Introducere de avertisment 18+ la Biblie

Quoted post

Cristian Reşiţa

#35 Am citit ...

2015-06-03 04:44

  Am citit petiţia de mai multe ori chiar! Să vă prezint ce am înţeles: Un grup feminist în încercarea disperată de a promova drepturile prostituatelor numite şi "femei din industria sexului" se loveşte de o Carte care promovează morala la standardele cele mai înalte - Biblia. Pentru a discredita Cartea se scot din context câteva pasaje care vorbesc despre istoria unui anume popor intr-o anumită perioadă şi distorsionează adevărul la un nivel inimaginabil, care nu s-a mai atins până acum. Li se propune politicienilor "introducerea de etichete care să avertizeze cititorul despre conținutul periculos al tuturor cărților care deformează realitatea și mai ales care încalcă drepturile omului atăt de grav prin discriminarea femeii, prin promovarea violenței sexuale și îngrădirea libertății lor de exprimare" precum şi "interzicerea acesti cărți publicului sub 18 ani". În petiţie nu există o listă cu cărţi care ar trebui etichetate cu avertizări ci se face referire doar la Biblie. Mă întristează gândul că există persoane care calcă orice morală în încercarea de a promova prostitutia pardon industria sexului din care se scot foarte mulţi bani! Totuşi mă bucur că nu sunteţi voi cei care au scris această petiţie ci este tradusa din "folclorul" altui popor.

 
 
 
 

Raspunsuri

Initiator petitie

#36 Re: Am citit ...

2015-06-03 18:58:16

#35: Cristian Reşiţa - Am citit ... 

 ma bucur ca ai raspuns. din punctul meu de vedere ai citit exact ceea ce ai dorit sa gasesti si ti-ai ales exact acel mesaj din petitie care se potriveste dorintei tale.
Pentru a discredita cartea? Scoatere din context? Uite aici un bun exemplu ca scoaterea din context este un pretext pueril: clip video. Cand vorbesti de scoaterea din context, vorbesti despre scoaterea din "spatiul dogmatic" in care traiesti.
Scopul acestei petitii nu este legalizarea prostitutiei (si aici nu vorbesc despre industria sexului!), desi, daca ne uitam la exemplul multor altor tari, prostitutia poate fi controlata doar prin legalizarea ei.

Scopul petitiei nu se concentreaza intr-o lupta de munca gen lobby impotriva misoginismului Bibliei, ci tragerea unui semnal de alarma ca aceasta culegere de carti nu este mai prejoasa decat o alta carte "sfanta", scrisa de niste barbati pentru alti barbati acum mai bine de 2000 de ani.

P.S. Si nimeni dintre colegii mei face parte dintr-un grup feminist. Cu toate acestea, suntem cu totii de acord ca Biblia ofera cel mai mare izvor de misoginism conceput vreodata.