Statul trebuie sa fie separat de Biserica!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Statul trebuie sa fie separat de Biserica!


Musafir

#26

2014-11-25 18:52

Simt ca va fi o lupta cu morile de vant, dar ma bucur ca cineva a luat aceasta initiativa!

Musafir

#27

2014-11-25 19:19

Statul trebuie sa finanteze spitale, aziluri, scoli. Oamenii interesati de religie trebuie sa finanteze cultul respectiv. Celalti n-ar trebui sa fie jefuiti de politicienii dornici de voturi de la crediciosi. Plus de asta nu mai indoctrinati generatia tanara in scoli. Nu mai suntem in Evul Mediu.

Musafir

#28

2014-11-25 19:42

Foarte frumos!!

Musafir

#29

2014-11-26 01:09

Ma bucur ca exista aceasta initiativa inainte ca Romania sa devina un stat de tip "taliban".


Musafir

#30

2014-11-26 04:14

vrem separarea statului de biserica

Musafir

#31

2014-11-26 04:21

Succes,cosider demersul vostru,corect si indreptatit

Musafir

#32

2014-11-26 07:50

Nu sunt nici pe departe ateu, dar BOR nu are ce cauta in scoli. In scoala se poate preda cel mult Istoria religiilor si nu de catre un popa ci de catre un profesor laic.
Cand Statul se uneste cu Biserica rezultanta este monstruoasa si Fariseismul si unora si altora ajunge la un apogeu mizerabil.
Ai grija cu cine te insotesti...

Musafir

#33

2014-11-26 08:58

Sper macar copii nostri sa aibe parte de un stat modern secular.

Musafir

#34

2014-11-26 09:14

Trebuia o separare clara inca de la sfarsitul Evului Mediu. Religia nu trebuie sa se amestece cu afacerile statului.

Musafir

#35 Re: Re: Excelent!

2014-11-26 10:43

#18: Alexandru Toma Patrascu - Re: Excelent! 

 Am inteles, inseamna ca eu ma bazam pe interpretarile celor care repetau ca Romania este stat laic conform Constitutiei(spre exemplu, Presedintele Basescu), probabil ei au ajuns la aceasta concluzie conform acestui articol care stipuleaza autonomia, pe care l-am citit si eu acum. Deci o varianta ar fi, intr-adevar, sa ne definim expresis verbis ca fiind un stat laic(din cate stiu asa e in SUA, nu? Desi s-a sarit si la gatul lui Obama cand a spus ca vrea sa fie si presedintele necredinciosilor).
Si un lucru pe care categoric nu mai vreau sa il vad este acest jurat cu mana pe Biblie, cand cinvea este investit, juramant care se termina cu "Asa sa-mi ajute Dumnezeu"

Cristian Pascu

#36 Finanțarea cultelor în țările Uniunii Europene

2014-11-26 12:51

Finanțarea cultelor este asumată de toate Statele Uniunii Europene, în mod neuniform dar fără nicio excepție. Chiar și statele care au un sistem de separație rigidă între Biserică și Stat au adoptat căi de finanțare directă sau indirectă compatibile cu sistemul de separație.

– în toate țările Uniunii Europene, cultele asumate de Stat, recunoscute sau înregistrate beneficiază cel puțin de toate avantajele acordate organizațiilor fără scop lucrativ, statele nu percep impozit locașurile de cult, donațiile făcute cultelor nu sunt taxate iar personalul de cult beneficiază fie de un sprijin direct, fie de scutiri de taxe și impozite, pentru facilitarea misiunii. Asistența religioasă în instituțiile publice este finanțată de Stat ca o consecință a garantării libertății religioase și de cult.

– în majoritatea țărilor Uniunii Europene venitul realizat de culte din activități lucrative este scutit de impozit dacă ese reinvestit în activități de interes public printre care sunt incluse și activitățile cultuale.

– în numeroase țări ale Uniunii europene personalul de cult beneficiază de reduceri a controibuțiilor sociale iar producerea și comercializarea obiectelor de cult sunt afectate de prevederi care avantajează cultele, fie prin scutirea de taxe, inclusiv taxe vamale, fie prin exonerarea parțială de alte taxe și impozite.

http://avereabisericii.ro/finantarea-cultelor-in-cadrul-uniunii-europene/


Musafir

#37

2014-11-26 13:47

Pentru ca influenta religiei în spatiul social, politic si civic român în ultimii 25 de ani e nefasta, e timpul sa terminam cu amestecul acesta între sfera publica si cea privata. Fara religie în învatamântul public de stat, fara finantare de stat a edificiilor religioase, pentru o încadrare stricta de catre legislatie a bunurilor bisericii si o supraveghere stricta a fiscalitatii pe care o observa clerul.

Musafir

#38

2014-11-26 15:16

Exista in Romania culte crestine care se sustin singure.Nu vad de ce unii profita de fonduri publice si altii nu,toti fiind platitori de taxe si impozite(nemaivorbind de cei neafiliati unei religii,sau afiliati altor religii decat cea crestina).

Musafir

#39

2014-11-26 16:14

Sa traiesti Patriarhe

Musafir

#40

2014-11-26 20:02

Rog raspanditi aceasta petitie...

Musafir

#41

2014-11-26 23:53

Biserica trebuie sa ajute persoanele sarace ! Putini preoti sunt cu adevarat PREOTI!!!!!

Musafir

#42

2014-11-27 17:11

suntem imbicsiti de biserica ! obiceiuri, multitudinea sarbatorilor, preturile cerute si nefiscalizate, opulenta afisata.......

Musafir

#43

2014-11-27 17:25

Vrem statul despartit de orice cult religios.Cultele religioase trebuiesc sa se autofinanteze.

Musafir

#44

2014-11-27 17:39

Fiecare sa plateasca pentru propriile-i placeri. Nu sunt de acord ca banii care mi se retin prin impozite si taxe sa fie folositi pentru bunul trai al unor insi care nu aduc nimic folositor cetatenilor.

Musafir

#45

2014-11-27 22:38

Prea multi bani pentru biserici, prea putini pentru scoli si spitale

Musafir

#46 Re: Excelent!

2014-11-28 16:09

#17: - Excelent! 

 De aceea nu merg lucrurile în ţara aceasta pentru că se dau nişte bani la biserică!

Sunt enorm de „mulţi”, după cât de înrăiţi sunteţi. Mai comparaţii şi cu alte cifre.

Eu de exemplu, nu am nevoie să se cheltuiască sute de milioane de euro pentru stadioane. Dar accept dreptul celorlalţi cetăţeni.

Iar apoi nu se spune nimic despre cei care au avut la discreţie această ţară, şi au risipit averea ROMÂNIEI de miliarde de euro!!!

Nu vedeţi că Biserica construieşte, ajută, şi mulţi din slujitorii Altarului chiar fac jerfă! Dar nu sunt cunoscuţi de mulţi, pentru că nu ies la TV, nu dezbină, nu se laudă. SIGUR că nu-i cunoaşteţi!!! Veţi sări toţi cu gura, dar multe lucruri nu se verifică.

NU CREŞTINII SUNT MANIPULAŢI, CI ATEII - 0,01% din populaţia ţării care se crede „liberă” şi independentă.

Comportarea voastră este a a celor din dictaturi, fie ele de dreapta sau de stânga.

Nu aruncaţi cu piatra, pentru că vă faceţi vinovaţi nu numai de luptă împotriva Bisericii, dar şi împotriva lui Dumnezeu.

Nu creştinii sunt habotnici, ci voi. Nu creştinii sunt întoleranţi, ci voi. Aici este o vendetă. Nouă, oameni culţi şi apărători ai adevărului, ne place să ne transformâm în KKK.

Unde sunt drepturile celorlaţi 98%?

Oricum voi nu auziţi, şi nici nu vă interesaţi cu adevărat cum stau lucrurile!

S-a întors comunismul, cu care ateismul are cea mai perfectă comuniune.

Nu vă mai înverşunaţi să creaţi vrajbă!

Şi căutaţi adevărul. Priviţii pe preoţi ca pe nişte oameni, nu le mai cereţi să fie sfinţi: după voi ar trebui să nu ia niciodată nici un ban, ci doar să dea.

 


Musafir

#47 Re:

2014-11-28 22:07

#45: -  

 Serios? Ia mai interesează-te, compară cifrele și apoi vorbește. Și mai uitați-vă și la alte țări. Romanul are o vorbă: cutare nu are nici un Dumnezeu. ...


Musafir

#48

2014-11-28 22:31

ASUR dragii mosului, n-ati obosit să luați securea și sa va erijati in aparatorii libertății de conștiință pentru poporul român.  Toată petiția este un atac murdar la adresa unei instituții care a susținut secole de-a rândul neamul nostru. Bolșevicii au atacat-o si au scos-o din  viața oamenilor.  Acum voi sunteți demnii urmași ai acelora. La revoluție preoți precum Constantin Galeriu sau Constantin Voicescu, trecuți prin închisori, s-au rugat pentru noi și s-au bucurat că in sfârșit Biserica o sa-si recapete locul ei.Ne-am saturat de de idignarea voastră cominternista. Pe cine serviti? Nu-L suportați pe Dumnezeu in primul rând.  Apoi cei mai mulți sunteți deranjați de morala creștină. 

Nu atacați Biserica neamului.  Nu fiți trădătorii spiritualitatii române.  Când religia e pusă la colț,  nu mai există limite in a'i manipula pe altii. "Dezbină și stăpânește". 


Musafir

#49 Re:

2014-11-29 23:27

#1: -  

 Știi cumva cam care sunt sumele "imense" de care vorbești?

Nu se ridică PENTRU TOATE CULTELE LA GROAZNICA SUMA DE 40 LEI PE AN DE SALARIAT!

DAR ai vreo idee cât s-a construit in Biserică,  cate așezăminte sociale s-au făcut pe lângă biserici și și manastiri? Ce efect benefic economic au avut toată lucrarea de construcție și restarare care s-a făcut in biserica?Ai idee câți oameni primesc ajutor în  biserica? Ai idee de câte sute de ori s-au întors către societate acei  40 lei anual de la fiecare salariat? 

Dar știi și câți fără Dumnezeu sunt salariați sau patroni, etc. într'un cuvânt au venituri pentru care plătesc impozite? 0,02 la sută. Poate se mai adaugă și alți 2-3 la sută care pun botul la intoxicarea media care se face. Cam cât s-ar strânge de la toți?  Valoarea a  vreo 5-6 apartamente de 3 camere.

Și multe,  multe altele pot fi demonstrate.

Nu mai spun că secularistii recunosc că luptă puternic,  inclusiv in media pentru a-si atinge scopul. Adică cei care au făcut petiția. 

Ei au un scop care scuză mijloacele: să lovească Biserica. Pentru că îi deranjează să existe. 

Dar Biserica suntem nou, creștini 98 la sută din această țară. 

Nu-i așa că vă supără că existăm și noi?

 


Musafir

#50 Re:

2014-11-29 23:29

#1: -  

 Știi cumva cam care sunt sumele "imense" de care vorbești?

Nu se ridică PENTRU TOATE CULTELE LA GROAZNICA SUMA DE 40 LEI PE AN DE SALARIAT!

DAR ai vreo idee cât s-a construit in Biserică,  cate așezăminte sociale s-au făcut pe lângă biserici și și manastiri? Ce efect benefic economic au avut toată lucrarea de construcție și restarare care s-a făcut in biserica?Ai idee câți oameni primesc ajutor în  biserica? Ai idee de câte sute de ori s-au întors către societate acei  40 lei anual de la fiecare salariat? 

Dar știi și câți fără Dumnezeu sunt salariați sau patroni, etc. într'un cuvânt au venituri pentru care plătesc impozite? 0,02 la sută. Poate se mai adaugă și alți 2-3 la sută care pun botul la intoxicarea media care se face. Cam cât s-ar strânge de la toți?  Valoarea a  vreo 5-6 apartamente de 3 camere.

Și multe,  multe altele pot fi demonstrate.

Nu mai spun că secularistii recunosc că luptă puternic,  inclusiv in media pentru a-si atinge scopul. Adică cei care au făcut petiția. 

Ei au un scop care scuză mijloacele: să lovească Biserica. Pentru că îi deranjează să existe. 

Dar Biserica suntem nou, creștini 98 la sută din această țară. 

Nu-i așa că vă supără că existăm și noi? Pe când deportarea noastră?