Statul trebuie sa fie separat de Biserica!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Statul trebuie sa fie separat de Biserica!


Musafir

#51 Re:

2014-11-29 23:31

#1: -  

 Știi cumva cam care sunt sumele "imense" de care vorbești?

Nu se ridică PENTRU TOATE CULTELE LA GROAZNICA SUMA DE 40 LEI PE AN DE SALARIAT!

DAR ai vreo idee cât s-a construit in Biserică,  cate așezăminte sociale s-au făcut pe lângă biserici și și manastiri? Ce efect benefic economic au avut toată lucrarea de construcție și restarare care s-a făcut in biserica?Ai idee câți oameni primesc ajutor în  biserica? Ai idee de câte sute de ori s-au întors către societate acei  40 lei anual de la fiecare salariat? 

Dar știi și câți fără Dumnezeu sunt salariați sau patroni, etc. într'un cuvânt au venituri pentru care plătesc impozite? 0,02 la sută. Poate se mai adaugă și alți 2-3 la sută care pun botul la intoxicarea media care se face. Cam cât s-ar strânge de la toți?  Valoarea a  vreo 5-6 apartamente de 3 camere.

Și multe,  multe altele pot fi demonstrate.

Nu mai spun că secularistii recunosc că luptă puternic,  inclusiv in media pentru a-si atinge scopul. Adică cei care au făcut petiția. 

Ei au un scop care scuză mijloacele: să lovească Biserica. Pentru că îi deranjează să existe. 

Dar Biserica suntem noi, creștini 98 la sută din această țară. 

Nu-i așa că vă supără că existăm și noi? Pe când deportarea noastră? 


Musafir

#52

2014-12-01 11:00

Romania este un stat laic . de 25 de ani este intens clericizat si , statul laic a devenit o sluga a clericilor.
Scoala trebue sa fie laica ! Fara ore de religie in scoli;religia se poate face OPTIONAL la scoala de duminica a bisericii - cine vrea,e liber sa isi duca acolo copilul.
Desfiintarea acestui stat(financiar) in stat,care este BOR si care detine banci,proprietati,afaceri,pentru care nu plateste nici macar un impozit simbolic!!!
Limitarea drastica a imixtiunii bisericii in viata politica,in organizarea sociala(fiecare inaugurare incepe , inevitabil, cu inchinarea in fata unui sobor de popi...)

Musafir

#53 Re:

2014-12-01 11:43

#52: -  

 Constitutia României : art.32, alin(7) Statul asigură libertatea învăţământului religios, potrivit cerinţelor specifice fiecărui cult. În şcolile de stat, învăţământul religios este organizat şi garantat prin lege.

Acum 25 ani am obţinut acest drept după spălarea creierelor din comunism. Cei care au murit au strigat: cu noi este Dumnezeu! Vom muri şi vom fi liberi. Şi s-a spus in genunchi Tatăl nostru!


Musafir

#54

2014-12-02 16:37

BOR este in situatia bisericii catolice dinainte de Reforma , corupta , ignoranta , autosuficienta

Musafir

#55 Re: Re: Excelent!

2014-12-03 09:37

#46: - Re: Excelent! 

 Draga domnule/doamna,

Nu stiu cine este mai inversunat dintre mine si dumneavoastra(ma refer la mine pentru ca mie mi-ati raspuns la comentariu, desi probabil va adresati cumva colectiv tuturor celor care au semnat petitia).

Cateva observatii am la ceea ce ati scris:

1.Nu trebuie sa fie neaparat ateu oricine vrea separarea Bisericii de Stat. Prin aceasta petitie nu se promoveaza in niciun caz ateismul, ci se condamna, pe buna dreptate, aceasta simbioza de sorginte uneori criminala dintre Biserica si Stat, dintre Biserica si oamenii politici. Un exemplu foarte actual al efectelor nefaste pe care le creeaza aceasta simbioza este rusinoasa campanie electorala facuta de preoti in Biserica acum mai putin de 3 saptamani, o campanie marsava, de-a dreptul jihadista, care promova ura impotriva unuia dintre candidati pentru ca face parte dintr-o minoritate religioasa. Este absolut scandalos si daca dvs credeti ca numai un ateu se poate impotrivi unui jihad, inseamna ca nu sunteti un bun crestin. Probabil sunteti un bun ortodox, pentru ca am sesizat de mult la habotnicii ortodocsi ca le place sa raspandeasca, prin propaganda, ura fata de alte culte. Nu spun ce era la gura unui staret de la o mare manastire din Romania(cu care familia mea este prietena) legat de catolici. M-a socat profund. Si votul de pe 16 noiembrie demonstreaza ca cel putin 6.2 milioane de romani nu se identifica cu habotnicia ortodoxa, ca prefera toleranta.

2.Acea cifra de 0,01% pe care o tot vad si ar trebui sa desemneze numarul de atei din Romania este, dupa parerea mea, complet eronata. Eu nu am fost niciodata, in nicio circumstanta lasata sa ma declar atee pana acum. In liceu, dintr-o clasa de 30 de elevi, aproximativ 10-12 dintre noi eram atei sau agnostici, in sensul ca nu doream sa fim asociati cu religia crestin-ortodoxa, chiar daca noi in sufletul nostru credeam in ceva, intr-o divinitate a noastra. Deci aveam credinta, principii si moralitate, dar nu si religie. Cele doua(credinta si religia) nu sunt inextricabil legate, sa stiti.  Niciodata, repet, niciodata cand se faceau evidente nu eram lasati sa ne declaram atei sau agnostici. Ne intrebau daca am fost botezati de parinti impotriva vointei noastre la varsta de o luna si considerau ca este suficient sa ne treaca pe acea foaie ca fiind ortodocsi. Daca acesta este criteriul, intr-adevar, sunt extrem de putini atei. Dar intrebati-i pe oameni daca s-au dezis de religia ortodoxa, chiar daca a existat acel botez care nu mai inseamna nimic pentru ei, si vedeti ce va raspund. 

Deci cum e cu acei 0.01%? 


Musafir

#56

2014-12-11 21:12

Jos biserica! N-are ce sa caute in sec 21.

Musafir

#57 Re:

2014-12-22 23:27

#56: -  

Din ce pădure vii frate?


Musafir

#58 Masoni fara Dumnezeu,nu mai terorizati Biserica si poporul!Puneti-va voi cipuri daca vreti!!

2015-01-10 21:14


Musafir

#59 De ce sa cada Biserica,sa-l intronizati voi pe satana antihristul???

2015-01-10 21:18

#56: -  

 


Musafir

#60

2015-03-06 20:20

BOR s-a aliat cu toate institutiile corupte ale statului, pentru propasirea ei materiala. Biserica Ortodoxa Romana are tot interesul sa aiba un popor prost si sarac.

Musafir

#61

2015-03-08 18:29

Ar fi bine sa se rezolve aceasta problema prin modificarea constitutiei Romaniei pentru ca constitutia se exprima vag asupra acestei probleme.
Cristian Zoicaş

#62 Separarea Bisericii de Stat

2015-06-20 06:18

 Biserica este reprezentată de cler şi de circa 85% din populaţie. A cere separarea Bisericii de Stat înseamnă a cere separarea Statului de societate, prin ignorarea şi marginalizarea unei valenţe legitime a individului. În numele cui se cere această amputare? În numele unei minorităţi obscure şi gălăgios zbierătoare care flutură ipocrit steaguri cu "libertatea de conştiinţă"? Eşti un penibil, Pătraşcule!


Musafir

#63 Re: De ce sa cada Biserica,sa-l intronizati voi pe satana antihristul???

2015-06-20 09:48

#59: - De ce sa cada Biserica,sa-l intronizati voi pe satana antihristul??? 

 s-ar scrie ”ironizați” nu ”întronizați”


Musafir

#64

2015-10-11 15:54

Am semnat aceasta petitie pentru ca : Am stat de 5 ori in Manastirea, ,Petru. VODA,, citeva zile,ultima data amstat in2013 iunie dupa moartea staretului :Iustin Pirvu, , Fica mea Elena. Pasculeanu a fost distrusa de aceasta doctrina, si de membri ei,,ea aflinduse la manastirea, ,Paltin, petru Voda, nu am reusit sa o conving sa se intoarca in societate,,Mi-au furat copilul si me-au distrus viata, noi parintii sii sora ei am investit munca si bani pentru ca sa faca scoala,sa aiba o viata mai usoara, Preotii sii calugarii le spala creierul,iar tinerii ii urmeza, ei muncesc fara plata,,,Sclaviie,,cu indoctrinare,, Drepturile omului incurajeaza sclavia,? Si mai fac si politica legionara.asta nu este credinta, ,,secta ortodoxa.........Multumesc pentru. Petitie
Marian

#65 Re: Re: Excelent!

2015-11-27 11:05

#18: Alexandru Toma Patrascu - Re: Excelent! 

 De ce nu duceti ideea pana la capat?Scoateti din context doar citatul care va convine...

Citat corect:

(5) Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenţei religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile şi în orfelinate.

 

Manipulare se numeste cea ce faceti!


Musafir

#66 Re: Re: Re: Excelent!

2019-12-07 23:42

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2020-04-14 21:56