Introducere de avertisment 18+ la Biblie

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Introducere de avertisment 18+ la Biblie

Florin

#26 Re: oana

2015-05-29 12:14

#2: - oana 

1 - nu am frica de imaginar si supranatural

2 - ai dreptul sa nu fi de acord asa cum am si eu acelasi drept de a nu fi de acord cu tine

3 - realitatea obiectiva exista indiferent de opinie si este contrarie credintei ca ar exista vreun zeu biblic ce guverneaza lumea. 

 


Musafir

#27

2015-05-29 13:10

Pentru că Biblia a fost scrisă de oameni și interpretată de alți oameni pentru a profita subjuga și innrobi alte națiuni.

Musafir

#28 Re: Re: oana

2015-05-29 13:16

#3: Petiționar - Re: oana 

 Ardevar focul sa va arda toti care slujiti diavolului semnand petitia inventata de un soi de draci. 

Am citit biblia de peste 1000 de ori si in toata scriptura exista un singur mesaj. Dragostea de Dumnezeu si dragostea de oameni. 

Vorbiti in necunostinta de cauza. Offff.

CeVreauEu

#29 Re: Dumnezeu

2015-05-29 14:07

#6: Alex - Dumnezeu 

 Folosim si noi gramatica si cratima? Sau ne interzice Biblia?


Musafir

#30

2015-05-30 17:26

Biblia este o carte sexista, rasista, discriminatorie, Insusi dumnezeu, prin duhul sfant, da startul la cel mai nepotrivit act sexual cu femeia altuia, care poate fi considerat aproape viol, feciara Maria neavand de ales. E o carte depasita, pacat ca e sursa atator polemici si refugiul si amagirea celor saraci cu duhul.
Cristian

#31

2015-05-31 21:00

De ce nu introduceti avertisment 18+ la cartile de istorie care prezinta lupte sangeroase si astfel istoria s-ar putea studia doar dupa liceu ? De ce nu introduceti avertisment 18+ la operele literare care contin violenta si sunt citite si studiate de cei mici : Padurea spanzuratilor, romanul Ion, poeziile lui Bacovia si multe altele ? De ce nu introduceti avertisment 18+ la toate paginile de internet care contin pornografie, încurajează violența etc. ? Daca tot facem o petitie hai sa-o facem ! Sa incepem o lista cu toate cartile si paginile de pe internet care contin "mizerii" si sa le punem bulina rosie cu avertisment 18+ !

Initiator petitie

#32 Re:

2015-05-31 21:52

#31: Cristian -  

 incet, incet, incet...
hai sa incepem cu Biblia si apoi discutam despre manuale de istorie, etc.
Un manual de istorie nu este conceput drept indreptar moral, pe cand Biblia este cartea de capatai a tuturor denominationilor crestine cand vine vorba de precepte morale si de conduita etica. La o citire atenta a Bibliei ne dam imediat seama ca nu ne putem baza conduita morala pe aceasta carte.

Cristian Resita

#33 Citate

2015-06-01 21:43

 

"Cum se poate ca sa le fie interzis copiilor nostri sa citeasca Biblia in scoli, dar sa li se dea voie s-o citeasca daca ajung in inchisoare ? Nu credeti ca ar fi mai intelept sa-i lasam sa citeasca Biblia in scoli ca sa nu mai ajunga in inchisoare ?" - Anonim

 

“Existenta Bibliei, ca o carte pentru oameni, este cel mai mare beneficiu pe care l-a experimenat vreodata rasa umana. Orice atentat de a o deprecia este o crima impotriva umanitatii.” – Immanuel Kant

 

“Oamenii nu resping Biblia pentru că se contrazice pe sine, ci pentru că îi contrazice pe ei.” - Anonim

 

Initiator petitie

#34 Re: Citate

2015-06-02 12:25

#33: Cristian Resita - Citate 

 Sper că ai recunoscut imediat că aceste citate sunt false în esența lor logică. Și faptul că marele filozof Kant a spus o asemenea aberație, ne arată că până și cele mai luminate minți pot să cadă pradă îndoctrinării.
Dragă Cristian din Resita, data viitoare citește cu atenție conținutul petiției. Poate așa îți dai imediat seama despre ce este vorba. Citatele de mai sus îmi arată că nu ai citit petiția. Dacă a contrazice aberațiile violente relatate aici, în conținutul petiției, este o crima împotriva umanității, atunci tind să cred că ideea ta despre morală și etică este cu adevărat distorsionată. Ai grijă să nu aduci ca ardere de tot Dumnezeului tău proprii copii.

Cristian Reşiţa

#35 Am citit ...

2015-06-03 04:44

  Am citit petiţia de mai multe ori chiar! Să vă prezint ce am înţeles: Un grup feminist în încercarea disperată de a promova drepturile prostituatelor numite şi "femei din industria sexului" se loveşte de o Carte care promovează morala la standardele cele mai înalte - Biblia. Pentru a discredita Cartea se scot din context câteva pasaje care vorbesc despre istoria unui anume popor intr-o anumită perioadă şi distorsionează adevărul la un nivel inimaginabil, care nu s-a mai atins până acum. Li se propune politicienilor "introducerea de etichete care să avertizeze cititorul despre conținutul periculos al tuturor cărților care deformează realitatea și mai ales care încalcă drepturile omului atăt de grav prin discriminarea femeii, prin promovarea violenței sexuale și îngrădirea libertății lor de exprimare" precum şi "interzicerea acesti cărți publicului sub 18 ani". În petiţie nu există o listă cu cărţi care ar trebui etichetate cu avertizări ci se face referire doar la Biblie. Mă întristează gândul că există persoane care calcă orice morală în încercarea de a promova prostitutia pardon industria sexului din care se scot foarte mulţi bani! Totuşi mă bucur că nu sunteţi voi cei care au scris această petiţie ci este tradusa din "folclorul" altui popor.

 
 
 
 
Initiator petitie

#36 Re: Am citit ...

2015-06-03 18:58

#35: Cristian Reşiţa - Am citit ... 

 ma bucur ca ai raspuns. din punctul meu de vedere ai citit exact ceea ce ai dorit sa gasesti si ti-ai ales exact acel mesaj din petitie care se potriveste dorintei tale.
Pentru a discredita cartea? Scoatere din context? Uite aici un bun exemplu ca scoaterea din context este un pretext pueril: clip video. Cand vorbesti de scoaterea din context, vorbesti despre scoaterea din "spatiul dogmatic" in care traiesti.
Scopul acestei petitii nu este legalizarea prostitutiei (si aici nu vorbesc despre industria sexului!), desi, daca ne uitam la exemplul multor altor tari, prostitutia poate fi controlata doar prin legalizarea ei.

Scopul petitiei nu se concentreaza intr-o lupta de munca gen lobby impotriva misoginismului Bibliei, ci tragerea unui semnal de alarma ca aceasta culegere de carti nu este mai prejoasa decat o alta carte "sfanta", scrisa de niste barbati pentru alti barbati acum mai bine de 2000 de ani.

P.S. Si nimeni dintre colegii mei face parte dintr-un grup feminist. Cu toate acestea, suntem cu totii de acord ca Biblia ofera cel mai mare izvor de misoginism conceput vreodata.


Musafir

#37

2015-06-05 06:13

Consider religia, oricare religie, daunatoare dezvoltarii intelectuale a tinerilor.

Musafir

#38

2015-06-17 21:47

Consider religia o mare porcarie si un ultim mare obstacol al omenirii in fata progresului...impreuna cu nationalismul si rasismul

Musafir

#39

2015-06-18 00:27

M-am saturat de bor cum incearca sa indoctrineze prostimea,m-am saturat sa fure bani,sa nu fie impozitati,sa fie sustinuti de catre stat financiar din banii mei!
Marian

#40 Re: Dumnezeu

2015-06-18 01:05

#6: Alex - Dumnezeu 

 Eu zic sa mai treci pe la scoala si abia apoi sa incerci sa porti o discutie despre astfel de teme, inca nu sti sa scri bine in romana :)


Musafir

#41

2015-06-18 04:59

sunt deacord sa se puna + 18
Emu

#42 Re: oana

2015-06-18 05:26

#2: - oana 

 Partea frumoasa e ca realitatea e aceesi si nu se schimba in functie de fabulatiile in care crezi tu :-) 

marius

#43 Re:

2015-06-18 06:21

#14: alessia -  

 Tanti, ti as recomanda sa si citesti biblia inainte sa incerci sa o aperi,  dar in schimb o sa iti recomand sa pui mana pe o carte de gramatica,  si dupa aceea discutam si de biblie

Marina

#44

2015-06-18 07:54

De ce am semnat ?Pentru ca sunt discriminata,penttru ca nu am voie sa gandesc.In anul 2015 suntem atat de indoctrinati,atat de inchistáti in acele povesti macabre din biblie,povesti care numai la pace adevar si iubire nu indeamna.Suntem o adunatura jalnica,ce trecem usor peste o problema de viata si moarte a unor semeni,dar facem donatii la biserici unde domneste luxul,bunastarea,nesimtirea si cel mai rau,daca ai curajul sa spui ca religia ta e bunatatea,ca religiile inseamna indoctrinare,indemn la ura,esti catalogat un om rau,necredincios.Omul bun e cel care merge cu fata smerita la biserica,doneaza la biserica,dar sa stie tot satul,apoi dusmaneste pe cel care nu e ca el......nu imi mai expun parerile de frica credinciosilor.

dan ogica

#45 raspuns

2015-06-18 11:16

Ai omis un pasaj biblic.

Ioan 8:3-11 (VDCC) Atunci cărturarii şi fariseii I-au adus o femeie prinsă în preacurvie. Au pus-o în mijlocul norodului

şi au zis lui Isus: "Învăţătorule, femeia aceasta a fost prinsă chiar când săvârşea preacurvia.

Moise, în Lege, ne-a poruncit să ucidem cu pietre pe astfel de femei: Tu, dar, ce zici?"

Spuneau lucrul acesta ca să-L ispitească şi să-L poată învinui. Dar Isus S-a plecat în jos şi scria cu degetul pe pământ.

Fiindcă ei nu încetau să-L întrebe, El S-a ridicat în sus şi le-a zis: "Cine dintre voi este fără păcat să arunce cel dintâi cu piatra în ea."

Apoi S-a plecat iarăşi şi scria cu degetul pe pământ.

Când au auzit ei cuvintele acestea, s-au simţit mustraţi de cugetul lor şi au ieşit afară, unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni, până la cei din urmă. Şi Isus a rămas singur cu femeia, care stătea în mijloc.

Atunci S-a ridicat în sus; şi, când n-a mai văzut pe nimeni decât pe femeie, Isus i-a zis: "Femeie, unde sunt pârâşii tăi? Nimeni nu te-a osândit?"

"Nimeni, Doamne", I-a răspuns ea. Şi Isus i-a zis: "Nici Eu nu te osândesc. Du-te, şi să nu mai păcătuieşti.")

H.G. Wells, ganditor liberal si anticrestin, cunoscut mai ales ca scriitor stiintifico-fantastic ("Razboiul lumilor") scria in anii Celui de-al Doilea Razboi Mondial: "Biblia si-a pierdut autoritatea, dar nimic nu s-a ridicat sa-i ia locul. Si aceata este cel mai grav lucru. Ea a fost fundamentul pe care a fost cladita civilizatia europeana!

Acest om era istoric si anticrestin, si totusi considera ca civilizatia europeana s-a fondat pe biblie.

Ce gandire schizoida sa sisti ca biblia instiga la asemenea atrocitati !

Tu ai auzit de evrei ?

Evreii de azi ca si cei din antichitate isi ghideaza viata dupa vechiul testament.

Tu sti ca inseamna modelul de familie evreiesc ?

Sa nu mai vorbim de familia crestina.

Daca ai sti tu ce inseamna o familie de crestini proteatanti.

Toti astia de mai sus isi ghideaza viata dupa biblie si citesc pasajele pe care tu le-ai scos din context. Dar inteleg cum trebuie.

Cand biblia vorbeste despre infidelitatea conjugala aminteste si despre "o scrisoare de despartire" adica divort.

Cred ca altceva deranjaza la biblie, ca nu incurajaza libertinajul sexual si multe altele.

Daca te uiti la lume necrestina gen popoare asiatice, africane si arabe intalnesti asemenea atrocitati, ca si la ateism care abdus la doua razboaie mondiale, holocaust, deportari si nu mai vorbim de ce a facut comunismul ateu.

 

Vindecati crestinopatia

#46 Re: raspuns

2015-06-18 20:39

#45: dan ogica - raspuns 

 "Ce gandire schizoida sa sisti ca biblia instiga la asemenea atrocitati !"

Exact asta face. Daca tu esti obisnuit cu "cherry picking"-ul, asta nu inseamna ca Biblia nu indeamna la asemena idiotenii. Sa nu uitam ca ea a fost scrisa si compilata intr-o perioada in care razboaiele erau la ordinea zilei, iar zeul crestinilor era zeul razboiului pentru popuIatiile din zona in care a fost scris VT.

"Toti astia de mai sus isi ghideaza viata dupa biblie si citesc pasajele pe care tu le-ai scos din context. Dar inteleg cum trebuie."

Amice, si tu scoti din context orice, numai pentru a-ti justifica actiunile.

"Cred ca altceva deranjaza la biblie, ca nu incurajaza libertinajul sexual si multe altele."
Normal, ca sexula dauneaza grav sanatatii, asa-i? Femeile ar trebui sa fie incubatoare si fabrici de oameni, asa-i? Tocmai ce ziceam, "cherry picking" la greu. Alegi exact ce-ti convine pentru a-ti intari pseudovalorile morale, ba mai mult, vrei sa le impui si asupra altora.

"Daca te uiti la lume necrestina gen popoare asiatice, africane si arabe intalnesti asemenea atrocitati"
Te-ai informat sa vezi ce fel de natiuni sunt majoritatea celor din Asia? Ce atrocitati vezi la Japonezi, nebunule? Dar stii cate tari africane sunt crestine si au dementi mai ceva ca la noi? Sa nu comentezi de arabi, pentru ca voi, crestinii, sunteti "veri" cu ei. Aveti aceeasi mentalitate, aceeasi zeitate, aceeasi baza religioasa.

"ca si la ateism care abdus la doua razboaie mondiale, holocaust, deportari si nu mai vorbim de ce a facut comunismul ateu."
Daca nu vii cu argumente solide pentru asta, presupun ca esti un idiot fara pereche. Stii cate razboaie au fost pornite din cauza ateismului? 0. ZERO. Rusii, englezii, americanii, francezii, germanii, italienii etc erau CRESTINI!
Ateismul nu are nici o legatura cu ce s-a intamplat atunci. Sunt curios pe cine dai vina pentru Inchizitie si tiganii SCLAVI din bisericile ortodoxe.
Te rog sa-mi spui ce a facut "comunismul ateu" si ce inseamna asta. Chiar sunt curios. Dar vrei sa-ti spun ce-a facut comunismul CRESTIN? Vrei sa-ti spun cum popii erau mana in mana cu Securitatea? Vrei sa-ti spun cum popii erau cu nazistii, apoi cu comunistii? Dar de democratia crestina nu vrei sa vorbim? Despre sutele de biserici ridicate cu zeci de milioane de euro nu vrei sa vorbim? Despre Catedrala Mantuirii Banului nu vrei sa vorbim? Despre implicarea popilor in alegeri nu vrei sa vorbim? Despre indoctrinarea religioasa a copiilor si abuzurile psihologice la care sunt supusi la ora de religie nu vrei sa vorbim?
IPOCRITULE.


Musafir

#47

2015-06-18 22:34

Sufar enorm de mult cand 10lei pentru unii inseamna masa intregii familii pe 24h.dar au scoala si sunt capabili de munca..se dezbat legi absurde cand simpla rezolvare ar fi eradicarea religiilor din romania..si totul ar deveni extraordinar de simnplu...pentru toti..insa eu sunt doar unul dintre neimportantii care sigur moare pe strazi din cauze biblice..

Musafir

#48 Re: Re: raspuns

2015-06-19 04:26

#46: Vindecati crestinopatia - 

Jignirile tale gen "nebunule si ipocritule" ma fac sa inteleg cat tolerant esti. Poti sa scrii ce vrei ca nu am sa iti mai raspund. Indiferent ce credem trebuie sa ne respectam fara sa ne jignim atunci cand purtam discutii care nu impart aceleas ideii. Din felul asta de exprimare rezulta faptul ca te enervezi cand cineva nu crede ca tine si incearca sa-ti spuna ca milioane de oameni s-au civilizat citind biblia. Fara credinta omul este un animal care vine de nicaieri si merge catre nicaieri. Invata intai sa respecti si apoi vei putea sa iti aper ideile pe care ai pretentia ca alti sa ti-le respecte.

 


Musafir

#49

2015-06-19 05:44

Deoarece eu cred ca biblia nu este indicat sa o citeasca un copil. Multa violenta , instigare la violenta .

Musafir

#50

2015-06-19 07:26

Este o idee geniala! Continutul este periculos pentru copii si dezvoltarea lor.