPUS GERULA,SAI SU..GI PU..LA GAOAZA.

2015-09-15 15:18

#43567: -  

 GAOAZAAA,MARE GRIJA CA VINE POTOPUL,TALPASENE,IDEM.

IONEL VAANCEEA

#43569 Prosti din OLTCHIM

2015-09-15 15:23

Nu mai postati tot felul de prosti genul doamnei Irina Rapan, care i--au iformatii de la Cartel Alfa Valcea ,de la marele Prezident, Cartel Alfa Valcea, cu 8 clase este vorba de liderasul de la Sistem Plast, fostul Mentchim care Il sustin cativa oameni, de la Sistem Plast care i -a sustinut,  Ionel  Vancea sa nu p,lece acasa.

VINCEOOOO,TE DAI IN STAMBI?

#43570 Prosti din OLTCHIM,NUMITI GAOAZA,BIDIN,TUGURIN,MARCELA,CARE S..U..G PU..LA POLITICULUI.

2015-09-15 16:05

#43569: IONEL VAANCEEA - Prosti din OLTCHIM 

 ITI REPET GAOAZAAAAA,CINEVA TREBUIE SA MOARA,LASA L PE VINCEA[VINCEA O VA LUA CIT DE CU..RIND] IN PACE CA CHIAR O VEI BELIIIII.


Musafir

#43571 Re: Prosti din OLTCHIM,NUMITI GAOAZA,BIDIN,TUGURIN,MARCELA,CARE S..U..G PU..LA POLITICULUI.

2015-09-15 16:07

#43570: VINCEOOOO,TE DAI IN STAMBI? - Prosti din OLTCHIM,NUMITI GAOAZA,BIDIN,TUGURIN,MARCELA,CARE S..U..G PU..LA POLITICULUI. 

 CINE ESTE IRINA RIPAN,VREA SI FOTA SA STIE,CA GHIOCA ZIS GAOAZA RETARDATA STIE PREA MULTE VAD.


Musafir

#43572 Re: Re: Prosti din OLTCHIM,NUMITI GAOAZA,BIDIN,TUGURIN,MARCELA,CARE S..U..G PU..LA POLITICULUI.

2015-09-15 17:01

#43571: - Re: Prosti din OLTCHIM,NUMITI GAOAZA,BIDIN,TUGURIN,MARCELA,CARE S..U..G PU..LA POLITICULUI. 

 Jurnalista la saptamana in Oltenia, a luat interviu lui Vincea si a relatat scris in ziar

http://saptamana.net/ECONOMIC

Autor: Irina RÎPAN

 

 

EU

#43573

2015-09-15 17:15

LA OLTCHIM E GROASA ..SI NIMENI NU SE IMPLICA...DE CE MAI AVETI LIDERI DE SINDICAT......

PACAT

pipereaa,toate drumurile duc catre zaremba?

#43574 Re: VEDETI FRATILOR CE FACE POLITICUL[PSD ul]IN OLTCHIM SI ARPECHIM?

2015-09-16 02:31

#43573: EU -  

 CE ATI FACUT LA BUC,,CU,,RESTI JIGODIILOR CERNEVISTE,V ATI DUS SA VA PROTEJATI PE VOI NEMERNICILOR DE GAOAZA,MARCELA SI CORNESCU?....DA CU PROSTIMEA VOASTRA,I ATI INJORMAT CA VA DOARE N SPATE DE EI?


Musafir

#43575 Noi plecam acasa, sefii Oltchimului se lauda, liderii de sindicat tac si inghit ca sa nu plece ei.

2015-09-16 07:06

Şefii Oltchim Râmnicu Vâlcea se laudă cu o concediere colectivă

SPECIAL | NUMARUL 512 | 16 Septembrie 2015
http://www.indiscret.ro/articol-efii-oltchim-ramnicu-valcea

Cu emfază, este anunţată trimiterea acasă a încă 225 de oameni, faţă de 500 de posibil disponibilizaţi.

O nouă concediere colectivă la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, trimite acasă încă 225 de oameni. Dintre aceştia, 111 vor fi de la combinatul din Râmnicu Vâlcea şi 114 salariaţi de la Divizia Petrochimică Bradu - Piteşti. După acest nou val de concedieri, la Oltchim vor rămâne aproximativ 1.900 de salariaţi.

„Rezultatele economice pozitive înregistrate de OLTCHIM SA au condus la o reducere a numărului de angajaţi”?

Printr-un comunicat de presă, administratorul judiciar Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, împreună cu administratorul special, Bogdan Stănescu, şi conducerea societăţii, anunţă concedierile într-un context în care se dă de înţeles că dracul putea fi şi mai negru dacă nu ar fi existat ei să gândească eficientizarea companiei: “Acţiunea de disponibilizare a personalului excedentar face parte din Planul de reorganizare aprobat de judecătorul sindic în data de 22 aprilie a.c., prin care conducerea societăţii s-a angajat să implementeze măsuri de diminuare a costurilor operaţionale fixe cu cca. 450.000 euro/lună, ceea ce implică atât o creştere a randamentelor instalaţiilor, cât şi reducerea fondului de salarii. Rezultatele economice pozitive înregistrate de OLTCHIM SA în primul semestru, precum şi investiţiile realizate din surse proprii în îmbunătăţirea eficienţei instalaţiilor de producţie, au condus la o reducere a numărului de angajaţi cu 225 de persoane, faţă de un număr de cca. 500 de disponibilizaţi estimat iniţial, ceea ce implică o economie cu cheltuielile salariale lunare de 968.000 lei”. Totodată, comunicatul mai precizează că majoritatea celor concediaţi provine din sectorul TESA 

Compania promite salarii restante, salarii compensatorii şi primă de vacanţă

Acelaşi comunicat mai anunţă cum vor fi plătiţi cei 225 de disponibilizaţi şi face referire şi la drepturi ale acestora: “Toţi salariaţii disponibilizaţi vor primi lunar începând din prima lună după disponibilizare salariile restante datorate de societate, iar începând din februarie-martie anul viitor vor încasa lunar echivalentul unui salariu, dar nu mai mult de salariul mediu brut la nivel de Oltchim, până la epuizarea fondului de salarii compensatorii, maxim 12, în funcţie de vechimea în muncă. De asemenea, angajaţii disponibilizaţi vor beneficia de drepturile aferente concediului de odihnă pentru întreg anul şi de prima de vacanţă”. 

Cifră de afaceri în creştere?

Combinatul Oltchim a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013 şi, de atunci, a înregistrat cinci eşec_uri de privatizare. Cel mai recent investitor care şi-a manifestat interesul pentru compania vâlceană este firma chineză Junlun Petroleum CO LTD, care, pe 27 august, şi-a trimis o echipă de experţi pe platforma chimică. Conducerea Oltchim susţine că în semestrul I 2015, această companie şi-a îmbunătăţit substanţial rezultatele economico-financiare din activitatea c_urentă, comparativ cu aceeaşi perioadă din anii anteriori, înregistrând o cifră de afaceri de 364 milioane lei, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu 73% faţă de primul semestru din 2013.