Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

solidaritatea

#10351 atacuri cerneviste

2013-10-20 16:52

ATENTIE !!!

VICTORIA INCEARCA SA PUNA MANA PE NOUA SECTIE LOGISTICA

CERNEV IMPREUNA CU ORASANU FACE PRESIUNI ASUPRA OAMENILOR SA INTRE IN RAHATUL ALA DE SINDICAT. BICA ESTE AMENINTAT DE ORASANU SI TERORIZAT.

LUATI LABA DE PE TRANSPORTURI CA ARDE !!!!!
Unul

#10352 Re: Re: Re:

2013-10-20 17:23

#10350: - Re: Re:

"pt caca de sic;nu eu m am dus pe la voga,piper,nadolu ,,talpa,,sa i pup si sa i ling,asa ca taci si suge,,,,prostovane,nu eu am mintit oamenii de 1 an de zile"

Esti prea tare desteptule (sau esti prea destept pt. mine). Daca tot vrei sa spui ceva , spune pe intelesul meu pt. ca nu am inteles nimic din ce ai vrut sa spui in afara de suge si prostovane. Da , recunosc . Astea sunt replicile unui om cu inteligenta peste medie.

Cu multa stima

DOTTORE

#10353 ZECE NEGRII MITITEI ... SI-AU RAMAS DOAR TREI?

2013-10-20 17:53

#10340: - "Suma care ar pune pe picioare Oltchim - 100 milioane euro" BURSA 20.10.2013

"Acesta (directorul combinatului, Mihai Tălpăşanua) a mai spus că la ora actuală sunt trei firme care şi-au exprimat interesul pentru combinat - Oil Trade Gas din Rusia, care a înaintat şi o scrisoare de intenţie pentru o finanţare de 50 milioane euro, în primă fază, după care să participe în continuare la procesul de privatizare, PCC împreună cu fondul Fortissimo din Israel şi omul de afaceri Ştefan Vuza cu ansamblul de societăţi pe care le deţine."

 

Adica, din puzderia de firme care peteau Oltchimul (conform declaratiilor lui Vosganian, Piperea si a altor vuvuzele - "Ministerul Economiei a primit deja zeci de scrisori de intenţie pentru combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea; sunt companii mari din India, Qatar, China, Marea Britanie, Rusia, Germania, Israel sau Azerbaijan" / http://www.antena3.ro/economic/peste-zece-companii-straine-sunt-interesate-sa-cumpere-combinatul-chimic-oltchim-217386.html) au ramas doar trei, asa cum zice si cantecelul de adormit copiii (in cazul de fata ... copiii mari si creduli de la Oltchim):

Zece negri mititei au papat doar oua
Unul s-a intoxicat si-au ramas doar noua.

Noua negri mititei au plecat la inot
Unul s-a inecat pe loc si-au ramas doar opt.

Opt negri mititei au mancat castane coapte
Unul s-a fript tare rau si-au ramas doar sapte.

Sapte negri mititei construiau la case
Unul si-a rupt un picior si-au ramas doar sase.

Sase negri mititei incaltau opinci
Unul a alunecat si-au ramas doar cinci.

Cinci negri mititei au plecat la teatru
Unul a jucat cam prost si-au ramas doar patru.

Patru negri mititei au mancat ardei
Pe unul l-a piscat cam tare si-au ramas doar trei.

Trei negri mititei au fost la razboi
Unul a fost impuscat si-au ramas doar doi.

Doi negri mititei au tras cu "tunul"
Unul a murit din ei si-a ramas doar PCC!

Unul

#10354 Re:

2013-10-20 18:46

#10255: -

"pot sa-ti dau niste informatii daca ma lamuresti cam pe ce premise ai facut formularea respectiva - adica se vede stilul antenatrei la modul "nu-i asa ca X este un mare prost?"

iti spun insa din start ca esti pe undeva paralel cu subiectul la multe puncte; in principiu cauti vinovati pe unde nu trebuie, si eu, personal, nu prea am chef sa-ti dau explicatii pentru ca oricum constat ca doresti raspunsuri de genul "Cernev e vinovat pentru tot si judiciarii"; dar poti sa te adresezi liderului diculoiu, un aparator al drepturilor noastre in toti anii astia....;

in ceea ce priveste ordonanta, intreba-te mai bine cam ce crezi tu ca te face pe tine mai special decat alti someri din tara asta, care, de asemenea, cotizeaza la stat pt cei 54% de care vorbesti si, bineinteles, pentru ordonanta ta;"


 

Sa-ti dau un sfat prietenesc. Cand vezi ca nu poti sa te ridici la nivelul interlocutorului tau , mai bine taci pt. ca astfel risti sa te faci de ........... Mai citeste , mai documenteaza-te si apoi apucate de raspunsuri

un fost salariat OLTCHIM

#10355 Re:

2013-10-20 20:37

#10255: -

Salut KKONDUCEREA OLTCHIM!

Bai domnule care citesti dar nu intelegi. Bai domnule care vezi numai barna din fundul altuia. Bai, ori esti, ori nu esti. Dar eu cred ca esti! In mintea ta de kkonducator de oltchim, nu exista decat doua-trei lucruri si alea praf de stele. Ma rog, atata minte are un kkonducator de talia ta. Ca tu nu esti mai bou sau mai special (ca tot imi atargi mie atentia) stiam. Eu sunt "mai special". Asta-i tot in ceea ce priveste jignirile si bascalia kkam atata cunosti tu.

Ca nu iti/va convine "ordonanta mea" este clar. Si pot sa iti explic simplu: mintiti in acte oficiale si o sa platiti pentru asta incepand cu data de 28 octombrie 2013. Sa iti pregatesti bagajelul pentru ca o sa va mutati (impreuna cu "Cernev e vinovat pentru tot si judiciarii") langa Gigi si tagma lui. Sunt in curs de strangere de plangeri impotriva voastra. Asa ca o sa va pregatiti plecarea la mititica.

Bai "mai special"-ule, Ordonanta nu am dat-o eu ci prietenii tai incapabili de a oferi alternative. Modul tau de a raspunde intrebarilor mele (de fapt nu sunt numai ale mele ci a mult prea multor persoane cu bun-simt care au lucrat sau inca mai muncesc in oltchim) arata impotenta mintii voastre de kkonducatori. In stilul antenatrei de care mentionezi mataluta (adica un picut de adevar plus multe barbute, petarde si fumigene) citesti si pierzi sirul celor citite. Citeaza tu din cele doua mesaje pe care le-am postat unde apare ceea ce citezi tu, "Cernev e vinovat pentru tot si judiciarii". Nu o sa gasesti pentru ca nu am scris asa ceva.

 

ACUMA (ca sa tip un pic la KKonducerea OLTCHIM) TE ROG SA IMI RASPUNZI LA INTREBARILE DIN CELE 2 MESAJE ANTERIOARE. Daca nu poti, TE ROG URAT SA NU MAI POSTEZI pe acest forum.

Si, dupa cum spuneam intr-un mesaj anterior, esti/sunteti doar niste amarati NESIMTITI.

MULTUMESC KKONDUCERII OLTCHIM!

 

unu,altu

#10356 a fost o data!!!!!!

2013-10-21 04:21

ce spui frate...ca ne arde?..te inseli ca presiuni nu face nimeni asupra oamenilor,ei pleaca de la BICULOIU ca s-au prins ca de fapt au fost vinduti lui diculoiu sa isi pastreze reprezentativitatea.
stiti de fapt cum sind tudoranilor s- infintat da....oameni s-au inscris fortati si amenintati iar mai nou acum bica vorbeste prin pavilion ca a crescut soferilor burtile mari stind degeaba ...asa respecta el oameni lui?....o sa ramina un sindicat cu 5----6 membri

Musafir

#10357 de......

2013-10-21 07:37

Iar va balacariti ma cu sindicatele astea de rahat ? Mai intereseaza pe cineva care sunteti reprezentativi ? Sunteti o gloata de nesimtiti, trantori, profitori, induceti lumea in eroare. Informatii serioase mai aveti sau stam sa vedem ca BICA-DICULOIU-CERNEV-ALEARGA DUPA COTIZANTI? Vedem ce se alege de combinatul asta si dupa aceea, va trimitem pe toti la pascut. Facem alegeri libere si terminam cu fostii, actualii si cum dracu va autointitulati ! Ne-ati fraierit cum ati vrut voi, v-ati umflat gusile precum curcanii, vreti tot voi privilegii, nesimtitilor ? Suspiciuni asupra voastra planeaza ,fie ca este vorba de DICULOIU-CERNEV-BICA. Ati ajuns precum actorii de cinema , dar voi sunteti de proasta calitate. Daca urmarim aceasta petitie-jumatate din continutul ei-este format din jigniri intre sindicate ,mediatizarea unui incompetent-pe nume GHIOCA-PROPULSAREA UNUI ALT FOMIST{PARDON-GREVIST} ILINESCU {DIRECT LA CONFORT 1-CAMINE}, DICULOIU-UN NESIMTIT , ETC. CAT DE CURAND , O SA VA ARUNCAM IN LADA DE ZESTRE A BUNICII DECEDATE.

Musafir

#10358 CINSTIT

2013-10-21 07:50

Soferii de calitate au plecat ! Dar nimeni nu are dreptul sa-i critice pe cei care au ramas. Ca in orice padure, sunt si uscaturi. Se autoelimina in timp. De ce sa nu recunoastem: Am ajuns ca un sofer , sa conduca 3-4 masini. Asta pana cand va intra unul in papusoi , tinand cont de revizia precara a acestora. S-au facut disponibilizari fara cap, repet, poate datorita experintei unora, nu am avut parte de accidente grave.

Musafir

#10359 AU FOST-INCA MAI SUNT.....

2013-10-21 08:00

Angajatii din OLTCHIM ,fac din rahat ,bici ! Daca un angajat din OLTCHIM , SE DUCE SA SE ANGAJEZE-ORIUNDE- FACE FATA ! Am avut si avem, o forta de munca bine pregatita, cu experienta .Multi blamau faptul ca ROIBU-ANGAJA COPIII ANGAJATILOR. Daca se duce dracu OLTCHIMUL-VA INTREB-MAI SUNT ALTERNATIVE ? DA, SLUGI PRIN STRAINATATE.

Musafir

#10360 Senatorul Dan Niţu a descoperit păcăleala din vânzarea Ramplast

2013-10-21 08:21

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/0fbc1c949ad2324ae0f9cd269cda123d_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.voceavalcii.ro/2013102017773/Senatorul-Dan-Nitu-a-descoperit-pacaleala-din-vanzarea-Ramplast.html

Piperea & Co. au vândut activul Oltchimului la doar 3,6 milioane de euro

DEZVĂLUIRI. La sfârşitul săptămânii trecute, a avut loc o nouă întâlnire inutilă între parlamentarii vâlceni şi sindicaliştii combinatului chimic Oltchim Rm. Vâlcea. Pe lângă faptul că nu s-au prezentat decât trei deputaţi şi doi senatori, din cei 12 parlamentari pe care-i are Vâlcea, şedinţa a fost una sterilă, expunându-se aceleaşi probleme de acum un an de zile, ce nu şi-au găsit rezolvarea nici până în ziua de azi. Singurul care a reuşit să aibă un discurs şi o intervenţie interesantă a fost senatorul Dan Niţu, care a scos la iveală că Ramplast, activ al combinatului Oltchim, a fost vândut de fapt cu 3,6 milioane de euro şi nu cu 6-7 milioane de euro cum se vehicula, întreaga licitaţie fiind o mare păcăleală marca Piperea.

Majoritatea parlamentarilor au avut discursuri fade, au promis iar vrute şi nevrute, s-au lăudat cu tentativele lor de salvare a combinatului, dar, în final, s-a ajuns la concluzia că Oltchimul este pe butuci. Singura intervenţie interesantă din întreaga întâlnire a avut-o senatorul Dan Niţu, care, fiind şi un om de afaceri de succes, a „mirosit" că afacerea cu vânzarea Ramplast este de fapt o mare păcăleală, iar Oltchim a ieşit din nou în pierdere. „Este momentul să fim solidari atât politic, cât şi administrativ. Eu aş vrea să transmit un mesaj şi să punctez câteva chestiuni importante, zic eu. Insolvenţa înseamnă că cineva se ocupă de această întreprindere, cu resursele din interior, să o aducă pe linia de plutire. Noi trebuie să fim conştienţi că resursele pe care le avem noi în acest moment la Oltchim sunt limitate şi este foarte greu ca această societate să fie pusă pe linia de plutire. Părerea mea este că ne trebuie resurse şi aici este timpul să intervină şi domnul Ponta şi Crin Antonescu, pentru ca judeţul Vâlcea să funcţioneze. Avem nevoie de ajutor, poate chiar de stat. Aş recomanda să avem grijă cu toţi şi să analizăm bine lucrurile. Trebuie analizat chiar şi faptul că sunt foarte mulţi directori la Oltchim şi să luăm măsuri, pentru că, altfel, această societate se va distruge. Este important ca instalaţiile din Oltchim să înceapă să funcţioneze. Eu am informaţii că sunt instalaţii în combinat care nu mai funcţionează deloc, pentru că nu s-a făcut mentenanţa la timp. Aş avea o întrebare pentru domnul director de la Oltchim. Se tot vorbeşte că Ramplast a fost vândut la 3 milioane de euro, în timp ce noi vorbeam de 6 milioane. Parcă nu avem explicaţii, pentru că sunt destul de vagi şi fără substanţă. Care este adevărul cu vânzarea Ramplast?" – a spus senatorul Dan Niţu.

Astfel s-a aflat adevărul din spatele vânzării activului Ramplast. Directorul economic al Oltchim, Alin Smeu, a dezvăluit că, de fapt, Ramplast a fost vândut la doar 3,6 milioane de euro şi nu la 6 sau 7 milioane de euro cât se vehicula în presă. Restul de bani, până la 7 milioane de euro şi ceva îi reprezintă vânzarea producţiei, bani ce, în mod normal, trebuiau să intre în conturile combinatului ca extra-venit. „Din vânzarea activului Ramplast se obţin aproximativ 7 milioane de euro, care sunt formaţi din valoarea activelor câştigate de licitaţie la preţul de 3,6 milioane de euro şi 4 milioane de euro provenite din stocurile pe care le are acum Ramplast, stoc ce va fi valorificat odată cu vânzarea. Creanţele pe care le are de încasat instalaţia se vor recupera prin vânzările ce vor fi făcute cu plata la 90 de zile. Deci, practic, în Oltchim vor intra peste 7 milioane de euro din vânzarea Ramplast" – a explicat directorul economic al Oltchim, Alin Smeu.


Musafir

#10361 Oltchim 2 e aproape gata: Ce merge la noua companie şi ce rămâne la cea veche

2013-10-21 10:33

http://media.rtv.net/image/201309/w620/306958_oltchim_37666500.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.economica.net/noul-oltchim-aproape-gata-ce-va-contine-ea-si-ce-se-pierde-din-cel-vechi_63324.html

Oltchim 2, o companie ce va conţine activele viabile ale Oltchim, va exista de săptămâna viitoare. Administratorul judiciar al Oltchim va transfera pe noua firmă licenţele, brevetele, activele fixe şi personalul. Vechiul Oltchim va fi lăsat cu datoriile şi falimentat.

Administratrul judiciar al companiei Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflată în insolvenţă, a finalizat procedura procedura de separare a activelor viabile ale fabricii de cele toxice şi o va pune în aplicare săptămâna viitoare, după ce va fi publicat raportul de evaluare asupra Oltchim. „Evaluatorul a fost numit de Consiliul Creditorilor, nu de noi, raportul încă întârzie. N-am stat însă degeaba, am pus la punct procedura de transfer a activelor viabile ale Oltchim pe Oltchim 2, companie al cărei act constitutiv va fi depus la Registrul Comerţului săptămâna viitoare”, a declarat Gheorghe Piperea, administratorul judiciar Oltchim, pentru ECONOMICA.NET.



Potrivit acestuia, pe Oltchim 2 vor fi trecute platformele Râmnicu Vâlcea şi Bradu, drepturile de proprietate industrială, licenţe autorizate, contractele în derulare şi personalul Oltchim. Pe vechiul Oltchim vor rămâne activele toxice şi cele care nu folosesc activităţii de bază, precum căminele de nefamilişti, cantinele, toate datoriile(circa 800 de milioane de euro) şi creanţele de recuperat. De aici, se va valorifica ceea ce se poate, ulterior firma va intra în faliment.

„Creditorii îşi vor recupera banii ce le sunt datoraţi după ce se vinde Oltchim 2. Aproape 100% din suma ce se va lua pe Oltchim2 va fi folosită pentru îndestularea creditorilor beneficiari de garanţii şi pentru plata salariilor restante către angajaţi. În mare, vorbim de jumate-jumate stat-bănci”, arată Piperea. Potrivit unor informaţii apărute în presă, confirmate de Piperea, valoarea Oltchim 2 s-ar situa în jurul valorii de 200 de milioane de euro, însă valoarea exactă nu poate fi dezvăluită pentru că se duc negocieri cu investitori interesaţi în cumpărarea Oltchim 2.

Dacă 200 de milioane de euro se vor duce către creditorii ce dispun de garanţii, alte 600 de milioane deţinute de creditorii chirografari se pierd(furnizori, prestatori de servicii). Aceştia nu vor recupera nimic.

De cumpărarea Oltchim 2 s-au arătat interesate companiile Oil Gas Trade, din Rusia, SIF-urile în parteneriat cu Ştefan Vuza, din România, şi acţionarul minoritar polonez PCC SE în consorţiu cu Fortissimo Capital.

Potrivit unor surse din piaţă, cele mai mari şanse le-ar avea ruşii, în spatele cărora s-ar afla gigantul Gazprom, care sunt dispuşi să „arunce” cu circa 500 de milioane de euro pentru a realiza un complex petrochimic în România care să cuprindă Oltchim cu petrochimia de la Piteşti, rafinăria Arpechim Piteşti şi ţevile de transport ţiţei ale Conpet care ar urma să fie concesionate pe termen lung. „200-250 de milioane de euro pentru Oltchim, 150 de milioane de euro la Arpechim, cu tot cu poluarea istorică şi investiţiile de mediu, restul pentru conducte”, au precizat sursele citate. Oil Gas Trade discută deja cu Petrom condiţiile preluării rafinăriei Arpechim.

Statul a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza Oltchim, controlată de Ministerul Economiei. Combinatul chimic se află în insolvenţă din luna ianuarie a acestui an. Compania are 2.300 de angajaţi şi este cel mai mare angajator din Vâlcea.

OLCHIMIST

#10362 usor ,incet si bine

2013-10-21 11:11

cu calm si profesionalism orasanu pune la punct
sectia logistica si o scoate din mocirla in care tudoran a bagato
FELICITARI DOMNULE ORASANU
GIMI

#10363 10360

2013-10-21 11:14

Buna ziua sunt un lider de nucleu sindical-OLTCHIM- am fost prezent la la aceea intalnire de la CJ dintre sindicatul SLO,SOLIDARITATEA ,autoritati locale , 3 deputati,2 senatori o parte din conducerea Oltchim si presa , pot sa va spun ca domnul senator Nitu are perfeca dreptate drept dovada ca, conducerea Oltchim nu a avut ce sa mai spuna la argumentele spuse de senatorul Nutu.
TOTI SI MULTI.......

#10364 Re: SIND.DOBITOCILOR SLO

2013-10-21 11:23

#5225: MUIE SIND SLO - SIND.DOBITOCILOR SLO

MUIE PRISACARE BETIVULE SI TIE DICULOIULE

OBSEDATU

#10365 TE ROG

2013-10-21 11:27

NU MAI POSTA PE AICI POZA ASTA CU MEIROSU CA MERG ACAS BAT NEVAST SI DIVORTEZ.
BAI SA FIU AL DRACU CE PIZDA FUTE UNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IOTE

#10366 PT CINSTIT

2013-10-21 11:38

CE DRACU SPUI MA PE AICI CUM CA SOFERI DE CALITATE AU PLECAT...CE DRACU MA HAI SA FIM SERIOSI SI SA APRECIEM CORECT.
CE CALITATE AI VAZUT TU LA OCEALAN? LA STATIE , LA URITUL ALA DE LUCA DE LA CLUB CARE JMECHIEREA BILETELE LA MECIURILE DE HAMBAL SI BANI AI LUA EL ,LA SOFERU DE PE CISTERNA DE MOTORINA CARE PAPUSA BUTOAIELE CU MOTORINA SI LE DUCEA LUI TUDORAN LA MIHAIESTI SI LISTA E LUNGA.
OMULE LA GARAJ AU RAMAS SOFERI BUNI CARE LE-A PLACUT SA AIVA SERVICI ..HOTI AU PLECAT TATA
SLO

#10367 Pentru cernevistii care dezinformeaza

2013-10-21 13:52

OARE CE CAUTA CERNEV IN BIROUL LUI ORASANU APROARE ZILNIC???

MOLDOVEANU-I FRATE CU TIGANUL.

PENTRU NECUNOSCATORI VA TRIMITEM SA VEDETI VILA LUI ORASANU DIN COPACELU.
INCET SA NU AFLE IDOLUL LUI CERNEV.

Musafir

#10368 Re: usor ,incet si bine

2013-10-21 13:53

#10362: OLCHIMIST - usor ,incet si bine

Mortii cu mortii si vii cu vii  !!!!!!

toate la randul lor

#10369 Pentru stresatii cernevisti

2013-10-21 14:02

Au inebunit cernevistii.
Baga la mesaje pe petitie de parca urmeaza sfarsitul.
Ce-o fi oare?????

Musafir

#10370 Sindicalistii de la Oltchim si conducerea judetului s-au saturat de minciunile reorganizarii

2013-10-21 14:20

http://www.impactreal.ro/images/stories/oltchim-vedere_generala.jpg...

http://www.impactreal.ro/2013102015414/Sindicalistii-de-la-Oltchim-si-conducerea-judetului-s-au-saturat-de-minciunile-reorganizarii.html

Liderii sindicali de la Oltchim s-au întâlnit vineri cu parlamentarii vâlceni, conducerea Consiliului Judeţean şi executivul combinatului, în vederea găsirii unei soluţii comune pentru salvarea acestuia. În urma dezbaterilor, prima concluzie a fost o vizită la Ministerul Economiei pentru o informare din partea noului ministru Adrian Gerea, pentru aflarea planurilor Guvernului în privinţa societăţii Oltchim.

Mihai Diculoiu: „Lui Piperea nu-i place decât PCC cu Fortissimo”


Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber de la Oltchim, a criticat modul de gestionare a societăţii (aflată în insolvenţă de la începutul anului) de către administratorii judiciari şi cei speciali, care au permis funcţionarea combinatului cu 21 de directori şi regim preferenţial: ,,În procedura de insolvenţă, la Oltchim este fericire pentru directori. Fie administratorii speciali, fie cei judiciari cară directori de la Bucureşti. Sunt 21 de directori la Oltchim, iar aceştia au maşini de lux la scară”. Mihai Diculoiu a legat direct interesul administratorului judiciar Gheorghe Piperea de privatizarea Oltchimului cu PCC: „Un investitor care a fost deschis a prezentat oferta, dar a rămas la acest nivel. Ne dorim ca toate aceste oferte să fie analizate de parlamentarii vâlceni, de autorităţile locale, de minister, nu numai de Gheorghe Piperea, pentru că dumnealui nu-i place altceva decât PCC cu Fortissimo. El mi-a spus că Socar este istorie şi că singurii care au răspuns Ministerului Economiei sunt PCC cu Fortissimo”. Mihai Diculoiu l-a mai acuzat pe Gheorghe Piperea că are drept scop falimentarea Oltchimului. „Nu vrem falimentul Oltchimului, şi Piperea trebuie să lucreze după un plan care să însemne revigorarea combinatului. El nu doreşte altceva decât falimentul Oltchimului. El ia comision şi din fier vechi, şi din privatizarea Ramplastului.”, a mai spus Mihai Diculoiu. Acesta nu înţelege de ce nu s-a aplicat Legea insolvenţei în cazul planului de reorganizare, care trebuia făcut de administratorul special: ,,Conform Legii 85/2006, faptul că debitorul a declarat insolvenţa Oltchimului înseamnă că planul de reorganizare trebuia făcut de administratorul special, dar nu ştiu cum s-au înţeles şi au acceptat să fie făcut de administratorul judiciar Piperea”.


Musafir

#10371 Oltchim va fi integrat cu Arpechim Pitesti si apoi privatizat rapid

2013-10-21 14:25

http://www.impactreal.ro/images/stories/oltchim_10001.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.impactreal.ro/2013102015416/Oltchim-va-fi-integrat-cu-Arpechim-Pitesti-si-apoi-privatizat-rapid.html

• Priorităţile noului ministru al Economiei, Andrei Gerea:

Zilele trecute, imediat după depunerea jurământului de învestitură, noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, a spus că singura soluţie economică pentru ca problemele societăţii Oltchim SA Râmnicu Vâlcea să fie rezolvate este integrarea combinatului chimic vâlcean cu Rafinăria Arpechim Piteşti. „Sperăm cu toţii ca privatizarea SC Oltchim SA să fie o reuşită. Eu, fiind şi parlamentar argeşean, îmi doresc să vedem SC Oltchim SA privatizat, iar celelalte probleme să fie rezolvate. Vă daţi seama: venind din Argeş, nu am cum să nu mă gândesc la o prioritate de privatizare a SC Oltchim SA cât mai repede. Singura soluţie pentru rezolvarea problemelor financiare este integrarea combinatului chimic vâlcean cu Arpechim Piteşti. Nu am vorbit cu cei de la OMV Petrom încă, nu am avut când.”, a spus, printre altele, proaspătul ministru al Economiei, Andrei Gerea. Până în anul 2008, Rafinăria Arpechim Piteşti, deţinută de OMV Petrom, era principalul furnizor de materii prime al SC Oltchim SA. Petrom a închis complet activitatea rafinăriei în urmă cu doi ani, din cauza cererii scăzute de carburanţi de pe piaţa locală. Ministrul interimar al Economiei, Daniel Chiţoiu, a predat mandatul ministerial, joi dimineaţă, deputatului liberal Andrei Gerea. Acesta din urmă a fost propus de PNL pentru postul de ministru al Economiei, în urma demisiei lui Varujan Vosganian din data de 7 octombrie 2013. Interimatul funcţiei a fost asigurat de vicepremierul Daniel Chiţoiu.

Oltchim SPV valorează mai mult decât vânzarea separată a activelor


Vânzarea SC Oltchim SA a intrat în linie dreaptă după ce, de curând, a fost finalizat raportul de evaluare a activelor companiei, care va arăta câţi bani vor putea să recupereze creditorii din creanţele totale de circa 800 de milioane de euro pe care societatea le datorează. Administratorii judiciari ai SC Oltchim SA, intrat în insolvenţă în urmă cu zece luni, spun că raportul de evaluare a activelor societăţii a fost finalizat şi din acesta rezultă că un SC Oltchim SA reorganizat prin preluarea activelor de către un vehicul specializat (SPV) care să continue activitatea valorează cu 100 de milioane de euro mai mult decât dacă activele SC Oltchim SA ar fi vândute bucată cu bucată şi societatea ar intra în faliment. „Vă pot spune că între valoarea de faliment şi cea de reorganizare există o diferenţă de peste 100 de milioane de euro. Oltchim SPV (firma care preia activele viabile ale SC Oltchim SA) valorează cu peste 100 de milioane de euro mai mult decât un SC Oltchim SA în faliment; de aici concluzia evidentă că reorganizarea SC Oltchim SA este nu numai utilă, dar şi necesară. Ca să se vadă şi mai clar că SC Oltchim SA nu se îndreaptă către faliment - cel puţin, nu în intenţiile consorţiului de administratori judiciari format din Rominsolv şi BDO -, este bine de amintit că suntem la 10 luni de la deschiderea insolvenţei, că SC Oltchim SA funcţionează încă, având chiar un mic profit operaţional în luna iulie, iar datoriile curente la stat sunt achitate la timp şi întocmai, ceea ce nu se întâmplă cu multe societăţi aflate în insolvenţă.”, a spus recent Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai SC Oltchim SA. Piperea a mai precizat că evaluarea SC Oltchim SA este necesară pentru foarte multe motivaţii: „Se va şti exact care va fi preţul exact al Oltchim SPV, care este valoarea fiecărui activ în parte. După cum am spus, în planul nostru de organizare există un Oltchim 2, intitulat Oltchim SPV, care va conţine toate aceste active funcţionale. Dezavuăm în totalitate ideea de a împărţi SC Oltchim SA în mai multe SPV-uri, pentru că am ajunge la ceea ce lumea îşi imaginează cu groază, şi anume de a vinde pe bucăţi SC Oltchim SA. Noi nu vrem să facem acest lucru, Oltchim SA este valoros aşa cum este. S-au mai identificat cumpărători potenţiali pentru două dintre secţiile SC Oltchim SA care pot fi separate fără să afecteze ansamblul funcţional, care însemnă pentru noi SC Oltchim SA şi care înseamnă un tot integrat. Sunt două incineratoare pentru care există o ofertă de cumpărare şi care sunt evaluate la 20 de milioane de euro. Dacă este cineva care vrea să finanţeze, iată că sunt două active libere de sarcini care pot fi vândute în acest sistem, de returnare la încheierea contractului. Nu ai nevoie astfel de nici o altă garanţie pentru că ai proprietate. În legătură cu situaţia actuală a SC Oltchim SA, încep cu două certitudini: datoriile actuale ale societăţii sunt de 793 de milioane de euro. Nu există în momentul de faţă datorii curente care să fie exigibile şi neachitate, cu excepţia unor părţi din salariile pe lunile anterioare, care se vor plăti eşalonat.”.

Oltchim a demarat procedurile de construire a unei centrale termice


Conducerea SC Oltchim SA a depus recent documentaţia la Agenţia de Protecţie a Mediului Vâlcea în privinţa intrării în legalitate a proiectului de construire a unei centrale termice la Cazanul CAS 03, din cadrul obiectivului de investiţii „Utilizare hidrogen excedentar”, care va fi amplasată în incinta SC Oltchim SA. Realizarea proiectului se va face etapizat, după cum urmează: etapa 1 - realizarea centralei termice cu cazan CAS 03 cu combustibil gaz metan; etapa 2 - retehnologizarea centralei termice cu cazan CAS 03 pentru utilizarea hidrogenului drept combustibil. Pentru realizarea acestui proiect au fost întocmite documentaţii de specialitate elaborate de firmele SC Calora SRL Cluj Napoca (proiectant autorizat pentru cazane şi centrale termice industriale) şi SC Designro SA Râmnicu Vâlcea (proiectantul pentru construcţii, instalaţii electrice, alimentarea cu utilităţi şi livrarea aburului la limita bateriei). Obiectivul de investiţii constă în realizarea centralei termice cu cazan de abur CAS 03 cu o capacitate de 20 MW, utilizând drept combustibil gazul metan odorizat, asigurat din reţeaua SC Oltchim SA. Proiectul de investiţii constă în montajul utilajelor şi echipamentelor aferente centralei termice, respectiv cazanul de abur CAS 03 (cu toate componentele lui), degazorul termic, rezervorul de apă demineralizată, pompele de apă demineralizată pentru alimentarea degazorului termic, pompele de apă demineralizată pentru alimentarea cazanului de abur, ventilatoarele de aer de combustie, coşul de fum pentru evacuarea gazelor de ardere; montajul conductelor de alimentare cu utilităţi şi livrarea aburului la limita bateriei; realizarea halei cazanului de abur şi a unei platforme betonate exterioară halei cazanului de abur (în total, platforma betonată va avea suprafaţa totală de 666,4 metri pătraţi); realizarea instalaţiei electrice; montajul echipamentelor electro-AMA şi a detectoarelor de concentraţie pentru gaz metan şi hidrogen; racordarea obiectivului la canalizarea existentă a platformei SC Oltchim SA; realizarea căilor de acces la obiectiv. SC Oltchim SA dispune de hidrogen excedentar rezultat din secţiile de Electroliză, pe care îşi propune să îl valorifice prin arderea într-un cazan de abur pentru obţinerea de energie termică. În acest sens, au fost preluate de la Divizia Petrochimică Bradu utilajele necesare pentru echiparea centralei termice, respectiv: cazan de abur de 25 t/h, rezervor de apă demineralizată, pompe de apă demineralizată pentru alimentarea degazorului, pompe de apă demineralizată pentru alimentarea cazanului de abur, preîncălzitor pentru apă demineralizată, condensator de abur rezidual, degazor şi coş de fum, toate acestea urmând a fi montate în centrala termică, în conformitate cu proiectele de specialitate elaborate de firme autorizate în domeniu. Instalaţia de ardere care echipează cazanul de producere a aburului are în dotare două arzătoare Saacke SKV 100 din Germania, montate pe fiecare tub focar, comandate de o instalaţie de automatizare cu toate funcţiile de reglaj şi protecţie. În prima etapă, instalaţia va porni pe combustibil gaz metan, efectuându-se toate reglajele necesare funcţionării în parametri a centralei termice, iar imediat după aceasta se va trece la funcţionarea pe hidrogen (după achiziţionarea noului tip de arzător). În etapa a doua, singura modificare adusă procesului tehnologic se realizează în scopul utilizării şi a hidrogenului drept combustibil şi, în consecinţă, arzătorul de gaz metan se va înlocui cu un arzător duobloc tip SGD 100, proiectat să funcţioneze în următoarele trei moduri: numai cu gaz metan; cu gaz metan şi hidrogen; numai cu hidrogen. După retehnologizare, hidrogenul excedentar prevăzut a se utiliza drept combustibil în centrala termică asigură doar circa 50% din capacitatea cazanului de abur instalat, cantitatea de abur obţinută fiind de până la 10 t/h, echivalentul a 8,5 MW.

Divizia Petrochimică Bradu a primit autorizaţia de mediu


În cursul lunii trecute, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) a emis autorizaţia de mediu pentru desfăşurarea activităţii de „Transport etilenă şi propilenă prin conducte magistrale”, titular SC Oltchim SA - Divizia Petrochimică Bradu. Autorizaţia de mediu prevede desfăşurarea activităţii de transport al etilenei şi propilenei prin conducte magistrale, de la punctul de lucru Divizia Petrochimică Bradu (platforma Arpechim) până la SC Oltchim SA. Activităţile se desfăşoară pe teritoriul judeţelor Argeş, Vâlcea şi Olt. Potrivit memoriului tehnic depus la ANPM, pe traseul conductelor sunt prevăzute 34 de puncte de control. Un punct de control este compus din un ştuţ cu două ventile, la care se poate cupla un sistem de ardere în faclă sau ştuţ pentru recoltarea probelor, manometre pentru monitorizarea presiunii, ventile de izolare în amonte şi în avalul punctului de control, ţarc de protecţie realizat din piloni de beton şi sârmă ghimpată pentru delimitarea zonei de protecţie a punctului de control. Etilena şi propilena sunt transportate de la Direcţia Petrochimică Bradu la SC Oltchim SA cu debite de 10,5 t/h, respectiv 10,2 t/h, fără pierderi. Pentru alimentarea SC Oltchim SA cu etilenă şi propilenă există două conducte de transport care pleacă de la Direcţia Petrochimică Bradu. Conductele sunt îngropate în pământ la o adâncime de 1,5 metri. Pe amplasamentul Diviziei Petrochimice Bradu, propilena este depozitată în stare lichidă în rezervoare cilindrice de 200 de metri cubi, de unde se pompează pe conductă către SC Oltchim SA, tot în stare lichidă. La sosire, pe amplasamentul SC Oltchim SA, propilena este stocată în 9 rezervoare. Etilena care urmează să fie transportată de la Divizia Petrochimică Bradu la SC Oltchim SA este depozitată în rezervoare de 1.000 de metri cubi. Transportul prin conductă se face în stare gazoasă, la presiunea de 8 bari. Pe amplasamentul SC Oltchim SA, etilena este pompată direct în instalaţia Oxiclorurare, fără o depozitare prealabilă. Staţiile de pompare şi rezervoarele de depozitare, necesare realizării transportului de etilenă şi propilenă prin conducte, fac obiectul autorizaţiei integrate de mediu nr. 14/2006, actualizată în 2012, emisă de ARPM Craiova pentru SC Oltchim SA. Etilena şi propilena sunt substanţe periculoase care constituie un pericol permanent de incendiu şi explozie. Pentru prevenirea accidentelor pe traseul celor două conducte se face o supraveghere permanentă prin controlul zilnic al conductelor, la suprafaţă, printr-un serviciu de exploatare, în 34 de puncte de control. Pe traseele celor două conducte s-au prevăzut cămine cu robineţi şi vane de secţiune la distanţe de minim 7 kilometri, de o parte şi de alta a drumurilor şi căilor ferate, precum şi a cursurilor de apă. Există 34 de puncte de control pe traseul conductelor pentru monitorizarea presiunii, recoltarea probelor de produs, precum şi izolarea şi depresurizarea conductelor pe tronsoane în cazul reviziilor şi reparaţiilor. Etilena şi propilena sunt substanţe periculoase şi sunt transportate direct prin conducte de la Direcţia petrochimică la SC Oltchim SA. Capacitatea conductei de etilenă este de 60 de tone, iar cea de propilenă este de 360 de tone.


Musafir

#10372 Ministrul Economiei se va întâlni miercuri cu administratorii și sindicatele de la Oltchim

2013-10-21 15:00

http://www1.agerpres.ro/agerpres/imageResize?path=http%3A%2F%2Fwww.agerpres.ro%2...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www1.agerpres.ro/agerpres/economie/2013/10/21/ministrul-economiei-se-va-intalni-miercuri-cu-administratorii-si-sindicatele-de-la-oltchim-17-12-50

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, se va întâlni miercuri cu administratorii și sindicatele din cadrul Oltchim, în cadrul unui calendar de întruniri esențiale pentru privatizarea combinatului, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

'Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit astăzi, 21 octombrie, cu managementul combinatului Oltchim și divizia petrochimică Bradu. La întâlnire au participat și administratorii judiciari și administratorul special ai companiei aflate în insolvență. În cadrul discuțiilor, ministrul Economiei a fost informat cu privire la situația economică și financiară cumulată până în luna septembrie și a analizat, împreună cu partenerii de dialog, probleme legate de finanțarea companiei', potrivit comunicatului.

Reprezentanții ministerului au adăugat că, în perioada următoare, se va stabili un calendar de întâlniri esențiale pentru stadiul procedural cu o serie de actori din piață, interesați în participarea la redresarea economică și atragerea de investiții la Oltchim.

'Prima întâlnire din acest calendar va avea loc săptămâna acesta, miercuri, și vor participa președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Calea, managementul societății, președintele Sindicatului Liber Oltchim, reprezentanții salariaților, precum și administratorii judiciari și administratorul special. S-au discutat, de asemenea, și aspecte legate de investitorii interesați să achiziționeze Oltchim, în ansamblul Vâlcea — Pitești, ministrul Gerea solicitând intensificarea, prin intermediul Departamentului de Comerț Exterior și Relații Internaționale din cadrul ministerului, a demersurilor privind identificarea de potențiali investitori, inițiate în luna septembrie', se mai arată în comunicat.

La data de 8 octombrie, în ultima sa conferință de presă ca ministru al Economiei, Varujan Vosganian anunța că există câteva companii importante, din spațiul ex-sovietic, din Turcia, din Israel și din România, cu care vor începe negocierile pentru privatizarea Oltchim.

Oltchim este cel mai mare agent economic din Vâlcea. În prezent, la Oltchim lucrează 2.300 de salariați, dintre care 2.100 la Râmnicu Vâlcea și 200 la Pitești.

Combinatul vâlcean se află din luna ianuarie în procedură de insolvență, a trecut printr-un proces de restructurare, în urma căruia au fost disponibilizați 1.000 de salariați.

Oltchim este propus pentru privatizare în această toamnă, stabilindu-se o formulă prin care să fie înființat un Oltchim II degrevat de datorii. AGERPRES (AS — autor: Florentina Cioacă, editor: Mariana Nica)


Musafir

#10373 Re: Re: SIND.DOBITOCILOR SLO

2013-10-21 15:27


Musafir

#10374 Re: Re: SIND.DOBITOCILOR SLO

2013-10-21 16:24

#10364: TOTI SI MULTI....... - Re: SIND.DOBITOCILOR SLO

va meritati soarta ,bagamiasi pula in gura voastra de cernevisti mincamiati pula cu ;piperea ,vozganian ,talpasanu ,nagitu de cernev ,muistul de nadolu ;fota va fute toate ,dar toate neamurile de tradatori de olt,ca ne ati umilit 1 an de zile ,pe toti muncitoriii de la oltchim,tradatorilor meritati decapitati,ce mai asteptam fratilor,haide ti sa leo tragem odata si odata si inca o data prin muie,v am indrumat inca o data sa scapam de tradatori ,lingai ,spagari  cu bani de la guvern;intrebam pe muistuil de cernev care ,nea demonstrat repornirea oltchimului de 1 an de zile  ,sincer eu fota in acest moment ,dar si maine si poimiine si toata viata pe care o voi trai ,vreau decapitarea lui cernev ,sa ma ajute dumnezeu sa moara iuda ,vr eau ca politicul  sa dispara din combinat ,nu mai avem nevoie  de comunisto securisti;ai inteles nenorocitule de talpaseanu  ca daca nu esti in stare dute dreacu  sti tu unde ,tradatorule  ,,HAI PA TALPASENE CA TI AI GRESIT POLITICUL DE LA OLTCHIM ,CIND TE AM AVERTIZAT DE ACEST IUDA  NUMIT CERNEV SI CHIAR A TRECUT UN AN,FOTA ,VA PUPA PE PORTOFELELE PLINE ,MISINCAMIATI CEVA MONITORISTILOR,SAU VRETI SA SUGETI ADEVARUL MAI DEPARTE,A LUI PIGUS,TOT VOI ATI INCEPUT ,TOT VOI O SA DISPARETI CU TOT CU MONITORIZARE;FACEM SI PARIU PE CE VRETI VOI CA MA OCUP DE ACEST  CAZ PERS    ,PESTE ;IA GINDITIVA CA FOTA NU MNTE ,INTRBATI L PE GHIOCA CUM AU DECURS MERSURILE ,CU EL LA TIMONA CA TOT FOTA I A DISPERSAT DAR SI PE VOI ;CAUTATIVA LOCURI DE MUNCA CERNEVISTILOR SI TRINTORILOR,OAMENIII DE LA OLTCHIM NU PLATESC MUISTIII ; MULTIII   87  DIN 700,CUM SE LAUDAU ,SA I SUGE TI CEVA LU   LU  LU,SA VA FREC MUIERILE


Musafir

#10375 Re: Re: Re: SIND.DOBITOCILOR SLO

2013-10-21 16:58

#10374: - Re: Re: SIND.DOBITOCILOR SLO

APROPOP CERNEV; PLEACA IN MORTII MATII DE UNDE AI VENIT ;BULGARIA    MAMALINSCAI,TIGAN IMPUTIT CARE NU AI NICIO LEGATURA CU NOI OAMENIII DE RIND SI ADEVARTATIII ROMINII,DACI ADEVARATI SI CU COHONES,,,,,MIIRS AFARA ,TRADATORULE ,NOI DEJA AVEM CUTITUL LA OS,DAR TU TRADATORULE DE OLTCHIM ,O SA L AI DE LA GIT ,UN PIC MAI JOS;ASA CA PLEACA IN BULGARIA SI LASANE TRADARORULE SI  NU MAI INTARITA  OAMENII,CA VEI FI LINSAT ,,TIGANE IMPUTIT,,,,,,HAI PAAAAAA PA GAL IMPUTI T SI MUIST        SA TI FREC STIIIIIIM    PE CIINEEEEE ,,,,,,,MUHER ,,,,,MARE BAGABOANTA;TE IUBESC CERNEV     ,,,,,EU REMY