Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#12926

2013-12-01 22:10

Nu fi prost ca aburul din teava si lumina din combinat sunt pe datorii asa ca vei pleca singur cand o sa ingheti si vezi cum te napadesc sobolanii ca astia nu o sa aibe bani sa mai tina nu vezi ca nu le da nimeni bani

Alege numele de user

#12927 Subiect

2013-12-01 22:11

Sa spui la tine ca eu am grije de mine nu ai tuvtraba de foaia mea ma

Musafir

#12928

2013-12-01 22:12

Foaia ta e cu somaj si la varsta ta paaaa

Musafir

#12929

2013-12-01 22:14

Macar sa iti dea astia banii la zi de restul o sa punem la zid ca locuri de munca in judet nu sint pentru mata decat de alea naspa care nu le mai poti duce


Musafir

#12930 Mişcarea sindicală şi politica

2013-12-01 22:37

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/21776-micarea-sindical-i-politica.html

http://www.viatavalcii.ro/images/2013/gabriela-bercea.jpg...


Mişcarea sindicală din România nu mai are forţă, nu mai are lipici la public, nu mai este, să zicem aşa, un ghimpe în coasta guvernanţilor, indiferent de coloratura politică a acestora. Ies în stradă, scandează lozinci, protestează, dar nu se mai întâmplă nimic. Adică, acei oameni care îşi spun guvernanţi, nu mai au frică de sindicate. De ce? Păi este foarte simplu, mişcarea sindicală este înregimentată politic. De câţiva ani încoace, lideri de sindicat au devenit în acelaşi timp şi membri de partid, unii au primit şi funcţii atât politice, cât şi administrative. Păi şi atunci cum să le mai fie frică guvernanţilor de mişcarea sindicală, când lideri de sindicat sunt la ei în ogradă?

Exemplul cel mai elocvent de la Vâlcea este Constantin Pârvu, liderul CNSLR Frăţia. A devenit membru al PSD în urmă cu câţiva ani, chipurile colaborare între sindicate şi partide, iar apoi a primit funcţie în organizaţia judeţeană şi funcţie de consilier judeţean. Pe lângă toate acestea, Constantin Pârvu are o serie de beneficii personale. A înjurat ziarişti, a vrut să-i bată, s-a infiltrat pe la toate primăriile din judeţ pentru contracte de publicitate (că este şi patron de ziar), rade tot ce înseamnă contracte de publicitate pe fonduri europene, mai ales de la consiliul Judeţean Vâlcea. Iar PSD-ul nu-i reproşează nimic, nu-l trage de mânecă, nu-l ia la întrebări.

Recent, la sfârşitul săptămânii trecute, liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, s-a înregimentat politic. La PDL. A primit funcţie în partid, este vicepreşedinte. Poate va urma să fie pus şi pe listă la viitoarele alegeri. Deci, încă un lider de sindicat a intrat în politică. Nu avem nimic cu Mihai Diculoiu, cum nu am avea nici cu Constantin Pârvu dacă n-ar sări calul în beneficii personale, însă, ideea de mişcarea sindicală nu trebuie să aibă de-a face cu politicul. Cu prietenie şi respect îi transmitem şi deputatului PSD Constantin Rădulescu că, înainte de a critica intrarea lui Mihai Diculoiu în politică, ar trebui să se uite în propria ogradă, acolo unde un lider de sindicat îşi face de cap de ani de zile. Nu poţi să arunci cu piatra, atunci când eşti şi tu vinovat că ai girat astfel de oameni. Însă, suntem de acord cu deputatul că Mihai Diculoiu n-ar fi trebuit să facă pasul pe care l-a făcut. Sindicatul trebuie să reprezinte masa mare de salariaţi şi să o ferească de abuzurile politicienilor aflaţi vremelnic pe funcţii, nu să se pună cu aceştia la masa bucatelor. Gabriela Bercea


Musafir

#12931 Mihai Diculoiu a fost ales vicepreşedinte la PDL Vâlcea

2013-12-01 22:42

http://www.voceavalcii.ro/2013120118534/Mihai-Diculoiu-a-fost-ales-vicepresedinte-la-PDL-Valcea.html

 

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/c82dfbd432ac1b4c036cda5a078002cc_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Sindicalistul a făcut trecerea de la munca sindicală la activismul politic

Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim, a fost ales vicepreşedinte al PDL Vâlcea, cu ocazia alegerii unei conduceri a PDL Vâlcea. Alegerea unei cariere în politică pe partea dreaptă a eşicherului politic vâlcean, la PDL, sindicalistul o justifică prin dorinţa sa de a se salva combinatul chimic. Diculoiu susţine că politician fiind va putea să facă presiuni mai mari asupra guvernului USL pentru salvarea combinatului vâlcean. "Nu e întâmplătoare înscrierea mea în PDL Vâlcea având în vedere colaborarea bună cu Adrian Videanu legată de revigorarea activităţii combinatului chimic Oltchim şi susţinerea acordată domnului Romeo Rădulescu la alegerile din 2010. Mi-am depus candidatura la funcţia de vicepreşedinte în ideea că putem sensibiliza mai mult USL în rezolvarea problemelor la Oltchim. Sunt membru PDL din data de 25 noiembrie", a declarat Mihai Diculoiu.

Mihai Diculoiu susţine că nu există incompatibilitate între sindicat şi politică şi că este convins că pe cei aprox. 1000 de oameni de la Sindicatul Liber Oltchim nu-i deranjează că liderul lor s-a înregimentat politic. „Din punctul meu de vedere cred că nu au altceva de spus decât că este un lucru bun, căutăm prin această modalitate, la nivelul PDL, să reluăm strategia de revigorare a Oltchimului şi atunci îi vom determina pe guvernanţi să găsească înm timp cât mai scurt o soluţie pentru rezolvarea problemelor de la Oltchim", a mai spus liderul sindical.


Musafir

#12932 Noile căpuşe ale Combinatului Oltchim

2013-12-01 22:46

http://www.indiscret.ro/articol-noile-capuse-ale-combinatului-oltchim

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/img_cover_2603.jpg...

„Restructurarea“, după Piperea şi Bălan: 21 de directori cu salarii de câte 10.000 lei

În peisajul dezolant al insolvenţei de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, combinat care funcţionează la circa 15% din capacitatea de producţie, au apărut, bine-mersi, 21 de directori. Majoritatea au salarii care ating sau depăşesc 10.000 lei, maşini la scară, secretare, fond de protocol şi alte beneficii ale funcţiei.
de Marielena Popa

În politica lor de reducere a cheltuielilor de la Oltchim, administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Nicolae Bălan, care lunar primesc împreună 100.000 de euro pentru relansarea acestei companii, au admis, în mod revoltător, ca o parte semnificativă din cei 21 de directori să fie angajaţi pe criterii politice.



Combinatul, plin de şefime

12 directori de divizie, şase directori de direcţie, un director general adjunct tehnic producţie, un director general adjunct operaţiuni şi directorul general. Aceasta este organigrama stufoasă a conducerii combinatului muribund, care, înainte de a intra în comă, nu avea mai mult de 14 directori. La recenta vizită la această companie a ministrului economiei, Andrei Gerea, Sindicatul Liber Oltchim i-a cerut printr-un memoriu să stopeze desfrâul: “Vă solicităm reducerea de directori de la 21 la maximum opt. Directorii să nu mai aibă la dispoziţie autoturisme proprietate Oltchim (este de neconceput, de exemplu, ca directorul de la resurse umane să aibă la dispoziţie autoturism pentru navetă)”, se arată în memoriu.



Cinci privilegiaţi politici în funcţii mari

Printre căpuşele politice ale insolventei Oltchim se află şi Spiru Ciobescu Laurenţiu Armand, uns, recent, director general adjunct operaţiuni al Oltchim. Acesta deţine, în conducerea companiei, funcţia a doua, după directorul general, alături de directorul general adjunct tehnic producţie. Ce l-a recomandat pe Ciobescu la o funcţie atât de mare în Oltchim? Probabil vocea şi talentul său din campania electorală a liberalilor, în niciun caz experienţa în domeniul petrochimiei, deoarece până nu demult Ciobescu a lucrat la firma SC Magic Tic-Tac SRL din Râmnicu Vâlcea, al cărei obiect de activitate este comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun. La Oltchim, Spiru Ciobescu Laurenţiu Armand nu o duce bine singur, ci alături de consoartă, Felicia Spiru Ciobescu, angajată tot graţie talentului politic în funcţia de şef divizie financiară, cu cinci oameni în subordine. Printre paraşutaţii politici ai PNL se mai află şi Mardare D. Dana Maria, pe funcţia de director resurse umane, care se bucură de un regim privilegiat: face naveta la serviciu cu maşina Oltchim. Panoplia directoriadei politice este completată de Marius Giuran, director divizie achiziţii, asociat şi acţionar la mai multe societăţi comerciale, dar şi la Fondul Proprietatea, precum şi de Mihai C. Munteanu, director comercial din al cărui CV se poate reţine doar funcţia de director executiv la Asociaţia Uniunea Naţională a Mediatorilor. Numai bun pentru funcţia de director comercial! Potrivit unor surse, artizanul câtorva angajări politice ar fi conducerea PNL Vâlcea. Aceleaşi surse afirmă că, în înţelegerile părţilor, o cotă anume din banii încasaţi de la Oltchim ar ajunge în conturile partidului.



Muncitorimea - trei luni restanţe la salarii

În contrast, cei 2.339 de angajaţi care vin zilnic la serviciu şi nu au nicio vină că la Oltchim se lucrează la 15-20 % din capacitate, nu şi-au luat salariile de trei luni. De asemenea, cei concediaţi au de încasat banii aferenţi concediilor de odihnă, care totalizează 1.600.000 lei. După ce a promis că le va da banii în septembrie, Gheorghe Piperea s-a răzgândit: cei concediaţi îşi vor primi aceste drepturi eşalonat, din februarie până în iunie anul viitor. Oare, cei 21 de directori care conduc “eficient” Oltchimul, au restanţe la salarii?



Două companii din China au semnat o scrisoare de intenţie cu administratorii judiciari ai Oltchim

„Prin această scrisoare de intenţie, garantăm companiilor chineze un tratament nediscriminatoriu la participarea la procesul de vânzare a Oltchim, precum şi respectarea tuturor angajamentelor europene. Pentru noi este un lucru foarte bun că mai există încă un consorţiu interesat de Oltchim. Există un interes major pentru Oltchim, care sper să se concretizeze în cât mai multe oferte”, a declarat luni într-o conferinţă de presă ministrul economiei, Andrei Gerea, potrivit Mediafax. Aceste firme sunt BAOTA Petrochemical Group si JUNLUN Petroleum Co. Ltd. La conferinţă nu au participat şi reprezentanţii companiilor chineze. Gherea a spus că va fi un proces transparent şi concurenţial, iar Ministerul Economiei este “optimist şi încrezător” şi aşteaptă “cu emoţie” să deschidă ofertele. Întrebat dacă solicitarea de transparenţă şi de tratament nediscriminatoriu a reprezentat o cerinţă a companiilor chineze sau a venit din partea Ministerului Economiei, Gerea a afirmat: “Ne-am întâlnit undeva la mijloc”. “Scrisoarea de intenţie este, dacă vreţi, un gest simbolic, dar cu o încărcătură foarte mare”, a mai spus ministrul. Statul, care deţine prin Ministerul Economiei 54,7% din acţiunile Oltchim, a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza combinatul chimic. Oltchim a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an. Vânzarea Oltchim este programată pentru luna februarie a anului viitor, iar ofertele angajante vor putea fi depuse până la 17 ianuarie.

 

 


Musafir

#12933 Oltchim încearcă să supravieţuiască, sindicalistul Diculoiu a intrat în PDL!

2013-12-01 22:58

http://www.curierul.ro/index.php?/economie/oltchim-incearc-s-supravieuiasc-sindicalistul-diculoiu-a-intrat-in-pdl.html

http://www.curierul.ro/images/stories/Ziar/Persoane/diculoiu_mihai3.jpg...

• soarta combinatului se leagă de „Planul de reorganizare” ce va fi prezentat în această dimineaţă • liderul de sindicat a devenit vicepreşedinte al PDL

2 decembrie 2013 poate rămâne o dată foarte importantă în viitorul platformei chimice, zi în care creditorii combinatului sunt convocaţi să aprobe evaluarea societăţii, dar şi înfiinţarea „Oltchim 2” (societate tip special „purpose vehicle”, curăţată de datorii şi strategia de selecţie pentru investitori). Astfel, se va întruni Adunarea Generală a Creditorilor, urmând a se vor aproba şi criteriile de preselecţie ale investitorilor şi graficul de depunere a ofertelor angajante. Aşa după cum v-am anunţat deja, administratorii au propus ca 17 ianuarie să fie termenul limită de depunere a ofertelor angajante pentru combinat.
În acest timp, liderul de sindicat Mihai Diculoiu a ales intrarea în politică; spre surprinderea multora, care-l vedeau ca un apropiat al PSD, sindicalistul de la Oltchim a ales PDL! Şi nu oricum: Diculoiu a devenit vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PDL, urmând a se ocupa de „Departamentul pentru politici sociale, relaţii cu sindicatele, patronatele, orga­ni­zaţiile neguvernamentale şi grupuri de cetăţeni”. Sindicalis­tul pune intrarea sa în acest partid pe seama colaborării bune cu fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu!?! „Nu e întâmplătoare înscrierea mea în PDL Vâlcea, având în vedere colaborarea bună cu Adrian Videanu legată de revigorarea activităţii combinatului chimic Oltchim şi susţinerea acordată domnului Romeo Rădulescu la alegerile din 2010. Mi-am depus candidatura la funcţia de vicepreşedinte în ideea că putem sensibiliza mai mult USL în rezolvarea problemelor la Oltchim. Sunt membru PDL din data de 25 noiembrie”, a declarat Diculoiu. În acest timp, însă, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea a organizat deja prima licitaţie publică pentru vânzarea bunurilor imobile ce aparţin debitorului „Sindicatul Liber din Oltchim”, condus de Diculoiu.

happyspace

#12934 Re: Re: Re: Re: Nu sunt jocuri sunt fapte!

2013-12-01 23:02

#12877: - Re: Re: Re: Nu sunt jocuri sunt fapte!

Dupa parerea mea nu mai poate fi salvat, jocurile sunt prea mari!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-12-01 23:06



Musafir

#12936

2013-12-02 05:47

Banii, ba!!!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-12-02 08:37



Musafir

#12938 Angajaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea reiau protestele. Nu au fost plătiţi de aproape trei luni

2013-12-02 08:47

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Social/Protest+Angajati+Combinat+Oltchim+Ramnicu+Valcea+neplata+salarii

Digi24.ro
02.12.2013 06:16


http://www.digi24.ro/onedb/picture%28width=570%29/529c091495f9cfdf59000003...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Angajaţii Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea reiau protestele luni dimineaţă, după ce nu şi-au mai primit salariile de aproape trei luni. De la ora 8, oamenii pichetează pavilionului central al combinatului.

Până acum, singura soluţie pentru plata salariilor a fost concedierea în masă. În luna iunie, aproape 1000 de salariaţi au fost disponibilizaţi.

În prezent, combinatul ar avea nevoie de 15 milioane de euro pentru redeschiderea unei secţii de producţie, dar nici o bancă nu vrea să acorde acest împrumut.

Oltchim a intrat în insolvenţă în luna ianuarie a acestui an, după o incercare de privatizare eşuată. Până acum, consorţiul rus Oil Gas Trade s-a arătat interesat de preluarea combinatului.

Oltchim funcţionează acum la un sfert din capacitate, iar vânzarea sa este programată pentru luna februarie 2014.

La începutul lunii trecute, într-o vizită făcută la combinat, ministrul Economiei, Andrei Gerea, aprecia că situaţia întreprinderii ar fi stabilă: „Aş descrie-o ca stabilă, lucru foarte important pentru noi, cu perspective de îmbunătăţire nu foarte mari din punct de vedere al reducerii pierderilor lunare, dar cu aprovizionare asigurată, cu contracte asigurate”, a spus ministrul.

Reprezentanţii Oltchim anunţau de asemenea că în perioada august - octombrie, combinatul a avut o cifră de afaceri constantă, ajungând la un grad de utilizare a capacităţii de producţie de 24%, iar la acest nivel a reuşit contractarea producţiei pentru întreg anul 2014. „Este foarte clar că avem contractată toată producţia. Deci, practic, la momentul respectiv, în actualele condiţii avem practic beneficiari ai produselor noastre. Bineînţeles că ne dorim o creştere a acestei capacităţi”, preciza Marius Pârvu, director de vânzări.

O nouă încercare: calendarul privatizării

Corneliu Cernev, liderul de sindicat, a trasat cu aceeaşi ocazie agenda privatizării: „Oferte angajante pentru Oltchim din partea investitorilor – 17 ianuarie 2014, deschiderea ofertelor – 20 ianuarie, şi selectarea ofertantului pe 23 ianuarie, urmând ca pe 31 ianuarie să depună planul de reorganizare judiciară şi în februarie să avem aprobarea planului de reorganizare.”


Musafir

#12939 Protest spontan la Oltchim. Angajaţii îşi cer salariile restante de 3 luni

2013-12-02 08:50

http://www.realitatea.net/protest-spontan-la-oltchim-angajatii-isi-cer-salariile-restante-de-3-luni_1329798.html

Protest spontan la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Angajaţii au ieşit în curtea combinatului pentru a-şi cere salariile restante de trei luni, informează Realitatea TV. Doi angajaţi au intrat în greva foamei.

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201310/w728/15_oltchim_lin_05_ae7f24...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Protest spontan la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Angajaţii au ieşit în curtea combinatului pentru a-şi cere salariile restante de trei luni.

Doi dintre angajaţi au intrat deja în greva foamei. Oamenii spun că vor protesta până când salariilor de pe luna septembrie le vor fi plătite. Angajaţii spun că salariile le vor fi diminuate din ianuarie cu 20%.

Combinatul Oltchim va fi scos din nou la privatizare anul viitor, în luna ianuarie. Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a mers la mijlocul lunii noiembrie la Râmnicu Vâlcea pentru a le spune oamenilor care sunt paşii negocierii cu eventualii investitori.

Autorităţile vor să vândă la pachet cu Oltchim şi Divizia Petrochimică Bradu din Argeş.

Data depunerii ofertelor pentru privatizarea Oltchim este 17 ianuarie 2014, iar cea a dechiderii ofertelor este 20 ianuarie, a anunţat ministrul Economiei.

Pe 23 ianuarie va fi supraofertarea, selectarea investitorului şi a ofertei sale în baza căreia va fi întocmit planul de reorganizare şi programul de plată a creanţelor.

Andrei Gerea a promis că nu se vor mai face concedieri în combinat până în ianuarie. Sindicaliştii nu par însă convinşi de optimismul ministrului, transmite Realitatea TV.



Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/protest-spontan-la-oltchim-angajatii-isi-cer-salariile-restante-de-3-luni_1329798.html#ixzz2mJ0qV6pP
Follow us: @realitatea on Twitter

arpechim

#12940 Re:

2013-12-02 08:50

#12937: GOGU OLOGU -

Astia suntem, stam cu curul bine lipit de caloriferele electrice. fiindca ne e frica sa nu se supere parvu chiorete pe noi.


Musafir

#12941 Zece angajaţi de la Combinatul Oltchim au intrat în greva foamei

2013-12-02 08:52

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/zece-angajati-de-la-combinatul-oltchim-au-intrat-in-greva-foamei-319438.html

http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_447_x_340/2013/12/02//330088-oltchi...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zece angajaţi ai Oltchim au intrat în greva foamei, luni dimineaţă, transmite B1 TV.

Oamenii sunt nemultumiţi că nu şi-au primit salariile de trei luni.

Ei spun că vor rămâne în greva foamei până când premierul Victor Ponta va vorbi cu ei.

Oltchim a avut în luna septembrie cele mai bune rezultate din acest an, întrucât cifra de afaceri s-a dublat la 11,43 milioane de euro, faţă de perioada similară a anului trecut.


Musafir

#12942 Vâlcea: Protest sindical la Oltchim

2013-12-02 08:53

http://www1.agerpres.ro/social/2013/12/02/valcea-protest-sindical-la-oltchim-09-37-06

Aproximativ 150 de salariați ai Oltchim au protestat luni în fața sediului companiei solicitând o informare cu privire la modul cum se vor acorda salariile pe luna decembrie.

http://www1.agerpres.ro/agerpres/imageResize?path=http%3A%2F%2Fwww.agerpres.ro%2...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: AGERPRES ARHIVA / GEORGE ONEA

"Sunt oameni nemulțumiți de lipsa dialogului dintre conducere și salariați și de faptul că nu știu ce se va întâmpla începând de azi cu soarta combinatului. Oamenii vor să știe și cum se vor acorda salariile pe luna decembrie. Este și un mod poate de a face conducerea și toți factorii care se vor întâlni azi să gândească coerent strategiile care se vor lua. Este o zi importantă și deci toată lumea așteaptă după mai bine de un an o direcție", a declarat pentru AGERPRES liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

Zece salariați intenționează chiar să recurgă la grevă foamei.

Potrivit lui Corneliu Cernev, tot luni, de la ora 14,00, va începe Adunarea Generală a Creditorilor în care va fi supus planul de organizare al combinatului, plan în urma căruia ar trebui să se înființeze Oltchim SPV sau Oltchim II, activ ce va fi scos la privatizare. AGERPRES (AS — autor: Liviu Popescu, editor: Ștefan Gabrea)


Musafir

#12943 Protest la combinatul Oltchim

2013-12-02 08:55

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/protest-la-combinatul-oltchim-189467.html

Aproximativ 150 de salariaţi ai Oltchim au protestat astăzi în faţa sediului companiei solicitând o informare cu privire la modul cum se vor acorda salariile pe luna decembrie, informează Agerpres.

http://www.capital.ro/typo3temp/pics/oltchim_03_693c6a29ff_1a2990e957.jpg...


'Sunt oameni nemulţumiţi de lipsa dialogului dintre conducere şi salariaţi şi de faptul că nu ştiu ce se va întâmpla începând de azi cu soarta combinatului. Oamenii vor să ştie şi cum se vor acorda salariile pe luna decembrie. Este şi un mod poate de a face conducerea şi toţi factorii care se vor întâlni azi să gândească coerent strategiile care se vor lua. Este o zi importantă şi deci toată lumea aşteaptă după mai bine de un an o direcţie', a declarat liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev, citat de Agerpres.


Zece salariaţi intenţionează chiar să recurgă la grevă foamei.

Potrivit lui Corneliu Cernev, tot luni, de la ora 14,00, va începe Adunarea Generală a Creditorilor în care va fi supus planul de organizare al combinatului, plan în urma căruia ar trebui să se înfiinţeze Oltchim SPV sau Oltchim II, activ ce va fi scos la privatizare.

Potrivit ministrului economiei, Andrei Gerea, Oltchim are nevoie de un credit de 15 milioane de euro pentru a redeschide o secţie şi a reveni pe break-even (n.r. - a atinge pragul de rentabilitate), însă nicio bancă nu vrea să-i acorde acest împrumut.

”Toată lumea vrea să finanţele companii cu profituri grase, cu cifră de afaceri de milioane, indicatori super, dar, iertaţi-mă, acele companii nu au nevoie de finanţare. Situaţia în care se află acum singurul combinat petrochimic din România este jenantă. Lucrează la 25% din capacitate şi a ajuns să se roage încoace şi-ncolo pentru 15 milioane de euro”, a declarat, vineri, Andrei Gerea.

Chinezii, interesați de Oltchim

În urmă cu o săptămână, ministrul economiei, administratorii judiciari ai Oltchim şi preşedinţii companiilor chineze Baota Petrochemical Group, Hengchao Sun şi Junlun Petroleum Co. Ltd, Changqing Xie au semnat o scrisoare de intenţie vizând participarea la procesul de privatizare a combinatului.

Documentul a fost semnat la cererea reprezentanţilor companiilor chineze, urmând ca, după o analiză mai amănunţită, aceştia să decidă dacă vor depune sau nu oferte pentru Oltchim.

Conform calendarului prezentat de şeful de la Economie, până pe 2 decembrie 2013, se are în vedere finalizarea acordului creditorilor, urmând ca strategia de selecţie a investitorului să fie gata în perioada 15 - 20 februarie 2014.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Economiei, 17 ianuarie 2014 va fi data limită pentru depunerea ofertelor pentru Oltchim.

''Ne dorim la Oltchim un cumpărător capabil să opereze în cele mai bune condiţii, să păstreze salariaţii şi să dezvolte afacerea, repoziţionând combinatul pe piaţa petrochimiei europene', a adăugat Andrei Gerea.

GOGU OLOGU
Musafir

#12944 Re: Re:

2013-12-02 08:55

 

#12940: arpechim - Re:

...si va lasa fara servici,ca fara bani deja va lasat.Deci servici=leneveala,ca de bani nu poate fi vorba.Urata stare. :)

 


#12942: - Vâlcea: Protest sindical la Oltchim

Presa dezinformata.Lumea e pe cont propriu...s-au cam saturat de tot.Si de  Cernev care se da liderul miscarii de azi....marsh cu tzambalu de acolo ca nu de muzica avem nevoie....


Musafir

#12945 Zece angajați de la Combinatul Oltchim au intrat în greva foamei

2013-12-02 08:56

http://www.b1.ro/stiri/eveniment/zece-angaja-i-de-la-combinatul-oltchim-au-intrat-in-greva-foamei-70696.html

Zece angajați ai Oltchim au intrat în greva foamei, luni dimineață, la ieșirea din tura de noapte.

http://www.b1.ro/thumbs/big/2013/12/02/zece-angaja-i-de-la-combinatul-oltchim-au...

 

 

 

 

 

 

 


Oamenii sunt nemultumiți că nu și-au primit salariile de trei luni.

Ei spun că vor rămâne în greva foamei până când premierul Victor Ponta va vorbi cu ei.

Oltchim a avut în luna septembrie cele mai bune rezultate din acest an, întrucât cifra de afaceri s-a dublat la 11,43 milioane de euro, faţă de perioada similară a anului trecut.

Combinatul chimic a raportat pentru septembrie anul trecut o cifră de afaceri de 5,6 milioane de euro.

Gradul de utilizare a capacităţii de producţie a urcat la 24% în septembrie, de la o medie de 22% în lunile anterioare.

Oltchim a încheiat primele nouă luni cu afaceri de 81,54 milioane de euro şi pierderi 136 milioane de euro.


Musafir

#12946 Vâlcea: Protest sindical la Oltchim. Zece salariati ameninta cu greva foamei

2013-12-02 08:59

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-16115327-vlcea-protest-sindical-oltchim-zece-salariati-ameninta-greva-foamei.htm

Aproximativ 150 de salariati ai Oltchim au protestat luni in fata sediului companiei solicitand o informare cu privire la modul cum se vor acorda salariile pe luna decembrie, informeaza Agerpres. Zece salariati au precizat ca intentioneaza sa recurga la greva foamei.

"Sunt oameni nemultumiti de lipsa dialogului dintre conducere si salariati si de faptul ca nu stiu ce se va intampla incepand de azi cu soarta combinatului. Oamenii vor sa stie si cum se vor acorda salariile pe luna decembrie. Este si un mod poate de a face conducerea si toti factorii care se vor intalni azi sa gandeasca coerent strategiile care se vor lua. Este o zi importanta si deci toata lumea asteapta dupa mai bine de un an o directie", a declarat liderul sindicatului Victoria, Corneliu Cernev.

Potrivit lui Corneliu Cernev, tot luni, de la ora 14:00, va incepe Adunarea Generala a Creditorilor in care va fi supus planul de organizare al combinatului, plan in urma caruia ar trebui sa se infiinteze Oltchim SPV sau Oltchim II, activ ce va fi scos la privatizare.

Musafir

#12947 Proteste la Oltchim: Angajaţii cer salariile restante şi schimbarea directorilor

2013-12-02 09:02

http://www.mediafax.ro/social/proteste-la-oltchim-angajatii-cer-salariile-restante-si-schimbarea-directorilor-11734331

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/1/1688/11734331/1/oltchim-combinat-s...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aproximativ o sută de salariaţi ai combinatului Oltchim din Râmnicu Vâlcea participă, luni, la un protest spontan, oamenii ieşind în curtea combinatului şi cerând salariile restante pe două luni şi jumătate şi schimbarea directorilor despre care afirmă că sunt "puşi politic în funcţii".

Potrivit liderului filialei Cartel Alfa din judeţul Vâlcea, Ion Vâncea, aproximativ o sută de salariaţi ai combinatului Oltchim, membri ai unuia dintre sindicatele care apără drepturile angajaţilor combinatului, au declanşat un protest spontan, luni, solicitând plata salariilor restante şi "schimbarea directorilor care sunt puşi politic în funcţii".

Cornel Cernev, liderul sindicatului "Victoria" din cadrul Oltchim - sindicat ai cărui membri participă la protest -, a declarat că angajaţii combinatului au de recuperat salariile pentru două luni şi jumătate şi nimeni nu le spune când vor primi banii.

"Avem de recuperat salarii restante pe două luni şi jumătate. Nu avem nicio comunicare din partea conducerii sau a administratorului judiciar despre cum vor fi eşalonate aceste restanţe, când le vom primi şi nimeni nu ne spune nimic despre banii pe care ar urma să-i primim pe decembrie", a spus Cornel Cernev.

El a precizat că salariaţii au cerut directorului combinatului "o discuţie cu sindicaliştii, în prezenţa presei", însă directorul nu ar fi fost de acord cu o astfel de discuţie la care să asiste şi jurnaliştii.

Liderul sindicatului "Victoria" din Oltchim a spus că unii dintre participanţii la protestul spontan de luni intenţionează să intre în greva foamei, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei lor.

Cornel Cernev a mai spus că în urma acestui protest activitatea combinatului nu a fost oprită, în unele secţii angajaţii continuând să muncească.

Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) este în situaţia jenantă de a se ruga de finanţatori să îi dea un credit de 15 milioane euro pentru redeschiderea unei secţii de producţie, dar nicio bancă nu vrea să împrumute combinatul, declara, vineri, ministrul Economiei, Andrei Gerea.

Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim, şi a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza combinatul chimic.

O nouă încercare de vânzare a Oltchim este programată pentru luna februarie a anului viitor, ofertele angajante putând fi depuse până la 17 ianuarie.

Administratorii judiciari ai Oltchim au semnat săptămâna trecută o scrisoare de intenţie cu două companii din China, Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum, interesate să participe la privatizarea societăţii din Râmnicu Vâlcea.

Oltchim a raportat pentru primele nouă luni pierderi de 172,74 milioane lei, cu 44% mai reduse decât cele consemnate în aceeaşi perioadă din 2012, la afaceri în scădere la jumătate, la 359,48 milioane lei.


Musafir

#12948 Re: Zece angajați de la Combinatul Oltchim au intrat în greva foamei

2013-12-02 09:05

#12945: - Zece angajați de la Combinatul Oltchim au intrat în greva foamei

El e ştab
Petru-Ioan Gârda
Parodie după El Zorab de George Coşbuc

La Ponta vine un chinez,
C-un singur gând, c-un singur crez:
- Sunt, Ponta, neam cu Jiang Zemin
Şi tocmai din Beijing eu vin
Aci, să te salvez.

Românii tăi de foame mor,
E vai de neamu’ mamii lor;
Şi de furat îndelungat,
Bugetului voi i-aţi secat
Al banilor izvor!

-Ai mei pierduţi sunt, Li, cam toţi:
O ducem bine câţiva hoţi,
În rest poporul e sărac,
Dă-mi bani, dacă-l găseşti pe plac,
Dă-mi numai cât socoţi!

- Uun miliard, pe loc, primeşti?
- O, Li, aşa de darnic eşti?
- Mai mult de-atât e visul meu!
- Ah, să-ţi întoarcă Dumnezeu,
Atât cât investeşti!

- Românii, Ponta, sunt puţini,
Şi sunt cam leneşi, cam blajini -
De-acum, de-acum vor fi scăpaţi,
De-acum vor fi şi ei bogaţi,
Cu bani de la străini!

Vor huzuri în ţuici şi fum,
Vor sta la bârfe lângă drum,
Cămara lor se va-ntrema,
Şi vor avea şi ei ce da
Copiilor de-acum!

Se-nclină Ponta până jos,
Gândind la marele colos;
Se face-n grabă un contract
Şi Li semnează pe-acel act
Şi Ponta, bucuros.

El ia contractul cu mult foc,
Şi pleacă, beat de-atât noroc,
Şi-aleargă dus de-un singur gând,
Să-şi ia nevasta, tremurând,
S-o strângă de mijloc.

O, Daci, soţioara mea,
De-acuma nu te-or înjura
Calici la fiecare pas
Şi nici lozinci de bun rămas
El nu vor mai striga!

Pe Victoraş al tău cel bun
Îl vei vedea din nou, nebun,
Trecând ca şoimul cel uşor
La vreun raliu, mergând în zbor
Şi-i vei pofti: Drum bun!

Plecă şi Li şi-n câţiva ani
Veniră şi chinezi şi bani,
Făcură drumuri de transport
Şi piste de aeroport
Şi case la ţărani.

Veni chinez după chinez,
Făceau plantaţii de orez,
Şi sate mari, în stilul lor,
Şi chiar oraşe-ntregi, să mor,
Chiar nu exagerez!

Şi-ncet, încet ne-am colorat
În galben pal, în galben plat,
Şi peste tot vedeai copii,
Cu perii ţepeni şi negrii
Şi ochiul înclinat!

La noi acuma Lina-i Lei
Şi Luminiţa e Limei,
Ion e Huan, Mihai e Ming
Vasile-i Wan şi Linu-i Ling
Şi Mihnea e Mingmei.

Şi nu mai vine Moş Crăciun,
Bătrânu-acela blând şi bun
Şi nu auzi colindători,
Copile mândre şi feciori
În seara de Ajun!

Şi n-auzi doine din caval,
Strigări n-auzi din deal în deal,
Nu vezi pe scene căluşari
Cu tricolor şi cu iţari,
Nici nai şi nici ţambal!

Se bea de-acuma maotai
În loc de ţuică. Să mă tai
De mă ating de vinul lor!
De Murfatlar îmi este dor
Şi nu vreau niciun ceai!

Văzu şi Ponta ce-a făcut
Şi sta adesea abătut;
De-acum era bărbat matur
Şi când vedea ce e în jur
Simţea un junghi acut.

-Ah, Doamne, cât mă ruşinez,
Cât plâng, cât sufăr şi oftez:
De-acum, poporul meu român
Pe ţară nu mai e stăpân,
Stăpân e cel chinez!

Strămoşii mă vor blestema:
Tu ce-ai făcut cu ţara ta?
Umpută-i toată de chinezi,
Pe unde mergi doar galbeni vezi
Şi nu vor mai pleca!

Ia Ponta primul charter şi
Se duce-n China, drept la Li,
Şi pe un ton politicos,
Dar, oarecum, de sus în jos,
Începe a-i grăi:

-Să-ţi iei chinezii înapoi,
Ne-am săturat de-acum de voi,
Eram un vechi popor creştin,
Iar azi la Budha se închin’
O parte dintre noi!

Ah, Li, pentru poporul meu
L-am renegat pe Dumnezeu -
Ai inimă! Tu poţi să ai
Chinezilor pământ să dai,
Pe unde vrei, dar eu?

Să plece-aşa cum au venit,
Contractul l-am îndeplinit!
Veţi mai găsi un stat sărac,
Şi-un prim-ministru prostănac
Şi tânăr aiurit!

Se-ncruntă Li: - Tu eşti nebun?
Tu vrei acuma să le spun
Să plece-n grabă? Chiar aşa?
Tu crezi că ei s-ar aştepta
Pe drumuri iar să-i pun?

O, Ponta, te-ai trezit târziu,
Acolo, după câte ştiu,
De-acum, suntem majoritari...
De nu îţi place, să te cari
La poli sau în pustiu!

Musafir

#12949 Noi proteste la Oltchim. Mai mulţi salariaţi vor să intre în greva foamei

2013-12-02 09:05

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/noi-proteste-oltchim-mai-salariati-vor-greva-foamei-1_529b4b99c7b855ff565ef72c/index.html

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/04/12/5167f1b5053c7dd83fff3ff...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Angajaţii Oltchim au reluat protestele în această dimineaţă. Nemulţumiţi că nu au găsit înţelegere la conducerea societăţii privind plata salariilor restante, o parte din salariaţi şi-au întrerupt activitatea şi au ieşit în faţa pavilionului administrativ. Până la această oră, 20 de angajaţi şi-au anunţat intenţia de a intra în greva foamei.

Angajaţii Oltchim au primit în luna noiembrie lichidarea aferentă lunii august şi, la data de 10 decembrie, ar trebui să primească avansul pentru septembrie. Pentru că au împrumuturi la Casa de Ajutor Reciproc (CAR), multor salariaţi ai combinatului Oltchim li se reţine tot avansul, aşa că oamenii cer plata integrală a salariului pentru munca prestată în septembrie. „Avem de primit bani inclusiv pe luna septembrie şi avansul pe ianuarie 2013. Ni s-a spus că se rezolvă, dar am aşteptat degeaba. Avem rate la bănci, împrumuturi la CAR şi din avans nu mai rămânem cu mare lucru, că ni-l reţine direct CAR-ul”, spune Liviu Mitulescu, unul dintre angajaţii Oltchim. Sindicaliştii au încercat să discute cu reprezentanţii societăţii astfel încât muncitorii să primească mai mulţi bani înainte de sărbători. “ Problema e că nu există un dialog, să vedem cum se poate face plata eşalonată a salariilor restante. Am avut o discuţie cu persoane din conducerea societăţii şi am solicitat ca o parte din restanţele salariale să fie achitate în decembrie. Nu am primit niciun răspuns de la conducere aşa că am decis să reluăm protestele”, declară Corneliu Cernev, liderul Sindicatului “Victoria Oltchim”. În combinat s-au făcut încă de ieri liste cu cei care vor să recurgă la un protest extrem iar 20 de salariaţi şi-au manifestat intenţia de a intra în greva foamei. Printre aceştia se numără şi Nicolae Vasilescu, singurul întreţinător al familiei sale. De când nu se mai plătesc salariile la timp, Nicolae nu ştie cum să mai facă rost de bani pentru a le cumpăra pâine celor trei copii. “Eu vreau să intru în greva foamei pentru copiii mei. Poate aşa îi convingem pe cei din conducerea societăţii să ne dea tot salariul pentru septembrie înainte de Crăciun, să avem ce le pune pe masă copiilor. Vreau să-I aduc în faţa combinatului şi pe ei, pe copii”, spune Nicolae Vasilescu. Combinatul Oltchim a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013 şi va fi scos la privatizare, pentru a doua oară, la începutul anului viitor. Astăzi, la Bucureşti, are loc adunarea creditorilor la care vor participa şi reprezentanţii companiilor interesate să cumpere colosul industrial din Vâlcea. Până în prezent, de Oltchim sunt interesate companiile Oil Gas Trade, PCC şi fondul de investiţii Fortissimo, dar şi omul de afaceri Ştefan Vuza, cel care deţine Chimcomplex Borzeşti.

Citeste mai mult: adev.ro/mx63lt


Musafir

#12950 Re: Noi proteste la Oltchim. Mai mulţi salariaţi vor să intre în greva foamei

2013-12-02 09:08

#12949: - Noi proteste la Oltchim. Mai mulţi salariaţi vor să intre în greva foamei

El e ştab
Petru-Ioan Gârda
Parodie după El Zorab de George Coşbuc

La Ponta vine un chinez,
C-un singur gând, c-un singur crez:
- Sunt, Ponta, neam cu Jiang Zemin
Şi tocmai din Beijing eu vin
Aci, să te salvez.

Românii tăi de foame mor,
E vai de neamu’ mamii lor;
Şi de furat îndelungat,
Bugetului voi i-aţi secat
Al banilor izvor!

-Ai mei pierduţi sunt, Li, cam toţi:
O ducem bine câţiva hoţi,
În rest poporul e sărac,
Dă-mi bani, dacă-l găseşti pe plac,
Dă-mi numai cât socoţi!

- Uun miliard, pe loc, primeşti?
- O, Li, aşa de darnic eşti?
- Mai mult de-atât e visul meu!
- Ah, să-ţi întoarcă Dumnezeu,
Atât cât investeşti!

- Românii, Ponta, sunt puţini,
Şi sunt cam leneşi, cam blajini -
De-acum, de-acum vor fi scăpaţi,
De-acum vor fi şi ei bogaţi,
Cu bani de la străini!

Vor huzuri în ţuici şi fum,
Vor sta la bârfe lângă drum,
Cămara lor se va-ntrema,
Şi vor avea şi ei ce da
Copiilor de-acum!

Se-nclină Ponta până jos,
Gândind la marele colos;
Se face-n grabă un contract
Şi Li semnează pe-acel act
Şi Ponta, bucuros.

El ia contractul cu mult foc,
Şi pleacă, beat de-atât noroc,
Şi-aleargă dus de-un singur gând,
Să-şi ia nevasta, tremurând,
S-o strângă de mijloc.

O, Daci, soţioara mea,
De-acuma nu te-or înjura
Calici la fiecare pas
Şi nici lozinci de bun rămas
El nu vor mai striga!

Pe Victoraş al tău cel bun
Îl vei vedea din nou, nebun,
Trecând ca şoimul cel uşor
La vreun raliu, mergând în zbor
Şi-i vei pofti: Drum bun!

Plecă şi Li şi-n câţiva ani
Veniră şi chinezi şi bani,
Făcură drumuri de transport
Şi piste de aeroport
Şi case la ţărani.

Veni chinez după chinez,
Făceau plantaţii de orez,
Şi sate mari, în stilul lor,
Şi chiar oraşe-ntregi, să mor,
Chiar nu exagerez!

Şi-ncet, încet ne-am colorat
În galben pal, în galben plat,
Şi peste tot vedeai copii,
Cu perii ţepeni şi negrii
Şi ochiul înclinat!

La noi acuma Lina-i Lei
Şi Luminiţa e Limei,
Ion e Huan, Mihai e Ming
Vasile-i Wan şi Linu-i Ling
Şi Mihnea e Mingmei.

Şi nu mai vine Moş Crăciun,
Bătrânu-acela blând şi bun
Şi nu auzi colindători,
Copile mândre şi feciori
În seara de Ajun!

Şi n-auzi doine din caval,
Strigări n-auzi din deal în deal,
Nu vezi pe scene căluşari
Cu tricolor şi cu iţari,
Nici nai şi nici ţambal!

Se bea de-acuma maotai
În loc de ţuică. Să mă tai
De mă ating de vinul lor!
De Murfatlar îmi este dor
Şi nu vreau niciun ceai!

Văzu şi Ponta ce-a făcut
Şi sta adesea abătut;
De-acum era bărbat matur
Şi când vedea ce e în jur
Simţea un junghi acut.

-Ah, Doamne, cât mă ruşinez,
Cât plâng, cât sufăr şi oftez:
De-acum, poporul meu român
Pe ţară nu mai e stăpân,
Stăpân e cel chinez!

Strămoşii mă vor blestema:
Tu ce-ai făcut cu ţara ta?
Umpută-i toată de chinezi,
Pe unde mergi doar galbeni vezi
Şi nu vor mai pleca!

Ia Ponta primul charter şi
Se duce-n China, drept la Li,
Şi pe un ton politicos,
Dar, oarecum, de sus în jos,
Începe a-i grăi:

-Să-ţi iei chinezii înapoi,
Ne-am săturat de-acum de voi,
Eram un vechi popor creştin,
Iar azi la Budha se închin’
O parte dintre noi!

Ah, Li, pentru poporul meu
L-am renegat pe Dumnezeu -
Ai inimă! Tu poţi să ai
Chinezilor pământ să dai,
Pe unde vrei, dar eu?

Să plece-aşa cum au venit,
Contractul l-am îndeplinit!
Veţi mai găsi un stat sărac,
Şi-un prim-ministru prostănac
Şi tânăr aiurit!

Se-ncruntă Li: - Tu eşti nebun?
Tu vrei acuma să le spun
Să plece-n grabă? Chiar aşa?
Tu crezi că ei s-ar aştepta
Pe drumuri iar să-i pun?

O, Ponta, te-ai trezit târziu,
Acolo, după câte ştiu,
De-acum, suntem majoritari...
De nu îţi place, să te cari
La poli sau în pustiu!