Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#27226 Re: Re:

2014-10-05 17:55

#27224: - Re:  

 Vezi ce ciudata este viața?

Pai sa îți explic: se poate întâmpla ca din 5 cititori vreo doi trei sa "puna botul" cum se spune la cele spuse de acest Gâdea al nostru, dar, daca macar doi realizează din atenționările mele ca omul nu e decât un habarnist care intoxica si instiga atunci ar fi ok.

Adică, mai pe înțelesul tau, îmi e teama de ce cunoștințe se ascund in spatele acestei acute lipse de cunoștințe gramaticale.

Si ma gândesc la colegii noștri care pot fi intoxicați cu tot felul de aberații de-ale domnului StieTot!

Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!
Musafir

#27227 Re: Re: asta este instigare

2014-10-05 18:05

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-10-05 18:21


OLTCHIM si ARPECHIM!
Musafir

#27229 Re: Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 09/10.10.2014

2014-10-05 18:27

#27177: - Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 09/10.10.2014 ADUNAREA GENERALA EXTRAORDINARA A SALARIATILOR SI DISPONIBILIZATILOR DE LA S.C. OLTCHIM S.A.

 

C O N V O C A T O R

AL ADUNARII GENERALE EXTRAORDINARE A SALARIATILOR SI DISPONIBILIZATILOR DE LA S.C. OLTCHIM S.A.

 

Salariatii vor raspunsuri? 

Disponibilizatii au nemultumiri?

 
In data de 09.10.2014, intre orele 11 si 12, puteti afla raspunsuri direct de la sursa: 
-PATRONII OLTCHIM - reprezentati de actionarul majoritar (Statul Roman) si de actionarii minoritari (cel mai semnificativ fiind PCC);
-ADMINISTRATORII JUDICIARI:
     - ROMINSOLV - reprezentat de av. Gheorghe Piperea;
     - BDO - reprezentată prin partener coordonator Niculaie Bălan;
-ADMINISTRATORUL SPECIAL - Bogdan Nicolae Codruţ Stănescu;
-CONDUCEREA OLTCHIM - Victor Avram, Mihail Talpasanu, Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu, etc.

 

Haideti cu totii - salariati si disponibilizati, haideti in numar cat mai mare la Oltchim in data de 09.10.2014, ora 11:00, pentru a discuta cu reprezentantii “proprietarilor” Oltchim si conducerii Oltchim care sunt responsabili de soarta Oltchim, de soarta salariatilor si de neplata salariilor compensatorii catre disponibilizati.


Musafir

#27230 NU UITATI! IN DATA DE 9 OCTOMBRIE 2014, ORA 11:00, ADUNARE LA OLTCHIM.

2014-10-05 18:33

 

Cititi, listati si transmiteti mai departe!

Forma marita, apasati poza si salvati pc, dupa se scoate la print

#27231 Re: NU UITATI! IN DATA DE 9 OCTOMBRIE 2014, ORA 11:00, ADUNARE LA OLTCHIM.

2014-10-05 18:49


Musafir

#27232 Bordel în Consiliul Judeţean Vâlcea

2014-10-05 18:51

http://www.infopuls.ro/

 

Bordel pe bani publici!

„E din ce în ce mai rău, însă tu vorbeşti de bine
Promiţi de fiecare dată zile mai senine
Lumea e sătulă de atâta căcat

Pe care tu l-ai mancat la fiecare mandat
Adică tu eşti ăla care ne-ngroapă de vii
Care ne fură şi ultima şansă de a trăi.
Eşti doar un amator de viaţă bună ***
În rest, doar te doare în ***
Când tu apari mereu cu masca ta
La fel şi tot de-atâtea ori îţi doresc eu ţie moartea.
Lăcomia ta e mare pentru o ţară în care
Trebuie să furi ca să îţi iei mâncare
Româneşte îţi spun, dacă este să compar
Ar trebui eliberaţi toţi cei din penitenciar."

(Româneşte –B.U.G. Mafia)

 

Înainte de 1990, umfla recoltele judeţului raportate la Bucureşti, modificând pe hârtie producţia realizată după informaţiile pe care le primea despre producţiile din alte judeţe. Activist şi demagog din fire, „ţiganul" din Ocnele Mari avea să parvină şi să prospere în armata roşie a FSN FDSN PDSR PSD Vâlcea purtat din spate de fel de fel de indivizi lacomi şi interesaţi. Şi-a mai cizelat limbajul, dar vocabularul său constant conţine sub 250 de cuvinte. Şi-a tras un titlu de doctor înaintea celui de inginer şi ambele stau înaintea numelui său pe orice hârtie pe care o semnează, dovadă a frustrărilor sale de parvenit social. A afişat mereu un aer de om modest şi sărac. În realitate, lăcomia sa l-a împins să încalce legile, bazându-se pe faptul că poziţia politică îl va feri de cercetări penale privind conflictul de interese. Nu a făcut afaceri în numele lui, dar a forţat nota şi a reuşit să îşi căpătuiască fiul şi nora care au ajuns să deţină o avere colosală datorită lui. A tras sforile pentru ca fiul lui, Daniel Valentin Cîlea să obţină sinecuri grase. Pe noră a plantat-o la Finanţele Publice, loc de unde aceasta află care sunt apartamentele vândute prin executare la preţuri mici. Cîlea junior licita, cumpăra şi vindea apartamente, garsoniere, terenuri. Şi mai câştiga şi salarii imense de la stat din unităţi aflate direct sau indirect în subordinea tatălui său. Cîlea Junior freca menta pe salariu barosan la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Dar Ion Cîlea s-a gândit să îi mai dea un job şi l-a angajat, în 2011, pe un post important la UM 02569 Râmnicu Vâlcea (Centrul Militar), o instituţie sub coordonare financiară a Consiliului Judeţean. De asemenea, clădirea unde funcţinează unitatea aparţine tot Consiliului Judeţean. (În anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1362 din 27 decembrie 2001, prin care s-a atestat domeniul public al judeţului Vâlcea, precum şi al municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Vâlcea, a fost inclus la poziţia nr. 496, imobilul „Clădire Centrul Militar Judeţean", situat pe strada Maior V. Popescu, nr. 8, municipiul Râmnicu Vâlcea). Cîlea junior a rămas şi consiler la Rezervele de stat şi, în plină criză economică, în 2011 a ridicat din cele două instituţii o jumătate de miliard de lei. Nora lui Cîlea a obţinut din salariu altă jumătate de miliard în acelaşi an. Iar familia lor a mai luat bani din închirierea unor locuinţe. Au obţinut terenuri importante în intravilan, locuinţe, maşini de lux.
În acest timp, pe uliţele comunelor, Ion Cîlea făcea campanie electorală folosind resursele instituţiei în interes de partid şi vorbea săracilor despre grija PSD faţă de oameni şi despre lăcomia corupţilor portocalii ai lui Băsescu.

Dar Cîlea a făcut demagogie non stop şi mult rău judeţului. S-a arătat ca un salvator al OLTCHIM. Dar a căpuşat sistematic CET Govora, RAJDP, OLTCHIM, plantând sute de oameni care luau salariile degeaba aici.

A forţat instituţii ale statului şi administraţii locale să vireze sume importante unor societăţi comerciale aparţinând unor curve. A transformat Consiliul Judeţean într-un rai al curvelor masculine şi feminine şi al sexagenarilor comunişti care, în loc să stea la pensie, şi-au rotunjit constant veniturile cu sinecure din banii publici. Despre „famigliile" din Consiliul Judeţean şi averile lor, am scris în urmă cu puţin timp. Azi ne oprim atenţia asupra celor care colcăie pe lângă bani publici. Unii mulg prin sinecuri, alţii prin contracte comerciale. Începem cu Divizia Veterani Comunişti reciclaţi. Unitatea este condusă de fostul secretar comunist, Dumitru Persu. O lichea fără pereche îmbătrânită în rele, expertă în tras sforile care, în loc să îşi plimbe nepoţii (pe care orice om normal îi are la vârsta lui), plimbă hârtii de colo colo, iar prin campanie strigă prin cămine electorale lozinci răsuflate, bea şi mănâncă. Iustin Predescu, alt pensionar minune din România câştigă lunar cât 5 oameni tineri care muncesc din greu. Ion Cîlea l-a plantat în 3 Consilii de Administraţie printre care şi cel al Pieţe Prest. Nora sa, primeşte la presiunile acestui şmecher ajuns trezorier al PSD expertize contabile la Judecătoria Vâlcea. Le primeşte la tarif dublu faţă de ceilalţi experţi. Derbedeul bătrân este invidiat de alţi colegi de generaţie, precum Dumitru Lovin, saltimbanc şi demagog pe la televiziunile locale, prieten la cataramă cu Ion Cîlea îşi bagă nasul peste tot dirijând, telefonic, primarii ce anume să facă. Dar cel mai avar şi escroc este şoferul lider de sindicat, Consatntin Pîrvu, un nesimţit fără pereche ajuns consilier judeţean cu mandate fără număr, tot prin bunăvoinţa lui Cîlea. Pîrvu face trafic de infuenţă la vedere în favoarea amantei sale, concubine sau, cum dracu să o numim pe Mirela Manu, o fufă care i-ar putea fi noră sau fată şi pentru care Pîrvu şi-a părăsit soţia şi a divorţat. Cuplul acesta de politician ziarist a muls bani buni din primării, dar şi din Consiliul Judeţan, primind fel de fel de contracte umflate. Despre ei au scris, însă, pe larg colegii din presa locala de la „Arena vâlceană" şi ,,Viaţa Vâlcii". Colegi care, la fel ca şi noi, le cunosc şi pe celelalte două curve feminine care prin intermediul unor fiţuici ordinare şi cu ajutorul lui Cîlea, dar şi a unui aghiotant al acestuia care trăieşte cu una din ziarizdele de serviciu, au obţinut contracte din CET, din RAJDP şi din primării. Contracte de publicitate prin care încasează lunar bani buni din CET, RAJDP, Spitale, Primării, Consiliul Judeţean, PSD şi alte unităţi unde liderii care le pipăie nurii, pot face trafic de influenţă.
Era să îl uităm pe matusalemicul Ion Stanciu. Consilier personal al prim secretarului Ion Cîlea. Un pupincurist de profesie. Pensionar remunerat suplimentar de Cîlea cu sume colosale pentru salariile vâlcenilor care chiar muncesc, acest scribălău chinuie limba română pe care o transformă într-una de lemn şi redactează comunicate stupide, mincinoase şi pline de cretinităţi pe care Ion Cîlea le semnează fără ezitare. Ion Stanciu scrie zilnic despre faptele de curaj, generozitate şi ingeniozitate ale liderului suprem. Şi îşi târăşte băşinile prin holurile unei instituţii prea plină de septuagenari. Marş la pensie, boşorogi înrăiţi, perverşi şi lacomi! Şi luaţi-vă şi curvele cu voi! Alea feminine!


Musafir

#27233

2014-10-05 19:02

Stimate "Domnule" Piperea

 

Sunt unul din disponibilizatii , din batutii de soarta si unul cele 926 de persoane de care dumneata ti-ai batut joc cu nonsalanta .

Stiu ca nu e de nasul meu sa pot intreba o astfel de personalitate , dar totusi imi iau inima in dinti "domnule Piperea" si te intreb?

     -  " domnule " Piperea cred ca nu sunteti singur pe pamant si mai mult ca sigur  aveti si dvs. o familie, copii, nevasta, frati, surori, parinti.

    -   ce ai face " domnule " Piperea daca ai fi in locul oricarui disponibilizat si intr-o buna zii unul din parinti intra in coma. Pui mana instinctiv pe telefon sa suni la 112 , dar mainile iti tremura. De ce? Pentru ca mintea iti joaca feste si iti aminteste ca tu nu ai nici-un ban in casa si odata ajuns la spital, acestia iti sunt stricti necesari intr-un sistem sanitar ticalosit , intr-un sistem sanitar in care daca nu ai bani de medicamente si comisioane mori cu zile. Te opresti din gestul instinctiv de a suna si incepi sa te gandesti, oare nu ar fi mai bine sa il las sa moara? Nu, cheltuielile de inmormantare sunt mult mai mari decat poate cat m-ar costa prin spital si in plus din amarita aia de pensie a parintelui dupa ce isi cumpara medicamente iti mai raman si tie si familiei tale 200 de lei.

Ce fac? Ma duc pe la usi sa incerc sa mai imprumut cativa banuti pe care nu stiu de unde ii voi mai putea da inapoi(dumneata stii domnule Piperea ? ca ne=ai dat la plecare niste harti care nu au nici macar valoare de harteie igienica, cu niste valori care sa ne ia ochii).

   -   ce ai face "domnule" Piperea daca ai fi in locul nostru si ai stii ca unul din copii dumitale are probleme de sanatate destul de grave dar din pacate nu poti sa i le tratezi pentru ca nu ai bani. Ce ai face "domnule" Piperea cand vezi ca sanatatea copilului tau se inrautateste pe zi ce trece si tu tot nimic nu poti sa faci pentru ca  atunci cand de buna voie sau fortat la disponibilzarei, un nemernic ti-a  pus in mana in loc de drepturile tale salariale legale o hartie prin care tu ai ramas din drepturile tale salariale consfintite printr-un contract colectiv de munca nedenuntat  , CCM care este de fapt si de drept "legea partilor" atunci cand el exista doar cu iluzii nici macar sperante , de etapa cu sperante am trecut

  -  ce ai face "domnule " Piperea daca ai fi............... si intr-o buna zi constati ca tu ai grave probleme de sanatate , dar nu or si ce probleme de sanatate , unele cu care poti sa o mierlesti oricand , dar nu poti sa mergi la medic ca nu ai cu ce sa mergi la medic pentru ca un om daca il poti numii om si-a batut joc de tine si te-a deposedat de dreptul tau legal.

   -  ce ai face "Domnule " Piperea daca ai fi..............si in ziua in care trebuia sa-ti trimiti copii la scoala trebuie sa le spui ca nu stii ce sa faci pentru ca nu mai ai posibilitati.

 

Stimate "Domnule" Piperea , au murit cativa dintre disponibilizati si vor mai murii alti cu zile.

Stii de ce "Domnule Piperea" ? Pentru ca un nemerni si-a batut joc de ei? Stii cumva sa ne spui si noua cum se numeste acel nemernic?

   -  Te-as mai intreba "Domnule" Piperea daca ceea ce ai facut tu un nemernic ordinar cu noi , o consideri ca o victorie a ta impotriva noastra , a necazurilor si suferintelor noastre?

   -  Te-as mai intreba "domnule" Piperea daca te simti vinovat moral sau ai vreo remuscare fata de decesul colegilor nostrii care au murit din cauza unui nemernic ca tine care si-a batut joc de ei si le-a furat efectiv drepturile lor salariale, drepturi pe care daca le-ar fi avut ar fi putut sa-si intretina sanatatea.

 -  Te-as mai intreba "domnule" Piperea daca te simti vinovat moral sau ai vreo remuscare fata de decesul colegilor nostrii care vor avea in curand aceiasi soarta din aceleasi motive

 

  "Domnule" Piperea cum poti sa-ti cladesti bunastarea si fericirea pe sufeinta oamenilor? Chiar te incalzeste atat de tare comisionul ala de 8% pe care il vei lua din fiecare creanta recuperata?

Iti dau un sfat "domnule" Piperea , daca ai copii acasa sa nu le spui niciodata cum ai facut tu bani pe suferintele unor amarati(asta in cazul in care nu i-ai educat in spiritul tau

Sa stii ca ce am scis chiar nu e SF si sa mai stii "domnule" Piperea ca e posibil ca pe lumea asta sa mai fie si un dumnezeu si ca tot o vorba romaneasca spune ca s-ar putea ca pana la dumnezeu sa te manance sfintii 


Musafir

#27234 Reorganizarea Oltchim, blocata din nou

2014-10-05 21:44

http://www.impactreal.ro/

Autorităţile nu şi-au dat acordul pentru reorganizarea Combinatului Oltchim, deşi planul este finalizat de un an. Costurile pentru desprinderea din combinat a secţiilor viabile, singurele care vor fi privatizate, ajung la un milion de euro, bani pe care compania nu îi are. Administratorii speră ca, până la finele anului, Oltchim să ajungă cu pierderile pe zero. Oltchim ar putea fi vândut cu peste 300 de milioane de euro, preţul stabilit de evaluator, însă până acum nici un investitor nu s-a arătat dispus să plătească aceşti bani. „Oltchim reprezintă un obiectiv pentru Guvern. Dacă nu-l privatizăm nici în 6 iunie vom reuşi altă dată. (…) Să nu-şi închipuie cineva că vom închide această fabrică”, declara în vara aceasta Constantin Niţă într-un forum pe teme energetice. Ministrul spunea că Oltchim trebuie să nu mai acumuleze pierderi, iar pentru a realiza acest obiectiv trebuie să găsească finanţare pentru a pune în funcţiune una sau două linii de producţie. „Există investitori care vor să ia la pachet Oltchim şi Arpechim (principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim, controlat de OMV Petrom, n.r.). Avem discuţii şi cu OMV Petrom”, spunea Niţă. Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim. Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013 În primul trimestru, combinatul a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut. Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.


Musafir

#27235 Valcea, insolvente pe banda rulanta

2014-10-05 21:46

http://www.impactreal.ro/

Lunga serie a firmelor vâlcene care intră în insolvenţă pe bandă rulantă este completată, în această săptămână, cu alte 19 societăţi, dintre care unele cunoscute în judeţ, care au intrat şi ele zilele trecute în insolvenţă. Toate dosarele se află pe rolul Tribunalului Vâlcea şi urmează să fie selectaţi practicienii în insolvenţă agreaţi de ANAF. Aceştia trebuie să depună până cel târziu la data de 8 octombrie oferte pentru a gestiona insolvenţa societăţilor Andi Center SRL Rm. Vâlcea, SC Klamos Prod SRL Rm. Vâlcea, SC Ana Lăcrămioara SRL Olăneşti, SC Condia Mina SRL Rm. Vâlcea, SC Total Building olution SRL Bălceşti, SC Sgubea SRL Nicolae Bălcescu, SC Adevim SRL Rm. Vâlcea, SC Terasa Flamingo Rm. Vâlcea, SC Top Cosmetic SRL Rm. Vâlcea, SC Cisara SRL Goleşti, SC Parcprin Prod SRL Rm. Vâlcea, SC Paradox SRL Rm. Vâlcea, SC Eridan SRL Rm. Vâlcea, SC Serd Rom SRL Rm. Vâlcea, SC Etim SRL Rm. Vâlcea, Mihăilescu Constantin Maria I.I. Rm. Vâlcea, SC Fraxon Construct SRL Rm. Vâlcea, SC Indomar Impex SRL Ioneşti şi SC Savco SRL Rm. Vâlcea.


Musafir

#27236 un bagator de seama

2014-10-06 05:08

Combinatul Oltchim este ţinut “pe aparate”, iar după alegerile prezidenţiale va fi închis, susţin reprezentanţii PDL Vâlcea, transmite Agerpres.

“De câte ori vorbesc despre Oltchim, miniştrii cabinetului Ponta, inclusiv premierul, spun cât de viteji sunt ei şi cum ţin piept solicitărilor Uniunii şi ale FMI de a închide combinatul. Adevărul este unul singur: au amestecat atât de mult lucrurile acolo, minciunile, încât nu ştiu ce secţii au mai pornit. Râd oamenii din combinat când aud că s-a pornit secţia de oxoalcooli. Este o minciună, au trimis un comunicat pe bursă că urmează să o deschidă. Adevărul este că fără Arpechim nu se va face nimic cu Oltchim, iar în cazul rafinăriei piteştene nu s-a făcut niciun progres”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PDL Vâlcea, Samoil Vîlcu.

Acesta spune că în luna ianuarie combinatul va fi închis, iar cei peste 2.300 de salariaţi vor îngroşa numărul şomerilor.

“Asta doar dacă nu va rămâne, în cel mai fericit caz, măcar o făbricuţă cu 300 de angajaţi. Guvernul ţine momentan combinatul pe aparate, că e campanie şi domnul Ponta ar pierde la greu voturile vâlcenilor, iar după alegeri îl vor închide”, a mai spus democrat liberalul.

Acesta a mai menţionat eşecurile economice ale guvernării PSD în judeţ – Transalpina, Domeniul Schiabil şi Autostrada Sibiu-Piteşti.

“În cazul Transalpinei, la anul nu mai avem ce deschide, după iarna asta se va deteriora atât de mult încât va ajunge ca acum 5 ani”, a mai spus Samoil Vîlcu.


Musafir

#27237 Re: un bagator de seama

2014-10-06 06:13

#27236: - un bagator de seama 

 Se putea face treaba pentru moment si fara Arpechim, dar asa e cu atatia conesseuri care vin la servici doar sa mai ia niste bani ca mari "specialisti".

Fie ca ii injuram, fie ca nu, lucrurile merg bine. Pentru ei!


Musafir

#27238 Lukoil a sistat livrările de propilenă către Oltchim

2014-10-06 07:04

http://www.timpuldevalcea.net/?p=11695

Lukoil a sistat livrările de propilenă către Oltchim

 

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea funcţionează din nou la capacitate redusă după ce secţia OXO, secţie repornită în luna septembrie 2014, a fost închisă vineri din lipsă de materie primă. Societatea ar fi trebuit să funcţioneze în acest moment la 40 % din capacitate.

 

Potrivit sindicaliştilor, secţia s-a închis pentru că Oltchim a rămas fără materie primă, compania Lukoil sistând livrările de propilenă din cauza problemelor financiare pe care combinatul le are în acest moment. „Secţia oxo-alcooli a fost închisă în 2012 şi repornită în septembrie 2014. Din păcate, speranţele noastre au fost doar un balon de săpun pentru că secţia a fost închisă din nou în urmă cu trei zile. Nu mai avem materie primă. Secţia a funcţionat doar trei săptămâni, instalaţiile au fost repornite cu mari greutăţi, nici angajaţii nu credeau că vor mai funcţiona după atâta timp”, declară Emil Ghioca, vicepreşedintele sindicatului Victoria Oltchim. Administratorii combinatului chimic din Râmnicu Vâlcea se întâlnesc luni cu reprezentanţii Lukoil pentru a ajunge la un acord. Sindicaliştii spun că, dacă nu se vor găsi soluţii pentru rezolvarea problemelor financiare cu care se confruntă societatea si repornirea instalatiilor, angajaţii vor relua protestele. „Oamenii sunt foarte supăraţi şi sunt gata să reia protestele. În acest sens, am avut deja discuţii cu sindicatele Unirea, de la Arpechim Piteşti, şi Solidaritatea, din cadrul Secţiei Transporturi. E posibil ca şi persoanele disponibilizate din combinat să ni se alăture”, mai spune Emil Ghioca. Din cauza închiderii secţiei oxo-alcooli, capacitatea de producţie a Oltchim a scăzut din nou la 27 %. Peste 930 de oameni din Vâlcea şi Argeş au rămas fără locuri de muncă după ce combinatul a intrat în insolvenţă, la începutul anului 2013. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Economiei, societatea va fi scoasă din nou la privatizare, la mijlocul lunii decembrie.

sursa/adevarul.ro


Musafir

#27239 Ponta promite că „următorul guvern“ va rezolva problemele

2014-10-06 07:10

#27238: - Lukoil a sistat livrările de propilenă către Oltchim 

 http://www.pandurul.ro/Actualitate

Ponta promite că „următorul guvern“ va rezolva problemele din CEO

Actualitate - Maria BÎRCU
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Premierul Victor Ponta a declarat în timpul vizitei la CE Oltenia că ştie că sunt mari probleme cu recuperarea banilor de la Regia Autonomă de Activităţi Nucleare (RAAN), Oltchim şi alte societăţi, dar spune că acele creanțe nu vor mai ajunge în conturile CE Oltenia. Ponta a mai spus că tot ce poate face este să umble la partea de legislaţie, dar asta va face următorul guvern pentru că el nu va mai fi prim-ministru.

Victor Ponta se şi vede la Cotroceni. El promite că va ajuta CE Oltenia, dar promisiunile vor fi duse la bun sfârşit de „următorul guvern“. „Eu ce pot să fac, putem să umblăm, că aici mai avem mult de umblat, la partea de legislaţie, apropo de avizele care vin foarte târziu, apropo de procedurile astea de expropriere care avantajează mai puţin CEO şi avantajează tot felul de interese private, asta pot să fac. (...) Dacă nu o să mai fiu prim-ministru, trebuie să le facă următorul guvern şi vă asigur că voi exercita toate presiunile legale ca să se ia toate măsurile ca tot ceea ce ţine de energia termo să supravieţuiască cel puţin 20 de ani de acum încolo”, a spus acesta.

Datoriile Termo Craiova, şterse

El ştie despre problema lichidităţilor la CE Oltenia şi datoriile de sute de milioane pe care le au alte companii de stat. El a spus că CEO nu va recupera banii de la aceste societăţi. „Sunt situaţii obiective pentru că ce e la Oltchim sau la RAAN degeaba le cerem mâine să plătească datoriile, nu au de unde practic şi atunci trebuie sprijiniţi să repornească activitatea şi să poate să aibă un calendar de eşalonare sunt şi, se întâmplă ca alţi datornici să spună nu plătim că ieşim în stradă sau facem puţină gălăgie la televizor şi nu o să întâmple nimic“. Victor Ponta a mai spus că cel mai probabil datoriile istorice vor fi şterse. „Dacă este vorba despre datoriile istorice, sigur, acolo trebuie să găsim soluţii nu doar pentru Craiova, cum am găsit Bucureştiul, are vreo 500 de milioane datorii istorice. Important este ca prin modernizările care le-au făcut să fie la zi cu cheltuielile curente după care cele vechi la un moment dat va trebui să le închidem, să le ştergem într-un mod care să fie acceptat de CE, altfel însă e neadevărat să crezi că ceea ce s-a acumulat în anii 90 şi 2000 mai poate fi plătit acum“, a spus premierul.

 


Musafir

#27240 Miting ACL de amploare la Râmnicu Vâlcea

2014-10-06 07:16

#27239: - Ponta promite că „următorul guvern“ va rezolva problemele  

 http://www.voceavalcii.ro/

Miting ACL de amploare la Râmnicu Vâlcea 

 OCT 05, 2014  SCRIS DE  florin fageteanu

- conducerea de la PDL şi PNL îi vor propune lui Klaus Johannis o acţiune de "salvare a judeţului"

Peste 2000 de membrii şi simpatizanţi ai ACL Vâlcea au participat la Craiova la mitingul de susţine a lui Klaus Johannis, candidatul pentru funcţia de preşedinte al României. "A fost o reuşită deplină şi o să vă explic de ce cred asta. Alături de membrii de partid ai ACL, PDL sau PNL, la miting am văzut mulţi oameni neînregimentaţi politic, care au venit pur şi simplu să-l susţină pe Klaus Johannis, care vor ca dreapta să continue să aibă reprezentant în funcţia de preşedinte al României. Şi gândiţi-vă că mitingul a avut loc la Craiova, în Oltenia, zonă considerată roşie până acum. Sunt convins că nu o să mai fie aşa, Oltenia nu o să mai fie roşie pentru că oamenii au înţeles că roşul, că PSD-ul, înseamnă sărăcie şi întoarcerea în timp", ne-a declarat copreşedintele ACL Vâlcea, Romulus Bulacu.

Altfel, conducerea ACL s-a întâlnit duminică la prânz într-o şedinţă de lucru în care s-au pus la punct probleme legate de campania electorală. Printre altele lucruri stabilite, copreşedinţii Bulacu şi Cristi Buican au primit girul de a-i propune lui Johannis un miting de amploare care să aibă loc la Râmnicu Vâlcea şi care să aibă ca temă principală "salvarea judeţului". "Este doar o propunere, dar credem că va avea finalitate. Vâlcea este într-o situaţie jalnică, cu Oltchim aproape de faliment, cu probleme mari la alte societăţi comerciale mari, cu pârtia de schi nefinalizată, cu şoseaua Transalpina pe care nu se poate circula în condiţii optime", ne-a spus sub protecţia anonimatului unul dintre participanţii la şedinţa de duminică.


Musafir

#27241 Ponta: “am salvat CE Oltenia!”

2014-10-06 07:23

#27239: - Ponta promite că „următorul guvern“ va rezolva problemele  

 http://www.impactingorj.com/

Ponta: “am salvat CE Oltenia!”

06 Oct 2014 scris de Loredana Covei 
Aflat într-o vizită de lucru la Cariera Roşia, din cadrul CE Oltenia, premierul Victor Ponta a reconfirmat încă odată sprijinul pe care îl va acorda pe viitor acestei companii energetice, încât ea să funcţioneze ani buni de acum încolo.

Deşi s-a arătat interesat de găsirea de soluţii pe viitor, încât Complexul Oltenia să facă faţă competiţiei, premierul Victor Ponta nu a ratat ocazia de a reaminti angajaţilor prezenţi, cu ocazia vizitei de lucru, că dacă nu era el, acest colos energetic se închidea. „Să aveţi de lucru! Am zis eu … dacă nu eram eu se închidea şandramaua asta, noroc că am pus toţi umărul că altfel rămâneam fără CE Oltenia”, a spus Ponta.

Sprijin pentru mineri şi energeticieni

Întrebat de ce a venit în Gorj, chiar în prima zi de campanie electorală, premierul Victor Ponta a adus în atenţie legătura pe care o are cu acest judeţ, dar şi implicarea făcută pentru salvarea Complexului Oltenia. „Stiţi care este legătura sentimentală cu judeţul Gorj, ce obligaţii am faţă de oamenii de aici, cei din Gorj ştiu că în 2012 –Complexul Oltenia era aproape să se închidă şi am reuşit să-l salvăm. Am spus că trebuie să avem Complexul Oltenia, înainte de a fi premier, că fără asta nu poate să trăiască România şi dacă ne-a dat Dumnezeu energie hidro, termo şi energie regenerabilă –suntem bogaţi şi nu depindem de nimeni”, a spus premierul Ponta. În declaraţiile făcute, acesta a reamintit încă odată faptul că este informat cu privire la problemele pe care le are Complexul Oltenia, de la partea de legislaţie, până la ceea ce priveşte încasarea banilor. „Ştiu că sunt probleme cu încasările de la Oltchim şi de la RAAN, sunt probleme cu legislaţia şi sunt multe lucruri pe care trebuie să le facem. Dacă nu voi fi prim-ministru, le va face viitorul Guvern şi voi exercita toate presiunile legale ca să se ia toate măsurile, ca ceea ce ţine de energia termo să supravieţuiască cel puţin 20 de ani de acum încolo”, a mai explicat premierul Victor Ponta, jurnaliştilor. În ceea ce priveşte problemele legate de Transelectrica, Ponta a scos în evidenţă faptul că deşi statul este acţionar majoritar la CE Oltenia, totuşi societatea de stat are un management privat, singurul sprijin pe care ar putea să-l dea Guvernul fiind cel legat de obţinerea avizelor, procedurile de expropiere sau pe partea de legislaţie. Pentru următoarea perioadă, premierul Victor Ponta şi-a propus, aşa cum a făcut –o de altfel şi până în prezent, ca factorul „politic”, să nu mai existe în companii. „Momentele când se dădeau ordine la Trangaz sau la CE Oltenia, de primul ministru, nu mai există şi cred că e mai bine! Şi e mai bine aşa, nu mai apare subiectivismul politic şi se ghidează după nişte reguli economice corecte. Încercăm să le gestionăm mai bine şi să scoatem subiectivismul politic din gestionarea companiilor”, a precizat premierul. În ceea ce priveşte problema Complexului Oltenia, care în ultima perioadă a ajuns să vândă MW- utul cu un leu, premierul Ponta a explicat faptul că: „anul trecut s-au luat de către Guvern măsuri dureroase, care au adus critici, dar fără de care CE Oltenia era închis şi Hidroelectrica în faliment. I-am supărat pe cei ce au investit în energia regenerabilă, dar au înţeles că nu se putea sta numai cu energie din vânt”.

Ponta: „CEO, trebuie să reziste pe piaţă!”

Întrebat cu privire la salvarea locurilor de muncă pe viitor, premierul Ponta a declarat scurt că răspunsul la întrebare trebuie dat de managerul CE Oltenia. Şi totuşi, acesta a dat de înţeles faptul că trebuie luate măsuri în compania energetică pentru ca ea să reziste pe piaţă, în competiţie cu alte companii. „Am salvat CE Oltenia şi mai departe ea trebuie să reziste pe piaţă, în competiţie. Trebuie să se ia toate măsurile pentru ca să aibă şi numărul de personal şi cheltuielile de personal, care să o păstreze în competiţia cu celelalte companii. Dacă însă nu luam nişte măsuri nu mai aveam deloc CEO şi cred că acest lucru l-am făcut bine pentru companie şi o vom face în continuare”, a mai declarat premierul Ponta.


Musafir

#27242 CE Oltenia, prioritate pentru Victor Ponta

2014-10-06 07:29

#27241: - Ponta: “am salvat CE Oltenia!” 

 http://www.gorjexclusiv.ro/cotidian

CE Oltenia, prioritate pentru Victor Ponta

Autor: Liviu Capataru | 00:09, 06.10.2014
 
Premierul Victor Ponta a promis încă o dată sprijin pentru Complexul Energetic Oltenia. Prezent la Gorj, chiar în prima zi de campanie electorală, candidatul la prezidenţiale a vizitat mai multe obiective importante pentru judeţ şi nu numai. Victor Ponta a dat asigurări că se lucrează pentru ca marii datornici către CE Oltenia să achite sumele de bani. Acesta le-a transmis minerilor şi energeticienilor că va lua măsuri pentru ca „energia termo să supravieţuiască cel puţin 20 de ani”.
 

Victor Ponta a vrut să arate că Gorjul este cel mai important judeţ pentru el şi a derulat aici o vizită de lucru chiar în ziua de debut a campaniei pentru alegerile prezidenţiale. Premierul recunoaşte că nici nu se putea altfel, dată fiind legătura sentimentală cu Gorjul. La Cariera Roşia a fost prima oprire. Primul ministru a aflat de la managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, toate detaliile despre punctele de lucru ale companiei şi mai ales investiţiile realizate pentru îndeplinirea condiţiilor de mediu.

 „Termocentrala este retehnologizată”

„Cariera este modernă, bine întreţinută, evacuăm ape şi sunt excavatoare dispuse pe diferite trepte de exploatare. Anul trecut am mers cam în 2,5 milioane de tone, iar preţul la cărbune este competitiv, comparând cu orice carieră de genul ăsta din lume. Sunt probleme de mediu, pentru că oraşul Rovinari s-a extins. Avem un depozit de cărbune, care va trebui să îl mutăm în curând. Avem tot proiectul, dar, din păcate, sunt probleme de exproprieri. E o problemă aici, pentru că Ministerul Economiei, care este expropriator, nu este capitalizat, nu are bani, în schimb, noi avem bani în buget, dar nu putem. Trebuie creat un mecanism de transfer al banilor din bugetul companiei în bugetul ministerului. Termocentrala este retehnologizată trei sferturi. Acolo unde mai iese fum negru, este ultimul bloc pe care îl avem în CEO fără condiţii de mediu”, i-a explicat Laurenţiu Ciurel lui Victor Ponta.

 Datoriile RAAN şi Oltchim

Şeful CE Oltenia a profitat de vizita premierului şi i-a transmis încă o dată problemele cu care se confruntă unitatea. „La Cariera Berbeşti, am făcut un raport de evaluare acum şi a ieşit că dacă vreau să o dau, trebuie să mai dau 60 de milioane de lei. Berbeştiul deserveşte Oltchimul. O dăm şi cu 1 leu, dar să fie un pic peste datorie. Datoria lor e de 280 de milioane de lei la zi şi de tot 316 milioane de lei. Asta la Govora, şi mai am 330 de milioane la RAAN şi încă 300 de milioane în ţară – Arad, Oradea, Timişoara, Craiova. Putem face o tranzacţie,  le lăsăm o perioadă de graţie până îşi revine Oltchimul şi scăpăm de creanţă acum. De doi ani şi jumătate, 2.500 de oameni, în afară de Brăila, lucrează fără bani. Îi plătim şi nu produc nimic. Lucrează pentru entităţile din afara Complexului. E Berbeştiul, Husnicioara şi nu numai, pentru că mai sunt şi completări din alte cariere. Cam 100 de milioane de lei pe an se adaugă artificial ca penalităţi”, a mai spus Laurenţiu Ciurel, în timpul vizitei premierului.

 „Legătura mea sentimentală cu Gorjul”

Prezidenţiabilul a transmis încă o dacă faptul că CE Oltenia rămâne o prioritate pentru el şi a dat asigurări că problemele companiei îşi vor găsi rezolvare. „Am ales să vin la Gorj în prima zi de campanie, pentru că ştiţi foarte bine care este legătura mea sentimentală cu Gorjul, ştiţi foarte bine ce obligaţii am faţă de oamenii de aici. Dacă ei, în urmă cu mulţi ani, nu mă sprijineau, nu mai ajungeam să candidez la nici o funcţie. Dumneavoastră, cei din Gorj, ştiţi foarte bine că, în 2012, CEO era aproape să se închidă. Am reuşit cu muncă multă să îl salvăm. Nu au fost numai lucruri uşoare de făcut. Ştiu foarte bine cine şi-a mai pierdut câte un loc de muncă, cine a mai pierdut din salariu, dar, din punctul meu de vedere, înainte să fiu prim-ministru, am spus că trebuie să avem Compania Energetică Oltenia, că fără asta nu se poate să trăiască România, nu doar Gorjul”, a declarat Victor Ponta, după ce a vizitat Cariera Roşia.

 „Ştiu că nu toate lucrurile sunt roz”

Ponta nu a ocolit nici subiectele fierbinţi, precum locurile de muncă la CE Oltenia sau creanţele uriaşe pe care Complexul le are de recuperat. „Ştiu că nu toate lucrurile sunt roz. Am mai discutat cu directorul general, cu autorităţile locale şi ştiu că sunt mari probleme cu datoriile care trebuie încasate de la Otchim şi de la RAAN, că sunt încă probleme de legislaţie apropo de exproprieri. La Oltchim şi la RAAN, degeaba le cerem să plătească mâine datoriile, că nu au de unde. Trebuie sprijiniţi să repornească activităţile şi să poată avea un calendar de eşalonare. Se întâmplă şi ca alţi datornici să spună că nu plătim, ieşim în stradă sau facem puţină gălăgie la televizor şi nu o să se întâmple nimic. Eu îmi doresc ca toţi locuitorii din oraşele mari să aibă un preţ rezonabil şi acceptabil la încălzirea termică, dar să nu aibă nici un preţ, nu se poate. Dacă vor fi păstrate locurile de muncă la CEO, asta trebui să vă spună directorul general. Eu vă spun că am salvat CEO. Mai departe, ea trebuie să reziste pe piaţă, în competiţie, şi trebuie să ia toate măsurile să aibă şi numărul de personal şi cheltuielile de personal care să o păstreze în competiţia cu celelalte companii. Dacă nu luam nişte măsuri, nu mai aveam deloc Compania Energetică Oltenia. Am multe lucruri pe care trebuie să le facem în continuare. Şi dacă nu o să mai fiu prim-ministru, trebuie să le facă următorul Guvern şi vă asigur că voi exercita toate presiunile legale ca să se ia toate măsurile ca tot ce ţine de energia termo să supravieţuiască cel puţin 20 de ani de acum încolo”, a mai spus premierul Victor Ponta, în timpul vizitelor la Cariera Roşia şi Termocentrala Rovinari.

 

Musafir

#27243 Re: Miting ACL de amploare la Râmnicu Vâlcea

2014-10-06 07:34

#27240: - Miting ACL de amploare la Râmnicu Vâlcea 

 Vâlcea este într-o situaţie jalnică, cu Oltchim aproape de faliment, cu probleme mari la alte societăţi comerciale mari, cu pârtia de schi nefinalizată, cu şoseaua Transalpina pe care nu se poate circula în condiţii optime"

 

De-aia imi place mie de pesedeu asta, stie ce vrea,stie ce face.

Deci trebuie neaparat votati ca sa continue ceea ce au inceput, sau terminat, in sfarsit, intelegeti voi. :D :))))


Musafir

#27244 AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?

2014-10-06 07:36

#27233: -  
"Stiu ca nu e de nasul meu sa pot intreba o astfel de personalitate , dar totusi imi iau inima in dinti "domnule Piperea" si te intreb ... "

 

Problema este alta. Combinatul "merge" din rau in mai rau. 

"Eu fac promisiuni pe care eu mi le respect, nu promisiuni doar asa ca sa ma aflu in treaba, pentru ca nu sunt politician..., VA POT GARANTA CA LA SFARSITUL LUNII AUGUST AVEM UN PLAN DE REORGANIZARE LA OLTCHIM ... " 

DECLARARIA LUI PIPEREA DIN DATA DE 
8 IUNIE 2014

SUNTEM IN OCTOMBRIE DOMNULE PIPEREA!
AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA? 

NOI AM VAZUT CU TOTII … SOLUTII NU AVETI!
SAU AVETI ... NUMAI IN AGRICULTURA, DEMOLARI ... - ASA CUM ATI PROPUS IN AGEA OLTCHIM.

STIM CA ATI FOST "PLANTAT" IN OLTCHIM DAR ACUM NE-AM CONVINS CA SUNTETI SI "PLANTA" LA UMBRA UNOR INTERESE MESCHINE.

AVETI CE SA LE SPUNETI STUDENTILOR DUMNEAVOASTRA DESPRE INSOLVENTA SI ADMINISTRATORII JUDICIARI AI OLTCHIM: "O PALARIE PREA MARE PENTRU NISTE CREIERE MICI"!


Musafir

#27246 Re: AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?

2014-10-06 07:42

#27244: - AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?  

 AR TREBUI INTREBAT DE VORBA SI DOMNUL SPECIAL


Musafir

#27247 Re: Re: AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?

2014-10-06 07:46

#27246: - Re: AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?  

 TREBUIE INTREBATI TOTI.

PE DATA DE 9 OCTOMBRIE AVEM POSIBILITATEA SA DISCUTAM CU TOTI: ADMINISTRATORII JUDICIARI, ADMINISTRATORUL SPECIAL, REPREZENTANTUL STATULUI ROMAN IN AGA - ACTIONARUL MAJORITAR DE LA OLTCHIM, REPREZENTANTUL PCC IN AGA - ACTIONARUL MINORITAR DE LA OLTCHIM, CONDUCEREA OLTCHIM.


Musafir

#27248 Re: Re: Re: AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?

2014-10-06 08:04

#27247: - Re: Re: AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?  

 IN PRINCIPIU CRED CA RASPUNSUL ESTE "NU" DE LA UE DATORIILE FIIND MULT PREA MARI


Musafir

#27249 Re: Re: Re: Re: AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?

2014-10-06 08:30

#27248: - Re: Re: Re: AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?  

 IN PRINCIUPIU, DE CATI-VA ANI INCOACE SE SPUNE "NU" TARII, UNIUNEA EUROPEANA ESTE DEACORD  SA SE EVITE SITUATII DE ACEST FEL, MINCIUNA LOR SI A CELOR CARE AU GUVERNAT SI GUVERNEAZA TARA, INTRECE IMAGINATIA TUTUROR. SOLUTII EXISTA, DAR NE DORESC PE TOTI SOMERI SI FARA VIITOR, SA FIM MANIPULATI PENTRU AI VOTA LA CINCI ANI PE O PUNGA CU O PAINE SI-O CONSERVA. SOLUTIA DE REDRESARE O AU INSA NU CASTIGA EI CI POPULATIA, ASTA II DERANJEAZA, NU  RESPECTA SI INCALCA ABSOLUT ORICE REGULA DE REDRESARE ECONOMICA, NU SE DORESTE DECAT PAGUBA.


Musafir

#27250 Re: Re: Re: Re: Re: AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?

2014-10-06 08:31

#27249: - Re: Re: Re: Re: AVETI RASPUNSURI DOMNULE PIPEREA?  

 SOLUTIA DE REDRESARE O AU....

 

????!!!!!!!?????