Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

tito

#2001 Invataturi de la politruci

2013-03-17 19:50

#1997: Alain - Re: ALAIN #1988 Re: pentru alain si cei ca el

Imi place incrancenarea ta.

Pacat ca nu ai lucrat in Oltchim in anii in care se muncea cu adevarat.

Pacat ca jignesti pe toata lumea dar 99% din salariati nu sunt implicati politic asa cum esti tu.

In postul in care te afli ,inaintasii tai nu au facut Oltchimul de rusine asa cum il faci tu.

Inteleg ca il aperi pe Cernev doar sunteti familisti amandoi

BUGETARUL VALCEAN

#2002 Rusinea orasului

2013-03-17 19:57

DOMNULE CERNEV SI GHIOCA,ATI AJUNS GUNOAIELE ORASULUI.
ATI FOST SI SUNTETI IN CONTINUARE VANZATORII SI TURNATORII DE SCHIMB A LUI ZAREMBA (VEZI INTALNIREA DINTRE VOI SI ZAREMBA)
ATI FOST LIMBINCURISTII FOSTEI CONDUCERI POLITICE USL-ISTE (BALAN,COCLET,SPIRU-pe astia a uitat sa-i ia cu ei din cauza ca sunt din alt partid iar la CET nu au en-gross)

NU STIU DACA MAI ESTE CEVA DE ADAUGAT CRED CA AJUNG BLESTEMELE CELOR 1500 DE COLEGI CARE RAMAN FARA LOC DE MUNCA + CEILALTI CETATENI VALCENI CE VOR DEVENI SOMERI PRIN DEZMEMBRAREA OLTCHIM
Alain

#2003 Re: Invataturi de la politruci

2013-03-17 20:04

#2001: tito - Invataturi de la politruci 

 

Imi place incrancenarea ta.

R : e bine

Pacat ca nu ai lucrat in Oltchim in anii in care se muncea cu adevarat.

R : cum zici tu, banuiesc ca iei in considerare faptul ca se muncea doar pana in '89

Pacat ca jignesti pe toata lumea dar 99% din salariati nu sunt implicati politic asa cum esti tu.

R : cu exemple concrete, te rog, altfel te-as ruga sa nu mai intervii

In postul in care te afli ,inaintasii tai nu au facut Oltchimul de rusine asa cum il faci tu.

R: esti intr-o eroare, din nefericire insa, inaintasii nostri au lasat situatia asta - insa ti-am zis, nu sunt cine crezi...

Inteleg ca il aperi pe Cernev doar sunteti familisti amandoi

R: adica?

 

ai uitat sa o bagi pe aia cu "pacat de tineretile tale", macar fii consecvent si semneaza-te cu acelasi user....

 

deci, voi credeti ca Cernev si Ghioca vor disponibilizari? :-O


Musafir

#2004

2013-03-18 10:30

De ce nu vor să aplice măcar una din solutiile propuse de roibu .
EU

#2005 Re:

2013-03-18 11:24

#2004: -

Asta zic și eu și alți oameni care nu sunt de la Oltchim ; - De ce acest Guvern laș, prost și cu mintea  doar la propriile interese precum și conducerea actuală , nu iau în considerare soluțiile propuse de Roibu  sau altcineva, dacă asta înseamnă binele salariaților ?

Cum puteți să fiți de partea lui PCC ( acești câțiva trădători   care sunteți  cunoscuți  acum de  toată țara ) când el v-a dat în judecată și tot timpul v-a pus piedici ?

Cum ați putut să băgați în Combinat  acest cal troian care v-a distrus din interior ?

De ce n-aveți niciun pic de demnitate și mândrie și vă vindeți pentru niște nenorociți de  arginți ruginiți ?

Vă gândiți că din cauza voastră , mii de oameni n-o să mai aibă un ban pentru trai și că mulți își vor pune capăt zilelor ?

Meritați să vă numiți Români  și să vă fi născut pe acest pământ pentru care strămoșii noștri  și-au dat viața ?

De ce ? De ce ? De ce ?

ziar serios

#2006 de la Capital

2013-03-18 11:39

S-a tras concluzia: măsuri manageriale „neadecvate“, tranzacţii comerciale cu firme controlate direct sau indirect de management, investiţii ineficiente şi remunerarea nonperformanţei sunt principalele cauze care au aruncat Oltchim în insolvență. Cel puțin așa se prezintă Raportul privind această situație. Nicolae Bălan (n.r. - administratorii judiciari sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului BDO, reprezentată de Niculae Bălan) vine cu o precizare „importantă“: au fost realizate vânzări în pierdere, iar pierderile se ridică la 105 mil. lei. Și asta nu e tot: achiziţiile pentru terenuri şi instalaţii au fost semnate pentru suma simbolică de un euro.
„S-au vândut produse principale sub marja brută, sub nivelul costurilor. Sunt contracte încheiate cu firme din paradisuri fiscale. Costul de producţie a fost preliminar, nu se vedeau rezultatele efective, era un fel de perdea“, a subliniat Bălan. Mai concret, contractul colectiv de muncă a fost încheiat în condiţiile similare situaţiei în care societatea ar fi fost pe profit, au existat „fonduri de stimulare, de premiere“, fonduri pentru acţiuni sportive. În plus, contractele Oltchim cu societăţile managementului au însumat 71,4 mil. euro, potrivit aceluiași Raport, în timp ce „programul investiţional nerentabil a ajuns la 394 milioane de lei“. În toată această ecuație, vinovații trebuie să plătească, în capul listei aflându-se fostul director general, Constantin Roibu, urmat de membrii conducerii executive din perioada 2009 – 2012: fostul director adjunct Radu Olaru, directorii economici Vasile Măndica şi Veronica Preoteasa, precum și directorul diviziei petrochimice Daniel Mihăescu.
Poveste mai veche
Încă din toamna anului trecut, Capital.ro scria că Roibu este președintele al CA la Protectchim şi administrator la Designro şi Euro Ethane, directorul general adjunct financiar Alin Smeu este administrator la Mentchim, Oltquino, Sistemplas şi Oltgroup, directorul general adjunct producţie şi investiţii Radu Nicolae Olaru este membru CA la Mentchim, Designro şi Oltquino, iar contabilul-şef Nicolae Stănciugel este cenzor la Designro, Mentchim şi Oltquino. Cu excepţia asocierii cu PCC, restul companiilor au avut rezultate bune în ultimii ani, perioadă în care pierderile Oltchim au depăşit 200 mil. lei, anual.
De departe, campioni sunt cei de la firma de construcţii condusă tot de Roibu. Protectchim a avut în 2011 o cifră de afaceri de peste 65 mil. lei şi un profit de puţin peste 1 mil. lei. De remarcat că Roibu mai este asociat într-o firmă cu acţionarul principal de la Protectchim, Nicolae Enache, şi anume compania Ciprom, unde Roibu are 40% din acţiuni, iar Enache, 26%. Ciprom are active de circa 2 mil. euro şi a avut în 2011 venituri de 1,247 mil. lei şi un profit de 6.569 lei. Întrebat direct într-o emisiune tv despre aceste firme, Roibu a răspuns că este perfect legal să reprezinte Oltchim în calitate de acţionar în aceste firme, însă nu s-au făcut niciodată precizări referitoare la cine sunt persoanele din spatele off-shore-urilor cu care este asociat combinatul.
„În şase luni, identificăm şi alte persoane vinovate de insolvenţă. Potrivit Legii insolvenţei, atunci când sunt mai multe persoane, răspunderea lor este solidară. Printr-un raport suplimentar vom identifica şi alte persoane vinovate“, subliniază Gheorghe Piperea. Avocatul Nicolae Bălan vine cu o completare și spune că pentru toate aceste persoane acuzate în cazul insolvenţei combinatului, instituţiile abilitate ar putea începe urmărirea penală. Mai departe, rămâne de văzut cum va arăta „conducerea interimară“ desemnată de noul administrator special al Oltchim, Bogdan Nicolae Stănescu. Câteva linii importante se vor trasa, cu siguranță, în zilele următoare.
394 mil. lei reprezintă valoarea totală a programului investițional nerentabil
300 mil. lei din suma totală reprezintă investițiile suplimentare
40 mil. lei din aceeași sumă sunt investițiile suplimnetare în platforma Râmnicu-Vâlcea
45 mil. lei au fost investiții pentru achiziția activelor aferente platformei Bradu
oltchimist 13

#2007 nu va lasati intimidati

2013-03-18 11:40

Fostul aparat de opresiune al lui Diculoiu in slujba lui Roibu este acum folosit pentru intoxicarea salariatilor.
Fiecare individ din aparat are sector repartizat, primeste minciuna care trebuie raspandita pe cale orala si stie ce are de facut.
Eu cunosc doi indivizi si sectoarele lor si puteti fiecare sa ii depistati foarte usor.
LUPTA CONTINUA interesul este INCHIDEREA OLTCHIMULUI.
Ganditi cu capul vostru: de ce sustine Diculoiu integrata? Pentru ca toti oamenii destepti incepand cu Guvernatorul BNR au spus ca petrochimia de la Pitesti a dus la ruinarea Oltchimului.
Individul care injura pe-aici este responsabil cu intoxicarea pe acest sector.
Numai ca au ales un prost. Numai prostii injura cand nu au argumente.
Tot ce spun acesti INDIVIZI sunt MINCIUNI.
Nu-i bagati in seama. Noi trebuie sa tinem oltchimul IN VIATA.
ramnicean

#2008 suntem cu voi

2013-03-18 11:50

Locuitorii Ramnicului sunt cu voi!
Vedeti-va de drumul vostru. Nu bagati in seama mizeriile unor jigodii precum Romica.
Va spun eu, asta este chelner de meserie. Acum face pe ziaristul. Cine striga “chelner, o portie de injuraturi la masa 2 si doua portii de minciuni la masa 3” stiti ce face?
Striga: Vineeeeeeeeee si intinde mana la bacsis.
insolventul

#2009

2013-03-18 11:52

oltchimist 13, cum sa tinem oltchimul in viata?vrem si solutia nu numai vorbe din lipsa de ocupatie.
si va veni o zi.....

#2010 comentarii

2013-03-18 12:04

Acest "domn" Alain este ori tare nepriceput ori rau intentionat si mincinos.
Pozeaza in domnul " dreptate si adevar" sustinand ca el detine adevarul absolut.
Haide sa o luam pe rand: Design - societate privata desprinsa din Oltchim- activitati de proiectare. Oamenii de la Design sunt fosti colegi.
Toate proiectele de extinderi, modernizari, etc erau realizate cu ei. Ei si cei din Oltchim ( Roibu, Preoteasa, Olaru, Bejenariu, Vaicum, Toba, Moldovan, Udrea, Balint, Avram, Atanasoaie, Popescu, Tataru,Ionescu, Georgescu, Teodorescu, Gaujan, Manda, Stamate, maistrii, tablonistii, operatorii chimisti, electricienii, amc-istii si multi altii) au dus propenoxidul de la 4500 to/an la 120000 to/an.
Ei au construit fabricile de polieteri, naparca, ei au indurat frigul si ploaia si oboseala si stresul, nu tu naparca.
Ei au gandit, au construit, au lasat ceva in urma si te-au platit pe tine naparca ca sa-i judeci acum.
Naparca, aduti aminte ca erau 1000 de economisti in Oltchim si nu era nevoie de inca unul in plus , lipsit de caracter ca tine si totusi lui Roibu i-a fost mila si te-a angajat, naparca.
Tu vorbesti de cinste?
Ei s-au dus la usile tuturor clientilor sa-i convinga ca marfa Oltchim este buna. Ei au vandut 100.000 to/an de polieteri. Ei au incheiat contracte de colaborare cu gigantii industriei chimice mondiale si au produs polieteri pentru acestia.
Ei au extins gama de fabricatie de la 3 polieteri la 45 de tipuri.
Nu l-am iubit pe Roibu si nu-l iubesc pe Roibu din motive personale dar nu pot sa nu recunosc ce a facut. A gresit? Da, a gresit! A gresit ca a tinut o groaza de lichele pe langa el.
A gesit ca a fost un vizionar si a construit mai mult decat se putea sustine financiar, a gresit ca a avut incredere in niste structuri guvernamentale si in oamenii care ar fi trebuit sa salveze economia tarii, a gresit pentru ca exista si nimic nu-l pune la pamant.
Nu-l iubesc pe Roibu dar as vrea sa existe cativa de talia lui in actuala conducere, ca viziune, indrazneala de a construi si curajul de a tine piept sacalilor.
Soarta Oltchim a fost hotarata de asasini economici. Nimeni nu va veni la Oltchim 1, 2 sau cate numere vreti sa-i puneti sa se bata cu un actionar minoritar ce detine 32%.
De ce guvernul polonez a putut sa-si salveze intreprinderile de stat: Ciech, Zak, Zat, etc.
De ce guvernul polonez i-a dat un sut in dos lui PCC dupa ce castigase licitatia de achizitie ZAT si ZAK?
Ciech este intreprindere a statului polonez, condusa politic. Ciech pierde bani in fiecare an la Govora dar si-a asumat pentru ca stie ca va veni si momentul cand va putea castiga.
Daca n-ar fi venit criza economica Oltchim era acum departe. Dar ori nu intelegeti, ori nu vreti sa intelegeti, ori aveti alte interese. Ai auzit naparca de criza economica mondiala si de efectele ei? Te-ai uitat de curiozitate, ca tot nu ai ce face, sa vezi cum au fost afectati marii giganti ai industriei chimice?
Ai vazut, naparca, unde s-a dus profitul rezultat din prelucrarea titeiului romanesc?
Mai informeaza-te, poate reusesti sa intelegi ceva din realitatea asta cruda pe care o traim.
Scoate-ti capul din nisip si citeste, documenteaza-te, analizeaza, pune lucrurile cap la cap si poate te luminezi.
Nu v-ati pus intrebarea de ce Alro a fost profitabil cat energia a avut un pret preferential?
In 2012 raporteaza pierderi imense, dupa ce energia le este scumpita.
A avut Oltchim aceasta facilitate? NU.
A primit Oltchim vreo facilitate pentru toate investitiile pe care le-a facut? NU
Producem cea mai buna calitate de Ahnidrida Ftalica din Europa. Cel mai mare producator european, BASF, a fost surprins de calitatea marfii fabricate de Oltchim.
De ce nu ne intereseaza acest aspect?
Vrei adevarul? In regula: te duci pe internet la ministerul de finante si iei pe rand firmele "capuse" ale lui Roibu, vezi ce cifre de afaceri au avut, ce profit, ( ca doar esti economist-)
si vezi daca obtii 800 milioane euro. Poate te mai luminezi!
Daca aceste firme capuse au fraudat exista autoritati abilitate sa cerceteze si sa stabileasca prejudiciile. Lasa-le sa-si faca treaba si cand ele vor stabili aceste lucruri atunci poti trambita pina ramai MUT.
Pana atunci ar fi bine sa ne lasi in pace.

Mi-aduc aminte cate injuraturi a luat, Plavitu- Dumnezeu sa-l ierte- pentru ca a investit in instalatia de oxo alcooli si cativa ani la rand piata octanolului a fost un dezastru.
Cand lucrurile au mers bine nu si-a mai amintit nimeni de Plavitu.

Nu ai nici un drept sa judeci pe nimeni din cei care au construit OLTCHIM.
Oltchim a avut proiecte ambitioase si se pot face lucruri inimaginabile pentru mintea ta frustrata si gaunoasa.
parte interesata

#2011 daca se vrea Oltchim sa traiasca

2013-03-18 12:08

Acum Oltchim are nevoie de o restructurare reală şi de conceperea unui program de investiţii care să poată fi susţinut de companie şi de un program care să ofere Oltchim o şansă de a genera profit rapid.
Pierderile generate în comun de către Arpechim și Oltchim vor conduce la costuri financiare imposibil de susținut şi care, prin urmare, generează riscul de lichidare a ambelor combinate şi pierderea capitalului investit.
Băncile refuză să investească instalaţii moarte. Vor controla fiecare leu să meargă în materii prime şi susținerea producției aducătoare de profit.
EU

#2012 Re: comentarii

2013-03-18 12:14

insolvent 2

#2013 Re:

2013-03-18 12:17

#2009: insolventul -

Daca-si face fiecare munca lui bine, incepand cu directorii am avea o sansa.

Daca stam de barfa si batut apa-n piua cum au facut la Pitesti 4 ani, la minciuni si jigodisme cum fac acum fostii profitori, daca intram in panica la toate zvonurile mincinoase cum fac acum fricosii vesnici si puturosii, meritam sa plecam acasa.

insolvent

#2014 Re: pentru adevarul ... nu truth - #1971 pentru alain si cei ca el

2013-03-18 12:21

#1976: un coleg nesolidar al unor colegi mizerabili - pentru adevarul ... nu truth - #1971 pentru alain si cei ca el

Ar fi bine sa-l intrebi pe dl Mandica unde a directionat  banii care nu au fost virati la CAR si pentru care i-a trimis adrea de multumire d-lui Sarpe pentru intelegere.

unu' care gandeste cu creierul din dotare naturala

#2015 Re: Re: pentru alain si cei ca el

2013-03-18 12:31

#1988: Alain - Re: pentru alain si cei ca el

Dupa capu' tau prost, de ce suntem acum in insolventa?

Arpechimist

#2016 Protest

2013-03-18 12:44

Maine venim la Valcea!
insolventul

#2017 pt arpechimist

2013-03-18 13:02

va asteptam ;vrem amanunte....
Arpechimist

#2018 Arpechimist

2013-03-18 13:06

400-450 de oameni.
insolventul

#2019 pt arpechimist

2013-03-18 13:11

serios? speram sa fie adevarat nu ca pana acum.
unul care incearca sa inteleaga economia

#2020 Re: Re: pentru alain si cei ca el

2013-03-18 14:52

#1988: Alain - Re: pentru alain si cei ca el

R: se pare ca guvernul nu a actionat pentru a imprumuta acesti bani - dar nu au treaba cu asta Cernev, Diculoiu sau Balan - sper ca esti constient de asta

Daca acum cand si-a pus in fruntea societatii oamenii pe care i-a considerat capabili sa redreseze societatea, guvernul nu a facut nimic, ce va imaginatii ca s-a intamplat in cazul managerului Roibu pe care guvernul l-a condamnat pentru neperformanta?

!

Guvernul trebuie sa ceara celor pe care i-a numit sau altor potentiali specialisti cu experienta un program de redresare. Analisti economici, financiari si specialisti in industria chimica trebuie sa valideze acest/aceste programe si sa aleaga o varianta. Guvernul trebuie sa fie convins ca varianta este viabila si sa ia decizia : salvam sau inmormantam.

Guvernul nu este banca- Corect!

Guvernul prin Ministerul de Finante discuta cu bancile si garanteaza performanta societatii.

Guvernul prin Ministerul de Finante discuta cu bancile si alte detalii financiare ( dobanzi, perioade de gratie, etc) ca sa obtina conditii favorabile , flexibile si executabile.

Decizia odata luata "negrii mititei" din Oltchim, Ministerul Economiei si Ministerul de Finante trebuiesc pusi la treaba.

SI nu in ultimul rand: majorarea de capital este imperios necesare!

Alain
Musafir

#2021 Re: comentarii

2013-03-18 15:02

#2010: si va veni o zi..... - comentarii 

 ...deci, sar peste niste chestii urate pe care le spui acolo pentru ca nu am chef pe aici de mizerii, in principiu sunt 1000% de acord cu tine; banuiesc insa ca nu ai citit cu atentie cele scrise de mine - pentru ca nu inteleg care e problema ta vis-a-vis de mine ! Am senzatia ca faci niste interpretari care nu-si au rostul.... poti sa fii mai concret?

Inteleg ca ai interpretat ca as avea ceva cu oamenii de la Designro? Doamne fereste, nici gand de asa ceva, din contra! Ca spun ca acea conducere din Design alaturi de celelalte au contribuit, legal, la capusare, asta e altceva! Adica te rog mult sa citesti cu atentie, nu mai face interpretari! Iar daca imi spui ca nu e asa, inseamna ca ai vazut alt film !

Eu am intrebat daca interlocutorul cu care schimbam replici are ceva detalii despre ce se intampla in Designro la acest moment! Asta ca sa vad daca se cunoaste background-ul mutarii doamnei Cernev de acolo! Despre asta era vorba! Si e posibil sa stiu mai multe detalii decat tine pe acest subiect - asa ca te rog sa nu-ti mai permiti sa-mi pui mie in carca asemenea afirmatii, pentru ca repet : angajatii de la Designro ca si cei de la Mentchim sunt de fapt oameni ai Oltchim - si cu asta am spus tot!

Si inca ceva: nu sunt economist - asta daca vrei sa discutam pertinent!

 

@2015 : imi e greu sa-ti raspund pt ca nu am capu' prost; ai putea cauta raspunsuri prin familia ta, adica, intreab-o pe mamica ta, sau, pe cine gasesti tu pe acolo, poate se incadreaza in cele spuse de tine;

@2020 : sunt convins ca dl Roibu a fost o victima a acestui sistem necrutator, el s-a luptat impotriva coruptiei inventata de altii, si a fost silit sa mute Oltchim peste gard, si sa se puna actionar in toate - probabil o sa aflam ca dl Roibu este chiar virgin, si nici macar amante nu a avut atatea cate s-a zvonit (asta apropos de moralitate)

 

@Arpechimu' : care este scopul miting-ului programat maine?

si va veni o zi.....

#2022 moralitate si " capusa"

2013-03-18 15:39

Treaba cu moralitatea nu ma intereseaza. Sunt de acord ca nu este moral sa ai mai multe amante (ZVONITE!) Da, dragule, asta este treaba lui personala si nu ma intereseaza.
Chestiunea cu moralitatea se pare ca in zilele noastre si in religia noastra slabeste in importanta. Catolicii sunt mai conservatori. Unii au lipici la fete. DEhhh

O societate desprinsa din alta societate, in acceptiunea ta se cheama "CAPUSE" in acceptiunea mea se cheama centru de profit. Acest lucru este valabil la PROTECTCHIM, DESIGNRO si celelalte in care Oltchim are sau a avut actiuni.
Treaba cu actionariatul este discutabila. Sa se ocupe cei in drept.
Alain

#2023 asa da :-)

2013-03-18 16:00

Eu iti spun o simpla ratiune: proiectarea, sau mentenanta facute de Designro, Mentchim, Protectchim costau, in Oltchim fiind angajatii, X - aceste cheltuieli au devenit 10X dupa externalizari, in general bani strict de la Oltchim, adica de la stat(mai putin Protectchim care, prin diverse parghii au reusit sa mai ia lucrari in exterior) - diferenta aia s-a dus in unele buzunare (dividente, salarii mari la unii, NU la angajati care au avut acelasi nivel ca si in Oltchim);

as spune sa verificati si sa vedeti ce bani luau oamenii astia de care discutam, masini la scara, benzina la discretie - sa verificati si sa vedeti unde se duceau banii Oltchim cand oamenii dormeau prin sectii ca nu aveau bani de transport;

 

adica, este centru de profit dar profit strict de la stat, cu tarife preferentiale si in buzunare preferentiale.... uite, as vrea sa-mi fac si eu o firma de genul asta.... dar na, probabil trebuie sa-mi schimb numele din buletin;

 

iar treaba asta cu moralitatea, ar trebui sa devina un reper si la noi (ca doar nu sunt americanii prosti de geaba): un om care-si tradeaza familia, joaca la mai multe capete si in afaceri; nu mai spun ca e posibil ca portretul psihic, conturat in functie de media de varsta foarte scazuta a parteneri sa fie un pic mai... aparte....


Musafir

#2024

2013-03-18 16:14

Să vedem mâine câţi ajungem la vîlcea. să vedem câti se tem de ameninţările lui Dumitru
ARPECHIM 1

#2025 VENIM LA VILCEA

2013-03-18 16:21

VENIM LA VILCEA .... SA SE CLARIFICE ODATA BALAMUCUL ASTA ...MINCIUNILE ....